Kärppien harjoitusottelut

  • 407 376
  • 2 598

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Pelkästään voitto ei ole vain positiivinen asia, vaan myös ettei peli ollut vähämaalinen. Blomqvist tulitettiin vaihtoon, mutta ykkösketjun venymiskyky ratkaisi pelin. Mäenalanen ja Bourke ovat pelaajatyyppeinä juuri sitä mitä tarvitaan. Sekä työteliäitä että tehokkaita. Siinä on hyvä sitten Leskisen käyttää nopeuttaan ja ottaa tila haltuun. Toivottavasti tulosta alkaa tulemaan vielä laajemmallakin rintamalla.

Menestyvä joukkue todellakin tarvitsee kaksi voittavaa maalivahtia. Itsellä on ollut Blomqvistia kohtaan odotukset olla Vehviläisen ja Annusen jälkeen seuraava Hillin koulima nuori läpimurtomaalivahti. Viime kauden aloitus kahdella ensimmäisellä kierroksella meni Blommalla hyvin ja Mestiksessä tuli hopeaa, mutta viime aikojen otteet eivät vakuuta. Jälkiviisaana Meriläisen jääminen olisi voinut tuoda kilpailua, mutta kehittymisen kannalta OHL oli järkiratkaisu. Kokolla olisi taidollisesti annettavaa, mutta suunnitelmana taitaa olla saada paljon pelejä U20-joukkueessa. Syvyyttä kuitenkin tarvitaan, kun Blomma käy U20-maajoukkueessa.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Toivottavasti kilpailuttavat kakkosvahdin paikkaa Blomqvistin ja Kokon välillä. On nimittäin niin että jos vain tilastoja katsoo (joojoo tilastoniiloilu jne) niin ero Kärppien ja vastustajien välillä on tähän asti ollut maalivahtipelissä. Ja Kokko on näistä kahdesta vetänyt paremmin, vaikka ei häntä kyllä ole pahemmin haastettukaan. Mutta ei ainakaan imuroi ihan yhtä kovalla prosentilla.

Onhan tuo ihan absurdia, että joudutaan edes miettimään olisiko 17-vuotiaasta maalivahdista Kärppien kakkosmolariksi. Maalivahdista, jolla A-Nuorten SM-sarjasta löytyy kokemusta yhden ottelun verran. Ei varmasti palvelisi Kokkoa itseäänkään istua koko kautta penkillä. Jos Blommasta ei ole kantamaan ~20 pelin vastuuta ykkösmaalivahdin takana, niin silloin mennään ostoksille. Piste.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Ei varmasti palvelisi Kokkoa itseäänkään istua koko kautta penkillä. Jos Blommasta ei ole kantamaan ~20 pelin vastuuta ykkösmaalivahdin takana, niin silloin mennään ostoksille. Piste.
Saa olla viime perjantaisen vastustajan mukaan melkoinen jesperwallstedt, että on järkevä pitää varausikäisenä Liiga-tandemissa. Vaikka Kokko on ikäluokkansa parhaita maalivahteja, niin hän on vasta tulokas myös U20 SM-sarjassa.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Näin sivusta katsellen voisi veikata, että Galimovin tulo rauhoittaa myös Blomqvistia. Ei tarvitse kantaa koko joukkuetta selässä - ja siinä paineessa ei ole nuoren helppo onnistua. Kakkosveskarina voi lähteä rauhallisemmin koska jos ei koppi tartu niin se Galimov on siellä vaihtoaitiossa auttamassa. Kun ei ole niin suuret paineet niin rentouttakin löytyy.
 

Petrov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät , Carolina Hurricanes
Aika hassua että kolmosmokke tuntuu olevan parempi kuin kakkosmokke. Mikkola on peluuttanut tähän asti joukkuetta urheilullisin perustein ja järjestys nyt siis muuttui. Kaikki on etukäteen sovittu kuten sekin että työnnetään Meriläinen rapakon toiselle puolen kehittymään kun oli nyt päätetty että Blomqvist on parempi vaikkei mikään sitä nyt varsinaisesti todista. Mielenkiintoinen soppa muhii Hillillä tässä. Todellisuus on usein aivan muuta kuin me päässämme kehitellään.
 

Yeap

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Blomqvistilla varmasti suuret odotukset omasta onnistumisestaan ja paineita sen suhteen joten on paljon hävittävää jos ei onnistu. Nuorella Kokolla ei ole kuin voitettavaa ja kaikki peliaika vain ja ainoastaan mahdollisuus. Epäonnistuminenkin menisi vain kokemattomuuden piikkiin. Eiköhän Blomqvist vielä pääse pelirytmiin mutta näyttää siltä että pitää saada pelejä alle.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Blomqvistilla varmasti suuret odotukset omasta onnistumisestaan ja paineita sen suhteen joten on paljon hävittävää jos ei onnistu. Nuorella Kokolla ei ole kuin voitettavaa ja kaikki peliaika vain ja ainoastaan mahdollisuus. Epäonnistuminenkin menisi vain kokemattomuuden piikkiin. Eiköhän Blomqvist vielä pääse pelirytmiin mutta näyttää siltä että pitää saada pelejä alle.

Näinhän se varmasti on. Onko sitten kerännyt itselleen vielä lisäpaineita siitä, kun alkukausi on olisi ollut niin pirun hyvää aikaa näyttää osaamistaan ja vakuuttaa valmennus. Sillä aikaa, kun Galimov on seissyt tullissa.

Jos näin, niin eihän tuo taas kovin hyvää signaalia anna pääkopan kestävyydestä. Pelataan joka tapauksessa vasta pre-seasonia.

Mutta eiköhän Blomqvist sieltä vielä tule ennemmin tai myöhemmin. Uskon näin. Kuitenkin nuori ja lupaava maalivahti kyseessä joka tapauksessa. Mutta onko se kuitenkaan vielä tällä kaudella? Siihen en osaa vielä vastata.
 

Sokerimunkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sen verran toki täytyy ymmärtää, että Blommakin on vasta 19-vuotias ja miesten pelejä takana jotain vajaa parikymmentä, Liigatasolla muutama. Paineet ovat varmasti hurjat.

Tosiasiahan on, että melko ohuella mennään harjoituspelienkin perusteella sekä pakki- että maalivahtiosastolla. Melkeinpä viimeiset 10 vuotta ollaan saatu nauttia tilanteesta, jossa Kärpillä on joka kausi ollut kaksi erittäin laadukasta veskaria. No, Aittokallio ei ehkä ihan tuohon sopinut, mutta parhaimmillaan oli toki todella hyvä. Täytyy toivoa, että Galimov on odotuksien arvoinen ja että Blomma saa Hillin opeilla itsensä uudelle tasolle.

Vaan tuskin ihan metsään menee, jos veikkaa, että joukkuetta täydennetään joko pakilla tai maalivahdilla siirtorajaan mennessä.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vaan tuskin ihan metsään menee, jos veikkaa, että joukkuetta täydennetään joko pakilla tai maalivahdilla siirtorajaan mennessä.
Mielellään aikaisemmin, erityisesti puolustaja. Maalivahtiosastohan riippuu nyt täysin siitä, että tarttuuko Galimoville kiekko.

Puolustus sen sijaan on hyvin ohkainen. Jos seitsemän pakin rotaatiota aiotaan pyörittää, niin metsään menee. Tällä hetkellä vakiintuneita liigatason puolustajia on hädin tuskin kolmeen pariin.
 
Viimeksi muokattu:

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Mutta eiköhän Blomqvist sieltä vielä tule ennemmin tai myöhemmin. Uskon näin. Kuitenkin nuori ja lupaava maalivahti kyseessä joka tapauksessa. Mutta onko se kuitenkaan vielä tällä kaudella? Siihen en osaa vielä vastata.
Näin uskon itsekin ja näen, että kyllä Blomqvist sieltä vielä tulee. Jos itse otan hieman kantaa, niin nyt täällä on aika tylysti Blomqvistia lynkattu ja kyllähän totuus toki on se, että ei Blomqvist ole kummoisesti pelannut ja kysymysmerkkejä on herännyt. En kuitenkaan ihan yhdy muutamien mielipiteisiin, jotka eilen mm. otteluseurannassa sanoivat, että Blomqvistilla on vajaa pari viikkoa aikaa löytää vire tai Kärpät joutuu maalivahtimarkkinoille. Aikaa selvää ja odotettua oli, että kun uusia pelaajia tuli paljon, uusi valmentaja, uusi pelitapa jne. että kasvukipuja on ja monella pelaajalla sopetumiseen saattaa mennä pidempikin tovi. Mutta pitää muistaa, että kaikki tähtää sinne kevääseen ja niihin kevään peleihin. Ei Blomqvistilla ole aikaa vajaata paria viikkoa aikaa "löytää itseään", kyllä tässä pitää osata katsoa hieman pidemmälle ja edelleen, kun kaikki tehtää siihen, että siellä n. 7 kuukauden päästä kaikki olisivat parhaassa iskussa. Ja Blomqvistilla on mielestäni kaikki edellytykset olla jo kovan luokan liigaveskari tuon ajan päästä, vaikka ei tässä toki mitään meedioita olla ja vaikea tosiaan sanoa, onko Blomqvist sitä vielä tällä kaudella.

Toki Blomqvistin pitää nostaa tasoaan runkosarjan alkuun sen verran, että on edes jollain muotoa riittävä 2.mokke ja pystyy antamaan tietyn määrän huilipelejä Galimoville (n. 20 peliä olisi jo hyvä määrä). Toki paljon riippuu myös siitä millainen seppä Galimov on. Kärppien kannalta toivottavaa on, että koppi tarttuu, koska jos ei tartu, niin sitten Kärpillä on tosiaan iso pulma käsillä ja silloin sitä reagointia tosiaan tarvitaan pikapikaa. Jos Galimov osoittautuu kovaksi luuksi, niin Blomqvist voi siellä taustalla marinoitua ja hieroa Hillin kanssa peliä kuntoon. Galimov myös ottaisi tällä tavoin painetta pois Blommalta.

Syy, minkä takia itsellä on kova luotto on se, että nyt puhutaan, niin lupaavasta maalivahdista. Yksi ikäluokkansa parhaita kassareita maailmassa, osoitti jo viime kaudella, että pärjää miesten seassa ja vielä kun siellä on sellainen maestro, kuin Ari Hilli koulimassa tätä poikaa, niin yhtälö on lupaava. _Jos_ Galimov osoittautuu hyväksi hauksi, niin kyllä tällä tandemilla voidaan mielestäni mennä sinne yli vuoden vaihteen ja katsellla sitten ja arvioida tarkemmin, että tarvitaanko hommata toinen mokke haastamaan Galimovia, jos Blomqvistin kehitys onkin luokkaa Aatu Räty ja peli takkuaa vielä silloinkin samalla lailla.

Mutta Blomqvist on tosiaan niin lahjakas kaveri (tämän tason kaverit tuppaavat kehittymään nopeastikin etc. etc.), että en olisi yllättynyt, jos pelin taso olisi jo vuoden vaihteella noussut sille tasolle, että pystyy Galimovin haastamaan. Ja edelleen, ei voi mielestäni liikaa olla hehkuttamatta ja antamatta painoarvoa herralle nimeltä Ari Hilli. CV on vakuuttaava, vaikka ei sielläkään toki aina kaikki aivan nappiin mene, mutta Blomqvist-Hilli duo herättää kyllä allekirjoittaneessa luottamusta.

Ymmärrän, toki, että mm. Aatun esimerkki ja kehityksen takkuaminen saattaa aiheuttaa monelle kysymysmerkkejä ja toimii tietyllä tavalla esimerkkinä, miten se kehitys ei lineaarisesti etene. Myös Kärppien minimi-minimi tavoite joka kerta on olla kuuden joukossa ja mieluiten neljän joukossa. Siinä mielessä, jos molemmat maalivahdit ja kenties muutamat kenttäpelaajat osoittautuvat tyhjiksi arvoiksi, reagointia tarvitaan, mutta jos Kärpät pystyy syyskauden aikana olemaan siinä 6.sijan tienoilla, peli kehittyy, pelaajat kehittyvät, peli paranee kevättä kohden, niin, että keväällä kaikki on hiottu huippuunsa, niin tilanne olisi silloin ihan mallillaan. Toki, jos aletaan päivästä UNO alkaen luisua Suikkasen kauden tavoin jo syksyllä kellarikerrosta kohdin ja kaikki on sekaisin, kuin seinäkellot, niin se ei ole hyväksyttävää suorittamista, mutta silloin vaaditaan kyllä reagointia jossain muuallakin, kuin pelkällä maalivahtiosastolla. Mutta jos suorittaminen on nousujohteista, kehitystä on havaittavissa, pienin, mutta varmoin askelin jne jne...

Mutta kuten täälläkin on moni nostanut esille, niin Kärppien materiaali ei ole aivan kärkiryhmien tasolla, vaan lähempänä sitä TOP6 -tasoa, joten jos Kärpät pystyy syksyn aikana noilla sijoilla olemaan (suoritusten toki ollessa nousujohteisia, niin pelaajilla, kuin pelin osaltakin), niin en näe mitään suurta kriisiä tässä, että jotkut pelaajat (kuten mm. myös Blomqvist) hakevat vielä tasoaan syksyn aikana. Varmasti myös mm. Wellmanilla ja Bourkella kestää hetki ennen, kuin ovat täysin parhaassa iskussa ja mintissä. Minua ei sen suuremmin siis haittaa, vaikka syksy olisi enempi hakemista ja totuttelemista, _jos_ keväällä saadaan revittyä paras irti ja kaikki ovat siihen mennessä sopeutuneet. Odotusarvona toki edelleen se, että joulutauolla ollaan ihan uskottavasti siinä TOP-6 tienoilla. Niistä asemista olisi jo ihan hyvä iskeä kevääseen ja kiristää ruuvia, niin että runkosarjan päätteeksi ollaan TOP 3-4 -sijoilla. Tai jos kahden kärki ei ole liiakseltaan karannut, niin iskeä jopa aivan sinne kärjen tuntumaan. Syksyn mestarit ovat eri, kuin kevään mestarit, kuten mm. HIFK on parina aiempana kautena osoittanut. Syksyllä tahmeaa, mutta kun ruuvi kiristyy kevääksi, niin tekeminen on ollut vakuuttavaa, vaikka se isku ei toki ihan sinne pyttyyn asti olekaan kantanut.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, T. Arima
Vaikka peli tuli kateltuakin niin löytyiskö maalikoostetta mistään?
Ois vaan mukava fiilistellä eilistä.
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Vaikka peli tuli kateltuakin niin löytyiskö maalikoostetta mistään?
Ois vaan mukava fiilistellä eilistä.
Itseäkin kiinnostaisi varsinkin kun en peliä kerennyt näkemään, joten kysymys pelin ostaineille: näkeekö ottelun tallenteella?
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Tänään sitten jatkuu Nivalassa.
Mielenkiintoinen ottelu luvassa ja mukava nähdä Venäläinen maalivahti Kärpissä. En äkkiseltään muista onko ikinä tätä ennen tapahtunut ?

Jos Joel Blomqvist on mittari, miten arvioimme maalivahteja tässä vaiheessa kautta... jännä nähdä millaiseen ryöpytykseen mahtaakaan joutua Stanislav tämän illan jälkeen. Jokainen voi kuvitella ettei lähtökohdat ole nyt oikein optimaaliset. Muutama helppokin saattaa mennä ja voin vain kuvitella sen dissauksen määrän kun ottelu on ohi. Jos kyse olisi sarjapisteistä, ei tähän otteluun häntä pistettäisi vielä. Mutta nyt on ensisijaisen tärkeää saada pelejä tuloksesta välittämättä, jotta nähdään hänen oikea tasonsa

Realiteetit ovat kuitenkin se, että kaveri on vetänyt yhdet oikeat treenit, parit jäät ja vähän omatoimista, tässä joukkueessa. Milloin lie viimeksi ollut edes jäällä. Tähän päälle henkisesti raskas viisumisekoilu ja karanteeni. On kova jätkä, jos tänään pelaa hyvin. Itse seuraan virheiden sijaan miltä hänen peruspelinsä näyttää suunnilleen. Liikkuminen, pelinluku, mailapelaaminen, torjunta asennot, kiekon hallinta, reaktiot.
Tämä peli pitää saada alta pois. Onneksi hän ei osaa suomea eikä tiedä millainen paine täällä jatkoajassa maalivahtimme suhteen on :)
 

karfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun kärpät
Tänään sitten jatkuu Nivalassa.
Mielenkiintoinen ottelu luvassa ja mukava nähdä Venäläinen maalivahti Kärpissä. En äkkiseltään muista onko ikinä tätä ennen tapahtunut ?

Jos Joel Blomqvist on mittari, miten arvioimme maalivahteja tässä vaiheessa kautta... jännä nähdä millaiseen ryöpytykseen mahtaakaan joutua Stanislav tämän illan jälkeen. Jokainen voi kuvitella ettei lähtökohdat ole nyt oikein optimaaliset. Muutama helppokin saattaa mennä ja voin vain kuvitella sen dissauksen määrän kun ottelu on ohi. Jos kyse olisi sarjapisteistä, ei tähän otteluun häntä pistettäisi vielä. Mutta nyt on ensisijaisen tärkeää saada pelejä tuloksesta välittämättä, jotta nähdään hänen oikea tasonsa

Realiteetit ovat kuitenkin se, että kaveri on vetänyt yhdet oikeat treenit, parit jäät ja vähän omatoimista, tässä joukkueessa. Milloin lie viimeksi ollut edes jäällä. Tähän päälle henkisesti raskas viisumisekoilu ja karanteeni. On kova jätkä, jos tänään pelaa hyvin. Itse seuraan virheiden sijaan miltä hänen peruspelinsä näyttää suunnilleen. Liikkuminen, pelinluku, mailapelaaminen, torjunta asennot, kiekon hallinta, reaktiot.
Tämä peli pitää saada alta pois. Onneksi hän ei osaa suomea eikä tiedä millainen paine täällä jatkoajassa maalivahtimme suhteen on :)
Kyllä, lähtökohdat ei ole otteluun StaGalla helpot. Kokeneena vahtina osannee kuitenkin käsitellä paineet mitä uusi maa "kielitaidottomana" yms toi tullessaan.

Itse odotan, että näen ennen kaikkea hänen räpyläkäden ja kiekkokontrollin. Noissa jos parantaa Blommaan verraten, antaa mahdollisuuden voittoon.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Realiteetit ovat kuitenkin se, että kaveri on vetänyt yhdet oikeat treenit, parit jäät ja vähän omatoimista, tässä joukkueessa. Milloin lie viimeksi ollut edes jäällä. Tähän päälle henkisesti raskas viisumisekoilu ja karanteeni. On kova jätkä, jos tänään pelaa hyvin. Itse seuraan virheiden sijaan miltä hänen peruspelinsä näyttää suunnilleen. Liikkuminen, pelinluku, mailapelaaminen, torjunta asennot, kiekon hallinta, reaktiot.
Tämä peli pitää saada alta pois. Onneksi hän ei osaa suomea eikä tiedä millainen paine täällä jatkoajassa maalivahtimme suhteen on :)
Maalivahdin rooli on kuitenkin kenttäpelaajiin verrattuna siitä helppo, että maalissa ei tarvitse juuri välittää taktiikoista tai mistään. Riittää kun ottaa mustaa kiinni aina kun se tulee kohti. Toki jäätuntuman puute vaikuttaa myös maalivahteihin, mutta mitään pelisysteemejä tuolla pelipaikalla ei tarvitse opetella uusiksi.
 

Orion Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kertokaas viisaammat, pitääkö tilata Kaleva jotta näkee tuon illan koitoksen?
 

BLG#13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
Pakko hiukan puolustella nyt Blommaa noista maaleista vaikka en kiistä etteikö olisi ollut selvästi skoutattu tuo laukausten sijoitus, sekä etteikö tuossa räpyläkädessä kehitettävää olisi.
Ensimmäisessä maalissa maski on käytännössä täydellinen. On liilkuvaa maskia ja näkyvyyttä heikentää, sekä omat että vastustajan pelaajat. Blomma näkee kiekon aivan liian myöhään ja sinnehän se yläkulmaan painuu.
Toisessa on ehkä hiukan sijoittuminen hukassa, mutta kyllähän vetokin tulee kohtuu läheltä ja aika läheltä puolustajan jalkoja. Vaikea nähtävä maalivahdille.
Kolmatta ei juuri voi puolustella. Uppoaa kyllä helposti ja olisi ilman muuta pitänyt saada kiinni, mutta näitä sattuu joskus kaikille.
Kokkoa ei kyllä paljoa tuntunut tärräävän vaan pelasi upean pelin. En tosin siltikään lähtisi Kokkoa kakkoseksi ohi Blomqvistin nostamaan.
 

Hoki-Hemmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämän illan pelin suurin mielenkiinto kohdistuu Galimovin pelaamiseen. Maalivahtipelillä on merkitystä puolustuspelaamiseen. Epävarma maalivahtipeli heijastuu myös puolustajien pelaamiseen. Uskon vahvasti Galimoviin ja sitä kautta viisikko- ja puolustuspeli saadaan kuntoon.
 

BLG#13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
En minäkään. Sen sijaan lähtisin kaupoille, jos Blomqvistille ei ala kiekko tarttumaan.
Eiköhän sille ala tarttumaan.

Otinkin lähinnä kantaa näin maalivahtina itsekin pelanneena ja junnuja valmentaneena, että turhan kovaa suolausta nyt oli Blomqvistiä kohtaan.
Monet kun eivät näe maaleista muuta kuin sen, että ”no olipa löysä veto” tai ”upposipa helposti”.
Niissä ”helpoissa” on monesti taustalla muutakin mitä ei välttämättä kaikki huomaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös