Kärpät - Lukko pe 1.4.2005

  • 10 973
  • 76

vipu24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo, olihan se peli.
Tasasta vääntöä koko peli. Kumpikaan ei päässy oikeille maalipaikoille.
Se täytyy sanoa että taas kerran oli paska tuomari. Ei linja pitäny.


Rautakorpi meinas haastattelussa että ei pelattu tarpeeksi fyysisesti. Jäi kuulemma aika lailla paukkuja huomiseksi.

Porkalle vois antaa syöttöpisteen siihen viimeseen maaliin. Anto loistavan pystysyötön Viuhkolalle joka kiitti ja kumarsi.
Ei tainnut olla Lukolla yhtään tolppaa, Gil kerran yksin läpi.
Muistaakseni.
Huomenna jatketaan. Lukon pakkovoitto -asenne saattaa olla meille apu toiseen kiinnitykseen.
No, se nähdään huomenna.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Ääärimmäisen tärkiä voitto.
On paljon parempi lähtiä hakemaan voittoa raumalta 1-0 johtoasemassa kuin se, että oltais melkein veitsi kurkulla.
2-0 toiselle on jo kyllä melkoinen ratkaisu näin tasaisessa sarjassa.

Liekköhän lukolle tullut yllätyksenä että ne pystyivät nuinkin hyvin peliä pyöritteleen kärppien päässä?
Rolosonia ei lämmitelty aivan kuumaksi ja tuskakaan ei näyttänyt kasvavan vaikka tilanne oli pitkään 0-0.

Mielestäni erittäin tyylikkäät esitykset kärpiltä ja lukolta.
Hienoa kiekkoa ja peli olisi voinut kääntyä kummalle tahansa.

Huomenna Lukon ei kertakaikkiaan kestä hävitä, mikäli meinaavat pysyä kunnolla taistossa mukana.
 

dohf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti amok
- Jos katsotaan Lukon ja Kärppien laukaisukarttaa, niin kumpi pääsi paremmalta sektorilta ampumaan laukaukset vai oliko eroa? Pitikö Lukko isoilla pakeilla kärppähyökkääjät pois Rolosonin edestä. Stenkan selostuksesta kävi ilmi, että Saarenheimo siellä maalinedessä ainakin päivysti ihan kiitettävästi.
Matsin näin radiosta, mutta maalit Urheiluruudusta. Ensimmäisessä maalissa pari kertaa klap-klap ja Pyörälä iskee hankalahkosta asennosta maalin. Lukon pakit myöhässä, mutta väänsivät fyysisesti Pyörälän jäihin tilanteen jälkeen.
Toisessa maalissa Viuhkola näytti nopeuttaan ja käveli pakista ohi, laukaus lirahti helpohkon näköisesti Rolosonin kainalosta. Lukkopuolustajan ylivertainen fyysisyys jäi näkemättä.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Tasainen peli

..jonka ratkaisu oli henkilökohtaiset suoritukset.

Bäckström vs. Roloson 1-0
Viuhkola vs. Pirnes 1-0
Kärppien fyysisyys vs. Lukon fyysisyys 1-0(!)

Maalipaikat meni suht tasan, mutta bäckström oli jonnin verran virkaveljeään parempi. Vaikeaa tulee lukolla olemaan niken ohittaminen, jos jatkaa samalla tasolla. Siinä oli lukolla 1-0 tilanteessa tyhjillään maali, mutta niin vain sai Ylitorkko(?) vedettyä ottelun parhaasta maalipaikasta yli ja ohi.

HUomenna jatkuu
 

Grohl

Jäsen
Ensimmäistä kertaa sitten ECC:n piti jännittää näin kovasti. Ylättävän hanakasti Kärpät haki kontaktia varsinkin alussa, jossa Juntunen, Lehtonen, Boumedienne ja Aarnio antoivat laitojen paukkua. Bäcks on muuri. Otti game saverin ja vieläpä läpiajosta! Flegu Viuhkola taitaa pelata itsensä tällä menolla MM-kisa koneeseen, mutta missä on Jokinen?
Ensimmäinen taistelu on voitettu, mutta sota jatkuu. Mikäli huomenna saamme repäistyä 2-0 kaulan, niin silloin on Lukko tukalan paikan edessä.
 

puhuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lukko ei yllättäen ollutkaan niin ylivoimainen, puhumattakaan mistään fyysisistä jutuista. Ensimmäinen maali Gillin sylistä, toisessa Viuhkola käytti Pettistä nojapuuna. Maalinedus-amistelua oli yllättävänkin vähän. Onneksi.
Tärkeä voitto jokatapauksessa. Lukon paineet huomiseen otteluun voi vain kuvitella.
Miksihän ihmeessä Kruus sietää tuollaista haistattelua ja jatkuvaa räpättämistä? Varsinainen auktoriteetti. Kädet lanteille, niin olis paljon hiljasempia 'torkkeja ja toporotskeja'.
1-0 ja kotietu edelleen.
 

Polliisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
#28
Erittäin tasainen matsi. Viuhkola, Bäckström ja hyvä munkki toivat voiton Kärpille. Maalipaikkoja ei ollut paljoa kummallakaan, Lukko kuitenkin pääsi mielestäni vähän paremmin maalin eteen. Ainakin Toporowski (x2), Saarela ja Bruun pääsivät ampumaan suht läheltä.

Lukko kontrolloi kiekkoa ehkä hieman enemmän. Varsinkin kolmannessa erässä aina Kärppien 2-0 maaliin asti Lukko sai melkein joka vaihdossa kunnon pyörityksen Kärppien päätyyn, mutta sitten Kärpät teki maalit parista vastahyökkäyksestä ja peli ohi. Eka erä oli erittäin tasaista, aika nopeatempoista päästä-päähän kiekkoa. Toisessa erässä Kruusin "linja" ei enää pitänyt, kahvaaminen lisääntyi. Taklata kyllä sai, ja Kärpätkin taklasi varsinkin ensimmäisessä erässä aika paljon. Aarnio & Juntunen taisivat yhdessä vaihdossa saada ainakin neljä taklausta yhteensä.

Bäckström oli huippuvireessä, se Toporowskin läpiajon torjunta oli kyllä erittäin hieno. Roloson ei joutunut edes ottamaan montaa pahaa, perusvarmaa peliä. Kerran Roloson meinasi alivoimalla kämmätä, tuli kiekkoa vastaan omalle siniselle, koetti harhauttaa karvaamaan tullutta Sihvosta ja oli hukata kiekon. Joutui sitten sulkemaan kiekon hanskaansa b-pisteen ja siniviivan välissä.

Viuhkola on saatana kuningas. Eka maalissa 10000-0 aloitusvoitto omissa, Tenkrat vauhtiin, Tenki siirtää kiekkoa Mikkolalle, joka kaadetaan. Viuhkola saa kiekon ja syöttää Pyörälälle, 1-0. Toisessa maalissa Piku kävelee alueelle ja suojaa kiekkoa hyvin ja nostaa ylös. Kolmannessa vetää one-timerin tyhjiin Porkan pystysyötöstä.
 

torni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muikisteleva rightin kanukkipakki
Viestin lähetti amok
Pannaan parit kysymykset kun ei matsia päässyt näkemään:



EDIT: Pannaas vielä agentin kommentti hallilta. Oli kuulema naurattanut Aarniotakin kun oli yrittänyt tapansa mukaan ängetä laidan ja pakin välistä. Pakki oli Gill ja persjalkainen Aarnio kumarassa navan korkeudella -> kyynerpää osuu ja tuomari pistää terävänä Gillin boksiin kyynerpäätaklauksesta.

Otan oluen voitolle.

Joo, kärpät sai pari ylivoimaa täysin Kruusin ansiosta ja Lukko ehkä yhden. Tuo Aarnion kaatuminen huvitti, piti Nuijaa huutaa, vaikka vastustaja jäähyn saikin, ei missään nimessä jäähyn paikka.

Tässä pelissä taklattiin enemmän kuin Tapparasarjassa yhteensä, Kärpät ei tässäkään hommassa ollut Lukkoa huonompi. Oman maalin edustan siivoamisessa Lukko on/oli edellä. Muita seikkoja en huomannut Lukon eduksi. Paitsi ylivoiman, se oli huomattavasti vaarallisempi kuin Kärpillä.

Lisää ottelusarjaosiossa jo aiemmin...
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Ei tainnut olla Lukolla yhtään tolppaa
Yksi. Kolmannessa erässä, ei mikään kauhea pommi b-kaaren yläpuolelta.

Oli tasainen peli. Kärpiltä ei parhaimpien Tappara-pelien veroinen. Kärpillä oli paljon huolimattomuusvirheitä, harhasyöttöjä ym. Lukko pelasi myös hyvin. Ottelu olisi voinut päättyä tänään kumminpäin vain. Lukolla oli omat paikkansa, mutta kehno viimeistely. Toisaalta Bäckström oli loistava. Ei tarvi huolehtia meidän ainakaan maalivahdista, nikke on vireessä! Roloson taas meinasi mokata näyttävästi kerran kun lähti kiekkoa vastaan sinisen tuntumaan.

Kruus oli suhteellisen paska. Todella löysä linja ja varoi kuollakseen viheltämästä toiselle 5-3yvtä. Molemmat kärsivät Kruusista. Kaikista huvittavin oli Hal Gilin saama rangaistuskyynärpää taklauksesta. Minkäs sille tekee jos kaveri on niin paljon pidempi, että kärppä pelaaja luistelee kyynärpään korkeudella. :-)

Jep, mutta tästä tulee verinen taisto. Vastustaja on aivan toistaluokkaa kuin Tappara. Lukko pelaajat kävivät aika kuumana paikoin ja ei olisi yllätys jos jossain pelissä räjähtää.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Aloitetaanpas vaikka näistä sitten...
Viestin lähetti amok
Pannaan parit kysymykset kun ei matsia päässyt näkemään:

- Jos katsotaan Lukon ja Kärppien laukaisukarttaa, niin kumpi pääsi paremmalta sektorilta ampumaan laukaukset vai oliko eroa? Pitikö Lukko isoilla pakeilla kärppähyökkääjät pois Rolosonin edestä. Stenkan selostuksesta kävi ilmi, että Saarenheimo siellä maalinedessä ainakin päivysti ihan kiitettävästi.
Itse asiassa, Kärpät edelleen tuntui välillä säästävän laukauksiaan. Ajoitukset olivat monesti pielessä, sillä pakkien laukaukset lähtivät joko ennen tai jälkeen hyökkääjien leikkausta maalille. Lukko ampui ehkä enemmän, mutta sieltä saa suurennuslasilla poimia todelliset maalipaikat, Kärpillä tuo peli ehkä hienokseltaan oli enemmän hallussa.

Viestin lähetti amok
- Kruusin linja taisi olla kohtuu selkeä ja tuttuun tapaan melko väljä? Oliko näin vai huuteliko yleisö vain lämpimikseen? Ei tule pitkiä painostuksia, koska kiekolliset voidaan painaa melko ronskein ottein kulmaan ja kiekosta irti. Koivisto taisi pistää 1.erässä kunnon "selkä kaarella" retkautukset. Niin sitä pitää.
Itse asiassa, olet oikeassa. Ei mitään linjaa. Ensin sai mennä puolen kentän läpi maila kainalossa, sitten seuraavasta kurotuksesta mailalla boxiin. Huvittavimpia olivat Gillin kyynärpäätaklaus, sekä Koiviston todella räikeä kuoleva joutsen (Kärppien ensimmäinen jäähy). Linjureilla oli alussa kasetti väärässä kohdassa, mutta petrasivat kyllä.
Ihmeen pitkään Kruus antoi Lukon venyttää vaihtoja.

Viestin lähetti amok
- Miten Klyyvari kenttiä? kär1 vs luk3, 2 vs 2...?
Mitä, oliko meillä vaihtoetu? Nelonen ei Kärpiltä paljoa pelannut, kolme ensimmäistä kenttää saivat enimmän vastuun.

Viestin lähetti amok
- Mentiinkö kohti maalia vai tuhlaattiinko energiaa liikaa kulmissa?
Ei niinkään. Tilanteet luotiin kuten ennenkin, kulmista tai viivasta, ihan mistä vaan. Maalia kohti mentiin kyllä, mutta ajoituksissa oli toivomisen varaa.

Ensimmäisessä erässä, Kärpät oli todella hermostunut. Lukko tuntui olevan ensimmäisen kympin vain kiekon ja pelin alla, jotta mahdollisesti ennakoitu Kärppien alkurynnistys saataisiin taltutettua. Siinä he onnistuivat kyllä. Molemmilla oli kyllä erän edetessä paikkoja, mutta huippupaikkoja ei nyt heti tule mieleen, että olisi kuitenkaan kummallakaan ollut.

Toinen erä, alkoi Kärpiltä lähes katastrofaalisesti. Ensimmäinen vaihto, ja vain Bäckström pelasti. Sitten joko Nokka näytti minulle hauista, tai seuraava kenttä oli vain paremmin hereillä Kärpiltä. Jokainen tilanne vietiin loppuun saakka, taklaten. Lukon pieni ote peliin loppui siihen. Totta, ja kyllä, pakko se oli silmiään uskoa; Kärpät taklasi Lukon toisen erän alussa pois pelin päältä! Niin siinä pääsi käymään. Hagelberg ja Normio saivat makeimmat pusut, vaihtopenkki näytti poikia houkuttavan kovasti niittien jälkeen. Lukko ihmetteli, että miten tässä näin kävi, ja Kärpät tasoittivat pelin hallinnan omiin käsiinsä, tai vähintäänkin palasivat peliin.
Muutamia paikkoja, muutamia hienoja yksilösuorituksia molemmilta. Erän loppua kohden, Lukko koetti alkaa pullistelemaan, mutta se oli itse asiassa aika vaisua.

Kolmas erä alkoi edelleen hermostuneesti, jossa molemmilla oli omien töppiensä perään paikkoja, ilman tulosta. Kunnes, Pyörälä punnersi, maalihan siitä sitten vihdoin tuli. Peli aukeni, Kärpät herpaantui hetkeksi johtoasemastaan... Kunnes Viuhkola näytti sen, mitä epäilinkin; "Mikä Lukon fyysisyys!?" Pettinen ei kertakaikkiaan saanut miestään kuriin, vaan Viuhkola punnersi kiekon maaliin. Lukko oli ihmeissään. Lukon usko taisi loppua, vaikka yritystä vielä tietysti riittikin. Kärpät ohjasi peliä tästä lähtien, vaikka Lukko muutaman paikan saikin aikaiseksi. Kunnes jälleen, kuudella pelatessaan, Kärppien parempi liike ja peli kostautui; Pyörälä oli jo tehdä tyhjiin (mikä estäminen, Markku Kruus?), Viuhkolakin... Ja sittenhän se Porkka viime sekunneilla munasikin. Näki jo pitkään, että koettaa saada aloituksen Kärppä-pääätyyn, laukauksella omasta päästä Bäckströmille (hyökkääjät olivat jo menossa), Viuhkola luki tuon mennen maalin ja kiekon väliin... Suoraan Viuhkolan lapaan! 3-0, kiitti ja moi.

Hajahuomioita?
Kyllä, Lukko kahvaa. Kärpät koetti toki myöskin, mutta mestarin työnnäyte on mestarin työnnäyte, Rautakorven ote näkyy kyllä. Lukon erikoisuuksia olivat tänään mailasta kiinnipitämiset, sekä kiekottoman estäminen. Sekä etenkin, mitä en olisi aluksi uskonut, filmaaminen. Huvitti.

Kruus oli juuri niin pro-kahva kuten pelkäsinkin.

Lukko koetti kuitenkin pelata, hyviä hyökkäyksiä sai aikaan paikka paikoin, mutta kahden ketjun varassa peli näytti olevan. Kärpät hyökkäsi koko arsenaalillaan.

Paljon puhuttu fyysisyys? Kärpät oli tänään fyysisempi. Lukon fyysisyyn näkyi lähinnä pullisteluna vihellyksen jälkeen, sekä niissä Rautakorpelaisissa painitotteissa, mutta niin vain Kärpät kuitenkin piti kiekkoa Lukon antamasta paineesta huolimatta. Taklaukset tuntuivat menevän Kärpille, mikä uskomattominta. Lehtosen "puun takaa puhtaasti" Kärppien maalin edessä oli kaunis! En olisi uskonut, että Kärpät todellakin oli näinkin fyysinen.
Torkki pullisteli Sihvosen kanssa, mutta tuntui ihmettelevän, kun Sihvonen jäikin linjureiden väliintulon jälkeen vielä odottamaan aloitetta, eikä perääntynyt. Luikki se Torkkikin vaihtoon. Eli ei voinut "fyysisyydellään" Lukko haastaa!

Kärppien puolustus pesi Lukon puolustuksen kaikilla muilla osa-alueilla, paitsi avauksissa. Mikkola saa kyllä petrata vastaisuudessa, olisi jo korkea aika (nimeomaan puolustuspäässä).

Yleisö oli mukana!

Uskottava se on, että takuulla se lentokonesekoilu vaikutti Lukon peliin. Eihän tuota esitystä millään muulla voi selittää...

Ja sitten tämä kaikki nollataan, sillä huomenna jatkuu!

Keskivertopeliä parempi peli tänään.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Nonni, pelissä oltiin. Hyvä tunnelma oli, maalien jälkeen muutkin kuin minä huusi ihan melkein tosissaan. Raumalta oli myös tullut hienosti kannustava ja ilmeisen hyvin käyttäytyvä porukka, joka omalta osaltaan nosti tunnelmaa.

Pitkään tätä peliä sai odottaa ja aivan täysin tyytyväinen pelin tasoon ei voi olla. Lukko on toki on aivan eri tason joukkue kuin Tappara mutta vähän sellainen yleiskuvana nuhjaamisen maku jäi, vaikka erityisen iloinen olen taklauksista joita jopa Kärppäpelaajatkin jonkin verran saivat perille.

Kokonaisuutena meikäläisiltä ainakaan kaikki ukot ei vielä aivan täysfiiliksissä ole. Tenkratilta ja Somervuorelta nyt vaikkapa esimerkiksi aika sukka peli. Sen sijaan Nikke on sitä mitä oli toissa keväänä, viime keväänä ja ECC:ssä. Aivan uskomattoman hienoa torjuntatyöskentelyä ja otti kyllä tänään Rolon päänahan. Samoin ne meikäläisen suosikit eli Viuhkola ja Pyörälä pelasivat upeasti. Ja Pikuko muka hidas? Kai näitte toisen maalin.

Mutta parantaa täytyy kuitenkin huomiseksi. Sarja on vielä pahasti kesken ja kyllä nyt huomattiin, että siellä Raumallakin ollaan ihan tosissaan. Lukolla oli omat hetkensä ja veivät kyllä peliä kolmannen erän alkupuolella. Jännityksellä odotetaan huomista.

edit.
- Jos katsotaan Lukon ja Kärppien laukaisukarttaa, niin kumpi pääsi paremmalta sektorilta ampumaan laukaukset vai oliko eroa? Pitikö Lukko isoilla pakeilla kärppähyökkääjät pois Rolosonin edestä. Stenkan selostuksesta kävi ilmi, että Saarenheimo siellä maalinedessä ainakin päivysti ihan kiitettävästi.

Melkein täytyy kyllä sanoa tuohon ekan kysymykseen että Lukko pääsi paremmilta paikoilta laukomaan ja suurin tekijä tässä oli lukuisat 100-0-aloitusvoitot. Noihin täytyy meikäläisten kiinnittää huomiota.

Ja muutkin ovat näköjään huomanneet, kuinka naurettava Gillille tuomittu kyynärpäätaklaus oli. Jessus Kruus, järki käteen!
 
Viimeksi muokattu:

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Viestin lähetti Kreifi
Tervetuloa Raumalle Oululaiset ja Kärpät, täällä ei kahdella maalilla voittoa napata - ei varmasti.

Nooh. Met lähetään siitä, että meille riittää yhden maalin voittokin. Kärpät käytti ainakin ensimmäisesssä erässä niin kauan piilotettua taklauspeliään, nam. Puhtaita sumppeja nähtiin puolin ja toisin, tosin Kärpät taklasi mielestäni enemmän. Päivän paras oli Lehtosen "timbeeeeeeeeeeer" täys kaato oman maalin kulmalla. Tais olla tähtinen jonka Bauerit sojotti kattolautoja kohti.

Tiukassa oli maalipaikat, mutta ne käytettiin sitten laadukkaasti kolmannessa erässä. Yks riparin näköinen maali ja Viuhkolan taidon näyte, voila. Viimenen Porkan syötöstä tyhjiin. Nikke vei maalivahtien taiston tänään, miten lie huomenna. Se on yks muna.

Nokka kohti Raumaa huomenissa, palaillaan.
 

Markus91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Jeps, 3-0. Todellakin kuten tässä jo todettu onkin, Kärpät oli kuin olikin fyysisempi. Hyvää taklauspeliä kummaltakin joukkueelta toki. Kahvata sai aika kovasti. Laukauksia ja läpiajoja nähtiin. Sitten viimeisessä erässä noista paikoista onnistuttiin myös tekemään maaleja. Nikke on muuri. Yleisö oli kovasti mukana ja itselläkin tuli ääni käheäksi huudettua. Tästä on hyvä lähteä Raumaan.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vai että oli se bulgarialainen lentoyhtiö ja viiksekkäät lentoemännät sittenkin totta? En olis päivällä uskonu, mutta näköjään. No, sattuu sitä kaikkea muutakin hassua, en olis uskonut sitäkään että Lukkokin vielä tänä keväänä on play off-sarjassa voitoissa häviöllä mutta näköjään sekin ihme toteutui. Ja mua vaan naurattaa, jopa selvinpäin.

Pelin kuuntelin töissä radiosta ja se nyt on mitä on, mutta semmoisen kuvan Riston selostuksesta sain että ei Lukko samalla tavalla Kärpille kaukalon hallintaa joutunut luovuttamaan kuin HIFKille. Nyt vaan ei sitten omissa maalipaikoissa, joita ainakin selostuksen mukaan oli niitäkin, onnistuttu joten tulos on mikä on, 3-0 kotijoukkueelle ja siinä ei paljon selittelemistä ole. Hyvä niin. Telkkarin Tulosruudusta nuo maalit tuli sitä kolmatta lukuunottamatta ja hyvin tyypillisiä play off-maaleja ne olivat joskin taidokkaita molemmat, ihmeellisistä asennoista äijät kiekon maaliin laittoivat ja molemmilla kerroilla Lukon pakki katseli aitiopaikalta, ensimmäisessä maalissa taisi lähimpänä olla Gill ja toisessa Pettinen.

Huomenna on sitten uusi peli edessä liki täpötäydellä Äijänsuolla ja siellä varmasti jo onnistumisia Lukollekin tulee. Pitäisi ainakin tulla, sillä tuskinpa tästä nyt Lukolle mikään kokovartalokipsi iskee. Muutenkin huomenna olisi syytä voittaa, jottei mene tämä välieräsarja vallan mahdottomaksi käännettäväksi.
 

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Illan peli

Jännä pelihän tuo oli, mutta onneksi tuli voitto. Rautakorpi pelin jälkeen puhui, että eipä tuo nyt niin kovin fyysinen peli ollut, että on varmaan puolin ja toisin fyysisempää peliä varastossa. Eli rivien välissä yritti pistää Kärpille löysät housuun, että huomenna vittu taklataan. Tänään Kärpät nosteli tyylikkäästi miehiä seinälle, korjaili irtokiekkoja, hillui muutamaan kertaan maalin edessä, väänsi nurkkakahinoita omille. En olisi tajunnut Lukon fyysistä etevymmyyttä, elleivät raumalaiset olisi sitä selvittäneet etukäteen. Mutta huomenna siis ropisee ja urakalla, lupasi Mr. Haircut.

Kruus oli vitun huono. Kärpille tuli huutojäähy kotona. Parhaalle vaihtopenkiltä hein huutelijalle myönnettävä Rautakorpi Award pysyy siis tukevasti tukkajumalan itsensä ja hänen tiiminsä hallussa. Tsiisus mitä älämölöä joka hipaisusta. Lukon toisen erän lopun jäähyt tulivat "siirrettynä" eli vääristä tilanteista mutta olivat päivän selviä paikkausjäähyjä, minkä molemmat tiimit varmaan hoksasivat. Pari melko törkeää huitomista meni peräkkäin läpi, Vallin vähän koulutti Kruusia ja sitten todella kevyestä koukusta jäähy. Selvä tapaus ja ei aiheuttanut rutinoita.

Niklas pelasi riittävän hyvin. Nätti ylimielinen game saver läpiajosta ja minuuttia myöhemmin Viuhkola ylimielisesti vippasi voittomaalin maailmanykkösmaalivahdin kilpipuolelta sisään. Lukko siis maalivahtipelissä, kuten todettua, edellä Kärppiä, mutta Kärpilläkin se on riittävän hyvää. Maalejakin piti ihan seisaaltaan karjuen tuulettaa tällä kertaa, pyydän saada huomauttaa että erittäin ylimielisesti kuitenkin. Paskaako tämmösille selville peleille hyppimään.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Re: Illan peli

Viestin lähetti Dave
En olisi tajunnut Lukon fyysistä etevymmyyttä, elleivät raumalaiset olisi sitä selvittäneet etukäteen. Mutta huomenna siis ropisee ja urakalla, lupasi Mr. Haircut.

Eiköhän se ole selvää, että liikkuvuudessa jäljessä oleva jengi ei hirveästi taklauksia lähde lentokentällä hakemaan. Lukon fyysisyys on lähinnä sitä maalinedustan pelaamista, ja kaksinkamppailua. Raumalla paljon pienemmässä kaukalossa sitten laidatkin paukkuvat innokkaammin, kun ei ole niin perkeleesti maileja omaa maalia puolustamaan vaikka kulmaan ajaisikin mukaan. Katsellaan sitten huomenna taas sitä fyysisyyttä, ja koita muistaa että pelkät taklaukset eivät todellakaan sitä vielä kata.

Viestisi muusta sisällöllisestä annista tyydyn toteamaan, että jotkut osaavat voittaa tyylillä, ja jotkut eivät.
 

Filyo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Aika erikoinen peli. Varsinkin kaksi kummallista asiaa nousee yli muiden.

Yksi. Lukolla oli enemmän hyviä maalipaikkoja kuin Kärpillä. Ei Lukollakaan paljon niitä ollut, mutta kuitenkin enemmän kuin Kärpillä. En muista koska vierasjoukkue olisi viimeksi vienyt maalipaikat Oulussa. Varmaan joku jokeripeli joskus.

Kaksi. Kärpät oli paljon Lukkoa fyysisempi. Kaikilla alueilla. En olisi ikinä uskonut Jalosen joukkueelta. Taklaukset vietiin, kulmakahinat vietiin, jopa jälkipelit vietiin. Tämä jos mikä on harvinaista puhetta kärppäfanilta. Nautitaan siis nyt.

Mikä ratkaisi pelin? Suurin tekijä oli ilman muuta Bäckström. Muutama game saver, mihin Roloson ei pystynyt. Tämä ei yllättänyt minua. Muutaman alimielisen lukkofanin varmaan yllätti.

Kai se on vastustajallekin annettava hieman kredittiä jos siihen on aihetta. Nyt on. Pidin Lukkoa selvästi huonompana mitä se tänään oli. Myös Rautakorvelle respektit. Yllättävän liikkuva porukka, lähes aina oli joku mies iholla estämässä laukausta kun Kärpät pääsi edes lähelle lukkomaalia. Kahvaa ei esiintynyt tänään yhtään perusplayoff -peliä enempää.

Kruus oli ihan kohtalainen. Vähän turhan paljon sai äijiä estää, puolin ja toisin, mutta sehän ilmeisesti kuuluu sm-liigaan, että pudotuspelejä ja runkosarjamatseja peletaan ihan eri säännöillä. Erityisesti jäi mieleen Gillin naurettava jäähy ja se, että 5-3 -ylivoimaa ei olisi annettu kummallekaan joukkueelle vaikka päitä olisi tippunut.

Sarja voi mennä tiukaksi, mutta edelleen veikkaan ylimielisesti 3-0 tai 3-1 Kärpille.

Hatunnosto myös pienelle raumalaisfaniporukalle. Ääntä riiti kohtalaisen hyvin, eikä turhia keskisormia tai muutakaan näkynyt ainakaan minun silmiini. Huomenna jatkuu.

Edit: kirj.virh.
 
Viimeksi muokattu:

JPL

Jäsen
Semmoinen matsi...

Kärppien peli oli oikeastaan läpi ottelun aika sekaisin. Tai Lukko sai tukittua keskialueen todella tarkasti. Ei yhtään läpisyöttöä, ennen sitä Kärppien toista maalia. Sekin oli jotenkin erikoinen. Lukolla kaksi miestä (pakki+laituri nähdäkseni) oikealla puolella ja Viuhkola saa pystärin keski-alueelle. Pettinen tuli tilanteeseen myöhässä, eikä pelannut mailaa pois. Piku heitti rystyltä nätisti itselle pikkuisen eteen Pettisen mailan alta ja käänsi mailan lusikalle ja siitä Rolin kainalosta sisään. Kaunis yksilösouoritus, mutta olisi ollut paremmalta pakilta helppo työ estää. Kärppien yv ei saanut oikein tehoja tänään, mutta muutaman ihan hyvän paikan saivat luotua. Täsmälleen samat sanat Lukonkin yv:stä. Silmiin pisti se, että Lukolle paikat tulivat semmoisille pelaajille, jotka maaleja eivät yksinkertaisesti osaa tehdä. Gill 2x melkein läpi ja molemmilla kerroilla rannari plekseihin (toinen tosin taisi mennä Niken suojista) Bruun kertaalleen, Kauvosaari kertaalleen. Saarelalle ei siunaantunut yhtään kunnon tekopaikkaa. Essille yksi puolittainen. Toporowskille se yksi läpiajo, minkä Bäckström otti hienosti. Larouche - pelasiko se?

Kärpistä Ilun pitää parantaa otteitaan. Olisin melkein valmis laittamaan Kiken huomenna Jannen pariksi. Oli eniten pihalla. Niinimaa taasen oli kertakaikkisen jäätävä. Yksi pikkuinen virhe, minkä paikkasi välittömästi. Paikkaili Mikkolan jälkiä jatkuvalla syötöllä. Muut pakkiparit pelasivat perusvarmaa peliä. Lelu kämmäsi yhdessä vaihdossa pahasti. Mitä lie mies ajatteli. Nooh... pisti toisaalta semmoisen avomaakurkun johonkin Lukkolaiseen eka erässä(Lukkolainen yritti kääntää vanhanaikaisella maalin eteen, mutta löysi itsensä seuraavan kerran kaukalon laidan vierestä jään pinnasta), että se paikkasi tuon.

Kruus tappaa jääkiekon. Jos Kruus puhalsi runkosarjassa normaalien pleijarisääntöjen mukaan, niin näissä hän kyllä ylittää itsensä. Parhaana tosiaan se Gillin jäähy. Onneksi molemmat kahvasivat ja kaatoivat pelaajia tasapuolisesti, joten kumpikaan ei siitä järin kärsinyt. Muutama ihmeellinen tuomio tuli lähinnä aloituspaikkojen suhteen. Virheet niissä meni Lukon hyödyksi ja yhdestä aloituksesta, mikä olisi pitänyt viedä keskialueelle tuli melkein Lukon maalikin. Lukkolainen heitti keskialueelta kiekon päätylautoihin, mistä se pomppasi suoraan maaliverkkkoon. Kärpät ei päästänyt Lukkolaista poistamaan kiekkoa siitä, vaan Bäckström sulki kiekon lavallaan siihen verkkoon. Aloitus meni siitä b-pisteelle. Toinen tilanne oli sellainen, missä Roli sulki kiekon ja Lukkolaiset alkoivat tönimään Kärppien pelaajia pois maalin lähistöltä. Kiekko keskialueelle, vaikka kukaan Kärppien pelaaja ei ollut lähelläkään maalivahtialuetta. Toivottavasti Japa tulee huomenna tuomitsemaan.

amok: Molempien laukaukset tulivat suhteellisen kaukaa maalista (lukuunottamatta Speden maalia + kahta ohjausta ensimmäisessä erässä). Kuten tuossa aiemmin mainitsin, niin Lukko ei saanut laukaisupaikkoja "syömähampailleen" ja se varmaan oli suurin syy nollalle. Maalinedustapelissä Kärpät kyllä pärjäsi Lukkoa paremmin. Kärppien maalille Lukko ei saanut yhtään minkäänlaista ruuhkaa aikaan. Pelaajat siirrettiin välillä tylysti ja välillä vielä tylymmin pois. Torkki tosiaan meinasi haastaa Soosia, kunnes huomasi, että eipä taida kannattaakkaan. Vastaavasti Somervuori yritti ensin taklata Gilliä --> kaatui, yritti lähteä tönimään. Gill tönäisi yhdellä kädellä kevyesti Pikku-Eeroa nassuun ja tämä lennähti persiilleen.

Kärpät peluutti neloskenttää käytännössä Lukon nelosta vastaaan + lisäksi irtovaihtoja siellä täällä. Soosi kylläkin otti lisäksi kaikki tärkeät aloitukset. Aloituksissa Kärpät hävisi kyllä selvästi, varsinkin ensimmäisessä erässä.

Kuten moni muukin on jo sanonut, oli ilahduttavaa nähdä taklaava Kärpät. Kärpät taklasi enemmän, kuin tämän vuoden puolella yhteensä, eikä tuossa ole edes liioiteltu paljoa. Taisi Rautakorvelta olla pikkuista psyykkausta, kun sanoi että ottelu ei ollut edes fyysinen, vaan ennemmin nyhjäystä. Ainakin Kärppien osalta peli oli erittäin fyysistä. Lukon peli ei toisaalta sitä ollut. Eipä tule mieleen kuin yksi hyvä niitti Lukolta. Yli-Torkko täräytti Saarenheimoon yhden todella komean niitin, mutta se taisi jäädäkkin suunnilleen ainoaksi kunnon pommiksi.

Semmoista... Kokkolassa tässä menossa jo Raumaa kohti ja huomenna ihmettelemään, miltä se Äijänsuon halli tällä kertaa näyttää....

nevins: Anteeksi... Lentokentäntie olisi pitänyt olla isolla ;) Se on nimittäin tie, mikä vie Oulunsalon lentokentältä moottoritielle. Ja saa kuitata kyllä... ei tunnu missään ;).
 
Viimeksi muokattu:

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Kärpät sitten piti ansaitusti kotiedun itsellään. Ottelu ratkesi Kärppien terävämpään viimeistelyyn kolmannessa erässä. Sikäli olen vähän yllättynyt, kun pidin Lukon mahdollisuuksia juuri kolmannesa hyvinä kun kaksi edellistä erää oli mennyt 0-0:n merkeissä. Yleensähän Lukko on pelannut kolmannet erät erittäin hyvin ja saanut niissä myös hyvin kirivaihteen päälle.

Molemmat maalivahdit tuntuivat olevan pelipäällä ja saivat yllättävänkin paljon torjuntoja PO-otteluksi.

No, tänään on uusi päivä ja uudet kujeet. Toivottavasti Lukolta löytyy tänään se eilen puuttunut viimeinen rutistus(jäiköhän se sinne porilaiseen hotelliin?).
 

junnisa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Re: Kloonien puolustus

Viestin lähetti Telaketju
Eihän noi lukon pakit mitään ydinvoimamutantteja olekaan, vaan aitoja Kiken klooneja. Isoja, helvetin hitaita ja otteissaan pehmoisia.

Kaikki lukkofanien hypettämä fyysisyys näytti keskittyneen vastapuolen hyökkääjän mailaa pitelevään kouraan. Luja ote se olikin. Kärpillä oli sinänsä helppo homma ottaa taklauspelissä oikea fyysinen yliote, kun jopa Somevuori pisti Gillin vaivatta seinälle.

Taas melkoinen asiantuntija, olet varmaan ylpee asiantuntevasta kommentistasi, onnea.

Juu, ihan paska porukka ja kahvaa ihan hirveesti, ihmettelet varmaan kovasti miksi neljän joukossa.

Odotan mielenkiinnolla, kun näen kahvalukon tänään Raumalla ja pelkään hieman, miten pehmoiset puolustajamme pystyvät vastaanottamaan mm. Somervuoren rajut taklaukset, jos kerkeevät hitaudellaan siihen reagoimaan.
 

junnisa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Re: Re: Re: Kloonien puolustus

Viestin lähetti Telaketju
Ei ole paska porukka, enkä ihmettele neljän joukkoon pääsyä, koska näin osan Lukon peleistä HIFKia vastaan. Edellisessä viestissäni kommentoin niin ikään näkemääni peliä Oulussa ja siinä Lukko oli pehmeä. Rautakorpi oli muuten samaa mieltä. Hänkin oli paikalla. Olitko sinä?

En ollut paikalla !

Hyvä että olit ja kiitos että jaet kaiken kokemasi, varsin puolueettomin silmin meille kaikille.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Re: Re: Re: Re: Kloonien puolustus

Viestin lähetti junnisa
En ollut paikalla !

Hyvä että olit ja kiitos että jaet kaiken kokemasi, varsin puolueettomin silmin meille kaikille.
Voisi sanoa monen Lukko-kannattajan säästyneen harhakuviensa murskautumiselta, kun eivät olleet paikalla... Lukon fyysisyys oli enemmänkin hyvä vitsi, kuin viihdettä pelin muodossa.

Ja Telaketjuhan veti oikein puolueettomasti tuolla.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Kloonien puolustus

Viestin lähetti junnisa
Taas melkoinen asiantuntija, olet varmaan ylpee asiantuntevasta kommentistasi, onnea.

Juu, ihan paska porukka ja kahvaa ihan hirveesti, ihmettelet varmaan kovasti miksi neljän joukossa.

Odotan mielenkiinnolla, kun näen kahvalukon tänään Raumalla ja pelkään hieman, miten pehmoiset puolustajamme pystyvät vastaanottamaan mm. Somervuoren rajut taklaukset, jos kerkeevät hitaudellaan siihen reagoimaan.

Mutta tuossa telaketjun kommentissa oli aika paljon totta. Olin paikan päällä ja Lukon fyysisyys oikeasti loisti poissaolollaan. Jos Lukko meinaa tässä sarjassa pärjätä niin juuri se on se ase. Kärppien Mikki Hiiret on helppo vetää ympäri seiniä, kunhan vaan herrat Gill, Pettinen, Topper ja kumppanit huomaa, että nämä jatkuu jo nämä matsit.
 

Che Culo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lazio
Viestin lähetti Jääkoneenkuljettaja
... Kunnes Viuhkola näytti sen, mitä epäilinkin; "Mikä Lukon fyysisyys!?" Pettinen ei kertakaikkiaan saanut miestään kuriin, vaan Viuhkola punnersi kiekon maaliin.

Täytyy puuttua tähän. Maalin Kalevan koosteesta nähtynä ei ollut Pettisen tai Lukon fyysisyyden puutteella mitään tekemistä tämän maalin kanssa. Pettinen tuli niin kaukaa tilanteeseen, että ei ehtinyt Viuhkolaan kunnolla edes kiinni ennen kuin tämä jo teki sen maalin. Eli ei todellakaan ollut mistään fyysisyyden puutteesta tai Viuhkolan huikeasta punnertamisesta kyse. Joten jatka epäilyjäsi rauhassa, hirveästi niillä ei vielä kuitenkaan katetta ole. Ja taklauspeli ei ole ainoa osa-alue missä sitä fyysisyyttä tarvitaan...

Vaikka Lukko hävisikin, paikallaolijoiden kommentteja lueskellessa tulee siltikin positiivisia asioita esiin ja ilmeisesti ei ollut paljosta kiinni, että Lukko olisi tämän voittanutkin. Tänään hallille luottavaisin mielin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös