Kärpät-Lukko -ottelun joukkotappelu 20.1.2009

  • 41 815
  • 204

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei näissä koskaan näköjään saisi paikallisradioselostajiin luottaa. Ramonan selostaja piti Jonas Anderssonia suurin piirtein pahimpana syyllisenä koko rähinän alkuun mutta ei Andersson minun mielestäni tuossa mitään suurempaa rikettä tehnyt.

Rantanen sen sijaan takoi Anderssonia pari kertaa kuonoon joten ihan oikein meni hänenkin tuomionsa. Andersson piti toisen hanskan kädessään, mutta toisen putoaminen riitti ilmeisesti siihen kymppiin, ei kuitenkaan syytä ulosajoon.

Olipa yllättävää nähdä Saarenheimo tappelemassa. Niinhän se takoi kuin poika vaan. Heh, Lukossa nämä Oulun "polliisit" äityvät hurjiksi, vrt. Esa Pirnes työsulkukaudella jolloin otti matsin Timo Peltomaan kanssa.

Oikein meni Honkaheimon ja Corsonkin tuomiot. Palstaveljien kirjoituksista päätellen Honkaheimo teki jonkun isonkin rikoksen tuossa, mutta en kyllä semmoista havaitse itse.
 

julijussi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jack "matkalla" Kerouac
Huikeaa menoa umpiharmaaseen liigaan! Corso heilui kuin Fleury aikoinaan, Honkaheimo yritti pitää kaveria aisoissa parhaansa mukaan. Pojot myös OPG:n ja Saarenheimon kyläseppätuokiolle lopputaputteluja unohtamatta. Andersson taisi saada muutaman osuman linjatuomarista huolimatta, tuommoisessa tilanteessa vähän heikoilla yrittää olla osallistumatta. Olisi hurri lyönyt takaisin kun kuitenkin tuli heiluttua. Pienen miinuksen voisi antaa Haatajalle ja kavereille kun kolmestaan rupesivat Corson kanssa vääntämään. Kypärä jäähän ja hippa käyntiin kuin miehet kun kutsun itse esittää.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Corso on päällikkö. Kaveri hakee päätä pidemmät korstot mukaansa, ja ainoastaan linjatuomarin jököttäminen tanssijoiden välissä pelasti Honkaheimon turpasaunalta, jonka Seluyanov sai jo kokea syksyllä. Jatkopahvia Danielille ja heti.
Heh, heh, kyllähän Corsolla oli tilaisuutensa takoa Otto-pojalta paskat pellolle ja sitä näemmä yrittikin. Otto plokkasi nätisti iskut ja veti lopulta nätisti paidan pois Corson yltä. Ei seliteltävää.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Haataja teki kyllä typerästi kun lähti haastamaan ensin Corsoa ja sitten lähtikin karkuun. Ei noin toimita perkele!
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Kelpo lämmöt pelissä.

Corsolle patsas hallin eteen ja Haatajalle voisi perustaa jonkin tukirahaston kassien hankkimiseksi. Hade se muistaa ämmäillä, kun Oulussa käy kyläilemässä.

Haatajalle pakenemisesta löysämuna. Joku ameeba täällä jo puhuu jostain Haatajan paluusta Kärppin. Vitun sama, sitä raukkaa olisi pitänyt muistuttaa missä mennään, mutta ei miestä näkynyt. Minusta se näyttää pelaavan kettunutussa, vai.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Olipas kerrassaan mieltä lämmittävää seurata Canalin koosteen kautta pitkään aikaan ensimmäisiä spontaaneja myllyjä mitä tällä kaudella nähdään liigassa eikä mitään "Lostedt noutaa Pikkaraisen"-tyylisiä koomailuja ,joille voi vain nauraa. Tässä oli asennetta ja täältäpäin lähtee pisteet Corsolle. Muutama tuollainen pesunkestävä kanukki tarvittaisiin liigaan lisää. Älkää perkele päästäkö sitä mihinkään Timråhon.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Ihan hyvää viihdettähän tuo näytti olevan. Ja kyllä voi sanoa että ihan pelitilanteesta lähti tuo liikkeelle. Haataja ei näyttänyt olevan halukas tappelemaan ja kun Corso yritti saada hänet mukaan, teki tuosta vielä isomman. Ainakin tuon videon perusteella rangaistukset vaikuttavat suhteellisen oikeilta. Tuomareilta kyllä sikäli huonoa toimintaa, että yksinään on liian vaikeaa selvittää noita tappeluita. Se pätee nimenomaan tuohon kärhämään, mikä oli Anderssonin ja Rantasen välillä.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Haataja teki kyllä typerästi kun lähti haastamaan ensin Corsoa ja sitten lähtikin karkuun. Ei noin toimita perkele!

No en tiedä oliko tuossa nyt varsinaisesti mistään haastamisesta kyse. Minusta näytti että Haataja vaan yritti vetää Corson pois tilanteesta kun meni "ylimääräisenä" tuohon Anderssonin ja Rantasen kähinään. Mutta olisihan tuo nyt voinut tietysti siinä vaiheessa lähteä leikkiin mukaan kun Corso perään lähti ja selkeästi halusi haastaa Haatajan.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Pienen miinuksen voisi antaa Haatajalle ja kavereille kun kolmestaan rupesivat Corson kanssa vääntämään. Kypärä jäähän ja hippa käyntiin kuin miehet kun kutsun itse esittää.

Katselinpa tuon nelosen erinomaisen videon uudelleen, ja käsitys Haatajan ei-niin-miehekkäästä toiminnasta vain vahvistui, toki voidaan selitellä että enemmin tekee maaleja ja pelaa, mutta tuollaisessa tilanteessa ensin käy Corsoon kiinni ja sitten luikkii huvittavasti karkuun, ei näin :)

Corso kävi kuumana kuin hellankoukku, ei saanut oikein kunnon tappelua aikaiseksi, ei Honkaheimo oikein ollut halukas kokeileen Corson kanssa.

Saarenheimolle isot propsit tappelut, uskalsi laittaa itsensä OPG:n kanssa likoon.

Mutta ei provoilla liikaa, loistava asia sm-liigalle, näin minä asian näen. Välillä tunteiden PITÄÄ käydä pinnassa, tai hallilla ei kohta käy kukaan, ainakaan jos Karpelat näistä asioista saa päättää. Ruma tappio, hieno toisen erän lopetus.

Lukko matseihin varmaan jää kipinää jatkossakin, hyvä näin :)

ps. Keräsen ja Kuuselan tilanteita en ole nähnyt, ja niitä en hyväksy jos tuomiot on mennyt oikein! Päähän kohdistuneet taklaukset jne. pois.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Haataja teki kyllä typerästi kun lähti haastamaan ensin Corsoa ja sitten lähtikin karkuun. Ei noin toimita perkele!

No enpä sanoisi, että oli mikään haaste. Normaali pelitilanteeseen ja laitakahinaan kuulunut tönäisy. Kaveri käykin niin kuumana, että pudotti hanskat heti. Ämmä sikäli ettei lähtenyt tappelamaan, mutta ei musta Haataja tuossa kyllä haasta Corsoa.

Hyvää viihdettä ja koko tilanne taisi lähteä Anderssonin ja Corson kovista taklauksista Haatajaa päin. Rantanen saapui heti paikalle hoitamaan rooliaan. Mahtavaa nähdä näitä spontaaneja räjähdyksiä - kiitos ilmeisesti tuomarikaksikolle.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Katsoivatko ne oululaiset ollenkaan tuota videota, kun niin innokkaasti Haatajaa ämmäksi haukkuvat? Jos se tulkitaan tanssiinkutsuksi, että vetää kolmantena pyöränä tappeluun pyrkivän Corson pois hipoista ja sen jälkeen siirtyy sivummalle, ollaan jo todella pahasti metsässä. Tuo ei todellakaan ollut mikään haaste ja sitäpaitsi Corso oli tehnyt päätöksen nyrkkihipoista jo ennen Haatajan väliintuloa. Niin ja minkä ihmeen takia joukkueen tähtipelaajan pitäisi tapella? Siihen hommaan on yleensä ihan eri miehet.

Ihan hienoa meininkiä kuitenkin kaiken kaikkiaan. Ihan aitoa tunteiden paloa oli ilmassa, eikä mitään Helenius vs jokutosikovakanukkitaivastaava ennalta sovittu typerä päähänlyöntikisa.
 

Hespeler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät sympatiat HIFK
Ei tuota Haatajan touhua nyt miksikään haastamiseksi voi kutsua, mutta jos painat kaverin päätä polviin, ja vielä pöllit tämän mailan(heh), niin ehkä tuossa tilanteessa voi olla odotettavissa pientä kuumenemista vastapuolelta, eikä silloin luikita selkämystä näyttäen karkuun tuomareita kohti, vaan katsotaan seuraamukset kuin mies. Olkoon kuinka kultakypärä-snaipperia tahansa.

Haataja nyt hiukan ämmäili, mutta yhtäkaikki. Hienoa, että tämäkin matsi muistetaan vielä aikojen päästä, kiitos tämän episodin.
 

Lukkoseppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Great, loistava kooste Neloselta hidastuksineen päivineen... eihän tälläistä saisi näyttää.

Otto, erittäin vakuuttavaa, P-Amerikkalaiselta paita silmille vastaa melkeinpä kunnon selkäsaunaa, ei ihme että Corso kävi kuumana kun ei päässyt koittamaan.

Saarenheimo, lähinnä huvittavaa.

Haataja, säälittävää.

Rantanen, juuri näin. Andersonin pojalta luulot pois ja pulinat pois. Jatkosta en tiedä, mutta luulenpa että Rantasella olisi ollut raivoa vielä jäljellä.

Clarke, mitä nyt tehdään, hauskaa sekin.

=)
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kyllä tuossa edelleen Haataja olisi saanut vastata tökkimisistään... Mutta ei niin ei.

Mutta ei provoilla liikaa, loistava asia sm-liigalle, näin minä asian näen. Välillä tunteiden PITÄÄ käydä pinnassa, tai hallilla ei kohta käy kukaan, ainakaan jos Karpelat näistä asioista saa päättää.

Aivan! Ja kun vielä tsekkaatte tämän illan yleisömäärät... Olikohan kierroksen keskiarvo edes yli 4000 ? Treelläkin alle 4000 ihmistä...
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Kyllähän siitä patsas pitää saada kun vetää toisen kanssa nahistelevaa vastustajaa poikkarilla niskaan. Missä tilinumero Corson patsashankkeelle? Laitan täältä etelästä pari euroa keräykseen.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
No enpä sanoisi, että oli mikään haaste. Normaali pelitilanteeseen ja laitakahinaan kuulunut tönäisy. Kaveri käykin niin kuumana, että pudotti hanskat heti. Ämmä sikäli ettei lähtenyt tappelamaan, mutta ei musta Haataja tuossa kyllä haasta Corsoa.

Tarkoitin että jos käy toiseen käsiksi niskan takaa niin ei tarvi ihmetellä jos toinen vastaa siihen , ja silloin voi vastata myös itse teostaan. Ihan normimeininkiä, ei siinä ole tarvetta luikkia karkuun jääkiekkopelissäkään.

Hyvää meininkiähän tämä on, tunnetta pitääkin olla. Pitkästä aikaa sellainen ilta :)
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Katsoivatko ne oululaiset ollenkaan tuota videota, kun niin innokkaasti Haatajaa ämmäksi haukkuvat?

Katsoin tilanteen paikan päältä, sekä videolta. Näiden pohjalta voi ihan rehellisesti sanoa, että Haatajan olisi ehdottomasti pitänyt tehdä Saarenheimon tavoin miehen työ ja vastata tökkimisistään. Hade vetää Corson sivuun tilanteesta, painaa selkeästi kuumana käyvää Corsoa maahan ja tietää kyllä, mitä tästä seuraa. Kovana poikana sitten luikahtaa nopeasti karkuun ja odottaa, että joukkuekaverit tulevat auttamaan. Videolta ei näy kovin selkeästi tilannetta, jossa Haataja vielä tönii Forrestiakin läjän ulkopuolella. Koko tilanteen tauottua J-P huutelee oman aitionsa edestä vielä Kärppäpelaajille ja tökkii mm. Mikkolaa mailalla.

Koko toisen erän ja kolmannessakin pipiinsä asti Hade jatkoi tuota tökkimistä ja tilanteiden jälkeen pelaamista, eikä se ainakaan tätä ämmämäistä kuvaa poista.

Pekille propsit tuosta astetta koomisemmasta mätöstä.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Haataja nyt hiukan ämmäili, mutta yhtäkaikki. Hienoa, että tämäkin matsi muistetaan vielä aikojen päästä, kiitos tämän episodin.

Ihan samaa mieltä, paskaako näistä kinaamaan kuka oli ämmä ja kuka neiti ja kuka vitunkovajätkä. Pääasia että tulee vähän viihdettä näihin joskus niin harmaisiin runkosarjavääntöihin. Ja hyvää viihdettähän tuollainen kunnon spontaani mylly on, toisin kuin nämä etukäteen sovitut "kovien poikien matsit" joista aitoa tunteen paloa saa etsimällä etsiä eikä siltikään löydä. Gooni-Saarenheimokin heilutti nyrkkiä niin ettei varmaan itsekään usko kun videolta joskus tuon näkee. Vähän kyllä huvitti tuo OPG:n ja Saarenheimon reaktiot tuon matsin jälkeen, vähän hölmönä kumpikin oli että "oliko tässä nyt vittu mitään järkeä taas".
 
Tämähän tilanne alkoi jo oikeastaan ajassa 38.07, kun päätuomari Leppänen antoi Anderssonille naurettavan kiinnipitämisjäähyn ja sen aikana Lukko tasoitti pelin 3-3:een. Andersson kävi todella kuumana ja protestoi rankasti tuomareille. Vaihtoaitossa mies potki kaukalon reunaa ja hakkasi myös mailaansa. Hieman myöhemmin Lukon pelaajat rikkoivat pari kertaa Kärppien pelaajaa, mutta tuomarin käsi ei noussut ja Anderssonin protestointi vain jatkui. Tässä vaiheessa jo näki, että kohta tapahtuu. Heti, kun Andersson pääsi seuraavan kerran jäälle, niin mies yritti ajaa kaikkea liikkuvaa ja sitten siinä vaihtoaition edessä alkoi huitomaan mailallaan, kun Rantanen tuli kiinni. Loput näkyykin sitten jo videolla.

Suurin syypää joukkotappeluun on Leppänen, jonka linjaton viheltäminen pilasi koko pelin ja kuumensi molemmat joukkueet ja erityisesti Anderssonin.
 
Itse en näe kyllä Corsoa menossa kolmanneksi pyöräksi tappelemaan mihinkään, kun 4 miestä lähtee tönimään toisiaan. Siinähän ne luonnolliset parit sitten olisikin. Vaan sen jälkeen tulee ainoat "kolmannet" miehet sekaan. Olisi sinänsä ollut hyvä pistemies vs. pistemies talkoot, joissa on yleensä vauhtia enemmän kuin järkeä :)

Corso-Honkaheimo olisi ollut mukava nähdä, mikäli olisivat lähteneet alusta. Nyt Corso joutui oikein urakalla hakemaan kumppania, kun Haataja pakitteli ja pari kaveria kävi niskan puolelta. Sittenpä kävi vielä linjurikin välissä. Yllättäen sitten ei ollut enää paukkuja vääntää Honkaheimon kanssa, mutta toisaalta ei näyttänyt Honkaheimokaan haluavan lähteä valmiiksi puuskuttavan kanssa.

Andersson torjui pari kertaa naamallaan. Rantanen tosin antoi iskut, kun linjuri piti jo Anderssonia kiinni. Siinä ei oikeastaan siis ollut tappelua, vaan pikku tuuppimiset.

Ainoa oikean tappelun näköinen oli sitten OPG:n ja Saarenheimon räpiköinnit. Ei näyttänyt kumpaakaan touhu hirvittävän, eikä henkisiä vammoja saanut kumpikaan. Aloitus matsissa oli hyvä, mutta lopetus hieman huvittava.

Erotuomarivalvojan mukaan aloittaja ei saanut mitään. En ole varma tarkoittiko Haatajaa vai Anderssonia. Uraman mielestä Anderssonille olisi kuulunut tappelurangaistus. Alatalon mielestä olisi kuulunut pelata paremmin. Minun mielestä olisi saanut olla enemmän yleisöä.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Haataja teki kyllä typerästi kun lähti haastamaan ensin Corsoa ja sitten lähtikin karkuun. Ei noin toimita perkele!

Näin juuri. Paskahousu.

Corsolla oli asennetta, siitä propsia. OPG ja Saarenheimo(?) oli äijiä.

Asia menoa raksilassa. Tota lisää liigaan. <-- Ja tällätarkoitan tuota taistelutahtoa ja pelitilanne tunteiden kuumentumismenoa. En mitään showmenoa. Eikä joka vitun kiekalla tarvi hanskata. Ellei ole aihetta.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Tämähän tilanne alkoi jo oikeastaan ajassa 38.07, kun päätuomari Leppänen antoi Anderssonille naurettavan kiinnipitämisjäähyn ja sen aikana Lukko tasoitti pelin 3-3:een.

Itse sanoisin, että koko soppa sai syntynsä Ohtamaan naurettavasta kiinnipitämisjäähystä, jonka seurauksena Lukkolaiselle annettiin vielä naurettavampi jäähy toisessa päädyssä. Tuon jälkeen oli sitten pakko viheltää joka ikinen pienikin hipaisu. Rehellisyyden nimissä pitää sanoa, että nähtiin tänään myös paljon huutojäähyjä Lukolle.

Tuomareilla ei tuntunut muutenkaan olevan aseita rauhoittaa kuumana käyviä pelaajia. Andersson möykkäsi tuomareille jotakuinkin 25 peliminuutin ajan jokaisessa tilanteessa, Urama huusi naama punaisena tuomareille toisen erän päätteeksi minuuttikaupalla ja kolmannessa erässä Forrest tuuletteli jäähyaitiossa Lukkolaisten saamia naurettavia jäähyjä. Lopulta vielä kävi aploodeeraamassa tuomarille päin näköä.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Tarkoitin että jos käy toiseen käsiksi niskan takaa niin ei tarvi ihmetellä jos toinen vastaa siihen , ja silloin voi vastata myös itse teostaan.

Jos katsot tuon videon vielä uudestaan, niin Haataja tönäisee Corsoa siinä vaiheessa kun Corso on vetänyt takaapäin poikkarilla ruotsalaisen kanssa nahistelevaa Rantasta.

Olisi toki voinut tämän jälkeen tapella Corsonkin kanssa, mutta ei taida kuulua Haatajan vahvuuksiin ja kyllähän miestä kentällä tarvitaan enemmän. Yhtäkaikki, mukava piristysruiske!
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Muitakaan tappelun alalajeja väheksymättä niin kyllähän tällaisessa spontaanisti lähteneessä rähinässä on omat hyvät puolensa ja tällainen jos mikä nostattaa tunteen pintaan varmasti kaikille. Kyllähän sitä katsoo taktisia noutoja tai yhteneottoja joiden tarkoituksena on katsoa kuka on kuka mutta kyllä nämä spontaanit tappelut tuovat oman erityisen ripauksensa peleihin. Etenkin kun vielä porukalla pistettiin kunnon rähinä pystyyn - näitä lisää!

vlad.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös