Kärpät kohti kautta 2012-2013

  • 646 049
  • 1 491

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Kahvituksia odotellessa toivon, että jokainen joukkueesta valmentajineen katsoo käynnissä olevia finaaleja. Jypillä 3 kärkipakkia poissa, Pelicanseilla 2 molaria,,,, kaikkeen pitää olla valmis. Joukkueelle pelataan ja,,,,aivan uskomatonta taistelua joka tilanteesta. Pienestä oli Kärpilläkin kiinni ja uskon joukkueen sen hyvin tiedostavan. Ensi vuonna kaikki pienet asiat hiukkasen paremmin ja nälkäisemmin,,,

Ollaan muuten finaaaleissa 2013. Ei voi mittään.
 

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
On kyllä aika kovaa itsensä pettämistä jos Backlundin syyksi laittaa Kärppien lopullisen sijoituksen tällä kaudella. Kausi oli vuoristorataa koko ajan ja senkö syy se on joka viimeisenä ei yllä tasolleen?

Kuka on väittänyt, että Kärppien vuoristoratamainen kausi oli kokonaan Backlundin syy? Siellä lisäalueella on ilmeisesti tapana laittaa sanoja toisten suuhun. Itse totesin vain, että Backlund suli tärkeimmällä hetkellä ja siksi en mielellään näkisi häntä jatkossa. Itsekin totesit, että huonot pelit sattui huonoon saumaan.

Backlund oli erinomainen esimerkiksi Pelicans-sarjan neljännessä pelissä, mutta kokonaisuutena otteet ailahteli. Nollapelin pelaaminen onnistui kauden aikana Karhuselta ja Hostikalta, mutta Backlundilta ei. Teroinille pisteet, kun myönsi Backlundin aiheuttaman kylmän play-off -ringin takamuksessaan, tästä juuri on kyse :).

No, turhapa näitä on etukäteen murehtia. Mahdollistahan on, että ensi kauden vahti onkin TT. Tällöin kaikki muut rasvailevat koko runkosarjan ajan tällä palstalla köysiään, kun taas minä odotan levollisena kevättä ja viileäpäisen kassarin tosipeleissä tekemää tason nostoa. Toiset tykkää äidistä ja toiset... sulavasta ruotsalaisesta ;).
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kuka on väittänyt, että Kärppien vuoristoratamainen kausi oli kokonaan Backlundin syy? Siellä lisäalueella on ilmeisesti tapana laittaa sanoja toisten suuhun.

Sorry, tulkitsin varmastin väärin kirjoituksesi. Tapanani ei myöskään ole laittaa sanoja toisten suuhun eikä myöskään keksiä mukahauskoja lisänimiä pelaajista, siihen oman urani statsit eivät ihan riitä.

Mutta maalivahtiasiaan, Tuomas Tarkki on myös Kärppien listoilla siinä kun Backlund ja Iiro Tarkkikin. Iiro Tarkin en usko vielä palaavan SM-liigaan, takana hyvä kausi AHL:ssä ja pelit jatkuu Calder Cupissa. Syracusella on neljännesfinaalit menossa IceCapseja vastaan, pelit 1-1 ja Tarkki on pelannut molemmat matsit. Tarkki varmasti katsoo kaikki mahdollisuudet jatkon kannalta ja siinä valinnassa SM-liiga ei ole vahvoilla.

Backlundin huhuttiin menevän AIK:hon mutta viimeisimmät tiedot vievät Växjön Martin Gerberiä Tukholmalaisjoukkueen maalille. Luulen, että Aravirralle Backlund olisi se "Numero uno" mutta mihin asettuu miehen palkkapyyntö?

Tuomas Tarkkilla on kohtuullisen hyvät meriitit SM-liigasta, ei ne kaikki voi olla pelkästään hyvän puolustuksen ansiota. Viime kaudesta KHL:ssä itselläni ei ole oikein kuvaa, en nähnyt yhtään Neftekhimikin peliä joten nykykunnosta on vaikea sanoa mitään.

Pitää odotella ja toivoa, että kovan kaverin kanssa saadaan sopimus ja mies myös aloittaisi kauden täällä, nuo NHL-KHL ym. purkupykälät ovat aina pelkona taustalla.
 

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Sorry, tulkitsin varmastin väärin kirjoituksesi.

Juu, ei haittaa. Luulen, että provosoidun vielä turhan herkästi Pelicans-sarjan jäljiltä. Onneksi on kesä aikaa saada kasetti takaisin kuntoon, heh.

On tosiaan helppo uskoa, että Backlund on Aran ykkösvaihtoehto ensi kaudelle. Toki hänenkin ympärilleen voidaan voittava joukkue kasata, jos hyökkäyspelissä ollaan tasaväkisempiä näitä pelicanseja vastaan.

Toivottavasti Ara tutkii kriittisesti myös omia tekemisiään. Ykkösvahti pysyy tuoreempana, jos kakkosvahdillekin antaisi välillä peliaikaa.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Backlund ei tosiaan pelaa Kärpissä ensi kaudella. Voidaan unohtaa hänet spekulaatioista saman tien. Ykkösmaalivahti on jo päätettynä ja se ei ole Backlund.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Kossu Lukkoon kahden vuoden sopimuksella. Kiitos Kimmolle kausista, mutta vaihtuvuutta tarvitaan Kärppienkin joukkueeseen.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Korpikari ei sitten mennytkään Lukkoon joten olisiko hän meidän miehiä ensi kaudella? Niin eikä Lassellakaan ollut järkisyitä :) Jokohan sieltä kohta alkaisi Ahon suunnalta nimiä tippua? Nämä kolme hyökkääjää ovat jo tiedossa, mutta entäs maalivahti? Mitä tekee Lasse ja Oskari? Ja mikä on ykkössentterin kohtalo? Eiköhän ennen kisoja nämä asiat saada selville :)
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Backlund ei tosiaan pelaa Kärpissä ensi kaudella. Voidaan unohtaa hänet spekulaatioista saman tien. Ykkösmaalivahti on jo päätettynä ja se ei ole Backlund.
Jo helpotti!

Ihmettelin, että miten sitä tänne halutaan ja miten vieläpä niin moni mielellään Backlundin pitäisi. Muutamassa pelissä pelasi niin kuin ykkösmaalivahdin pitääkin mutta:
a) ei pelannut yhtään nollapeliä, toisin kuin ne kaksi muuta
b) haparoi vaikka kuinka monessa, uskomattoman monessa, runkosarjapelissäkin. Huonoja pelejä oli enemmän kuin niitä game saver-pelejä.
c) käytännöllisesti katsoen tiputti Kärpät välieristä, sillä paremmalla maalivahdilla olisi myös päästy 3-1 -johdossa Raksilan peliin ja paremmalla maalivahdilla se johtoasema 2-0 olisi riittänyt. Joku koodinimellä steviewonder olisi siinä pelissä (ainakin 3:ssä erässä) ollut parempi kuin Backlund.

On älyllistä epärehellisyyttä sanoa, ettei Backlundiin kaaduttu. No kyllä saatana kaaduttiin, olin paikalla katsomassa ja Pelicansista ei ollut voittamaan mutta sitten Backlund ryhtyi imuriksi. Kausi oli epätasainen muutenkin mutta play offeissa oli siinä kohtaa se vaihe, kun muu joukkue olisi siitä itsensä jatkoon kammennut mutta Backlund sitten sössi sen touhun. Anteeksiantamatonta.

Niin että hyvästi vaan Backlund. Ei tule ikävä. Mahtava uutinen, että siitä nyt päästään.
 

Probert

Jäsen
Jo helpotti!

c) käytännöllisesti katsoen tiputti Kärpät välieristä, sillä paremmalla maalivahdilla olisi myös päästy 3-1 -johdossa Raksilan peliin ja paremmalla maalivahdilla se johtoasema 2-0 olisi riittänyt. Joku koodinimellä steviewonder olisi siinä pelissä (ainakin 3:ssä erässä) ollut parempi kuin Backlund.

On älyllistä epärehellisyyttä sanoa, ettei Backlundiin kaaduttu. No kyllä saatana kaaduttiin, olin paikalla katsomassa ja Pelicansista ei ollut voittamaan mutta sitten Backlund ryhtyi imuriksi.

Ottamatta muuten kantaa Backlundin tasoon tai tulevaisuuteen, on pakko ihmetellä näittekö puolivälieräsarjan pelejä lainkaan. Ilman Backlundin huippupelejä, Pelicans olisi katkaissut sarjan jo aiemmin. Hän käytännössä piti Kärppiä pystyssä peleissä 2 ja 3, ja oli se kuuluisa voittava maalivahti. Ihan vaan kertauksena torjuntamäärät otteluista 2, 3 ja 4: 51 torjuntaa, 34 torjuntaa, 31 torjuntaa.

Hän voitti maalivahtien taistelussa Joonas Kuuselan 100-0 ja se oli viedä Kärpät jatkoon. Tahti muuttui, kun Hovinen palasi maalille - silloin Backlund hävisi 100-0, ennen kaikkea 6. ottelun. Moni muistaa vain Backlundin 6. ottelun epäonnistumisen, mutta kuten sanottua, ilman hänen huippuotteitaan sarja olisi ratkennut Pelicansille jo aiemmin.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Ottamatta muuten kantaa Backlundin tasoon tai tulevaisuuteen, on pakko ihmetellä näittekö puolivälieräsarjan pelejä lainkaan. Ilman Backlundin huippupelejä, Pelicans olisi katkaissut sarjan jo aiemmin.
Tuohan se on lahtelaisten luulo. Ykkösmaalivahdin pitääkin pelata huippupelejä. Se on mestaruutta tavoittelevan joukkueen lähtökohta ja selkäranka eikä mikään ylimääräinen bonus. Backlund välillä pelasi niitä mutta ei kertaakaan nollapeliä koko kaudella. Jotakin siitä puuttui, kun kuitenkin Hostikka ja Karhunen niitä pelasivat. Usein Backlundille meni joku helppo. Pelicans laukoi paljon kauempaa ja ne Backlund osasi peittää. Eivät nuo 31 ja 34 torjuntaa ole mitään niin ihmeellisiä lukemia kuitenkaan, tuo 51 on kova lukema ja sen pelin Backlund pelasi todella hyvin. Backlund oli myös aivan seula ensimmäisessä pudotuspelissä Pelicansia vastaan ja itse asiassa yhdessä voittopelissäkin Pelicansia vastaan päästi jonkun maalin helpolla, en muista mikä peli se niistä oli. Viimeinen peli olikin sitten ehkä kauden paskin peli Kärppien maalivahtiosastolla, kiitos Backlundin. Siinähän sitä onkin sitten jo 3 paskaa tai melko huonoa peliä ja kun pelejä lahtelaisia vastaan oli yhteensä 7, niin melko surkeaa touhua tuo on, kun 43 % pudotuspeleistä Pelicansia vastaan menee ns. ykkösmaalivahdilla perseelleen. Ei tuollaisella maalivahtipelillä voi päästä jatkoon. Jos "vain" 28 % pudotuspeleistä Pelicansia vastaan olisi Kärppien maalivahdilta mennyt pieleen, niin se olisi ihme kyllä riittänyt jatkoon, että sikäli melko heikko suoritus Pelicansiltakin.
 
a) ei pelannut yhtään nollapeliä, toisin kuin ne kaksi muuta

Tämä on Backlundin suurin yksittäinen miinus. Liki kolmessakymmenessä pelissä pitää pystyä pelaamaan nollapeli, ellei useampiakin. Siihen ei Backlundista ollut ja se herättää kysymyksiä ennen kaikkea miehen fysiikasta. Eikö vain jaksa vai missäkö vika?

b) haparoi vaikka kuinka monessa, uskomattoman monessa, runkosarjapelissäkin. Huonoja pelejä oli enemmän kuin niitä game saver-pelejä.

Ei pidä paikkaansa. Backlund pelasi reilusti enemmän hyviä kuin huonoja pelejä. Huonot pelit on käytännössä laskettavissa Backlundin osalta sormilla, eikä mene kaikki sormet. Itse asiassa maalivahdin näkövinkkelistä huonot pelit on laskettavissa yhden käden sormilla, mutta sekin on noin pienessä otannassa jo liki 20% peleistä. Vähän kuitenkin liioittelua sanoa, että mies vain pomputteli kun käytännössä asia oli juuri toisin päin.

c) käytännöllisesti katsoen tiputti Kärpät välieristä, sillä paremmalla maalivahdilla olisi myös päästy 3-1 -johdossa Raksilan peliin ja paremmalla maalivahdilla se johtoasema 2-0 olisi riittänyt. Joku koodinimellä steviewonder olisi siinä pelissä (ainakin 3:ssä erässä) ollut parempi kuin Backlund.

Vähän kaksipiippuinen asia. Niin pieni ero on suuresta sankarista tippuminen suureksi konnaksi. Backlund pelasi todella hyviä pelejä Pelicans-sarjassa ja pelasi kerrassaan verrattomia eriä. Totta kuitenkin on, että Backlund ei kyennyt Kärppien pakitellessa pitämään maaliaan puhtaana. Hänestä ei ollut venymään siinä tärkeimmässä paikassa, kuten vaikka oma inhokkini Tuomas Tarkki pystyi.

Silti en voi välttyä ajattelemasta, että miten olisi Backlundin esitykset olleet joukkueen kanssa siinäkin surullisessa kolmannessa erässä, mikäli Kärpät olisi johtoasemassa pyrkineet pelaamaan kiekollisestikin?

On älyllistä epärehellisyyttä sanoa, ettei Backlundiin kaaduttu. No kyllä saatana kaaduttiin, olin paikalla katsomassa ja Pelicansista ei ollut voittamaan mutta sitten Backlund ryhtyi imuriksi. Kausi oli epätasainen muutenkin mutta play offeissa oli siinä kohtaa se vaihe, kun muu joukkue olisi siitä itsensä jatkoon kammennut mutta Backlund sitten sössi sen touhun. Anteeksiantamatonta.

Ei ole älyllistä epärehellisyyttä sanoa, ettei Backlundiin kaaduttu, mutta lopulta asia on kuitenkin näin. Backlund kuitenkin imi maalit juuri silloin, kun ei missään nimessä saanut tulla yhtään helppoa maalia. Playoffeissa niitä helppoja maaleja ei saa muutenkaan tulla käytännössä ollenkaan. Eikä varsinkaan silloin, kun vastustaja on muuten vahvempi ja edellä pelillisesti.
 

Fordél

Jäsen
Korpikari ei sitten mennytkään Lukkoon joten olisiko hän meidän miehiä ensi kaudella?

Näin nimimerkki ZOOM tiesi kertoa Bluesin puolella eli Kähkösen lisäksi myös Korpikari olisi tulossa Kärppiin. Eiköhän Kärppien tuleva pakisto näytä siis jotakuinkin tältä:

1. Lehtonen - Mäntymaa
2. Pokka - Eklund
3. Korpikari - Ohtamaa
4. Lehto - Niemelä

Eipä tota kahdeksikkoa taida enää muutta kuin Mikkolan mahdollinen jatko.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Näin nimimerkki ZOOM tiesi kertoa Bluesin puolella eli Kähkösen lisäksi myös Korpikari olisi tulossa Kärppiin. Eiköhän Kärppien tuleva pakisto näytä siis jotakuinkin tältä:

1. Lehtonen - Mäntymaa
2. Pokka - Eklund
3. Korpikari - Ohtamaa
4. Lehto - Niemelä

Vaihdapas Korpikarin ja Lehtosen paikkaa heti lennossa. Korpikaria ei todellakaan kannata peluuttaa vain kolmoskentässä, koska äijästä on paljon enempään.

Ja mun kärppiin ottaisin kyllä Korpikarin vastaan avosylin. Aina. Kolamiehiä ei oo tuolla tarpeeks.
 

Fordél

Jäsen
Vaihdapas Korpikarin ja Lehtosen paikkaa heti lennossa. Korpikaria ei todellakaan kannata peluuttaa vain kolmoskentässä, koska äijästä on paljon enempään.

Tottahan toki on, mutta ajattelin, että Korpikari korvaa Snopekin ja pelaisi tällä Ohtamaan parina kolmosessa. Minuutteja kertyy tuollakin tontilla vaikka kuinka. Mihinkään suureen kiekolliseen rooliin en Oskaria laittaisi, mutta 18-19 minsaa kolmosessa ja on omassa roolissaan liigan eliittiä. Lehtonen, Eklund ym. voivat hoitaa yv:n. Erinomainen haku siis Kärpiltä.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Vai että Oskari Korpikari. Ei paha lainkaan, mikäli tieto pitää paikkansa. Korvaa Snopekin rosterissa yksiyhteen.

Jos Korpikari tosiaan siis tulee, niin KukkosLassea saadaan odotella siis vielä, sillä en näe, että molemmat olisivat tulossa. Pakistossa ei yksinkertaisesti ole tilaa, sillä siellä on jo ennestään viisi varmaa pakkia tiedossa. Mikkolan optionkäyttöä odotellaan siis vieläkin, eikä siihenkään ole saatu lopullista vastausta. Kärpät ilmeisesti haluaa Mikkolan jatkavan, mutta katseleeko Ilu sittenkin vielä ulkomaankorttia?

Kahden pakin hankinta olisi toki siinä mielessä mahdollista, jos Mikkola ei jostain syystä jatkaisikaan Kärpissä tulevalla kaudella. Silloin pakkeja olisivat Korpikarin tullessa seuraavasti: Eklund, Mäntymaa, Lehtonen, Pokka, Ohtamaa, Korpikari, Kukkonen. +Täytemiehinä Lehto ja Niemelä. Olisipa huikea pakkikalusto.

Todennäköisemmin mennään kuitenkin seuraavasti: Eklund, Mäntymaa, Lehtonen, Pokka, Ohtamaa, Mikkola ja Korpikari. +Täytemiehet.

Sitä tässä tosiaan ihmetellään, että mitä siellä toimistolla vitkastellaan näiden sopimusten julkistamisien kanssa? Vai odotellaanko nyt sinne asti, että MM-kisat loppuvat, Stanley Cup on jaettu ja syksyn harkkapelit alkavat, jos se Kukkonen päättäisikin palata kotiin? Ensi viikolla piti alkaa treenit tulevaa kautta varten ja joukkueeseen ei ole vielä ilmoitettu ketään saapuvaksi. Nyt kaikki joukolla paikallisille huoltoasemille tekemään havaintoja pelaajista :)

Noh, yritetään olla kärsivällisiä...
 
Niin, Korpikarihan oli varma jo hyvissä ajoin, mutta nämä ihme Lukko-pelleilyhuhut ilmeisesti saivat isomman osan tuulipuvuista haukkomaan henkeä RTK-kansan suuntaan.

Kuulin itsekkin tuon maalivahtipäätöksen ja Backlund ei tosiaan jatka Oulussa. Hieno maalivahti oli, vaikka pudotuspeleissä kävi mitä kävi.
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Huomaa, että vieläkään ei olla päästy yli tappiosta Pelsuille. Totta on se, että jos Backlund olisi jatkanut pelaamista loistavasti myös sen yhden mustan hetken ajan, olisi Kärpät mennyt mitallipeleihin. Toisaalta ilman Backlundia emme olisi edes päässeet siihen kyseiseen tilanteeseen. Pelasi erittäin hyvin, mutta ehkä se pieni loppusilaus jäi puuttumaan, aivan kuten koko joukkueelta. Pelattiin hyvin, mutta sarjaa ei saatu katkaistua. Nollapelien suhteen en arvostelisi Backlundia, todella monesti se nollapeli meni huonon tuurin takia, muistaako kukaan esimerkiksi Kossun omaa maalia, joka sitten vei sen yhden nollapelin? Tosiasia on se, että lopulta jatkoon meni parempi joukkue, ja sitä nyt ei jaksa enää miettiä. Katse seuraavaan kauteen!

Ensikauden maalivahdeista mielenkiintoista pohdintaa... Itse en olisi pettynyt mikäli Backlund päättää tänne jäädä, mutta eiköhän siellä maalilla joku muu ensikaudella ole. Tuomas Tarkista hieman kaksijakoinen fiilis, muistan ne loistavat pelit ja mestaruudet, mutta toisaalta muistan myös ne epävarmat otteet ja pelontunteen kun tämä herra oli maalissa. Jos Tuomas Ouluun tulee, niin toivon, että on kehittynyt entisestä, ja ei mene liian aikaisin jäähän luottaen vain kokoonsa. Iiro Tarkki taitaakin sitten olla toiveunta. Jotenkin jäi siitä megan haastattelusta sellainen kuva, että T.Tarkki tekee paluun Raksilaan. Kyllä aika moni asia nyt viittaa siihen.

Puolustuksen suhteen olen aika tyytyväinen, mutta kyllä sinne se yksi paluumuuttaja mahtuisi. Ylimääräisiä pakkeja ei ole ikinä liikaa.

Hyökkäys on mitä on, ja sen vahvistuminen on nyt junnujen varassa. Nyt kun miettii, niin kyllähän Haataja, Huml, Donskoi, Salomäki ovat automaattisesti kahdessa kärkiketjussa. Plihal menee hyvin kakkosessa, joten Aho on selvästi laskenut joko Viuhkolan tai Salomäen meidän kärkisentteriksi. Jos Viuhkola nousee taas huipulle, niin tilannehan näyttää ihan hyvältä. Jos ei, niin rohkeasti sitten Härkä ykköseen. Nyt näyttää olevan se aika kun Salomäki ja Donskoi ottaa sen ratkaisijan roolin itselleen. Omissa papereissani Kähkönen on kolmosketjun mies ja Norman saa olla siinä keskellä. Harmittaa vaan kun Junttila ja Komulainen jäävät entistä pienemmälle vastuulle, mutta toivottavasti niin Kähkösen kuin Normaninkin tulee se peliaika ansaita. Nythän on se tilanne, että tätä enempää vahvistuksia hyökkäykseen ei mahdu. Jotakin tämän tyylistä se kokoonpano varmaan tulee olemaan:

Huml - Viuhkola - Haataja
Salomäki - Plihal - Donskoi
Kähkönen - Norman - Junttila
Keränen - Kemppainen - Komulainen

Lehtonen - Eklund
Mäntymaa - Ohtamaa
Mikkola - Pokka // Korpikari?

T.Tarkki
Karhunen
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Huomaa, että vieläkään ei olla päästy yli tappiosta Pelsuille.
On siitä päästy yli. Sanoin vain, että ilman Backlundia, kera jonkun oikeasti hyvän, tasaisen hyvän, SM-liigamaalivahdin kanssa, se peli olisi voitettu ja Kärpät olisi mennyt välieriin. Se vaan on fakta eikä siihen pidä sekoittaa mitään asiaan kuulumatonta väärätulkintaista keittiöpsykologiaa.
 
Suosikkijoukkue
Los Wengeles - Jyske takorautainen
Milloin Kärpät tiedottaa uusista pelaajista? Perriniäkö tässä vielä odotellaan ja sitten kaikki julkistetaan kerralla?
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Toki Backlund sekoili, mutta tosiasia on että Kärpät nosti jalan kaasulta ja eihän se muuta sillon vaadi.

Niin kauan kun Kärpät ei pelaa täyttä 60 minuuttista veren maku suussa, on turha odottaa menestystä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös