Kärpät kaudelle 2013–2014

  • 1 466 084
  • 3 416

TosiKärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bc Nokia, Arsenal
Vallin oli todella yllättävä hankinta. Itse olisin jättänyt hankkimatta, vaikka olisi se syvyyspelaaja. Hankittaessa vielä se yv-pakki (hyvin toivottavaa yv:n kannalta) ovat Eminger, Niemelä ja Pälve 7-9 pakit. Mielestäni Emingerin olisi pitänyt/pitäisi mahtua aloittavaan kuusikkoon, sen verran hyvin pelasi monessa ottelussa tällä kaudella. Sitten esim. Pälve: Jos hän on 9-pakki lähtökohtaisesti, vastuuta liigassa tuskin paljoa tulee. Pelaamaan pääsy vaatisi kolmen pakin loukkaantumista. Toki viime kausina porukkaa on ollut telakalla turhan reippaasti... Näkisin mielelläni Pälven 10-20 pelissä liigassa tulevalla kaudella (toki enemmän, jos homma toimii) Valliniin käytetyt rahat olisi kannattanut ennemmin sijoittaa pariin vielä hankittavaan hyökkääjään, entistä kovemmat kaverit siis. Oma puhdas arvaukseni Vallinin palkasta on luokkaa 120 k€. Korostettakoon vielä, että en moiti Vallinia pelaajana.

Ollaan puhuttu vain yhden pakin hankinnasta. Jos Vallin olisi se ainoa, meillä olisi maalintekoon kykeneviä pakkeja 1-2 (Lehtonen ja Pokka kehittyessään), joista Lelu todennäköisesti telakalla ainakin 1/3 kaudesta. Ei hyvä. Olisiko sopimuksenalaisten pakkien kohdalla tapahtunut jotain: Ohtamaa siirtymässä KHL:ään tai Pokka Atlantin taakse? Kumpaankaan näistä en lähtökohtaisesti usko, mutta Vallinin hankinnan ainoa järkevä syy voisi olla tuo. Tai sitten yksinkertaisesti rahat eivät riittäneet kovempaan pakkiin, jos hyökkäyksen lisähankinnat ovat luokkaa + 300 k€.

Sentterikeskustelusta sen verran, että en usko enää hankittavan kahta sentteriä. Eiköhän toimisto ajattele, että hankitaan ykkössentteri ja kakkosena pelaa Piku, jos on terveenä. Jos ei ole, niin Pyörälä tai Huml siirretään keskelle. Mielestäni seuraava ei ole realismia sentteriosastolla: Hankittava ykkönen (300 k€), hankittava kakkonen (220 k€), Viuhkola (150 k€), Kemppainen (130 k€). Palkat taas puhtaita arvauksia, mutta tuolla päästään lukuun 800 k€. Vaikka sentteriosasto tärkeä onkin, ei noin paljoa 3 miljoonan? pelaajabudjetista sille osastolle voi sijoittaa, koska tarvitaan 16 muutakin pelaajaa kokoonpanoon + leveyspelaajat. Itse asiassa tuohon edellä mainittuun laskelmaan "ei realistisesta sentterikalustosta" pitäisi lisätä mahdolliseen Plihalin ulosostoon kuluvat 70-100 k€.

JOS kuitenkin päädytään kasaamaan edellä kuvailemani superkova sentterinelikko, olisivat kahden ekan kentän laiturit Huml, Pyörälä, Kähkönen ja Junttila/Donskoi. Eipä tuo nyt ihan pahalta näyttäisi:

Huml-X-Pyörälä
Kähkönen-X-Junttila
Donskoi-Viuhkola-Komulainen
Keränen-Kemppainen-Suoranta
...

Jos vielä palkkapuolta pyörittelee mielessä, en millään saa mahtumaan 3 miljoonaan nykyrosterin (+ Rynnäs) lisäksi kahta kovaa hyökkääjää ja yhtä kovaa pakkia. Tai sitten Junno on ylittänyt osaamisensa. Haatajasta saadaan jotain korvausta, mutta tuskin valtavasti. Lisäksi Salomäestä tulee kasvattajakorvausta. Toiseen suuntaan rahaa menee Plihalin ulosostoon.
 

Fordél

Jäsen
Vallin on hyvä hankinta Kärpiltä. Täysin turha dissata, koska kaikki tietää roolin: tulee kamppailemaan paikasta kolmosparissa ja tuomaan jengiin leveyttä. Ei toi kuusikko pysy millään ehjänä läpi kauden ja silloin on arvokasta olla leveyttä. Luulisi Kärppäfanien muistavan tämän asian. Joulukuussa kun kolme pakkia on sairastuvalla, on varmaan on ihan mukava, kun viidentenä pakkina häärii edes Vallin eikä vaikka Komulainen. Lisäksi Marjamäki tietää tasan tarkkaa minkälaisesta pelaajasta on kyse ja Vallinkin saa nopeasti juonesta kiinni.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sanoisin että Kärpiltä pienoista eteenpäin menemistä, sillä tuossahan on selkeästi Ilkka Mikkolan korvaaja. Mulla ei hirveästi ole muistikuvia Vallinin Blues-visiitistä, mutta käsittääkseni se ei mennyt mitenkään erityisen huonosti, vaan mies oli ihan hyvä omalla paikallaan? HIFK:ssa kaksi vuotta sitten runkosarja meni enemmän tai vähemmän ailahdellen, suurimmaksi osaksi esitykset aika paskaa, mutta playoffien pyörähdettyä käyntiin, oli mies täyttä rautaa ja IFK:n TOP4 puolustaja. Emmää tiedä mitä Oululaiset ajattelee tästä siirrosta, mutta noin äkkiseltään ajateltuna mielestäni ihan hyvä hankinta Kärpiltä, oikeastaan erittäin hyvä.
 

Jupi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, ManU, Napoli
Eka reaktio oli että hemmetti.

Mutta lopulta, oleellinen juttu tuossa on se että Marjamäki juuri Arskan halusi. Turha kai se meidän täällä on laskeskella että kuka korvaa kenetkin ja kuka pelaa viivalla kakkosylivoimassa.
Hyvä fiilikset on pakistosta vaikkei ketään enää tulisikaan ennen kauden alkua.

Maalivahti ja hyvä ykkössentteri. Ne ovat pakko-ostokset vielä. Pakki ja yksi laituri olisivat sitten plussaa (tai miinusta).
 

hanskalokero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Arska on erittäin hyvä ja harkittu hankinta. Kokenut sälli, jonka viime kausi ei ehkä ollut odotuksien mukainen (vrt. Ville Nieminen kautta aiemmin).

Hyvä että nyt joukkueeseen hankitaan tietoisesti paljon leveyttä, ettei pahimmassa "tonisihvonen-kuntovalmentaja-nivusvammabuumissa" käy rivit väljäksi. Niemelä ja Eminger saavat painaa kunnolla hommia, että peliaikaa irtoaa, mikä toki toimii toiseenkin suuntaan. Konkarit saa vetää marraskuussakin täysillä tai sitten matsit katsotaan aitiosta.

Toivottavasti seuraavassa tiekkarissa julkistetaan ykkösveskari ja MM-kisojen jälkeen ykkössentteri. Hyvät tytinät ensi syksyä ajatellen. Kauden alkuun on enää.....viisi kuukautta...
 

Subbani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sipsit
Huhujen mukaan Kärpät on saanut Vallinin aivan naurettavan halvalla hinnalla. Kuulemma alle 100k reilusti.

Mahtava hankinta noin halvalla! Ja nimenomaan nyt vielä se 1.pakki niin alkaa olemaan leveyttä todellakin pakistossa!

EDIT: Kaikille tiedoksi, että se Rynnäs on tulossa. Sopimuksen julkaisua ei saa tehdä vielä, koska omat pelit ovat auki vielä rapakon takana.
 

KallesS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Real Madrid
Huhujen mukaan Kärpät on saanut Vallinin aivan naurettavan halvalla hinnalla. Kuulemma alle 100k reilusti.

Mahtava hankinta noin halvalla! Ja nimenomaan nyt vielä se 1.pakki niin alkaa olemaan leveyttä todellakin pakistossa!

EDIT: Kaikille tiedoksi, että se Rynnäs on tulossa. Sopimuksen julkaisua ei saa tehdä vielä, koska omat pelit ovat auki vielä rapakon takana.

Mikäli näin on niin hyvä homma. Toivotaan, että sieltä nyt se ykköspakki vielä tulee. Saadaan pakistoonkiin hyvää kilpailua. Eminger ja Niemelä varmasti janoavat pelejä vyötärölleen ja Marjamäen lupaama taistelu pelipaikoista, ettei pelkkä nimi selässä takaa automaattista pelipaikkaa, niin siltäkin puolelta ihan hyvä hankinta, kunhan palkka ei ole järjin suuri.

Rynnäs on loistava kaappaus. Lähtökohtaisesti top5 maalivahtien joukossa ensi kaudella ja sitä Kärpät tarvitsee. Karhunen sitten hyvänä kakkosena.

Andersson puheli jossain, että haluaisi vielä pelata Aaltosen kanssa samassa joukkueessa. Kummatkin kyllä kelpaisi tänne, niin olisi hyökkäys heittämällä liigan kovin. Tuskin kuitenkaan kumpikaan tulee tai näin uskon.

No eiköhän lähiaikoina ala kuulumaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minulla on kova luotto Marjamäkeen. Mies tietää mitä tekee. Olen samaa mieltä hänen kanssaan siitä, että Kärpät tarvitsi leveyttä pakistoon. Puolustus pitää kasata niin vahvaksi, ettei Komulaisen tarvitse enää puolustajana luutia. Tähän vielä se YV-pakki, niin puolustus on valmis. Tervetuloa Ari Vallin!
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Huhujen mukaan Kärpät on saanut Vallinin aivan naurettavan halvalla hinnalla. Kuulemma alle 100k reilusti.

Jos tämä pitää paikkansa, niin sitten ei tarvi epäillä Junnon ja kumppaneiden unohtaneen mitä vasta puhuivat. Eli linjan mukaisesti mennään vielä.. Ei sekoilua toistaiseksi, vaikka meinasi jo hetken vähän kylmätä.
 

Stouts77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ari Vallin, Vallinin Arska hmm...

Minusta hyvä hankinta. Paikkaa kyllä Mikkolan kohtuu helposti. Ja luistelunopeudessa paikkaa Mikkolan aivan saat...n helposti. Tykkään tästä hankinnasta.

Mielestäni tällä puolustuksella voidaan ihan hyvin lähteä tulevaan kauteen. Annetaan vaikka Pokalle vastuuta kiekollisen pakin roolissa. Ja jos ei onnistu, niin katotaan sitten marras-joulukuussa vahvistusta.

Jos se Rynnäs sieltä on tulossa, niin sitten vielä ykkössena ja laituri kehiin vielä.
 

Valdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
"Vallin on minun Jumalani" tais olla mestaruusotsikko jommassakummassa iltapäivälehdessä Lehtosen tokaisemana. Tervetuloa! Rakennus etenee eriskummallisen järkevästi.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
En usko, että yhtäkään pakkia enää hankitaan puolustukseen. Vallin on hyvä peruspakki, mutta ei mikään ylivoima spesialisti joten sinänsä pettymys.
 

PES

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO, Kärpät, ManC, R.Nadal, Ronnie O'Sullivan
Vallin

Valaiskaapa te viisaammat minulle, että mitä tarvetta Kärpillä on Ari "2004" Vallinille? Itse kun yritin miettiä niin en osannut laittaa miestä kokoonpanoon. Toki jos hommattiin korvaamaan Lehtosen "lumityövammat" niin menettelee. .
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Luultavasti Marjamäki on ollut kovin tyytyväinen Valliniin Bluesin aikana. Varmaankin mies on pystynyt toteuttamaan Laten pelikirjaa hyvin, eiköhän tässä jotain sen suuntaista ole takana.

Minullekin tämä oli iso yllätys, että Vallin vielä roudattiin SM-liigaan ja vieläpä Kärppiin. Mutta jos nyt kohtuullisella hinnalla on saatu, niin eiköhän mies ihan hyvä ole tuomaan leveyttä pakistoon. Liikaa puolustajia meillä ei tosiaan ole. Kyllä niitä 9 saa olla sopimuksen alla, onhan se tässä parin kauden aikana jo nähty. Joukkuepelaajana Arska on varmasti mainio.

Ykköspakki Vallin ei taatusti tule olemaan, kyllä sieltä joku toinenkin täytyy vielä tulla.

X-Kukkonen
Lehtonen-Pokka
Ohtamaa-Vallin
Niemelä-Eminger
Pälve

Elikä:
Mikkola->Vallin = Rahaa säästyy ja Vallin on parempi kiekon kanssa.
Mäntymaa->Kukkonen = Iso upgrade.
Eklund->X = Aika näyttää, mitä saadaan.
 
Elikä:
Mikkola->Vallin = Rahaa säästyy ja Vallin on parempi kiekon kanssa.
Mäntymaa->Kukkonen = Iso upgrade.
Eklund->X = Aika näyttää, mitä saadaan.

Jos asia meneen noin, niin ei tuosta pahoillaan voi olla. Vähän aikaa, kun on saanut makustella, niin ei enää vituta niin kovasti (piti käyttää alkoholia, kyllä). Nyt on tullut sitten muistoja siitä, kun Vallin on polkenut hyökkääjiä kiinni ja pelastanut varmoja maaleja. Jospa jalat liikkuu vieläkin?

Puolustajaa tärkeämpi palanen on edelleen se ykkössentteri. Saattaa olla myös ykköslaituri sen lisäksi. Ne jännittää tällä hetkellä enemmän, kuin puolustuksen tilanne. Ei se aivan toivoton viime kaudellakaan ollut, vaikka ukkoa oli telakalla koko ajan.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Vallin on hyvä hankinta kolmospariin, mielestäni Kärppien pakisto on jo nyt ihan liigan TOP5 pakistoja.

Ykköspari
Lasse Kukkonen - Ville Pokka

- Pokalle loistava mahdollisuus nousta liigan tähdistöön. Kukkosen rinnalla nään potentiaalia jopa 30 pisteeseen. Kukkonen pitää huolen omasta päästä.

Kakkospari
Atte Ohtamaa - XXX

- Ohtamaalle isompaa roolia varmistaakseen paikan Leijonista. Viereen kiekollinen ykköspakki rightin mailalla. Mikko Kousa olisi ollut täydellinen hankinta, mutta kerkesi menemään Jokereihin.

Kolmospari
Ari Vallin - Mikko Lehtonen

- Mielestäni hyvä ja tasainen pari, joka pärjää molempiin suuntiin. Tuo toivottavaa kokemusta ja rauhallisuutta. Molemmilta voi odottaa 15 pisteen kautta. Playoffeissa rautaa.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Jäitä nyt hattuun tämän dissaamisen kanssakin. Vallin on erittäin hyvä pelaaja vielä nykyliigaan. Ei tarvitse kuin muistella kahta edellistä kautta... Montakohan pakkia keskimäärin pelasi terveenä yhtäaikaa. Kuten Marjamäki sanoi, hän halusi Vallinin ja Vallini halusi Kärppiin. Erittäin hyvä olla näitä 4-5 pakkeja reservissä.

Kai tässä saa jokainen oman mielipiteensä kertoa Vallinin hankinnasta, eikö? Itseäni ei ainakaan nappaa kovin paljoa, mikäli Vallin on se Marjamäen peräänkuuluttama pakkihankinta, joka tulevan kauden joukkueeseen vielä tulee. Mikkola on korvattu Kukkosella ja Mäntymaa nyt Vallinilla. Jos Eklundille ei tule korvaajaa, niin ei kyllä paljoa naurata.

Ei täällä varmasti kellään ole mitään Ari Vallinia vastaan, eräänlainen kärppälegenda kun on tuon mestaruusmaalin ansiosta. Mutta kovempaa nimeä olisin ehdottomasti pakistoon odotellut ja vielähän sellainen saattaa toki tullakin. Jos Vallin on täytepakki rosteriin ja ykköskorin pakki tulee vielä, niin hyväksyn tämän homman täysin, mutta jos Vallinista kuvitellaan Eklundin paikkaajaa, niin ei hyvä.

Ja Marjamäelle voisi tosiaan joku käydä sanomassa, että rahaa on käytettävissä huomattavasti kovemman kaliiberin pelaajiin. Enää ei olla missään espoonbluesissa..

Miksei Kärpät ollut esimerkiksi kilpalaulannassa mukana Mikko Kousan osalta? Siinä olisi ollut se puuttuva palanen pakistoon. Ykkösylivoimapakki, rightin kiekollinen laatupakki ja edelleen kehittyvä pelaaja parhaassa iässä. Kousa ei toki täytä kriiterejä hankintojen osalta eli aiempaa kärppäkokemusta ei ole, joten kaippa se jätettiin sen vuoksi suosiolla Narreille.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Miksei Kärpät ollut esimerkiksi kilpalaulannassa mukana Mikko Kousan osalta? Siinä olisi ollut se puuttuva palanen pakistoon. Ykkösylivoimapakki, rightin kiekollinen laatupakki ja edelleen kehittyvä pelaaja parhaassa iässä. Kousa ei toki täytä kriiterejä hankintojen osalta eli aiempaa kärppäkokemusta ei ole, joten kaippa se jätettiin sen vuoksi suosiolla Narreille.

Onko jossain väitetty, ettei Kärpät ollut mukana kuvioissa Kousasta ?
Eihän nyt tännekkään kaikki voi tulla. Kärpillä on hyvät mahdollisuudet saada entisiä Kärppäläisiä, ihan maajoukkuetason jätkiä, mutta missään jumalan asemassa Junnokaan ei ole, joka pystyisi päättämään ketä tänne otetaan. :)
Ykköspakki on tulossa ja katsotaan sen julkaisemisen jälkeen, onko Eklundin korvaamisessa onnistuttu.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Onko jossain väitetty, ettei Kärpät ollut mukana kuvioissa Kousasta ?

Onko jossain väitetty, että on?

Eihän nyt tännekkään kaikki voi tulla. Kärpillä on hyvät mahdollisuudet saada entisiä Kärppäläisiä, ihan maajoukkuetason jätkiä, mutta missään jumalan asemassa Junnokaan ei ole, joka pystyisi päättämään ketä tänne otetaan. :)
Ykköspakki on tulossa ja katsotaan sen julkaisemisen jälkeen, onko Eklundin korvaamisessa onnistuttu.

Ei tietenkään voi kaikki tulla, sehän on selvää. Ja näinhän se näyttää menevän, että wanhoja kärppiä tänne saadaan haalittua. Oli se sitten hyvä asia tai ei. Kukkonen ja Pyörälä ovat ehdottomasti hyviä hankintoja, loistavia suorastaan, mutta Alikosken ja Vallinin hankinnat olisi voinut jättää tekemättäkin. Tämä siis oma vaatimaton mielipiteeni :)

Pointtini on se, että joukkue tarvitsee ehdottomasti kärkipuolustajan ylivoimaan ja Vallinista ei siihen ole. Marjamäki puhui yhdestä pakkihankinnasta IS:ssä Pyörälän hankinnan yhteydessä ja siksipä hieman huolettaakin. Jos tuo kommenttisi pitää kutinsa siitä, että vielä yksi pakki tulee, niin sittenhän tässä ei ole mitään ongelmaa. Toivottavasti saamme sen laadukkaan ylivoimatykin haalittua ennen kauden alkua.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Saletisti Marjamäen haku. Ei Kärppiin pitäisi roudata näitä 2. korin miehiä, johonkin Bluessiin ehkä, mutta Kärppiin ei. Marjamäki ei ole vielä sisäistänyt tätä hommaa.

Kyllähän Vallin on kelpo pelaaja vielä ja ailahteleva pakistohan se pilasi pääasiassa viime kauden. Oletan, että sitä syvyyttä on haettu kokemuksen myötä ja tämä on siihen hyvä hankinta. Tuskin kukaan odottaa, että hän on enää siinä kuosissa kuin mestaruusaikoina?! Ei taida ihan olla kukaan, sillä aika tekee tehtävänsä, mutta liigaamme Vallin on erittäin hyvä vahvistus. Turha panikoida ennakkoon ja itkeä maahan kaatunutta maitoa, kun se on vielä lasissakin.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toivotaan kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että nuoret pelaajat ottavat kesän aikana askeleet liigatähteyteen ja pamauttelevat hurjat tehot. En usko, että pystyvät sen kummemmin siihen kuin viime kaudellakaan.

En usko minäkään. On tässä osan kohdalla ainakin odoteltu ihan riittävästi, ei muuta kuin Aaltoset osalle, että kehittyvät, eivätkä junnaa paikallaan tai jopa taannu. Niin läheisriippuvaisia ei omista junnuistakaan sentään saa olla.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minä kun luulin että haetaan rohkeaakin uudistamista.

Eiköhän Kärpät ole rohkeasti uudistanutkin, sillä on niitä junnuja tullut pilvin pimein joukkueeseen, mutta tulokset eivät vielä ole tuoneet lihaa luiden ympärille.Ihan hyvä, että tulee vanhempaakin kaartia näyttämään niille mallia. Mieluummin noin kuin vuosien odottelua jonkun nuoren kehittymistä omassa joukkueessa. Kyllä sellaisen on tapahduttava nopeammin.Tällä en tarkoita, että geriatria-osastoksi pitää Kärpät muuttaa, mutta pakisto kyllä kaipaa leveyttä, enkä pistä Vallinia pahaksi ollenkaan. Ei hän ykköspakki ole, mutta riittävän hyvä rooliinsa, joka on joku muu.
 

JPL

Jäsen
Toivoa sopii, että mahdollinen Vladivostokin uusi joukkue ja Jortikan sinne siiryminen ei aiheuta Kärpissä ongelmia.

Siellä ei ole vielä yhtään pelaajaa ja jos sinne suomalainen valmentaja menee, Liigapelaajia lienee hankintalistoilla. Tuo myös mahdollisesti vaikeuttaisi sen tärkeimmän, eli sentterin hankintaa.

Kukkonen ja Pyörälä lienee päätöksensä tehneet palata Ouluun, mutta esimerkiksi Huml, Kemppainen, Rynnäs ja vaikkapa Donskoi saattaisivat olla riskiryhmässä.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Kukkonen ja Pyörälä lienee päätöksensä tehneet palata Ouluun, mutta esimerkiksi Huml, Kemppainen, Rynnäs ja vaikkapa Donskoi saattaisivat olla riskiryhmässä.

Jep. Ohtamaan lisäisin tuohon joukkoon kans. Backlund saattaa kanssa kiinnostaa itärajan puolella, mutta hän ei taida enää ollakkaan kärppien sopimuspelaaja.
 

JPL

Jäsen
Jep. Ohtamaan lisäisin tuohon joukkoon kans. Backlund saattaa kanssa kiinnostaa itärajan puolella, mutta hän ei taida enää ollakkaan kärppien sopimuspelaaja.

Kyllä ehdottomasti Ohtamaa kuuluu tälle listalle. Ei lipsahtanut päähän vain tuossa raapustaessa. BAcklundille on ihan sama, kun ei kuitenkaan jatkaisi täällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös