Kärpät-HIFK 13.1.2004. klo 18.30

  • 21 874
  • 173

Weasels

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti Hypnotised
Miksei me voida pelata Hifkiä vastaan useemminkin. Kyllä tuli koko rahan edestä shouta taas!

No kun valmentajat kuolis ennen aikojaan. Heikkilähän mainitsi, että tämmöisissä peleissä valmentajat vanhenee aina muutamalla vuodella. Hyvää viihdettä katsojille, päänsärkyä valmentajille. Palsolakin sanoi haastattelussa, että nyt sitten mentiin viisikkopelissä (tarkoittaen eritoten varmaankin puolustusta) 180 astetta toiseen suuntaan kuin aikaisemmissa peleissä. Ei silti, minä tykkäsin. Onneksi liigassa on Kärpät ja HIFK-siksi viihdyttäviä näiden pelit ovat olleet. Mikäs sen parempaa olisi kiekkoilun imagolle kuin nämä joukkueet finaaleissa :-)
 

Polliisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
#28
Jumala on olemassa.

Fakta 1: Pajunen oli loistava.
Fakta 2: Kaksi erinomaista jääkiekkopeliä Raksilassa putkeen.

Olipa taas peli. Sitä ja tätä:

Kysymys: 'Perääntyikö' Smyth?
Vastaus: Kyllä. Tai no, perääntyi ja perääntyi Löi Saarista vain kerran hanskalla naamaan ja lähti vaihtoaition kautta boxiin. Saarinen näytti ainakin haluavan jonkinlaista matsia. Perääntymisen tulos oli 1+2 ja 0 ottelua pelikieltoa. Tätä äijää kyllä tarvitaan TPS:ää vastaan.
Hanskat tippuu vaan silloin, kuin jotain Kärppien staraa vahingoitetaan / yritetään vahingoittaa. Ainakin toivottavasti.

Jere muuten taklasi kolme kertaa - joka kerta kädet ylhäällä, tosin kerran Pyörälällä oli pää alhaalla.

IFK - en ole ikinä nähnyt joukkuetta joka olisi noin paljon yhden ketjun varassa. Mua ei ainakaan jännittänyt yhtään, jos IFK:lla oli laatikossa joku muu ketju kuin Kuhta-Hara-Pärä Söde-Jere. Nämä jätkät teki sitten yv:llä tuhojaan. Punakone-tyyliin.

IFK:n kaksi ekaa maalia olivat muuten aivan samanlaisia, Karalahti vaihtaa puolta Söderholmille, joka laittaa syötön Bäckströmistä katsottuna vasemmalle pointille ja sieltä one-timer maaliin. Söderholm ja Karalahti pelasivat varmaan yli puoli tuntia. Ja hyvin. Aivan uskomaton kaksikko.

Yhdellä ketjulla ei kyllä päästä play-offeissa pitkälle, vaikka teidän maalivahti onkin yli keskitasoa ja puolustuksen top-4 on ehkä liigan kovin. Kakkossentteriä IFK tarvii. Ja paljon.

Ai niin, yks juttu vielä... Jari Viuhkola on aivan helvetin hyvä pelaaja. Aivan ihme äijä. Se voittomaali... katsokaa se Hockey Nightista. Tai mistä vaan.

Jonkun nuorisokodin lapset pääsevät keväällä maailman ympäri-matkalle. Jokaisesta Tenkratin kun tehopisteestä lahjoitetaan 50€ heidän retkirahastoon.

Lotvonen pelaa itselleen jatkosopimusta. Tänään yksi huono syöttö 5-3 yv:llä, muuten loistavaa peliä.

Lieversit pelasivat taas hyvän pelin, varsinkin Brett alkaa päästä vireeseen. Milloin viimeksi Jussi Jokinen on tehnyt maalin?
 

Old TJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Do diin - olipahan taas mielenkiintoinen kiekkomatsi. Ja kun vielä pisteet jäivät Ouluun niin kivapa oli hallilta lähteä. Ihan tuli mieleen kunnon vanhan ajan liigamatsit tuolta Kärppien edelliseltä liigakaudelta 80-luvulta; vauhtia, vaarallisia tilanteita, sopivaa kuumenemista, henkilökohtaisia hasardeja ja ennen kaikkea paljon maaleja. Tällaista lisää niin Kärppien budjettikin räjähtää kun yleisökeskiarvo ylittää budjetoidun tuhannella. Muuten enemmälläkin, mutta kun halliin ei enempää mahdu.

Tietenkin hankaluus “tavalliseen” liigamatsiin verrattuna on se, että kaikkia kahtatoista maalia ei oikein voi ihan tarkasti muistaa toisin kuin näissä kahden maalin peleissä. Maalejahan tuossa oli ja tuli ja meni sen verran, että pitää aina miettiä mikä niistä nyt sitten oli mikin. Siksipä en jaksa (lue: en kykene) naputella minuutti minuutilta etenevää otteluselostusta vaan heitän tähän muutaman hajakommentin, jotka allekirjoittaneen silmään piippuhyllylle pistivät.

Ensinnäkin kaikki maalit taisivat tulla todellakin suorista syötöistä, pompuista tai muista noin kolmen metrin säteeltä. Ennakkoon oli hehkutettu että vastakkain olisi kaksi liigan parasta (?) maalivahtia ja puolustusta, joten luvassa pitäisi olla vähämaalinen peli. Näin ei ollut, mutta ei Nikkeä eikä Stathosta maaleista voi syyttää. Kumpikaan ei imuroinut yhtään maalia, mutta toisaalta kumpikaan ei myöskään noussut pelin ylivoimaiseksi ratkaisijaksi. Kumpaakaan ei todellakaan silti pidä ruoskia. Hyvin pelattu molemmissa päissä vaikka torjuntaprosentit tietenkin tässä pelissä tulivatkin alaspäin.

Maalivahtien jälkeen päästäänkin sitten haukkumaan tuomaria. Näinhän näissä raporteissa on ollut tapana. Pajunen oli… oli… öhh… Sori! Mun on vaan sanottava se. Pajunen tuomitsi ihan hyvin. Toki nuo Lehtosen kaksi korkeata mailaa jäivät minultakin näkemättä kuten myös se että kuka ja miksi sai sen siirretyn rangaistuksen kun HIFK teki viidennen maalin, mutta en epäile etteikö noita olisi siellä tapahtunut. Tai sanotaan sen verran, että sai Pärssinen tuota viidettä maalia tehdessään mailaa kainaloon ja nivusiin sen verran, että kai se jollekin siitä tuli. En tiedä kenelle.

Myös pelin lopussa ollut kiekon heitto katsomoon HIFK-pelaajan (sori – en todellakaan nähnyt kuka se oli) toimesta ei ollut jäähyn arvoinen pelin linjan mukaisesti. Tilanteessahan Viuhkola heitti purkukiekon joka nousi kaverin naamaan ihan oikeasti ja kipeästi. Kun se kiekko sitten jäi siihen vertavuotavan naaman alle niin ei taatusti ole mitään muuta tehtävissä kuin saada peli poikki. Helpointa se on kun heittää kiekon huitsin helkkariin ja näin tuossa tapahtui. Jäähy pelin viivyttämisestä (jota se teoriassa olisi voinut olla) olisi ollut kyllä todella typerä. Kiitos Pajunen.

Muttapa mutta. Tuosta Pärssisen tekemästä maalista ja mailasta nivusissa ja kainalossa tulikin mieleeni aihe, joka tietenkin täällä on hivenen arka. Olisikohan kahdella seuraavalla aiheella tekemistä keskenään: eli ensimmäinen asia on se, että pelissä ei todellakaan kahvattu muuta kuin tuo yksi kerta ja sekin vihellettiin. Ja toinen asia on se, että pelissä oli paljon maukkaita tilanteita ja paljon maaleja. Kiitos tästä molemmille joukkueille. Kolme Kärppien ja HIFK:n peliä olen tällä kaudella nähnyt ja näissä peleissä on pärjätty omillaan eikä ole tarvinnut sitä kahvaa kantaa mukana.
Illan hienoimman maalin tittelistä kamppailevat tasapäin herrat Viuhkola ja Söderholm. Söderholmin tasoitus tilanteeseen 4-4 toisen erän lopussa oli todella kaunis! Kuhta heitti ylivoimalla nätin syötön takatolpalle, jonka Söderholm ilmasta käänsi nätisi kassiin. Toisaalta tuo Viuhkolan voittomaali oli upea. Itsekin ehdin jo ajatella, että nyt ei enää tuosta pääse kiertämään Stathosia eikä uittamaan tolpan vierestä sisään. No Pikuhan huomasi että nosto maalin kattoon voi toimia myös pienestä kulmasta ja polvilleen laskeutunus Stathos ei voinut muuta kuin lyödä mailaa jäähän pettumyksestä.

Aiemmin olen kehunut noita Jokeripelejä siitä, että sekä Jaffalassa että Raksilassa pelatessa kumpikaan ei ole alkanut sumputukseen vaan on saatu nauttia iloisesta hyokkäävästä kiekosta. Sama voidaan nyt sanoa myös tämän kauden HIFK-peleistä. Kiitos Kärpät! Kiitos HIFK! Kun Oulu on kuitenkin sen verran näppärän lentoyhteyden päässä PK-seudulta niin eikös me jotenkin voitais päästä samaan välisarjaan Helsingin kanssa. Saatais enemmän näitä vauhtipelejä verrattuna SM-liigakeskimääräsumputukseen.

Old TJ
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ei maalivahdit suoranaisesti munineet mutta kuten Jortikka joskus sanoi että "ei kaikkia voi torjua mutta ei kaikki voi mennä sisäänkään" niin kyllä siinä vähän sitä makua oli että jonkun olis voinut Stathos torjuakin.
Hyvin keskinkertaista torjunta työtä.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Viestin lähetti mixu
jonkun olis voinut Stathos torjuakin.

Nähtyäni nuo Hokinaitin pätkät, näytti siltä että voittomaali meni Daven polvilleenmenon piikkiin osin (tosin mitä muuta voi tehdä siinä..) ja jossain toisessa oli sivuttaisliikkeessä -> ei saanut rpäylää väliin.

Muutoin maalit näyttivät kaikki siltä, että puolustukselle lähtee täältä iso kylmä minusmerkintä. Jokainen kaveri siellä tietää Daven pelityylin ja puolustustyöskentely pitäisi noin kokeneilta ja tasokkailta kavereilta mennä sen mukaisesti. Ja ne maalinedustat pidetään tyhjinä..

Mutta ei ollut Davey tänään ihan parhaassa vireessäkään, joskaan ei raporttien mukaan siis imurikaan.
 

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Old TJ
Myös pelin lopussa ollut kiekon heitto katsomoon HIFK-pelaajan (sori – en todellakaan nähnyt kuka se oli) toimesta ei ollut jäähyn arvoinen pelin linjan mukaisesti. Tilanteessahan Viuhkola heitti purkukiekon joka nousi kaverin naamaan ihan oikeasti ja kipeästi.

Tietysti on otettava huomioon että siinä alimmallakin rivillä istuu kaiken maailman H. Moilasia vapaalippulaisia porisemassa, ja jos kiekko putoaa sanotaan nyt kolmen metrin korkeudelta suoraan pään päälle, niin kyllä kai sekin kipeää käy ja sitten istutaan taas käräjiä ja sitä rataa. Olis vaikka työntänyt kiekon housuihinsa ja se olisi ollut OK minunkin puolesta.

En minä ainakaan enää veikkaa jos tiedän että pajunen on tuomarina. Täysin poikkeuksellisen heppoisa hipaisujäähylinja aiheutti näin hyvien yv-joukkueiden pelissä kummallisen lopputuloksen. Näin kai se meni vaikka miten spekuloi. Voi kai se olla sattumaakin että aina kun on tietty tuomari, niin pelit päättyy miten sattuu, mutta kyllä tässä minusta on selvä syy-seuraus -suhde. Ei muuta ku Laaksonen lootaan ja Tepsin kaatoon :-)
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti mixu
Ei maalivahdit suoranaisesti munineet mutta kuten Jortikka joskus sanoi että "ei kaikkia voi torjua mutta ei kaikki voi mennä sisäänkään" niin kyllä siinä vähän sitä makua oli että jonkun olis voinut Stathos torjuakin.
Hyvin keskinkertaista torjunta työtä.

Itsehän olen sitä mieltä, että kaikki olisi tullut ottaa kiinni.

Näin pelin tekstiteeveestä jälkikäteen, joten en tohdi isommin kommentoida. Me muuten hävittiin tääkin peli.

Tuntuu olleen sen verran hyvää viihdettä, että toivoa sopii sen jatkuvan jopa keväällä. Pahoista kevään vastustajista Kärpät on yksi ''toivotuimmista''. Pelaa miellyttävää katsottavaa.

Me muuten voitetaan vielä keväällä. Onnittelut vaan Ouluun, sniif.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Nyt täytyy sanoa, että en ole ihan täysin tyytyväinen Smythin toimintaan tuossa toisen erän väännössä. Suoraan sanoen mies kävi aikansa ärsyttämässä ja luikki lopulta pois paikalta. Ei karkuun, muttei kuitenkaan vastannut selvään haasteeseen.

Ipaa vastaan "Rätti" oli valmis kokeilemaan, mikä oli mielestäni hatun noston arvoinen temppu. On totta, että tuolloin tilanne oli toinen ja Smyth oli menossa auttamaan alakynteen jäänyttä kaveria, mutta pitäisi kyetä viemään loppuun se, minkä aloittaa. Tilannehan sai alkunsa siitä, kun Smyth veti täysin pelin takana Saariselta jalat alta.

Tuomari Pajunen oli harvinaisen hyvä tänään!
 

nasuankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Olipas kertakaikkisen loistava peli!niin kuin on jo moneen kertaan todettu ja itse pelistäkin on jo kaikki sanottu mutta sanon vielä sen että minä tahdon lisää hifk matseja tänne ouluun!
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mukavaa oli lukea noita IFK-fanien pelinaikaisia kommentteja: Jes nyt johetaan! Tää voitetaan vielä! Ei helvetti, mitä siellä tapahtuu! No niin se oli siinä! Kyllä! Taas johetaan! No niin hävittiin!

Pakko se on myöntää. Pajunen tunki desikaupalla jahoja meikäläisen suuhun ja tuomitsi pelin hyvin. Eikä yhtään tee edes pahaa myöntää tätä. Mies luki tilanteet täysin oikein ja aina lähti oikea mies boxiin. Etenkin se Pärssisen (väkivaltaisuus) jäähy oli hyvin tuomittu. Siinä, kun Kärppien pakki ei kerta kaikkiaan tehnyt mitään.

Mielestäni IFK:n kannattajien on turha kohdistaa haukkujaan pelkästään Hirsovitshiin (vai miten se nyt kirjotetaan?). Toki tuo estämisjäähy oli typerä, ja tuli tosi typerällä hetkellä, mutta turhia jäähyjä ottivat myös Pärssinen (väkivaltaisuus), Karalahti (ryntäys, taklasi kädet ylhäällä), ja Söderholm (estäminen). Omalla tavallaan ja kokonaisuutta ajatellen kohtalokkaita nämäkin.

Se mikä tekee osaltaan pelistä oudon on se, että kumpikaan maalivahti ei ollut mielestäni huono. Enemmänkin suuria maalimääriä selittävät huono alivoima (Kärpät), ja muutenkin puolustus. Se oli tänään molemmilla jotenkin laiskaa.

Turha varmaan enää sanoa, että ottelu oli viihdyttävä. Kutenkin siitä huolimatta peli ei ollut tasoltaan parhaita. Ensimmäinen erä etenkin oli varsin vetelää ja uuvuttavaa pelaamista. IFK oli kuin kuiva, lämmin valkoviini, ja Kärpät yön ajaksi pöydälle unohtunut aukinainen olut. Lisäksi ottelun läpi molemmat tekivät virheitä, joita ei voi tapahtua enää keväällä, kun ne kuuluisat "tosipelit" alkavat.

Ja illan hienoimman maalinhan teki tietenkin Spede Pyörälä.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Liverpool F.C.
NY Rangers
Voi veljet mikä peli!!! Pitäisköhän Junnon soittaa Helkovaaralle että pistää nämä joukkueet samaan välisarjaan ensi vuonna, kun tuntuu että liian harvoin kohdataan.

Valmentajat ei ehkä tykkää tämän tyylisestä pelistä, mutta katsomossa kyllä tykättiin. Molemmat joukkueet latoivat nättejä maaleja, joten miten siitä voi olla pitämättä.

IFK:n yv-maalit oli hienoa katseltavaa, mutta ei ne Kärppien maalitkaan rumia olleet. Hienoin oli ehkä Pyörälän soolomaali, jossa jotain poloista IFK-pakkia vietiin enemmän kuin 100-0.

Jo numerot osoittaa, että puolustuspeli ei toiminut kummallakaan. Söderholm ja Karalahti olivat hyviä ylivoimalla, mutta siihempä jäikin IFK-pakkien mainetetot tänä iltana. Kyllä siellä oli usempi äijä ihan pihalla usemmin kuin kerran. Täysin samaa voi sanoa myös Kärppien puolustustyöskentelystä.
Todettava on kuitenkin, että paljon mielummin katselen tällaista peliä kun jotain 1-0 kahvausmatseja.
 

Metropolit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti jaakkopavunvarsi
IFK-fanit ja muut. Käykää kattomassa ja kuuntelemassa tuolta meidän Lottaa, ja siinä sivussa kuvaa pelistä. Mukana höysteenä valmentajien kommentit (myös suivaantuneen oloisen Arajuuren) ja tietenkin kaikki maalit.

plus.kaleva.fi/video/011304.rm

Kiitos paljon.Hienoa että löytyy tällaisia palveluja.Komeita maaleja puolin ja toisin!
 

Tormentori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onnittelut kärpille voitosta! Ja sitten! Tehkää samperi nyt jotain tolle Smythille! Taas perääntymisiä tilanteista jotka herra itse aloittaa. Kyllä se joku selkäranka pitää olla prkl!
 

Marek#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SaPKo
Onnittelut Kärpille!

Oikee jengi voitti! Miten noi meidän apinat ei saa peliä rauhotettua kun ollaan lopussa johdossa, en PERKELE tajua!

"Nyt kyllä ottaa pattiin"
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Tepa
Mainittavaa on lisäksi, että Kärppiä vastaan pisteitä on pystyneet tekemään HIFK:sta Pärssinen,Kuhta, Harkins, Söderholm ja ykköskentän lisäksi vain Spanhel 0+2 ja Häppölä 0+1. Nyt näistä miehistä on vielä Spanhel poissa. HIFK:n puolustus on nyt kuitenkin Benysekin ja Kultasen tervehdyttyä selvästi leveämpi.

Kärpät on ollut pelillisesti molemmissa HIFK peleissä mielestäni selvästi edellä. Edellisessä hävityssä kotiottelussakin Aravirta totesi HIFK:n olleen jyrän alla. Uskon Kärppien jatkavan hurmoksllisen kotiyleisön edessä samaa rataa. Ottelun ratkaisuksi nouseekin viimeistely Kärppien osalta. Vaikka edellisessä kotipelissä painettiin ja luotiin paikkoja, ei Kärpät pystynyt viimeistemään riittävän tehokkaasti. Nyt pitää onnistumisia saada ja peli avautuu. Kärppien ratkaisijarintama on kuitenkin nyt tärkeän piirun leveämpi edellisestä kotiottelusta Tenkratin tultua joukkueeseen. Hänellä on noita tärkeitä hermoja pistää kiekkoja verkkon. HIFK:ta vastaan Kärppien teho pelaaja on ehdottomasti ollut Jari Viuhkola 2+2 saldo kahdessa HIFK pelissä kertoo omaa tarinaansa. Pekka Saarenheimo on hänen lisäksi kerännyt pisteitä molemmissa HIFK peleissä. Brad Smyth on myös viilettänyt tuloksellisesti Viuhkolan rinnalla 2+0 tehoilla toisessa ottelussa.

Tulipa illan tehoilijat melkoisen hyvin lueteltua.

Maaleja tuli paljon, mutta ihmekkös se, kaukalossa oli SM-liigan tähtiä ellei supertähtiä isoliuta, jotka onnistuivat. Kun miehet Pärssinen, Harkins, Kuhta, Söderholm, Karalahti,Tenkrat, Viuhkola, Smyth, Lievers, Palsola ja Pyörälä peli kulkee niin niitä maaleja tulee. Ihan sama homma kuin Suomi-Ruotsipelissä MM-kisoissa. Kentällä oli ennen näkemätön määrä tähtiä ja jälki oli myös sen näköistä, maaleja tulee, kun miehet osaa maalinteon. Kari Heikkilä totesi, että alivoima oli huonoa, mutta eri tiedä, mikä oli vikana. Minusta vika oli siinä, että HIFK:lla oli niin hyvät viivamiehet, ettei Kärpät osannut puolustaa niitä vastaan. Lisäksi edessä oli erinomainen kenttä rakentamaan peliä. Söderholmin oivallukset maalisyötöissä oli loistavia. Kärpillä oli kaikilla neljällä miehellä merkattuna aivan oikein maalia lähinnä olevat miehet, mutta Söderholm löysi sen ylimääräisen tekemällä samalla peloitteen laukauksesta. Todella loistavaa viivapeliä. Ja ne maalit. Toisessa Söderholm hakeutui sinä kauimpaana kiekosta olevana miehenä maalipaikaan. Toinen maali oli taas loistava veto. Pärssisen maalissa HIFK taas rakensi Söderholmin nousun ansiosta ylivoima tilanteen viivan tuntumaan ja Pärssinen sai käytettyä pienen tyhjän tilan hyväksi. Näin huiput vaan tekee maaleja ei siinä isoja virheitä tarvita. Ja pakkien virheet. Syötön katkojia oli nuo Pärssinen ja Kuhta lähes poikkeuksetta. Miesten putki kulkee ja vauhtia riiittää. Turhaan ei ole tuo Saukkonen niitä kiekon riistoja mainostanut, sen nämä miehet osaa. Tekeekö se Kärpistä huonon, jos kenties liigan paras kiekonriistäjä tekee sen missä on hyvä. Ei tee. Se, että Kärpät voittaa, vaikka nämä liigatähdet onnistuu, osoittaa Kärppien olevan liigan parhaimpia ellei paras joukkue.

Ottelun alku oli paha. Heti alkuun läpiajo Saarisen loistavasta avauksesta, onneksi tekopaikalla ei ollut kukaan näistä HIFK:n ratkaisjoista. Lotvosen liike eikä merkkaus riittänyt tässä tilanteessa. Kikellä oli hyvä peli, mutta kahdessa tilanteessa hän oli vaikeuksissa tämä ja lisäksi Pärssinen karkasi Lotvoselta karkuun. No, jos Lotvonen oli tässä mielessä Kärppien heikkolenkki, hän kuitenkin tuo puolustukseen kiekollista osasamista syötti taas ylivoimamaalin. Lisäksi hänellä on kokoa ja voimaa. HIFK:n Turusta vastaavasti vietiin Viuhkolan ratkaisu maalissa ja Pyörälän maalissa. Näiltä osin voi Kärppäpuolustuksen olevan vahvempi.

Vauhtia oli Monzassa ensimäisessä erässä. Tämän vuoksi tilanteitakin tarkasta pelistä huolimatta siunaantui runsaasti. HIFK oli ehkä vaarallisissa maalipaikoissa edellä, mutta toisaalta Kärpilläkin oli mahdollisuutensa. Toisaalta HIFK hukkasi kiekkoja omalla alueellaan enemmän kuin Kärpät, tilaisuuksia vaarallisiin kiekon ryöstöihin oli useita, nyt vain HIFk sai hiukan onnellakin ne paikattua. Erään HIFK teki hienon ylivoima maalin ja ehkä ansaitusti siirtyi johtoon. Kärpät oli silti hyvin pelissä mukana.

Toisen erän alkuun IFK jällen rokotti masentavan tehokkaalla ylivoimallaan. Viuhkolan hiukan tasokkaaammalla purulla tilanne olisi vältetty, mutta loistavaa oli myös Söderholm-Karalahden viivapeli. Tätä ei Kärppäpakisto tee. Kylmän rauhallinen, mutta nopea pakkipakki syöttö, lyöntilaukaus hämäyssyöttö taas tuttuun paikaan ja maali. Miettii, että eikö tuota kuviota saada kiinni, mutta niin se vain on, että Kuhta oli tilanteessa vaarattomin mies ja kuuluikin jäättää vapaaksi. Loistavaa peliä HIFK:lta.

Kärpät sai erän alkuun yrittää ylivoimaakin, joka oli todella tuskainen HIFK:n maalin jälkeen. Tasakentin Kärppien routanyrkki iski. Viuhkola pelasi Tenkratin vauhtiin ja Tenki punnersi maalille ampui rystyltä ja Stathos torujui kiekon maalin taakse. Tenki nappasi kiekon syötti maalille. Ja siitä tuli varmaan Cairsin sanoin Chicken pussi vai pitäiskö sanoa Chicken börsä Smythin ajellessa kuvia kumartelematta lapa jäässä maalille ja pistäen kiekon sisään.

Kärpät heräsi ja HIFK:n Pärssinen kuumui, kun Kärppien ykköspakkipari Lehtonen-Mikkola liisteröi Kuhta-Pärssisen pääty plankettiin. Pärssinen hiiltyi täysin päästyään Mikkolan otteesta irti, ottaen jäähyn väkivaltaisuudesta. Perään Saarinen ikäänkuin olisi hakenut Smythin pois haastaen tappelua, mutta Smyth ei ollut moksiskaan Saarisen heppoisista iskuista. Perään Karalahti ryntäsi itsensä kakkoselle ja Kärpät pääsi 5-3 ylivoimaan, joka pyöri maallikkaasti. Palsola-Lievers-Lotvonen pyöritti kolmiota, Lotvonen ampui ja Piku löi riparin sisään. Ennen 5-4 tilanteen päästöstä Kärpät pääsi jälleen 5-3 ylivoimalle Söderholmin korkeasta mailasta. Jälleen kuvio pyöri hyvin, Hifk ehti juuri saada neljännen miehen jäälle, kun Viuhkola-Pyörälä pelasi kiekon Palsolalle kiekon keskelle, josta Sakke pisti vastumattomasti sisään. Muutaman minuutin päästä Pärssinen pelasi kiekon sisään vasemmalta laidalta, jätti Harkinssille, joka löysi viivaan nousseen illan tähden Söderholmin, joka täräytti vastustamattoman vedon yläpesään. Pyörälähän ei suostunut miinuksia sarakkeessa katsomaan vaan veti illan parhaan yksilösuorituksen tulleen koko kentän ylös ja kahvittaen Turusen ja perään Stathoksen. Jälleen HIFK sai ylivoiman ja tutut miehet rankaisi. Harkins-Kuhta pelasi tilanteen Söderholmille maalin tolpalle ja taas oltiin tasoissa.

Maali ajassa 46.51 oli kuin pahaa unta, kun HIFK taas rankaisi päästyään ylivoimalle. Pärssinen karkasi jälleen Söderholmin ja Karalahden esityönä ja pisti limpun vastustamattomasti ylös. Kärpät yritti takaa ajoa, mutta HIFk puolusti hyvin. Viuhkola ehti jo pois kentältä, mutta Tenkrat ja Smyth jäi kentälle ja kaksikko rakensi jälleen tutusti hyvän tilanteen. Avaus Smythille laitaan, Brad löytää Tenkin keskeltä vauhdissa Tenki ajaa sisään tulinen laukaus, pakki ehtii tukkimaan viivan kiekko päätyyn Tenkratille, joka jättä Smythille. Brad punnertaa itsensä irti vartijasta ja loistova syöttö keskelle Tenkratille joka ampuu ja Lievers on irtokiekossa pistäen sen reppuun. Viisi minuuttia ennen loppua Hirschovits ottaa todella typerän jäähyn vaihtoaaition edessä estämisestä. Kärpät laittaa kentälle Viuhkolat, jotka tulee ylös klap,klap pelillä pelaten Viuhkolan puolittain irti laitasta Lehtosen ja Tenkratin avustamana. Piku punnertaa maalille Turusen estelyistä huolimatta ja nostaa maalin kattoon. Smyth on jälleen takatolpalla valmiina, mutta Piku katsoo varmemmaksi pistää itse sisään. Hyvin aikaisessa vaiheessa HIFK ottaa maalivahdin pois. Kärpät kestää kuitenkin suurta painetta ei saada. Ottelun lopussa Smyth pääsee HIFK paakkiin kiinni ryöstää kiekon ja irtoaa pakista (Kyllä parilla potkulla muutaman metrin kaula) antaa vielä Tenkille pinnat syöttäen kiekon Tenkille tyhjiin.

Kyllä kelpasi. Hieno kiekkoilta. Maalivahtien ei voi sanoa loistaneen, mutta ei myöskään tehneen suuria virheitä. HIFK:n pakkipari Karalahti-Söderholm esitti pakkipeliä, mitä Oulussa ei ole nähty. Vahvaa taklaus- ja kaksinkamppailu peliä, kiekot lähti nopeina avauksina ylös tai pakki-pakki syöttönä, ei epäröity ottaa tyhjiä pois ja ennen kaikkea jäätävää virheetöntä viivapelaamista. Kärpät jyräsi ratkasiun laajemmalla materiaalilla. Tasakentin Viuhkolan kenttä pysytyi ratkasuihin, kun Karalahti-Söderholm ei ollut jäällä. Lisäksi Pyörälä teki hienon maalin. HIFK joutui myös rikkomaan pysyäkseen Kärppien perässä ja ajoittain miehet kävi hyvinkin kuumana. Pajuselta kuitenkin kertakaikkiaan loistava tuomaripeli. Ei moitteen sijaa. Kenties peli oli helppo viheltää, kun joukkueet prki pelaamaan. kaikesta huolimatta lissä tällasita peliä sekä joukkueilta, että tuomareilta. Minä kiitän.

Edit: Korjailtu pikaisesti kirjoitetun raportin virheitä. Toivottavasti saa selvää. Piti yrittää niputta ajatukset äkkiä tänne, kun on vielä peli tuoreessa muistissa.
 
Viimeksi muokattu:

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Re: Re: Verta pakkiin, ylilyöntejä... kiitos!

Viestin lähetti V-man

Uskon että Kärppien neljä toimivaa ketjua osoittautuvat tänään liian koviksi tälle "yhden ketjun joukkueelle".

Muuten ottelusta voisi tulla jopa tasainen, mutta kun meillä on Nikke ja teillä ei. HIFK ei tee kuin korkeintaan kaksi maalia ja Kärppien sentterit ratkaisevat ottelun Tenkratin säestyksellä.

No Nikke ei eilen peliä varsinaisesti ratkaissut, mutta muuten ennustus meni kyllä aika nappiin.

Kärppien senttereiden sekä Tenkratin tehot:

Viuhkola 2+2
Lievers 1+0
Palsola 1+1
Tenkrat 1+3

Mitäs muut olivat mieltä Lotvosen "hylätystä" maalista sekä Pärssisen 4-5 maalista? Minusta tuo Pärssisen veto osui tolppaan, mutta aika mukisematta Raksilan yleisö sen kyllä hyväksyi. Lotvosen vetoa en nähnyt kuin päätybaarin screeniltä.

edit: Työpaikan kone ei näytä tuota Kalevan koostetta, joten en voi katsoa tuota Pärssisen maalia sieltä.
 
Viimeksi muokattu:

Wewe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK& Teemu Laakso
7-5..

Todella runsas lukuinen matsi ja suht mukavaa katsottavaa vaikka tappio tulikin, maalit olivat hienoja tai ainakin osa niistä. HN:stä katsottuna Kärppien voittomaalin tekijä oli yhtä yllättynyt maalista kuten Stathos ja varmasti monet katsojat, nätisti vaan maalin kattoon muuta en osaa sanoa.

Sama juttu, en ymmärrä sitä että kun johdetaan jo 0-2 niin sitten lähdetään ottamaan tyhmiä jäähyjä, eikös Kärpät tehneet kolme ensimmäistä maalia jossain 4-5min ja kaikki ylivoimalla?? Puolustus kyllä vuosi molemmilta todella pahasti kun lopputulosta katselee, no saipahan Kärppä-yleisö juuri sitä mitä varmaan myös tuli hakemaan.

Onnea Kärpille hyvästä ottelusta. :D
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tepa: Jälleen kerran aivan loistava raportti, mutta tuossakin tekstissä on varmaan sata kirjoitusvirhettä. Todella raskasta lukea tällaista tekstiä:

"Ottelun alku oli paha. Heti alkuun läpi ajo Saarisen loistavasta avauksesta, onneksi teko paikalla ei ollut kukaan näistä HIFK:n ratkaisjoista. Lotvosen liike eikä merkkaus riittänyt tässä tilanteessa. Kiekllä oli hyvä peli, mutta kahdessa tilanteessa hän oli vaikeuksissa tämä ja lisäksi Pärssinen karkasi Lotvoselta karkuun. No, josd Lotvonen oli tässä mielessä Kärppien heikkolenkki, hnä kuitenkin tuo puolustukseen kiekollista osasamista syötti taas ylivoimamaalin, liäksi myös kokoa ja voimaa. HIFK:n Turusta vastaavasti vietiin Viuhkolan ratkaisu maalissa ja Pyörälän maalissa. Näiltä osin voi Kärppäpuolustuksen olevan vahvempi."
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Melkeen kaikki oleellinen pelistä on tullutkin jo sanottua, joten en ala kaikkea uudestaan kertomaan. Täytyy vaan mainita, että peli oli Pärssisen jäähyyn saakka HIFKllä täysin hanskassa. HIFK oli selkeästi valmistautunut otteluun paremmin. Kärpillä ei pysynyt kiekko kunnolla lavassa ja syötöt meni vähän minne sattui. Kärppien eka maalin jälkeen joku löysi kai Viuhkolasta on/off napin ja vaihtoi sen offilta oniksi. Viuhkola oli tuon maalin jälkeen aivan toista luokkaa kentällä. Sama pätee myös osittain Tenkratiin. Brad ei ollut eilen ehkä aivan parhaimmillaan. Viuhkolan järjestämästä tuhannen taalan paikasta Braddi löi kiekosta huti jne. Ikävä oli myös perääntyminen Saarisen haastaessa.

Maalivahtipeli oli aika keskinkertaista. Bäckströmillä kiekot tippuivat ihmeellisesti ja muutenkin oli havaittavissa selvää epävarmuutta niken pelissä mikä on todella harvinaista. Alkaako nyt väsy painaa? Stathos ei myöskään esittänyt mitään ihmeellisyyksiä. btw, kuinka "pitkä" kaveri se on? Näyttää et vois luistella selkä suorana yläriman alitse. Jotain 150cm?

Pajunen oli suorastaan loistava. Tarvii tosin vielä pari hyvää peliä Pajuselta ennenkuin poista mustalta listalta. Sen verran vankoilla esityksillä hän on sinne päässyt. Mutta eilen todella hyvä .

Täytyy myös todeta se, että Raksilan tunnelma on laskenut kuin lehmän häntä. Enää ei voi puhua hornankattilasta muuta kuin hymyssä suin. Ottelun alku tämän osoitti. Hallissa oli hiirenhiljaista. Lopussa meteliä oli enemmän.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Ylilyönnit ja fyysisyys jäi uupumaan...

Mutta näin parhaan runkosarjan pelin moneen vuoteen. Toisesta erästä lähtien sai istua maha kuralla penkissä, kun jännitti niin maan ...perusteellisesti. Molempien joukkueiden hyökkäykset olivat pelottavan hyviä. HIFK:n peliä pyöritetään todella paljon pakkien kautta ja mikä se on pyörittäessä, kun on Söderholm, Karalahti, Saarinen ja Kultanen joukkueessa. Ja kumpikaan joukkue ei roikkunut eikä estänyt kiekotonta. I like it!

Muutama hajahuomio vaikka kuulemma kaikki on sanottu:

-Pajunen vihelsi ihan hyvin vaikka pilli oli kyllä tosi herkässä (kommentti sitä taustaa vasten, että lauantaina täällä vihelsi Rönni...). Karalahden jäähy lopetti taklauspelin, harmi.

-Palsolan ketju oli lähes aina hädässä pelatessaan Harkinsin ketjua vastaan ja kolmannessa erässä, kun Kärpät tiivistivät peliä muutenkin Harkinseja vastaan pelasikin Viuhkolan vitja.

-Läpiajot: Tenkrat ei päässyt Karalahdelta ja Söderholmilta maalintekoon, Pärssinen pääsi Lotvoselta.

-Smythin taitoa parjataan ja äijä järjesteli ketjun parhaat paikat syötöillään. Mm. Lieversin maalissa, Lievers pelasi Viuhkolan paikkaa, Smyth meni laitaan, otti kaksi miestä selkään, katsoi tilanteen ja antoi Tenkratille tarkan lätyn, josta seurasi lopulta Lerssin riparimaali. Kaveri on taitava, vauhtikin riittää vaikka ankka-tyylinen luistelu ei kaunis ole ja äijällä on munaa. Hiillosti mm. Saarista läpi ottelun. Hienoa Tikitystä ;) Paskat siellä mitään haasteita edes tullut, niin että olis tarvinnu perääntyä.

-Missä oli Vopat?
 
Viimeksi muokattu:

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Re: Ylilyönnit ja fyysisyys jäi uupumaan...

Viestin lähetti Black Adder

-Smythin taitoa parjataan ja äijä järjesteli ketjun parhaat paikat syötöillään. Mm. Lieversin maalissa, Lievers pelasi Viuhkolan paikkaa, Smyth meni laitaan, otti kaksi miestä selkään, katsoi tilanteen ja antoi Tenkratille tarkan lätyn, josta seurasi lopulta Lerssin riparimaali. Kaveri on taitava, vauhtikin riittää vaikka ankka-tyylinen luistelu ei kaunis ole ja äijällä on munaa. Hiillosti mm. Saarista läpi ottelun.

Puhumattakaan tuosta tilanteen aloituksesta. Brad haki taas avauksen laidasta, kun Viuhkola lähti jo vaihtoon. Otti kiekon sinisen tunmasta, loistosyöttö Tenkille vauhtiin , josta armoton pyssy. Sitten pakki pelasikin nurkaan Tenkratille ja hän jatkoi päätyynh Smythille, josta syntyi tuo maalitilanne.

Viuhkolan ratkaisu maalissa oli myös oleellinen asia Bradin sijoituminen. Brad oli jälleen sinisellä lapa jäässä vauhdissa, kun Tenki sai tuo klap, klap syötön Viuhkolalle. Pakki olisi varmasti iskenyt kiinni Tenkiin, jollei Smyth olisi ollut hyvissä asemissa takana, Lehtonen olisi syöttänyt TPS pelin tyyliin miehen läpi reunasta. Edelleen Viuhkolan punnertaessa maalille Smyth oli kokoajan nousussa maalille takatolpalla, jonka vuoksi toinen pakki ei voinut estää nousua maalille.

Smythkö hidas. Katsokaapa Tenkin maalin. Mies liimaa varsin vauhdikkaasti pakin, riistää kiekon ja muutamalla potkulla metrin edellä.
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Tuo Smythin haastaminen/perääntymis -jupakka on kyllä niin hanurista kun olla saattaa. Ketä siellä kävi haastamassa. Saarinen ja "melkeen maisteri" Söderholm "Come on, let´s go" -tyyliin. Nuihin lampaantissi huutoihinko olisi pitänyt tarttua ja huitoa itsensä pelikieltoon. Herätys Helsinki ja Oulu.

Miestä tarvitaan jäällä varsinkin, kun huomenna pitäs tapella pisteistä TPS:n kanssa. Kymppitili tyhjätään jossakin vaiheessa se on varma, mutta joku järki tuohon hommaan.

Peli muuten onkin käsitelty jo perusteellisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös