Kärpät 2012–2013 – Aravirran viimeinen aikakausi

  • 113 993
  • 313

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Ara ainakin viime pelin jälkeen radiohaastattelussa sanoi ja tiesi mikä mätti eikä varsinaisesti selitellyt, kuten ne kaksi edellistä päävalmentajina toiminutta koomikkoa tekivät loppuun saakka. Olin heti pelin jälkeen jo ristiinnaulitsemassa Araa mutta tuon haastattelun kuutuani toivoni ja uskoni rippeet pysyivät vielä hengissä. Loka- marraskuussa puolustuspeli toimi, Demers siellä oli toki isona apuna vaan ei hänkään silti koko aikaa pelannut eikä varsinkaan vasempana ja oikeana pakkina samaan aikaan, kyllä siellä muutkin tekivät silloin oikeita asioita, joten potentiaalia on vaan se pitäisi nyt saada näkyviin. En lähtisi isolla rahalla veikkaamaan, että sitä potentiaalia tänä keväänä näkyviin saadaan mutta pidän sitä vielä kuitenkin mahdollisena.

Kuitenkin: Puolivälierässä tiukan vastuksen antaminen ja kauden loppuminen siinä kohtaa otteluvoitoin 4-2 tai 4-3 on Kärppien mestaruus. Puolivälieriin pääseminen on Kärppien pronssiottelu.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Kuitenkin: Puolivälierässä tiukan vastuksen antaminen ja kauden loppuminen siinä kohtaa otteluvoitoin 4-2 tai 4-3 on Kärppien mestaruus. Puolivälieriin pääseminen on Kärppien pronssiottelu.

Ei. Se oli vielä viime kaudella, mutta nyt tuo on karkea pettymys. Virallinen tavoitekin on asetettu mitalipeleihin, joten ei puolivälierissä pelaaminen riitä vielä mihinkään.

Vielä kerran: Jos Kärpät ei välierissä pelaa, on kausi pettymys.

Ei näistä tavotteista voi alkaa joka vuosi lipsumaan kesken kauden kun ei suju. Joukkue sitä näyttää henkisesti tekevän, mutta ei fanit voi lähteä samaan kelkkaan. Kolmen miljoonan joukkueella neljä kertaa säälipleijareihin ja parhaimmilaan puolivälierissä ihan kivasti pelaten kesälomalle on sen luokan epäonnistuminen, että päitä pitäisi pudota. Siis sellaisessa organisaatiossa, jossa on joku vaatimustaso toiminnalle.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Voidaan siis sanoa hyvästit suoralle playoff-paikalle. Fucking great job!

Melkeenpä kaikki kusee kauden tärkeimmillä hetkillä. Pelitapa, puolustus, maalinteko, maalivahdit sekä valmennus.

Senttereista on puhuttu paljon ja tilanne on aivan älyttömän surullinen. Huml pelasi muutaman pelin hyvin keskellä, mutta tällä hetkellä kaverin sentteripelaaminen ei vakuuta yhtään. Pelaa paljon paremmin laidassa. Kakkosen keskellä on Norman, jonka kädet ja peliäly ei riitä kakkosketjuun. Sitten tulee Viuhkola ja Plihal, joilla ei ole mitään käyttöä. Ainoa, joka hoitaa roolinsa on Kemppainen, harmi sinänsä, että se rooli on nelossentteri.

Maaleja ei saada mistään, vaikka huippupaikkoja on riittänyt viime peleissä ihan älyttömästi. Jos Haataja ja Huml ei tee maaleja, niin sitten ei ole jakoja voittaakaan. Henkilökohtaisesti alkaa nousemaan myös isohko banaani otsaan, kun seuraa näiden meidän "superjunnujen" otteita. Salomäki on aivan paska, ei saa yhtään mitään aikaan. Donskoi ja Junttila pyörivät hienosti, mutta maaleja ei kyllä tehdä. Näiden miesten olisi pitänyt auttaa ykkösketjua maalintekorintamalla, mutta ei mitään saada aikaan. Päästäisin tuon Salomäen muualle ensi kaudeksi, en näe mitään syytä maksaa isoja rahoja tuon tason pelaajalle. Eihän tuo enää vittu edes rymistele. Uusia junnuja vaan mukaan.

Uskomatonta perseilyä runkosarjan loppuun, oltiin varmaan n.50 kierrossa kuuden joukossa. Ei paljon lämmitä se.
 

Ukkopekka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Carolina Hurricanes
Kyllähän tähän on oltava fiksu selitys, miksi joukkue on alkanut konttaamaan siirtorajan aikoihin. Onko se ollut Plihalin siirrosta kieltäytyminen ja siitä johtuen mököttäminen lopulta tarttunut koko joukkueeseen vai se, että puuttuu ne kärkipelaajat ja Haatajalla on nyt bensa lopussa, kun ei ole kunnolla päässyt missään vaiheessa lepäämään? Huml on lisäksi saanut parit iskut päähänsä, ensin Pikkaraisen töötti ja sen jälkeen kiekkoa naamaan, ei voi olla näkymättä ja pelannee kenties lievän aivotärähyksen alaisena tälläkin hetkellä. Joukkueeseen hommattiin NHL-lakon aikana tärkeät palaset joukkueeseen, jotka olisi pitänyt alunperinkin hommata tähän joukkueeseen. Eli ykkössentteri ja kakkossentteri sekä puolustukseen liideri. Sen sijaan he olivatkin vain paikkaajia ja Jokinenkin oli vain hyvä korvaaja Viuhkolalle, kunhan tämä vain palaisi kaukaloon. Olen tästä jo aikasemminkin kirjoittanut, joten en aio enää siihen palata.

Tämä kausi on floppi. Aivan se ja sama kuka siellä enää valmentaa kauden loppuun asti, tällä joukkueella ei tule lasta eikä paskaa. Pelicaaneillakin on ensi kaudella tiedossa hankalia hetkiä, kun Ara sinne menee golffaamaan.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Ei. Se oli vielä viime kaudella, mutta nyt tuo on karkea pettymys.
Sarkasmitutkasi on pahasti jäässä.

KalPa voitti ja nyt on viisi tappiota putkeen.

Olen tätä pantannut, en heppoisin perustein ole sanonut ja vaikka olen nähnyt, että Ara on tietyllä tapaa kartalla, niin pakko se on nyt sanoa, muukaan ei enää auta, kausi on liian lähellä loppua:

Aralle kenkää.

Aholle myös.
 
Viimeksi muokattu:

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
Tehdään kokoajan vastustajan maalivahdista hyvä. SURKEAA viimeistelyä. Onnetar on jaksa enää hymyillä. Haatajan penkitys tulee tässä ehkä yhden ottelun pelikieltona, tuleepahan vähän järkeä päähän.

Ketjuruletti pyöri lopussa niin, että tiesiköhän edes Aravirta kuka kentällä viilettää. 3. kenttä vaikutti ihan hyvälle, Salomäki pelasi varmasti pirteimmin.

Saunaa ja olutta, jospa se siitä. Syksyllä.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tehdään kokoajan vastustajan maalivahdista hyvä. SURKEAA viimeistelyä. Onnetar on jaksa enää hymyillä.

Onnikin pitää ansaita, Kärppien tämän kauden esityksillä ei onnea tarvi edes kaipailla. Sen verta munatonta touhu on ollut.

Haatajan penkitys tulee tässä ehkä yhden ottelun pelikieltona, tuleepahan vähän järkeä päähän.

Pöh, Kapanen oikein katsoi, että äijä tulee takaa, mutta kääntää kuitenkin selkänsä.
Toki ulosajon arvoinen, mutta ei todellakaan mikään ruma veto.
Liigan "linjan" mukaan se matsi tai kaksi penaltia tulee, vaikka ei pitäisi tulla yhtään.
Olihan kyseessä sentään SAMI KAPANEN.
 

Outlander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei tämä nyt varsinaisesti mikään yllätys ole että ollaan viivan alla kun siellä sitä oltaisiin oltu koko kausi ilman nhl apuja, tässä nyt vain näkyy se tulos mikä tulee kun hankitaan plihalin kaltainen turhake ja luotetaan sokeasti viuhkolan paikkojen kestämiseen. Sitten vain kädet ristiin ja pää pensaaseen.
 

El Samuel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei tämä nyt varsinaisesti mikään yllätys ole että ollaan viivan alla kun siellä sitä oltaisiin oltu koko kausi ilman nhl apuja, tässä nyt vain näkyy se tulos mikä tulee kun hankitaan plihalin kaltainen turhake ja luotetaan sokeasti viuhkolan paikkojen kestämiseen. Sitten vain kädet ristiin ja pää pensaaseen.

Noilla molemmillahan oli iso osa tän päiväisen rusettiluistelun muodostumiseen.. ootko muuten ajatellut sitä, että Mikkola kun on ollut pois, niin pelkkiä tappioita on tullut!
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Tämä kevään sulaminen tuo jo mieleen v. 2003 puolivälierämatsin Ruotsia vastaan. Silloinkin Aran eväät oli syöty hyvissä ajoin ja totaalinen jäätyminen kipsasi koko joukkueen,,,

Deja Vu !!
 

Senmutsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
S**tanan tunarit! Uskomaton perseily runkosarjan loppuun! Ehkä olisi sittenkin kaivattu mm. Ilkka Mikkolaa ja Jari Viuhkolaa. Eipä ole oikein luottamusta tähän "nuorisokaartiin" esim. Salomäki ja Donskoi eivät ole pystyneet lähellekään siihen, mitä odotukset ovat olleet.
 

hanskalokero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitä lisäarvoa Mikkolan aitiossa olemisella saatiin? Mitä sillä ylipäänsä haettiin? Miksi aitiossa ei ole ollut Mäntymaa tai Viuhkola?

Onko valmennusjohdon ote joukkueesta noin heikolla hapella, että lasaretissa oleva kapteeni täytyy tuoda penkin taakse johtamaan joukkojaan? Jokin omituinen asia tämän vuotista joukkuetta vaivaa. Ratkaisevalla hetkellä kantavien pelaajien kantti on pettänyt ja kun muu joukkue on vetänyt monta kuukautta vihkoon, niin mistä se kenkä puristaa?

Henkinen valmentautuminen on edelleen lapsen kengissä kaikissa liigaseuroissa, vaikka sen hyödyllisyys on todistettu monilla aloilla, myös liigakiekossa (Jani Tuppurainen viime kaudella). Tänään aitiossa seisoi sponsoripaidassa Ilu. Voisiko ensi viikolla siellä olla joku henkisen valmennuksen ammattilainen, joka osaisi ladata tuon jengin siihen tilaan, että se taito, potentiaali ja sydän tulisi esiin?
 

hanskalokero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tarkennatko mitä tarkoitat tällä Tuppurainen kommentilla? On mennyt multa ohi.

Viime keväänä MM-kisojen aikaan Tuppurainen kertoi keskittyneensä ennen kaikkea henkiseen puoleen harjoittelussa kuluneen kauden aikana. Miettineensä tilanteet, reakoinnit ja ratkaisut monelta kantilta ennen jokaista ottelua ja otteluiden jälkeen tehnyt analyysit onnistumisistaan ja kehittämiskohdistaan.

Tällaisen käsityksen sain hänen puheistaan jossain maikkarin kiekkolähetyksessä.

Sitä en tiedä onko Pupella ollut joku ammattiauttaja, vai onko muhoslaisella kiekkoilijalla niin paljon extrajuttuja korvien välissä, että on itse ymmärtänyt henkisen puolen tärkeyden? Jälki oli tuhoisaa ja nyt entinen makkaranmyyjä takoo kiekkoja reppuun maailman toiseksi kovimmassa sarjassa. Ei paha.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kun sitä maalia porailtiin, niin Aralla oli hyvä hetki pitää epävirallinen aikalisä, mutta ei pitänyt. Seisoi kuin tatti tekemättä mitään. Noh, jos ei tunnu lääkkeitä löytyvän ja ihmettelee vaan muiden mukana mitä on tapahtunut, niin ei kai sitä semmosia lisiä tarvita ottaakaan. Lopussa vasta sekin tuli, kun kaikki oli jo ohi. Hitaalla kulkee meidän valkku. Ei käy pelsuja kateeksi ei.
 

Etelärinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Heräsin onnellisena lukemaan juttuja Aravirran potkuista, mutta näin ei ole tainnut tapahtua. Tää ei voi olla totta. Jokainen näkee, että Aravirta on menettänyt täysin otteensa, mutta mitään ei tapahdu.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Tässä tilanteessa käy viihteestä lueskella kausiennakoita ja Mikkolan vakuutteluita siitä kuinka joukkueella on nyt nälkää viime kauden mahalaskun jälkeen.

Olikohan sittenkään näin? Eiköhän siellä ole Aravirran johdolla selitelty tuokin emämunaus itselle niin että kyse oli yhdellä tolpalla hävitystä mestaruudesta.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Facebookissa Tuiran KiekkoKomissio kehottaa seurailemaan Kärppien tiedottelua parin seuraavan päivän aikana...huhut voi olla huhuja...

Toivon, että Kärppien johtokunta reagoisi voimallisesti joukkueemme surkeaan tilanteeseen. Aravirta on johdattamassa Kärpät kolmannen kerran peräkkäin säälipeleihin. Ei voida sanoa miehen onnistuneen tehtävässään. En näe ainoatakaan syytä, miksi hänen pitäisi saada jatkaa tehtävässään. Onko Junnolla ja Kärppien johtokunnalla munaa toimia vai painaako vaakakupissa liikaa inhimillinen aspekti; ei haluta maajoukkueen legenda valmantajalle pahaa mieltä.

Ensikauden valmentajat Manner ja Marjamäki eivät ole tällä hetkellä aktiivisessa toimessa. Toki Kärppien pitäisi neuvotella heidän työnantajien kanssa mahdollisesta siirtymisestä Kärppien leiriin jo nyt, kaksi kuukautta ennen sopimuskauden virallista päättymistä. Onko tällainen mahdollista? Suostuuko Blues tähän ennen tiistain tärkeää kamppailua? Nyt tarvitsemme ulkopuolista apua tilanteen avaamiseksi. Apua!
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Aravirta ulos ja Manner loppukauden päävalmentajaksi! Ei se huonommin voi enää mennä ja Manner voisi vaikkapa onnistua! Annetaan Marjamäen aloittaa kuitenkin puhtaalta pöydältä ensi kaudella.
 
Tässä vaiheessa kautta on aivan turha kenkiä valmentajaa pihalle. Joukkue ylisuoritti jossain vaiheessa kautta ja nyt ollaan about niillä sijoilla, johon materiaali edellyttää. Se mikä tässä vituttaa on lähinnä ketjut. Joukkue on kasattu niin päin persettä, että 3 vuoteen ei olla saatu lyötyä ketjuja lukkoon vaan ne elävät jatkuvasti pelistä toiseen. Välillä toki loukkaantumisten takia, mutta yleensä ihan vain testin vuoksi.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Miten voi ylisuorittaa. Kysymysmerkkiä ei ole, koska ilmiselvä fakta ja vastaukseni on, että ei mitenkään. Tai jos voi, niin ylisuorittaa voi ja pitää kauden ratkaisuvaiheessakin.

Ylisuorittaa. Miettikää nyt tuota sanaa, makustelkaa. Ei kukaan ylitä itseään vaan valjastaa kaiken potentiaalinsa käyttöön - tai sitten alisuorittaa.

25 pelin kuntopuntarissa Kärpillä on 1,28 pistettä per ottelu. 10 pelin kuntopuntarissa 1,00 pistettä per ottelu eli suunta on surkeasta vielä surkeampaan. Pitkiä ajanjaksoja ja kertovat totuuden, faktan, tason sekä alisuorittamisen tason tosiseikallisena, lukuina.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä vaiheessa kautta on aivan turha kenkiä valmentajaa pihalle. Joukkue ylisuoritti jossain vaiheessa kautta ja nyt ollaan about niillä sijoilla, johon materiaali edellyttää. Se mikä tässä vituttaa on lähinnä ketjut. Joukkue on kasattu niin päin persettä, että 3 vuoteen ei olla saatu lyötyä ketjuja lukkoon vaan ne elävät jatkuvasti pelistä toiseen. Välillä toki loukkaantumisten takia, mutta yleensä ihan vain testin vuoksi.

Tämän on kyllä mielenkiintoista. Osa näkee tilanteen niin, että alkukausi oli ylisuorittamista ja nyt joukkueemme pelaa tasollaan. Osa taas, minä mukaan lukien, näkevät asian niin, että alkukauden joukkue pelasi tasollaan ja nyt alisuoritetaan. Oli niin tai näin, Aravirta on epäonnistunut tehtävässään. Hän on ollut kohta kolme vuotta yhden liigamme suurimman joukkueen päävalmentaja. Hän on varmasti ollut vaikuttamassa myös joukkueen rakentamiseen. Puolivälieräpaikka on paras saavutus, minkä tämä taktiikkavelho on pystynyt meille tarjoamaan. Ei riitä, ei vain yksinkertaisesti riitä. Nyt on aika kantaa vastuu.

Kärppien henkinen lama paistaa niin selvästi läpi, ettei mitään rajaa. Päävalmentaja on silmin nähden epätoivoinen. Raikkautta ja positiivisuutta ei ole joukkueemme otteissa nähtävissä. Emme ole oikeasti näin huonoja. Solmu pitää saada auki. Tarvitsemme nyt apua joukkueen ulkopuolelta, jotta henkinen vireystila saadaan kohdilleen. On hullua luovuttaa ja hakata päätä seinään Aravirran johdolla. Nyt Junno, anna meille vielä toivoa ja laita Aravirta kantamaan vastuunsa.
 
Miten voi ylisuorittaa. Kysymysmerkkiä ei ole, koska ilmiselvä fakta ja vastaukseni on, että ei mitenkään. Tai jos voi, niin ylisuorittaa voi ja pitää kauden ratkaisuvaiheessakin.

Vaikkapa siten, että meillä oli pitkä pätkä missä oli ihan senttereitä mukana. Tällöin joukkue otti vahvasti pisteitä ja ylisuoritti normaalitasolleen. Nyt rosteri on totuuden mukainen ja tulos nähdään illasta toiseen taululla.

Vaan kyllähän sinä tiedät mitä tuo tarkoittaa. Saivartele lisää.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vaikkapa siten, että meillä oli pitkä pätkä missä oli ihan senttereitä mukana. Tällöin joukkue otti vahvasti pisteitä ja ylisuoritti normaalitasolleen. Nyt rosteri on totuuden mukainen ja tulos nähdään illasta toiseen taululla.

Näin jälkikäteen on alkanut tuntua siltä, että tuo NHL:n työsulku oli pahasta Kärppien kannalta ajateltuna. Ilman Jokista ja Turrista olisi sentteritilanne tullut jo syksyllä karulla tavalla esille. On jopa mahdollisuus, että Aholla olisi silloin tullut epäilys omasta onnistumisesta sentterien kohdalla ja vuotavaa venettä olisi edes yritetty paikata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös