Jyväskylään uusi halli, mutta miten?

  • 522 026
  • 3 095

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
"Yksityiskohdista käydään kaupunginjohtaja Timo Koiviston mukaan vielä neuvotteluja ja muutettujen suunnitelmien eteenpäin vieminen edellyttää Jyväskylän kaupunginvaltuuston päätöstä.
–  Joka tapauksessa tämä on merkittävä askel eteenpäin Hippoksen toteutuksessa, toteaa kaupunginjohtaja Timo Koivisto kaupungin tiedotteessa.

Hanketta on pienennetty alun perin aiotusta 200 miljoonasta. Nyt 150 miljoonan euron kokonaisuuteen kuuluvat peruskorjattu ja laajennettu jäähalli, liikuntakeskus ja voimistelutilat, harjoitusjäähallit sekä osaamiskeskus, johon sijoittuvat palvelut sekä oppilaitos- ja tutkimustilat.

Alun perin suunnitelmiin kuuluneita monitoimiareenaa, tapahtuma-areenaa tai jalkapallostadionia ei siis rakenneta."
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toki tässä mietityttää, että mitä käytännössä tarkoittaa peruskorjattu ja laajennettu jäähalli. Onko sitä tosiaan järkevää lähteä laajentamaan?

Noh, kunhan lopputulos on moderni ja vähintään 5000-paikkainen halli JYPin käyttöön, niin olen tyytyväinen. Uusi areena olisi ollut hieno juttu, mutta ei tämäkään lähtökohtaisesti huonolta kuulosta, jos vanhaa hallia uudistetaan riittävästi.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toki tässä mietityttää, että mitä käytännössä tarkoittaa peruskorjattu ja laajennettu jäähalli. Onko sitä tosiaan järkevää lähteä laajentamaan?

Noh, kunhan lopputulos on moderni ja vähintään 5000-paikkainen halli JYPin käyttöön, niin olen tyytyväinen. Uusi areena olisi ollut hieno juttu, mutta ei tämäkään lähtökohtaisesti huonolta kuulosta, jos vanhaa hallia uudistetaan riittävästi.

Samaa mietin ja siksi lainauksen tuosta laitoinkin, koska se herättää varmasti keskustelua. Kokonaan uusi areena olisi ollut tervetullut, mutta peruskorjaus ja laajennus voi muuttaa paljonkin ja on varmasti joka tapauksessa iso parannus nykyiseen.

Spekulaatiota riittää varmasti niin kauan, kunnes käytännön toteutuksesta tulee lisätietoja. Kun tuo suunnitelma on kuitenkin tuotu julki niin joku järkevä suunnitelma tuollekkin täytynee olla.
 

Tenho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tuo hallin peruskorjaus & laajennus kuulostaa tosiaan vähän epäilyttävältä, mutta itse en ole maksamassa joten ei ihan hirveästi uskalla ainakaan vielä kritisoida.
Uuden hallin rakentaminen ainakin näin maallikon silmään olisi ollut selkeämpi kun se oli tulossa eri paikkaan jolloin rakennustöiden järjestys vaikutti hyvinkin loogiselta. Nyt se taas kuulostaa siltä että jäähallin remppa tehdään monessa osassa tai sitten sille ei loppuviimein tehdä ihan hirveästi.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Peruskorjattu ja laajennettu jäähalli... siis mitäs vittua?? Eikö se jo aikanaan selvitetty, ettei sitä voida laajentaa määräänsä enempää. 5000-6000 katsojaa vetävä halli, jossa olisi esteetön näkyvyys joka paikasta. Se riittäisi. Ilman kulmapalkkeja!
Muistelen että katon kohottaminen olisi ollut ongelma ainakin aiemmin. Sitä en tiedä onko ajatukset tästä mystisesti muuttuneet, mutta fakta on se, että päädyt ovat aivan liian matalat ja ne helvetin tolpat. Jos päädyistä saataisiin jollain ilveellä sivuja vastaavat, niin se olisi jo ihan hyvä lähtökohta.

Rautpohjassa tulee tietysti katu vastaan aika äkkiä. Jännä nähdä miten tuota laajennusta voitaisiin toteuttaa siten, että se olisi edes järkevä. Itse on osaa sitä nähdä.
 
Viimeksi muokattu:

Hexa

Jäsen
Tuosta rakenteesta ei noita kantavia kulmapalkkeja saada millään pois. Jos saadaan, niin melkoinen taikuri pitää olla. Jos nuo kulmapalkit jäävät edelleen, vaikka katsomoa uusittaisiinkin, niin se on sama kuin nykyisen hallin perusongelma jäisi edelleen olemaan. Onhan tietysti mahdollista, että rakennetaan kokonaan uusi runko nykyisen hallin tilalle (ympärille), mutta sitten se on sama kuin rakennettaisiin käytännössä uusi halli. Nyt tuossa suunnitelmassa puhutaan kuitenkin nykyisen hallin peruskorjauksesta ja laajentamisesta.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Tuosta rakenteesta ei noita kantavia kulmapalkkeja saada millään pois. Jos saadaan niin, melkoinen taikuri pitää olla. Jos nuo kulmapalkit jäävät edelleen, vaikka katsomoa uusittaisiinkin, niin se on sama kuin nykyisen hallin perusongelma jäisi edelleen olemaan. Onhan tietysti mahdollista, että rakennetaan kokonaan uusi runko nykyisen hallin tilalle (ympärille), mutta sitten se on sama kuin rakennettaisiin käytännössä uusi halli. Nyt tuossa suunnitelmassa puhutaan kuitenkin nykyisen hallin peruskorjauksesta ja laajentamisesta.
Niin vaikea sanoa, ilman että näkee suunnitelmia mitä tuo lopulta tarkoittaa. Vaasassa taidettiin ainakin puhua laajennuksesta, vaikka runko rakennettiin kokonaan uusiksi.
 
Juuri näin miten edellä on kerrottu. Kulmapalkit ovat hallin kantavia rakenteita. Kattoa ei ainakaan 10 v sitten pystynyt nostamaan. Aika rajalliset ovat laajentumismahdollisuudet. Pelkästään uusitut vessat ja mahdolliset ravintolatilat ei paljon pelin katsomisen nautintoa lisää. Toivotaan, että jollain arkkitehdillä/insinööreillä olisi joku uusi järkeä innovaatio tuon uusimisen suhteen.
 

ToBey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jyväskylä
Juuri näin miten edellä on kerrottu. Kulmapalkit ovat hallin kantavia rakenteita. Kattoa ei ainakaan 10 v sitten pystynyt nostamaan.

Toki tässä tuli sellainen skenaario mieleen, jotta voisiko olla niin, että tuo pelkkä hallin ehostaminen kattoa nostamalla olisi tullut yksittäin liian kalliiksi projektiksi, mutta nyt kun tuo jää"areenan" kunnostus on saatu ympättyä tuohon hippos projektiin, niin...voisiko kustannuskysymys olla selätetty sillä?

Tuolla katon ja seinien osittaisella räjäyttämisellä varmasti voitaisiin saada aikaan se, että nuo helvetin kulmapalkit saatais poistettua ja tehtyä uudet kantavat rakenteet uusittuun kattoon?

Yhtä kaikki. Ei tämä nyt ihan hirveitä hurraahuutoja aiheuttanut. Paskaa on ennenkin sivelty maalilla, mutta eipä se siitä miksikään kuitenkaan ole muuttunut. Toivotaan, että tämä nykyinen "peruskorjaus" tarkoittaa todella sitä, että räjäytetään kaukalon ympäriltä kaikki ja rakennetaan uusi pytinki ympärille.
 

king k

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Eli vanhaa yritetään korjata ja laajentaa? Tässäkö se suuri uusi monitoimihalli kyt sitten on.. taas korjataan ja 15-20 vuoden päästä taas samassa tilanteessa ja mietitään, että mitäs nyt sitten.
 

Kelmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olin aikanaan keskusteluissa yhden rakennesuunnittelija/arkkitehdin kanssa jäähallin osalta kun remonttia viime kerran tehtiin ja ihmettelin itse maalikkona miksi kattoa ei lähdetty nostamaan. Hän arveli silloin, että kun halliin oli juuri tehty kattava ilmastointiremontti (usean miljoonan) niin tuota ei ollut kannattavaa lähteä tekemään, sillä ilmastointi pitäisi rakentaa kokonaan uusiksi ja investointi olisi mennyt hukkaan. Kuulemma suurlujuus teräksellä olisi ollut mahdollista nostaa katto pois ja rakentaa hänen näkemyksen mukaan mm. parvia / hyödyntää minihallin tilaa jne, kun katto olisi poistettu. Näin kapasiteettiä olisi saanut nostettua merkittävästi. Suurlujuus teräs kun ei ihan halpaa ole, kun metrejä menee yhteen palkkiin aika kiitettävästi ja palkkeja tarvitaan runsaasti kun palkki vedetään sivulta toiselle. Tällä kuitenkin nuo kreikkalaisen pilarirakentamisen tolpat saataisiin hallista pois ja hyödynnettyä myös kulmia eri tavalla.

Veikkaisin siis, että nyt on laskettu se, että katon poistaminen/ilmastoinnin uusiminen ja uusien rakenteiden teko, seinien leventäminen jne. maksaa niin paljon vähemmän kuin kokonaan uuden tilan rakentaminen, että tähän päädyttiin.

Onneksi mukana on Everi ja kumppanit, joten osaamista urheilurakentamisesta löytyy reilusti. Myös Jypille tämä on käsittääkseni hyvä ratkaisu, sillä näin Jyp saa pidettyä todennäköisesti oheismyynnit itsellään ulkoistetun ravintolatoiminnan sijaan. Jyp kun nykyisessä hallissa on jonkin tason omistaja. Vetäisin yhteen, että tämä pystyy olemaan kovasti hyväkin asia, jos vaan kapasiteetti on jossain n. 6000 luokassa.

Btw. Tämä on nyt faneille se mitä peräänkuulutetaan pelaajilta, pientä joustoa, eli jos saamme kuitenkin merkittävän parannuksen on se huomattavasti parempi kuin vanhassa Hippoksessa pelaaminen. Kannattaa muistaa että tämäkin on todellinen vaihtoehto kuten myös uusi areena. Ei heitetä siis kirvestä kokonaan kaivoon.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Ei 5000-6000 riitä mihinkään! Seuraava hanke, oli se sitten uusi halli tai remontoitu, on seuraavat 30 vuotta sit se sama. Ei toisteta historian virheitä, eikä ainakaan käytetä nyky hallin katsojalukuja verrokkina vaan väestöpohjan ja kasvupotentiaalin mittareita. Muuten se olisi sama kuin perustelisi ettei uusi liikekeskus kannata kun ei foorumissakaan käy ketään..
 
Tulis nyt nopeasti jonkinlaiset versiot piirrustuksista ja lisää infoa hallin laajentumisesta. Siihen asti olen pessimisti . Vivecan rakennus toisella puolella ainakin estää hallin laajentumista sinne suuntaan, parkkipaikan puoleinen sivu on ainoa mahdollisuus.
 

Janders

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Melkoinen pannukakku tästä hankkeesta sitten lopulta tuli. Noh, katsotaan nyt vielä yksityiskohdat sitten kun suunnitelmat ovat selvät, ennen kuin lopullisesti tuomitaan. Kai tässä tilanteessa pitäisi olla tyytyväinen, että edes jotain parannusta saadaan, mutta kyllähän tämä tuntuu sellaiselta ratkaisulta, jota saadaan pian katua.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Melkoinen pannukakku tästä hankkeesta sitten lopulta tuli. Noh, katsotaan nyt vielä yksityiskohdat sitten kun suunnitelmat ovat selvät, ennen kuin lopullisesti tuomitaan. Kai tässä tilanteessa pitäisi olla tyytyväinen, että edes jotain parannusta saadaan, mutta kyllähän tämä tuntuu sellaiselta ratkaisulta, jota saadaan pian katua.
En nyt koko hankkeesta puhuisi tähän sävyyn, kun ollaan edelleen rakentamassa paljon uutta isolla rahalla. On toki erikoista, että aiemmin hyvin tärkeänä pidetty osuus hankkeesta (uusi Areena) onkin vaihtumassa vanhan hallin uusimiseen.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Aavistus "pelkästä" jäähallirempasta oli siis oikea. Muistelen Seppäsen joskus 10 vuotta sitten puhuneen katon nostamisen olleen edelliseen remppaan ympättynä liian kallis toimenpide, mutta ilmeisesti nyt vanhat suunnitelmat on kaivettu esiin. Mahdotonta se ei ole. @Kelmu :lle pisteet kattorempan taustoituksesta.

Hienoa että kokonaisuus ylipäätään nytkähtää liikkeelle. Olen muutenkin kallistunut sille kannalle, että liigalätkän tarpeisiin riittää hieman nykyistä isompi (5000-5500) kapasiteetti. JYPin kannalta tärkeintä on saada ns. parhaille paikoille lisää kapasiteettia. Turha maksaa hallivuokraa tilasta ja penkeistä, jotka peitettäisiin arki-iltaisin pressuilla.

Everi & co olivat mukana jo valmisteluvaiheessa ja nyt palattiin tavallaan lähtöpisteeseen. Ovat mukana myös Hämeenlinnaan kaavaillun areenan rakentamisessa.

 
Viimeksi muokattu:

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Onhan tämä nyt paljon realistisempi hanke kuin alkuperäinen. Toivottavasti nyt nytkähtää eteenpäin jossain mittakaavassa.

Toivoisin kyllä että jalkapallohallillekin tilaa ja rahoitusta löytyisi, jos nyt ei STADIONIA rakennettaisikaan. Sinällään on täysin epäoleellista mainita että JJK pelaa nykyään Kakkosessa, kun käyttäjiä nyt on paljon muitakin kuin yhden seuran edari. Kaupungista kun puuttuu kokonaan kunnollinen sisähalli katsomotiloineen - vaikka pienenkin katsomon kanssa - ympärivuotiseen käyttöön.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
EIkös ongelma ole ollut oheismyynti ja liian pienet tilat. Riittää kun laittaa kaljahanoihin turbot, niin saadaan jonoihin vauhtia. Ei luulis maksavan montaa miljoonaa.
 

lainelaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL Leijonat Huuhkajat JYP
Hahaha ei vittu mikä farssi. Korjataan vanhaa paskaa, eiköhän sinne jää kulmiinkin tolpat. Eipä ole sitten mitään syytä mennä jatkossakaan paikan päälle.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onneksi mukana on Everi ja kumppanit, joten osaamista urheilurakentamisesta löytyy reilusti. Myös Jypille tämä on käsittääkseni hyvä ratkaisu, sillä näin Jyp saa pidettyä todennäköisesti oheismyynnit itsellään ulkoistetun ravintolatoiminnan sijaan. Jyp kun nykyisessä hallissa on jonkin tason omistaja. Vetäisin yhteen, että tämä pystyy olemaan kovasti hyväkin asia, jos vaan kapasiteetti on jossain n. 6000 luokassa.

Btw. Tämä on nyt faneille se mitä peräänkuulutetaan pelaajilta, pientä joustoa, eli jos saamme kuitenkin merkittävän parannuksen on se huomattavasti parempi kuin vanhassa Hippoksessa pelaaminen. Kannattaa muistaa että tämäkin on todellinen vaihtoehto kuten myös uusi areena. Ei heitetä siis kirvestä kokonaan kaivoon.

Juuri näin. Tällaisenakin hanke on enemmän kuin tarpeellinen. Se, että tämä käydään tuomitsemassa maanrakoon ennen kuin edes suunnitelma on tiedossa, oli odotettavissa, mutta itse uskon, että tämä voi viedä olosuhteita merkittävästi parempaan suuntaan. Lisäksi tuo on hyvä pointti, että mukana on Everin ja kumppaneiden osaaminen.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Tulis nyt nopeasti jonkinlaiset versiot piirrustuksista ja lisää infoa hallin laajentumisesta. Siihen asti olen pessimisti . Vivecan rakennus toisella puolella ainakin estää hallin laajentumista sinne suuntaan, parkkipaikan puoleinen sivu on ainoa mahdollisuus.
Tätä myös mietin, B-puolella törmätään Vivecan seinään aika nopeasti ja Rautpohjankadun suuntaan ei myöskään tilaa ole, eli tilaa on parkkipaikan ja Aalto Alvarin suuntaan, joka tarkoittaa katon ja seinien purkamista, en oikein muuten näe että katsojille saataisiin nykyaikaiset ja viihtyisät tilat. Toivotaan että halli suunnitellaan kokonaan uusiksi, eikä vain niin että lisätään muutama vessa ja myyntipiste.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös