JYPin taloustilanne

  • 724 333
  • 2 905

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Welton kirjoitti:
800 000 - 900 000 euroa lienee tosiaan parempi haitari 2000-luvun pelaajapalkkioille. Syystä tai toisesta mielessäni pyöri ajatus, että jossain vaiheessa kuusi miljoonaa markkaa olisi budjettitaulukoissa esiintynyt, mutta näin ei liene käyneen.
Ei ainakaan minun arkistojeni mukaan.

Pelaajabudjetit ovat menneiltä vuosilta seuraavat (en tiedä ovatko lopullisia, mutta suuntaa antavia joka tapauksessa, vieressä pelaajabudjetin osuus liigan keskimääräisestä pelaajabudjetista):
2000: 840 000€, 63%
2001: 840 000€, 62%
2002: 890 000€, 60%
2003: 910 000€, 61%
2004: 850 000€, 54%
2005: 860 000€, 54%
2006: 900 000€, 56%

Saattaa olla, että tämä on aiemminkin postattu jonnekin, mutta kertaus ei tee pahaa. Joka tapauksessa luvuista näkee, että tänäkin vuonna keskimääräiseen pelaajabudjettiin (n. 1,65 milj. euroa) verrattuna ollaan melkoisella takamatkalla. Eli vaikka euromäärä onkin hieman kasvanut, niin käytännössä euroilla mitattuna nykyinen joukkue on heikompi kuin talouden "kriisivuosien" aikaiset joukkueet!
 

Welton

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
(Tuo kuusi miljoonaa mummoo on siis ilmeisestikin jäänyt mielen syövereihin vuoden miekka Kiekkolehdestä, jossa JYPin kokonaisbudjetti on ollut kyseisen summan luokkaa tai jotain.)

Mutta sitten näihin tuoreempiin lukuihin. Nimittäin, kuten tuonne toiseen ketjuunkin jo hätäilin, niin huolimatta siitä, että tulobudjetti on viime vuosina (kolmivuotisprojekti) noussut, pelaajabudjetti ei ole muuttunut käytännössä lainkaan. Lisäksi kummastuttaa seuraava: Miten KalPa ja Ässät kykenevät noin 400 000 euroa JYPiä pienemmillä tuloilla panostamaan pelaajapalkkioihin JYPiä enemmän (KalPa +150000€, Ässät +100000€)? Lisäksi Pelicansin tulobudjetti on hieman JYPin vastaavaa pienempi, mutta pelaajapalkkioihin on budjetoitu 150000€ enemmän kuin JYPillä. Tilanne on ollut samankaltainen aikaisempinakin vuosina. Mikä kuluerä mahtaa viedä JYPin pelaajapalkkioiden osalta takamatkalle muihin SM-Liigan mittakaavassa pienin resurssein toimiviin seuroihin nähden? Tätä on tullut joskus aiemminkin kummasteltua, mutta kunnollista vastausta en ole mistään kuullut. (Täytyisiköhän ottaa yhteys suoraan toimistolle? Ei sentään.)
 

Welton

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
E.Kettunen kirjoitti:
Ainakin hallivuokrat vievät Jyväskylässä enemmän kuin muualla.
Olisi varmasti pitänyt tämä klassinen kortti muistaa jo mainita tuossa aiemmin, koska vuosien mittaan on hallivuokrien korkeudesta saanut usein lukea saamatta kuitenkaan tietää mitään konkreettista.
 

Theone

Jäsen
Jos KalPalla on 400000 euroa vähemmän tuloja ja pelaaja budjetti on 150000 euroa enemmän, niin ei tuo niin legendaarinen hallivuokra voi olla kauden aikana 550000 euroa enemmän kuin kalpalla ja pelsuilla. jos on, niin kannattaisi varmaan alkaa miettimään vaikka harjottelua Tikkakoskella (jyssy tykkää).

Tai ainakin selviäisi miksi JYPin kaikki "vahvistukset" tulevat Jukureista.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Eikos tuo paljon takerruttu hallivuokra ole jostain haalittavissa olevaa julkista tietoa?

Vaikka se huomattava menoerä varmaan onkin, ei se liene kaikkea selittävä tekijä ole, siis herää kysymys miksi nuo painopiste alueet jypillä poikkeaa niin suuresti muista joukkueista?

Herää myös kysymys, kuinka vakaalla pohjalla se talous oikein onkaan ja mennäänkö tässä jollain kädestä suuhun menetelmällä vailla mahdollisuutta vaikuttaa toiminta strategioihin? Vai onko valitut strategiat olleet vääriä ja johtaneet tilanteeseen, jossa seura polkee paikallaan hitaasti kuihtuen?

Monta on kysymystä vailla vastausta, jotenkin tekemisestä kyllä paistaa määrätynlainen pysähtyneisyys, kuin oltaisiin pää pensaassa, eikä seurajohdolta tule minkäänlaista signaalia siitä, että hereillä ollaan.

Kun tätä suurempaa kuvaa katsoo tuntuu siltä, että pelaajat tekevät minkä pystyvät( mitään selän oikaisua ei asenteessa tunnu olevan), Alatalo operoi tasan niillä palikoilla, jotka seura antaa ja jos ei laatu riitä ei hänkään voi ratkaisijoita tyhjästä puristaa, vaan selittelee, että kasvatellaan, kasvatellaan..., ja mitäpä muutakaan hän voisi, työnantajaakaan on paha arvostella julkisesti, vaikka kuinka siihen syytä olisi(en väitä, että on, kunhan spekuloin), mutta tuo organisaation tekemättömyys: scouttaamisen merkityksen olisi luullut jo viimeisen parin kauden aikana selvinneen paksukalloisimmallekin seurapomolle ja asia olisi laitettu kuntoon ajat sitten, tekijöitä siihenkin hommaan suomenmaasta varmaan löytyisi. Litaniaa voisi jatkaa lisääkin, mutta ehkä tällä jo se selviää missä se tökkivä osa-alue on.

Organisaatio olisi ensin laitettava kuntoon, luoda uudet strategiat osaavalla väellä ja vasta viiveellä se joskus siellä jäällä näkyisi, mutta parempi sekin, kun hidas kituminen vailla toivoa paremmasta.

Jotenkin ei voi ymmärtää, ettei mitään tapahdu, edes puheissa, kun katsotte pelattujen pelien määrää kontra suorien voittojen saraketta, kyllä siinä niin selvä tendenssi on, että kellojen pitäisi kilistä, mikäli resursseja jotain tehdä on ja mikäli ei, niin mestis kutsuu ennemmin tai myöhemmin, eikä siinä sitten vaihtoehtojakaan tarvitse katsella.
 

Hukkaviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toi kunnon scouttaus ois yks asia millä käytännössä säästettäis aika paljon. Jouduttaishan siinä maksaa väh yhen ihmisen palkka. Mut se maksais ittensä takasin sillä, että hankinnat melko varmasti osuis paremmin. Ku rupee miettimään, ni eihän tonne oo oikeen ketään semmosta löytöö tullu Holtarin lähdön jälkeen. Esim. Immonen, oisko löytyny/tullu Jyppiin ilman Holtaria, epäilen vahvasti. Eli ajan tässä takaa sitä, että ku siellä ois joku joka täyspäiväsesti keskittyis pelaajien tarkkailuun, ni paremmalla prosentilla onnistuis noi mestis hankinnat ja muiden joukkueiden jämäpelaajien hommaamiset, ja lisäks vielä saatettais joskus löytää ulkomailtakin oikee vahvistus. Eli saatais samalla rahalla todennäköisesti paremmin menestyvä joukkue, ku niillä hankinnoilla ois oikeesti jotain annettavaa joukkueelle, eikä ne ois noin toivotaan toivotaan osastoo, mitä ne on ollu viime kausina.
 

softdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jyväskylä ja ympäristö talousalueena on vahva. Jääkiekko on Suomen seuratuin laji. JYP on ainoa SM-tasolla pelaava joukkue Jyväskylässä(?). Jyväskylän ikäjakauma on kohtuullisen nuori ja kaupunki kantaa liikanimeä "Suomen Ateena".

Tyhmempi voisi kuvitella pelkästään edellä mainittujen argumenttien perusteella yhden paikallisen SM-liigajoukkueen pyörittämisen olevan taloudellisesti mahdollista, ellei jopa helppoa. Monessa pienemmässä kaupungissa on joukkue, jonka talous on paremmalla tasolla.

Mitä Jyväskylässä tehdään väärin? Varmasti monta asiaa tehdään oikein ja kaikki tietävät hipposhallin mediaseksikkyyden sekä kaupungin päättäjien lätkävastaisuuden. Minun silmääni näyttää että JYP on yksinkertaisesti väärissä käsissä. TJ Seppänen käsittääkseni myös omistaa suurimman osan osakekannasta. Mielestäni tämän hetkistä tilaa ei voi laittaa kenenkään muun kuin hänen piikkiinsä. Odotan sitä päivää kun Seppäsen taloudellinen ahneus voittaa epäluottamuksen, jonka vuoksi täytyy tehdä kaikki itse. Joku saattaisi osata paremmin.

Kipeiten tällä hetkellä ei tarvita joukkueeseen maalintekijää, eikä kiekollista pakkia. Kipeiten tarvitaan uusi talousjohtaja/kehitysjohtaja/toimitusjohtaja, joku joka on lähihistoriassa todistanut vahvuutensa, mieluiten tietysti vielä kiekon parissa. Seppäsen omatkin osakkeet saattaisivat kokea yllättävän arvonnousun, jos hän antasi niistä 10% Juha Junnolle ja kaupan päälle rajattomat valtuudet sekä ministerin palkan.

En väitä että seurajohdossa kaikki on tehty väärin. Käsittääkseni velkoja on lyhennetty ja myös hurrikaanilogon taakse on saatu sinistä suttua. Onkin täysin eri kysymys, mikä on omistajien tavoite? Onko tarkoituksena saada seura velattomaksi, pysyä SM-liigan jumbosijoilla minimibudjetilla ja jakaa vuosittain muutama tonni kaveriporukalla bonuksia? Jos näin on, niin vaikea tehdä asialle mitään.
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
softdog kirjoitti:
JYP on ainoa SM-tasolla pelaava joukkue Jyväskylässä(?).
Ei ole JYP ainoa SM-tason joukkue. Happee salibandyssa, JPS jääpallossa sekä Kirittäret ja Kiri (jos täyttää vaatimukset) pesäpallossa pelaavat ylimmällä sarjatasolla. Lisäksi Muuramessa MuurLe pelaa lentopallon SM-liigassa. JJK:kin todennäköisesti vahvistaa asemiaan sponsorimarkkinoilla noustuaan jalkapallon Ykköseen, joten kilpailijoita euroista on.
 

softdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
SR kirjoitti:
Ei ole JYP ainoa SM-tason joukkue. Happee salibandyssa, JPS jääpallossa sekä Kirittäret ja Kiri (jos täyttää vaatimukset) pesäpallossa pelaavat ylimmällä sarjatasolla. Lisäksi Muuramessa MuurLe pelaa lentopallon SM-liigassa. JJK:kin todennäköisesti vahvistaa asemiaan sponsorimarkkinoilla noustuaan jalkapallon Ykköseen, joten kilpailijoita euroista on.

Aivan, rähmät silmissä ja Pamela mielessä kirjoitin ;)
Joka tapauksessa, yleistä kiinnostusta ja media-aikaa mitattaessa JYP on varmasti kärjessä.
 

jym

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
softdog kirjoitti:
Jyväskylä ja ympäristö talousalueena on vahva. Jääkiekko on Suomen seuratuin laji. JYP on ainoa SM-tasolla pelaava joukkue Jyväskylässä(?). Jyväskylän ikäjakauma on kohtuullisen nuori ja kaupunki kantaa liikanimeä "Suomen Ateena".

Eikös tolla Suomen Ateena nimityksellä viitata lähinnä Jyväskylän yliopistoon. Muuten olen kyllä samoilla linjoilla, että Jyväskylää pienemmistä kaupungeista revitään tällä hetkellä liigakiekkoon suurempia sponsorituloja (jos nyt jääkiekkolehden kausijulkaisun tulobudjettia oikein tulkistsin). Pelipaidan mainoksen hinnalla ja jäähallin kunnolla ei ainakaan pitäisi mitään merkittävää sidosta olla toisiinsa. Onko kyse sitten huonossa markkinoinnissa, yleisön vetovoiman kannalta huonosta tuotteesta vai siitä että Keski-Suomalaiset yritykset eivät tee sponssipäätöksiä tunnepohjalta ja muut tekee ?
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
softdog kirjoitti:
Minun silmääni näyttää että JYP on yksinkertaisesti väärissä käsissä. TJ Seppänen käsittääkseni myös omistaa suurimman osan osakekannasta. Mielestäni tämän hetkistä tilaa ei voi laittaa kenenkään muun kuin hänen piikkiinsä. Odotan sitä päivää kun Seppäsen taloudellinen ahneus voittaa epäluottamuksen, jonka vuoksi täytyy tehdä kaikki itse. Joku saattaisi osata paremmin.

En ole satavarma, mutta eikös tässä jonkin aikaa sitten ollut lehdessä juttua näistä "vaaran vuosista", jolloin JYP oli tyyliin viikkojen päässä selvitystilasta ja konkurssista. Seppänen taisi kaivaa kuvetta muiden sijoittajien kanssa, jonka seurauksena sitä lätkää voidaan seurata edelleen Jyväskylässä tällä tasolla. Tämä ei tietenkään oikeuta ikuiseen mandaattiin olla organisaatiossa päättävässä asemassa, mikäli kehitystä parempaan suuntaan ei tapahdu. Se viimeinen syy siihen, miksi asiat eivät vain näytä paranevan, on kyllä minullekin mysteeri. Jotenkin tuntuu, että aivan kaikki ei edelleenkään ole kunnossa; ottaen huomioon julkisuuteen tulleet puheet vs. ne lopulliset teot, on epäsuhta melkoinen. Kaipaisin avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Kyllä seuraa näinkin kauan kannattanut ihminen kestää sen totuuden. Se, sillä edellytyksellä että niitä ongelmia on, saattaisi jopa saada sellaisen "Kollaa kestää" -mentaliteetin jyväskyläläisissä vallalle. Voi tietenkin olla niinkin, että varovaisuus on pinnalla satsauksissa tai sitten JYP maksaa joitain salaperäisiä menoeriä.

Niin, ja vielä: Minusta JYP on esillä (lähinnä Alatalon takia) mediassa sen verran paljon, että on kyllä markkinoinnin saamattomuutta, mikäli niitä tukijoita ei löydy. Ei kai se halli nyt sentään niin suuri puute voi olla? Pakkoko siellä julkisuudessa on esittää ressukkaa?
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
er_bai_wu kirjoitti:
En ole satavarma, mutta eikös tässä jonkin aikaa sitten ollut lehdessä juttua näistä "vaaran vuosista", jolloin JYP oli tyyliin viikkojen päässä selvitystilasta ja konkurssista. Seppänen taisi kaivaa kuvetta muiden sijoittajien kanssa, jonka seurauksena sitä lätkää voidaan seurata edelleen Jyväskylässä tällä tasolla.

Juurikin näin ja kesä oli 1999. Tällöin Seppänen pelasti neljän muun sijoittajan (Veli Lyytinen, Kari Rito, Sohlbergin perhe ja Tikka-Nastat Oy/Jarmo Paalanen) kanssa JYPin perustamalla JYP Jyväskylä Oy:n. Silloin omistusosuudet olivat kolme ensinmainittua 25%, Sohlberg 20 % ja Paalanen 5 %.

Nyttemmin tilanne on se, että Sohlbergit ovat osuutensa myyneet ja Rito & Lyytinen pienentäneet omistusosuuttaan. Paalasella on 9% ja Seppäsellä peräti 61%.

Kyllä J.Seppänen on suurin syy siihen, että Jyväskylässä vielä liigakiekkoa pelataan, mutta nyt pitäisi alkaa ottaa se seuraava askel, jos kerran talous on suhteellisen vakaalla pohjalla, niinkuin tuossa kaudenalushaastattelussa mies itse sanoo.

Kuten jo jossain toisessa ketjussa sanoin, vaikka markkinointi on vaikeaa heikon hallin takia ja hallivuokrat pakottavat tasapainoilemaan taloudella, niin ei tämä ressukan esittäminen ja ihanjees-pelaajien hankkiminen ainakaan edesauta sponsoreiden kiinnostavuuden lisäämisessä.
 

bob barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Onkin täysin eri kysymys, mikä on omistajien tavoite? Onko tarkoituksena saada seura velattomaksi, pysyä SM-liigan jumbosijoilla minimibudjetilla ja jakaa vuosittain muutama tonni kaveriporukalla bonuksia? Jos näin on, niin vaikea tehdä asialle mitään.

voit hyvinkin olla asian ytimessä, minimi riski, pääasiallinen tavoite kuulua liigaseuran omitajien sisäpiiriin.


Kuten jo jossain toisessa ketjussa sanoin, vaikka markkinointi on vaikeaa heikon hallin takia ja hallivuokrat pakottavat tasapainoilemaan taloudella,

Heikon hallin ?,jumalauta, vai voisiko nykypäivänä olla niin että mikä firma haluaisi tulla yhdistetyksi, "jos oikeen perkeleesti menee yläkanttiin niin kympinsakkiin menään että heilahtaa joukkueeseen " ja tai , ei meillä mitään urheilullisia tavoiteita ole ,jos nyt pari mestisjätkää saataisiin sille tasolle että joku ostas ne sitten pois"

"mollaan hävitty tää kausi" jo valmiiksi

onko joukkueen ilme mielestäsi kovin vetävä ?esim. jumalauta suomesta löytyy 10kpl 2-divarin seuroja jolla on paremmat netti sivut,(eli päivittyvät alla puolenvuoden välein)
amatöörien puuhastelua...

eli ei tule ikinä onnistumaan,tällä tavalla, sen sanoo jo järkikin , vaikken ole autokauppias..

mitä tehdään 8000 ihmistä vetävällä hallilla ,jos nykyistä ei edes saada täyteen, ja väite että se saadaan täyteen parantamalla makkaran laatua ja pehmeimillä penkeillä on täyttä paskaa, se päivä kun jyp oikeasti tappelee mitalleista, halli täyttyy vaikka sielä ei olisi kuin seisoma paikkoja.
Jos on olemassa joku ihmisryhmä joka ei pysty seuraamaan peliä ilman että samalla syö sisäfilettä ja siemailee viiniä, niin katsokoon pelinsä televisiosta.

ja panostamalla voimakkaasti VAIN nk. aitioväkeen ei sitten loppupelissä ole järkevää.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
er_bai_wu kirjoitti:
Tämä ei tietenkään oikeuta ikuiseen mandaattiin olla organisaatiossa päättävässä asemassa, mikäli kehitystä parempaan suuntaan ei tapahdu.
Ei vai, eiköhän mies saa tehdä osakeyhtiöllään melkein mitä vaan, kunhan toimitaan lain puitteissa. Ja tämä ei tölväisynä, vaan lakonisena kommenttina...tosin Seppänenhän totesi KSML:n haastattelussa, että jossain välissä olisi paikallaan laajentaa JYPin omistuspohjaa.
er_bai_wu kirjoitti:
Voi tietenkin olla niinkin, että varovaisuus on pinnalla satsauksissa tai sitten JYP maksaa joitain salaperäisiä menoeriä.
Kaupunki teki harvinaisen selväksi, että jos Jyväskylään halutaan uusi jäähalli, niin seuran on oltava mukana maksutalkoissa omalla osuudellaan. Ei ole hajua mihin niitä rahoja jemmataan, mutta onhan sellainen yhtälö outo, jossa pelaajapalkkiot vievät menoista kaikkein vähiten koko SM-liigassa (29,7%) liigan keskiarvon ollessa noin 41 prosenttia.

Voisi kuvitella, että nimenomaan pienessä seurassa pelaajapalkkioiden kaltaisten pakollisten kulujen osuus olisi vähintään keskiluokkaa, sillä joukkueeseen on pakko hankkia jonkinlaisia pelaajia. En tiedä mihin loppusumma (~ 2 milj. euroa) kuluu, mutta vaikka hallivuokrista on kitisty, niin sellaista summaa niihin ei saa uppoamaan. Luonnollisesti liiketoiminnassa kuin liiketoiminnassa on sivukuluja, sitä ei voi kiistää. Mutta silti noita numeroita pyöriteltäessä ei meikäläisen järki riitä tajuamaan, että mihin ne kaikki rahat oikein menevät.

Toivottavasti jonnekin investointirahastoon, jolla kerätään pesämuna varsinaiselle halliyhtiölle. Onhan Seppänen & co puuhannut jo tämän vuoden aikana erilaisten kiinteistöjen kanssa, joten...kuka tietää...

BTW, tiesittekö että JYPin tj:n koko nimi on Jukka-Helge Seppänen?
 

McWerkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
bob barnes kirjoitti:
Jos on olemassa joku ihmisryhmä joka ei pysty seuraamaan peliä ilman että samalla syö sisäfilettä ja siemailee viiniä, niin katsokoon pelinsä televisiosta.
ja panostamalla voimakkaasti VAIN nk. aitioväkeen ei sitten loppupelissä ole järkevää.

Lainaan nyt vaan tuon pätkän, vaikka pääasiassa olenkin erimieltä koko tekstistä. Valitettava fakta kun vaan on, että nykyään ns.tuulipukukansan lipputuloilla ei ole mitään merkitystä yritysvieraisiin verrattuna.

Keskiverto yrityspomolle ei ole käytännössä paskankaan väliä sillä, minkälainen joukkue siellä laatikossa konttaa, tärkeintä on tilat, jotka pystytään tarjoamaan omille vieraille. Se, että yritykset eivät haluaisi profiloitua huonosti pelaavan joukkueen taakse on myös mielestäni melkoista soopaa, moneenko SM-liigajoukkueeseen profiloidaan vahvasti joku sponsori? KOFF-HIFK -kytkös on ainoa, joka minulle nopeasti tulee mieleen.

Mitä nettisivuihin tulee, ei taaskaan merkittävää vaikutusta vielä sponsoreiden suhteen, lähinnä nuo ovat olemassa kannattajia silmälläpitäen.

Toki halli saadaan täyteen sinä päivänä kun taistellaan mitaleista, sinne päästäkseen on vain ensin parannetava hallia, että saadaan enemmän sponsorirahaa sisään. Ja kuten jo aiemmin sanottua, se on ihan sama onko hallissa 4000 vai 3000 tuulitakkia, jos yritysvieraat eivät paikalle halua tulla.

Mielestäni asia nyt vaan on sillä tavalla, että ainoa tie tästä kurimuksesta on nimenomaan ne sisäfieet ja punaviinit. HC-fanit konttaavat perässä niin kauan kuin perse kestää (esim. lippujen hinnat pysyvät siedettävinä) eikä mitään eXtreme-kikkoja tehdä (kuten esim. nimen muuttaminen PK-35:sta FC Jokereiksi). Faneja sitten lepytellään sillä joukkueella joka kasataan niistä sisäfileistä saadulla rahalla.
 

softdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Huerzo kirjoitti:
BTW, tiesittekö että JYPin tj:n koko nimi on Jukka-Helge Seppänen?

Tämä selittääkin kaiken.

Tosiasiassa, täytyyhän Seppäselle (ja kumppaneille) nostaa hattua kun ovat omalla riskillään saattaneet pelastaa liigajypin.

On totta että 61%:n omistuksella voi osakeyhtiölle tehdä käytännössä mitä tahtoo. Näkisin kuitenkin että JYP:llä on jo historiansa kautta yhteiskunnallinen asema Jyväskylässä, joka tuo mukanaan toisenlaisen vastuun.

Koko homman pointti oli se, että niin JYP:n kuin Seppäsenkin kannalta mielestäni nyt olisi oikea aika Jukan astua sivuun ja antaa homma ammattilaisten käsiin.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
McWerkko kirjoitti:
HC-fanit konttaavat perässä niin kauan kuin perse kestää...
Jaa-a, taitaa HC-fanien elämä olla melko rankkaa, kun polvien sijasta kovimpaan paikkaan joutuu perse...aika mielenkiintoinen kielikuva, täytyy sanoa!

Mutta samaa mieltä McWerkon kanssa. JYPin talousluvut kertovat oleellisen: lipputuloja budjetoitu 900 000 euroa, yhteistyösopimuksia 1 000 000 euroa. Kuulemma nykyisen hallin vuoksi osa yrityksistä on sanonut yhteistyökuvioille kiitos ei. Aitioita pitäisi olla ja vaikka ne eivät vaikuta "perseellään konttaavan" kannattajan elämään, niin yrityselämä on se taho, jolta suuret rahat viime kädessä tulevat. Halusipa sitä tai ei.

On karu fakta, että ehkäpä 80-lukulaisena Hippos soveltuu kasaribändien keikkapaikaksi, mutta eurotukon päällä istuville katkaravun purijoille paikka ei kelpaa muiden yritysvieraiden tapaamiseen ja kestitsemiseen. Itse hallissa tapahtuvalla toiminnalla ei ole niinkään väliä - tärkeämpää kuin näkeminen on oma näkyminen.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
softdog kirjoitti:
Koko homman pointti oli se, että niin JYP:n kuin Seppäsenkin kannalta mielestäni nyt olisi oikea aika Jukan astua sivuun ja antaa homma ammattilaisten käsiin.

Näinhän Seppänen on toivonutkin, että olisi valmis laajentamaan omistuspohjaa, ainakin jos oikein juuri tuosta edellämainitusta haastattelusta ymmärsin. Minun puolestani Seppänen voisi edelleen hoitaa talouspuolen piinkovana liikemiehenä, mutta muuten JYPin etuja palvelisi täysipäiväisen pelaajakoordinaattorin palkkaaminen.
 

softdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Köpi kirjoitti:
Minun puolestani Seppänen voisi edelleen hoitaa talouspuolen piinkovana liikemiehenä, mutta muuten JYPin etuja palvelisi täysipäiväisen pelaajakoordinaattorin palkkaaminen.

Kestävän, tulevaisuuteen tähtäävän toiminnan kannalta JYP:n suurin ongelma on mielestäni Seppäsen saamattomuus talouspuolella. En epäile hänen kykyjään muissa liiketoimissa, mutta JYP:n puikoissa, varsinkin penkin alle menneen mission jälkeen, hän on vahvuutensa jo näyttänyt. Kyllähän kuka tahansa osaa laskea jos rahaa on 10 euroa, kuinka paljon on varaa käyttää? Mutta kun pitäisi nimenomaan saada jotain aikaiseksi tuon 10 euron suhteen.

Talouden tervehdyttäminen (velkakierteen katkaisu) on sinänsä onnistunut melkein odotetusti mm. immoskorvausten ansiosta, mutta myös missiossa mainitut rahoituspuolen kuviot ovat jääneet mielestäni täysin toteutumatta.

JYP tarvitsisi nyt rautaista ammattilaista, kuka osaisi luoda tuotteen mihin uskoo niin yritykset kuin Jyväskylän kaupunkikin.

Uskottava tuote -> sponssit -> rosteri -> menestys -> kakkukahvit kaupungintalolla -> uusi halli -> mestaruus... juu nou? ;)
 

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Köpi kirjoitti:
Minun puolestani Seppänen voisi edelleen hoitaa talouspuolen piinkovana liikemiehenä, mutta muuten JYPin etuja palvelisi täysipäiväisen pelaajakoordinaattorin palkkaaminen.
Jos rahat palkkaamiseen löytyisi, olisi tuo varsin käyttökelpoinen ajatus. Jonkinlainen 'urheilutoimenjohtaja', joka vastaisi joukkueen kasaamisesta ja ylipäätään pelaajapuolen asioiden hoitamisesta tekisi hyvää organisaatiolle.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täytyy sanoa, että kyllä on epäkiitollinen tehtävä Jukalla. Kaveri laittaa oman perseensä likoon 100% ja pelastaa seuran varmalta konkurssilta. Sen jälkeen kaveri kokoaa vuodesta toiseen liigan pienimmällä pelaajabudjetilla lähestulkoon liigan keskikastiin yltävän joukkueen.

Täällä silti isketään puukkoa selkään ja vaaditaan jopa syrjään siirtymistä. Ei helvetti herätkää nyt! Haluatteko te että Jyväskylässä pelataan liigalätkää vai nou? Ilman Jukkaa tuskin pelattaisiin. Pientä respectiä tästä hyvästä miehelle toivoisi täälläkin, sillä itselleni on ainakin todella tärkeää että JYP on edes enää olemassa liigakartalla. Siitä kiitän Seppästä ja toivotan tsemppiä myös jatkoon!

Tämän vuoden sarjataulukkoa kun katsotaan, niin ei ole kivaa. Täytyy muistaan että kyse on todella pienistä marginaaleista. Parit kiekonpomppimiset toiseen suuntaan ja tilanne sarjassa on toinen. Olen sitä mieltä, että "tuuri on lainaa" ja JYP on tällä hetkellä saamapuolella :)
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
david kirjoitti:
Täällä silti isketään puukkoa selkään ja vaaditaan jopa syrjään siirtymistä. Ei helvetti herätkää nyt! Haluatteko te että Jyväskylässä pelataan liigalätkää vai nou? Ilman Jukkaa tuskin pelattaisiin. Pientä respectiä tästä hyvästä miehelle toivoisi täälläkin, sillä itselleni on ainakin todella tärkeää että JYP on edes enää olemassa liigakartalla. Siitä kiitän Seppästä ja toivotan tsemppiä myös jatkoon!

Aika harva täällä nyt ihan tällaisin sanankääntein on Seppästä soimannut. Hänen ansionsa on noteerattu. Oma kritiikkini, mikäli se nyt ylimalkaan sellaiseksi voidaan laskea, on se, että "oman lapsen" ei anneta lähteä koskaan ala-asteelta yläasteelle; ts. kahlitaan potentiaalia halulla tehdä kaikki itse. Jos yrityksiä ei saada millään mukaan toimintaan, niin onko se hallin vika? Tehdäänkö kaikki oikein? Onko strategia oikea? Millä retoriikalla julkisuudessa esiinnytään? Miksi pyydellään anteeksi? Edelleenkään en sano, että Seppänen on epäonnistunut tehtävässään. Silti, voisiko tilannetta nyt tarkastella uudesta perspektiivistä, ja harkita siirtymistä kriisijohtamisesta enemmän positiivisia mielikuvia ja houkuttelevaa retoriikkaa käyttävään meininkiin? En minä tiedä, mutta jos puheisiin talouden tervehtymisestä on uskominen, niin ei sen pitäisi olla tabukaan. Jyväskylässä on ollut taloudellisesti tarpeeksi kurjaa muutenkin.
 

softdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
david kirjoitti:
Täällä silti isketään puukkoa selkään ja vaaditaan jopa syrjään siirtymistä. Ei helvetti herätkää nyt! Haluatteko te että Jyväskylässä pelataan liigalätkää vai nou? Ilman Jukkaa tuskin pelattaisiin. Pientä respectiä tästä hyvästä miehelle toivoisi täälläkin, sillä itselleni on ainakin todella tärkeää että JYP on edes enää olemassa liigakartalla. Siitä kiitän Seppästä ja toivotan tsemppiä myös jatkoon!

Eihän missään vaiheessa ollut kysymys siitä etteikö Seppänen olisi pelastanut JYP:iä, tähän aikaisemmin viittasinkin. Nyt kuitenkin näyttää siltä että paukut projektin jatkamiseen ja kehittymiseen ovat lopussa. Tämähän on yritysmaailmassa tavanomaista ja silloin tarvitaan uutta vetoapua ja tuoreita ideoita. Sama kuvio pätee valmentamisessa, politiikassa ja euroviisuissa.
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Siniviiva kirjoitti:
Jokohan Sihvonen on käynyt neuvottelut JYPin kanssa ja millä tuloksella?
Liikuntalautakunnan pöytäkirjassa mainitaan asiasta, että sopimus on tehty mutta ei ole summista mainintaa. Sopimus on ollut lautakunnan kokouksessa nähtävillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös