JYP-TPS La 27.11.2004

  • 6 340
  • 69

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Ääninen

Ja asiaan. Vaikka kaksi pistettä tuntuu toki hyvältä niin radiosta kuultuna Jyppi lienee hallinnut peliä mielin määrin. Paikalla olleet, onko näin?

Kyllä ja TPS:n voittoa voidaan pitää oikeusmurhana, sen verran JYP oli kaikessa edellä. TPS keskittyi oman maalin varjelemiseen ja onnistui siinä lähes täydellisesti, tuurilla ja taidolla. Pajunen oli tänään - yllätys, yllätys - aivan kuutamolla ja TPS sai harrastaa mielinmäärin esto - ja blokkipeliään. Varsinkin kiekotonta pelaajaa estettiin surutta. Ei ottelu silti siihen ratkennut, vaan JYPin tehottomuuteen.

Hyvä ja ehjä peli JYPiltä. TPS:n maalipaikat olivat vähissä ja TPS:n hyökkäykset pysäytettiin jo keskialueella tai jo hyökkäysalueella aggressiivisen ja intensiivisen karvauksen johdosta. Keskialue ylitettiin lentäen hyvällä liikkeellä ja kiekon siirtelyllä. Tällaisella pelillä pisteitä tulee jatkossakin. Kun muistelee takavuosia, niin osat esimerkiksi tässä otteluparissa olivat päinvastaiset. TPS vei ja JYP vikisi ja teki mitä pystyi. Tänään osat olivat juuri päinvastaiset, joten jotain oikeaa on Jyväskylässä tehty.

Tästä on hyvä jatkaa, vaikka katkera tappio tulikin.
 
Viimeksi muokattu:

Shane

Jäsen
Joopajoo, ihan hyvä peli sinänsä, mutta jäihän tuo loppuratkaisu vituttamaan. Onkohan maailmassa mitään säälittävämpää näkyä kuin JYPin pelaaja yrittämässä maalia rangaistuslaukauksesta? Jälleen kerran aivan toivottoman ponneton yritys, jossa TPS-vahdin ei tarvinnut tehdä käytännössä yhtään mitään.

Pajunen ihan ok minusta, ainakin viikon takaiseen lauantaihin nähden (kummasti se Kruusin silloinen suoritus jyskyttää takaraivossa vieläkin). Olisihan sitä toki muutaman jäähyn voinut viheltää enemmän (kummallekin), mutta aika lailla ylimitoitettua oli kyllä tuo Hippoksen yleisön "suuttuminen" nuija-huutoineen tuossa ottelun lopussa.

Hallihenkilökunnalle sen sijaan risuja; Miksi vitussa niitä otteluohjelmia ei enää tänä vuonna voi tuoda ajoissa (= ½-1 h ennen ottelun alkua) jakoon, kuten aiemmin on tehty? On ollut tapana säilyttää nuo jonkinlaisena "muistona", mutta esim. tänään jäin kokonaan ilman, kun eipä seisomakatsomosta enää minnekään kesken pelin kannata lähteä, jos meinaa paikkansa säilyttää.
 

c'elysee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Shane
Joopajoo, ihan hyvä peli sinänsä, mutta jäihän tuo loppuratkaisu vituttamaan. Onkohan maailmassa mitään säälittävämpää näkyä kuin JYPin pelaaja yrittämässä maalia rangaistuslaukauksesta?
Voin kertoa, että on. Me hävittiin ne kaikki seitsemäntoistatuhatta rankkariskabaa ennen kuin Nurmisen Kaitsu päätti palata juurilleen. Onhan tuo silti koko rankkukilpailu ihan sieltä itsestään.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Viestin lähetti Shane
Onkohan maailmassa mitään säälittävämpää näkyä kuin JYPin pelaaja yrittämässä maalia rangaistuslaukauksesta?

Kyllä...nimittäin tepsin pelaaja vastaavassa tilanteessa. Meniköhän se nyt niin, että seitsemän rankkarikisaa putkeen meni perseelleen.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kaitsun jäätävä ranne puhui jälleen rankkarissa. Kyllä mies sen osaa vieläkin. Helvetin hieno homma ! TPS puolusti hyvin ja otti ansaitut pisteet Turkuun. Juuri näin vieraissa pitää pelata. Kotiyleisöä ei tulla miellyttämään. Puolustetaan omaa maalia tiukasti ja isketään vastaiskuista. Näin tänään. Kiitokset TPS:lle !
 

Kemulator

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Olihan taas jääkiekon juhla kaukana Hippokselta. Tähän on tosin tottunut jo viime vuosina TPS-pelien osalta, niiden kaavana kun on ollut tarjota 60 minuuttia sekavaa nyhjäystä, kotijoukkueen tehottomuutta, verenpaineen kohoamista muutamien vierasjoukkueen yksilöiden aiheuttamana ja lopulta merkintä tappiosarakkeeseen. Niin tänäänkin.

Paikkojahan siinä oli taas ihan riittävästi väsätä voittoon tarvittavat maalit, eli peilistä löytyy tappion syy. Immosen rankkari oli taas totutun paska. Olisiko ihan mahdoton ajatus kokeilla kuumia pelaajia rankkareissa, esim. Grünnillä oli koko pelissä hyvä vire päällä ja 3. erässä vakuuttavan näköinen maalintekoyritys tilanteessa, jossa hän pääsi haastamaan Karjalaisen käytännössä nokikkain.

Tähtiraati oli tänään aivan yössä, Kai Nurminen näkyi koko pelissä käytännössä rankkarinsa ajan ja tienasi sillä kolme tähteä. Myöskään Nikkilän kuulumista kolmen parhaan pelaajan joukkoon en allekirjoita. Tilastot näyttävät tänään hyviltä lähinnä sen takia, että joka tilanteen hän joutui torjumaan vähintään kahdesti, kun ensimmäinen torjunta putosi aina eteen. Ilman Westcottin, Virolaisen ja Huczkowskin onnistunutta purkupeliä täällä varmasti manattaisiin Nikkilää aika syvälle, he kuitenkin olivat ne, jotka pahimmat reboundit maalin edestä siivosivat.

Neloskentällinen oli JYP:n paras tänään(kin). Vierasjoukkueesta eniten hermojen kiristymistä aiheuttivat herrat Alatalo ja Aalto sekä kiekollisilla esityksillään että naurettavilla ämmäilyillään, jotka jättivät vähän paskan maun muuten taidokkaasta esityksestä. Pitää vissiin varata seuraavaan JYP-TPS-peliin rotanmyrkkypullo matkaan, loppuu se kitinä...

Saappaat jalassa kaaduttiin, joten eiköhän pistepussi seuraavalta härkäviikolta kartu.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viestin lähetti Hele
Pajunen oli tänään - yllätys, yllätys - aivan kuutamolla ja TPS sai harrastaa mielinmäärin esto - ja blokkipeliään. Varsinkin kiekotonta pelaajaa estettiin surutta. Ei ottelu silti siihen ratkennut, vaan JYPin tehottomuuteen.

Minusta Pajunen vihelsi kelvolllisesti - eikä ainakaan vetänyt kummallekaan joukkueelle. Tasapuolinen suoritus. Tälläkin palstalla (ja tässä ketjussa) on vain jokunen kirjoittaja, jotka lienevät huutaneet Pajuselle jo ennen peliä ja kiroilleet ennen peliä. Näiden anti-lasien läpi on turha arvioida sitten taas mitään..
 

salla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ciccobuccit
Viestin lähetti Shane
Hallihenkilökunnalle sen sijaan risuja; Miksi vitussa niitä otteluohjelmia ei enää tänä vuonna voi tuoda ajoissa (= ½-1 h ennen ottelun alkua) jakoon, kuten aiemmin on tehty?
Itsehän tulin halliin sisälle heti kun ovet avattiin ja puolen minuutin päästä tästä minulla oli käsiohjelma hyppysissä. Ja ihan iso pino niitä A-käytävällä oli, varmasti muuallakin. Eihän sillä paperilapulla kyllä mitään tee, kyseisen lapun informaatioarvo kun on Internet-aikana lähinnä nolla, kun tuomarit on tiedossa ennen hallille lähtöä ja kokoonpanotkin kuulee ennen ottelun alkua. On suorastaan juhlaa lähteä vierasotteluun sellaiseen peliin, jossa on käsiohjelmissa tarjolla jotain fiksuakin.
 

Shane

Jäsen
Viestin lähetti salla
Itsehän tulin halliin sisälle heti kun ovet avattiin ja puolen minuutin päästä tästä minulla oli käsiohjelma hyppysissä. Ja ihan iso pino niitä A-käytävällä oli, varmasti muuallakin.
Ok, nähtävästi niitä lappusia ei sitten vaan jostain syystä ole jaksettu samalla kertaa toimittaa myös B-puolelle, vaan vasta myöhemmin. Muutaman kerran, viimeksi tänään, olen nimittäin kysynyt asiasta kioskien henkilökunnalta, ja aina on vastaus ollut, että eivät ole vielä tulleet.

Pitäneepä siis astella jatkossa sisään A-puolen ovista.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pajunen vihelsi kohtuullisesti lukuunottamatta jatkoajan viimeistä minuuttia. Siinä miehellä ei ollut kanttia viheltää toista jäähyä Tepsille, kun koukkivat surutta Jypin pelaajan kumoon hänen yrittäessään lähteä puolustamaan. Kun se siis epäonnistui mainitusta syystä, pilli yllättäen löytyikin, kun Virtaselle ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin vetää TPS-pelaaja kumoon laittomin keinoin.

Mutta kokonaisuutta ajatellen Pajusen esitys oli valovuoden edellä Kruusin torstaista pohjanoteerausta. Silti toivoisi hartaasti, että ammattimaiseen tuomarointiinkin Suomessa joskus päästäisiin. Nykyisin jää lähes aina liian paljon jossiteltavaa tuomareiden toiminnan seurauksena. Tällä kertaa Pajunen ei välttämättä ratkaissut mitään, sillä kyllä totuuden nimissä JYP hävisi omaan tehottomuuteensa. Paikkoja ratkaista ottelu oli pilvin pimein, sen verran hyvin JYP peliä hallitsi.

Koukut ja estämiset saisi kyllä ottaa vieläkin tarkemmin pois jokainen tuomari! Rantala on mielestäni tällä hetkellä lähimpänä kaipaamaani linjaa.

EDIT: Sen verran vielä, että TPS-inhoindikaattorini näyttää nykyisin paljon miedompia lukemia kuin ennen. Syynä tähän nykyisen valmentajanne herrasmiesmäinen käytös, Kiviharjun puuttuminen ja äänekkäästi mutta asiallisesti käyttäytyvät vierasfanit. Eikä se pelaaminenkaan ole kahvasumppua vieraissa. Miinuspuolena on kuitenkin vielä A. Aalto itkuineen ja M.Tuokko rottamaisuuksineen. Mutta hyvällä tiellä ollaan!
 
Viimeksi muokattu:

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti DAF
Minusta Pajunen vihelsi kelvolllisesti - eikä ainakaan vetänyt kummallekaan joukkueelle. Tasapuolinen suoritus. Tälläkin palstalla (ja tässä ketjussa) on vain jokunen kirjoittaja, jotka lienevät huutaneet Pajuselle jo ennen peliä ja kiroilleet ennen peliä. Näiden anti-lasien läpi on turha arvioida sitten taas mitään..

En ymmärrä sitä väitettä, että tuomari on hyvä jos viheltää kummallekkin tasapuolisesti jäähyjä. Vaikka toinen rikkoisi enemmän ja tuomari viheltäisi tasapuolisesti jäähyjä, niin silloinko tuomari on tehnyt onnistuneen iltapuhteen? Nostan hattua JYP-Ilves ottelun tuominneelle Aleksi Rantalalle, joka vihelsi ryhdikkäästi virheet. Ilves oli rikkovampi osapuoli ja sai sen takia paljon enemmän jäähyjä kuin JYP. Erittäin loogista. Valitettavasti suurimmalla osalla tuomareista ei ole tällaista selkärankaa. Ne jäähyjen määrät vain pitää pelkurimaisesti tasata.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viestin lähetti Hele
En ymmärrä sitä väitettä, että tuomari on hyvä jos viheltää kummallekkin tasapuolisesti jäähyjä. Vaikka toinen rikkoisi enemmän ja tuomari viheltäisi tasapuolisesti jäähyjä, niin silloinko tuomari on tehnyt onnistuneen iltapuhteen?

Näinhän en sanonut.

Tasapuolisella tarkoitan linjaa, joka pysyy samana molemmille. Tällainen Pajusen linja myös eilen oli.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Lottoarvonnan tulokset: TPS 7 oikein, Jyp 3 oikein.

Tepsi voitti jo toisen rankkarikisan liigassa putkeen ja kolmannen putkeen, kun lasketaan mukaan harjoitusmatsissa Tutoa vastaan käyty rankkarikisa. Toivottavasti tämä nyt sitten oli viimeinen rankkarikisa mihin Tepsi joutuu, koska rankkarikisat ovat täysin turhia.

Ottelu ei todellakaan miksikään klassikoksi noussut eikä edes hyvä tasoiseksi otteluksi. Ei edes Aho taklaillut sillä tavalla kuin aikaisemmissa otteluissa on tehnyt.

Ensimmäisen erän alussa Jyp oli hallitsevampana osapuolena ja Tepsi tuli puolipotkua perässä, mutta vähitellen Tepsi sai tuon eron kiinni ja erää väännettiin tasaisesti. Jyp pääsi yrittämään YV:lläkin, mutta Tepsin alivoima kesti ja varsinkin Karjalainen. Tepsikin sai luotua kyllä maalinteko paikkoja, mutta maalit kariutuivat joko huonoon viimeistelyyn tai sitten Nikkilän hyvään torjuntaan.

Toisessa erässä nähtiin jo sitten maalejakin, mutta niitä piti odottaa erän puolenvälin yli. Tepsi pääsi yrittämään ylivoimalla erän alkupuolella, mutta yritykseksi se vain jäi. Carlo Grünn pääsi siirtämään Jypin 1-0 johtoon ajassa 31.10 helpon näköisesti pienestä kulmasta tulleella laukauksella joka painui etukulmasta sisään. Jyp ottaa sitten jäähyn ja Tepsi pääsee pyörittämään YV:tä ja tällä kertaa se tuottaa tulosta, kun Aalto pääsee tekemään Tepsin 1-1 tasoituksen ajassa 35.59 Kaitsun saadessa syöttöpisteen tähän maaliin. Jyp pääsi vielä erän lopulla yrittämään YV:n toimivuutta, mutta Tepsin AV:n toimivuus vei voiton.

Kolmannessa erässä sitten istuttiinkin jäähyllä tämän tästä Pajusen pillin ollessa herkässä. Joukkueet pääsivät vuorotellen kokeilemaan YV:tä, mutta molempien tulos jäi yhtä laihaksi. Erän lopulla alkaa tuntumaa, että jäähyä ei tule enää mistään paitsi ehkä kuolleista.

Jatkoajalla Tepsi saa jälleen kakkosen niin kuin sai Lukkoakin vastaan ja tälläkin kertaa se kestettiin. Kauppila meinasi päästä alivoimalla jopa yksinläpi, mutta Antti Virtanen otti ja kaatoi hänet ja sai jäähyn itselleen jolloin jatkoajan loppu pelattiin 3vs3.

Sitten jouduttiin rankkareihin, jotka aloitti Jyp. Immonen tuli Jypiltä laukomaan, mutta Karjalainen otti tämän kiinni ja ratkaisun avaimet sai käsiinsä Kaitsu joka teki saman mitä teki Lukkoakin vastaan eli ranteet lukkoon ja kiekko napakalla rannarilla ohi maalivahdin ja Tepsin rankkarikisan voittoon.

Torjunnat:
Nikkilä 8+12+11+3=34
Karjalainen 9+9+12+4=34

Yleisömäärä 3694

Tuomari Juha Pajunen, aluksi hyvä, mutta loppua kohden linja alkoi heittelemään.

*** Nurminen Kai (TPS)
** Karjalainen Tuomo (TPS)
* Nikkilä Tommi (JYP)
 

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Väärin voitettu!

"If you didn´t win fair, did you win at all?"

Vaikka pillipiipari antoi Jypille jäähyminuutteja (22) kaksi kertaa enemmän TPS:lle (10) niin ei Pajunen peliä ratkaissut.
Olipahan vain harvinaisen huutava vääryys että TPS pääsi edes jatkoajalle. Eli tilastoja katsomalla voisi luulla että peli olisi ollut tasainen, mutta todellisuudessa näin ei ollut...
Se mikä edelleenkin vituttaa on että TPS "ratkaisi" pelin sukeltamalla! Eli tasoitusmaalia edeltänyt jäähy oli harvinaisen tyylipuhdas sukellus.
Vittu!
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Pajunen lahjoitti TPS:lle tasoitusmaaliin johtaneen jäähyn ja tämä jatkoaika-episodi oli sitten jo täysi vitsi. Lisäksi useampi korkea maila jäi viheltämättä, aina vaan näytettiin että maila nostettiin kasvoihin. No tähän on Pajusella totuttu, ei sille voi mitään.

JYP olisi voinut ratkaista pelin paikoistaan, vaikka Pajupilli vislailikin miten sattuu.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Viestin lähetti Kapo00
Se mikä edelleenkin vituttaa on että TPS "ratkaisi" pelin sukeltamalla! Eli tasoitusmaalia edeltänyt jäähy oli harvinaisen tyylipuhdas sukellus.
Vittu!

Eiköhän ottelu ratkaistu rangaistuslaukauksilla eli jypillä oli samanlaiset mahdollisuudet voittaa karkelot. Tuo termi "väärin voitettu" kuulostaa aika kriittiseltä...näin voisikin kutsua lähes jokaisesta matsista jälkeenpäin.
 

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Vanha Len
Eiköhän ottelu ratkaistu rangaistuslaukauksilla eli jypillä oli samanlaiset mahdollisuudet voittaa karkelot. Tuo termi "väärin voitettu" kuulostaa aika kriittiseltä...näin voisikin kutsua lähes jokaisesta matsista jälkeenpäin.
Kyllähän Jypillä oli maalipaikkoja aivan tarpeeksi ratkaista peli jo ennen kolikonheittoakin...
Ja jos Jyppi olisi tuon eilisen pelin voittanut jollain epäurheilijamaisilla temppuilla, olisin minäkin ollut sitä mieltä että: Hyvä, hyvä, hyvä!
Eli oikeampi termi oli/on:
"If you didn´t win fair, did you win at all?" (Canada)

edit: Kännissä on kätevää, mutta typoja tulee pilvin pimein.
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Viestin lähetti Kapo00
Ja jos Jyppi olisi tuon eilisen pelin voittanut jollain epäurheilijamaisilla temppuilla, olisin minäkin ollut sitä mieltä että: Hyvä, hyvä, hyvä!

Ihanko tosissasi heitit epäurheilullisuus- kortin pöytään...? Eka kertaa kun kuulen moista termiä käytettävän lätkän yhteydessä, heh.
 

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Kapo00
.
Se mikä edelleenkin vituttaa on että TPS "ratkaisi" pelin sukeltamalla! Eli tasoitusmaalia edeltänyt jäähy oli harvinaisen tyylipuhdas sukellus.
Vittu!
" Lätkää ei pidä ottaa tosissaan, mutta sillä tavalla se on paljon hauskempaa!"
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös