JYP - SaiPa 30.12.2004

  • 4 844
  • 39

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Kevätkausi alkaa ja vuosi 2004 päättyy JYP:n osalta paikallisottelulla SaiPaa vastaan eli neljännen kerran kohtaavat joukkueet tällä kaudella.
JYP on vienyt kauden kaikki kolme aikaisempaa kohtaamista ja SaiPan edellisestä JYP-voitosta on kulunut jo hieman yli vuosi, viime vuonna joulutauon jälkeinen ottelu päättyi SaiPan 4-0 voittoon Lappeenrannassa.

Ja edellinen SaiPan voitto varsinaisella peliajalla Jyväskylästä on marraskuulta 2001.

Eli kaipa JYP:ä voi tähän matsiin jonkinasteisena ennakkosuosikkina pitää, vaikka se asema on niin monesti ollut JYP:lle tuhoisa ja pisteittä on kaukalosta poistuttu.

JYP:n rivistöstä puuttuvat nuorten MM-kisoissa olevat Piispanen ja Riska sekä potilas Tenkanen. Muuten ilmeisesti ollaan parhaalla kokoonpanolla liikenteessä.

Vaikea arvioida peliä etukäteen, kun JYP:llä loppuu vasta nyt tauko. SaiPa pelasi eilen, joten pelituntuma lienee Sputnikeillä vähän parempi.
 

peski

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Kotijoukkueen ketjut jypht.fi:stä:

Uhlbäck – Immonen – Virtanen
Korhonen – Virolainen

Mikkonen – Martins – Filppula
Kovanen - Westcott

Grünn – Hauhtonen – Louhivaara
Huczkowski – Marttinen

Jari Jääskeläinen – Hytönen – Juha Jääskeläinen
Vaarasuo

Maalissa Sinuhe Wallinheimo

---
Nuorempi Jääskeläinen taas kehissä ja Martinsin laidoille palautettu Mikkonen ja Filppula.
 

Naughty_S

Jäsen
Hmm

En vieläkään ymmärrä pakkipareja Kovanen - Westcott / Huczkowski-Marttinen (hyökkäävät ja puolustavat puolustajat pareina), mutta ei se mitään. Ei kai sitä ennenkään ole minulta kysytty. Hyökkäysketjuista en jaksa enää valittaa - ruokapalkalla pelaavaa lockout -maalinsylkijää tuo rosteri kaipaa, vaikka nykyiset äijät latoisi mihin järjestykseen tahansa.

Kaiken kaikkiaan tämän matsin osalta on vähän huono tuntuma persauksissa ja tämän vuoksi olen pelannut pitkävetonikin aika tarkkaan Shaibun tilastovoittoon luottaen. Mutta toisaalta, eipä meikäläisen pelitili ole ennenkään perstuntumalla karttunut.
 

Pafe

Jäsen
JYP on ollut SaiPalle paha peikko tämän kauden kohtaamisissa, toivotaan että ei ole tässä matsissa. Kun SaiPa saa jarrukentällään Immosen kentän tehottomaksi, niin homma helpottuu selvästi. Varsinkin Immonen pitäisi saada pois pahanteosta, hän on osoittanut viimeistään tällä kaudella kuuluvansa SM-liigan ehdottomaan eliittiin. Ei silti unohdeta muita ykkösketjun vaarallisia pelaajia.

Paikan päälle pääsen minäkin, onkos muita SaiPan kannattajia tulossa paikalle?
 

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Re: Hmm

Viestin lähetti Naughty_S
En vieläkään ymmärrä pakkipareja Kovanen - Westcott / Huczkowski-Marttinen (hyökkäävät ja puolustavat puolustajat pareina), mutta ei se mitään.

JYPillä ei riitä materiaali kolmeen "hyökkäävään" kenttään, joten tuo peluuttaminen on siltä osin perusteltua. Vielä kun otetaan huomioon se, että Westcott ei häviä puolustuspelissä Marttiselle ja Huselle juurikaan ja on kaiken lisäksi huomattavasti molempia paljon monipuolisempi myös muilla osa-alueilla. Jääkiekko on roolipelaamista ja on hyvä, että on selkeästi 2 hyökkäämiseen keskittyvää kenttää ja 2 puolustamiseen keskittyvää kenttää, varsinkin näin rajallisella materiaalilla.

Ja hyökkäävät kentäthän ovat Immosen ja Hytösen kentät, niin kauan kunnes Martinsille saadaan pätevä laituri hänen rinnalleen. Tällä hetkellä on ihan sama heittäisikö Martins kiekon mereen vai antaisiko laitureilleen Mikkoselle tai Filppulalle. Tosin, tuossa koostumuksessa Martinsin ketju näyttää vähän uskottavammalta, kun Mikkonen on siirretty siihen. Nyt pitäisi Mikkosen löytää se kauan odotettu jyvä ja näyttää ettei ole ikuinen lupaus.

Kyllä ihmetyttää tuo Filppulan kiveen kirjoitettu paikka tuossa Martinsin rinnalla. Kauan se on siinä Martinsin riippakivenä ollut eikä mitään ole saanut aikaan. Ennen joulutaukoa Martins sai rinnalleen JYPin nelosketjulaiset ja heti alkoi syntymään tulosta. Nyt palataan taas vanhaan ja tiedossa on kuiva kausi.
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Re: Re: Hmm

Otetaas ensin tuomaristo:

Aleksi Rantala, Päätuomari
Antti Hämäläinen, Linjatuomari
Kare Väisänen, Linjatuomari

En ole itse tainnut tällä kaudella Rantalaa nähdä ja kommentit ovat tainneet tulla puolesta ja vastaan.

Kyllä tuossa Filppulan paikassa on selkeästi JYP:n materiaalin kapeudesta kyse, eipä tuohon paljon muitakaan ole tarjolla, Louhivaara ehkä ainoana. Samaa mieltä kuitenkin siinä, että Mikkosen siirto tähän on oikea veto, hyökkäyspäässä voi tuottaa tulosta, kun on joku jolla on vääntöä toisin kuin tulitikkupohje Piispanen. Ketjumuutokset kyllä muuten hieman ihmetyttää, mitähän Alatalo hakee kun tökkää Jääskeläisen veljekset samaan ketjuun. ja sitten kaksi nopeaa laituria puolustavan sentterin kanssa.
No, onneksi näihin on tottunut.

Ja kyllä minäkin myös hajoittaisin pakkipareja tasaisemmin, Marttinen - Kovanen / Westcott - Huczkowski.
 

kurre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ruotsin torpedokiekkoilijat
SaiPa tänään:

maalivahdit

31# Juha Kuokkanen, Maalivahti

35# Jarmo Myllys, Maalivahti AK


1. kenttä

30# Petri Kokko, Vasen puolustaja AK
6# Olli Malmivaara, Oikea puolustaja AK

28# Petr Sachl, Vasen laitahyökkääjä AK
23# Mika Kauppinen, Keskushyökkääjä AK
38# Frank Banham, Oikea laitahyökkääjä AK


2. kenttä

4# Jussi Timonen, Vasen puolustaja
55# Justin Forrest, Oikea puolustaja

21# Kalle Kerman, Vasen laitahyökkääjä
20# Eetu Qvist, Keskushyökkääjä
19# Tuomas Vänttinen, Oikea laitahyökkääjä


3. kenttä

2# Jussi Pekkala, Vasen puolustaja
5# Harri Tikkanen, Oikea puolustaja

12# Teemu Paakkarinen, Vasen laitahyökkääjä
8# Ville Koho, Keskushyökkääjä
18# Mika Skyttä, Oikea laitahyökkääjä


4. kenttä

26# Mike Gabinet, Vasen puolustaja
25# Ossi-Petteri Grönholm, Oikea puolustaja

15# Ilkka Malkki, Vasen laitahyökkääjä
39# Ville Viitaluoma, Keskushyökkääjä
33# Timo Hirvonen, Oikea laitahyökkääjä

Taitaavat olla kentälliset aikalailla samat kuin Lukkoa vastaan. Korjatkaa, jos olen väärässä.
 

M@thieu

Jäsen
Nyt on sitten kinkut sun muut jouluherkut sulateltu, ja on jälleen aika palata arkeen. SaiPa on ollut tällä kaudella JYPille "hyvä" vastustaja, sillä JYP on onnistunut ottamaan täydet kolme pistettä kaikista kauden kohtaamisista, toivottavasti näin käy myös tänään. SaiPa palasi joulutauolta jo tiistaina nipistäen Rauman Lukolta kaksi pistettä rangaistuslaukauskilpailussa. JYPille illan ottelu on sen sijaan ensimmäinen lähes kolmeen viikkoon, joten pelituntuman puuttuminen saattaa näkyä ottelun alussa kotijoukkueen otteista.

JYP lähti joululomalle kaksi perättäistä voittoa alla, ensin kaatui heiveröinen Blues helpohkosti Hippoksella, ja seuraavana päivänä TPS Turussa tiukan taistelun jälkeen. Tänään olisi hyvä mahdollisuus jatkaa voittoputkea SaiPan kustannuksella. Voitto olisi JYPille tärkeä, sillä samaan aikaan pelataan Tampereen paikallisottelu, Ilves on tasapisteissä JYPin kanssa, ja Tappara kaksi pistettä JYPin edellä, ja voitolla varmistuisi se, että kumpikaa noista jokkueista ei karkaisi sarjataulukossa paria pistettä kauemmaksi.

Laitetaan vielä tulosveikkaus loppuun: JYP-SaiPa 4-2
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tämä peli on SaiPalle ns. pakkopullaa, eli Jyväskylästä olisi pakko poistua 3 pistettä perstaskussa, rankkarivoitot ja jatkoaikatappiot eivät enää riitä. Nyt vaaditaan monelta pelaajalta tason nostoa jotta tänään voitto tulisi.

Luotto Banhamiin on kova, jos vaikka Frankie-boykin latoisi tänään vähän useamman maalin.

Veikkaan SaiPalle maalin voittoa. Banham tekee voittokassin.
 

pariseiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Niin hommahan menee siis niin, että JYP on SaiPaa 11 pistettä edellä. JYP on saanut (keskisuomalaisten mieliksi: tai ottanut) jo SaiPalta 9 pistettä. Jos jossitellaan, että SaiPa olisi voittanut nuo kolme aiempaa keskinäistä peliä, olisi JYPillä 9 pistettä vähemmän eli 33 p ja SaiPalla 40 p. ;-0

Tämän kalkulaation tulos on tietenkin se, että keskinäiset pelit päävastustajia vastaan ovat h....tin tärkeitä! Tänään kolme + kuusi jäljellä olevää pistettä, niin pleijaripaikka mahdollinen.

Koska muutkin veikkaa, niin minäkin: JYP - SaiPa 1-3. Saipan maalit: Vänttinen, Kerman, Frank. Kotijoukkueen maalin tehkööt Uhlbäck.
 

sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Tärkeä peli molemmille

Saipalle tämän iltainen peli on pakkovoitto, pahoin pelkään että mailaa puristetaan taas oikein kunnolla varsinkin nuoremmalle kaartille olisi suotavaa saada onnistumisia (Qvist, Vänttinen, Paakkarinen, Koho) joten tänään se kuuluisa ketsuppipullo poksahtaa auki ja Saipa pöllyttää hurrikaanilaumaa lukemin Jyp 2, 3 ja Saipa 5, 6, 7. No nuo lukemat kyllä vaativat että kaikki onnistuu 100 %. Todellisuudessa varmaan illan peli on väkinäistä vääntämistä ja sähläämistä. Maaleja tuskin nähdään 6 maalia enempää yhteensä. Veikataan Jyp 2, 3 ja Saipa 2, 3 (4).
Olisi ollut mukavaa lähteä kannustamaan Saipa voittoon mutta jääköön seuraavaan kertaan.
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Viestin lähetti kurre
3. kenttä

2# Jussi Pekkala, Vasen puolustaja
5# Harri Tikkanen, Oikea puolustaja
Ei jumalauta :D

SaiPalle aivan älyttömän tärkeä peli. Voitolla hengitetään entistä enemmän pudotuspeliviivan yläpuolella olevia, joten se olisi tästä se ainoa toivottu tulos. Sachl näytti pyörittävän Lukko-pelissä peliä mallikkaasti ainakin ensimmäisessä erässä, joten jos nytkin tulee pari samanlaista passia kuin SaiPan Lukko-pelin 2-1 -maalissa tuli? SaiPa saisi käyttää myös hyväkseen JYPin pelaamattomuutta heti erän alussa latomalla pari häkkiä Wallinheimon taakse. Pelkona on silloin tosin liian nopea vetoutuminen puolustuskannalle...
 

kimmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, FC Barcelona
Älkääs nyt viitsikö naurattaa. SaiPa voitti jonkun Lugun rankkareilla ja nyt on kova usko voittoon?

Ehei. 4-0 kotijoukkueelle. Selvä peli.
 

Pee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti pariseiska
Niin hommahan menee siis niin, että JYP on SaiPaa 11 pistettä edellä. JYP on saanut (keskisuomalaisten mieliksi: tai ottanut) jo SaiPalta 9 pistettä. Jos jossitellaan, että SaiPa olisi voittanut nuo kolme aiempaa keskinäistä peliä, olisi JYPillä 9 pistettä vähemmän eli 33 p ja SaiPalla 40 p. ;-0

Ei välttämättä. Muut pelit kun olisivat tällöin voineet mennä aivan erilailla kuin ne nyt ovat menneet. JYP voisi tällä hetkellä olla vaikka sijalla viisi ja SaiPa esimerkiksi jumbona, vaikka näiden joukkueiden keskinäiset kohtaamiset olisivatkin päättyneet lappeenrantalaisten voittoon. Maailman yksinkertaisin asia!
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
No niin. Vuoden viimeinen peli pienen tauon jälkeen. Mielenkiintoista nähdä miten JYP pelaa pienen tauon jälkeen. Virtaa pitäisi ainakin riittää, tosin pelituntuma saattaa olla hieman kadoksissa, ainakin alussa. Vastassa siis tällä kertaa SaiPa, joka on tällä kaudella voitettu jokaisessa ottelussa. Toivoa sopii että sama tahti jatkuu. SaiPalla on kuitenkin peli alla, pelituntumaa löytyy mutta pelin edetessä JYPin etu kasvaa. Varsinkin jos johdetaan tai ollaan tasoissa.

Odotan JYPiltä energistä peliä. Paljon liikettä, peli-iloa ja maaleja. Katotaan miten käy...
 

MetalMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Nederland, Amsterdam, Sudden Death (RIP)
Viestin lähetti kimmo
Älkääs nyt viitsikö naurattaa. SaiPa voitti jonkun Lugun rankkareilla ja nyt on kova usko voittoon?

Ehei. 4-0 kotijoukkueelle. Selvä peli.

0-4. Tämä "lugu" mättää tänään 2 häkkiä. Joo uskoa on koska viimeiset pelit on mennyt hyvin. Ennen taukoa Pelicansit ja Blues voitettiin, TPS:lle taivuttiin vasta jatkoajalla ja HPK voitti maalilla (ylläri). Lukko kaatui Tiistaina ja tänään hyvä putki saa jatkoa. Jyp saa max 2 maalia, kun SaiPa mättää 4. Toivossa on hyvä elää.
 
Viimeksi muokattu:

Andrej

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olisihan tuo mukavaa vaihteeksi nähdä kun SaiPa pöllyttää tätä paikallista porukkaa kunnolla. Aivan liian usein on JYP saanut helpon voiton täysin munattomasti pelanneesta keltapaitaporukasta. Ja ihan jo pelkästään sen "Rock You Like a Hurricane" -sisääntulokappaleen takia JYP:lle ei saisi pisteitä antaa. Niin, ja onhan sitten, toisarvoisena, se pudotuspeliviivan jahtaaminenkin.

Mutta jospa nyt, pitkästä aikaa, Hippokselta poistuminen tapahtuisi hyväntuulisissa merkeissä.
 

theref

Jäsen
Ja tämä otteluhan olisi siis pakko voittaa.

Ensimmäiset 20 minuuttia takana ja tilanne 2-0 JYPille, molemmat maalit 5-3 ylivoimalla, ensimmäinen oikeastaan 6-3 ylivoimalla kun SaiPalle oli tulossa siirretty rangaistus.

Jäähyjä ottamalla ei tätä peliä voiteta.

Mikä siitä JYPistä tekee SaiPalle niin vaikean? Ei ne mitään ihmemiehiä ole kuitenkaan.

Nyt ns. "rytyä pyttyyn" ja peliä prkl!
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Ennakkoon tiukka ja tasainen vääntö päättyi lopulta kotijoukkueen murskavoittoon. Radiosta tuli peli "seurattua" ja tässä vaiheessa toivon, että olisin ollut paikan päällä Hippoksella. Kerrassaan mahtava päätös JYPiltä tälle vuodelle, ei voi muuta sanoa. Duvie Westcottin onnistuminen lämmittää, samoin Jyri Marttisen kauden avausmaali. Jarkko Immonen lisäsi pistesaldoaan ja Korkkikin onnistui maalinteossa.

Sinuhe Wallinheimo joutui jättämään kentän ilmeisesti vatsakipujen vuoksi, näin totesi JYP-valmentaja Matti Alatalo Radio Jyväskylän haastattelussa.

Hyvillä mielin tästä voi siirtyä vuoteen 2005..
 
Viimeksi muokattu:

sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Se siitä

Hienoa saatiin sitten Jyväskylästä tulokseksi oikein nollapeli !
Nyt alkaa usko loppua sääliplayjareitakin ajatellen. Onkohan Saipa ollut tosiaan noin huono, vai eikö muuten vain homma toimi? Mielenkiinnolla odotan paikallaolijoiden raportteja. No Sunnuntaina ei ainakaan Kisapuiston hallissa ole tungosta.
 

kimmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, FC Barcelona
Perkele kun aavistelin poikien vireen hiukan alakanttiin. Noh, näytettiin Idän pojille kuitenkin taas kerran kaapin paikka, ja ihan komeilla numeroilla.

Mutta niin tämä ottelu pitikin voittaa. Joten siinämielessä JYP on oppinut voittamaan näitä pakkopullapelejä ennakolta heikompia vastaan.

No, rutiinivoitto, ei herätä hirveitä riemunkiljahduksia.
 

Kaaleppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Karmeeta. Järkyttävää. Empä kuunnellut radiosta peliä, mutta miten helvetissä tuo jyppi voi olla noin vaikea vastustaja. En ymmärrä...
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
No niin, paikallaolleet voisivat sitten kertoa, kuinka tämänkertainen ottelu päättyi taasen JYPille näinkin selkein numeroin (5-0)? Radiosta kuunnellessani vittuunnuin siinä vaiheessa (anteeksi JYPiläiset), kun JYP pyöritti lähes tauotta peliä SaiPan päädyssä. Pyöritys päättyi SaiPan saamaan jäähyyn, ja kun kuulin, että SaiPa saakin kaksi rangaistusta, tokaisin vain, että "Nyt on peli kaks-nolla nopeemmin ku koskaan!", ja näinhä siinä kävi: 10 sek välein kaksi maalia ylivoimalla, ja peli oli ratkennut. Vai oliko? Jaksoiko SaiPa enää yrittää näiden maalien jälkeen, vai tukkiko JYP tutulla pelityylillään keskialueen täysin, eikä SaiPa saanut mahtavia maalipaikkoja enää laisinkaan? Loppu oli ainakin numeroita selaillessa pelkkää kosmetiikkaa, kun JYP "kaunisteli" vain lukemia. Tulee jotenkin mieleen, että eletään nyt aikakautta, jolloin jyväskyläläiset maksavat SaiPan hallitsemaa aikakautta takaisin samaisella hallinnalla ja jopa joissakin otteluissa samoin lopputuloksin. Nimittäin pöllytti SaiPakin joskus JYPiä 5-0. Tosin tuolloin panokset eivät olleet enää niin korkeat, kun kyseinen ottelu pelattiin. Kuitenkin jotenkin tuntuu, että varsinkin tämän uuden säännön myötä JYP ottaa päänahkaa yhdeltä päävastustajistaan oikein kunnolla. Jännitettäväksi jää, voittaako JYP kaikki tämän kauden ottelunsa SaiPaa vastaan, jolloin pisteet menevät JYPille lappeenrantalaisilta puhtaasti 18-0, ja sekös on paljon se, kun mietitään kevään jatkopelejäkin. Onnea JYPille kuitenkin (taas) täydestä pistepotista!
 

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP-puolustajien ilta

Harvemmin joukkueen maaleista tekee puolustajat 80 %, joten tällä hetkellä JYPin pakkikalusto on suhteellisen tulivoimainen. Varsinkin kun Duviekin alkaa löytämään jyväänsä. Duviella oli pari loistopaikkaa jo ottelun alussa kun pääsi Mikkosen loistopasseista tälläämään reilun metrin ja parin metrin etäisyyksiltä. Näillä kerroilla Myllys veti pidemmän korren ja näyttikin siltä jo hetken, että JYP tekee Myllyksestä sankaria.

Duvien illan ensimmäinen olikin yksi syksyn komeimmista lämäreistä Hippoksella. Toivoisi Duvien käyttävän tuota loistavaa kutiaan useammin, useammin ja useammin. Pahin pelko oli varmaankin monella JYP-kannattajalla, että Duvie tekee averyt ja maddenit. Mutta Duvie tulikin ammattimiehen tavoin pelaamaan sopimuksensa loppuun ja täräytti siinä sivussa pari häkkiäkin. Muutenkin jälleen hyvä esitys kaverilta, varsinkin puolustuspäässä.

Kehut ansaitsee myös nelosketju ja varsinkin J-P Hytönen, joka aiheuttikin SaiPa-pakeille monesti harmaita hiuksia pyörimällä väkkärän lailla kulmista kohti maalia. Duo Jääskeläinen oli myös pirteä ja varsinkin Juha sai nauttia Hytönen loistavista oivalluksista, mutta avausmaali liigassa jäi vielä odottamaan itseään. Aionkin vedota tässä valmennusjohdon suuntaan, että annetaan kaverin yrittää jatkossakin sitä avausmaalia ja laitetaan Piispanen kehittymään A-junioreihin.

SaiPasta jäi mieleen päällimmäisenä Justin Forrest, joka liikkuu todella sulavasti ja jakaa kiekkoa kiitettävästi. Varsinkin syöttöjen terävyydestä ja tarkkuudesta voi moni kiekkojuniori ottaa oppia. SaiPalle on tästä kaverista vielä paljon hyötyä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös