JYP kaudella 2023–2024: prosessikausi 2/3

  • 783 248
  • 6 482

Wraith

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän Estephan on hankittu ykkössentterin statuksella liidaamaan ja nyt ei ole vaan pelaajaprofiili natsannut ja tiedä sitten tosiaan missä kunnossa mies on. Palkasta vaikea sanoa mitä se on, mutta varmasti huitelee 150k tietämillä. Hyvä aloittaja, hyvä kuti, mutta se ei riitä ja koitetaan löytää uusi osoite ja tsemppiä tulevaisuuteen. Kertoohan sekin paljon, että Malinen vuoden tauolta, muutama Mestispeli alla on heti hyödyllisempi ja nousee kesken pelin Estephanin paikalle. Ei valmennuskaan usko tarpeeksi kaveriin enää. Jos BC pystyy huomenna pelata, niin Estephan on katsomossa ja stuntti-Malinenkin edellä.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Kunnosta puhutaan siksi, että Estephanin taidot riittävät tekemään tulosta Liigassa, mutta kunto ei tällä hetkellä anna siihen kunnon mahdollisuutta. Mikä tässä yhtälössä on niin vaikeaa ymmärtää?

Mahdollisesta loukista on puhuttu erittäin vähän. Mikään ei vahvasti siihen viittaa, eivätkä myöskään tiedot joukkueen sisältä.

Väitän, että taitotasoltaan Estephan ei ole edes Liigan mittareilla "keskinkertainen snaipperi", vaan taidot ovat hyvää tuloksen tekemiseen riittävää tasoa ja suurin vahvuus laukauksessa. Ei keskinkertaisuudet nykäise Tsekin pääsarjassa tuollaisia tehoja, vaikka siinä sarjassa voikin menestyä heikommalla kunnolla.

Litvinovin klipeissä tuo kunto näyttäytyy ihan samanlaisena kuin tällakin hetkellä. Jos kuntoon pääsyyn menee useita kausia, niin sitten pitää olla jo helvetin laiska tai jotain muuta. Itse en usko, että tulee ikinä kuntoon kuin korkeintaan jonnekin pienemmän intensiteetin liigaan.

Valmistavat ottelut ja liiigaottelu ovat tuottaneet 3 maalia. 15 peliin aika keskinkertainen saavutus omasta mielestä. Tsekin sarja on vaan hitaampi ja siellä on enemmän aikaa tällaisille hitaille pelaajille.
 

par

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Ei keskinkertaisuudet nykäise Tsekin pääsarjassa tuollaisia tehoja, vaikka siinä sarjassa voikin menestyä heikommalla kunnolla.

Mihin tämä väite siitä että Tsekin sarjassa pärjää heikommalla kunnolla perustuu?
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Litvinovin klipeissä tuo kunto näyttäytyy ihan samanlaisena kuin tällakin hetkellä. Jos kuntoon pääsyyn menee useita kausia, niin sitten pitää olla jo helvetin laiska tai jotain muuta. Itse en usko, että tulee ikinä kuntoon kuin korkeintaan jonnekin pienemmän intensiteetin liigaan.

Valmistavat ottelut ja liiigaottelu ovat tuottaneet 3 maalia. 15 peliin aika keskinkertainen saavutus omasta mielestä. Tsekin sarja on vaan hitaampi ja siellä on enemmän aikaa tällaisille hitaille pelaajille.
Niin, kuten totesin, Tsekeissä huono kunto ei ole estänyt tuloksen tekemistä. Siellä pelataan erilaista lätkää ja kuntovaatimukset eivät ole kotoisen liigan tasolla. Taitoa sielläkin silti tarvitsee ja huonot pelaajat eivät saa siellä mitään aikaan.

Eikä tässä puhuta siitä, että kuntoon pääseminen kestää useita kausia. Mutta se voi kestää useamman kuukauden tai puoli kautta, että pääsee siihen tietyllä tapaa optimaaliseen kuntoon. Tottakai tämä tarkoittaa, että on lähtökohtaisesti ollut huonossa kunnossa ja varmastikin takana myös melko laiska kesä. Tämä ei tee pelaajasta pohjimmiltaan laiskaa, vaan tuskin on ollut tietoinen siitä, että tulevassa joukkueessa ja sarjassa tarvittaisiin parempaa kuntoa. Toki Gio voi silti olla laiska, mutta sen suhteen en tee vielä mitään johtopäätöksiä.

En missään vaiheessa sanonut, että Gion suoritukset JYPissä tähän asti olisivat muuta kuin keskinkertaisia. Jos lukisit mitä kirjoitan, niin ei tarvitsisi toistaa samoja asioita. Ja kyllä, Tsekin sarja on hitaampi, jonka vuoksi Gio pärjäsi siellä huonollakin kunnolla. Tämä ei tarkoita, että pohjilla olevat taidot olisivat keskinkertaisia, vaan keskinkertainen suoritustaso johtuu siitä, ettei kunto riitä tähän sarjaan.

Toistan vielä kerran, että kun puhuin Gion taitojen olevan paremmalla tasolla kuin "keskinkertainen", niin puhun nimenomaan taidoista. Pelkillä taidoilla ei kuitenkaan pärjää, jos kunto ei riitä. Siksi siitä kunnosta puhutaan.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Jos sallitte, niin jatkojalostan hieman.

Lahtinen - Christoffer - Gardiner
Turkulainen - Lassila - Puustinen
Siikanen - Malinen - Perttu
Vidgen - Estephan - Rooba

- Ykkönen nyt on selkeä.
- Kakkosvitjassa voidaan kokeilla Puustisen ja Siikasen vaihtoa, jos tarvitaan herättelyä.
- Kolmosessa Perttu on pelintekijä ja saa kasvavaa itseluottamustaan hyödyntää hyökkäyspäässä vapaammin. Siikanen kamppailee ja lyö lötöä pussiin, Malinen on kiekollinen duunari tasapainottamassa.
- Nelosessa enemmän tai vähemmän pelaajat, jotka eivät ole vastanneet odotuksiin, mutta loksahtaessa upside voi olla korkeakin. Kuten lainaamassani viestissä, niin tässäkin Estephan saa kamppailuvapaamman roolin Vidgrenin ja Robin välissä. Jospa Gio löytäisi itsensä kahden duunarin välissä.

Edit. Koskela ja Petman stunttaa tarvittaessa ja kilpailee pelipaikoista. Esimerkiksi Gion viltittäminen herätysmielessä voisi tehdä ihan poikaa jos muut sentterit on terveenä.

No tuossahan se olisi. Petman ei ole tehnyt mitään mikä oikeuttaisi pelipaikkaan.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Petman ei ole tehnyt mitään mikä oikeuttaisi pelipaikkaan.
Mä kirjoittelin tuossa kesällä, että joku tulee yllättäjänä takavasemmalta ja ottaa harppauksen urallaan. Ennustelin, että Petman tulisi vetämään yli 20 pinnan kauden. Tällä hetkellä ei siltä näytä. Mutta Lassila on kieltämättä ainakin aika monille tullut kärkirooliin sieltä takavasemmalta. Sai sattuman kautta paikan kärkiketjussa ja on vastannut hyvin huutoon. Lassila tulee varmasti tekemään tuon yli 20 pistettä. Vaikka Estephan haluttaisiin edelleen pitää johtavassa roolissa tai hänelle etsittäisiin kovan tason korvaaja, niin Lassila tulee jatkamaan tuossa ylivoimassa ja tulee saamaan pisteitä enemmän kuin kukaan osasi odottaa. Petman ei ansaitse tällä hetkellä paikkaa kokoonpanossa, mutta Jukka ei tykkää Heljankosta. Kolme peliä, keskimääräinen peliaika 7:50 min! Tohilallakin 11:12 min. Ei ihme, jos on vaikuttanut, että Heljanko on pelin ulkopuolella, kun on istunut penkillä.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
@JypFabu En kyllä osta ajatusta, että Estephania hankkiessa tiedettiin mitä saatiin. Tai en ainakaan käsitä, että miksi maksaa TOP6-liksaa Bambi-on-Ice -spektaakkelista.

Puhut paljon vastineeksi muiden kirjoituksiin, että ei tiedetä mitä Giolle maksetaan ja mitä toimistolla on ajateltu häntä hankkiessa. Samalla itse vaivattomasti sukellat suoraan Viitasen harmaaseen aivomassaan ja toteat toimiston oikeasti suunnitelleen aivan eri asioita kuin julkisuudessa puhuvat - bravo!

Ihmetyttää kovasti ajatus, että miksi Tšekistä raahataan tänne pistenikkari pelilliseksi johtajaksi (paitsi tiedät tämän jollain ilveellä höpöpuheeksi), joka osoittautuu suunnitellusti riittämättömäksi, jotta nuorille voidaan antaa vastuuta. Jos näin on suunniteltu, niin minkä takia ei vaan palkattu esim. Strömbergiä ja säästetty kymmeniä tuhansia euroja palkassa?

Aikamoista aivojumppaa saa kyllä harrastaa, jos tämä kuvio menee suunnitelman mukaan.

Vissiin syytä vastailla tähänkin.

On ensinnäkin kaksi eri asiaa, mikä on jonkun palkka pennilleen ja mikä on yleinen haarukka mihin milläkin statuksella liigaan palkataan, noin. Toinen on faktaa, jota en minä, tai kukaan muukaan asianomistajia lukuun ottamatta tiedä, eikä pidäkään, toinen on spekulaatiota ja siinä voi olla variaatiota yhtä paljon kuin kuin on spekuloijia ja paikkansa pitävinä niistä jotakin pitää kukin kuvitelmiensa mukaan. Minä en siis harrasta yhtään sen kummempaa kuin sinäkään omassa tekstissäsi palkkauksen suhteen.

Oleellisempaa kuin kuin pohtia mitä toimistolla on ajateltu maksella, koska budjetin puitteissa se on määrittynyt millä rahamäärällä joukkue on kasattava joka tapauksessa, on pohtia mitä hankinnalla on tavoiteltu kokonaisuutta silmällä pitäen pelillisesti.

Ei ole minun keksimä asia kumminkaan, vaan muualta tihkunut jos ei fakta, niin valistunut arvaus, että kevään jälkipyykissä valmennus sai raippaa seuran päättäjiltä liian varovaisesta junnujen peluuttamisesta ja vastuuseen laittamisesta. Kukin tietty päättelee tai on päättelemättä olvien pisteiden perusteella mitä kuvaksi muodostuu ja näillä pisteillä minun tulkinta on tuo.

Minusta Tsekistä raahattiin, jos tätä termiä tahdot käyttää, liigaan hyvä liigatasoinen tasoinen sentteri ja jo olevan BC:n(samalla arviolla) kanssa nuo muodostavat yhdessä oikeasti selkärangan sille missiolle, että nuoret saa sen paikan kantaa vastuuta ja kestää paineet. Kas kun parin pakin lisäksi siellä ei oikein muita ollut tässä kohtaa nostaa nuorina ja nälkäisinä vastuun kantoon, kaikki nämä ovat myös vastuuta saaneet, joten siinä mielessä on oletettavaa, että juuri noin päätetty edetä, kun ulkopuolelle tihkunut tieto kertoo.

Ja koska, meistä jokainen kirjoittelee aka debatoi omien oletuksiensa kautta ja pohjalta, luonnollisesti keskusteluun syntyy monia eri näkemyksiä, toisille kelpaa yksi ja toisille joku muu, ihan luonnollisena asiana nään tämän. Mikä sitten hiukan ihmetyttää, on se agenda millä esim. sinä minun oletuksiani ammut alas, Tekstistäsi ymmärsin, joskaan kovin sisäistynyttä pohdintaa et näkemyksistä perusteeksi laita, että koet JYPin ostaneen jonkun Kalliin ykköskorin sentterin, reppuselkämiehen, ja Viitasen tunaroineen hankinnan osaamattomuuttaan, kun eihän se hommiaan osaa.

Eikä siinä mitään monia mietteitä saa pitää ollakin ja ihan yhtä lailla kun pidät päätelmiäni epäuskottavana aivojumppana, niin pidän minäkin näkemystäsi, sen pohjalla mitä tuosta ilmaisun laveudesta ymmärrän, ihan höpö höpönä, jota mikään todettava fakta ei tue. Mutta hei, tämä keskustelupalsta ja jos intoonnut tarkemmin analyysiäsi perustelemaan, taatusti luen ja viestiäsi pohdin kommentoiden, jos koen tarvetta, mutta respektillä minun puolelta.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
@JypFabu

Ihmetyttää kovasti ajatus, että miksi Tšekistä raahataan tänne pistenikkari pelilliseksi johtajaksi (paitsi tiedät tämän jollain ilveellä höpöpuheeksi), joka osoittautuu suunnitellusti riittämättömäksi, jotta nuorille voidaan antaa vastuuta. Jos näin on suunniteltu, niin minkä takia ei vaan palkattu esim. Strömbergiä ja säästetty kymmeniä tuhansia euroja palkassa?

Aikamoista aivojumppaa saa kyllä harrastaa, jos tämä kuvio menee suunnitelman mukaan.

Tässä kyllä avaat aika hyvin sitä Estephaniin ja tähän keskusteluun liittyvää problematiikkaa.
 

Kelmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niputan Estephanin seuraavasti: haettiin ja markkinoitiin liideriä. Syystä tai toisesta ei ole sillä tasolla, nouseeko tänne on hyvä kysymys. Uskon alkukauden olleen pettymys niin seuralle kuin pelaajalle itsellekin.
 
Suosikkijoukkue
Jyp
Estephan on ollut kyllä iso pettymys, siitä ei pääse mihinkään. Tuolla tontilla pitää tulla tulosta. On varmasti apinasta kasvanut jo gorilla hänen harteilleen..
Itse Viitasen saappaissa tekisin Maliselle soparin vähintään joulutaukoon asti ja samalla Giorgiolle uutta osoitetta.

Jostain vaan pitäisi taikoa se ykkös/kakkos tykki loppukaudeksi!? Kontiola?! :D
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Yritetäänkö herätellä vai onkohan löytynyt mahdollinen uusi seura jo?

Mielenkiintoistahan tuo on jos noin on. Kyllä siinä saa sitten hankintapuolellekin tulla muuta, kuin peiliin katsomista eteen, koska silloinhan seura myöntäisi olevansa käsi hankintojen suhteen, yksi huono signaali siinä, jos näin on, on se, että jos pelaajia otetaan muutama peli heilumaan ja laitetaan pihalle jos ei onnistu niissä, niin kuka haluaa moiseen edes tulla kuin pakolla kun muuta ei ole tarjolla, tai niin isolla pinkalla, että on yksi lysti onnistuuko.

Ei tämä, jos case on näin oikein sada JYPin laariin mitenkään. Kannattajan on tietty helppo huudella vaatia ukkoja ulos ja parempaa tilalle, mutta seuralle ja pelaajille tilanne on ihan eri ja sisältää ulottuvuuksia, joita kannattaja täällä ei tule edes ajatelleeksi.

Onhan toki mahdollista myös sitten se, että pelaaja itse on viestittänyt, että tämä ei nappaa, saanko poistua, jos agentti löytää uuden osoitteen.

Mielenkiinnolla tuota nyt seuraa. Tavallaan kuitenkaan pelillistä hätää ei missään vaiheessa joukkueella ole ollut jos pistekertymän kautta katsoo, eli onhan tuo herättely mahdollista myös, jos tyytyväisiä ei olla ja onko jotakin vammaa, joka vaatii lepoa ja parantelemista.
 

koutsikaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän Estephan on hankittu ykkössentterin statuksella liidaamaan ja nyt ei ole vaan pelaajaprofiili natsannut ja tiedä sitten tosiaan missä kunnossa mies on. Palkasta vaikea sanoa mitä se on, mutta varmasti huitelee 150k tietämillä. Hyvä aloittaja, hyvä kuti, mutta se ei riitä ja koitetaan löytää uusi osoite ja tsemppiä tulevaisuuteen. Kertoohan sekin paljon, että Malinen vuoden tauolta, muutama Mestispeli alla on heti hyödyllisempi ja nousee kesken pelin Estephanin paikalle. Ei valmennuskaan usko tarpeeksi kaveriin enää. Jos BC pystyy huomenna pelata, niin Estephan on katsomossa ja stuntti-Malinenkin edellä.
Asia on juuri näin mitä arvon bro @Wraith kirjoittaa!!! Miksi joidenkin on sitä niin vaikea ymmärtää ja myöntää että "tuote" ei vaan tälläkertaa vastannut odotuksia, mutta näitä virhearviointejahan aina vaan välillä sattuu. Se voidaan kyllä jo tässä vaiheessa todeta, vaikka kausi on vasta alkutekijöissään, että kun ei ihan riitä niin ei vaan pahus vieköön riitä!

Aikaisemmin joskus kirjoitinkin, että tuo varsinkin pienemmille (ei niin rahakkaille) seuroille sitäkin tärkeämpi "scouttaus-sektori' (ulkomaat/Mestis/U20) on JYPillä aivan lapsenkengissä ja se pitäisi nostaa scoutteja lisäämällä (onko edes niitä?) aivan uudelle levelille, hukkasainauksiin ei pienillä seuroilla olisi juurikaan varaa!

Itsellä mielikuva että hitaammasta suomenhevosesta (Estephan) ei vaan millään valmennuksellisilla konsteillakaan saada muokattua SM-liigaan riittävän nopeaa ja ärhäkästä lämminveristä ravuria! Tulee tuosta Estephanin liikkeestä jotenkin mieleen muuan ex-JYP Kolehmainen...
Muita pelillisiä avujahan SM-liigaan tähänasti näkemieni pelien perusteella Giorgiolla kyllä on, mutta aikoinaan se Jursinovinkin jatkuvasti hokema perusjuttu jääkiekko-nimiselle pelille "jalat jalat jalat" häneltä valitettavasti puuttuu, tai sanotaanko niin että ei ole riittävästi, enkä usko että hänellä tuo jääkiekolle niin tärkeä 'nopeus/liikkuvuus'-perusominaisuus ei tule siitä millään spesiaali treenaamisellakaan riittävästi paranemaan.
 

-MMH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei tämä, jos case on näin oikein sada JYPin laariin mitenkään. Kannattajan on tietty helppo huudella vaatia ukkoja ulos ja parempaa tilalle, mutta seuralle ja pelaajille tilanne on ihan eri ja sisältää ulottuvuuksia, joita kannattaja täällä ei tule edes ajatelleeksi.
En nyt kyllä näe tässä mitään ongelmaa seuran tai edes pelaajankaan kannalta. Tuskin kumpikaan osapuoli on tyytyväinen tähän tilanteeseen joten on fiksua myöntää että homma ei toiminut. Jos uusi seura löytyy ja pystyy kuittaamaan Estephanin palkan niin JYP voi etsiä sopivampaa peluria joukkueeseen sekä Estephan pääsee näyttämään kykyjään hänelle sopivampaan liigaan. Luulisi Tsekeissä ottajia olevan kun kovaa jälkeä siellä tehnyt. Paska kausi täällä pudottaisi vain hänen arvoaan markkinoilla. Kumpikin siis hyötyisi mikäli siirto tapahtuu.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Mielenkiintoistahan tuo on jos noin on. Kyllä siinä saa sitten hankintapuolellekin tulla muuta, kuin peiliin katsomista eteen, koska silloinhan seura myöntäisi olevansa käsi hankintojen suhteen, yksi huono signaali siinä, jos näin on, on se, että jos pelaajia otetaan muutama peli heilumaan ja laitetaan pihalle jos ei onnistu niissä, niin kuka haluaa moiseen edes tulla kuin pakolla kun muuta ei ole tarjolla, tai niin isolla pinkalla, että on yksi lysti onnistuuko.

Ei tämä, jos case on näin oikein sada JYPin laariin mitenkään. Kannattajan on tietty helppo huudella vaatia ukkoja ulos ja parempaa tilalle, mutta seuralle ja pelaajille tilanne on ihan eri ja sisältää ulottuvuuksia, joita kannattaja täällä ei tule edes ajatelleeksi.

Onhan toki mahdollista myös sitten se, että pelaaja itse on viestittänyt, että tämä ei nappaa, saanko poistua, jos agentti löytää uuden osoitteen.

Mielenkiinnolla tuota nyt seuraa. Tavallaan kuitenkaan pelillistä hätää ei missään vaiheessa joukkueella ole ollut jos pistekertymän kautta katsoo, eli onhan tuo herättely mahdollista myös, jos tyytyväisiä ei olla ja onko jotakin vammaa, joka vaatii lepoa ja parantelemista.
Mikä tässä nyt on muka jotenkin poikkeuksellista juuri Estephanin kohdalla? Ammattilaisurheilu on raadollista ja ukkoja menee, ukkoja tulee. Ei siinä mitään mainekriisiä synny että laitetaan pihalle jos odotukset ei täyty. Aivan sama vaikka otteluita olisi vain 8 vyöllä. Vai meinaatko että Kärppiin ei kukaan halua pelaamaan kun laittoivat jenkkilaiturin ulos? Turhaa draaman kaarta sanon minä. Epäonnistuneet pihalle ja uutta tilalle. Kuukauden päästä kukaan ei edes muista että meillä on pelannut Estephan ja elämä jatkuu.
 

rahor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Huti on voinut tulla siinä, että ei ole täysin osattu arvioida Liigan kovuutta verrattuna Tsekin liigaan ja juuri Estephanin kohdalla erot sarjojen välillä korostuvat (hidas liike ja heikko kamppailuvoima ja nopeampi ja fyysisempi sarja). No näitä voi sattua, kun ei ole pätäkkää millä mällätä pelaajamarkkinoilla, ei sille enää mitään voi. Korjaavia liikkeitä sen sijaan pitää tehdä nyt viimeistään ed. pelin alokasmaisen virheen takia. Vastaavasta virheestä tulisi jo c-junnuissa aika kovasti sanomista ja pappakiekossakin vittuilu kestäisi seuraavaan kesään asti :)
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onhan toki mahdollista myös sitten se, että pelaaja itse on viestittänyt, että tämä ei nappaa, saanko poistua, jos agentti löytää uuden osoitteen.

Mielenkiinnolla tuota nyt seuraa. Tavallaan kuitenkaan pelillistä hätää ei missään vaiheessa joukkueella ole ollut jos pistekertymän kautta katsoo, eli onhan tuo herättely mahdollista myös, jos tyytyväisiä ei olla ja onko jotakin vammaa, joka vaatii lepoa ja parantelemista.
Juu, kaikki kun ynnää yhteen, niin sillä tavallahan tämä on mennyt, että Estephan on pelannut koko ajan loukkaantuneena, mutta valmennus ei ole antanut lupaa huiliin, koska Estephan on vaan niin helvetin hyvä. Varsinkin ottaen huomioon, että puhutaan varsin edullisesta hankinnasta, jolta ei nyt niin kauheasti odotettu. Nyt sitten Estephilla on tullut mitta täyteen tuon kanssa, että loukkaantunutta pelaajaa peluutetaan ykkösketjussa illasta toiseen. Niin sen täytyy olla. Eihän tähän muuta selitystä ole.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: JTM

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Luulis et Estephanille löytyisi uusi seura jostain DEL:stä esimerkiksi? Tai takaisin Tsekkeihin, kun siellä on osoittanut kykynsä? Eiköhän sieltä oo uutta sentteriä tulossa tilalle vai tietääkö tietäjät et kannattaako odottaa ketään?
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Mikä tässä nyt on muka jotenkin poikkeuksellista juuri Estephanin kohdalla? Ammattilaisurheilu on raadollista ja ukkoja menee, ukkoja tulee. Ei siinä mitään mainekriisiä synny että laitetaan pihalle jos odotukset ei täyty. Aivan sama vaikka otteluita olisi vain 8 vyöllä. Vai meinaatko että Kärppiin ei kukaan halua pelaamaan kun laittoivat jenkkilaiturin ulos? Turhaa draaman kaarta sanon minä. Epäonnistuneet pihalle ja uutta tilalle. Kuukauden päästä kukaan ei edes muista että meillä on pelannut Estephan ja elämä jatkuu.

Ammattiurheilu on raadollista kyllä, kyllä. Vaan on siinä muitakin ulottuvuuksia, kuin ukko ulos jos ei tuota. Tämä iskee siinä vaiheessa näpeille, jos yhteisymmärrystä osapuolilla ei ole. Sopimukset on sitovia ja toki niistä selviää, jos latoo vaan lisää rahaa jo menneelle ja uudelle jos löytyy. Kyllä mä pidän ihmeenä, jos kannattajille ei ihan perusasioita ole käynyt selväksi.

Sitäkin saa ihan kukin tahoillaan miettiä, että jos seuran toheloinnin seuraamuksena sekä agentin, että pelaajan tilipussi ottaa lommoa, että eihän tällä mitään väliä ole, pyöritään kuin porsaat lätissä miten huvittaa, sitten saakin odotella josko agentuurilta tulee tarjokkaita jatkossa ja neuvotaanko pelaajia ottamaan joku muu pesti mieluummin.

Tietenkään, tämänkään asian ympärillä ei vielä ole lihaa saati luita, eikä olisi ensimmäinen kerta, että joku laittaa omat kuvitelmansa totuutena turuille, näitäkin on sattunut.

Vertauksestasi kärppiin voi sanoa sen verran, että markkinassa pelaa ne jolla on liitua ja rahalla paikkaa monta reikää puserossa, JYP ei kuitenkaan taida kuulua tähän kastiin jolla on varaa oikkuiluun, ellei tätäkin joku "tietäjä" todista omin todistein toiseksi.

Edelleen, vaikka pelaaja sopimus ei varsinainen työsopimus olekaan, on siinä tietyt klausuulit, jotka rajoittaa ja määrittää, kuinka niiden puitteissa voi toimia osapuolet. Voi olla, että pelaajayhdistys ei niin korvaansa lotkauta ulkkarin kyseessä ollessa, eikä ulkkari välttämättä osaa moisen mahdollisuutta edes hoksata, silti Sopparista ulos JYP pääsee vaan rahalla ja onko se sitten viisas paikko tupelointiin, voi kukin itseltään kysellä.

Tuokin lause, kuinka kuukauden päästä kukaan ei muista jne. on varmaan totta tällä palstalla, vaan entäs jos hän joukkueen sisällä pidetty persoona ja muut on kokeneet, että samalla kun yhtä kohdeltiin jengistä heidän mielestään väärin, voidaan kohdella kaikkia myös. Tämänkö viisas palstavalmentaja merkitykseltään mitätöi ja jengi pelaa vaan paremmin kun saivat vähän raippaa? Stigaukot on peltiä ja niitä voi heitellä seinille kun ei pärjää, mutta oikea joukkue koostuu ihmisistä ja ihmisten kanssa on viisasta osata toimia oikein tai se näkyy sarjataulukossa karusti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös