JYP kaudella 2023–2024: prosessikausi 2/3

  • 773 308
  • 6 482

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pelicans ei Carlssonista kompensaatiota maksanut. Siitä ei ole tietoa, mihinkä JYP-siirto kaatui aiemmin

Pelicansin asioista hyvin perillä olevan nimimerkin viesti löytyy meidän huhuketjusta:
Enkä väittänytkään että olisi maksanut kompensaatiota. Palkasta puhuin.
 

koutsikaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En haluaisi olla negatiivinen, mutta onhan tämä tilanne karmea heti kun yksi cena sairastuvalle. Estephan käytännössä ainoa "rutinoitunut" keskushyökkääjä ja hänelläkin sisäänajovaihe menossa. Aivan liian kapea keskusta ei ennakoi hyvää pisteiden keräämiselle seuraavien parin viikon aikana. Vitutusketjukamaa, mutta manailen tilannetta tänne, sillä tähän on pakko reagoida. Ei voi olla että näin ohkaisella mennään juhlakaudella, varsinkin kun muihin alueisiin on panostettu.
Joo vielä tähän!
Ettei vaan juhlakausi kuse heti ens alkuunsa tähän sentteriongelmaan ja jää ne tärkeät viimemetrien säälipleijareihin puuttuvat pisteet saamatta? Rosterimme ei kestä yhtäkään kokeneiden senttereiden loukkia. Sanotaan ettei sota yhtämiestä kaipaa, mutta kyllä se on paskapuhetta ainakin tällähetkellä case-JYPissä! Ja nyt myös edelleen vielä Siikanenkin pois kokoonpanosta...
Kyllä siinä on Rautakorvella hankala paikka kun tulosta pitäisi tulla ja parhaimpia pelinappuloita hyökkäysosaston tärkeimmiltä paikoilta alkaa tipahtelemaan rosterista jo heti kauden alussa. Ja ei se valitettavasti vielä tähän jää...
Ja kun tämä Jukurit tulee vielä todennäköisesti tiukasti kamppailemaan JYPin kanssa säälipleijaripaikasta, ja tässä kyseessä jo heti kauden alkuun ns. 6 pisteen ottelu mm. ilman tärkeintä sentteriä! Mutta ei voi mitään.
Jos ja kun jatkossa osittain sentteriloukeista johtuvia tappioita tulee vajaavaisesta keskikaistasta johtuen, niin valmennus saa lisää paskaa niskaansa. Tyhjästä (ei vielä niin riitävän taidokkaista) nuorista on nääs paha nyhjästä vaikka miten osaava valmennus!

No niin, nyt sitten katsotaan Jukka Seppäsen valmennukselle (+ UTJ:lle) annettuja nuorten pelaajien peluuttamista koskevia prosentuaalisia "rosteriraameja" että miten homma toimii. Tulevaisuuden kannalta hienoa että omille nuorille annetaan kehittyäkseen peliaikaa, mutta kyllähän pitäisi ottaa huomioon nuorten määrä & heidän taitotaso aina seuraavan kauden rosteria kasattaessa. Eiköhän se paras paikka nuorille hyökkääjille ole edelleen perinteisesti tuo 4.ketju ja puolustajille tuo 7.pakin ruutu, missä pikkuhiljaa vähitellen peliaikaa ja vastuuta ansionsa mukaan lisäämällä annetaan pelaajille näytönpaikkoja ja peliaikaa tulevaisuutta varten.

Mutta siis tällähetkellä ei ole muuta vaihtoehtoa, koska JYPin tämän kauden sentteri-sainaukset jäivät syystä tai toisesta todella heikoille kantimille - mistä @Nelfor kin on jo tuossa aikaisemmin kirjoittanut - mutta näillä on mentävä, tuli mitä tuli, keitä terveenä on!

Toivotaan JYPille parasta tänään Jukureiden vieraana, mutta pelätään pahinta...
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: JTM

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Kyllä mä sanon et se on max 15 peliä ja jos peli näyttää yhtä heikolta kuin tähän mennessä niin (isoja) muutoksia pitää tehdä.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Katsotaan varmaan ihan eri peliä. Eihän tuossa ole muuta heikkoa ollut kuin alivoima.
Puhun ihan kaikista peleistä mitä pelattu, harkkapelit mukaan lukien. Ja tässä pelissä eka erä oli surkea mutta toinen erä jo parempaa.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Hieno voitto Jukureista! Pelissä oli paljon hyvää ja muutamia ongelmakohtia. Etukäteen spekuloitiin keskikaistan riittävyyttä Christofferin poissaolon myötä, mutta se ei koitunut tänään ongelmaksi. Lassila veti kovalla asenteella koko pelin ja hoiti tärkeitä aloituksia. Peltola - Malinen pakkipari sekä alivoima oli ongelmissa - muilta osin pärjättiin vallan mainiosti.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kahden pelin jälkeen aloitusprosentit:

Lassila 72,7% (33 aloitusta)
Perttu 72,7% (11 aloitusta)
Koskela 72,7% (11 aloitusta)
Christoffer 58,4% (17 aloitusta)
Estephan 46,5% (43 aloitusta)

Niin ja Rooba yksi voitettu aloitus, eli hän on paras niin kuin oli viime kaudellakin. Viime kaudelle ennustin Lassilaa Liigan aloituspörssin voittajaksi ja sanoin vielä, että ottakaa talteen. Olisikohan tämä se vuosi?
 

Madmen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
On se Seve ÄIJÄ... Hävytöntä alistamista, Lassila oli pirteä ja mies paikallaan ja Vehviläinen vei maalivahti pelin 100-0. Reijolle tärkeitä onnistumisia eka peli oli vähän puristamista. Ihan hyvät lähtökohdat ensi viikkoon, Tumanovsia voitaisiin kokeilla tuossa Malisen paikalla.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Läpi pelin oli kyllä hienoa nähdä, kuinka JYP alisti Jukureita ihan pystyyn aloituksissa. Kyllä se vaan kovasti helpottaa kiekollista peliä, jos sillä osastolla onnistutaan. Muutenkin pidin tänään näkemästäni, vaikka Jukureiden ylivoimamaalit tuntuivat halvahkoilta. Onneksi av saatiin myös sitten tikkiin pelin loppuun ja Seve&Reijo hoitivat loput.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Makoisa voitto, vaikka enemmänkin oli tarjolla. Voitonhuuman tuoman euforian saattelemana vähemmän objektiivista huomiointia, mutta menköön:
  • Junnusentterit for the win! Lassilalta kerrassaan erinomainen peli. 20 min peliaikaa, 20 aloitusta 80% teholla ja syöttöpiste avausmaaliin. Koskela ja Perttu omilla suojatuilla minuuteillaan dominoivat aloitusympyrässä (72% ja 85%). (Ainoa Jukuri-sentteri, joka selvisi kuivin jaloin tuosta myräkästä oli tietty Immonen, 50%.)
  • Sexi-Severi. Upea läpiajomaali ja ihan mieletön jatkoaikaveivi voittomaalin alustukseen.
  • Puutarhuri ja 2 maalia, kiitos.
  • Niku 2 syöttöä ja tehot +2.
  • Voittavan maalivahdin merkitystä ei voi korostaa. Veini otti useamman gamesaverin. Torjuntaprosentti 92, siinä missä Ruusulla 82.
  • Estephan todella näkymätön ja surkea aloituksissa. Parantaa pitää.
  • Maliselta karmea peli. Hirveitä harhasyöttöjä ja nilkkaralleja yms. Kaikki tämä alle 9 min peliaikaan.
  • Alivoima surkeaa. Ei voi antaa maalin edessä hyökkääjän huseerata aivan vapaasti. Peltola bongattu. Onneksi peli parani loppua kohden, mutta se johtui lähinnä hyökkääjien kovasta työstä.
  • Jarno Heikkinen. Tuo Turkulaisen saama jäähy oli aivan käsittämätön. Jatkoajan rankkarissa Winberg osui ehkä Veiniin, ei vastustajaan. Ei ole eka kerta, kun tämä tuomari viheltää aivan vihkoon.
  • JYP hallitsi kiekollista peliä. Hyökkäyspäässä saatiin pitkiä pyörityksiä, joskaan niistä ei seurannut tulosta, kaikki maalit syntyivät suorista hyökkäyksistä/ylivoimasta. Mutta peli oli omissa käsissä ja parhaimmillaan JYP dominoi matsia.
  • Turkulaisen veto ylivoimalla. Lisää näitä.

Pistäisin itse Malisen vähäksi aikaa jäähylle. Welsh pelasi ihan ok matsin. Peltola on jatkuvasti vetelä oman maalin edessä.

Tumanovsia vaan kehiin, ja jos jostain löytyy ns. peruspakki niin suoraan pelaavaan kuusikkoon... Eronenkaan ei mitään välitöntä vaikutusta ole tehnyt tähän mennessä, mutta kai se sieltä nousee.

Eka viikko takana. Työtä on edessä ja tietyt perusongelmat toistuvat, mutta harjoituskauteen verrattuna positiivisin mielin Tapparaa kohti.
 

-MMH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Katsotaan varmaan ihan eri peliä. Eihän tuossa ole muuta heikkoa ollut kuin alivoima.
Kyllä siellä oli isoja ongelmia JYPillä. Vaikka hallittiin kiekkoa ja aloituksia niin Jukureilla oli huomattavasti vaarallisempia maalipaikkoja ja niitä oli paljon. Veini oli se joka pelasi pisteet JYPille tänään. Voitto maistuu ja nautitaan siitä mutta pakko sanoa ettei tuollaisella pelillä voi pärjätä pitkässä juoksussa.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Stars, Oilers
Ei voi kyllä olla hehkuttamatta Juuso Vainiota. Käytännössä koko ajan oikeita ratkaisuja, oikeaa sijoittumista, virheettömyyttä. Syötöt varmoja ja tukee myös ajoittain hyökkäyksiä. Vainio kun on jäällä niin puserossa on varma olo. Erostakin tärkeämpi hankinta puolustukseen.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Estephanilla näkymättömyysviitta päällä. Onneks junnut onnistu. Lassila on kyllä hyvä ja ei ollit huono Koskelakaan. Lassila istuu kahteen ekaan paljon paremmin kuin bc.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Estephanilla näkymättömyysviitta päällä. Onneks junnut onnistu. Lassila on kyllä hyvä ja ei ollit huono Koskelakaan. Lassila istuu kahteen ekaan paljon paremmin kuin bc.
Olisikin näkymättömyysviitta, silloin ei ainakaan tekisi virheitä tai huonoja ratkaisuja. Nyt tekee.

Suurin ongelma on onneksi huono liike, joka väkisinkin paranee kauden edetessä. Katsellaan vielä.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jaaha, jos jotakin laittaisi, kun vieraista kumminkin voitto otettiin. Varmaan moni jo ehtinyt Lassilaa kehumaan, ansaitsi kyllä ne, Myös Koskela oli yllättävän valmis loukkinsa jälkeen Perttu hakee vielä ruutuaan, mutta tämä ei liene voi olla yllätys. Estephan johon en juuri jostain syystä Tepsi pelissä huomiota juurikaan kiinnittänyt vaikuttaa jollen ihan väärässä ole kesken kuntoiselta. Huono asia sentteri tilanteen kannalta JYPille.

Kun maalailin, että nämä nuoret paikkaansa hakevat voi mainiosti onnistua muutamassa pelissä, mutta taso ei tahdo pysyä tasaisena ja nimenomaan tämä tuli esiin niin Peltolan, kuin Malisenkin kohdalla, tempo vei kyvyn tehdä viisikon valintoja tuottavasti. Parempaa kokonaisuutena oli JYPin viisikkopelaaminen verrattuna edelliseen, vaikka keskialueen hallinta jäi haaveeksi ja veikkaan, että jää vielä joksikin aikaa, niin paineen alta tultiin paremmin. Sitä on vaikea sanoa, mikä vaikutus oli tuolla sentteritilanteella pelin rakentelun suhteen, mutta nyt selvittiin tälläkin paketilla.

Veini oli kassari paikallaan, jotenkin ja voinen olla väärässä, vaikutti, että Ruusulla oli jännitystä tästä matsista jostakin syystä, ne otteet mitä olen muissa peleissä nähnyt häneltä, on olleet rauhallisempia, vaan hyvä JYPille tietenkin.

Seuraava koitos on sitten taas uusi mittari ja steppi matkalla, joten seuraillaan.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Kaikki kunnia Lassilalle. Hänestä tulee kova pelimies, mutta vielä ei voida liiaksi laittaa vastuuta niille harteille. Toivotaan että Sasha Huttunen on taas oikeassa kun twiittasi että Kontiola JYP:iin marraskuussa. Harvoin vetää huteja. JYP pelaamisessa on paljon hyviä asioita. Keskusta on toki kapea mitä hoemme jo kyllästymiseen saakka. Tappara matsi saattaa muuttaa positiivisen fiiliksen taas ongelmat näkeväksi fiilikseksi, mutta toivottavasti kyetään samalla peli-ilmeellä haastamaan myös Tappara ja muut ennen kuin BC on taas askissa.
 

Ändy78

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, keväisin ei sympatiaa muille
Omat ranskikset pelistä:
- Seve oli pelipäällä. Vielä kun jaksaisi pelata enemmän. Nyt peliaika n.15min, eikä kyllä nykykunnossa jaksa pelata yhtään enempää. Harmi homma. On kyllä päällikkö kiekon kanssa.
- Turkulaisen hermokontrolli - aika helppoa vastustajan sekoittaa jannun peli. Ainakin Mikkelissä tässä on onnistuttu jo pitemmän aikaa
- JYPin senttereissä on potentiaalia. mutta.. Joku pelimies on jostain löydyttävä. Giorgiolla ei vaan riitä. Muut ovat enempi täytemiehiä.
- tuomarit olivat huonoja
- AV oli heikkoa
- Puustinen oli hyvä
 

Ciccarelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Se minimi saatiin Mikkelistä mitä piti.
Lahtisen Seve on heti kauden alusta pelin päällä.
Lassila on ottanut juuri niin isoja steppejä kuin itse kesällä kuulin ja se pelastaa paljon.
Welsh on parempi mitä harjoituskausi näytti ja olen onnellinen että olin ainakin alustavasti pahasti väärässä hänen suhteen.
Peltola ja Malinen heikentää toisiaan niin järkyttävän paljon etteivät SAA IKINÄ pelata enää parina.
Estephan..Noh, ei vaan vieläkään riitä…Toivottavasti vielä löytää itsensä mutta ennusmerkit on helvetin huonot.
 

Kelmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lassilaa on ylistetty täällä ja aiheesta. Oli kyllä erittäin hyvä ja monipuolinen. Meille on kasvanassa piiitkästä aikaa oma huippusentteri.

Nostan esille Koskelan. Erittäin hyvää peliä, tykkäsin jo viime kauden lopussa ja sama meno jatkuu. Minun papereissa syrjäyttää Pertun mutta annetaan kaverille reilu sauma ja tällainen tuleekin kun BC poissa hetken.

Veini pelasti Malisen koomailut pois. Malinen on jypin paras pakki kun haetaan kiekko omasta päästä paineen alla. Pieni harhautus ja karvaaja pois selästä. Sitten tulee se iso mutta. Pitäisi antaa nopea helppo syöttö ja hakea sekä jatkaa Vatasmaisesti liikettä. En ymmärrä miten tämä ei onnistu. Sitten tehdään joku vielä näyttävämpi temppu tai ihmetellään ympärilleen mitä tehdä. No sitten menetetään ja hävitään kulmapaini joka kerta. Voi kun tämän tilanteen oppisi Malisen poika tunnistamaan niin olisi ylikylänukko.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lassilaa on ylistetty täällä ja aiheesta. Oli kyllä erittäin hyvä ja monipuolinen. Meille on kasvanassa piiitkästä aikaa oma huippusentteri.

Nostan esille Koskelan. Erittäin hyvää peliä, tykkäsin jo viime kauden lopussa ja sama meno jatkuu. Minun papereissa syrjäyttää Pertun mutta annetaan kaverille reilu sauma ja tällainen tuleekin kun BC poissa hetken.

Veini pelasti Malisen koomailut pois. Malinen on jypin paras pakki kun haetaan kiekko omasta päästä paineen alla. Pieni harhautus ja karvaaja pois selästä. Sitten tulee se iso mutta. Pitäisi antaa nopea helppo syöttö ja hakea sekä jatkaa Vatasmaisesti liikettä. En ymmärrä miten tämä ei onnistu. Sitten tehdään joku vielä näyttävämpi temppu tai ihmetellään ympärilleen mitä tehdä. No sitten menetetään ja hävitään kulmapaini joka kerta. Voi kun tämän tilanteen oppisi Malisen poika tunnistamaan niin olisi ylikylänukko.
Hyvin kuvasit Malisen tekemistä. Luulisi tämän ilmiselvän asian olevan myös valmentajien havainnoissa ja siten "valmennettavissa" kuntoon.
 

Kelmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hyvin kuvasit Malisen tekemistä. Luulisi tämän ilmiselvän asian olevan myös valmentajien havainnoissa ja siten "valmennettavissa" kuntoon.
Tai sitten haaste on siinä että ei ole kykyä tunnistaa tilanteita ja se on vaikeampi juttu se.

Jos vertaa Eroseen tai Koskisen Kalleen aikanaan niin molemmissa oli samaa (Kalle tässä parempi) huikeat pelitaidot ja kyky tunnistaa tilanteet. Harvoin kummallakaan on kiire, riittää kun tekee oikeita asioita. Aina se ei ole näyttävää mitta vie peliä eteenpäin.

Itse laittaisin Malisen oppiin Vainion tai Erosen rinnalle. Peltolan kanssa pelaaminen on väärä paikka kun molemmat vielä opettelevat.

Tuo Welsh näyttää myös omaan silmään hyvältä, pariin otteeseen on käynyt kurkkaamassa viivasta oikea-aikaisesti ja päässyt paikoille. Hänestä on vielä paljon iloa hyväjalkaisena pelaajana.

Estephan on itselle isoin kysymysmerkki.

Mikkelin pelin jälkeen luottavaisempi, av oli umpisurkeaa, luokatonta suorastaan. Niin tyhmästi sitä pelattiin.
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelipaikallinen JYP, Ukrainan maajoukkue
.....Mikkelin pelin jälkeen luottavaisempi, av oli umpisurkeaa, luokatonta suorastaan. Niin tyhmästi sitä pelattiin.

Muotoilisin tämän niin, että AV Jukurit pelissä oli sekä luokatonta että aktiivisen vahvaa. Jos AV olisi jatkanut kolmannessa erässä samaa mitä aiemmissa erissä se oli, niin 3 pistettä olisi jäänyt Mikkeliin. Mutta ei ollut Jukureilla YV:llä palaakaan 3 erässä.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jotenkin tuo puolustajien peluutus on nyt vähän sellaista väkinäistä seitsemällä säätämistä. Jos ihan raa'asti tulosta haluaisi lyhyellä jänteellä maksimoida, niin tuntuisi siltä, että parit pitäisi olla tasapainossa näin:

Niku-Winberg
Eronen-Peltola
Vainio-Welsh

Siinä olisi laatua jokaiseen pariin. Toki seitsemällä lähes kaikki joukkueet taitavat nykyään pelata, joten varmaan siinä on sitten sitä kuorman jakoa esim. erikoistilanteiden johdosta ja muuta, jota sillä seiskalla saadaan aikaiseksi. Jos Malisen otteet eivät ala parantua, niin aika nopeasti kannattaa kokeilla sitten Tumanovsia/Minkkistä siinä. Hankala juttu, kun toisaalta Malisen lahjakkuus on nähtävissä ja hän voi olla se, josta yritetään "uutta Nikua" kasvattaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös