JYP kaudella 2021–2022

  • 593 350
  • 4 307

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Itse toivoin Kalaputaasta pitkäaikaista sentteriä tulevaan JYPiin mutta siitä tietysti voi olla perustellusti eri mieltä.

Toisaalta voi myös olla, että kun asiantuntemus löi hänet syksyllä nelosen laitaan kurvailemaan, ei sen jälkeen JYPillä ollut mitään palaa pitää miestä enää seuraavalle kaudelle. Päätös oli oletettavasti Kalaputaan, ei JYPin, nyt on vaan komiikkaa seurata kuinka paljon enemmän saa JYP lyödä latia pöytään saadakseen yhtä hyvän/paremman kärkisentterin ja samoin olisi kiva tietää kuinka suurella alennuksella se keväällä myydään pois, että ensi kaudella sitten voi "säästämällä" iskeä.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos JYP haluaisi panostaa loppukauteen ja nimenomaan hakea sellaisia pelaajia jotka toisivat yleisöä. Niin lähtisin sijoittamaan rahaa Lahden Miikaan ja jos Virtas Jonne on kuopissa niin siitä toinen. Matsista Lindroos ja Sinikunnas jostain muualta. Niin siinä olisi pelaajia joita yleisö tulisi katsomaan. Näistä kolme tulisi ruokapalkalla, palkan sivukuluina jälkiruoka.

Olisiko tämä hyvä suunnitelma?
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämän tosiasian tuomaa pettymystäni olen täällä purkanut, kun tiedän kokemuksella, että edessä on useiden kausien konttaaminen noilla spekseillä ihan liiga historian toteutumilla. Kuten totesinkin, asian avaaminen sellaiselle, jolla on lapsen usko lottovoittoihin ja tuuriin ankkuroitu mieleen lienee mahdotonta.
Mies joka kutsuu Markus Ruusua hyväksi liigatason ykkosmaalivahdiksi ja vannoo elämänkokemuksensa jne. perään jokaisessa asiassa (joissa monien mielestä ollaan ihan yhtä pihalla kuin siellä ulkojäillä missä pelejä seurasit) Vitsi, vitsi...


Missä on sanottu, että nyt säästetään ja sitten ensi vuonna käytetään nämä HUIKAISEVAT säästöt ? Ihan kuin nuo roposet liittyisi mitenkään ensi kauteen. Jos esimerkiksi Kalapudas haluaa pelata kotiseudullaan ja sopimus päättyy tähän kauteen, niin ihan sama ainakin itselleni tälläisenä kautena, jos sopimus puretaan etuajassa.

Jos kausi on taputeltu jo kauan sitten ja pelaajat eivät jatka joukkueessa, niin mikä ihme ongelma on purkaa sopimus ja saada pientä rahallista hyötyäkin samalla. Ei mitään järisyttäviä summia, mutta enemmän kuitenkin rahaa kuin ilman sopimuksen purkua ja urheilullinen menestys on suurinpiirtein sama.

En ymmärrä sitäkään, että miten joukkueseen hieman rahallisesti panostaminen sulkee jotenkin kaiken muun pois. Haetaan jotain typeriä vertauksia takavuosien IFK:sta ja isoista rahoista. Se että pelaajien oletettu taso on hieman korkeampi kuin vaikka mitä se tällä kaudella oli = kaikki vessanpöntöstä alas ja turhaa rahankäyttöä, koska pitäisi rakentaa maltilla. Mitä helvettiä täällä tapahtuu? Miten tuo sulkee yhtään mitään pois tai vertautuu johonkin lottovoittoon uskomiseen? Onko jossain kuulutettu, että joukkue lähtee kauteen 4 miljoonan pelaajabudjetilla ja markkinoilla sikaillaan pitkin kautta. Kausi päättyy 10 miljoonan tappioihin 10. sijaan runkosarjassa.

Miksi maailman pitää olla niin mustavalkoinen? Miksei joukkue omistajinen saa tehdä mitä haluaa, jos kokevat ratkaisun oikeaksi? Miksi kauhea meteli jostain mitä ei ole edes tapahtunut tai asiasta, josta kukaan ei edes oikeastaan tiedä mitään.

Itse olen tyytyväinen mahdolliseen järkevään panostukseen ja samalla jatketaan eteenpäin. Ihan varmasti mahdollinen yhdistelmä.

Ihmisillä on todella erikoisia tapoja katsoa maailmaa ja ymmärrän siihen liittyvän aika milloin on kasvanut jne. Mutta joskus sitä oikeasti vaan ihmettelee. Jotkut haluaa maksimoida kurjuuden ja velloa siellä mahdollisimman paljon, toiset haluaa tehdä kaiken niin varoivaisesti ja OMASTA MIELESTÄ oikein, koska se on...ööö...oikein?

Tälle nuorennus hommalle annettiin mahdollisuus ja voisi sanoa, ettei tuollainen toimi ammattilaissarjassa. Oli ne junnut miten lahjakkaita tahansa.

Antaa ajan näyttää mihin ratkaisuihin joukkueessa päädytään, mutta varmaa lienee se ettei siellä kärkibudjetteja tavoitella edelleenkään. Ja oma usko on se, että panostukset ovat järkeviä ja oikea suunta ehdottomasti.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Olisiko tämä hyvä suunnitelma?

Ei, parempi olisi tuoda joku ridge forrester täräjävin jaloin yrittämään hokkareilla pysymistä ja tietysti joku Karshdanian mujelo pylly paljaana kaukaloon ottamaan yleisö. Näin sitä yleisöä tulisi ja paljon enemmän kuin eläkeläisten sinne rahtaamisella.

Mutta vitsit sikseen, tietysti mun ajatus on ollut, että edes jollakin signaalilla osoitettaisiin maksavalle yleisölle, että JYP on uskottava ja urheilemaan pyrkivä seura taistellen edes siitä, ettei taas olisi huonoin. Mikäli on noin, että siellä on laatupelaajaa enemmän tarjolla kuin euroopan seurat kykenee imemään, niillä vakuutukset + päiväraha pohjaisilla sitä jengiä voisi halliin saada sen muutama sata enemmän ja kun niitä matseja on jäljellä +10 tuokin lisäys olisi isompi kuin Kalaputaan palkkojen säästö oheismyynteineen, puhumattakaan viestistä minkä kannattajilleen antaa.

Vaan jos perse ei kestä edes tätä niin minkäs sille. Aina voi herätellä toivoa ensi kauteen, jolloin taas panostetaan enempi, vaikka pohja ei sitä mitenkään kestäisi, eikä tule kestämään. Kuitenkin, jos näin on, se kertoo että JYP on saksa vuonna nolla kyvyssä nousta kilpailemaan liigassa tasapäisesti muun kuin samassa konkkajunassa seilaavien kanssa.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Tähän kauteen panostaminen antaisi lähinnä signaalia erittäin typerästä rahankäytöstä, tässä toki ei olisi kiekkobusineksessa mitään uutta.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Missä on sanottu, että nyt säästetään ja sitten ensi vuonna käytetään nämä HUIKAISEVAT säästöt ?

Ei missään. Tämä kyllä alleviivaa loistavasti sitä mahdottomuutta kun näkee, että keisari heiluu munasillaan, mutta muut sitä kieltäytyy näkemästä, kuka milläkin perusteella.

Sovitaanko niin, että te joille nisulan montun viisaudet ei osu ja uppoa, ohitatte vaan asian kantaa ottamatta ja elämäänne hetkauttamatta, mutta jos joku sitten ajatuksesta äityy miettimään aidosti, voi kanssani herätellä ajatusten vaihtoa syvemmin.

Minä en koe, että uskovaisten käännyttäminen olisi hedelmällistä tai edes tarpeellista. Koko debatilta on pohja pois jo siinä vaiheessa, kun takerrutaan siihen ensi kauteen, joka ei ole asian pihvi, vaan indikattori monien joukossa varsinaiselle asialle, joka minua petytti ja petyttää. Se kun merkkaa sitä, että pohjalla rymyäminen tällä visiolla jatkuu niin pitkään, että loppua ei ole edes näköpiirissä, sillä kun on minulle eroa, osallistutaanko vai kilpaillaanko ja se ns. ensi kausi on samantekevä sen rinnalla, mikä on se näkymä sinne horisonttiin palata kilpailemaan osallistumisen sijaan.
 

Kideradio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jotenkin tämä alkaa kuulostaa siltä, että tässä pysyvät hyvin tiiviisti poteroissaan niin nisulan montut kuin kaunisharjun kukkulat.

Itse en näe pahaa siinä, että tällaisessa tilanteessa ei-jatkavat pelaajat päästetään lähtemään, ei noilla säästetyillä roposilla tietty tulevaisuutta rakenneta, mutta ehkä ei loppukaudesta tarvitse ottaa lisälainaa palkanmaksuun.

Ja tulevaisuuteen tarvitaan uusi visio ja suunnitelma ja siihen toteuttajat. Ja nyt ollaan niin syvällä, että turha unelmoida, että erityistä nousua ensi vuonna, ehkei seuraavanakaan vielä näy, mutta jos kolmenkin kauden päästä jo kilvoitellaan kuuden sakissa, niin hyvin suoritettu.

Muutenkin näitä tyhjennysmyyntejä on nähty lähes vuosittain, eikä siltikään ko. seurat ole joutuneet mihinkään erityiseen boikottiin pelaajamarkkinoilla.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kalaputaan jatkosopimuksellako ensi kauden suora pudotuspelipaikka olisi ollut varma juttu? Mutta nyt kun päästettiin pois, jatketaan automaattisesti pohjamudissa konttaamista? Mielestäni tässä ollaan ihan järkevällä tavalla rakentamassa tulevaa. Kovia hankintoja on mahdoton tehdä jos ei ole massia millä maksaa, mutta jos tukijoukkojen suhteen tilanne on hyvällä mallilla, jos uudistettu halli vetäisi hieman enemmän yleisöä, varsinkin jos koronan vaikutukset helpottaisi, niin ihan hyvällä pohjallahan tässä ollaan. Tämä JYPin nuoriso-osasto, Valkeejärvi (optio), Siikanen, Kakkonen, Ottavainen, Koskelat, Peltola - niissä on jo hyvä pohja. Ei ehkä kärkeä, mutta sitä pohjaa, joka ensi kaudelle lähdettäessä on, jos ei parempi, niin ainakin kokeneempi ja kypsempi. Ja jos pysytään ketjun aiheessa ja puhutaan tämän kauden joukkueesta, niin kaikki pelaajat terveinä tämän hetken JYP on ihan uskottava paketti, ilman Kalapudasta.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ja tulevaisuuteen tarvitaan uusi visio ja suunnitelma ja siihen toteuttajat. Ja nyt ollaan niin syvällä, että turha unelmoida, että erityistä nousua ensi vuonna, ehkei seuraavanakaan vielä näy, mutta jos kolmenkin kauden päästä jo kilvoitellaan kuuden sakissa, niin hyvin suoritettu.

Lainattu on varsin hyvä ja osuva kommentti siihen mistä minä olen kirjoittanut.

Miksi olen huolestunut ei ole ensi kaudessa, vaan siinä, että valittu strategia ei tue agendaa jolla kasvettaisiin kilpailemaan sarjassa osallistumisen sijaan.

JYPillä ei ole kummisetiä ja tilanne jatkoon on, että pitää hankkia valmennus, kärkiosaaminen maalivahti ja rahaa pitäisi riittää hankkimaan vielä kilpailukykyinen runko edes haastamaan säälitason joukkueet. Pelaajien myyminen sopimuksesta ei kontekstissaan ole kuin hyttysen pieru itämeressä ja jos tuo summa katetaan lainoilla sitä ei kuittaa edes mestaruus. Toisin sanoen, JYPillä ei juuri nyt ole järjellistä paikkaa panostaa olipa syyt mitkä hyvänsä. Kun vaikka tuon kaiken kykenisi hankkimaan jostain pitäisi kyetä muodostamaan puskuri jatkuvuuden mahdollistajaksi, muuten koko homma on veden kaivoon kantamista, eli pelkkää resurssien hukkaa.

Kuvaan edelleen aiemmin käyttämääni laiva vertausta liittyen lainattuun. JYPille taisi käydä niin, että kun paatti meni karille se tälle kaudelle saatiin irti, mutta pahus meni pohjaan ennen kun saatiin telakalle hinattua. Syy tietenkin talouden totaalinen sakkaaminen. Nyt on tilanne sitten se, että edessä on entistä isompi vuori kun pitää rakentaa uusi paatti sillä ajatus, että äyskäröimällä se sieltä esiin lopulta tulisi on pään hakkaamista seinään.

JYPin varainhankinnan pitää osua maaliinsa ilman yhtään hutia, että kolmessa kaudessa voi edes säälipäikasta haaveilla, saati sinne oikeasti yltää. Lisäksi, nyt valittu strategia huolestuttavasti viittaa siihen, että se satunnainen menestyskausi, jos edes tulee, jää yksittäiseksi, koska valitulla ei voi kyetä rakentamaan puskuria kestämään takaiskuja saati rakentamaan viisaasti askel kerrallaan kohti kärjen tasoa. Joutumalla aina panostamaan seuraavaan kauteen all in, mitään puskuria ja pelivaraa ei ole, eikä tule. Nuo mainitsemasi 3 - 5 kauden eteneminen tästä tilanteesta olisi edellyttänyt talouden jo nyt olevan kunnossa, jossa strategia on edes mahdollista luoda kestävään nousuun, eikä JYP tilanne sitä selvästi ole. Mitä jää vaihtoehdoiksi, on tuo all in johon siihenkään ei paukut taatusti riitä, tai kausien vetely junnuporukoilla toivoen, että yleisö ymmärtää ja jaksaa odottaa. Kumpikin kuulostaa ja on huono vaihtoehto, mutta JYP on nurkassa, josta ulospääsyä ei ole.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tähän kauteen panostaminen antaisi lähinnä signaalia erittäin typerästä rahankäytöstä, tässä toki ei olisi kiekkobusineksessa mitään uutta.

Samoin kertoisi se jotain ammattitaidosta jos tästä kaudesta tulee tappiota ja olisi kuitenkin ollut mahdollisuus myydä pelaajia tilanteessa jossa urheilullista panosta ei enää ole. Tässä tilanteessa muutenkin imagatappio on ehkä kaikista vähiten kun syyt on pääasiassa koronassa eikä huonossa JYPin toiminnassa ja vaikutukset myyneillä nykyisiin yleisömääriin on äärinmäisen pieni koronan vaikutuksien takia.

Ylipäätänsä näkisin että nyt kyse on selviytymisestä, tässä viime ja tämän kauden osalta ei ole muuta pystynyt kun yrittää selviytyä ja minimoida tappiot. Viimekaudella tuossa onnistuttiin lopulta hyvin ja nyt ei taideta lopulta olla kaukana tämän kauden osalta varsinkin jos vielä lähtijöitä sattuu tulemaan. Ylipäätänsä saa olla tyytyväinen että seura on pystyssä kun huonomminkin olisi voinut käydä. Ehkä isoin harmi on että hyvät yritykset vaihtaa kurssia toiseen suuntaan on vesittynyt selviytymistaisteluun koronan takia.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Turha tässä vaiheessa on huolestua ensi kaudesta. Kun mitää tietoa ei juurikaan ole joukkueen koostumuksesta, valmennuksesta tai resursseista. JypFabu näkee nyt mörköjä suotta. Mikä sitten katsotaan pärjäämiseksi jne, Jos katsotaan mikä minun näkemys pärjäämisestä, se on välierä paikka ja siinä olen samaa mieltä JypFabun kanssa että sitä ei ole luvassa tulevalla kaudella, mutta kuka siihen uskoisikaan? en usko myöskään TOP6 runkosarja sijoitukseen pariin kolmeen vuoteen. tosin tähänkin ratkaisee nii käytössä olevat resurssit.
Mutta johonkin sijoille 8-10 ei välttämättä tarvitse mitään hokkus pokkus temppuja, Sarjassa on aina alisuorittaja ja sitten myös yllättäjiä.

Kun alkaa hahmottumaan ensi kauden kokoonpano valmennuksineen ja analysoivat tämän kauden ongelmat ja puutteet. Mitään jättibudjettia ei sijoille 8-10 vielä tarvitse mutta rekrytoinnin pitää onnistua. En pitäisi myöskään jättimenetyksenä Antoni Honkaa, ihan hyvä kaveri hyökkäyspäässä mutta vähintään yhtä suuri uhka hän on puolustuksessa omalle joukkueelle. Kummoinen kaveri ei tarvitse olla mikä paikkaa hänen puolustupelaamisen, näkisin että parilla kunnon täsmähankinnalla eikä tarvitse olla mikään maajoukkuetason kavereita puolustuksen ryhti kohenee huomattavasti. Tämän vuoden joukkueen suurin ongelma oli että kaksinkamppailut hävitään toistuvasti. huolestuttavinta minusta on että tilastollisesti illasta toiseen jypin paras kaksinkamppailu voittajan voitto prosettin pyörii alle 45 prosentissa, ja yleensä vielä hyökkäävä pelaaja. eli tyhmäkin tajuaa että meideän puolustajat häviävät vähintään 6 kaksinkamppailua 10stä. eli onhan kausi ollut aika paljon perässä juoksemista alakerrassa ja ne kardinaali munausten määrä on järkyttävä, mihin JYP hävisi valtavan määrän otteluita. pakistoon jokunen kilo lisää ja kiekkovarmuutta niin maalivahtikin saa tukea ammoisen määrän lisää.

Jos Gardinerin optio lunastetaan ja Kemell olisi edes puolet siitä mitä oli alku kauden niin hyökkäyksen iskukyvin lipunkantajat on jo tavallaan pukukopissa, Kalapuda lähtee mutta en näe tämänkää pelipaikan täyttämisen olevan ylivoimainen tehtävä, tähän ei välttämättä menisi edes samaa rahamäärää mitä Antille maksettiin. ja sitten pari kolme muuta liiga tason pelaaja, sitten muu kokoonpanon voi kasata niillä ylijäämä miehillä.

Valmentaja sitten kuka onkaan on saanut vaikuttaa minkä tyyppisiä pelaajia Viitanen on sitten haalinut, sekä hänen ajatuksia tukevat apukädet valmennukseen. Pelikirjan kijroitukset voi olla ihan mitä tahansa miettimättä millä joku olettaisi mitä siinä pitää lukea. kunahan pelaaja materiaali on sellainen joka pystyy toteuttamaan valmentajan filosofiaa, Tällä kaudella tuo jäi käytännössä näkemättä kun vastustajan kiekonhallinta oli rausti ylivoimaista, lähinnä siksi kun joukkue hävisi kaksinkamppailut ja puolustus meni illasta toiseen selviytymiseen.

Itse en näe mitään syytä että kenestäkään ei kannata pitää kynsinhampain kiinni hinnalla millä hyvänsä,
Onnistuminen tuo onnistumisia itseluottamus kasvaa, sitä myötä yleisökin saattaa löytää hallille, mikä sitten antaa mahdolllisuuden paikkaamaan rikkinäisiä osia joukkueesta.

Sen toivon että tästä vuodesta on opittu että joku tolkku pitää olla tuolla junioripitoisuudella. pelkkä potentiaali ei takaa suorittamista liigassa
Se on myös totta jos joku pelaaja on mestaruuden tai välierien perässä, ei sellaista pelaaja kannata edes havitella, tosin tuskin sellainen vastaa edes sähköpostiin.

Mutta täytyy odotella infoa kun alkaa muodostumaan ensi kauden kuviot, tässä vaiheessa on aika tyhjiössä,
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Itse en näe mitään syytä että kenestäkään ei kannata pitää kynsinhampain kiinni hinnalla millä hyvänsä,

Tästä täsmälleen samaa mieltä. Enkä usko, että Kalapudasta JYP olisi millään hinnalla pystynyt pitämäänkään. Lähtöhalut sinetöitiin jo kauden alkumetreillä taatusti.

Kun tarkastelet esitysten ja pelitavallisten asioiden kautta kuluvaa kautta, niin osin siinä lie kyse siitä, että joukkueen taso ei riittänyt lunastamaan pelitapaa, mutta varmaan myös sitä, ettei tuon takia sitä kyetty määrätietoisemmin sisään ajamaankaan. Tähän tietysti korreloituu huono kaksinkamppailusaldo mutta huono kiekollinen taito kaikkein isoimmin, joka tuo mainitut kamppailun, kiekonhallinnan ym. tulokset.

Kun katsoo sitten joukkueen rakentamisen kautta asiaa, minusta sulla on pikkuisen ylioptimistinen näkemys tason heikkoudesta liigassa ja JYPin tämän hetkisestä tilanteesta kyetä kilpailijoille vastaamaan. Loppuviimein mehän emme vielä edes tiedä kuinka paljon kärkeä poistuu ja se tarkoittaa, että sitä enemmän pitää siihen osastoon kyetä lyömään kiinni resursseista ja kun siellä on vielä ei halpa rasti eli mv on kyllä aikamoista olettaa JYPin kassasta löytyvän vielä kilpailukykyisen rungon rakentamiseen ja ilman sitä runkoa ne kärkiukot on käytännössä hukkaan heitettyä rahaa. Niillä pelkästään ei nousta haastamaan sitä keskikastia, vaikka onnistuisivatkin.

Tilanne toki olisi toinen, jos JYPillä olisi joku talouden takaaja selkärankanaan, mutta kun ei ainakaan minun ymmärrykseni mukaan ole, on vaihtoehdot rakentaa kestävästi tulevaisuuteen aika minimaaliset tai velka.

Sinänsä mulle on ihan sama olisiko Kalapudas lähtenyt kauden jälkeen, mitä moni ei tunnu kirjoittamastani tajuavan, vaan käsittelen sitä, mistä se kertoo kun sopparimiehiä pitää lyödä rahoiksi, oli lähteviä tai ei. Ihan samoinhan kaikki nämä pahnan pohjimmaiset on joutuneet toimimaan, ei se tahtotila ole ollut, enkä usko yhdenkään organisaation tätä käsittelevän viisaana talouden pitona, vaan pakkona kun vaihtoehtoa ei ole ollut. Väkisin se myös kertoo kierteestä tai noidankehästä, josta ulospääsy ei ole niitä helpoimpia tehtäviä.

Ja myös se ensi kausi ajatelmissani, ei oikeastaan ole itsessään oleellinen, vaan sen haaste pitkään kaareen, kun paukkuja on pakko yrittää laittaa vaikka ei perse ihan kestäisikään, jotta edes hiukka uskottavuutta säilyisi, kun oikeasti pitäisi rakentaa maltilla mahdollisimman pienin panoksin fokus pitkän tähtäimen korjausliikkeessä, eli jokunen kausi pitäisi malttaa vaikka rämpien askel kerrallaan kehittäen ja oikeassa paikassa panostaa, koska niin se tulisi halvemmaksi, eli hinta jyvittyisi pidemmälle jaksolle ja poikisi myös tuleviin kausiin.

Yllä olevaan varauksena se, että varmaan joillekin maailma on kausi kerrallaan ja mieluummin kausi pärjäämistä ja kymmenen rämpimistä, minä näen kokonaisuuden kuitenkin toisin ja sen pohjalla analysoin.

Syyt miksi tähän on vajottu, voi toki laittaa koronan piikkiin ihan oikeutetustikin, mutta on siellä JYPin kohdalla ihan omaa tupelointiakin, joka on tulemaan vaikuttanut, sinänsähän korona on ollut varsin tasapuolinen kaikille seuroille ja parhaiten on tietty pärjänneet ne, joilla on ollut talouden puskuria ja ne, jotka on asiat parhaiten osanneet yllättävässä tilanteessa hoitaa, häviäjiä sitten köyhät ja ei niin osaavat organisaatiot taloutensa kanssa.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Kattokaa nyt jyppiläiset pari kertaa maratoonina tänään ja huomenna Suomen pelit.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Uskotteko kotona, tällä viikolla pelataan taas! Tai niin ainakin toivon:
- ti JYP-Kärpät
- ke HPK-JYP
- pe JYP-Ässät - Hytösen juhlapeli
- la Pelicans-JYP

Se on kuulkaa 9 pisteen viikko:
- laskussa oleva Kärpät, joiden ykkössentteri ei kelvannut edes meille, varma voitto.
- HPK:lta toki turpaan 6-0 tms. Viikon ainoa pistemenetys.
- Hytönen hoitaa vaikka yksinään Ässät nurin.
- Pelicans ollut helppo vastus ennenkin.

Twitterin päivityksen perusteella ainakin Kemell hymyili pukukopissa El Capitanon vieressä, joten nähtäneen vihdoin superjunnukin peleissä. Vähän liikaa annettu siimaa vuoden tulokas-kisassa Slafkovskeille ja Niemelöille.

Vaikka pleijareista ei enää pelata, on mukava nähdä vähän terveempi rosteri (?) taas kehissä. Maalipörssin voittoa ja tulokaspalkintoa on jaossa, ja mieluummin kauden päättää positiiviseen kierteeseen kuin uuteen dippaukseen.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä juuri näin, kaikki ylimääräinen panostus tähän kauteen on myös pois ensi kaudesta. En minä näe yhtäkään hyvää syytä syödä pois ensi kauden panostuksesta, panostamalla loppukauteen kun mitään käytännössä ei voida saavuttaa. Mikäli on tiedossa muita pelaajia jotka ei enää tulevaisuudessa kuulu JYPin suunnitelmiin, niin heistäkin kannattaisi päästä eroon.
Jep. Tämän kauden osalta ei voi oikein enää pelastaa kasvoja tai saada mitään positiivista hönkää aikaiseksi. Pari poistuvaa pelaajaa ei kokonaisuutta muuta yhtään mihinkään yleisön silmissä.

Sen sijaan kaikki mahdollinen panostus ensi kauteen on uusi mahdollisuus pestä kasvoja. On ihan oikein, että nimenomaan siihen on nyt katseet suunnattu.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
- Kärppien voittaminen kotona on mahdollista mutta jotenkin pelko, että Kärpät ottaa niiden huonon jakson aikana taasen helpon voiton JYPistä, kuten viimeksikin ja nyt vielä monilla JYPin pelaajilla pitkä tauko peleistä.
- HPK voidaan voittaa, jos Laurikainen on maalissa. Tosin sekin vaatii huippupeliä meidän maalivahdilta. Jos ja kun Shostak ei pelaa kaikkia neljää peliä niin tämä voisi olla hyvä peli junnulle/Parkkiselle, koska voittoa tuskin on tulossa.
- Ässät on voitettava, mitään muuta vaihtoehtoa ei ole.
- Pelicansilta lähti muuri-Larmi, viime kaudella Bartosak oli vaikea ohitettava mutta toisaalta myös Pelicans joukkueena oli todella paha vastustaja. Voitto täysin mahdollista.
 

-MMH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minä en koe, että uskovaisten käännyttäminen olisi hedelmällistä tai edes tarpeellista.
Mutta sitähän sinä jatkuvasti teet.

Tartut jokaiseen kirjoitukseen mistä olet erimieltä ja kirjoitat oman näkemyksesi joka perustuu mielestäsi absoluuttiseen faktaan. Muut ovat sokeita näkemään totuutta. Lisäksi yrität nakertaa toisten uskottavuutta nimittelemällä esim. uskovaiseksi, lapsenomaiseksi tms.

Oletko kuullut koskaan älyllisestä nöyryydestä?

Sinulla on oikeus omaan mielipiteeseen mutta se ei ole sen parempi tai oikeampi kuin muidenkaan vaikka siihen lisää tieteelliseltä kuulostavia sivistys sanoja.

Olet ikään kuin asettanut itsesi muiden yläpuolelle ja jaat sieltä tuomioitasi. Tiedät paremmin miten asiat pitää hoitaa.

Usko pois keskustelu on hedelmällisempää myös sinulle kun jätät tuon oikeassa olemisen tarpeen sivummalle.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Mutta sitähän sinä jatkuvasti teet.

Tästä voi olla montaa mieltä ja minä koen asian eri tavoin kuin esim. sinä. ei siinä sen kummempaa ole. Syy, miksi pyrin tuomaan keskusteluun sen eriävän mielipiteen ei niinkään ole juupastelu tai eipästely, jota topikkia en sen järjettömyyden vuoksi edes viiden metrin kepillä tökkäise. Vaan tuoda po. asioihin ihan yhtä perustellusti toista näkemystä jos sellaiseen on aihetta, kuin on perusteltu toisin päin.

Tarkoitus on siis keskustelun ja eriävien mielipiteiden kautta herättää syvempää pohdintaa laajemmin kuin yhden nickin kanssa vääntämisen verran. Mikäli sitä älyllistä nöyryyttä oikeasti löytyy, se on hedelmällistä keskustelulle. Kun hyökkäät minua henkilönä/nickinä kohtaan koetko olevasi älyllisesti nöyrä? Siis aidosti norsunluutornissa esittämään arvioita toisista, heidän mielipiteistään ja perusteistaan?

Ilmeisesti sinulla menee ainakin osin ärsytyskynnys "tieteelliseltä kuulostavien" sivistyssanojen kohdalla, mitä kyllä kummastelen. Jos olet sitä mieltä etteivät ne ole osuvia nosta esiin virhe, kyllä minä sen kuittaan kättä virheen merkiksi nostaen. Jos niitä et ymmärrä, niin netti auttaa ja sivistät itseäsi, win win.

Minä joudun kyllä toteamaan, että jos et kykene kiistämään esittämäni analyysien perustaa toiseksi, jätä pyytelemättä mitään oikeassa olemisen tarpeita toisilta. Kirjoita mielipiteesi ja perustele niinkuin osaat, osa nyökkää, osa kieltää ja niin on hyvä, koska syntyy keskustelu ja useammalle pohdinnan iloa.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Mielenkiintoinen tilanne kyllä kun ei ole pienintäkään hajua millaisella kokoonpanolla viikkoon lähdetään. Vieläkö lähtijöitä on? Joko Ottavainen pääsee irti sieltä missä on ollutkaan? Joko Scotka on palannut muutaman viikon hotellilomalta Kiinasta? Joko Lasi-Patrik Siikanen on parsittu kasaan? Liikkuuko kenelläkään jalka taudin jälkeen? Ei varmaan tarvitse olla edes sen mustekalan tasoinen ennustaja tietääkseen että kakkosta kannattaa lyödä lapulle. Sen verran omituiset lähtökohdat on pelille. Tyhjennysmyyntiä, sairastelua ja melkein kahden viikon pelitauko. Viimeksi tauon jälkeen pelattiin kauden toiseksi surkein peli kerhoa vastaan. Näillä mainospuheilla aion ainakin itse olla nauttimassa tunnelmasta seisomakatsomossa.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Uskotteko kotona, tällä viikolla pelataan taas! Tai niin ainakin toivon:
- ti JYP-Kärpät
- ke HPK-JYP
- pe JYP-Ässät - Hytösen juhlapeli
- la Pelicans-JYP
Hyvä, kun JP:n juhlapeli on perjantaina, eikä huomenna.

Parin viikon tauko peleistä ja sairastelut siihen päälle niin voi olla pelituntuma hieman kateissa viikon ensimmäisessä pelissä. Perjantaihin mennessä (toivottavasti) tatsi alkaa jo löytyä.

Viikon mielenkiintoisin peli on selviö ja se pelataan perjantaina. Toisena tulee sitten lauantain peli.
 

Ciccarelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kun JYP kynti kaudella 2006-07 seurasta poistui kesken kauden Jyri Marttinen, Carlo Grünn, Johannes Alanen, Tero Koponen ja Tommi Kovanen. Kovasen lähtöön syyt nyt ei tyhjennysmyyntiin liittynyt mutta muut oli alunperin joukkueen runkoa. Marttinen lähtiessään jopa joukkueen paras pistemies. Seuraavalle kaudelle piti hankkia uusi valmennus ja kärkiosaaminen.
Ihan hyvin siinä kävi silloin. Samanlaista uutta satsausta ei tehdä mutta pienempikin riittää että tästä tulee uskottava seura. Jos puolestaan mitään ei tehdä ja toteutetaan tätä kurjuuden maksimointia hokemalla että vuosiin ei tästä nousta niin ei kohta ole enää seuraa mitä nostaakkaan.
Kuten jotkut yllä jo sanoi, tähän kauteen ei kannata laittaa euroakaan kiinni.
Pelataan loppuun tämä kausi ja kohta on kevät ja rakennetaan uutta.
 
Viimeksi muokattu:

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Kun JYP kynti kaudella 2006-07 seurasta poistui kesken kauden Jyri Marttinen, Carlo Grünn, Johannes Alanen, Tero Koponen ja Tommi Kovanen. Kovasen lähtöön syyt nyt ei tyhjennysmyyntiin liittynyt mutta muut oli alunperin joukkueen runkoa. Marttinen lähtiessään jopa joukkueen paras pistemies. Seuraavalle kaudelle piti hankkia uusi valmennus ja kärkiosaaminen.
Ihan hyvin siinä kävi silloin. Samanlaista uutta satsausta ei tehdä mutta pienempikin riittää että tästä tulee uskottava seura. Jos puolestaan mitään ei tehdä ja toteutetaan tätä kurjuuden maksimointia hokemalla että vuosiin ei tästä nousta niin ei kohta ole enää seuraa mitä nostaakkaan.
Kuten jotkut yllä jo sanoi, tähän kauteen ei kannata laittaa euroakaan kiinni.
Pelataan loppuun tämä kausi ja kohta on kevät ja rakennetaan uutta.
Sinänsä puhut totta, mutta hyvä on muistaa myös se, että JYP teki kesän 2007 aikana järkyttävän kovan panostuksen joukkueeseen. Silloin hankittiin paluumuuttajat Immonen, Virtanen ja Pihlman sekä muita vahvistuksia Helmisen veljekset ja Mäntymaa.
 

-MMH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tästä voi olla montaa mieltä ja minä koen asian eri tavoin kuin esim. sinä. ei siinä sen kummempaa ole. Syy, miksi pyrin tuomaan keskusteluun sen eriävän mielipiteen ei niinkään ole juupastelu tai eipästely, jota topikkia en sen järjettömyyden vuoksi edes viiden metrin kepillä tökkäise. Vaan tuoda po. asioihin ihan yhtä perustellusti toista näkemystä jos sellaiseen on aihetta, kuin on perusteltu toisin päin.
Eriävät mielipiteet on minulle ok. Mutta se että kun esittää sen eriävän mielipiteen ja sen jälkeen toteaa että kaikki muu on haihattelua tai lapsen uskoa paremmasta niin se on toisten vähättelyä.

Ilmeisesti sinulla menee ainakin osin ärsytyskynnys "tieteelliseltä kuulostavien" sivistyssanojen kohdalla, mitä kyllä kummastelen. Jos olet sitä mieltä etteivät ne ole osuvia nosta esiin virhe, kyllä minä sen kuittaan kättä virheen merkiksi nostaen. Jos niitä et ymmärrä, niin netti auttaa ja sivistät itseäsi, win win.
Ei mene. Enkä ole väittänyt että olisit niitä virheellisesti käyttänyt. Osaan myös käyttää nettiä ja etsiä tietoa joten kiitos vain neuvosta. Huomaatko että tässä asiassa yrität kyseenalaistaa minun sivistyksen tason? Tämä on viesteissäsi häiritsevä piirre jota on vaikea hyväksyä.

Tarkoitus on siis keskustelun ja eriävien mielipiteiden kautta herättää syvempää pohdintaa laajemmin kuin yhden nickin kanssa vääntämisen verran. Mikäli sitä älyllistä nöyryyttä oikeasti löytyy, se on hedelmällistä keskustelulle. Kun hyökkäät minua henkilönä/nickinä kohtaan koetko olevasi älyllisesti nöyrä? Siis aidosti norsunluutornissa esittämään arvioita toisista, heidän mielipiteistään ja perusteistaan?
En hyökkää henkilönä sinua kohtaan vaan tapaasi kirjoittaa sekä mitätöidä muita kuten tässäkin viestissä. Älyllisesti nöyrä ihminen ymmärtää että se oma näkemys voi aivan hyvin olla väärä. Sinä saat kirjoittamasi kuulostamaan siltä että se on totuus. Kyllä ne muut osaa pohtia asioita syvällisesti jos sinäkin osaat.
Minä joudun kyllä toteamaan, että jos et kykene kiistämään esittämäni analyysien perustaa toiseksi, jätä pyytelemättä mitään oikeassa olemisen tarpeita toisilta. Kirjoita mielipiteesi ja perustele niinkuin osaat, osa nyökkää, osa kieltää ja niin on hyvä, koska syntyy keskustelu ja useammalle pohdinnan iloa.
Kykenen kyllä jos näen siihen tarvetta mutta muista että sinunkin analyysisi on silti vain mielipide koska niin minun kuin oletettavasti sinunkin tietosi on vain arvauksia todellisesta asian tilasta jos puhutaan JYPistä. Todistustaakka on aina väitteen esittäjällä.

On asioita joista olen kanssasi samaa mieltä eli siitä ei ole kyse vaan kyse on siitä että minua häiritsee sinun toisia mitätöivä tyylisi kirjoittaa sekä ehdottomuus.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lainattu muualta.
Niin varmasti OJ on onnistunut luomaan hyvän ilmapiirin ja pelitavan, joka toimii Jukureissa. Kirsikkana joukkueessa on muutama tulikuuma pelaaja kuten Petrus Palmu ja näitä nuoria nousevia ja taitavia pelaajia kuten Puistola, Jurmo ja Räty. Unohtaa ei kannata, että joukkueessa on kokeempaa vastuunkantajien kaartia, jotka ovat myös pelanneet hyvin kuten vaikka Immonen ja Jormakka. Joukkue on siis huomattavasti monipuolisemmin koottu ja siellä on myös kärkiosaamista toisin kuin tämän kauden SaiPassa,
Vaihdetaan tuo SaiPa JYPiksi ja mietitään hetki...

Mainittu mm. Palmu, Puistola, Jurmo, Immonen (ja Jormakka).

Täältä tähän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös