JYP - Kärpät la 8.10.2005

  • 8 731
  • 70

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Huomenna Hippoksella luvassa siis sarjakakkosen ja sarjakolmosen kohtaaminen, kun rakas välisarjavastustajamme, kahden viime kauden Suomen mestari Oulun Kärpät saapuu Hippokselle ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Tämä peli aloittaa omasta mielestäni JYP:n todellisen testin, kun oululaisten jälkeen vastaan asettuvat vieraskentillä sarjajohtaja Tappara ja pikkuhiljaa kurssiaan kääntävä TPS. Mutta ne pelit ovat ensi viikon ohjelmassa, keskitytäänpä tähän peliin.

Kärpät on tehnyt 6 maalia enemmän kuin JYP, samoin kuuden maalin ero on myös päästetyissä Kärppien hyväksi. JYP on edellä sarjataulukossa ja on pelannut tuloksekkaasti. Tosin tiistaina ei ainakaan peli ollut mitään kovinkaan ihmeellistä, joten vaikea ilta lienee kyllä huomenna luvassa ja suorituksen oltava 100-prosenttinen koko 60 minuutin ajan, jos pistekin meinataan Hippokselle jättää. Mieluummin vielä se 110-prosenttinen.
Vedonlyöntikertoimet petaavat tilanteesta huolimatta Kärpille suosikkiasemaa ja kyllähän materiaaliero Kärppien eduksi on niin iso, että Nokka-Jalosen joukot suosikkina peliin lähtevät. JYP:llä on nyt kuitenkin varmasti itseluottamus korkealla ja Kärpät varmasti sytyttää.

Joten Hippoksen pitäisi olla hyvin lähellä täyttä ja tunnelma katossa lauantai-illan kunniaksi, koska asetelmat hyvälle kiekko-ottelulle ovat nyt mitä mainioimmat. Onko Oulun suunnalta porukkaa tulossa?

Seuraa heitä

Jaako Niskavaara : Jaako kohtaa kasvattajaseuransa, luulisi että näyttöhaluja piisaa. Alkukausi mennyt yläkanttiin.

Carlo Grünn : JYP:n sisäisen pistepörssin kakkonen on iskenyt 3 maalia viimeisessä neljässä pelissä, jatkuuko putki?

Eerikki Koivu : JYP:n pakiston järkäle, myöskin oululaisille tuttu. Parantunut myös alkukaudesta. Toivottavasti tarjoaa Kärppä-pelureille vain makuupaikkoja maalin edessä.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Capon kanssa menestykseen? Hyvässä tikissä oleva Carlo Grünn on yksi JYPin tämän hetken ehdottomia valopilkkuja. Itse en olisi uskonut kaverin saavan noin hyvää alkukautta alleen, mutta onneksi Carlo itse osoitti olettamukseni vääräksi.

Kärppien vauhdikas joukkue tulee olemaan paha vastus. Viime kauden kuudessa kohtaamisessa JYP ei kertaakaan kaatanut Kärppiä, joten nyt olisi toiveissa tuo tehdä. Michal Bros, Kalle Sahlstedt ja Ari Vallin tulee olemaan oman suurennuslasin alla tässä ottelussa. Toki myös aikanaan JYPissä pelannutta Tomi Mustosta täytyy seurata. Edellisen kerran kaverin on nähnyt pelaamassa maaliskuun 3. päivä Kuopiossa Mestistä KalPan paidassa, joten mielenkiintoista on nähdä miten kaveri nyt SM-liigassa pärjää.

Matti Alatalo on saanut JYPin alkukaudesta sellaiseen vireeseen, ettei paremmasta väliä. Hyvin tämä on joka tapauksessa lähtenyt käyntiin, siitä iso kiitos joukkueelle ja valmennusjohdolle. Huomenna sitten yritetään jatkaa pisteputkea.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Varsin mielenkiintoinen vastakkainasettelu, kun ottaa sarjataulukon, sekä Veikkauksen kertoimet huomioon.

Itse kallistuisin veikkaajana enemmänkin Jyp:n voittoon, sillä Kärppien peli on ollut varsin heikkoa potentiaaliin nähden. Jyp:n pelin TV:stä nähneenä, heillä on omat ongelmansa, mutta siellä on kuitenkin joukkuepeli ja mitä ilmeisimmin myös työn tekemisen moraali korkeammalla tasolla kuin tulevalla vierailijalla.

Nyt kun tuo Jyp on yllä käyty varsin hyvin lävitse, koetan pikkaisen raapaista pintaa vierailijan osalta. Kärpillä on jokin mystinen pelillinen lama menossa. Toivottavasti kyse on vain kovasta työnteosta, josta kannetaan veroa peliesitysten osalta...
Kärpillä ei tahdo riittää mielenkiintoa pelata kerrallaan kokonaista ottelua. Jokaiseen otteluun mahtuu luvattoman paljon huolimatonta ja laiskaa peliä, sitä todellista virkamieskiekkoa ja neppailua. Tilanteisiin mennään pelaillen, ei tappomeiningillä. Onko siis motivaatio-ongelmia? Tällaisen mieleen putkahtaneen ajatuksen soisin olevan vain aistiharhaa, sekä mieluiten näkisin joukkueen hiljentävän tuollaiset tuumailut.
Vastuunkantajia joukkueessa on tasan yksi, Niklas Bäckström. Muut tulevat kaukana perässä, sillä tehoja ei ole tullut odotuksia vastaavasti (Kärppien maaliero ja tehtyjen maalien määrä selittyy parilla heikolla vastustajalla), nimenomaan kovissa/tasaisissa otteluissa.

Jyp voittanee pelin, mikäli samanlainen HMV-muniinpuhaltelu jatkuu, mitä Kärpiltä on kovasti tällä alkukaudella nyt nähty.

Viuhkola ei vieläkään tee maalia, eikä tee Aaltonenkaan. Pyörälä syöttää maalin, kun Lehtonen tekee. Vallin, Bros ja Haataja ovat ainakin kahta oman verkon pöllähdystä ihailemassa kentällä.

Parempi voittakoot, ja tuomarit paikalle saapukoot!
 

wade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ,Maple Leafs ,Blackburn Rovers
Jaahas se on voittoputki bye-bye: Pärpät-Jyp, maalivahtipeli pärpille, puolustus pärpille ja hyökkäys selkeästi pärpille. Eli ei mopolla moottoritielle ja kärpäset vie Jyp 0-2 - Kärpät 6-10. Eli onnea Kärpille 3:sta pisteestä ja palataan asiaan seuraavan matsin tiimoilta.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jälleen kärkiottelu

Kärpät on aloittanut kauden vaihtelevasti,mutta kärkiotteluita on jo kaudella riittänyt. Mestarille kelpaa aina vain voitto ja kolmetappiota, joista yksi rankkareilla on katastrofi. Kärppien maaliin ei tällä kaudella ole yhdessäkään ottelussa tehty kolme maalia enempää. Se kolmekin on saanut aikaan ainoastaan sarjakärki Tappara. Tämän pohjalta edellä oleva veikkaus 0-2 maalia Jypille on hyvin osuva.

Mihin pystyy Kärpät. Kärpät on paininut pienien maaliteko-ongelmien kanssa viime otteluissa. Maali keskiarvo silti yli kolmen, mikä jää Jypiltä saavuttamatta. Pohjoisen pikkupeto on ärsytetty edellisessä tappiossa ja siitä yleensä seuraa kova ryhtiliike. Kärpät tulee takuulla taistelevana Jyväskylään. Toisaalta Sahlstedt ja Ucjik ovat saaneet maalihanansa auki.

Vastustajana Jyp on Kärpille mielestäni sopivampi kuin pari edellistä vastustajaa, jotka pelaa voimakkaan fyysistä peliä isoilla miehillä. Jypin peli taas on enemmän vauhtikiekkoa, josta Kärpät pitää. Jyp on silti menneinä vuosina pistänyt hyvin Kärpille kampoihin ja sen liukkaasti liikuvat pelaajat pysyy kohtuullisen hyvin Kärppävauhdissa. Mielestäni erot Kärppien ja Jypin välilä on kasvanut ratkaisija sektorilla. vastaavasti Jyp on saanut vääntövoimaa Kärppiä vastaan vantterein Laurent Müllerin ja Lucas Lawsonin muodossa. Jyp tulee varmasti esittämään tiivistä puolustus pelaamista ja iskee terävästi juonikkaasti vastaan. Epäilen Kärppien kääntävän pelin kuitenkin leveämmällä materialilla tällä kertaa kohtuullisen selvästi. Jypillä jännittää kärkiottelu ja Kärpät on ärsytetty.
 
Viimeksi muokattu:

Ollius

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hippoksen huumaa?

Jokohan huomanna nähtäisiin Hippoksella täysi halli, ennakkoasetelmat ainakin siihen viittaavat. Lauantai-peli, kotijoukkue voittoputkessa ja vielä inhokkijoukkue, jonka kaataminen maistuisi niin hyvälle, Kärpät vastassa.

Pelaajista mielenkiinto kohdistuu kotijoukkueen osalta siihen, jatkaako taskuraketti Grünn pistetehtailua nimekkäiden ketjukavereiden avustuksella. Myös "ykköskentän" saamattomuus viime otteluissa huolestuttaa, onko Virtasella röökilakko, vaivaako Arsia kasvukivut ja haikaileeko Lawson parempia munasuojia. Sinkku todennäköisesti jatkaa maalissa, odotettavissa temperamenttisia tempauksia maalilla, näitä toivon ainakin näkeväni.

Toivottavasti huomenna nähtäisiin viihdyttävä kiekkoilta, Oulusta luulisi tulevan faniryhmän kannustamaan omiaan, toivoisin ainakin näin.

Kärppien joukkueesta mielenkiinto kohdistuu lähinnä siihen, että onko joukkueen kaikilla pelaajilla luistimennauhat kiristetty ja moniko heittää turvat astuessa jäähyaitioon.
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ollius kirjoitti:
Pelaajista mielenkiinto kohdistuu kotijoukkueen osalta siihen, jatkaako taskuraketti Grünn pistetehtailua nimekkäiden ketjukavereiden avustuksella.
Sanoisin häntä vain raketiksi. Carlon lämäriä voisi minusta joskus kokeilla ylivoiman viivalla.
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Tepalle: voisitko joskuskaan oikolukea nuo juttusi, vaikka tuo näkyy olevankin tavaramerkkisi. Siis oikein kirjoitettu virke on hakusessa.

Sitten otteluun. JYP on sarjan kotiottelutaulukossa vasta sijalla 8. Vierasotteluissa se on piikkipaikalla, mutta ei Kärpätkään siellä heikko ole, vaan Tapparan jälkeen kolmas. Ylivoimatehokkuudessa Kärpät on sarjan kakkonen ja JYP kymmenes. Toisaalta alivoiman tappajana JYP on ykkönen ja Kärpät kakkonen. Noilla mittareilla Kärpät on lähempänä voittoa varsinkin jos pääsee useamman kerran ylivoimapeliin, mikä jääkiekossa ei ole ollenkaan harvinaista. Toivoa sopii, että ottelu säilyy jännittävänä, ja kotijoukkuekin saisi maalin aikaiseksi. Varasin klubipaikat oikein vaimollekin kaikkien serviisien kera, joten nautitaan lauantai-illan kiekkoviihteestä pitkällä kaavalla.
 

Nshr

Jäsen
Jatkaako hurrikaani leijumista?

Jaahas. Se on aika palauttaa mieleen viime kaudet, kun nimet "JYP" ja "Kärpät" pistetään samaan lokeroon.

Kärpät on ollut JYPille täysin ylivoimainen vastus viime vuosina. Mutta miksi? Suurin syy siihen on ollut Kärppien laaja materiaali, jolle JYP ei pystynyt vastaamaan. Silloin Kärppien voittoon riitti Jarkko Immosen kentän pimentäminen, kun JYPin muista viisikoista ei ollut otteluiden ratkaisijaksi.

Nyt tilanne on toinen. Enää JYPillä ei ole virallista ykköskenttää, johon katseet käänyvät pelin ollessa sekaisin. JYPin materiaali on nyt jakautunut tasaisesti neljään eri viisikkoon, joka helpottaa peliä hyvinä - että huonoina hetkinä.

Vierasjoukkue Kärpillä heikkouksia ei juuri ole. Vaikka suurin osa kiekkofaneista onkin sitä mieltä, että Kärpillä ei olisi fyysinen joukkue, ei ole totta. Vääntövoimaa löytyy aivan tarpeeksi.

Pelin avainkysymykset ovat siinä, miten Sinuhe Wallinheimo ja Niklas Bäckstöm onnistuvat maalivahtipelissään. Kun vastassa on kaksi liikkuvaa ja hyvin luistelevaa joukkuetta, ottelun ratkaisut tulee tapahtumaan erikoistilanteista.

Huomenna katsojia on yli 4400, sen kait voi jo luvata. Luottavaisin mielin lähden otteluun, mutta Kärpät on aina Kärpät. Sille ei voi mitään...
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Leiska kirjoitti:
Michal Bros, Kalle Sahlstedt ja Ari Vallin tulee olemaan oman suurennuslasin alla tässä ottelussa.

Kehoittaisin myös seuraamaan pakkiparia Lehtonen-Kukkonen. Nikellä ei ole kyllä kiireen häivää kun kaverit kentällä ovat. Paljon varmasti kertoo myös herrojen tehotilasto: +9 -0 -> +9. Lehtosesta varsinkin on parin viimekauden aikana kasvanu se Kärppien liideripakki, jota hänestä on aina odotettukkin.
Nyt pakkiparia kehuttuani huomisessa pelissä varmasti kolahtaa miesten takana :(

Kärppien peli ei ole mitenkään silmiä hivellyt alkukaudesta. Runkosarjan kolmas tila tässä vaiheessa kautta ei kuitenkaan ole tuloksellisesti mikään huono, vaikka pelissä on vielä paljon parannettavaa. Pelko persiissä lauantain ottelua odottaa, mutta toivo on aina korkealla kun Kärpät pelaa. Kyllä se peli jossain vaiheessa loksahtaa kohdilleen ja sitte meitä ei pysäytä edes naapurin Erkki. Huomenna voi JYP korjata potin kotia, keväällä kuitenkin näytetään kaapin paikka, toivottovasti.
 

Naughty_S

Jäsen
Operaatio Maan Pinnalle, episodi 1.

Henkilökohtainen toiveeni olisi, että ne moponsa selästä tippuneet JYP-kannattajat, jotka jo salaa toivovat runkosarjan nelossijaa ja hihkuvat 2007-projektin olevan etuajassa, tippuisivat takaisin maan pinnalle.
Alkukausi on ollut hieno, mutta tiettyjä realiteetteja ei kannata innostuneenakaan unohtaa..

Joukkueen osalta suurin testi on se, miten (todennäköiseen) tappioon suhtaudutaan. Jos vanhat merkit paikkaansa pitävät, niin varsinkin selvempilukuinen tappio sekoittaa kokemattoman joukkueen pasmat ja vaikutukset näkyvät koko loppukuukauden matseissa. Toivottavasti sir Matti saa kuitenkin pidettyä paketin kasassa, vaikka tässä välissä pari kertaa takkiin tuleekin.

Kärppien kolmosketju on kuitenkin paperilla JYPin ykköstä nimekkäämpi, joten sitä tappiota ei kannata kovin pitkään itkeä. Nämä tiimit ovat keväällä vähän eri peleissä... 1-6.
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Naughty_S kirjoitti:
Operaatio Maan Pinnalle, episodi 1.
Henkilökohtainen toiveeni olisi, että ne moponsa selästä tippuneet JYP-kannattajat, jotka jo salaa toivovat runkosarjan nelossijaa ja hihkuvat 2007-projektin olevan etuajassa, tippuisivat takaisin maan pinnalle.
No hemmetti, miksei tästä menestyksestä saisi nauttia? Ei tätä liikaa ole ollut ja nyt sinä olet toivomassa tällaisia. Sattuuko sua jos JYP pelaa paremmin kuin odotuksesi olivat?

Naughty_S kirjoitti:
Kärppien kolmosketju on kuitenkin paperilla JYPin ykköstä nimekkäämpi, joten sitä tappiota ei kannata kovin pitkään itkeä. Nämä tiimit ovat keväällä vähän eri peleissä... 1-6.
Miksi haluat hävitä ennen ottelua? Mikä JYPin ykkösistä?
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
kummitus kirjoitti:
Vaarasuo ei pelaa tänään.

Nelosen PreGamen tieto pitänee kyllä paikkansa. A:lla on peli ennen edustusta, joten saa nähdä pelaako Leppänen siinä vai onko edustuksen mukana 7.pakkina.

Voisi kyllä luulla, että seitsemällä mennään, kuitenkin viikon kolmas peli on jo kyseessä, vaikka Matti mitä ilmeisimmin pyrkikin säästelemään hieman paukkuja lauantaille, kun katsoo torstain pelin peliaikoja.

Ja raitapaitoja johtaa tänään Reijo Ringbom. Ihan hyvä valinta.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Naughty_S kirjoitti:
Operaatio Maan Pinnalle, episodi 1.

Henkilökohtainen toiveeni olisi, että ne moponsa selästä tippuneet JYP-kannattajat, jotka jo salaa toivovat runkosarjan nelossijaa ja hihkuvat 2007-projektin olevan etuajassa, tippuisivat takaisin maan pinnalle.
Alkukausi on ollut hieno, mutta tiettyjä realiteetteja ei kannata innostuneenakaan unohtaa..

Joukkueen osalta suurin testi on se, miten (todennäköiseen) tappioon suhtaudutaan. Jos vanhat merkit paikkaansa pitävät, niin varsinkin selvempilukuinen tappio sekoittaa kokemattoman joukkueen pasmat ja vaikutukset näkyvät koko loppukuukauden matseissa. Toivottavasti sir Matti saa kuitenkin pidettyä paketin kasassa, vaikka tässä välissä pari kertaa takkiin tuleekin.

Kärppien kolmosketju on kuitenkin paperilla JYPin ykköstä nimekkäämpi, joten sitä tappiota ei kannata kovin pitkään itkeä. Nämä tiimit ovat keväällä vähän eri peleissä... 1-6.

Kuules Matti, toi sun juttu ei mene enää läpi. Me on kuultu se ennenkin.

Vakavissaan ajatellen, vaikka mopon mahdollinen keuliminen perseestä onkin, ei tästä pelistä ei ole järkevää toivoa mitään pudotusta JYPille. Se toive tuskin toteutuu. Muutamia päiviä sitten Saipa oli Kärpille kova pala pelin kaikilla osa-alueilla, joten miksei JYP tänään sitä olisi? Eikä Saipan ykkösketju ole yhtään JYPin vastaavaa "nimekkäämpi", vaikka Viitaluoma pörssin kärjessä keikkuukin.
 

Naughty_S

Jäsen
Telaketju kirjoitti:
Maalit on kuitenkin kilautettava nopeasti ensimmäisessä erässä, koska k********** alkaa sen jälkeen ja tänä syksynä Kärpät ovat näyttäneet todella huonolta silloin kun taitokiekkoa on yritetty harrastaa satakiloinen äijä selässä.

Juu, Kärppien k******** kyllä täälläkin odotetaan, mutta eivät kai he sentään omia pelaajiaan k*****? Kuulostaa kyllä viihteelliseltä. Jotenkin sieluni silmin voinkin kuvitella Vallinin v************ epätoivoisesti pyristelevää Viuhkolaa Ringbomin "valvovien" silmien alla. Onko tulossa muita yllätyksiä, kenties Kukkonen napauttaa mailallaan JYP-pelaajan sijasta esim. Ujcikia käsivarteen? Eniten tosin huolestuttaa se, kuka vastaa Kärppien pellehyppyosastosta Jokisen lähdettyä NHL:ään.

Solomon kirjoitti:
Kuules Matti, toi sun juttu ei mene enää läpi. Me on kuultu se ennenkin.
No perkele, paljastuin.. :)
 

Mzt_t

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, JYP
Naughty_S kirjoitti:
Kärppien kolmosketju on kuitenkin paperilla JYPin ykköstä nimekkäämpi, joten sitä tappiota ei kannata kovin pitkään itkeä. Nämä tiimit ovat keväällä vähän eri peleissä... 1-6.

Nimien perusteella pelit ovat ennenkin ratkenneet...

Köpi kirjoitti:
Ja raitapaitoja johtaa tänään Reijo Ringbom. Ihan hyvä valinta.

Tjaa-a, en muista koskaan nähneeni kokonaisuutena hyvin vihellettyä peliä Ringbomilta. Toivottavasti ehkä jo tänään :)
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Köpi kirjoitti:
Ja raitapaitoja johtaa tänään Reijo Ringbom. Ihan hyvä valinta.

Hyvä valinta JYPin kannalta. Reijo nimittäin on kaikkien kotituomareiden isä ja äiti. Eli ei muuta kuin äänijänteet auki ja koko perhe huutamaan Hippokselle.
 

Mokela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Naughty_S kirjoitti:
Eniten tosin huolestuttaa se, kuka vastaa Kärppien pellehyppyosastosta Jokisen lähdettyä NHL:ään.

Janne Pesonen. Vituttaa oikein katsoa tämän miehen pellehyppyjä. Paljon pahempi kuin Jokinen filmeissään.
 

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Motivaatio Ongelmia?

Jokainen dynastia on kaatunut siihen että voittamisennälkä on kadonnut ja/tai luuloon omasta ylivertaisuudesta.
Joka tapauksessa tänä syksynä Kärppien peli on ollut toimii/ei toimi -luokkaa. Eli tappiopelin jälkeen seuraavalle vastustujalle kyyti on ollut kylmää tai sitten ei.
Kärppien pelin vielä hakiessa itseään ja suoritusvarmuuden puuttuessa, näkisin että Jyppillä on tänään hyväkin mahdollisuus voittaa peli. Edellä mainitun lisäksi vaakaa kallistaa kotijoukkueen puolelle se seikka että Jypin joukkue pelaaminen on tällä hetkellä S/M-liigan parasta ja ratkaisuvoimaa löytyy tänä vuonna myös muista kentistä kuin ykkösestä.
Tällä hetkellä Jyppi voittaa pelejä nimenomaan joukkueena, sillä ei tätä menestystä ainakaan pelaajamateriaalilla voida selvittää. Ja mikä parasta Jyppi on alkanut voittamaan myös vähämaalisia otteluita, mikä onkin tänään tärkeää kun vastassa on Bäckströmin tasoinen huippu maalivahti.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siniviivalle: Yritän parantaa kieliasuani. Minua vaivasi kirjoitushetkellä(töissä), kun Jypin kannattajien hyvään aloitukseen ei ollut kuin yksi vastaus vierasjoukkueen kannattajilta. Tämän vuoksi naputtelin viestin pikaisesti työn lomassa omia havaintojani pelistä tehneenä. Tietokantahakujen lomassa on aina 2-3 minuuttia kerrallaan aikaa jolloin saatan viestin pyyhkäistä. No tuossa on sen 2-3 minuutin tuotos. Korjasin hiukan kirjoitus virheitä, mutta en koe oikeaksi muuttaa lauseiden rakennetta, koska muut ovat jo viestini jälkeen. Kiitokset Jyppiknnattajille hyvistä ja asiapitoisista viesteistä. Ottelun alkutunnelmat ovat ihan erilaiset kuin edellisillä kausilla. Ikäänkuin ilmassa olisi suuren urheilujuhlan tuntua.

Minusta ottelussa myös näkyy SM-liigan taso. Sitä on parjattu tällä kaudella, mutta mielestäni touus on, että liigassa on kova taso. Kalpasta myös povattiin heittopussia, mutta miltä näyttää. Kalpa on vasta sijalla 12. Nämä on ohi pelistä, mutta menin tähän, koska Leiska otti tuossa esille sellaiset pelaajat kuin Mustonen, Salstedt, Bros ja Grünn. Kalpan potan tähän sen vuoksi, koska sillä on minusta toinen tärkeä maalivahti paluu muutaja Kimmo Kapanen. Pidän Kapasta edelleen huippumaalivahtina, vaikka prosentit ei huippuluokaa ole Kalpan takana. Minusta Kalpa on ollut liigan ehdoton ilo pilleri. 50 päästettyä maalia, mutta 27 tehtyä, jotka löytyy vain kärkikuusikoilta. Kalpa on tuonut liigaamme paljon kaivattua kiekollista osaamista, liiga olisi paljon köyhempi ilman Kurkaa. Samuli Suhonen nimi, joka kannattaa painaa mieleen.

Miten tämä taas liittyy Jypiin. Tuossa edellä puhuttiin Jyp 2007 projektista. Minusta Jyp on ikään kuin Kalpa edellä aikataulusta. Teillä on hyvä Ruotsista palannut maalivahti Wallinheimo, omaMestiksetä hankittu tähtipakki Kovanen(jolla on liigakausia takana), oma Kurka Virtasessa(jolla on jälleen enemmän kokemusta liigasta.) Tästä pääsemme taas pelaajiin. Edellä puhuttiin Caposta. Grünn ja Viitaluoma oli yhden kauden alussa pistepörssin kärjessä myös HIFK:ssa. Odottelin Grünnin läpi murtoa heti saiirryyttyä Jypiin samoin mietin Viitaluoman olleen hyvä mies Saipalle. Nyt Viitaluoma on pistepörssin kärjessä. Nämä pelaajat on hyvä esimerkki siitä, että kehittyminen liigassa vie aikaa. Molemmilla on ollut tietyt taidot, mutta vie aikansa, että sopivat palaset loksahtaa kohdilleen. Se vaatii pelaajalta henkisen kasvun ja luoton taitoihin, mutta toisaalta tarvitaan sopiva ketju tai kentällinen, jossa ajatukset kulkee yhteen. Esimerkkinä on taas Jypin Antti Virtanen. Pistepörssi sijoitus on huonmpi kuin viimekaudella. Tässä on kyse mielestäni palasten loksahtamisesta kohdalleen. Viime kaudella oli tutut Immonen ja Korhonen kaverina, nyt kavreiden kanssa pitää totutella. Onko Jypin 2007 projekti aikataulussa. Heitämpä näkemyksen. Mitä sillä on väliä? Jypillä menee nyt hyvin nauttikaa siitä. Organisaatio tekee myös hyvää työtä. Tuossa hyvin mainittiin, että nyt laajuutta 4 kenttään. Mielestäni niin pitääkin olla. Nyt projekti ei kaadu yhden kahden pelaajan menetykseen. Jypissä on ainesta uudeksi HPK:ksi. Sieltä viedään kermat kakun päältä joka vuosi, mutta aina se vain ponnistaa kärkeen. Saman on tehnyt JYpin katsoen playoffeihin. Minusta trendi on nyt hiukan nousussa. Turha sitä on takertua yhteen kahteen pelaajaan, pääasia on joukkue. Sitten, kun tuohon joukkueeseen löytyy kermaksi se Perrin tai Ton voi tulla se huipennus. Ei sillä väliä, jos menee HPK-maisesti hyvin. Kaiken takana on kuitenkin joukkue.

Kärpiltäkin on viety vuosi toisensa jälkeen kermat päältä. Aina sillä on kuitenkin kova ja laaja materiaali. Kaikentakana on kuitenkin kova ja pitkäaiakinen työ. Joukkueessa on aina runko ja pelitapa johon perustaa. Jokereilla ja HIFK:lla esimerkkinä ei jakseta odottaa työntuloksia ja pitää joukkuetta kasassa kautta pidempään. Valmentajia menee ja tulee samoiun pelaajia. Viimekaudella tuli Jokereille hopeaa. Jortikka sai harjoitella yhden kauden ja sitten tuli jo tulosta. HIFK:lla Aravirta sai ensimmäisellä kaudella jo pronssia, mutta toisella kaudella ei enää saanut epäonnistua kahta tosipeliä . Jyp jannatajat muistanevat miten Kärpät toimi Jyppiä vastaan keväällä 2003. Lähtikö Kake? Silti avaus oli katastrofi Kärpille. Sen joukkuen annettiin kasvaa. Tuloksia voi kaikki lukea. Menetykset on huimat:

2003: Ton, Tenkrat, Potaichuk, Bannister, Kukkonen, Pitkänen
2004: Smyth, Lievers, Machulda, Stepanek, Myllykoski
2005: Jokinen, Somervuori, Niinimaa, Boumedinne, Palsola, Nylander, Sihvonen

Kelpaisiko nimet Jypin ykkösviisikoksi?

Siinäpä nimi listaa. Mielestäni Kärpissä on tuosta listalta paikattu tälle kaudelle kolme viimeistä nimeä noilla mainituilla Brosilla ja Sahlstedtilla. Nimet Mustonen, Aaltonen, Jaakola, Korpikari on aika hiekkaa tuon listan rinnalla. Kärpissä kuitenkin tehdään lujasti töitä ja pelaajat kehittyy. Joka vuosi valitetaan liigan tason laskusta. Liigaan tulee ja menee hyviä pelaajia. Ongelma on, että Whitet ja kumppanit ei ole kunnossa, jota liiga vaatii. Toporowsky on tästä hyvä esimerkki. Pari kautta on kulkenut hyvin, kun harjoiteltu. harkins päin vastain. Homma ei skulaa ilman harjoittelua. Seurat pärjää hankkiessaan pelaajan tarpeeksi aikaisin, jotta saadaan harjoiteltua riittävästi. Lawson, Müller,Sahlstedt ja Bros ovat siitä hyviä esimerkkejä.

Illan ottelua ajatellen Kärppä kannattajan on hankala povata mitä tuleman pitää. Jypin otteluohjelma on vaikuttanut kohtalaisen helpolta. Se on hävinnytmielestäni odotetusti Bluesille. Sarjan kärjetä sillä on kohtaamatta Tappara ja Kärpät. Silti Jypin varmuus napsia pisteitä on hatun noston arvoinen suoritus. Se on ottanut pinnat kriisijoukkueilta Jokereilta ja HIFK:lta. Kärpät taas menetti pinnat. Varaa antaa periksi ei ole Kärpillä piirun vertaa. Minä annan suuren arvon Jypille voitoissa Saipasta, HPK:sta ja HIFK:sta. He oli hyviä joukkueita ainakin Kärppiä vastaan. SDyytä on muistaa, että myös suoritustaso heittelee illasta toiseen. Milloin Jyp väsähtää? Sarjaohjelma on ollut kova.
 

Nshr

Jäsen
JYP

Maalivahdit
40 Tommi Satosaari
72 Sinuhe Wallinheimo AK


1. kenttä
32 Eerikki Koivu AK
33 Juha Salmu AK
11 Carlo Grünn AK
27 Tero Koponen AK
23 Ossi Louhivaara AK

2. kenttä

20 Tommi Kovanen
5 Miika Huczkowski
12 Johannes Alanen
16 Arsi Piispanen
42 Antti Virtanen

3. kenttä

58 Jyri Marttinen
7 Jaako Niskavaara
6 Laurent Müller
22 Valtteri Tenkanen
14 Miikka Männikkö

4. kenttä
31 Juha Jääskeläinen
39 Ilkka Vaarasuo
25 Lucas Lawson
15 Juha-Pekka Hytönen
17 Jari Jääskeläinen
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Lauantai-illalle on tiedossa todennäköisesti Hippoksen Huumaa. Vaikka JYP ei varmasti näytä Kärppien rinnalla kiekollisesti taitavalta ja liikkuvalta, se varmasti kuitenkin tulee tänään olemaan sitä. Kaikki lähtee siitä, että puolustus on toiminut ja ennenkaikkea pahoilta virheiltä on kentällä vältytty.

JYP on pelannut äärettömän kurinalaisesti, vähän jäähyjä, vähän riskejä, ja paljon työtä. Kun koko joukkue ja kaikki neljä ketjua toteuttavat tätä tänään Wallinheimon ollessa viimeisenä lukkona, näen että veikkauksen 3.05 on hienoinen ylikerroin johon kannattaa panostaa kymppi tai pari. Ottelu nimittäin tulee olemaan tasainen ja vähämaalinen.

Vastustaja on JYPiä vastaan kotona päässyt todella vähän hyville maalipaikoille, ja samaa lienee tänään tiedossa myös Kärppien päässä. JYP kuitenkin pelaa luultavasti fyysisempää peliä kuin Kärpät, ja uskon tämän taistelevan ilmeen jättävän 3 pistettä tänään Hippokselle.

Vaikka sarjaa on pelattu vasta 9 kierrosta, on mahtavaa päästä katsomaan Hippoksella kärkikamppailua pitkästä aikaa. Tunnelma tulee olemaan sen mukainen!
 
Nyt on suuren urheilujuhlan tuntua ilmassa. En muista milloin viimeksi olisi hurrikaani leirissä ja sen kannattajissa (tai minussa) ollut näin vahvan positiivinen ilmapiiri. Toivottavasti se välittyy kentälle tänään. Virtuaalli tuoppi jokaiselle paikanpäälle menijälle, joka antaa edes pienen kannustuksensa kotijoukkueelle, kun en itse pääse sitä tekemään.

Uskon, että pelistä tulee vähä maalinen, mutta vauhdikas. Kummallakin joukkueella on erittäin hyvät maalivahdit. Mielenkiintoista on myös, että molemmilla on tasainen neljän kentän materiaali. Tosin Kärpillä huomattavasti laadukkampi. Ottelun ratkaisee asenne. Eli 3-2 Jypille.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pakkohan tämä kärkikamppailu on nähdä, näitä ei kovin usein tule. Luulisi tulevan tasainen ottelu kaikinpuolin ja parempi voittaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös