JYP 2015–2016 – Veltsun reagointishow, osa III

  • 253 210
  • 1 320

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
sen lisäksi valmennus näkee että Hietanen kuuluu pelaavaan kuusikkoon ja miksi ei kuuluisi, aloittaa kolmannen liigakauden JYPissä ja aiemmilla kausilla on tehnyt perusvarmaa puolustajan duunia, ei viihdy otsikoissa, mutta silloin Hietasen tasoinen pelaaja on onnistunut hommassaan.

Perusvarman puolustajan duuniin ei kuulu kerätä ylivoimaisesti eniten miinuksia ja pyöriä karusellissa omassa päässä.

Näistä Kemiläinen kuitenkin pelasi kokonaisvaltaisesti parhaiten viime kaudella ja on myös isokokoisin, maalaisjärjellä omaisi näin myös parhaat valmiudet kaksinkamppailuihin. Asiat ei aina näin mustavalkoisia ole, mutta en todellakaan ole ihmeissäni tuosta "varmasta" paikasta, Niku on vielä fyysisesti raakile ja Salonen ei oikeastaan hyvästä yrityksestä huolimatta ole esittänyt mitään. Niku ja Salonen taistelee lähtökohtaisesti tuosta rotaatiopakin paikasta.

Niinkuin sanoit, asiat eivät ole niin mustavalkoisia. Kemiläinen pelasi alkukauden hyvin hyökkäyspäähän, mutta kauden edetessä alkoi c-junioritasoa oleva pelinlukutaito näkyä ja mies oli omassa päässä aivan hyödytön. Kokonaisvaltaisesti kausi oli todella heikko, Salonen oli heittämällä parempi.

Koska Hännikäinen oli parempi pelaaja viime kaudella ja tasolla jolle Tavi ei ole koskaan päässyt ja tuskin pääseekään. Hännikäinen pelaa ensi kaudella Änärissä, Tavi ei. Kovin läpimurtokausi varmaan koskaan JYPissä Immosen lisäksi.

Hännikäinen pelaa ensi vuonna AHL:ssä. Tavi on ollut kolme vuotta sillä tasolla mitä Hännikäinen oli kauden JYPissä. Tuleva kausi näyttää löytyykö siihen vielä vaikka +10 pistettä lisää, kun selvästi asetellaan tuohon Lakun paikalle.
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
.

Ja ennen kun peliäkään on liigaa pelattu, olisi mielenkiintoista tietää että millä logiikalla Tavi ei mitenkään paikkaa Hännikäistä?

Harjoitusotteluita on kylläkin. Vertaan näillä näytöillä Hännikäisen vastaaviin viime vuonna samaan aikaan. Kuten mainitsit, liigapelejä ei ole pelattu joten enpä minä tietenkään niiden pohjalle voi mielipidettäni muodostaa. Hännikäinen oli aivan jäätävä komeetta, täydellinen flow-kausi ja moista pystyi ounastelemaan jo pre-seasonilla. Realismilla ajateltuna voi miettiä että näyttääkö Tavi kykenevän tällä hetkellä täysin samaan tai parempaan? Yhtä kaikki, olen mielelläni väärässä!
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Pakko olla samaa mieltä mitä Köpi, tässä ajatetaan todella pahaan miinaan jos peilataan vaan Lakun kautta. Ennakkoon Tavi tulee samaan paikkaan, mutta hivenen erilaisia pelaajia Tavi ja Laku on, niin suoranainen vertaaminen ei tee Taville oikeutta. Tavi on tosiaan jo useamman kauden pystynyt pelaamaan lähes sillä tasolla, millä Hännikäinen löi itsensä vasta JYPissä läpi ja Tavi on myös hyvä pelaaja puolustussuuntaan. Miksi suoranainen vertaaminen ei sitten tee Taville oikeutta, no se on Hännikäisen räjähtävyys tai pelityyli näyttää todelliselta sähköjänikseltä joka suuntaan. Tavi on huomattavasti verkkaisemman näköinen, mutta hyvällä pelinlukemisella ja sijoittumisella sekä oikea-aikaisella liikkumisella pystyy samaan mihin Lakukin.

Tarkoitus ei ole vähätellä Hännikäisen pelaamisen tasoa tai muuta, mutta kyllähän se näyttää paljon tehokkaammalta kuin esim Tavin pelaaminen, vaikka tosiasiassa eroa ei paljoa olisikaan. Kyllä itse ainakin rehellisesti pettynyt olen, jos Tavi ei korvaa Lakulta jäänyttä roolia ja minä en kaipaa mitään sirkustemppuja yms, vaan sitä vahvaa pelaamista mitä Tavi on aiemminkin esittänyt. Mikäli esittäisi samanlaisen tason noston kuin Hännikäinen JYPiin tullessa niin Tavi olisi liigan paras pelaaja, joten se ei ole realismia.
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Niin kyseessähän on kummasta enemmän hyötyä joukkueelle kun mietitään korvaavuutta. Itse rakennan nykykiekossa painoarvoa niin paljon luistelun ja flown varaan että näin ettei Tavista ole Lakun tasoiseksi paikkaajaksi. Mutta kuten sanoin, toivotaan että olin väärässä ja jos ei hyökkäyspäähän ole tarjota samanlaisia avuja niin puolustuspäässä parempi pelaaminen toki korvaa sitä.

Palatkaamme siis aiheen alkuun:
Toisaalta itse uskon että kunhan joukkue sinne pudotuspeleihin asti pääsee niin joukkue on paljon iskukykyisempi kun viimekaudella, Mäenpää -> Yonkman ja Perrin -> Joonas Nättinen . Jos siis pudotuspelejä silmällä pitäen katsotaan.
Eli jos myös Hännikäinen -> Tavi suhteen joukkue vahvistuu niin mikä jottei. Mutta kuten sanoin tässä vaiheessa kautta en asiaa niin näe.

Ehkä tässä voisin ottaa vastaan jonkinlaista vedonlyöntiä missä huomioidaan +/- sekä pisteet ottelukohtaisella keskiarvolla, Hännikäisen viime kausi vs. Tavin tuleva kausi.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Hännikäinen oli aivan jäätävä komeetta, täydellinen flow-kausi ja moista pystyi ounastelemaan jo pre-seasonilla. Realismilla ajateltuna voi miettiä että näyttääkö Tavi kykenevän tällä hetkellä täysin samaan tai parempaan? Yhtä kaikki, olen mielelläni väärässä!

Oli. Eipä sitä tarvi eikä pidä kiistää ja iso menetys Lakun lähtö oli. Mutta realistisesti ajattelen että tuommoisia Hännikäisen tapaisia boom-kausia tulee hyvin harvoin. Että kaikki loksahtaa heti kohdalleen.

Tavi on tosiaan tehnyt ~30 pistettä kolmella peräkkäisellä kaudella ja en näe kyllä mitään syytä etteikö voisi nakuttaa sitä tälläkin kaudella.
Tai paremminkin hänen pitää se tehdä, koska sitä varten hänet on Lappeenrannasta Keski-Suomeen naarattu.

Takana on kuitenkin iso loukkaantuminen viime kaudella, joten en olisi mitenkään huolissani vielä vaikka harkkapeleissä ei kulkisikaan siihen tahtiin kuin Hännikäisellä viime kaudella.
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Mutta realistisesti ajattelen että tuommoisia Hännikäisen tapaisia boom-kausia tulee hyvin harvoin. Että kaikki loksahtaa heti kohdalleen.

Nimenomaan. Joten eiköhän Tavi tule pelaamaan hyvän kauden mutta jos ajatellaan että miten tämä pelaajavaihdos vaikutti playoff-iskukykyyn joukkueessa niin tältä osin hyökkäyspään voimasuhteisiin tulee pieni heikennys. Omien näkemysteni mukaan.

Urheilu on urheilua ja peli peliä. Katsotaan pysyykö Tavi ehjänä, onko pudostuspelien MVP, vai pääseekö koko Jyppi pleijareihin.
 

J.Shelley#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP,Toronto Maple Leafs.
Miksi suoranainen vertaaminen ei sitten tee Taville oikeutta, no se on Hännikäisen räjähtävyys tai pelityyli näyttää todelliselta sähköjänikseltä joka suuntaan. Tavi on huomattavasti verkkaisemman näköinen, mutta hyvällä pelinlukemisella ja sijoittumisella sekä oikea-aikaisella liikkumisella pystyy samaan mihin Lakukin.

Tässähän tämä pähkinänkuoressa. Tuo Tavinkin "verkkainen" pelityyli selittyy sillä että äijällä on melkein täydellisyyttä hipova luistelutyyli, eilenkin moneen otteeseen katoin että Tavin luistelu on jotenkin hassun näköstä kun ei ole kiekossa, ja sitten hiffasin että sehän vetää pelkällä liu'ulla samaa vauhtia siellä mitä muut polkiessaan peräsuoli pitkänä koohottaen ympäri kenttää. Kiekon saadessaan kun laittoi jalkaa liikkumaan niin morjens. Kohtalaisen vaivattomasti onnistui suunnanmuutokset ja nopeat käännökset.

Tavista tulee olemaan vielä paljon iloa, hyvä pitämään kiekkoa ja tolla luistelulla todella vittumainen yrittää puolustaa pois. Tulee hommaamaan vielä monenmonta YV:tä JYPille tolla pelaamisella.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Toisaalta itse uskon että kunhan joukkue sinne pudotuspeleihin asti pääsee niin joukkue on paljon iskukykyisempi kun viimekaudella, Mäenpää -> Yonkman ja Perrin -> Joonas Nättinen . Jos siis pudotuspelejä silmällä pitäen katsotaan. Kunnon profiilihankintoja. Toki loukkaantumisia ei kestäisi juurikaan. Mutta en näkisi että välttämättä mitään taitavaa sentteriä tarvittaisiin. Riippuun nyt miten saadaan kaksi YV ketjua kasaan ja kuka ottaa Perrinin paikan. Olisiko jommasta kummasta nättisestä siihen tai jopa kummastakin.

Uskon asioitahan nämä ei ole, paikka poffeissa ja jatko siellä pitää itse ansaita. Mitä tulee tämän kauden hankintoihin, niin jos vertaat Joonas Nättistä Perriniin niin puhutaan ihan eri tyyppisistä senttereistä. Eki on siitä loistava sentteri että syöttö tulee lapaan lähes aina, tämä korostui etenkin Pilen kanssa ylivoimassa. Liike puolustuspäähän ei ehkä enää ollut entisenlainen, mutta aloitusten voittajana ja hyökkäyspelotteena Eki on kyllä Liigan parhaita. En millään jaksa uskoa että kummatkaan Nättiset pystyy Ekiä tässä korvaamaan. Eli paikkaajaa Ekille ei vielä ole löytynyt, ja se on iso aukko JYPin hyökkäysten rakentamisessa.

Joonas Nättisellä on hyvä mahdollisuus kehittyä Pilen ja Huban keskellä sentterinä, mutta Ekin korvaajaksi hänestä ei vielä ole.
 

low prospect

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, support KooKoo & Jokerit
Hännikäinen pelaa ensi vuonna AHL:ssä. Tavi on ollut kolme vuotta sillä tasolla mitä Hännikäinen oli kauden JYPissä. Tuleva kausi näyttää löytyykö siihen vielä vaikka +10 pistettä lisää, kun selvästi asetellaan tuohon Lakun paikalle.

Minä uskon pääsevän ylös. Mies on täysin eri tasoa kuin "joku vitun tavi". Ei sillä ettenkö uskoisi Tavin olevan kelpo hankinta mutta on aikamoista Hännikäisen vähättelyä ajatella että mies hänet korvaisi. Monet ei tunnu täällä käsittävän kuinka kovan kauden Hännikäinen viime kaudella pelasi!

Edit: johan tuo ero pitäisi nähdä pelkästään tilastoista: 19+27 vs 13+13. Vai olisiko Tavi tehnyt 6+14 puuttuvassa 12 pelissään jos olisi pelannu, en osaa sanoa..
 
Viimeksi muokattu:

J.Shelley#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP,Toronto Maple Leafs.
Minä uskon pääsevän ylös. Mies on täysin eri tasoa kuin "joku vitun tavi". Ei sillä ettenkö uskoisi Tavin olevan kelpo hankinta mutta on aikamoista Hännikäisen vähättelyä ajatella että mies hänet korvaisi. Monet ei tunnu täällä käsittävän kuinka kovan kauden Hännikäinen viime kaudella pelasi!

Eikai täällä nyt kukaan Hännikäisen viime kautta vähättelekkään? Kuitenkin, tässä täytyy muistaa että Hännikäisen läpilyönnissä oli 2 kohtalaisen tärkeää muuttujaa, nimittäin Löfman ja Tuppurainen. Jos Hännikäinen olisi pelannutkin kauden esim. Lahden vierellä, niin tuskin olisi NHL-sopimusta saanut.

Tavin ei tarvitse yksi yhteen korvata Hännikäistä pelaajana, riittää että Tavi korvaa Hännikäisen tuossa ketjussa. Ts. on toimiva osa tuota nimenomaista ketjua.
 

low prospect

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, support KooKoo & Jokerit
Eikai täällä nyt kukaan Hännikäisen viime kautta vähättelekkään?

No justhan tuossa sanoi joku että Tavi on pelannut 3 kautta samalla tasolla kuin Hännikäinen viime kaudella mikä ei pidä paikkaansa. Lainasin vain sitä viestiä.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No justhan tuossa sanoi joku että Tavi on pelannut 3 kautta samalla tasolla kuin Hännikäinen viime kaudella mikä ei pidä paikkaansa. Lainasin vain sitä viestiä.
Onko Tavi päässyt pelaamaan yhtä "täydellisessä" ketjussa, kuin Hännikäinen viime kaudella? Kannattaa edelleen muistaa, että kyseessä oli vain yksi kausi, jossa kaikki loksahti kohdalleen. Jos Hännikäinen olisi pelannut vaikkapa jossain toisessa joukkueessa samoja minuutteja, mutta ketjun kanssa ei asiat olisi loksahtaneet täydellisesti kohdalleen, niin pistemäärä olisi voinut jäädä puolta vähäisemmäksi. Tavi on vetänyt siellä 30p/kausi nurkilla jo useamman kauden, enkä usko että tuollaista "täydellistä" ketjua on hänelle vielä aiemmin löytynyt. Jos Hännikäinen pystyi tuollaiseen suoritukseen lähes olemattomilla aiemmilla näytöillä liigassa, niin miksei Tavi voisi kyetä pieneen parannukseen, mikäli kemiat ketjun kanssa loksahtavat kohdilleen?

Moni täällä antaa vähän liikaakin arvoa tuolle Hännikäisen läpimurtokaudelle, joka oli toki aivan huikea, mutta se oli vain yksi kausi. Eivätkä ne pisteet ja hyvät suoritukset tulleet pelkästään Hännikäisen omista ansioista, vaan taustalla on paljon muutakin.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
No justhan tuossa sanoi joku että Tavi on pelannut 3 kautta samalla tasolla kuin Hännikäinen viime kaudella mikä ei pidä paikkaansa. Lainasin vain sitä viestiä.

Minä sanoin niin. Ja seuraavaksi sinä selität, millä määritelmällä Tavi ei ole ollut kolmea kautta peräkkäin hyvä liigatason laitahyökkääjä, mitä Hännikäinen oli tasan viime kauden.

Ja voidaan ottaa veto Hännikäisen NHL-peleistä, jos olet luotettavampi velanmaksaja kuin @opelix.
 

low prospect

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, support KooKoo & Jokerit
Minä sanoin niin. Ja seuraavaksi sinä selität, millä määritelmällä Tavi ei ole ollut kolmea kautta peräkkäin hyvä liigatason laitahyökkääjä, mitä Hännikäinen oli tasan viime kauden.

Ja voidaan ottaa veto Hännikäisen NHL-peleistä, jos olet luotettavampi velanmaksaja kuin @opelix.

Otetaan ennemmin veto siitä että Tavi tekee saman verran pisteitä kuin Hännikäinen viime kaudella? En sanonut että Tavi ei ole todella hyväkin pelaaja. On todellakin ok hankinta! Ja mielestäni muutenkin hankinnat on ollut nyt hyviä ja ns täsmäosumia, mutta ei kukaan Tavi tai muu voi paikata miestä joka tekee 19+27. Ei Löfmankaan paikkaa Perriniä vaikka nyt onkin YV:n aloittava sentteri. Hännikäinen vaan oli jotain aivan muuta ja pari seuraava kautta varmasti näyttää hänen tasonsa, kun hän murtautuu Änäriin.

Ja seuraavaksi sinä sitten vuorostaan kerrot missä sanoin että Tavi ei ole ollut kolme edellistä kautta hyvä liigatason pelaaja?

Pelicans-matsin perusteella Joonas Nättinen on yllättävän hyvä käsiltään. Tavi pelasi OK kuten Löfman. Hyökkäyksessä ei oikein kukaan säväyttänyt. Nenonen jos saisi edes hitusen peliälyä, olisi kova mies.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
En sanonut että Tavi ei ole todella hyväkin pelaaja. On todellakin ok hankinta! Ja mielestäni muutenkin hankinnat on ollut nyt hyviä ja ns täsmäosumia, mutta ei kukaan Tavi tai muu voi paikata miestä joka tekee 19+27.

Millä perusteella Tavi ei voisi tehdä ensi kaudella +40 pistettä, jos piste-ennätys on jo 36?

Hännikäinen vaan oli jotain aivan muuta ja pari seuraava kautta varmasti näyttää hänen tasonsa, kun hän murtautuu Änäriin.

Hännikäinen ei pelaa ensi kaudella 10 peliä NHL:ssä. Paljonko panos? Anna tulla.
 

low prospect

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, support KooKoo & Jokerit
Millä perusteella Tavi ei voisi tehdä ensi kaudella +40 pistettä, jos piste-ennätys on jo 36?

Niin, piste-ennätys. Se on tosiaan 36 miehellä joka on pelannyt "yhtä hyvin 3 kautta" kuin Hännikäinen viime kaudella (19+27 ja +22). Jos Tavi tekee ensi kaudella 40p, se on häneltä erinomainen suoritus, sitä minä häneltä odotankin. Eikös hänet sen takia tänne hankittu? Mutta se ei ole likimainkaan sama kuin 19+27 ja 22+ ja siihen playoffit päälle mahtavin tehoin.

Tavi ei ole pelannu uransa aika lähellekään semmoista kautta kuin Hännikäinen viime kaudella pelasi. Näin ollen hän on lähtökohtaisesti huonompi pelaaja kuin Hännikäinen ensi kaudella. Eikös? Josta pääsemmekin siihen että vaikka Tavi on hyvä hankinta, hän ei lähtökohtaisesti korvaa Hännikäistä millään aspektilla.

Melkein saman tien voisi verrata Jarkko Malista Eric Perriniin.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Uskon asioitahan nämä ei ole, paikka poffeissa ja jatko siellä pitää itse ansaita. Mitä tulee tämän kauden hankintoihin, niin jos vertaat Joonas Nättistä Perriniin niin puhutaan ihan eri tyyppisistä senttereistä. Eki on siitä loistava sentteri että syöttö tulee lapaan lähes aina, tämä korostui etenkin Pilen kanssa ylivoimassa. Liike puolustuspäähän ei ehkä enää ollut entisenlainen, mutta aloitusten voittajana ja hyökkäyspelotteena Eki on kyllä Liigan parhaita. En millään jaksa uskoa että kummatkaan Nättiset pystyy Ekiä tässä korvaamaan. Eli paikkaajaa Ekille ei vielä ole löytynyt, ja se on iso aukko JYPin hyökkäysten rakentamisessa.

Joonas Nättisellä on hyvä mahdollisuus kehittyä Pilen ja Huban keskellä sentterinä, mutta Ekin korvaajaksi hänestä ei vielä ole.

Eri roolit sen takia itse korostin tuota pudotuspelejä. Vaikka Perrin iskikin koko kauden aikana pudotuspelit mukaanlukien kovia tehoja niin myös omissa soi, -5 pudotuspeleistä on paljon se. Se on juurikin sitä miten kokonaisvaltaisesti Nättinen pystyy pelamaan, hyökkäyspäässä tuskin samoihin tehoihin pääsee, mutta sen mitä häviää siellä voi voittaa puolustuspelaamisessa ja muualla. Siinä msisä Perrin antaa sen vapauttavan syötön Nättinen taas voi tilaa tehdä ketjukavereille ym.. Ei ole niin yksinkertaista.

Korvaajaksi ei siis ole, mutta voi olla jopa hyödyllisempi sillä kokonaisvaltaisella pelaamisella kun Perrin, varsinkin jos pudotuspelit joukkuetta kutsuu, toki sinne eka pitää päästä.
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Koko teksti

Nimenomaan näin itsekkin lähdin ajattelemaan. Ja mieleen tuli Hännikäinen ja hänen ns. korvaaja mistä alkoi vääntö. Laku oli vaan se isoin menetys viime kaudelta, eikä siihen ole niin vaan korvaajaa. Kummallista että yleinen ajatus on että Perrin on se jota ei voi korvata. Sentteri joka luistelee myös omaa maalia kohden, korvaa Ekin, näin kärjistetysti. Lakua "boom"-kausineen, ei korvaa tässä joukkueessa lähtökohtaisesti kukaan. Kaikki nämä juuri sillä playoff-kiikarilla.
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
Kylläpä lämmitti sydäntä katsoa kun Livetulokset kertoi ensin että peli 4-0, ja seuraava ilmoitus kertoi että 4-8 ! Tuollaisen pelin jälkeen kyllä sellanen fiilis, että tällä kaudella hurrikaani jyrisee loppuun asti. Oiskohan ratkaisevaan finaaliin Synergialle jo lippuja myynnissä ?
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Eri roolit sen takia itse korostin tuota pudotuspelejä. Vaikka Perrin iskikin koko kauden aikana pudotuspelit mukaanlukien kovia tehoja niin myös omissa soi, -5 pudotuspeleistä on paljon se. Se on juurikin sitä miten kokonaisvaltaisesti Nättinen pystyy pelamaan, hyökkäyspäässä tuskin samoihin tehoihin pääsee, mutta sen mitä häviää siellä voi voittaa puolustuspelaamisessa ja muualla. Siinä msisä Perrin antaa sen vapauttavan syötön Nättinen taas voi tilaa tehdä ketjukavereille ym.. Ei ole niin yksinkertaista.

Korvaajaksi ei siis ole, mutta voi olla jopa hyödyllisempi sillä kokonaisvaltaisella pelaamisella kun Perrin, varsinkin jos pudotuspelit joukkuetta kutsuu, toki sinne eka pitää päästä.

Jo Nättinen pääsi viime kaudella +3 MODOssa, eli ei niin suurta eroa, ja jos pisteitä haluat laskeskella niin on siinä Joonaksella vielä kirimistä päästä Ekin tahtiin, viiden JYP vuoden aikana Eki naputteli pisteitä 46-59 välillä, ja kruununa kaikelle jatkoaikamaali 2012 Finaaleissa Pelsuja vastaan.

Yksinkertaistahan tämä vertailu ei ole, eikä oikein tee oikeutta kummallekkaan, mutta en vielä tässä vaiheessa osta ajatusta että Jo Nättinen on kokonaisvaltaisempi pelaaja kuin Perrin. Toivotaan että jonain päivänä Jo Nättinen on sitä!
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jo Nättinen pääsi viime kaudella +3 MODOssa, eli ei niin suurta eroa, ja jos pisteitä haluat laskeskella niin on siinä Joonaksella vielä kirimistä päästä Ekin tahtiin, viiden JYP vuoden aikana Eki naputteli pisteitä 46-59 välillä, ja kruununa kaikelle jatkoaikamaali 2012 Finaaleissa Pelsuja vastaan.

Yksinkertaistahan tämä vertailu ei ole, eikä oikein tee oikeutta kummallekkaan, mutta en vielä tässä vaiheessa osta ajatusta että Jo Nättinen on kokonaisvaltaisempi pelaaja kuin Perrin. Toivotaan että jonain päivänä Jo Nättinen on sitä!

Eihän sitä tiedä kukaan kuinka hyvin mies vielä pelaa ja kun miehillä on eri vahvuudet niin vaikea sitä kokonaisaldoa on sanoa. Siinä missä Perrin oli ylivoiman kapelimestari niin Nättinen taas on varmasti parempi taas alivoimalla ja puolustussuuntaan. Sitä tässä itse hain että joukkueen menestykseen voi kummankin avulla olla kuitenkin melko samat mahdollisuudet, kaikki riippuu lopulta kuinka kokonaisvaltaisesti pelaa hyvin ja on hyödyllinen joukkueelle. Joskus se ei edes näy missään tehoissa että joukkueelle ollut hyödyllinen, jos raastaa, taklaa, aiheuttaa jäähyjä, maalipaikkoja ketjukavereille niin voi tehdä vaikka 0+0 tehot ja silti olla 50 pisteen miestä hyödyllisempi kokonaisuudessaan.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Eihän sitä tiedä kukaan kuinka hyvin mies vielä pelaa ja kun miehillä on eri vahvuudet niin vaikea sitä kokonaisaldoa on sanoa. Siinä missä Perrin oli ylivoiman kapelimestari niin Nättinen taas on varmasti parempi taas alivoimalla ja puolustussuuntaan. Sitä tässä itse hain että joukkueen menestykseen voi kummankin avulla olla kuitenkin melko samat mahdollisuudet, kaikki riippuu lopulta kuinka kokonaisvaltaisesti pelaa hyvin ja on hyödyllinen joukkueelle. Joskus se ei edes näy missään tehoissa että joukkueelle ollut hyödyllinen, jos raastaa, taklaa, aiheuttaa jäähyjä, maalipaikkoja ketjukavereille niin voi tehdä vaikka 0+0 tehot ja silti olla 50 pisteen miestä hyödyllisempi kokonaisuudessaan.

Meiltähän löytyy joukkueesta jo alivoima osaamista Lahden ja Löfmannin osalta, eli sinne osostolle Jo Nätiistä ei hankittu. Jonkun niitä maaleja kumminkin pitää tehdä, eli hyökkäysvoimaa ja taitoa pitää myös olla menestyvässä joukkueessa. Jos teet 50 tehopinnaa kaudessa niin en kyllä ymmärrä miten voit olla hyödyttömämpi joukkuelle kuin 0+0 tehoilla kiikaroiva palaaja? ja tarkoitan tässä nimenomaan hyökkääjiä. Jos koko joukkue on täynnä puolustavia hyökkääjiä niin silloin pelien voittaminen on todella vaikeaa, ilman maalintekijöitä ei voi voittaa mitään.

JYPin tämän kauden joukkue on astetta enemmän puolustus suuntaan rakennettu kuin viime kauden joukkue. Toivon kuitenkin että viime kauden lopun rohkeaa hyökkäyspelaamista ei ole unohdettu. Loukkaantumisia tämä joukkue ei kestä, mikäli Löfman tai Jo Nättinen ovat telakalla niin korvaaja on löydyttävä nopeasti, Boyce ei ole silloin siihen oikea vaihtoehto.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niin, piste-ennätys. Se on tosiaan 36 miehellä joka on pelannyt "yhtä hyvin 3 kautta" kuin Hännikäinen viime kaudella (19+27 ja +22). Jos Tavi tekee ensi kaudella 40p, se on häneltä erinomainen suoritus, sitä minä häneltä odotankin. Eikös hänet sen takia tänne hankittu? Mutta se ei ole likimainkaan sama kuin 19+27 ja 22+ ja siihen playoffit päälle mahtavin tehoin.

Tavi ei ole pelannu uransa aika lähellekään semmoista kautta kuin Hännikäinen viime kaudella pelasi. Näin ollen hän on lähtökohtaisesti huonompi pelaaja kuin Hännikäinen ensi kaudella. Eikös? Josta pääsemmekin siihen että vaikka Tavi on hyvä hankinta, hän ei lähtökohtaisesti korvaa Hännikäistä millään aspektilla.

Melkein saman tien voisi verrata Jarkko Malista Eric Perriniin.
Ei tässä nyt kukaan mielestäni ole väittänyt, että Tavi olisi lähtökohtaisesti Hännikäistä parempi pelaaja. On vain nostettu esiin se fakta, että Tavi on Hännikäistä tullut paikkaamaan ja hänellä on kaikki mahdollisuudet siinä onnistua.

Et vieläkään suostu uhraamaan ajatustakaan sille, miten ketjukaverit vaikuttavat pelaajan otteisiin ja etenkin pisteisiin? Voisitko kertoa, että miksi tätä asiaa ei voida ottaa huomioon? Väitän, että Hännikäisellä oli viime kaudella paremmat ketjukaverit ja etenkin parempi kemia heidän kanssaan, kuin Tavilla on ollut parhailla kausillaan. Hännikäisen viime kausi oli yksinkertaisesti täydellinen. Tavi on pelannut suunnilleen samalla tasolla jo kolme kautta, eikä mikään viittaa siihen että hän olisi huippunsa jo tavoittanut tai pelannut unelmakausia nakutellessaan 30 pisteen pintaan.

Ja vaikka ylläoleva unohdettaisiin, niin kehtaatko nyt ihan tosissasi väittää, ettei pelkästään tilastoja katsottaessa Tavi pysty "korvaamaan Hännikäistä millään aspektilla"?

Hännikäisen kolme edellistä kautta (vain liigassa pelatut pelit):

12-13: 20. 0+1=1, -3
13-14: 22. 3+3=6, +6
14-15: 60. 19+27=46, +22

Tavin kolme edellistä kautta:

12-13: 60. 16+11=27, +0
13-14: 60. 10+26=36, +12
14-15: 48. 13+13=26, +2

Näitä tilastoja katsellessako ihan käsi sydämellä voit väittää, ettei Tavi pysty korvaamaan Hännikäistä millään aspektilla?

Viime kausi oli Tavilta hieman vajaa, joten ei katsella nyt sitä. Edelliskaudella hän pystyi käytännössä samaan syöttöpistemäärään, kuin Hännikäinen viime kaudella. Myös tehotilasto oli mukavasti plussan puolella. Maaleja ei tullut hirvittävää määrää, mutta tilastoja katsellessa näyttää selvältä, että 20 maalia ei ole täysin utopistinen ajatus Tavin kohdalla. Näkisin, että Tavilla on ehdottomasti mahdollisuudet päästä Hännikäisen viime kauden pisteisiin, jos kaikki osuu kohdalleen.

Missä näkyy siis tämä Hännikäisen jumalan kaltainen suorittaminen, johon Tavi ei voi mitenkään vastata?

Ja ettei totuus unohtuisi: ihastuin Hännikäiseen ja hänen pelityyliinsä aivan totaalisesti viime kaudella (kukapa ei olisi ihastunut). Tulen fanittamaan häntä jatkossakin varmasti koko uransa ajan. Mutta kannattaa muistaa tässä vaiheessa se totuus, että Hännikäinen ei ollut näyttänyt miesten sarjoissa oikein mitään ennen läpimurtoaan JYPin paidassa. Kyseessä on kuitenkin vain yksi kausi, vaikkakin se sitten sattui olemaan täydellinen unelmakausi.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Minusta asiaa pitää ennen tuomitsemista tarkastella ennen kauden alkua olleilla odotuksilla. Eli oliko Hännikäiselle hänen saapuessaan yhtä kovat odotukset kuin Tavin kohdalla on nyt? Tiedettiin, että miehessä on potentiaalia, mutta väittäisin tässä kohtaa, että 99% odottaisi yhtäaikaisesti samalla taustalla saapuessa Tavilta enemmän. Miksi mies ei siis voisi paikata Hännikäistä? Tavi voi hyvinkin paukuttaa JYPin pisteykköseksi noin 50 pisteellä. En olisi lainkaan yllättynyt. Samaan plusmiinuslukemaan en usko, mihin Hännikäinen pääsi viime kaudella, mutta eipä sitä häneltäkään olisi kukaan uskonut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös