JYP 2015–2016 – Veltsun reagointishow, osa III

  • 253 153
  • 1 320

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näissä on yleisellä tasolla kuitenkin hyvä joukkueen tavoitteen(taistellaanko kotiedusta vai säälipaikasta) lisäksi huomioida että millaiseen rooliin ollaan lähtökohtaisesti tulossa. Siinä on melkoinen ero että tuletko kärkiketjuun tulosvastuun kera vai oletko low risk, high reward -haku.
Tämä nyt menee jo saivartelun puolelle. Nättinen on toki varmasti hieman Ruohomaata kalliimpi pelaaja, mutta lähtökohdat ovat melko samanlaiset. Nättinen nyt on vain näyttänyt tasoaan miesten peleissä hieman enemmän, kuin Ruohomaa vuosi sitten, joten suurempi hintalappu on täysin hyväksyttävissä.

Silti tässä puhutaan melko alhaisesta riskistä Nättisenkin kohdalla. Ja se oli varmasti ajatuksenakin. Mielestäni Nättinen on huomattavasti varmempi ratkaisu, kuin joku 50k kalliimpi AHL-jyrä, jolla saattaisi edellisiin kausiin vedoten olla enemmän potentiaalia pisteiden tekoon.

Iske nyt joku nimi pöytään, joka olisi mielestäsi ollut Nättisen tilalle lähtökohtaisesti varmempi ratkaisu ja omaa enemmän potentiaalia hyökkäävän ketjun pistenikkariksi? Ja kun pidetään mielessä, että hintalappu tuskin saisi olla yli 150k.
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä nyt menee jo saivartelun puolelle. Nättinen on toki varmasti hieman Ruohomaata kalliimpi pelaaja, mutta lähtökohdat ovat melko samanlaiset. Nättinen nyt on vain näyttänyt tasoaan miesten peleissä hieman enemmän, kuin Ruohomaa vuosi sitten, joten suurempi hintalappu on täysin hyväksyttävissä.
Aivan. Ja onhan Nättinen junnusta lähtien ollut huomattavastikin Ruohomaata lahjakkaampi ja potentiaalisempi tulevaisuuden nimi. Tehopisteet junnusarjoissa, hienosti menneet junnumaajoukkuedustukset ja NHL-varaus. Lisäksi AHL:ssa Helmikuussa 2012 Nättinen valittiin viikon pelaajaksi. Ruohomaa ei ihan tällaisilla leveleillä liiku, joten kalliimpi hintalappu on todellakin perusteltu.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Tämä nyt menee jo saivartelun puolelle. Nättinen on toki varmasti hieman Ruohomaata kalliimpi pelaaja, mutta lähtökohdat ovat melko samanlaiset. Nättinen nyt on vain näyttänyt tasoaan miesten peleissä hieman enemmän, kuin Ruohomaa vuosi sitten, joten suurempi hintalappu on täysin hyväksyttävissä..
Ruohomaan näytöt olivat vuosi sitten kovaa luokkaa. Mestiksen pistepörssin kakkonen ja valinta koko sarjan parhaaksi pelaajaksi sekä parhaaksi hyökkääjäksi. Se tapahtui tosin jo Jokipoikien riveissä lainalla JYPistä. Kertoo vaan siitä että sukset olivat menneet jo aikaisemmin ristiin. Nättisellä ei ollut niin vahvaa esittämistä vaikka ulkomailla pelasikin. Tosin, edelleen, rooli oli eri ja pelaajat eri tyyppisiä. Siinä missä Ruoho on puhdas taitelijasielu joka elää pisteistä, Nättinen on kokonaisvaltaisempi pelaaja mutta pisteidentekotaito ei ole niin hyvällä tasolla kuin Ruohomaalla. Nättinen on nätisti sanottuna projektipelaaja vielä mutta tälläinen, kuten on jo monesti sanottu, low risk - high reward statuksella tällä hetkellä. Minun mielestäni Nättinen on hyvä hankinta koska potentiaalia on liigatasolle mutta ymmärrän hyvin myös ZayWestin kannan hänen hankintaansa liittyen. 100k€ on Nättisestä kuitenkin aivan liikaa, vanhoihin näyttöihin perustuen. Uskon vakaasti siihen ettei Nättinen niin paljoa JYPille maksa edes sivukuluineen.

Katsellaan silti vielä kesä läpi ja kun sieltä uusia hankintoja julkistetaan, arvioidaan silloin hankintoja paremmin.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ruohomaan näytöt olivat vuosi sitten kovaa luokkaa. Mestiksen pistepörssin kakkonen ja valinta koko sarjan parhaaksi pelaajaksi sekä parhaaksi hyökkääjäksi. Se tapahtui tosin jo Jokipoikien riveissä lainalla JYPistä.
Mestiksen pistepörssin kärkinimiä ei ole koskaan mitenkään hirvittävän suuresti liigassa arvostettu ja usein on nähty, että Mestiksen pisteet eivät realisoidu liigassa välttämättä oikein millään tasolla. En sanoisi, että näytöt olivat kovaa luokkaa, jos vertaa Nättisen vuosiin AHL:ssä ja Ruotsissa, vaikka pisteitä ei noilta reissuilta hirvittävästi matkaan tarttunutkaan. Puhutaan kuitenkin täysin eri tason sarjoista, joiden arvostuksessa on vielä tasoeroakin suurempi ero.
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ruohomaan näytöt olivat vuosi sitten kovaa luokkaa. Mestiksen pistepörssin kakkonen ja valinta koko sarjan parhaaksi pelaajaksi sekä parhaaksi hyökkääjäksi.
Totta, mutta Ruohomaa oli 25 vuotta tuolloin. Joonas Nättinen pelasi jo viisi vuotta nuorempana mainion tulokaskauden AHL:ssa (63 11+10=21 ja vertailun vuoksi Harri Pesonen, 24-vuotiaana 64 14+17=31). Ruohomaakin pelasi erinomaisen kauden miesten tasolla jo parikymppisenä, mutta sarjataso oli Suomi-sarja ja joukkue LujaHT. Nättinen on fysiikaltaan NHL-tason peluri, Ruohomaa ei siellä päinkään. Nättinen on ollut loistava eri ikäluokkien nuorten maajoukkueissa. Ruohomaa ei ole koskaan ollut maajoukkuetasoa.

Edit: Lisäystä

...pisteidentekotaito ei ole niin hyvällä tasolla kuin Ruohomaalla.
Tosilahjakkuudet ovat tehokkaita yleensä jo nuorina poikina.

Lisäperspektiiviä ja kuriositeetteja:

Jr B-SM-sarja, JYP 2007 - 2008:
1. Joonas Nättinen (s. -91) 34 ott.14 + 34 = 48




.
5. Sami Vatanen (s. -91) 26 ott. 7 + 25 = 32

.
.

9. Mikko Salmio (s. -91) 33 ott. 12 +8 = 20
10. Pekka Jormakka (s. -90) 6 0tt. 11 + 9 = 20 (!)

***
U20 WJC Top 3 Player on Team


2014-2015 Julius Honka, Mikko Rantanen, Ville husso
2012-2013 Markus Granlund, Ville Pokka, Petteri Linbohm
2011-2012 Mikael Granlund, Joel Armia, Sami Aittokallio
2010-2011 Joonas Nättinen, Sami Vatanen, Joni Ortio
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Hotakaisen puuttuva sopimus ei tee hänestä vielä lähtijää ja sen vuoksi en tuohon halunnut tarttua. Vaikea myös nähdä miksei taatusti edulliselle Hotakaiselle tehtäisi sopimusta kun kalliimmallekin omalle pojalle se tehtiin.

Lähtemiseen viittaa tietysti se ettei kuulu tällä hetkellä edes JYPin harjoittelurinkiin. Ja voihan mahdollinen lähtö olla myös Hotakaisen omaa halukkuutta.

..mutta nyt eletään "hivenen" nihkeämmässä taloustilanteessa ja tällöin olisi ensisijaisen tärkeää huomioida pelaajatyyppien tarve. Mihin sijoitat rahaa ja millä perusteella.

Nättisen signauksen puolesta löytyy paljonkin hyviä perusteita, joita jo erittelin edellisessä viestissäni. Harmi vaan että tunnut sivuuttavan ne kokoajan ja keskustelu kanssasi on täysin hedelmätöntä, kun olet määritellyt Nättisen hankinnan täysin turhaksi - näkemättä JYPin paidassa peliäkään. Mutta olihan se Hännikäinenkin turha, Kauppinen etc. etc.

Sitä ihmettelen että miksi toistelet tätä pelaajatyyppi-tarve mantraasi vain Nättisen kohdalla. Minusta yhtä hyvin tuo logiikkasi voisi päteä Kolehmaiseenkin, mutta nyt sylttytehtaasi kohteena on vain Nättinen. Syystä joka ei todennäköisesti aukene juuri kellekään täällä.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minusta on järkevää katsoa ensin hankittu Nättinen ja muut kortit joukkueessa ennenkuin siihen aletaan jotain kallista hankintaa raahamaan tilalle. Kuitenkin sekä Nättinen, Löfman että Boyce pystyvät tarvittaess pelamaan sekä laidassa että keskellä. Parempi tuossa pitää pientä reagointivaraa kauden aikana kun hankkia joku kallis hankinta joka vie ison osan budjetista, siihen vielä mahdollinen floppivaara tai loukkaantuminen niin siihen ne rahat sitten meneekin. Lopulta ei mitään säästöä siihen että Perrin olisikin pelannut.

Eiköhän tässä taloustilanteessä ensikaudellakin ole siirtorajan kynnyksellä liigassa pelaajia kaupan niin monta seuraakin jää viivan alle ensikaudella ja en olisi niin varma tuosta KHL:stä, sieltäkin voi hyvässä lykyssä pari seuraa ennen kauden alkua tai kauden aikana mennä nurin tai pelaajia vapautua jokatapauksessa, mielummin pitää reakointivaraa tarvittaessa kun kallista mahdollista AHL floppia tuohon hankkia.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sitä ihmettelen että miksi toistelet tätä pelaajatyyppi-tarve mantraasi vain Nättisen kohdalla. Minusta yhtä hyvin tuo logiikkasi voisi päteä Kolehmaiseenkin, mutta nyt sylttytehtaasi kohteena on vain Nättinen. Syystä joka ei todennäköisesti aukene juuri kellekään täällä.
Tämä, tuhannesti tämä. ZayWestillä tuntuu olevan jotain henkilökohtaista Nättistä vastaan. Minusta on jo lähtökohtaisesti suorastaan järjen vastaista olla millään tapaa Nättisen hankintaa vastaan. Kyseessä ei ole kallis pelaaja, mutta osaamisensa hän on jo osoittanut ja potentiaalia on selvästi parempaankin. Mielestäni erinomainen haku.
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyseessä ei ole kallis pelaaja, mutta osaamisensa hän on jo osoittanut ja potentiaalia on selvästi parempaankin. Mielestäni erinomainen haku.
Todellakin näin. En ole vielä huomannut mainita, mutta minunkin mielestä Joonas Nättinen erinomainen haku edellä mainituista syistä. Mulla on hyvä kutina näiden lahjakkaiden Nättisten keräämisestä samaan porukkaan kotikaupunkiinsa. Tässä tarinassa on jättipotin aineksia lähitulevaisuudessa.

Julius taitaa olla isoveljeään vielä pykälää kovempi lupaus.
Kun laitan vierekkäin J-P Hytösen ja Topi Nättisen tehotilastot sekä C, B ja A SM-sarjatasolta että nuorten maajoukkue-edustuksien osalta, huomaan paljon yhtäläisyyksiä. Mielestäni T. Nättisen pelityylissäkin on paljon samaa kuin Hytösen, mutta Topilla on sitä 2000-luvun alun parikymppistä Hytöstä pehmeämmät kädet. Topi on aivan saman kokoinenkin kuin J-P oli tuon ikäisenä.

Topi Nättinen on saanut kehittyä Akatemiassa ja suoritti kauden läpi jo yli piste/peli tahdilla (myös pudotuspelit), joka on pirun kova tulos vasta kaksikymppiseltä pojalta Mestiksessä. J-P teki suunnilleen tuossa iässä keikan Jukureihin, mutta ei pystynyt Mestis-tasolla vielä Topin tehoihin. Taas vertailun vuoksi Ossi Louhivaara oli tehokas parikymppisenä mestiksessä, mutta ei ihan Topin veroinen hänkään. Eikä aivan Ilari Filppulakaan samassa iässä. On tietenkin vaikea arvioida miten aika ym. tekijät muuttavat noiden tehotilastojen suhteita, mutta kyllä vielä näin lyhyen historian tilastot tarjoavat - ainakin omille spekulaatioilleni - suuntaviivoja. Minusta Topilla on hyvät mahdollisuudet ja edellytykset kehittyä Hytösen tasoiseksi pelimieheksi samanlaiseen rooliin. Juliuksella ja Joonaksella on fyysisten ominaisuuksiensa ansiosta potentiaalia vielä paljon enempään.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Minusta on jo lähtökohtaisesti suorastaan järjen vastaista olla millään tapaa Nättisen hankintaa vastaan. .

Terve kritiikki ja odotukset pätevät yhtälailla Joonas Nättisenkin kohdalla, mutta miehen tuomitseminen ilman minkäänlaista tietoa ja havaintoa pelaajan istumisesta JYPin palapeliin on jotain käsittämätöntä.
 
Viimeksi muokattu:

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minusta Topilla on hyvät mahdollisuudet ja edellytykset kehittyä Hytösen tasoiseksi pelimieheksi samanlaiseen rooliin.
Topilla on hyvät ainekset kehittyä kovan luokan pelaajaksi, mutta mielestäni pelaajatyypiltään hän ei ole Hytösen kanssa samanlainen. Kuten jo sanoitkin, niin Topilla on pehmeämmät kädet, mutta tämän lisäksi hän ei ole profiloitunut erityisemmin kahden suunnan pelaajaksi, vaan on melko puhtaasti hyökkäysvoittoinen pelaaja. Hytönenhän on nimenomaan kahden suunnan sentteri ja puolustushommissa erittäin hyvä. Topista tulee todennäköisesti enemmän hyökkäyspainotteinen pelintekijä kärkiketjuihin.

Ensi kausi on Topin viimeinen tilaisuus näyttää kyntensä JYPin riveissä, mahdollisuuden tulee varmasti siihen saamaan. Menneellä kaudella oli vielä liikaa epävarmuutta liigapeleihin. Jos tulevalla kaudella ei tule läpilyöntiä liigassa, niin lähtee todennäköisesti hakemaan vauhtia muista maisemista.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Arvon Nelfor ja kummitus, tuossa aikaisemmin tartuin vaan kommenttiin Ruohomaan ja Nättisen nöytöistä vuosi sitten. Jos argumentti on tuo, siihen ei silloin tarvitse tuoda mitään vuosien takaisia junnutilastoja. Miksi? Koska sellaisia pelaajia on todella paljon jotka ovat staroja junnutasolla mutta se potentiaali ei realisoidu koskaan aikuisten sarjoissa. Siksi hyvä ohjenuora onkin pelaahankinnoissa, pelaaja on niin hyvä kuin hänen edellinen kausi osoittaa. Pelkästä potentiaalista ei kannata maksaa.

Nättisistä Julius on sellainen pelaaja joka omaa selkeästi eniten potentiaalia mutta hänestä kannattaa kasvattaa kärkiketjujen pelaajaa. Tarkoittanee ensi kautta Akatemian riveissä. Siellä olisi siis Antonen ja Nättinen kasvamassa korkoa. JYPin neloseen rikkovaan rooliin heitä ei kannata ottaa.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Annetaan se legendaarinen 10 peliä kauden alusta näyttää meille palstalaisille ja teilataan Nättinen sen jälkeen? Tärkeintä on hyvä pelisysteemi ja oikein roolitettu joukkue. Nättinen voipi toimia hyvin myös puolustavammassa roolissa oikeiden kavereiden kanssa. Nättisestä ei välttämättä olla ykkös sentteria tekemässäkään.

Yksi ainoa toive on ettei tänne raahata enää yhtää Cory Quirkkia jostain saksan divarista vaan käytetään ennemmin omia junnuja.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yksi ainoa toive on ettei tänne raahata enää yhtää Cory Quirkkia jostain saksan divarista vaan käytetään ennemmin omia junnuja.

Toki näinkin, mutta kysehän on toki myös aina rahasta. Tuskin joku Cory Quirk montaa penniä aikoinaan maksaa. Toki viimekausilla JYPin oma junnutuotanto on ollut niin loistavaa ettei kannata turhaan ihan noin kovia arpoja ostaa mistään. Ehkä tuossa puolustukseen voisi olla tarvetta Näkyvän kaltaiselle pelaajalle joka hankittaisiin ensiksi mestiksen ja liigan väliä hyppäämään, mutta on mahdollisuuksia isompaakin.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Toki näinkin, mutta kysehän on toki myös aina rahasta. Tuskin joku Cory Quirk montaa penniä aikoinaan maksaa. Toki viimekausilla JYPin oma junnutuotanto on ollut niin loistavaa ettei kannata turhaan ihan noin kovia arpoja ostaa mistään. Ehkä tuossa puolustukseen voisi olla tarvetta Näkyvän kaltaiselle pelaajalle joka hankittaisiin ensiksi mestiksen ja liigan väliä hyppäämään, mutta on mahdollisuuksia isompaakin.

Itse olen osin erimieltä junnutuotannon osalta. JYP tuottaa maaluvahteja ja pakkeja. Hytönen-Pihlman ikäluokan jälkeen JYP ei ole tuottanut yhtään laatuhyökkääjää. Ensikauden rosteri on selkeästi heikompi kuin päättyneen kauden. Aavistuksen arpapelillä lähdetään ja ennakkoasetelmissa nykyrosteri on hyvin keskikastia..
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Topilla on hyvät ainekset kehittyä kovan luokan pelaajaksi, mutta mielestäni pelaajatyypiltään hän ei ole Hytösen kanssa samanlainen. Kuten jo sanoitkin, niin Topilla on pehmeämmät kädet, mutta tämän lisäksi hän ei ole profiloitunut erityisemmin kahden suunnan pelaajaksi, vaan on melko puhtaasti hyökkäysvoittoinen pelaaja. Hytönenhän on nimenomaan kahden suunnan sentteri ja puolustushommissa erittäin hyvä. Topista tulee todennäköisesti enemmän hyökkäyspainotteinen pelintekijä kärkiketjuihin.
Minusta Topi osaa kyllä pelata molempiin suuntiin. Hänen roolinsa oli kaksikymppisten kultamaajoukkueessakin hyvin samanlainen kuin J-P Hytösen nykyrooli aikuisten maajoukkueissa. Hurrikaanimaista peliasennetta ja vauhtia siis piisaa vaihdosta toiseen eikä selkä suoristu koskaan.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Topi Nättisen kohdalla on turha puhua mistään tulevaisuuden roolista ennenkuin lapsenkengissä olevat fyysiset ominaisuudet saadaan (jos saadaan) liigatasoiseksi.
Nykyisellä fysiikalla hänestä ei tule edes liigapelaajaa, mutta en minäkään häntä nyt mitenkään Hytöseen vertailisi.

Hyökkäyssuuntaan hänen parhaat ominaisuutensa ovat, suht näppärähän hän on käsistään, mutta tällä hetkellä juuri fysiikan takia hyvin kaukana liigapelaajasta.
 

Sudan1

Jäsen
Itse olen osin erimieltä junnutuotannon osalta. JYP tuottaa maaluvahteja ja pakkeja. Hytönen-Pihlman ikäluokan jälkeen JYP ei ole tuottanut yhtään laatuhyökkääjää. Ensikauden rosteri on selkeästi heikompi kuin päättyneen kauden. Aavistuksen arpapelillä lähdetään ja ennakkoasetelmissa nykyrosteri on hyvin keskikastia..

Kuka Harri Pesonen? Tai Miika Lahti?
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse olen osin erimieltä junnutuotannon osalta. JYP tuottaa maaluvahteja ja pakkeja. Hytönen-Pihlman ikäluokan jälkeen JYP ei ole tuottanut yhtään laatuhyökkääjää. Ensikauden rosteri on selkeästi heikompi kuin päättyneen kauden. Aavistuksen arpapelillä lähdetään ja ennakkoasetelmissa nykyrosteri on hyvin keskikastia..
Paras JYPin tuottama laatuhyökkääjä edellä mainittujen jälkeen on Pekka Jormakka. Kävi koko juniorikoulunsa JYPissä, joskin lopullinen läpimurto liigaan tapahtui vasta Pelicansissa.

En vieläkään ole oikein hyväksynyt sitä tapaa, miten Jormakkaa JYPissä kohdeltiin. Ensimmäisissä liigapeleissäänkin esitti hienoja otteita, jotka palkittiin aina tiputtamalla pois kokoonpanosta. En ihmettele yhtään, että miehellä meni hermot siihen touhuun ja lähti lopulta muihin maisemiin.
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Topi Nättisen kohdalla on turha puhua mistään tulevaisuuden roolista ennenkuin lapsenkengissä olevat fyysiset ominaisuudet saadaan (jos saadaan) liigatasoiseksi.
Nykyisellä fysiikalla hänestä ei tule edes liigapelaajaa, mutta en minäkään häntä nyt mitenkään Hytöseen vertailisi.
Totta on, että T. Nättisen heikkoudet ovat nimenomaan fyysisellä puolella. Samat seikathan hidastivat aikoinaan J-P:n kehitystä sinne kirkkaimpaan kärkeen saakka. Viime kauden Nättinen on saman kokoinen ja suunnilleen samalla fyysisellä tasolla kuin parikymppinen J-P Hytönen oli 2000-luvun alussa. Hytösen voimaominaisuudet, kuten myös vastuurooli ja pistemääränsä, kasvoivat tasaisesti kausi kaudelta kunnes murtautui aivan Liigaeliittiin 2000-luvun loppupuolella. Nättisen pelaajakehitys on samassa uravaiheessa ollut tähän asti nopeampaa kuin Hytösen, siksi positiiviset odotukset Topin kohdalla. Hyvät kesätreenit alle ja Topi on taas fysiikaltaan askeleen lähempänä Liigapelaajaa.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Kuka Harri Pesonen? Tai Miika Lahti?

No niin, olisihan se pitänyt arvata että ähäkutit heräävät heti. Juu, Harri Pesonen ikäluokasta 88 syntyneet. Miika Lahtea nyt en pidä kuin yliarvostettuna kaatuilijana. (Henkilökohtainen mielipide) Eikä Harri Pesonenkaan nyt niin tehokas ole kuin mitä muistetaan. Liigan pistekeskiarvo 0,39, AHL 0,48. Teki yhdellä kaudella 21 kaappia SM Liigassa kaudella 2011-2012. Muuten aikalailla 2 linerin tehoja. Hyvä kyllä, mutta myös hieman turhaan hypetetty.
Pekka Jormakka löi itsensä läpi Tapparassa, hänen kohdallaan JYP teki arviointivirheen. Mutta vaikka nämä nimet nyt voidaan lisätä listaan, on lista melkoisen kapea suhteessa aikaikkunaan? Odotan ja toivon että JYPistä nousisi uusia hyökkääjiä, ihan oikeasti vastuullisiin rooleihin (ketjut 1-2) sillä loppujenlopuksi juuri omat kasvatit jotka pelaavat omalle joukkueelleen, ovat niitä peruskiviä joiden varaan on helpompi rakentaa tulevaisuuden menestystä kuin pelkkien ostomiehien.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
ZayWestillä tuntuu olevan jotain henkilökohtaista Nättistä vastaan.

Voi minkä klassikkotason passin jaoit. Kyllä. Nättinen on nussinut isääni, siskoani, edesmenneitä läheisiäni sekä koko sukuani. Sen jälkeen kussut aamupuurooni. Tähän perään sitten se hymiö. Edelleen aiemmat viestini kertovat etten kritisoi ko. pelurin mahdollisuuksia kasvaa tehokkaaksi liigapelaajaksi. Kritisoin JYPin nimellä operoivan organisaation tiukentunutta budjettia suhteessa pelaajahakuihin sekä pelaajatyyppien tarpeisiin.

Sen sijaan aletaan olemaan ytimessä kun keskustellaan nuorista pelureistamme kokonaiskuvassa. Tuo minuun kohdistettu Hännikäs-vittuilu on varsin tarpeetonta kun se on edelleenkin perusteltua. Meillä on edelleenkin omia jätkiä jotka eivät ole kyenneet ottamaan seuraavaa askelta kohti isoja saappaita. Näitä jätkiä ovat edelleen nimet Nenonen, Hietanen, Salmio, Topi Nättinen sekä Aleksi Salonen. Nyt myös odotellaan nuorilta superprospekteiltamme merkittäviä askeleita ja samalla vaaditaan mm. Pullilta nykytason säilyttämistä sekä kasvua. Tätä taustaa vasten näen edelleenkin oleellisena että ulkoa tulevat hankinnat ovat jo jollain tasolla tasonsa todistaneita tai suoranaisesti tarpeeseen tehtyjä hakuja.

Edit. Kaikki muistuttavat pelaajabudjetista, mutta kukaan ei tunnu oikeasti miettivän että mihin on järkevää sijoittaa rahoja. Monet viimeksi tulleetkin viestit kertovat että JYPillä on POTENTIAALISIA eväitä omissakin nuorissa. Eikö tällöin olisi oikeasti fiksua etsiä ulkopuolelta jotain mahdollisimman laadukkaita vastauksia? Ja oletan tähän perään saapuvan "no kerrohan jotain varmoja vastauksia" -kysymyksen, mutta edelleen sellaisia ei ole. On vain mahdollisuus sijoittaa rahaa perusteltuihin sekä roolin mukaisiin tarpeisiin. Rahoja ei pidä sijoittaa pelkkiin oletuksiin, kymmenen vuoden takaisiin tehopisteisiin tai pelkkään potentiaaliin. Hankintojen tulee olla sellaisia että organisaatio voi floppihetkelläkin seisoa niiden takana. "Hei, me haimme Perrinille jonkinmoista paikkaajaa ja hänellä oli aiempiin näyttöihin perustuvaa tehopistekykyä".
 
Viimeksi muokattu:

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Rahoja ei pidä sijoittaa pelkkiin oletuksiin, kymmenen vuoden takaisiin tehopisteisiin tai pelkkään potentiaaliin. Hankintojen tulee olla sellaisia että organisaatio voi floppihetkelläkin seisoa niiden takana.
Periaatteessa ihan asiaa kirjoitat jälleen, mutta kun huutelet ettei Nättinen ole oikeantyylinen hankinta, niin kerroppa vaikka tuolta Eliteprospectin freeagentz listasta, ketkä olisi oikeantyylisiä hakuja. Varmoja miehiä ei koskaan, mutta kerta Nättinen ei ole oikeanlainen haku, niin kiinnostaisi tietää ainakin minua minkälaisia pelaajatyyppejä ja pelaajia pidän oikeanlaisina hakuina. Ei sitten mitään liirumlaarum kaartelua, vaan ota lista käteen ja ala kertomaan nimiä.

Tämän jälkeen voidaan palata "asiaan"
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Ei sitten mitään liirumlaarum kaartelua, vaan ota lista käteen ja ala kertomaan nimiä.

Tuskin JYPissä scoutataan eliteprospectsin tai muun vastaavan kautta pelaajia, eli tajuat varmasti itsekin tuon aivoripulisi. Omalta osaltani tarve on ollut selkeästi offensiiviselle sentterille ja mielellään tasonsa todistaneelle tai siihen suuntaan menevälle. Tällöin riittää mainiosti jos sisään tuodaan joku nuori janari joka on viime vuosina osoittanut tehokkuutta sekä eväitä uuden levelin saavuttamiselle. Yhtälailla kelpaisi kokeneempi kaveri joka on jo uransa varrella osoittanut tehotasoaan.

Tuo sinä Holtarin scouttilista niin palataan asiaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös