JYP 2014–2015 – lisäaskel kiekollisempaan pelitapaan?

  • 277 239
  • 873
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Tarkin perustaso on vahva, mutta venymiseen hän ei ole kyennyt riittävästi. Tottaki syy on enemmän muualla, mutta kuinka monta peliä tällä kaudella on alkanut vastustajan 1-2:lla alkuhetkien maaleilla?

Se on yksi erittäin olennainen painopiste hyvässä maalivahtipelissä, että auttaa joukkueen pääsemään peliin sisään ja herättää sitä tärkeillä torjunnoilla.

Mielellään en siviiliasioita tuo tällaiseen, mutta nyt on aika pakko. Tarkin siviilipaketti on älyttömän kuluttava, ja se tulee näkymään kentällä ennemmin tai myöhemmin. Nyt jo trendi on laskeva suhteessa viime kauteen, vaikka suoritukset suhteuttaisi joukkueen yleissuorittamiseen. 85% peleistä pelaavan ykkösmaalivahdin pitää olla joukkueen varmin suorittaja. Jos Tarkki on sellainen ollut, tilanne on huonompi kuin kuvittelinkaan.

Jos Tarkilla mennään ensikauteenkin, perhe olisi syytä saada Jyväskylään.
Muuten otteiden paranemista on turha odottaa.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Tänä vuonna etenkin olen kiinnittänyt huomiota Tarkin hieman epävarmaan
kiekon haltuunottoon.Kiekot ei vaan jää kiinni,vaan tippuvat vaarallisesti eteen
josta pakeilla on täysi työ siivota joko laitaan tai Tarkin alle.
Jatkotilanteista on alkanut uusi myllytys,kun hitaat pakit eivät ehdi kiekkoon ensin.

Mailapeli ei ole Tarkilla ikinä mitään huipputasoa ollutkaan,kiekko ränniin ja toivotaan että siellä olis omia.

Mikäli veskarilla ei ole fokus pelissä,niin se kyllä näkyy nopeasti tulostaululla,
ja silloin pitää miettiä mikä mättää,ja jos ei sekään auta, niin maisemanvaidos
jää ainoaksi vaihtoehdoksi.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Se täytyy ensi vuoden kaavailuissa muistaa että mitä todennäköisimmin Louhivaara käy kyllä ulkomaankeikalla Sveitsissä tms. Siinä on totisesti korvattavaa. Ainahan voidaan elätellä toiveita että Virtaselle on katsottu seuraajaa jolla olisi 2-3 luottopeluria tuomisinaan. Kun on puhuttu huonosta kaudesta nyt niin mitä ensi vuosi Virtasella toisi tullessaan? Vanhat luottomiehet pakenevat ja uusia tasokkaita ei varmasti saada.

JYPin seuraavaa mahdollista menestyskautta saataneen odotella Immosen/Hytösen/Pesosen paluuseen saakka. Niin ja tuskin palaavat edes jos valmennus on puulaakitasoa.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
En kuitenkaan lähtisi kovin kallista joukkuetta rakentamaan koska tällä hetkellä Marko on ensi kauden valmentaja vielä. Tästä kaudesta tulee miinusta, aivan varmasti joten en lähtisi kovin riskillä kasaamaan kallista jengiä. Kahteen suureen miinustulokseen JYPillä tuskin on varaa, muuten kauteen 2015-16 lähdettäisiin vielä halvemmalla joukkueella..

Totta. Mutta pystytäänkö taloutta korjaamaan jos joukkueessa ei ole tarpeeksi laatua ja sellaisia pelaajia jotka vetävät ihmisiä hallille? Ensi kauden lisänä on myös tuo CHL. Toki jos JYP yrittää värvätä pelaajia Virtanen penkin takana, voisi luulla ettei imu ole ihan valtava.

Perinteisestihän JYP on julkaissut pääasiallisesti suurimman osan jatkajista jo kauden aikana, joten saa nähdä pysyykö trendi samana ja vaihtuvuutta tulee enemmän kun pitkään aikaan. Toki toivoisin vielä muutamaa jatkosopimusta, erityisesti Salcidon jatkon ottaisin ilolla vastaan.

Muiden sopimuksettomien kohdalla pitää tilannetta tarkastella vielä sen jälkeen kun ensi kauden valmennus selviää. Oikeastaan Halme on ainut, jolle voisin toivotella nyt jo heiheit. Wärn nyt lienee HIFKin mies edelleen, mutta kelpaisi silti jääväksi.

Tällä hetkellä JYPiltä puuttuu kokoonpanosta 3-4 puolustajaa, ehkä 1 sentteri (riippuu Löfmanin pelipaikasta) ja 3-5 laituria (Löfman, Louhivaara?).

Aika levällään on paletti vielä ensi kauden osalta, mutta eiköhän siellä Jukat kokoajan tee sen eteen töitä että ensikin kauden joukkue on riittävän laadukas menestystä varten.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Nyt tosiaan pitää miettiä halutaanko pelata tätä kiekollista peliä vai iskostaa joukkueeseen pelitapa jolla voitettaan myös pudotuspeleissä.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, SaPko, Ivan Huml
Kapteeninne Eric Perrin on näin vastustajaleiristäkin katsottuna hieno, ainutlaatuinen ulkamaalaispelaaja. Täytyy antaa miehelle arvoa. Taisteli raivokkaasti loppuun saakka tänäänkin. Onko muuten Perrinin tutkapari Hubacekin jatkosta JYP-paidassa ensi kaudella kuulunut huhuja?

Ainakaan näkemieni pelien perusteella en olisi niin huolissani JYP:in suunnasta. Auvitusta on kehittymässä mainio offensiivinen puolustaja, mikäli jatkaa hurrikaaneissa. Nuorisopuolelta ainakin Nenosesta kuullaan vielä.

Vilpittömät lohdutukset Jyväskylän suuntaan, ratkaisuotteluissa maalivahtipelin pettäminen on tuttua myös pohjoisen pikkupetojen faneille.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Ensi kaudella tullaan näkemään Jyväskyläläisempi JYP. Nuorilta ja nuorehkoilta omilta kasvateilta voidaan odottaa ja tullaan myös odottamaan enemmän.
Odotettavissa on jonkinlainen välikausi, koska aiempia vuosia muuttuvammalla joukkueella yritetään klaarata kahta sarjaa.

Tässä tilanteessa Virtanen tulee saamaan uuden mahdollisuuden. Akatemian kohtaloksi taitaa koitua alasajo. Ahvenjärvelle tulee joku apuvalmentajan rooli, sekä mahdollisen KeuPa-yhteistyön yhdyshenkilön asema.

Toivottavasti Virtanen vetäytyy kammioonsa nielemään ylpeytensä sekä lukemaan teosta Dufva, Aho: Näin voitetaan jääkiekko-otteluita.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Toivottavasti Virtanen vetäytyy kammioonsa nielemään ylpeytensä sekä lukemaan teosta Dufva, Aho: Näin voitetaan jääkiekko-otteluita.

Olet oikeassa. Virtasen olisi ehdottomasti pitänyt opastaa maalivahdeille etukulman pitäminen ja peruskilpitorjunnat. Tai hypätä itse maaliin. Harmi pelaajien kannalta kun taistelivat 0-3 tappioasemasta aina tasoihin ilman päävalmentajaa, mutta sitten ratkaisevalla hetkellä Virtanen ei osannut valmistaa meidän maalivahteja tähän otteluun.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tarkki voisi jatkaa vielä yhden vuoden tasaisemmalla peluutuksella Rajaniemen/Saikkosen kanssa. Eivät ole nuoret pojat vielä valmiita koviin paikkoihin. Jotenkin kyllä sellainen kutina, että Dennisistä kuullaan vielä. Rajun osalta nähtäväksi jää oliko sulaminen Game Sevenissä jopa koko uran vedenjakaja. Henkinen kantti on kuitenkin ehkä se isoin yksittäinen tekijä joka erottaa rivimaalivahdit ja mestaruuksien takuumiehet toisistaan.

Jos Tarkki ei jatka niin joku kokenut varma ykkösveskari tarvitaan.

Pakeista Auvitulle ja Viitaselle ehdottomasti jatkopahvit. Huban pitäisin myös mielellään hyökkäyksessä, mutta se juna lienee jo mennyt. Wärn samoin ikävä menetys vaikka hieman hiipuikin kauden vanhetessa.

Pelitavasta ja valmennuksesta ei muuta kuin että jotain tarttis tehdä. Monen muun tavoin näen, että koko organisaatio on nyt käännekohdassa. Päätösten ja korjausliikkeiden tulisi olla sen mukaisia.
 
Viimeksi muokattu:

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
. Harmi pelaajien kannalta kun taistelivat 0-3 tappioasemasta aina tasoihin ilman päävalmentajaa, mutta sitten ratkaisevalla hetkellä Virtanen ei osannut valmistaa meidän maalivahteja tähän otteluun.

Koko kautta ajatellen Virtanen ei osannut oikein saada joukkueesta otetta. Siksi kommentointi on niin kriittistä. Nimenomaan se kiekollinen pelitapa, jota tämä ketju on käsitellyt (ainakin aluksi) jäi vieraaksi katsojille ja pelaajille


Ei Virtanen tänään varmasti tippumiseen syyllinen ollut - mutta syy neljän joukosta tippumiseen luotiin meidän monen kirjoittajan mielestä kauden kuluessa
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Pakeista Auvitulle ja Viitaselle ehdottomasti jatkopahvit..

Laajempaa hajatelmaa tulossa kunhan saan sen järkevään ja luettavaan muotoon, mutta tähän liittyen toivoisin keskustelua.

En nimittäin itse olisi Auvitulle ainakaan ehdottomasti tarjoamassa jatkopahvia. Kyse ei ole siitä etteikö Auvitu olisi pelannut hyvin, vaan siitä löytyykö Auvitulle ensi kaudeksi järkevää roolia.

Sopimuksenalaisia puolustajiahan ovat tällä hetkellä Luoma, Kalteva, Näkyvä ja Hietanen. Kyllä, olen kuullut Näkyvän Jokeri-kytköksistä, mutta toistaiseksi hän on ensi kaudelle JYPin sopimuspelaaja.
Näistä voisi olettaa että kolme ensimmäistä ovat top4-puolustajia ja Hietanen on sitten kolmosparissa. Viitasen jatko sopii mulle jos Mikolle kelpaa tämä rooli, tosin KSML:ssä spekuloitiin että uran jatko olisi edelleen vaakalaudalla.

Eli periaatteessa paikkoja olisi pelaavassa pakistossa kaksi. Ns. "kiekollinen ykköspakki" ja sitten allaround-puolustaja Hietasen rinnalle kolmoseen.

Minusta Näkyvä ja Auvitu eivät kumpikaan riitä vielä tuohon ensinmainittuun rooliin. Näkyvän paineensietokyvyn tiedämme kaikki. Auvitu on toki skarpannut ja kehittynyt myös puolustuspäässä, mutta JYPin maalinedusta on ollut tällä kaudella liian kiva paikka ja sinne pitäisi Viitasen mahdollisen jatkon lisäksi tuoda ulkopuolelta vahvistusta. Ja jos mun pitää valita Salcidon ja Auvitun välillä, valintani on kaikesta huolimatta Salcido.

Auvitun vahvuudet ovat kuitenkin kiekollisessa pelissä ja jos hänelle ei saada ylivoima-aikaa, niin hän menee hukkaan kolmosketjussa. Ja kuten todettua, JYP kaipaa ehkä hivenen erilaista puolustajamateriaalia tällä hetkellä. Vaikka Kalteva saadaankin ensi kaudeksi mukaan.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Olet oikeassa. Virtasen olisi ehdottomasti pitänyt opastaa maalivahdeille etukulman pitäminen ja peruskilpitorjunnat. Tai hypätä itse maaliin. Harmi pelaajien kannalta kun taistelivat 0-3 tappioasemasta aina tasoihin ilman päävalmentajaa, mutta sitten ratkaisevalla hetkellä Virtanen ei osannut valmistaa meidän maalivahteja tähän otteluun.

On päävalmentajan strateginen ratkaisu panostaa suvereeniin ykkösveskariin. Meillä oli Myllykoski, mutta Tarkin sallittiin syödä hänet. Kaaduttiin siis osittain samaan virheeseen kuin Pelicans meitä vastaan 2012.

Vahvalla Tandemilla on viimevuosilta hyvät näytöt. Toki Raanta oli yksinkin kova juttu kun ei sairastunut tai loukkaantunut. Näihin tilanteisiin valmistaudutaan jo syksyn peluutusratkaisuilla.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Eiköhän me suunnata vaan kaikki energia tohon reagointikiekkoon. Sitä on nyt vuosi harjoiteltu, niin kyllä se ensi kaudella loksahtaa uomiinsa. Sitten ollaankin valmiita kilpailemaan KalPan kanssa samoista sijoista ja liigan kiekollisimman joukkueen tittelistä.

Vanhanaikainen kamppailupelaaminen pytystä alas ja kiekon hienoudet kunniaan!

Tämä on se pahin pelko mitä ensi kausi saa minussa aikaan. Onko ensi vuosi organisaatiossa ja pelaajistossa murroksen aika? Palataan Alatalon ajan tasoon ja pelataan sijoista 8-12.

Ensi kaudeksi tulisi ottaa taka-askel entiseen, unohtaa reagointikiekko ja mennä pitkälle keväällä.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Ja jos mun pitää valita Salcidon ja Auvitun välillä, valintani on kaikesta huolimatta Salcido.

Nyt täytyy tulla esittämään eriävä mielipide. Auvity on kiekollisena vähintään yhtä hyvä, luistelussa menee edelle ja puolustus päässä monta astetta kovempi. Salcidon kehitys taas laskusuunnassa kun taas Auvity petraa. Kyllä Salcido oli paha pettyms tälle kaudelle. Piti olla yv:n viivapelote ja mättää pisteitä. Osittainhan tämä piti kutinsa mutta Näkyvän ohella puolustaminen ei sujunut ollenkaan. Siellä tasoa mikki-hiiri. Nyt tarvittaisiin kokoa puolustukseen näiden mikki-hiirien ja pujottelukeppien (lue:Näkyvä) sijaan toimivan pelitava ohella
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Tämä on se pahin pelko mitä ensi kausi saa minussa aikaan. Onko ensi vuosi organisaatiossa ja pelaajistossa murroksen aika? Palataan Alatalon ajan tasoon ja pelataan sijoista 8-12.



Ensi kaudeksi tulisi ottaa taka-askel entiseen, unohtaa reagointikiekko ja mennä pitkälle keväällä.


Aamun paperilehdessä Seppänen ottaa piikkiinsä tulevat turskat(jota taitaa riittää) ja syyttää itseään ylikalliin joukkueen rakentamisesta. Myös pelikonseptin muutoksen on tietenkin myös siunannut. Kehityksessä täytyy pysyä kuulemma mukana. Lisäksi hän korostaa Virtasen tekemää hyvää työtä.

Toisaalta näinhän medialle tappion hetkellä tulee sanoakin. Suolaaminen tunnekuohussa ei tietenkään palvele ketään. Päivänselvää lienee että joukkueeseen ei euroja upoteta ensi kaudella läheskään yhtä paljoa. Oma veikkaus pelaajabudjetista on jotain luokkaa 2.8m-->2m. Akatemia lienee myös liipasimella. Toivon hartaasti että toimistolla pidetään pitkiä palavereja. Raha ei näyttänyt ratkaisevan Saipankaan kautta. Nyt työhaalareita jalkaan ja vapaamatkustajat narikkaan. Raivoisasti töitä kesä. Sillä voidaan välttää sääleihin vajoaminen Kärppien tapaan.
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
On päävalmentajan strateginen ratkaisu panostaa suvereeniin ykkösveskariin. Meillä oli Myllykoski, mutta Tarkin sallittiin syödä hänet.
Tarkki söi Myllärin jo edellisellä kaudella (Ahon alaisuudessa) eikä pelannut silloinkaan montaa peliä. Tällä kaudella ei ainuttakaan, mikäli oikein muistan. Rajaniemeä ei uskallettu oikein peluuttaa enää kevätkaudella, kun piti saada pisteitä ja Raju oli epäonnistunut muutamassa pelissä. Uutta mv:a ei voitu hankkia.

Kokonaan uuden joukkueen rakentaminen menestyskelpoiseksi ei onnistu yhdessä kaudessa. Nykyisestä joukkueesta lähtee "varmuudella" Wärn ja Hubacek, Ikonen sekä Salcido. Todennäköisesti myös Välivaara ja Myttynen.

Tällä kaudella "alisuorittaneilla", kallilla puolustajilla: Luoma, Kalteva ja Näkyvä,
on sopimukset ensi kaudesta. Luoma ei mene kaupaksi, kaksi muuta voisi joku ostaa. Kysymykseksi muodostuu kuitenkin: keillä korvataan?

Kausikorttien uusimisaika on pian; ennen päätöstä tulisi löytää joku syy jatkaa seuran talouden kannatustoimintaa.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Nyt täytyy tulla esittämään eriävä mielipide. Auvity on kiekollisena vähintään yhtä hyvä, luistelussa menee edelle ja puolustus päässä monta astetta kovempi. Salcidon kehitys taas laskusuunnassa kun taas Auvity petraa. Kyllä Salcido oli paha pettyms tälle kaudelle..

Jos otetaan mittariksi nämä muutamat pelit, niin kyllä. Nyt kyse onkin siitä kumpi pystyy olemaan se 60 peliä + CHL:t se puolustuksen kiekollinen liideri.

Salcidolta jäi kyllä kaipaamaan parempia otteita, mutta hän on kuitenkin näyttänyt mihin pystyy ja joukkueessa oli edelleenkin niin monta vuoristorata-suorittajaa.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Nyt täytyy tulla esittämään eriävä mielipide. Auvity on kiekollisena vähintään yhtä hyvä, luistelussa menee edelle ja puolustus päässä monta astetta kovempi. Salcidon kehitys taas laskusuunnassa kun taas Auvity petraa. Kyllä Salcido oli paha pettyms tälle kaudelle. Piti olla yv:n viivapelote ja mättää pisteitä. Osittainhan tämä piti kutinsa mutta Näkyvän ohella puolustaminen ei sujunut ollenkaan. Siellä tasoa mikki-hiiri. Nyt tarvittaisiin kokoa puolustukseen näiden mikki-hiirien ja pujottelukeppien (lue:Näkyvä) sijaan toimivan pelitava ohella

Tähän totaalinen erimielisyys täältä. Auvitu on hyvä kiekollisena, mutta hän on hyvä kiekollisena yksilönä, ei peliä joukkueena rakentavana kiekollisena pakkina. Hän tuo kiekkoa hienosti ylös, mutta yleensä niin, että se rikkoo vastustajan lisäksi omaa kentällistä. Hyökkääjä joutuu pelaamaan pakin paikkaa, eikä Auvitu saa nousuillaan rakennettua maalipaikkaa kuin ruiskaisemalla maalille (jonne taas on vähemmän menijöitä, kun yksi hyökkääjistä on pakittanut häntä paikkaamaan). Salcidon pelillinen hyvyys taas näkyy peliä edistävistä syötöistä. Hän syöttää sen hyökkäyksen käynnistävän, ensimmäisen syötön. Joka ei välttämättä näy siinä syöttötilastossa, koska se on ns. kolmossyöttö. Ei pysty tuomaan jalalla niin hyvin kuin Auvitu, mutta se on ainoa taito, jossa Auvitulle häviää.
Omassa päässä Salcido oli alussa vaikeuksissa, koska ei päässyt kovin helposti sisälle JYPin pelitapaan (tai siihen, ettei sellaista ollut). Pelasi kuitenkin loppukaudesta riittävällä tasolla sielläkin. Auvitu on puolustuspäässä kehittynyt, mutta yhä edelleen pelaa liikaa miesvartiontia miehen perässä luistellen, kun vähemmillä metreillä pääsisi sijoittumalla miehen ja maalin väliin.

Auvitu on hyvä pakki rosteriin kolmospariin, Salcido voi olla puolustuksen liideri. Myös ensi kaudella, niin paljon eri suuntiin ei näiden kehityskäyrät osoita.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mennyt kausihan ei ollut onnistunut oikein millään saralla. Urheilullinen menestys jäi haaveeksi, taloudellinen tulos perseestä ja on hyvin vaikeaa löytää mitään erityisen positiivista koko kaudesta.

Eniten huolestuttaa kuitenkin taloudellinen tilanne ja yleisökato, jotka toki liittyvät myös toisiinsa. Talouden osalta tuskin vielä mitään paniikkia on, mutta kurssin on käännyttävä nopeasti, sillä JYPillä ei ole varaa tehdä vuodesta toiseen suurta tappiota. Yleisö on myös saatava takaisin hallille.

Pelaajabudjettia ihan taatusti leikataan, mutta tuskin kuitenkaan aivan älyttömästi, vaan tarkoituksena on edelleen saada kasaan menestyvä joukkue.

Koko kauden positiivisin asia JYP-leiristä oli Ossi Louhivaaran (ja myös Perrinin) jatkosopimus. Olen todennut tätä jo jonkin aikaa, että mielestäni Opa on nykyisen JYPin paras pelaaja, sekä ehkä jopa hyvin lähellä koko liigan parasta pelaajaa. Toivon todella, että mies pelaa JYPin riveissä myös ensi kaudella, mutta vahvasti epäilen ettei näin tule käymään.

Onneksi meiltä löytyy kasapäin hyviä nuoria sekä hyökkäykseen, että puolustukseen. Heidän varaansa voidaan ensi kauden joukkuetta osittain kasata ja näin ollen myös budjettia rukattua hieman alaspäin. Tilanne voisi olla paljon huonompikin.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Auvitu on hyvä pakki rosteriin kolmospariin, Salcido voi olla puolustuksen liideri. Myös ensi kaudella, niin paljon eri suuntiin ei näiden kehityskäyrät osoita.

Hyviä ajatteluitahan tuossa oli, mutta enpä voisi olla enempää erimieltä. Auvity on nimenomaan puolustajan päätehtävässä ollut näistä kahdesta se, joka hommansa on hoitanut, heti päästyään taas sorvin ääreen. Kuinka lie homma olisi kehittynyt, jos ikävää jalan murtumaa ei olisi tullut.

Salcidoa ajatellessa hän vertautuu jotenkin Luomaan, luonnollinen rooli olisi se kiekollinen liideri, mutta kuten Luomallakin jotkin osa-alueet ei vaan pelitä sen vaatimuksen tasolla. Voisi ajatella, että on Luomaa parempi hyökkäyssuuntaan, mutta vielä suurempi katastrofi omiin päin. Jos taas ajattelen tätä po sarjaa tason noston suhteen, täytyy hämmästellen todeta, että Näkyvä oli se, joka tasoaan kykeni pakkipäässä nostamaan sarjan edetessä, mutta Salcido räpelsi koko sarjan tasollaan ja ehkä jopa huikkasen taantui loppua kohti. Toisaalta mielessä myös kävi jossain vaiheessa, että onko Salcido samanlainen tapaus, kuin Tuppurainen, itseluottamus khl-reissulla reikäjuustoksi ammuttu ja tekeminen sen mukaista, mene ja tiedä.

Yleisemmin jos tuota pakkipäätä ajattelee tulevaa kautta silmälläpitäen, pitää lähtökohta olla tämän kauden ehdoton valopilkku ja selkäranka Valtteri Hietanen. Nuorukainen lunasti niin isoja saappaita tämän kauden esityksillään, että sen on näyttävä ensi kauden statuksessa. Samoin Auvityn esitykset pelaamaan päästyään pitää olla riittävät ensi kauden rosteriin. Muutoinkin, kun täällä on jaeltu näitä ensi kauden soppareita legoukko tyyliin, tulee mieleen de ja vu aiemmilta kausilta: halutaan pari mitat täyttävää paria ja loput kyllä hoitelee muutama kokematon junnu, ettei vaan tule kalliiks (sulo vilen syndrooma, halvalla hyvää), luulisi väen jo hoksanneen, että tämän kauden kohtalon kellot kilisi siihen, että pakistosta yksinkertaisesti loppui tehtäväänsä riittävät ukot loukkaantumisten myötä. Kannattaa myös laskelmissaan ottaa huomioon ensi kauden lisääntyvä kuormitus uuden sarjan myötä, joka edellyttää isompaa rinkiä riittävän hyviä ukkoja, jotta sarjoihin saadaan muutakin efforttia, kuin osallistuminen.

Täällä näkyy aika usein toiveita akatemian alasajosta, jota logiikkaa allekirjoittanut ei voi käsittää, nyt jos koskaan sen merkitys kasvaa entisestään. Minusta kun siihen uutena aspektina on tuotava voimakkaammin mukaan rotaatiopelaajat tulevaisuuden hautomon lisäksi. Kustannukset eivät kuitenkaan nouse isommaksi, kuin jos olisi hankittava ukkoja toisista seuroista tarpeeseen ja bonuksena se voi tuottaa näitä Hietasia, joita ei muuten syntyisi.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Auvitu on hyvä pakki rosteriin kolmospariin, Salcido voi olla puolustuksen liideri. Myös ensi kaudella, niin paljon eri suuntiin ei näiden kehityskäyrät osoita.

Juurikin näin itsekin näkisin, kuitenkin puhutaan täysin erilaisissa rooleissa pelaavista pelaajista. Jotain kertoo sekin että Salcido teki nyt 24 ottelussa melkein samat tehot kuin mitä Auvitu 113 ottelun aikana SM-liigassa. Salcidosta vielä sen verran että vaikka täydellisesti ei mennytkään niin pistetahti oli sitä vauhtia että olisi hyvinkin voinut pakkien pistepörssin voittaa jos olisi koko kauden pelannut. Puolustaminen ei aina onnistunut, mutta sitä ei aina kiekolliselta pakilta pystykään odottamaan.

Auvitu on hyvä 3 kolmosketjun pakki, mutta ei ole pystynyt ottamaan sitä roolia mitä ehkä on odotettukin mieheltä. Joka vuosi tuntuu että kehittyy hurjasti, mutta sitten tulee loukkaantuminen ja se breikki jää tekemättä. Jos hinta kohdillaan niin eiköhän sitä jatkoa kannata työntää, mutta ei kuulu näihin pelaajiin jotka ehdottomasti on saatava pidettyä joukkueessa.
 

Baldrick

Jäsen
Nyt, kerta ilmeisesti persnettoa tämä kausi aika railakkaasti tuottaa, on aika ottaa taloudenkin kannalta hieman takapakkia ja panostaa nyt kunnon robottikiekkoon. Joskus jonkun läpän kuulin, että Karri Kivellä voisi olla asiaa JYPin penkin takana ensi kaudella, mutta tuo nyt on tasoa "jonkun päähänpisto". Toisaalta, tähän myös panostaisin ja Karrilla on melko JYPin tyylinen pelikirja.

Hyökkäys:

Löfman - Perrin - Tuppurainen
Louhivaara - Lahti - Pihlman
Jaatinen - Myttynen - Nenonen
Salmio - Virtanen - "Välimaa"
Antonen + Markkula, ynnä muut nuoret.

Ei hinata pakosti uusia, jos ei ole tarvetta. Tälläisellakin rosterilla voi saada aikaan, mikäli joukkuepeli on kunnossa. Tarvittaessa voi kauden mittaan katsella sopivia vahvistuksia sikälimikäli loukkaantumisia tai räikeitä alisuorittamisia tulee. Silti en lähtisi Kärppien tyyliselle "nimihankintojen" tielle, vaan ottaisin sisään pelaajia, jotka tekevät työtä ja pelaavat joukkueelle. Vaikkei se tarkoita hirveitä pistelinkoja runkosarjassa, niin playoffit palkitsee.

Puolustus:

Kalteva - Auvitu
Luoma - "Vittasmäki"
Viitanen - Hietanen
Salonen, Kankaanperä yms.

Viitaselle jatkoa, Näkyvä toivottavasti sinne Jokereihin. Näiden lisäksi hankkisin takaisin hieman kokoa omaan päähän, sillä ennen meillä sitä oli ja nyt on vain pieniä pujottelukeppejä. Vittasmäen perussuorittamisen tasosta en ole täysin perillä, mutta ilmeisesti potentiaalia olla kuitenkin kakkosparissa asti? Olisi ainakin koko ja muistaakseni JYPiä vastaan pelaili männä kaudella ainakin ihan hyvin.

Nämä siis sillä oletuksella, että pelitapakin muuttuisi hieman entiseen suuntaan, eikä sitä kiekollista ripulia enää yritettäisi ajaa väkisin sisään, sillä meillä ei ole talouspohjaa sellaiselle nimilistalle, jota kiekotteluun tarvitaan. Ei sitä ole kyllä mukava katsoakaan.

Maalivahdit ja valmennus:

Tarkki
Rajaniemi
+ Saikkoselle 3 vuoden soppari ja kasvamaan korkoa vielä ainakin kaudeksi Mestikseen.

Valmennustroikkana Kivi, Siekkinen ja joku kolmas sapluunaan sopiva.

Toimisto:

Tyni johonkin YTK-vastaavaksi ja Seppänen takaisin TJ:n pallille.

Lindström markkinoinnista vittuun ja joku vähän tässä päivässä paremmin elävä ihminen siihen tilalle, joka tietää, että markkinointi ei ole kulu, vaan investointi, jonka odotetaan tuovan katsojia paikalle ja kasvattaavan myyntiä. Lisäksi toivoisi jotain innovatiivisempaa kuin koiramaskotin, oranssit pelleperuukit kioskeissa tai monsterimukin, vaikka viimeisimmässä on sentään yritystä. Kaksi edellistä on ihan jäätävän hölmöjä yrityksiä, joista huokuu 80-luku ja halvin mahdollisuus.

Näillä eteenpäin, kiekosta viihdyttävämpää, markkinoinnista parempaa, porukkaa enemmän hallille, tuloja enemmän ja pelaajabudjetti pienempi.

Sitten heräsin eräänä syyskuisena aamuna ja totesin, että samaa paskaa se on vieläkin.
 

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sopimuksenalaisia puolustajiahan ovat tällä hetkellä Luoma, Kalteva, Näkyvä ja Hietanen. Kyllä, olen kuullut Näkyvän Jokeri-kytköksistä, mutta toistaiseksi hän on ensi kaudelle JYPin sopimuspelaaja.
Tästähän se on lähdettävä liikkeelle, vaikka muutokset sopimuspelaajienkin osalta ovat mahdollisia.
Neljä jatkoa, joista kaikki lähtökohtaisesti kolmen ensimmäisen parin pakkeja.

Salcidon jatkoon en usko alkuunkaan, varsinkaan jos pelaajabudjettia ollaan pienentämässä. Halme hoiti hommansa hienosti, mutta tehtävä olikin vain stuntata loukkaantuneita. Huhujen mukaan Välivaara lopettaa uransa? Siinä olisi poistumaa jo jonkin verran.
Jäljelle jäisi näin ollen Viitanen, Auvitu, Auvinen ja Salonen. Auvitu pelasi hyvän kauden loukkaantumisesta huolimatta ja oli itselleni positiivinen yllätys. Jos ei ole liian kova palkkapyyntö, niin jatkoa tekisin. Sama pätee Viitaseenkin. Auvitun osalta olen kuullut sellaisen huhun, ettei Jyp tarjoaisi jatkoa. Auviselle ja Saloselle ehdottomasti jatkot.

Pientä uudistumisvaraa olisi jätettävä kuitenkin. Näkyvän mahdollinen lähtö muuttaisi tietysti koko asetelmaa. Hallihuhut ovat tuomassa Taipalusta takaisin Jyp-nuttuun. RäpyläRepen ehdottama Vittasmäki olisi myös sopivan ilkeä lisä puolustukseen, varsinkin jos Viitanen ei jatka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös