Jukurit-KalPa 3.1.2004

  • 2 094
  • 22
Suosikkijoukkue
Sharks
Niin Jukurit mittaa KalPan Mikkelissä 3.1.04. Onkos Kuopiosta tulossa faneja paikanpäälle?? Itse ottelusta veikkaan vähämaalista ja tasaista. Veikkaan et Jukureiden maalissa aloittaa Ströbä.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Kuulemma kolme bussilastillista porukkaa tulossa täältä.
Sami Salonen on vielä loukkaantuneena paluu ilmeisesti vasta tammikuun puolenvälin tienoilla
ja Oliver Setzigerin jatkosta ei vielä ole julkaistu mitään.

Uskon, että KalPa hoitaa pelin maalein 2 - 4.
 

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Viestin lähetti Louis McFallen
Veikkaan et Jukureiden maalissa aloittaa Ströbä.

Niin veikkaan minäkin, varsinkin jos Vuorio on vielä nuorten kisoissa :) Pakollinen tulosveikkaus, perinteinen 4-2 voitto josta viimeinen tyhjiin Lindforsin toimesta.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Valmistautuminen kesän jalkapallokamppailuihin jatkuu jälleen...

Tuo on sääli, jos Salonen ei pelaa. Vaikka kyse onkin vastustajan pelaajasta, hänen näkemisensä olisi ollut hienoa. Senttereiden taistelu Salonen vs. Lehtonen siirtynee siis eteenpäin. Harmin paikka, tosin eipä Salosen poissaolo ole KalPaa haitannut...

IRCistä saamieni tietojen mukaan Kuopiosta bussilla tulevien lukema on tällä hetkellä 104. Tuohon kun lisätään omalla autolla tulijat, voi KalPan nimeen vannovia olla se 150, joten tunnelmaa on ainakin luvassa. Toivottavasti nuo lehtimainokset tuovat myös mikkeliläisiä katsomoon normaalia enemmän, muuten päätykatsomon rumpuryhmä jää huutokilpailussa kakkoseksi.

Pelistä ei oikein tiedä, mitä odottaa. KalPa on jokaisella osa-alueella ollut jonkin Jukureita edellä, mutta kaksi edellistä kohtaamista on Jukurit voittanut. Ja aika monta matsia on Kalevankankaalla päättynyt 3-2, jokohan tulos edes vaihtuisi tällä kertaa.

KalPalla on nyt kyllä kaikki voiton avaimet käsissään, jos paineet voiton ottamisesta eivät kohoa liian suuriksi. Jukurit ei ollut parhaimmillaan tauolle lähtiessä ja joukkueen miesvahvuudesta puuttunevat nuorten MM-kisoissa valmentava Risto Dufva ja veskari Vuorio. Jussi Timosen jatkosta ei ainakaan minulla ole mitään tietoa. Pelonsekaisin tuntein odotan sitä kun Strömberg luistelee maaliin, toivottavasti nyt ei satu haparointeja.

Enempää mietteitä ei oikein kyllä keksi, ehkä kirjoittelen lisää kunhan joukkueiden kuulumiset selviävät tarkemmin viikon edetessä. Tulosveikkaus olkoon tässä vaiheessa 2-3, KalPa on ollut sen verran tehokkaampi maalipaikoissaan että se iskee tarvittavat osumat, Jukurit hallitsee peliä mutta Kuivalainen torjuu vieraskannattajien riemuksi pisteet Kuopioon.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Uskon, että vuosi 2004 alkaa kiihkeällä kamppailulla Savon herruudesta. Edellisestä kohtaamisesta kehkeytyi kunnon äläkkä aina Savon Sanomien otteluraporttia ja kommenttia myöten.

Jukurit eivät kaadu maalivahtipeliin, vaikka Vuorio torjuisikin vielä Leijonapaidassa. Strömberg hoitaa homman, näin uskon. Suurempi kysymys on puolustus, jonka on hoidettava liukkaat kuopiolaiset pois maalintekopaikoista. Koko joukkueen on salamoitava täydet 60 minuuttia. Surffailemalla pisteet menevät vieraille.

Sarvipäät eivät kuitenkaan sorru löysäilyyn, vaan vievät pisteet numeroin 3-2. Mikkeliläisistä onnistuvat Koponen, Jormakka ja Laakso. Kuopiolaisten häkit tekevät Ahosilta ja Keinänen.
 

FireHawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit, Anaheim Ducks
Niin.. kyllähän tätä matsia on jo koko joulukuun ajan odoteltukkin kädet syyhyten.
Mitä itse matsiin tulee, niin tottakai toivon ja uskon Jukureiden voittoon, mutta jos realistisesti ajatellaan, ni pitää pelätä pahinta. Olisihan se kuitenkin aika kova paikka Kuopiolaisille, jos mikkelissä juhlittaisiin taas 3-2 voittoa.

Kaikki KalPa-fanit, tervetuloa Mikkeliin!
 

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
En kyllä löydä mitään hyvää syytä siihen miksi Jukurit on ollu KalPalle niin vaikea vastus parina vuonna. Tänäkin vuonna kaks peliä ja molemmat tappioita. Se on enempi henkisellä puolella. Mutta kyllä nyt on kipsin murruttava, joten KalPa hoitaa pelin 1-5. Koittakaahan KalPa-fanit kannustaa. Nyt haetaan henkistä yliotetta kevään playoffeihin...
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Harmittaa kun ei pääse paikalle. Mutta eikös niitä Mikkelissä pelattavia Jukurit-KalPa kamppailuja ole runkosarjassa vielä yksi jäljellä?

Kyllä pitäisi KalPan pystyä jo tämä Jukurit-kirous murtamaan. Vaikka Jukurit hyvä joukkue onkin, ei Mikkelin porukassa ole mitään niin ihmeellistä, ettei sarjajohtaja pystyisi niitä kaatamaan. Veikataan jatkoaikavoitto 5-6 KalPalle!

P.S.: SS:n tietojen mukaan Jussi Timonen jatkaa loppukauden Mikkelissä.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti Luu2
Harmittaa kun ei pääse paikalle. Mutta eikös niitä Mikkelissä pelattavia Jukurit-KalPa kamppailuja ole runkosarjassa vielä yksi jäljellä?

Tätä ennen on ollut yksi, joten tämä on viimeinen.

Sarjatilanteen kannalta toivon Jukureiden voittoa. KalPa on pelannut vieraissakin hyvin, mutta kyllähän Jukurit melko selvänä suosikkina lähtee. Tulisikohan yllättävän suuret lukemat, vaikka 6-2 Jukureille.
 

JR 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Lukko, Port Vale
Tammikuu alkaa Jukureilla mielenkiintoisilla ja todella tärkeillä peleillä. Ensin Kalpa, Kiva, Sport ja KooKoo (yhtään väheksymättä muitakaan). Nämä neljä ensimmäistä peliä näyttävät aika pitkälle Jukureiden iskukyvyn kevättä ajatellen. Se on varmaa, että jos tappioita tulee niin ei ainakaan asenteessa ole ollut vikaa, vaan vastustaja on ollut yksinkertaisesti parempi.

Lauantain ottelu ratkeaa Jukureiden ylivoimaan, Kalpalaiset tulevat hirmuisella tahtotilalla ja kovaa pelaamalla mikkeliiin. Jukurit ovat kenttätapahtumissa altavastaajina, mutta ylivoima toimii (vihdoin). Jukurit johtavat 4-1 40min jälkeen, mutta Kalpalaiset taistelevat loppuun saakka ja ottelu päättyy 4-3! Todella viihdyttävää jääkiekkoa luvassa........enustan!! Tosin Kalpan kannattajat voittavat kannustuskisan!!
 
Viimeksi muokattu:

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Oliver Setzinger pelaa KalPassa ainakin seuraavat viisi ottelua.
Sen jälkeen tilanne katsotaan uudelleen.
Lähde: Savon Sanomat
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Ooh, olipas ovela veto KalPalta. Erinomaista taktikointia vai loistavaa viime hetken toimintaa? Illan kamppailun mielenkiinto senkun kasvaa entisestään. Eilisen tietojen perusteella olisi odottanut vähän toista. Tervetuloa Mikkeliin Ollillekin, tästähän tulee loistava ottelu vielä. Tuomarinakin kuulemma Jarkko Kosonen.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Olipas Viäntö!

Kylläpä oli hieno ottelu tänään. Tulos 1-1 on oikeutettu, vaikka kuusi sekuntia ennen loppua tullut tasoitus kismittääkin. Peli oli kuitenkin kärkikamppailun arvoista. Kaukalossa viiletti tänään kiistämättä kaksi Mestiksen parasta yhdistelmää.

Molemmat joukkueet pelasivat tarkasti ja virheitä välttäen. Silti pelissä nähtiin muutamia hyviä hässäköitä molemmissa päissä. Parhaat paikat siunaantuivat Jukureiden Tomi Lindforsille, joka kuitenkin onnistui tuhrimaan kolme avopaikkaa. Muun muassa läpiajon jatkoajalla.

Parasta ottelussa oli ehdottomasti sen tunnelma. Kalevankankaalla oli pitkästä aikaa kunnon mekkalaa, kun lehtereillä seurasi ottelua reilut 2000 silmäparia. Kiitokset kuoiolaisille, kun vaivauduitte runsaslukusina paikalle.

Ottelun alla kysymysmerkkinä leijui Jukureiden maalivahtipeli. Strömberg pelasi kuitenkin varmasti läpi ottelun. Tasoitus livahti hieman helponlaisesti maaliin, mutta Ströbä otti pelissä siitä edestä kyllä hyviä koppeja. Vastakkaisessa päädyssä Pasi Kuivalainen piti KalPaa pelissä mukana torjumalla välillä kuin jalkapalloveskarit konsanaan. Toisen erän vaikeina hetkinä Kuivalainen piti kuopiolaiset lähes yksin hengissä.

Mielestäni tänään kotijoukkueesta onnistuivat parhaiten maalivahti Strömbergin lisäksi Markku Erholtz sekä Tuomo Jormakka. Vierasjoukkueesta kannattaa mainita Kuivalaisen lisäksi ahkerasti puurtanut Teemu Somppi.

Jukureiden puolustuspelissä on tapahtunut selkeää parannusta. Omassa päässä peli ei tänään hajonnut, vaikka vastustaja painoikin päälle. Otteissa oli rauhallisuutta ja turha höntyily jäi vähemmälle. Näillä otteilla Jukureiden oma pää pysyy jatkossakin hyvin suojattuna. Syytä onkin, sillä seuraavissa muutamissa otteluissa ratkeaa hyvin pitkälle, kamppaileeko Jukurit runkosarjan voitosta.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Olipahan ottelu. KalPan kannattajajoukko loi otteluun hyvän tunnelman. Bussimatka hallille kesti pitkään, olo oli kuin olisi Kuopioon tullut.. mikkeliläiset istui hiljaa ja ihmetteli hallin nurkassa kannustavia kuopiolaisia. Sitten alkoi ottelu...

KalPa hallitsi alkua, sitten ensimmäinen laukaus Kuivalaiselle: 1-0. Ensimmäinen erä selvästi Jukureille mutta huippupaikkoja ei ollut. Toisessa erässä neljä loistavaa maalipaikkaa mutta ei mennyt tyhjäänkään maaliin. Niinpä sitten kolmanteen erään.

Jarkko Kosonen vihelteli ihmeellisiä jäähyjä molemmille, viimeinen niistä tuottikin sitten KalPan tasoituksen. Sipiläinen sai 2+2-minuuttisen korkeasta mailasta hieman ennen loppua. Viimeisellä minuutilla Jukureiden purkukiekko liukui lupaavasti kohti KalPan tyhjää maalia, mutta poks. Osui keskelle tolppaa. Seuraava hyökkäys Jukureiden päädyssä ja Setzinger ohjaa tasoituksen 6 sekuntia ennen päätössummeria. Tämän kyllä soi kuopiolaisille kannattajille, sen verran ryhdikästä metelöintiä oli läpi ottelun.

Jatkoaika, Jukurit pääsee ylivoimalle. Lindfors läpi, ei maalia. Hetken kuluttua on KalPan mies nokikkain Lindforsin kanssa, eikä saa. Loppuhetkillä ei sentään enempää paikkoja tullut joten pistejakoon päädyttiin.

Ottelusta jäi melko skistofreeninen olo, toisaalta hyvä että kaiken jälkeen päädyttiin tasalukemiin mutta toisaalta olisi voitto oli otettavissa. KalPa pelasi hyvin, suoraviivaiset hyökkäykset aiheuttivat usein vaikeuksia.

Sitten aiheeseen kahvakiekko. Kyllä, kahvasihan Jukurit, jopa minä mikkeliläisenä myönnän. Tosin niin teki KalPakin. Tähän ilmeisesti ollaan tultu, että Mestiksessäkin huippujoukkueet tökkäävät mailaa kainaloon heti, avusti tosin Jarkko Kosonenkin tätä tyylisuuntausta tuomaroinnillaan. Tässä suhteessa oltiin melko tasaväkisiä, kahvaamalla ei ottelua ratkaistu.

Tiivistetysti voisi sanoa, että molemmat joukkueet vuoron perään tunaroivat mahdollisuutensa voittoon. Maalivahdit pelasivat molemmat hyvin. Törmäsin erätauolla vanhaan alikessuun ja bussilla kesti 25 minuuttia päästä hallin pihasta keskustaan. Tasapeli ei, tämän tekstin sävystä huolimatta, juuri ota päähän. Mikähän lie siinäkin... jatkakaa, minä rupean katsomaan Suomen nuorten peliä.

Edit: kirjoitusvirheitä pois.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eipähän tuo jättänyt varmaan ketään paikalla ollutta kylmäksi, vaikka kieltämättä harmittaa tuo viime hetken tasoitus.
Totuus on kuitenkin, että harvemmin pelejä voittaa, jos tekee vain yhden maalin. Sikäli pistejako oli täysin oikeutettu.

Tunnelmasta kiitos kaikille paikalla olleille! Taisi olla Kalevankankaalla Mestiksen ajan yleisöennätys runkosarjassa, kun jätetään laskuista ottelut, joihin on jaettu jonkun sponsorin toimesta ilmaislippuja..

Jatkoajan raportti löytyy täältä.

By the way.. Mitä mieltä olivat paikalla olleet kuopiolaiset ottelusta, tunnelmasta, hallista..?
 
Viimeksi muokattu:

kakes

Jäsen
Viestin lähetti Wilzu
Olipahan ottelu. KalPan kannattajajoukko loi otteluun hyvän tunnelman. Bussimatka hallille kesti pitkään, olo oli kuin olisi Kuopioon tullut.. mikkeliläiset istui hiljaa ja ihmetteli hallin nurkassa kannustavia kuopiolaisia. Sitten alkoi ottelu...

Tämän kyllä soi kuopiolaisille kannattajille, sen verran ryhdikästä metelöintiä oli läpi ottelun.


Eikö Jukureilla ole erityistä huutosakkia ollenkaan?Meinaan kun aina ylistätte kalevankankaan hyvää tunnelmaa.Mikä sen tekee?Vierasjoukkueen kannattajat vaiko ne 700-2000 hiljaista silmäparia.Meillä kun tuo huutosakki on herännyt toimintaan,niin kysympä vain tällaista.
 

samzuliini

Jäsen
Suosikkijoukkue
kalpa,rautawaaran veto
Ite olin pelissä ja täytyy sanoa että Jukurit vei 2 erää ja Kalpa itki.Mutta 3 erässä Kalpa vei ja Jukurit oli alakynnessä...Mikkelin hallista sen verran että on aika matala halli ja ahdas Kuopion halliin verrattuna mutta ihan ok.....(uusinnat näkyy).
PS:Hallilla oli lihapiirakat aivan syvältä.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Viestin lähetti samzuliini
Mikkelin hallista sen verran että on aika matala halli ja ahdas Kuopion halliin verrattuna mutta ihan ok.

Kouvolassa isoon halliin tottuneena hämmästelin myös taannoisessa Jukurit-KooKoo pelissä tuota Mikkelin hallin mataluutta. Peli jouduttiin jopa viheltämään poikki muutamaan otteeseen kun kiekko osui hallin kattorakennelmiin.
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Pääsin kuitenkin matkaan, vaikka reissu meinasi jäädä väliin. Oli kyllä mahtava peli ja hieno reissu muutenkin.

Kuusi sekuntia ennen loppua... vielä kun Niinimäki olisi onnistunut jatkoajan läpiajostaan. Mutta hyvä näinkin, koska Jukureillakin oli omat paikkansa varsinkin toisessa erässä, jossa The Pasi piti kyllä joukkuetta pystyssä ilmiöimäisillä torjunnoillaan. Tuli ihan liiga-ajat mieleen... Vastapäädyssä Strömberg oli ihan yhtä hyvä, pelaten tosin ihan eri tyylillä kuin Baffa, vuorenvarmaa ja vähäeleistä peruspeliä.

Yksittäisistä kenttäpelaajista ei oikein kukaan yksittäinen jäänyt mieleen (ehkä lievästä humalatilastani johtuen :)), mutta ainakin Tomi Lindfors teki taas vaikutuksen meikäläiseen. KalPasta Ville Hämäläinen esitti ehkä parhaat kiemurat.

Kaikenkaikkiaan erittäin tarkkaa ja vauhdikasta peliä molemmilta joukkueilta. Toisessa erässä tosiaan näytti, että homma karkaa KalPan käsistä, mutta Pasi ja hyvä tuurikin pitivät lukemat pitkään 1-0 Jukureille. Hyvin torjunut Strömberg imaisi sitten KalPan vastahyökkäyksestä Setzingerin ohjauksen. Ja voi sitä riemua ja huutoa! KalPan faninurkkaus repesi aivan totaalisesti.

Tosiaan mikkeliläiset näyttivät hieman ihmettelevän pohjoisen naapuriheimonsa hulluja ja jättivät kannustamisen suosiolla kuopiolaisille (ja muillekin heimoveljille maakunnasta). Iso käsi siitä kaikille mukana olleille, että kannustus, huuto ja rummutus kesti täydet 60 minuuttia. Minä ainakaan en pelin aikana kuullut hallissa oikeastaan mitään muita ääniä, kuin oman faniporukan mölyn.

Halli on kyllä jopa Niiralan monttuun verrattuna aika... anteeksi vaan.. rupuinen. Mediaväellä näytti olevan hienot tilat, mutta paljon muuta kehumista hallista ei kyllä löydy. Pieni, pimeähkö ja varsinkin kaljatarjoilualue aika retuperällä, kun jonotus menee miten sattuu. Eli aika samalla tasolla ollaan Kuopiossa ja Mikkelissä hallin ja oheispalvelujen suhteen. Urheilullinen puoli on molemmilla sitäkin paremmin hallussa. Parasta Mestis-kiekkoa tällä kaudella nähtiin eilen Kalevankankaalla.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Luu2 tavoittaa viestissään hyvin olennaisen eilisestä. Uskonpa ettei yksikään eilisen liigaottelu vastaavaa haipakkaa tarjonnut.

Noh, eihän se Kalevankangas mikään Hartwall Areena ole... itsekin turhauduin olutalueen toimintaan kun poikkeuksellisesti alkoholijuomia saattoi pelin lomassa nauttia. Hallin valaistusolojahan on moitittu (aiheesta) lähes joka kerta kun joku tuttu kiekkopyhätössä on käynyt. Tunnelma tosin hallin ahtautuessa täyteen on mahtava, mutta muuten... no, tiedättekin. :)

Muutama liigaottelukin on tullut viime vuosien varrella nähtyä, mutta on kyllä sanottava että KalPan rumpuryhmän johtama kannatus oli hienoa nähtävää ja kuultavaa, liigassa näkemäni vieraskannattajajoukot ovat olleet lähes poikkeuksetta pieniä ja hajanaisia, eikä ryhmää ole "johtanut" kukaan. Tästä on seurannut sekavaa mölinää. Tältä osin otti KalPan porukka kyllä pisteet kotiin, paras vierasfaniporukka mitä olen näkemissäni kiekko-otteluissa nähnyt. Istuin Jukureiden vaihtoaition takana, eikä sinne juuri muuta ääntä kuulunut.

Tällaisia otteluita katsoisi mielellään useammin, mutta toisaalta, tuntuisivatko ne sitten samalta?
 

jeke

Jäsen
Niiralan jäähalli on vihdoin viimein sekin uudistumassa. Kaupunginjohtohan on tainut jo hyväksyä kaksiosaisen remontin, jonka jälkeen saadaan muun muassa pitkään odotettu uusi tulostaulu. Toivottavasti vanha vain ei tipahda ennen uuden tuloa alas.

Uuden ravintolankin ne muistaakseni väsäävät. Eiköhän anniskeluhommat siitä parane. Tosin täytyy muistaa, että nykyisin kahvion vastakkaiselta puolelta hallia saa bisseä. Näin ei muistaakseni liiga-aikoina ollut, vaan ainostaan kahviosta sai kaljaa.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Mikkelissäkin on budjetoitu rahat jäähallin remontointia varten. Saanemmeko jatkossa nauttia Savon derbyistä tasokkaammissa puitteissa?

Ellei sitten jompikumpi osapuoli karkaa liigaan.. (Tämä ei ole vihje liigakeskustelun aloittamiselle.)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös