Jukka Jaloselle kenkää!

  • 453 784
  • 1 939
Oliko valinta Dufvan kuitenkin? Kaverille paikka?

Jääkiekkoanalyytikko Juha Hiitelä tietää kyllä väittää blogissaan, että Dufva olisi nimenomaan ollut valmennusryhmästä se, joka oli Jokisen mukaan ottamista kaikista kovimmin puoltanut.

Juha Hiitelä kirjoitti:
Uhkapeli sopii korttipöytään, muttei olympiavalintoihin. Tämä lienee selvää Suomen päävalmentajalle viimeistään hänen herätessään tiistaiaamuna Vancouverissa. Olisi kannattanut kuunnella Dufvaa, joka ilmeisesti oli valmennusryhmässä se, joka puolusti Jokisen mukaanottoa. Dufvalla on tietotaitoa Jokisesta neljän vuoden takaa, Jalosen kokemus rajoittuu Kanadan MM-kisoihin, jotka tuloksesta huolimatta olivat täydellinen fiasko.

Tiedä tuosta sitten, koska Hiitelän lähde ei ole sen tarkemmin tiedossa.
 

Baldrick

Jäsen
Millähän näytöillä se tehtiin? Ei voi kuin ihmetellä.

Muistaakseni seliteltiin jatkuvuudella tai jotain. Itse olisin mielelläni odottanut kanssa niitä näyttöjä. Toki taisi myös olla, että sopimus olisi loppunut ennen Vancouveria(?) tai jotain siihen suuntaan, joten ei haluttu nyt heittää kaikkea uusiksi kisoja ennen. Jälkimmäisestä nyt en ole varma, vai oliko kyse MM-kisoista, mutta tämäntapainen muistikuva tuolta tietopankistani löytyy. Uskotaan jonkun muun sepityksiä jos nämä ovat ristiriidassa.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Muistaakseni seliteltiin jatkuvuudella tai jotain. Itse olisin mielelläni odottanut kanssa niitä näyttöjä. Toki taisi myös olla, että sopimus olisi loppunut ennen Vancouveria(?) tai jotain siihen suuntaan, joten ei haluttu nyt heittää kaikkea uusiksi kisoja ennen.

Sopimus olisi loppunut kevään MM-kisojen jälkeen, ei ole mitään järkevää selitystä sille, miksi jatkosopimus tehtiin nyt eikä MM-kisojen jälkeen. Jalosen näytöt arvoturnauksessa: onko yksi 6. sija? Eurohöntsillä tietysti on vissiin voitettu Venäjä, johon Shedden ei pystynyt. Ai niin, EHT-pelit on kovempia kuin NHL-pelit. Ei sillä, alan toivoa että Tsekki perseraiskaa Suomen huolella ihan vain kuullakseni Jalosen selitykset.

Ihan käsittämätöntä puusilmäisyyttä tämä Jalosen "euroharha", mistä Nyholm kirjoittikin IS:n sivuilla. Ja toinen on tietysti kritiikin/neuvojen kieltäminen. Kekäläinenhän ehti puuttua jo 2. erätauolla Ruotsi-pelin aikana tuohon pakkien käsittämättömään peluutukseen. Kiinnostaisi oikeasti tietää mitä nämä Westerlundit ja Kekäläiset oikeasti ajattelevat Jalosesta. Harvahan kehtaa mediassa häntä moittia, mutta toisaalta kukaan ei ole puolustanut näitä Jalosen harhanäkemyksiä eurokiekkoilun tasosta verrattuna NHL:ään.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Ongelma valmentajan päättämisessä MM-kisojen jälkeen olisi tietysti siinä, että siinä vaiheessa valmentajia ei hirveästi ole vapaana. Siis, jos valmentajaa ollaan vaihtamassa.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Jukka Jalonen on suosikkivalmentajani ja aikaansai kovia tekoja HPK: ssa, mutta itse kun en näissä maajoukkueasioissa anna tällaisten vaikuttaa niin pakko se on Jalosen kyvyt kyseenalaistaa. Suomen peli tänään aamulla ensimmäisessä isossa matsissa Ruotsissa vastaan oli surkeata ja jossainhan ne syyt täytyy olla. Tässä on alkanut hiipimään pelko persiiseen siitä että Jalosen kyvyt eivät valitettavasti riitä tälle tasolle. Silmiinpistävintä on tuo euroharha. EHT-pelit ovat kuulemma NHL-pelien tasoa ja nyt kun Lasse Kukkonen esimerkiksi on flopannut niin Jalonen ei voi tätä myöntää vaan syyt vieritetään NHL-miesten suuntaan. Tämä euroharha osaltaan vaikutti myös varmaankin Jokisen Jussin poisjättöön kisoista muun muassa Immosen Jarkon edeltä. Silmään ja korvaan on pistänyt myös Jalosen itsepäisyys. Omia virheitä ei myönnetä. Pelin sisällä ei myöskään reagoida tarpeeksi hyvin. Ruotsi-pelin sisälläkään ei paljoa muutoksia tehty vaan itsepintaisesti mentiin samoilla jutuilla loppuun asti. Esimerkiksi Kukkosen olisi voinut kardinaalimunaustensa jälkeen istuttaa penkin päähän ja kun huomattiin että tietyt avainpelaajat alisuoritti niin näitä olisi pitänyt osata herätellä esimerkiksi pappaketjun hajoittamalla. Olisihan sitä voinut kokeilla? Ylivoimalla tämä ketju ei tuntunut myöskään saavan mitään aikaan mutta silti tälle annettiin peliaikaa. Nyt on Jalonen kovan paikan edessä. Mikäli Suomi nousee vielä mitalipeleihin niin Jaloselle sulka hattuun. Mikäli taas puolivälierä on Ruotsi-pelin tasoista konttaamista niin Jalosen jatko maajoukkueen peräsimessä tulee kyseenalaiseksi.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Mikäli taas puolivälierä on Ruotsi-pelin tasoista konttaamista niin Jalosen jatko maajoukkueen peräsimessä tulee kyseenalaiseksi.


Hyvää pohdintaa edellä, puutun vain tähän. Eikö Jaloselle juuri tehty jatkoa sopimukseen? Tulos Vancouverista saa olla mikä vaan (kun nyt sentään alkulohkoon ei jääty) ja Jukka jatkaa. Liito ei varmasti lähde maksamaan vuosikausia kahden koutsin palkkaa yhden hommista, ja mitä iloa olisi Kalen uudesta scouttauskierroksesta.

Niin kauan kuin tietyt sällit kansoittavat liiton piikkipaikan, Suomen kiekkoilu polkee suossaan. Jalosen erottaminen ei ole mikään ratkaisu tässä kohtaa, mutta näköjään seuraavaa isoa tapahtumaa ennen (MM-kisat eivät ole iso tapahtuma) on syytä pohtia Jalosen kyvyt uudelleen.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Sikäli kun kukaan ei jäänyt alkulohkoon, niin aika laimeet on speksit onnistumiselle.

Katos vaan, tuli ajatusvirhe. Mutta edelleen pysyn kannassani, että Jalonen jatkaa toistaiseksi ihan joka tuloksella.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Jalosen kengittämisestä puhuminen tässä vaiheessa on aivan järkyttävää panikointia.

Nyt meillä on kenties ensimmäistä kertaa koskaan Tre Kronor-meininki joukkueessa. Otetaan merkityksettömistä peleistä tappio, voittaaksemme sitten ne hitusen parempaa reittiä myöten menevät, voittoon ja finaaliin vievät ottelut. Tie on täysin auki kultaan.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Katsellaan nyt vielä ihan rauhassa, kun Jalosen työ Vancouverissa on kesken. Pelin signaalit Saksa- ja Ruotsi-peleistä ovat kyllä sellaisia, että ei Suomi ollut valitsemassa itselleen helppoa reittiä finaaliin, vaan pelasi yksinkertaisesti lähes kaikilla osa-alueilla surkeaa lätkää ja lisäksi suuri osa joukkueesta näytti olevan ihan kujalla edes siitä millaista peliä sen pitäisi toteuttaa. Ainoastaan mv-peli on toiminut ja Saksa-pelissa yv-peli, muuten ei oikeastaan mikään. Annan kuitenkin Jaloselle mahdollisuuden torstai-aamun Tshekki-pelissä ja kevään mm-kisoissa kääntää peli voittavaksi ja en halua hänelle kenkää ennen kuin on katsottu voittaako Suomi Vancouverissa tai Saksan mm-kisoissa Suomen joukkueen kanssa mitalin. Jos ei menestystä tule kevään 2010 aikana, joka on mitali, niin sitten vaadin potkuja Jukka Jaloselle maajoukkueen päävalmentajan tehtävistä.

Itse mietiskelin vähän Jalosen ongelmaa päävalmentajana ihan yleisesti ja minusta hän on prosessivalmentaja, mutta ei voittamaan pakottava valmentaja. Jalosella on siis hieno pelitapa, mutta hänen persoonansa ja työtapansa on sellainen, että Jalonen tarvitsisi joukkueensa kanssa aikaa harjoituttaa pelitapaa jääharjoitusten kautta siten, että ilmapiiri on positiivisen oppivainen ja toistoja tehdään, kunnes viesti menee perille. Jalonen ei ole mikään "summanen", joka tuo pelitapansa joukkueelle, oli aikaa harjoitella sitä tai ei ja tavallaan pakottaa joukkueen sisäistämään pelitavan, halusi se sitä tai ei, keinolla millä hyvänsä.

Jalonen ja hänen työtapansa on heikoimmillaan Vancouverin tapaisen turnauksen päävalmentajana, kun pelaajat saapuvat kisoihin kiekkomaailman eri kulmilta ja pelit alkavat parin palauttavan jääharjoituksen kautta. Pelitapaa opetellaan katselemalla pelitavasta tehty dvd ja pelaamalla oikeita kisapelejä. Saako Jalonen ja joukkue askelmerkkinsä sopiman yhteen Tshekki-peliin mennessä on minusta se iso kysymys, joka vaatii varmasti loistavaa yhteishenkeä ja joustamista puolin ja toisin, joukkueen ja Jalosen välillä. Oppositioille ja klikeille joukkueen sisällä ei nyt ole tilaa, eikä aikaa. Torstai-aamun Tshekki-pelissä nähdään mihin tämä n. 10 päivää kestänyt pikaprosessi on saanut joukkueen ja Jalosen välisen yhteistyön kannateltua. Vielä on liian aikaista vetää loppupäätelmiä, mutta kysymysmerkkejä on Ruotsi-pelin jälkeen paljon enemmän kuin niihin annettuja vastauksia, joten saa nähdä missä menee Suomi ja Jalonen, kun Tshekki-pelin avauskiekko pudotetaan n. 44 tunnin kuluttua.
 
Viimeksi muokattu:

Viljuri

Jäsen
Yksi skenaario.

Kun kerran pyyhe on kehään heitetty absoluuttisen huipputason kanssa (olympiadi, 4 vuotta menee ainakin), itsensä NHL:ssä vakiinnuttaneet pelaajat eivät välttämättä tule jatkossa vakuutussyistä MM-kisoihin (tehdystä ns. sopimuksesta huolimatta), niin emmehän muuta tarvitse kuin Jalosta ja Dufvaa?

KHL-pelaajien muodostaessa huipputasomme, muutaman sveitsiläistä anonymiteettiä arvostavan tapauksen kanssa, siinä missä Ruotsissa pelataan sosiaalisesti ja hitaasti, niin Jalonen ja Dufva voivat olla juuri ne "perämiehet", joilla lajin "saattoalus" (contra lippulaiva), jääkiekon maajoukkue, pidetään pyörimässä?

Emme tarvitse absoluuttiselle huipputasolle vievää valmennuksellista osaamista tai henkilöjohtamista, kun pelikirjojen säätämiseen jää pienemmissä ympyröissä enemmän aikaa.

Jalonen on sitä paitsi kommenttien antamiseen medialle ihan tarpeeksi fiksu ja filmaattinen (contra Summanen), joten tämäkin puoli hoituu korkeimpien tavoitteiden mukaisesti.

Aivan samoin kuin SM-liigan osalta on, tällä hetkellä. Ja saattaisihan markkinointiyhteistyöstä KHL:n kanssa, vaikkapa MM-tasolla, tulla jokunen lantti SM-liigaankin?
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Täytyy kyllä sanoa, että neronleimaus Viljurilta. Enkä nyt irvaile. Tämä NHL:ttömyys on tärkeä juttu miettiä, jos näin käy.

Tuolloin täytyy ottaa myös Kari Heikkilän kyvyt huomioon.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Minusta Suomen maajoukkue niminen potilas on vielä sen verran tuoreeltaan sairastunut menestyshäiriöön, että antaisin potilaalle ennemmin tehohoitoa takaisin entiselleen kuin saattohoitoa kohti ikiaikiasta keskinkertaisuutta. Jos Jalonen/Dufva osaaminen on saattohoidon puolella, niin potilaalle pitää järjestää kevään mm-kisojen jälkeen kunnon tehohoitajat. Diagnoosi esim. Vancouverista on vielä kuitenkin tekemättä, joten katsellaan nyt nämä pelit ja kevään mm-kisat nykyisillä hoitomenetelmillä loppuun saakka.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Minusta Suomen maajoukkue niminen potilas on vielä sen verran tuoreeltaan sairastunut menestyshäiriöön, että antaisin potilaalle ennemmin tehohoitoa takaisin entiselleen kuin saattohoitoa kohti ikiaikiasta keskinkertaisuutta.
Minusta tuntuu, että olet kuitenkin ensimmäisenä Seutulassa kukittamassa Jalosta ja Dufvaa.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Jaloselle kenkää, jos Suomi häviää USA:lle ja vedetään se auton perässä Kauppatorille. Jos voittaa, niin väärin voitettu ja kenkää.
 

Mosku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lieksan hurtat
Voi olla, että muistini pettää, mutten muista yhdenkään aikaisemman maajoukkuevalmentajan asettaneen julkisesti tavoitteeksi kultamitalia.

Summanen laittoi, tosin Torinon 2006 olympialaisiin. Omien sanojensa mukaan WC 2004 tuli liian nopeasti hänen pelisysteeminsä omaksumiseen. Noh, ihan hyvinhän sekin sitten meni, ja summasen maajoukkueurakin muodostui sitten omansa mittaiseksi.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Raimo Summanen kertoo kirjassaan "meidän päivä", kun sopii päävalmentajan tehtävästä Kummolan kanssa kirjan sivuilla 17-18: "Latvian mm-kisoissa 2006 meillä olisi hyvä mahdollisuus menestyä, koska helmikuussa ennen MM-kisoja olisivat olympialaiset. Ne saattaisivat estää NHL-pelaajien osallistumisen MM-kisoihin myöhemmin keväällä... ...Uskalsin luvat Kummolalle, että vuonna 2006 Suomella olisi mahdollisuus MM-kultaan, mahdollisesti jopa kahteen mitaliin."

Ei Summanen minusta varsinaisesti uskonut kultaan Torinossa, mutta lupaili Kummolalle mitalimahdollisuutta myös olympiakisoista. Lopulta projektin toteutti loppuun EW, kuten tiedämme ja lopputulos oli 2 mitalia Suomelle v. 2006, mutta ei Summasen näkemää mm-kultamitalia Latviasta.
 

Mosku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lieksan hurtat
Raimo Summanen kertoo kirjassaan "meidän päivä", kun sopii päävalmentajan tehtävästä Kummolan kanssa kirjan sivuilla 17-18: "Latvian mm-kisoissa 2006 meillä olisi hyvä mahdollisuus menestyä, koska helmikuussa ennen MM-kisoja olisivat olympialaiset. Ne saattaisivat estää NHL-pelaajien osallistumisen MM-kisoihin myöhemmin keväällä... ...Uskalsin luvat Kummolalle, että vuonna 2006 Suomella olisi mahdollisuus MM-kultaan, mahdollisesti jopa kahteen mitaliin."

Ei Summanen minusta varsinaisesti uskonut kultaan Torinossa, mutta lupaili Kummolalle mitalimahdollisuutta myös olympiakisoista. Lopulta projektin toteutti loppuun EW, kuten tiedämme ja lopputulos oli 2 mitalia Suomelle v. 2006, mutta ei Summasen näkemää mm-kultamitalia Latviasta.

Ok, Itse en kirjaa omista vaan muistan vain jonkun haastattelun juuri valituksi tulleelta Raimo Summaselta. Toimittaja nimenomaan kysyi, mikä on hänen päätavoitteensa maajoukkueen valmentajana.
Onkos tuo kirja muuten ostamisen arvoinen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös