Juhani Tamminen TUTO Hockeyn päävalmentajaksi

  • 247 864
  • 734
Tätä samaa lässytystä tami piti sillon joskus Sportin nousun jäätyä haaveeksi. Pöydällä oli kuulemma useita maailmanluokan tarjouksia.

Reverent kirjoitti:
Siinä on vaan se, että speden omista puheista huolimatta näitä työtarjouksia ainakaan mistään oikeasti, eikä itkijän omasta mielestä, maailmanluokan organisaatioista ei taida pöydältä ihan kovin montaa löytyä.

Kysyn vielä toisen kerran: Löytyisikö sinulta jotain lähdettä Tamin väitteille useista maailmanluokan tarjouksista ja maailmanluokan organisaatioista?
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lisäksi täytyy muistaa, että aikanaan Poriin tai Ouluun valmentajaksi palkattu Tamminen oli ihan jotain muuta kuin nykyinen Tamminen.
Olen samaa mieltä. Vainoharhaisuus ja narsismi eivät olleet samalla tasolla, mitä tänä päivänä. Kenties siemen tuolle vainoharhaisuudelle kylvettiin Tammisen kotikisojen kommenttien jälkeen 1997 (jolloin kritisoi rajusti Leijonia) ja tämän seurauksena Ässille pistettiin käsittämätön alku seuraavalle kaudelle, yhdeksästä ensimmäisestä pelistä kuusi oli vieraissa. Tuo haiskahti silloin näpäytykseltä Tamia kohtaan ja tuntuu, että nyt mies näkee kaikkialla vihollisia.

Tamminen ei ole niin hyvä valmentaja kuin itse luulee, mutta ei myöskään niin huono kuin pahimmat vaahtoajat väittävät. Missä Tamminen on ehdoton ykkönen, niin kiekkobuumin luomisessa. Kyllä mies myydä osaa.
 

Vetomuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Toronto Maple Leafs
Tamminen ei ole niin hyvä valmentaja kuin itse luulee, mutta ei myöskään niin huono kuin pahimmat vaahtoajat väittävät. Missä Tamminen on ehdoton ykkönen, niin kiekkobuumin luomisessa. Kyllä mies myydä osaa.

Voiko Juhani Tammisen enää paremmin kiteyttää. Juuri näin.
 

Vertigo

Jäsen
Suosikkijoukkue
muinainen MiPK
Toverien peli Juhanin perseessä

On ajassa käyttää viha-sanaa, silloinkin kun ei vain jostain pidä tai on asiasta eri mieltä. Ilmeisesti nykyisin pikku kullanmurut marisevat kaupan kassalla äidille, joka ei suostu ostamaan lapselle karkkia: ”Äiti, sinä vihaat minua!”

Olen Juhanin suuri ihailija. Koska Juhani Tamminen on itsensä parodia, voisin jopa sanoa, että hän on nero. Hän kilpailee jo tasapäisesti legendaarisen Aimo Nivaskan kanssa. Ongelma syntyy vain silloin, jos lätkäseurakunta ja hän itse ottaa oman parodiansa vakavasti.

Juhani Tamminen on huipputuotteistaja. Osasihan hän tuotteistaa oman burnoutinsakin. Toivottavasti hän saa mainitsemansa puuttuvat rahat pelaajabudjettiin ja jatkaa TUTO:n valmentajana, niin Mestis pysyy otsikoissa ja voi hyvin. Ohessa on muutamia tuotteistamis – ja kehitysehdotuksia TUTO:n suuntaan.

TUTO:n MestisTV-lähetykseen voisi liittää mahdollisuuden kuulla ja nähdä Juhanin syke ottelun aikana . ”Koe Juhanin syke ja rytmihäiriöt kiivaan mestis-kamppailun aikana.” Vielä pidemmälle voisi tuotteistamisessa mennä työntämällä endoskooppikameran Juhanin peräsuoleen. ”Koe Toverien peli Juhanin perseessä.” Sponsoreita löytyisi laitevalmistajista jatkoksi mittavaan TUTO:n sponsorilistaan.

Ottelutapahtumaa voi elävöittää jakamalla jokaiselle katsojalle Tami-naamarin. Hellyttävä näky, Marli-areena täynnä Tameja. Lapsikatsojille voisi jakaa Tamin satukirjan ”Älä loukkaa legendaa” alaostikolla ”hakkaraista ei niin väliä” sekä samalla Tami-mukista Marlin punaista mansikkamehua. Yritys- työyhteisöporukoille voisi jakaa Tamin ja Raimo Summasen kirjan ”Vuoropuhelun alkeet työyhteisössä”.

Lopuksi sokerina pohjalla.

Olen saanut käsiini erittäin salaisen sopimusluonnoksen. Se voi saada Mestis-seurakunnan raivon partaalle. Paperi on löytynyt Tammerin kabinetin roskiksesta. Koska se on salainen, niin paljastan sen tässä. Sopimus on otsikoitu ” Mestiksen kehittäminen ” Allekirjoittajat ovat Juhani ja Kalervo. Siinä on vain yksi pykälä. ” 1. Liigakarsintoihin pääsee aina parhaiten Mestis-sarjassa menestynyt seura, jonka nimi alkaa T-kirjaimella ( Ei kuitenkaan Titaanit tai TuusKi).” Loput pykälät on viivattu yli eikä niistä saa selvää.

Onnea pronssipeliin TUTO.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kysyn vielä toisen kerran: Löytyisikö sinulta jotain lähdettä Tamin väitteille useista maailmanluokan tarjouksista ja maailmanluokan organisaatioista?

En nyt jaksa näin mitättömän asian vuoksi ruveta arkistoja tonkimaan, mutta aivan saletti fakta on, että näin on herra sanonut Sportin hävittyä karsinnat täpärästi Ässille.

Sanatarkasti en muista, mutta suurinpiirtein Ajatusten Aurajoki kertoi huilailevansa viikon verran, jonka jälkeen perehtyy pöydällä odotteleviin maailmanluokan organisaatioiden tarjouksiin. Julkisuuteen tulleet seurat olivat sitten Björklöven (Ruotsin divari), KooKoo (Suomen divari) ja Sport (Suomen divari). Jännä homma, että maailmanluokan multitalentille tippuu tarjouksia vain divaritasolta. Ja tämäkin oli aika monta vuotta sitten.

Jos nyt tulee tennaria tovereilta, niin mikäköhän se seuraava projekti olis, minkä vois vetää karille? Kisa-Veikkojen nostaminen Suomi-sarjaan?
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Tennaria tuskin tulee, sen sijaan Tamminen itse ei liene halukas jatkamaan. Tamihan on koko kauden painottanut, että lähti vuodeksi valmentamaan TUTOa.
Toisekseen, Tamminen ei liene TurunTovereiden vaan TUTO Hockeyn palveluksessa. Tietysti kaikille ei liene selvää, että TurunToverit ja TUTO (aiemmin TuTo) eivät ole sama järjestö, koska Jääkiekkoseura on ollut TurunTovereista erillään omalla nimellä vasta 25-vuotta.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Tietysti kaikille ei liene selvää, että TurunToverit ja TUTO (aiemmin TuTo) eivät ole sama järjestö, koska Jääkiekkoseura on ollut TurunTovereista erillään omalla nimellä vasta 25-vuotta.

Jo vain, silti lätkä-TuTon toimisto on Turun työväentalolla ja emoyhdistys on yksi omistajista. Eli ei se toverius niin kovin kaukaa lippaa aidosti italialaista Tuuuuutttto hokiakaan.

Tammis-Jussi on tänään taas vaihteeksi toisen iltapulun paikallislööpissä, "Unelma murskaksi" tjsp. Missä nyt tällä kertaa mennään ja onko kädessä jo #PinkkiKukko.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Juhani Tammisella- kuten lähes kaikilla menestyneillä ihmisillä- on oma ärhäkkä oppositionsa. Tätä "luonnonlakia" ei mikään muuta. On aivan ymmärrettävää, miksi kaikki eivät pidä Tammisesta. Hänen tyylinsä kommentoida asioita ja tuoda itseään esille on lievästi sanottuna egoistinen. Suomalainen kulttuuri yleisesti paheksuu huonoja häviäjiä, ja siltä Tamminen ainakin kommenttiensa puolesta vaikuttaa. Itse en pidä Tammisen facebook-päivityksistä, jotka ovat selvää julkisuudenhakuisuutta ja mielestäni aika halpaa sellaista. Mutta kuten Scissors osuvasti totesi, osa Tami-"tuotetta" nekin silti ovat. Tamminen on kiistelty persoona. Mutta jos jättää Tammisen persoonan tarkastelun ulkopuolelle, löytää kuitenkin kiistattoman tosiasian: Mies on omalla panoksellaan tehnyt todella paljon suomalaisen jääkiekon eteen.

Tammisen arvostelijat jaksavat nostaa esille väitettä, että Tamminen ei ole koskaan urallaan voittanut mitään. Tämä jo itsessään on virheellinen argumentti, mutta toden teolla Tammisen arvo suomalaiselle kiekolle mitataan aivan muissa asioissa kuin henkilökohtaisessa valmennusmenestyksessä.
Jääkiekko on tulosurheilua ja tuloksellisesti Tamin näytöt ovat kovin köykäiset. Menestystä ei ole tullut missään kovassa ammattilaissarjassa. Omiin estottomiin kehuihinsa nähden näytot olevat kerrassaan olemattomia.

Tamminen on buumien luoja. Niin Oulussa, Vaasassa kuin Turussakin kiekkobuumi syttyi todelliseen lentoon Tammisen ollessa puikoissa. Aina voi väittää, että todellisuudessa buumien aiheuttaja oli joku muu kuin Tamminen, mutta ainakaan yksi fakta ei tätä väitettä tue. Nimittäin mediahuomio. Kuinka monta otsikkoa iltapäivälehdistä tai muista valtakunnan lehdistä olette lukeneet tämän kevään aikana, jotka ovat käsitelleet esimerkiksi Sportin tai Jokipoikien välistä puolivälieräsarjaa, Jukureiden keväistä lentoa tai mitä tahansa muuta Mestiksen pudotuspeleihin liittyvää uutista, jossa Tamia tai Tamin TUTOa ei ole mainittu? Media rakastaa Tamia ja Tami mediaa. Mies osaa myös käyttää mediaa hyväkseen ja myydä itseään merkittäville tahoille. Olisiko esimerkiksi Aleksi Valavuori lähtenyt TUTon kelkkaan tällä kaudella ilman Tamia?
Tami on kieltämättä hyvä luomaan buumia, mutta vielä parempi ratsastamaan sillä itse. Tamilla unohtuu pahemman kerran, että Oulussa pelattiin divaria melkoisella tatsilla vuosikaudet ennen Tamin aikaa. Katsojaluvut ylittivät monia liigapaikkakuntia, eikä pleijareihin päässeet kaikki halukkaat edes seisomaan. Ennemminkin nouseva buumi lähinnä laskeutui häpeällisen tutostrofin seurauksena. Aika Tamin jälkeen onkin sitten aikamoinen osa suomalaista jääkiekkohistoriaa.

Myös Vaasassa on ollut aktiivista jengiä jo vaikka kuinka pitkään. Hyvin on muistissa 90-luvun lopulla tehdyt reissut täyteen Kuparisaareen, jossa oli menoa meininkiä ilman Tammistakin. Hyvin Tami osasi Sportin kannatuksen hyödyntää ja sitä lisätä, vaikka kovin kalliiksi se seuran taustahenkilöille tulikin.

Varsinaisessa buumin luomisessa Tami on toistaiseksi onnistunut jollain lailla Turussa. Mielenkiinnolla odotan kahta asiaa: tulevaa tilinpäätöstä, josta näkyy minkä hintainen tuo buumi on tähän asti ollut, sekä miten se jatkuu siinä vaiheessa, kun katsojille yritetään myydä markkinahintaisia pääsylippuja.

Aikaisemmassa viestissäni heitin ilmoille kysymyksen mikä yhdistää Kärppiä, Ässiä ja Sportia. Yksi, varsin ikävä yhteneväisyys löytyy siitä, että Tamin poistuessa karmit kaulassa, on organisaatio ollut lähihistoriansa heikoimmassa tilassa joko urheilullisesti tai taloudellisesti. Ässät oli täydessä sekasorrossa Tamin nurkanvaltausyrityksen jäljiltä, Kärpät teki uuden tulemisensa ajan heikointa tulosta urheilullisesti ja taloudellisesti, Sport olisi mennyt konkkaan ilman taustahenkilöiden merkittävää henkilökohtaista panostusta. Yhteistä kaikille on myös se, että Tamin lähdön jälkeisten korjausten myötä jokainen organisaatio on elänyt lähihistoriansa menestyksekkäintä aikaa. Karrikoiden voidaankin sanoa, että jokainen organisaatio tarvitsee Tamia hetkiseksi hämmentämään, jotta organisaation on pakko kehittyä selvitäkseen hengissä.
 

Vetomuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Toronto Maple Leafs
Jääkiekko on tulosurheilua ja tuloksellisesti Tamin näytöt ovat kovin köykäiset. Menestystä ei ole tullut missään kovassa ammattilaissarjassa. Omiin estottomiin kehuihinsa nähden näytot olevat kerrassaan olemattomia.

Totta on, että Tammisen näytöt ovat itsekehuun nähden kerrassaan olemattomat eivätkä miehen näytöt valmennustehtävistä ole kovimpiin suomalaisvalmentajiin verrattuna juuri mitään, enkä näin missään vaiheessa ole väittänytkään. Tartuin vain siihen, että usein väitetään ettei "Tamminen ole koskaan voittanut mitään", mikä ei ole totta vaikka sitä kuinka kääntelisi.

Tami on kieltämättä hyvä luomaan buumia, mutta vielä parempi ratsastamaan sillä itse. Tamilla unohtuu pahemman kerran, että Oulussa pelattiin divaria melkoisella tatsilla vuosikaudet ennen Tamin aikaa. Katsojaluvut ylittivät monia liigapaikkakuntia, eikä pleijareihin päässeet kaikki halukkaat edes seisomaan. Ennemminkin nouseva buumi lähinnä laskeutui häpeällisen tutostrofin seurauksena. Aika Tamin jälkeen onkin sitten aikamoinen osa suomalaista jääkiekkohistoriaa.

Myös Vaasassa on ollut aktiivista jengiä jo vaikka kuinka pitkään. Hyvin on muistissa 90-luvun lopulla tehdyt reissut täyteen Kuparisaareen, jossa oli menoa meininkiä ilman Tammistakin. Hyvin Tami osasi Sportin kannatuksen hyödyntää ja sitä lisätä, vaikka kovin kalliiksi se seuran taustahenkilöille tulikin.

Varsinaisessa buumin luomisessa Tami on toistaiseksi onnistunut jollain lailla Turussa. Mielenkiinnolla odotan kahta asiaa: tulevaa tilinpäätöstä, josta näkyy minkä hintainen tuo buumi on tähän asti ollut, sekä miten se jatkuu siinä vaiheessa, kun katsojille yritetään myydä markkinahintaisia pääsylippuja.

Aikaisemmassa viestissäni heitin ilmoille kysymyksen mikä yhdistää Kärppiä, Ässiä ja Sportia. Yksi, varsin ikävä yhteneväisyys löytyy siitä, että Tamin poistuessa karmit kaulassa, on organisaatio ollut lähihistoriansa heikoimmassa tilassa joko urheilullisesti tai taloudellisesti. Ässät oli täydessä sekasorrossa Tamin nurkanvaltausyrityksen jäljiltä, Kärpät teki uuden tulemisensa ajan heikointa tulosta urheilullisesti ja taloudellisesti, Sport olisi mennyt konkkaan ilman taustahenkilöiden merkittävää henkilökohtaista panostusta. Yhteistä kaikille on myös se, että Tamin lähdön jälkeisten korjausten myötä jokainen organisaatio on elänyt lähihistoriansa menestyksekkäintä aikaa. Karrikoiden voidaankin sanoa, että jokainen organisaatio tarvitsee Tamia hetkiseksi hämmentämään, jotta organisaation on pakko kehittyä selvitäkseen hengissä.

Ansiokasta pohdintaa. Kuten omassakin viestissäni totesin, syitä buumille voidaan tietysti aina hakea muualtakin kuin Tammisen ansioista (kuten hyvin ansiokkaasti haetkin ja väitteesi pitävät paikkansa), mutta miehen saama mediahuomio on nähdäkseni ainakin jonkinasteinen merkittävä tekijä sen taustalla, miksi "buumit" (paremman sanan puuttuessa) tuppaavat seuraamaan Tamia. Se, että Tamista kirjoitetaan ja puhutaan mediassa niin paljon, on jo itsessään suomalaiselle jääkiekolle ja sen näkyvyydelle arvokasta. Korostetun arvokasta se on ollut Mestiksen näkyvyydelle niinä vuosina kuin Tami on Mestiksessä valmentanut. Juuri jääkiekon näkyvyyden kannalta on hyvä, että Tami on sellainen persoona kuin hän on ja jaksaa nostaa itseään lakkaamatta "framille". Siksi totesin miehen olevan korvaamaton hahmo suomalaisessa kiekossa. Ja jos nyt ei koko kiekkokartalla, niin ainakin Mestiksessä. Tekstissäsi nousee esille hyviä pointteja liittyen seurojen taloudelliseen ja urheilulliseen tilanteeseen Tamin lähdön jälkeen, ja ne ovat tietysti aivan kylmää faktaa.

Arvokkaat yhteistyökumppanit lähtevät Tamin kelkkaan varmasti osittain juuri seuran lisääntyvän medianäkyvyyden takia, jonka voinee laskea Tamin ansioksi. Olkoonkin, että huomio tuo mukanaan myös arvostelijoita.
 
Viimeksi muokattu:
Osaako todella? Vai ovatko suomalaiset teinit ja lapsenmieliset aikuiset lippalakkeineen vähän vitun idioottia väkeä?

Pakko kysyä, miten nämä kysymykset liittyvät toisiinsa? Vastaus kysymykseen osaako Tamminen luoda kiekkobuumin on ei tai kyllä. Ovatko suomalaiset idiootteja on taas toinen kysymys.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jo vain, silti lätkä-TuTon toimisto on Turun työväentalolla ja emoyhdistys on yksi omistajista. Eli ei se toverius niin kovin kaukaa lippaa aidosti italialaista Tuuuuutttto hokiakaan.

Tammis-Jussi on tänään taas vaihteeksi toisen iltapulun paikallislööpissä, "Unelma murskaksi" tjsp. Missä nyt tällä kertaa mennään ja onko kädessä jo #PinkkiKukko.

Kas, Pressiboxikin avautuu vaihteeksi. Minkälaisia olisivatkaan TuTo-ketjut ja Tami-ketjut ilman Pressiboxin sisällöltään merkityksettömiä TuTo-mollaamisia tai Reverentin kroonista ja yliampuvaa Tami-vihaa? Luultavasti ainakin korkealaatuisempia keskustelun tason suhteen.

Tamista on muuten ollut parin viime päivän aikana 2-3 juttua kummassakin iltapäivälehdessä, juttu TuTosta Veikkaajassa, Tamin pitkä haastattelu YLEn sivuilla ja lähes joka aviisissa. Tämäkin ketju on venähtänyt 21 sivun mittaiseksi. Joka mediassa tuntuu olevan Juhani Tamminen. Kenties on Tamilla kädessä Kukko ja otsassa banaani, mutta monella muulla on kädessään tyhjä arpa ja elämässään tyhjiö, joka tuntuu saavan tyydytyksen ainoastaan kirjoittamalla Tammis-vastaisia kirjoituksia nettifoorumeille tai tusinablogeihin.

Jo vain, Turun Toverit -yleisurheiluseura on yksi TuTon omistajista. Mutta niin on Heikki Salmelakin, paljon suuremmalla osuudella. Heikki Vaisteesta puhumattakaan. Se toverius liippaa kauempaa nykyistä TuTo Hockeyta kuin mitä se liippaisi Hesburgeria tai rakennusbisneksiä. Ja omistaahan toveri Tamikin palasen TuToa, ei unohdeta sitä.

Ei se minua pätkääkään haittaa, jos Pressiboxit tai jotkut muut tahot kuvittelevat jotenkin loukkaavansa nyky-TuTon kannattajia kaivamalla Toverit-käsitteen, punikkitaustat tai muut vastaavat esille tai väittävät, että taustoja "hävetään". Miksi haittaisi tai miksi hävettäisi? Seuran historia työväentaustoineen on pitkä ja sitä on syytä kunnioittaa, vaikka sillä ei ole enää tekemistä nykypäivän TuTo Hockey -osakeyhtiön kanssa.

Arvostan Turun Tovereiden taustoja ja historiaa, vaikka en lukeudukaan demarien tai muiden ns. vasemmistopuolueiden äänestäjiin. Mutta nykypäivän kiekkobisnes on jotain ihan muuta kuin 50-90 vuoden takaista aatteen paloa. Eipä ole ex-Töölön Vesoissakaan eli Jokereissa hirveästi alkuperäistä duunariasennetta. Siitä sitten vain Hjallikselle kuittailemaan työväenseurasta jos kiinnostaa.

Lähinnä vain huvittaa, kuinka Tami-vihasta tai TuTon mollauksesta itselleen pakkomielteen kehittäneet henkilöt jaksavat vuodesta toiseen jankuttaa näitä samoja juttuja. Omaa ajattelun latteutta se lähinnä kuvastaa, jos jotain Toverit-mantraa jaksaa jauhaa iät ja ajat siinä surkuhupaisassa toivossa, että se kovin ärsyttäisi nykypäivän TuTo-kannattajia. Tamin sanoin tämäntapainen kommentointi valuu kuin vesi hanhen selästä.

Nykyisin voi sitä paitsi rohkeasti ottaa Tamilta oppia ja puhua Veljistä!
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kenties siemen tuolle vainoharhaisuudelle kylvettiin Tammisen kotikisojen kommenttien jälkeen 1997 (jolloin kritisoi rajusti Leijonia) ja tämän seurauksena Ässille pistettiin käsittämätön alku seuraavalle kaudelle, yhdeksästä ensimmäisestä pelistä kuusi oli vieraissa. Tuo haiskahti silloin näpäytykseltä Tamia kohtaan ja tuntuu, että nyt mies näkee kaikkialla vihollisia.
Nyt alkoi kiinnostaa, että kenen mielestä tuo haisi näpäytykseltä?
Se on selvää jo, että joku on vainoharhainen asiassa.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kas, Pressiboxikin avautuu vaihteeksi. Minkälaisia olisivatkaan TuTo-ketjut ja Tami-ketjut ilman Pressiboxin sisällöltään merkityksettömiä TuTo-mollaamisia tai Reverentin kroonista ja yliampuvaa Tami-vihaa? Luultavasti ainakin korkealaatuisempia keskustelun tason suhteen.

Todella köykäinen on tämän toveri-osion taso, jos mun kirjoitukset (tilastojen mukaan 14 viestiä vuoden aikana) heilauttavat keskustelun tasoa suuntaan tai toiseen. PB:n viestien lukumäärää en jaksanut tsekata.

Se ainakin on tullut hyvin selväksi, että toisinajattelijoita täällä ei suvaita ja punakiekosta tulee kirjoittaa vain positiiviseen sävyyn.
 
En nyt jaksa näin mitättömän asian vuoksi ruveta arkistoja tonkimaan, mutta aivan saletti fakta on, että näin on herra sanonut Sportin hävittyä karsinnat täpärästi Ässille.

Jaksat kuitenkin näin mitättömän asian vuoksi julistaa agendaasi ja käyttää vielä termiä "saletti fakta".

Melko vähäisellä vaivalla youtuben arkistoista löytyy kaksikin Tammisen haastattelua Ässät-Sport-sarjan seitsemännen ottelun jäljiltä.

Juhani Tamminen ja Alpo Suhonen Haastattelu - YouTube Toimittaja kysyy Tamin tulevaisuudesta kohdassa 1:50.


Aurinkokuningas liigakarsinnan ratkaisun jälkeen - YouTube Toinen toimittaja kysyy Tamin tulevaisuudesta kohdassa 9:40.


Minä en kuule Tamin mainitsevan mitään useista maailmanluokan tarjouksista tai maailmanluokan organisaatioista. Minä kuulen Tamin mainitsevan kolmesta tarjouksesta.


Se, että TUTO Hockey luopui Toveri-nimestä on mielestäni ihan nykyaikaista. TUL vs. SVUL, valkoiset vs. punaiset - kahtiajako on pitkälti historiaa.

Kuten joku jo edellä totesi, niin porvarispoika Hjalliskin loi työläisseura Töölön Vesasta Suomen kenties rikkaimman jääkiekko-organisaation.
 

P Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoimen liigan karsinnat, Marcin Kolusz
Melko vähäisellä vaivalla youtuben arkistoista löytyy kaksikin Tammisen haastattelua Ässät-Sport-sarjan seitsemännen ottelun jäljiltä.

Juhani Tamminen ja Alpo Suhonen Haastattelu - YouTube Toimittaja kysyy Tamin tulevaisuudesta kohdassa 1:50.


Aurinkokuningas liigakarsinnan ratkaisun jälkeen - YouTube Toinen toimittaja kysyy Tamin tulevaisuudesta kohdassa 9:40.


Minä en kuule Tamin mainitsevan mitään useista maailmanluokan tarjouksista tai maailmanluokan organisaatioista. Minä kuulen Tamin mainitsevan kolmesta tarjouksesta.
Ei kyse ole noista nitrohaastatteluista. Tami jatkoi mediatykitystä monta päivää sarjan jälkeen, ja kertoi Vasabladetissa mahtipontisesti miten pressitilaisuus on tulossa. "Jossain päin maailmaa", ja eiköhän sieltä pudonnut ihan aikalupauskin, muistaakseni viikon sisään piti tapahtua. Ei tapahtunut mitään, tietenkään.

Nyt tilanne on samankaltainen, mutta huonompi. Tami on Sportin jätettyään pudonnut Ylen kisastudion pääroolista MTV3-studion clowniksi, ja jälleen kerran epäonnistunut Mestiksessä suurella budjetilla. Miksi kukaan palkkaisi tuollaista epäonnistujaa? Varsinkaan ulkomailla? Vaihtoehtoja:

Sveitsi - Seurapomo kysyy neuvoja akselilta Sulander - Törmänen - Nummelin. Varoituksia tulee, ei palkata.

Ruotsi - Sama tilanne, paitsi että varoittelijoita on enemmän.

Suomi - Missä näytöt? Ei Mestistappioilla nousta liigaan.

Venäjä - Saattaisi muuten onnistuakin, mutta Tami ei ole enää tarpeeksi iso nimi. Maajoukkueen kapteeni ei ole sama kuin maajoukkueen valmentaja.
 
ja jälleen kerran epäonnistunut Mestiksessä suurella budjetilla.
Finaaleissa on pelkästään TUTOa suuremman pelaajabudjetin organisaatioita. Myös TUTOn takaa löytyy suuremman budjetin ja pelaajabudjetin organisaatioita (ainakin Sport).

Mielestäni Tami ei ole tällä kaudella suinkaan epäonnistunut Mestiksessä. Kerrotko, mitkä ovat mielestäsi ne aiemmat epäonnistumiset Mestiksessä?
 
TUTO on onnistunut tällä kaudella hyvin, ei kahta sanaa. Kenelle kunnia kuuluu menestyksestä, voi aina keskustella, mutta on siinä Tamilla ollut suuri rooli. Olisiko joku samasta ringistä saanut enemmän irti, on tietenkin asia, josta voi vain spekuloida.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tamminen on taas tehnyt sen minkä osaa eli nostanut amatööriorganisaation ammattimaiselle tasolle. Hän on tehnyt tämän useampaan kertaan ja toistaa aina hyväksi kokemansa asiat. Ei kai kukaan voi sanoa, että Tuton kausi olisi epäonnistunut? Talouslukuja tosin odottelen mielenkiinnolla.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Tamminen on taas tehnyt sen minkä osaa eli nostanut amatööriorganisaation ammattimaiselle tasolle. Hän on tehnyt tämän useampaan kertaan ja toistaa aina hyväksi kokemansa asiat. Ei kai kukaan voi sanoa, että Tuton kausi olisi epäonnistunut? Talouslukuja tosin odottelen mielenkiinnolla.

Näin juuri. Talousluvuista sen verran että Tammiselle annettiin 310 000 pelaajabudjetiksi, ja ymmärtääkseni siinä pysyttiin. Joten mahdolliset miinukset ovat muiden vastuulla, käytännössä toimitusjohtajan ja hallituksen.
 

AasiIhaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey
Tamminen on taas tehnyt sen minkä osaa eli nostanut amatööriorganisaation ammattimaiselle tasolle. Hän on tehnyt tämän useampaan kertaan ja toistaa aina hyväksi kokemansa asiat. Ei kai kukaan voi sanoa, että Tuton kausi olisi epäonnistunut?

Allekirjoitan tämän täysin. Ilman Tamia ei TUTO olisi siitä syvästä kuopasta noussut missä oltiin. Synkkiä aikoja elettiin, nyt ollaan taas vahvasti kiekkokartalla.

Mikäli talouslukemat ovat pakkasella en siitä Tamia syytä (enkä tosin usko kovin suureen tappioon). Edes NHL-pelaajia ei olisi tullut ilman ulkopuolista lisärahoitusta. Siitä olen erittäin tyytyväinen, että jonkun tasoista riskiä on silti uskallettu ottaa. Esimerkkinä järkyttävän halpa (75€/ kaikki runkosarjan kotipelit) TUTO-Kortti ja suuri panostus ottelutapahtumaan. Ollaan valovuosia edellä parin vuoden takaista tilannetta, sekä kaikkia muita Mestisjoukkueita.

Summasummarum.... Koska on mikään Jääkiekko-organisaatio noussut huipulle ilman jonkin tasoista riskiajattelua/ riskipanostusta??
 
Viimeksi muokattu:

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Sen kummemmin Tamia "vihaamatta" niin ne Kärppien rosterit olivat muiden kuin Tamin kasaamia. Tami tarvitsi käyttöönsä enemmän kuin yhden, sarjassaan ylivoimaisen, rosterin viemään Kärpät liigaan.
Tamilla oli varsin vahva rooli joukkueen kasaamisessa Kärppäaikanaan. Pelaajia tuli Tamin mukana ja projektin edetessä hankittiin Tamin kontakteilla. Kivi ja Taubert tulivat puhtaasti Tamin mukana ja Bergeron oli tamin scouttaus. Myöhemmin mukaan tuli Tamin hankkimana ainakin Fandul, Kimmo Salminen ja Pota. Käsitykseni mukaan Tamilla oli myös oma roolinsa Hagmanin houkuttelussa Ouluun.

Kyse oli nyt siitä, että oliko Kärppien ja Sportin seurajohdoissa fiksua porukkaa silloin, kun ne palkkasivat Tamin päävalmentajakseen. Oulussa elektroniikkateollisuuden huippunimiä ja Vaasassa energiateollisuuden osaajia oli merkittävissä rooleissa, kun Tami palkattiin päävalmentajaks.
Fiksutkin ihmiset tekevät vääriä ratkaisuja, varsinkin itselleen vieraalla alueella. Ainakaan Oulussa eivät Tamin palkanneet henkilöt pitäneet kokonaisuutta onnistuneena ja hankkiutuivatkin herrasta eroon heti kun se oli sopimusteknisesti mahdollista. Lähtö olisi tullut jo aikaisemmin, ellei olisi käynyt niin kalliiksi.

Vaasalaisilta oli kaamea moka palkata Tamin kaltainen rahankäyttäjä, jolla esimiehenä oli Juha Saaren kaltainen puudeli. Koko roska olisi kadonnut maamme kiekkokartalta ilman omistajien merkittäviä henkilökohtaisia panostuksia. Tuota mokaa taidetaan Vaasassa maksaa edelleenkin.

Oulussa yritti moni ansioitunut päävalmentaja nostaa Kärpät SM-liigaan, mutta vasta Tamilta se onnistui. Vaasassa Tamia tarvittiin Sportin ensimmäisen mestaruusviirin hankkimiseen. Sportin nousuyritys SM-liigaan Tamin aikana epäonnistui, mutta tämän vuosituhannen suurin suomalainen jääkiekkosensaatio jäi toteutumatta, kun Sport ei onnistunut toiseen jatkoerään venyneessä Sport-Ässät pelissä ottamaan neljättä otteluvoittoa.
Oulussa nousua yrittivät Hannu Jalonen, Risto Dufva sekä heidän korvaajakseen kahteen kertaan saapunut Kari Heikkilä. Kukaan tästä kolmikosta ei ollut erityisen ansioitunut Kärppäpestin aloittaessaan. Jalosella ei ole ansioita ennen eikä jälkeen, Dufvalla oli parin vuoden kokemus divarista ja Heikkilällä näytöt Ruotsin divarista. Dufva ja Heikkilä ovat sittemmin ansioituneet mm. Suomen mestarina, maajoukkuetehtävissä ja KHL:ssä. Tami sen sijaan on jämähtänyt tukevasti kiistellyksi mestisvalmentajaksi ja mediapelleksi.

Sportin nousuyritys SM-liigaan Tamin aikana epäonnistui, mutta tämän vuosituhannen suurin suomalainen jääkiekkosensaatio jäi toteutumatta, kun Sport ei onnistunut toiseen jatkoerään venyneessä Sport-Ässät pelissä ottamaan neljättä otteluvoittoa.
Onnistuneesti muistat, että Tami epäonnistui tavoitteessaan ja vuosituhannen sensaatio jäi toteutumatta. Sen sijaan edellisen vuosituhannen suurin sensaatio toteutui ja Tami sössi pleijarisarjan Tutoa vastaan niin, ettei päässyt edes karsimaan. Näitä kahta asiaa yhdistää yksi ja sama tekijä.

Ei vahvat ihmiset kuluta aikaansa krooniseen toisten mollaamisen, kriittisesti suhtautuminen erikseen. Pieni ja pelokas nyt tuli siitä kun joku keittiöpsykologin lailla analysoi Tammisen ihan päin honkia.
Olemme siis yhtä mieltä siitä, että Tami tekee itsestään varsin pienen kuluttaessaan aikaansa krooniseen toisten mollaamiseen. Minunkin mielestäni tulokset voisivat olla parempia, jos keskittyisi enemmän siihen omaan tekemiseen.

Tamminen on taas tehnyt sen minkä osaa eli nostanut amatööriorganisaation ammattimaiselle tasolle. Hän on tehnyt tämän useampaan kertaan ja toistaa aina hyväksi kokemansa asiat. Ei kai kukaan voi sanoa, että Tuton kausi olisi epäonnistunut? Talouslukuja tosin odottelen mielenkiinnolla.
Mielenkiinnosta kysyn mitkä ovat ne aikaisemmat amatööriorganisaatiot, jotka Tami on nostanut ammattimaiselle tasolle? Itselleni ei tule mieleen yhtään ainutta. Oulussa ei onneksi päässyt vaikuttamaan organisaatioon millään lailla. Kuten itsekin aikaisemmin totesit, Ässiä ei enää olisi, jos Tami olisi saanut tahtonsa läpi. Vaasassa alettiin Tamin aikana maksamaan amatööreille ammattilaisten liksaa, mutta minun silmissäni se ei tee organisaatiosta erityisen ammattimaista. Kyseessä on ennemminkin myytti, jota aina silloin tällöin nostetaan esiin. Olisi varsin hyvä tietää miksi.

Toinen itseäni ihmetyttävä, Tamia koskeva myytti, on hänen erinomaisuutensa jonain lyhytaikaisena projektivalmentajana. Missä hän on tällaisen projektin toteuttanut menestyksekkäästi? Sveitsiin lähti kovalla kohulla saatuaan "maailmanluokan" sopimuksen ja lupaili takuuvarmaa pleijaripaikkaa. Pleijarit jäi haaveeksi, samoin jatkosopimus. On toki myönnettävä, että lyhyet sopimukset Tamin kanssa ovat parempia kuin pitkät. Ei siksi, että hän olisi niissä erityisen hyvä, vaan siksi, että pitkät päättyvät poikkeuksetta jonkinlaiseen katastrofiin.
 

Oldtimer

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoRe, Rops, TPS (kiekko/futis)
Tamminen on taas tehnyt sen minkä osaa eli nostanut amatööriorganisaation ammattimaiselle tasolle. Hän on tehnyt tämän useampaan kertaan ja toistaa aina hyväksi kokemansa asiat. Ei kai kukaan voi sanoa, että Tuton kausi olisi epäonnistunut? Talouslukuja tosin odottelen mielenkiinnolla.

Ai ammattimaiselle tasolle, millä mittarilla??? Jos suurelle enemmistölle mestis-pelaajista maksetaan n. 8000 euroa vuodessa, niin herra aurinkokuningas taitaa olla ainoa, muutamaa vierastyöläistä lukuunottamatta, Tutonkin organisaatiossa joka elää ammattimaisella tasolla? Toki sama ongelma taitaa koskea kaikkia mestis-seuroja.
 

Oldtimer

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoRe, Rops, TPS (kiekko/futis)
Tamminen on taas tehnyt sen minkä osaa eli nostanut amatööriorganisaation ammattimaiselle tasolle. Hän on tehnyt tämän useampaan kertaan ja toistaa aina hyväksi kokemansa asiat. Ei kai kukaan voi sanoa, että Tuton kausi olisi epäonnistunut? Talouslukuja tosin odottelen mielenkiinnolla.

Täytyy vielä lisätä kommenttiisii, että juu, aivan varmasti toistaa hyviksi (ainakin itselleen) kokemansa asiat niin kauan kun joku suostuu siitä hänelle maksamaan. Ja kauden onnistumisesta saattaisi Tuton pelaajalla jos toisellakin olla oma mielipiteensä. Ja todellakin, höpötykset ammattimaisesta tasosta kannattanee lopettaa alkuunsa näiden palkkatietojen valossa, kuulostaa lähinnä falskilta.
 

Valkohuulikyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Samurai Blue, Arsenal
Kyllähän Tamista on ollut huikeaa hyötyä mestiksen näkyvyydelle. Ihmettelen suuresti ihmisiä, ketkä jaksaa marista Tamin tekemisistä. Kyseessä on hieno kiekkomies henkeen ja vereen, joka on onnistunut Turussa nostamaan hienon kiekkobuumin näin kevään korvilla.

Ajelin itsekkin Suomessa lomailtuani Espoosta Turkuun katsomaan Tuton peliä ja Tamin aikaan saannoksia. Hyvä meininki oli hallilla ja toin oikeastaan vain ja ainoastaan Tamin ansiosta melkein 100e Tuton kassaan. Ajaisinko saman matkan täysin värittömän ja hajuttoman TPS:n takia? Ei tulisi kuuloonkaan. Olenko lippispäinen juntti, koska pidän Tamin meiningistä? Vaikea sanoa, mutta lippistä ei kyllä tule käytettyä. Buumin luomiseenhan tarvitaan juuri massojen liikettä ja siinä tuskin "semijunttius" on hyväksi oikeastaan missä vaan (vrt. Tanssii tähtien kanssa, Leijonat jne.).

Tami on myös kokenut kansainvälinen herrasmies, jolla on kokemusta Sveitsistä, Ranskasta, Japanista, mitä näin äkkiseltään tulee mieleen, joten kyllä mies on maailmaa nähnyt ja kartuttanut hienoa kokemusta, vaikka kyseiset maat eivät olekkaan mitään jääkiekon huippumaita. Tällaista elämänkokemusta tulisi mielestäni kuitenkin arvostaa kiekkopiireissäkin.

Tami nosti Kärpät liigaan, Sport oli helvetin lähellä ja nyt Tutossa on päällä hyvä meininki. Talousasiat Sportissa näytti menneen huonosti, mutta jääkiekko on businessta ja siihen kuuluu riskinottokyky. Suuria asioita (kuten esim. nousu liigaan Sportin tapaukessa) ei tapahdu ilman sitä ja turha pelkkää Tamia on Sportin heikosta taloudesta syyttää, kyllä ne ovat todennäköisesti ihan muut herrat olleet, jotka ovat rahanmenon hyväksyneet. Toki toinen vaihtoehto on pelata varmaa peliä ilman riskejä, mutta sellainen on tylsää ja kuka jaksaa katsoa jotain keskikastin roiskintaa vuodesta toiseen.

Asia erikseen ovat nämä keittiöpsykologit, joka ovat heittelemässä ties minkälaisia diagnooseja aina Tamista, puhumattakaan Tosifanin mainitsemasta ammattilaisesta. Itse en psykologiasta niin hirveästi tiedä, mutta ei kuulosta järin ammattimaiselta tehdä diagnooseja henkilöä tapaamatta. Kuulostaa aika käsittämättömältä.

Hauska oli se uutinen, missä joku Tuton pelaajista nimettömästi valitteli "liian kovaa treenaamisesta" ja Tamin kokeneiden pelaajien suosimisesta. Voi itku, sellaista se elämä välillä on ja jos ei kestä tuollaista meininkiä niin parempi pysyä poissa jääkiekon parista tai jopa liike-elämän. Elämä on välillä kovaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös