Juha Vuoren lähtölaskenta 10, 9, 8, 7...

  • 162 368
  • 963

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Taklaukset puuttuu kokonaan, mikä on erittäin yllättävää minulle, joka piti Vuoren Juhaa amerikkalaistyylisenä valmentajana.

Tätä minäkin olen ihmetellyt, odotin taklauksia ja kovaa peliä molempien maalien edessä. Puolustuksesta tosin puuttuu se isäntä.

Olen aiemmin kommentoinut, että Dufvan kiekosta siirtymä toisenlaiseen kiekkoon on todella vaikeaa.

Samaa sanoi muutama muukin jo ennen kauden alkua, vaikka toiset odottivatkin että tästä heti lähdetään laskettelemaan kohti mestaruutta.

Lukossa ei voi ikinä sanoa täysin varmaksi, onko organisaatiolla sama tahtotila kuin urheilupuolella. Dufva sai kyllä organisaation tuen, mutta saiko hän sen entisten vai tulevien meriittien perusteella, se ei ole varma.

Liipasinherkkyys valmentajien työpaikan suhteen on ainakin muuttunut, vaikka jostain syystä Lukko edelleen nähdään potentiaalisesti kärsimättömänä. Viimeisen kymmen (10) vuoden aikana monoa on saanut vain Urama, ja hänkin vasta viimeisellä neljästä kaudestaan.

Ei dufvalainen jääkiekko nyt niin vaikeaa ole, että siitä pois oppiminen veisi satoja harjoituksia. Varsinkin kun osa joukkueesta vaihtui.

No peterran ja muiden lisäksi myös Juujärvi kertoi Kiekkoareenan haastattelussa, että oppiminen erittäin puolustavasta pelitavasta kiekollisempaan nimenomaan on vaikeaa ja ottaa aikaa. Vuorta on "kasvatettu" kahdeksan kautta päävalmentajaksi, joten en usko että Rajala painaa liipasimesta kovin herkästi. Vaikka muutama tuttu nimimerkki on tapansa mukaan jo valmentajaa vaihtamassa. Ennemmin uskon, että marraskuussa joukkuetta vahvistetaan artistiveron piiriin kuuluvalla pelaajalla, tai pelaajilla.

Seura otti ison riskin, kun ison vaihtuvuuden ja uuden päävalmentajan kanssa samaan aikaan napattiin nuori veskaritandemi. Nyt se riski on realisoitunut, samalla kun joukkue hakee pelitapaansa, myös nuoret maalivahdit ovat hakeneet otettaan. Tässä varmaan vähän sellainen ketjureaktiokin, että kun veskareille on uponnut vähän helpompia, niin laiturit ovat ylipuolustaneet ja sitä kautta taas heidän miehiä päässyt vapaaksi ja omissa kolissut. Eihän se kivaa ole kun joukkue tarpoo, mutta minä annan ainakin työrauhan.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Dufvahan kävi jossain välissä kääntymässä myös Tapparassa, heikoin tuloksin. Seuraavalla kaudella itse Jukka Rautakorvella meni aika kauan opettaa pelaajille, jotka aloittivat Dufvan komennossa edellisellä kaudella, että miten sitä kiekkoa pelataan ja miten pelaajien tulee pelata. Sen prosessin sisäänajo vei kokeneelta kehäketulta, Rautakorvelta, semmosen 2 kk ja Rautakorvella sentää oli koko organisaation taustatuki takanaan.
. Dufvahan meni tapparaan kesken kauden vetämään homman pakettiin, ei ollut montaa kuukautta Tapparassa. Siitä on ihan turha Ristoa syyttää, kyllä joukkue paremman loppukauden pelasi kuin alkukauden. Kova jätkä tuo Dufva, kun käy jossakin, niin menee hirveän pitkiä aikoja muilla siivota jäljet. Eikä rautakorpi koskaan saanut Dufvan muutamaa kuukautta siivottua pois, ei tullu mestaruutta.

Mikkelissäkin kannattaa alkaa kartoittaa oikeaa valmentajaa nopeasti, saa siivottua kaiken.
 
Viimeksi muokattu:

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
. Dufvahan meni tapparaan kesken kauden vetämään homman pakettiin, ei ollut montaa kuukautta Tapparassa. Siitä on ihan turha Ristoa syyttää, kyllä joukkue paremman loppukauden pelasi kuin alkukauden. Kova jätkä tuo Dufva, kun käy jossakin, niin menee hirveän pitkiä aikoja muilla siivota jäljet. Eikä rautakorpi koskaan saanut Dufvan muutamaa kuukautta siivottua pois, ei tullu mestaruutta.

En tarkoittanut asiaa ihan noinkaan, mutta toki tuo sinun tulkintasi on yhtä mahdollinen. Dufvahan teki Tapparalle palveluksen ja toi mukanaan kovan vaatimustason ja antoi nuorille pelaajille ison mahdollisuuden, joka palveli Rautakorven projektia seuraavalla kaudella. Minä en vain yksinkertaisesti pidä Dufvan kiekosta ja mielestäni sillä kiekolla harvoin mestaruutta voitetaan nykyjääkiekossa. Tässä ei siis ole tarkoitus suolata Dufvan persoonaa, mieshän on tehnyt hyviä tuloksia ympäri Suomen ja myös Raumalla organisaatio otti isoja askeleita eteenpäin Dufvan komennossa.

Mutta on tottakai selvää, että jokainen valmentaja peluuttaa ja treenauttaa sellaista kiekkoa, jota itse haluaa nähdä ja jolla uskoo syntyvän parhaan tuloksen. Ei kukaan voi koreilla lainahöyhenissä. Oma analyysini Lukon vaikeuksista viime kausien playoffseista perustuu pitkälti siihen, että Dufvan idioottivarma pelitapa, jossa kaihdetaan riskejä ja pelataan jatkuvasti erittäin puolustusaktiivista peliä, yleensä tuppaa pettämään jossain vaiheessa pitkää sarjaa. Tappara voitti Lukon monta kertaa pienellä marginaalilla, mutta se, mikä itselleni on jäänyt noista sarjoista elämään on se, että Dufvan joukkueille tunnusomaista oli se, että pyrittiin yv:llä tekemään maalit, hyökättiin laitoja pitkin mahdollisimman yksinkertaisesti ja roiskittiin taistelukiekkoja päättyyn. Dufvan Lukko pelasi suurimman osan pelistä ilman kiekkoa ja tunnusomaista olivat pitkien syöttöketjujen puuttuminen kokonaan eikä sellaisia yritetty edes mielestäni rakennella. Dufvan ohjekirja on yksinkertainen kauneus, jossa kiekolliset hienoudet eivät ole keskiössä. Dufvan joukkueet myös luopuvan usein kiekosta aika nopeasti johtoasemassa, joka taas antaa toiselle joukkueelle mahdollisuuden rakentaa kiekon kanssa.

Dufvan kiekosta ei tule ensimmäinen mieleen sellainen räiskyvä hyökkäyspelaaminen ja nopea kiekon siirtely vaan ensimmäiseksi tulee mieleen sellainen jatkuva kamppailu kiekosta lähellä laitoja ja keskialueella. Dufvan kiekossa on olennaisempaa rikkoa kiekollista peliä kuin rakentaa sitä. Jotenkin olen saanut sellaisen käsityksen, että pitkälti pyritään saamaan jollakin ilveellä aikaan ylivoimatilanteita ja sitten niistä isketään maalit ja sitten vaan maataan loppupeli lähellä omaa päätyä. Dufva vs. Rautakorpi on ehkä rumin jääkiekon matsi, minkä minä olen ikinä nähnyt. Kumpikaan joukkue ei karvaa ja molemmat pelaavat samanlaista riskejä välttävää epämääräistä keskialueen ohjauspeliä ja sitten jostakin riistosta saadaan ehkä yksi maalipaikka. Ja itse uskon, että nimenomaan kiekollisella pelillä ja aktiivisella kiekon haluamisella ja kiekolla rakentamisella rakennetaan sellainen pelisapluuna, jolla tiukat pelit saadaan käännettyä lopulta itselle. Jos Lukko on tehnyt oikean analyysin, se haluaa nopeuttaa kiekollista pelaamistaan merkittävästi Vuoren avulla ja siirtyä tällä tavalla lähemmäksi kiekkokontrollia ja pelirohkeutta kuin jatkuvaa kiekosta luopumista. Ja uskon, että pitkällä aikajänteellä tämä tuottaa parempia hedelmiä kuin jatkuvasti kiekottomana painiminen.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ymmärrän pointtisi, mutta en jaksa pidempään kirjoittaa. Kyllä näyttää hyvälle Lukon peli pitkästä aikaa ja paljon positiivisuutta on ilmassa.
Olkoon Dufva ja Rautakorpi rauhassa. Vanhoja miehiä jo.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä näyttää hyvälle Lukon peli pitkästä aikaa ja paljon positiivisuutta on ilmassa.

Niin, jatkumollahan tässä mennään. Jostain syystä se vaan on niin, että kiekkokontrollista vahvasti kiekottomaan pystysuunnan jääkiekkoon siirtyminen on monesti pelaajille helpompaa kuin tehdä siirtymä toisinpäin. Ehkä tässä kannattaisi enemmänkin antaa Lukolle se rahtunen aikaa ja katsoa, mitä sieltä rupeaa syntymään ja millä aikajänteellä kuin tuomita koko organisaatio tai Vuoren sisäänajama sen perusteella, että yllättäen peli ei ole vielä kovin kaksisessa kunnossa.

Toistetaan nyt se vanha mantra, että Lukko tullaan tälläkin kaudella mittaamaan keväällä, ei syksyllä.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Ymmärrän pointtisi, mutta en jaksa pidempään kirjoittaa. Kyllä näyttää hyvälle Lukon peli pitkästä aikaa ja paljon positiivisuutta on ilmassa.
Olkoon Dufva ja Rautakorpi rauhassa. Vanhoja miehiä jo.
Näyttää varmaan hyvälle, jos ei ole Lukon kannattaja. Helpot pisteet saatavilla jokaisessa pelissä, kun vastustaja menee ympäri kenttää vailla mitään ideaa.
Lukon kannattajana tuossa pelissä taas ei ole mitään hyvää. Puolustus ei toimi, maalivahdit ei toimi eikä hyökkäys saa maaleja aikaan.
Kaikki alueet pelissä ollaan vastustajia jäljessä. On kyllä niin pirun hyvän näköistä.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Hyvä. Maltillista keskustelua asiasta. Sitä toivoinkin.
Eniten tässä ainakin minua huolestuttaa se, että joukkue on harjoitellut tuota uutta pelitapaa 13 vai 14 peliä sekä luultavasti ovat harjoituksissakin käynyt asioita läpi ja mitään muutosta ei ole tapahtunut ensimmäisestä harjoitusottelusta tähän päivään. Jossain mättää.
Ei pelaajatkaan nyt niin saatanan tyhmiä ole etteikö joku pelitapa menisi jakeluun kolmessa kuukaudessa.
Ja mitään pelitapaa ei edes ole näkyvissä.
Ilves, HPK, SaiPa esimerkiksi ovat samassa tilanteessa eikä heidän pelit ole tuollaista päätöntä juoksemista ja roiskimista. Ja niillä on sentään paperilla aivan hitosti huonommat joukkueet.
Lisäksi Vuoren kaunopuheet nopesti peliä kääntävästä-, lujaa karvaavasta- sekä kovaa taklaavasta joukkueesta on vain kaukainen unelma. Mitään näistä ei ole näkynyt.

Mutta mutta. Odotellaan nyt sitten ja katsellaan. Onneksi kausikortti oli lähes ilmainen, joten isosti ei sitten harmita.


Hiukan vanhoihin puutun, mutten malta olla kun niin sattuu kohdalleen. Boldaukset minun.

Ootkos ihan varma ettei ole.. meinaan mitä täällä katseltu pelejä niin ne on nimenomaan vain ja ainoastaan olleet päätöntä juoksemista ja roiskimista. Ei ole mitään nähtävää systeemiä tai pelitapaa tai.. tai mitään järkeä edes koko hommassa. Kaikki vaan kohnottaa menemään kuka mitenkin. Puolustus on aivan täysin kuutamolla ja koomailee luvattoman paljon, karkeita virheitä jatkuvasti, vastustaja saa kävellä maalille ovista ja ikkunoista ja hakata laipioida kiekkoja sisään minkä ehtii. Siitä seurauksena, että peli kuin peli omissa soi 3-5 kertaa. Ja kaikki tietää ettei sillon montaa peliä voita. Ainut lohtu on se, että SaiPa tosiaan on saanut joitakin maaleja itse sentään tehtyä.

Sama täällä, pudotuspelit oli "onneksi" niin nopeasti ohi, ettei tuosta kauheasti joutunut enää kostumaan.. toki onhan se omasta pussista silloin maksettu mutta..

Yhtä kaikki, näyttää olevan ihan samat kasvukivut meilläkin.
 

laitapakki-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Ilves, TPS
Vuori suli jälleen; ei kukaan valmentaja tiivistä ketjuja kolmannessa erässä kun peli edes jotenkin kulkee ja johdetaan. Mikäli kaverilla on yhtään ymmärrystä, jättää huomenna omatoimisesti hommat. Vielä kun vieressä hääsää valmentajien vitsi Timo Saarikoski, ei voi mitään. Järkyttävää toimintaa.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olen menossa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Raumalle 19.11. Jännittää kuka mahtaa silloin olla Lukon valmentaja.
 

Pluton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lukko
Mites Vuori nämä loppujen aikalisät ovat onnistuneet viimeaikoina? Ajatus hyvä mutta tarttis kai olla joku järkevä idea.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Kaksi erää hyvää pelaamista ja kolmanteen lähdetään varmistelemaan yhden maalin johtoa. Ei saatana.
Lopussa aikalisä ja omassa kolisee.
Ei tämä nyt kokonaan Vuoren piikkiin silti mene. Annetaan iso osa kunniasta toimiston suuntaan, jotka siellä ovat saaneet tuohon Mestis-tason nippuun saanut hakattua sen pari miljoonaa ainakin.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
No Vahalahti mokasi ton tappion... pelasi kyl aika junnusti lopun..
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Jaahas. Taas turpaan ja millä tavalla. Joukkue sulaa aivan täysin, sekä passivoituu ratkaisun hetkellä. Oli aikalisää ja kaikkea, mutta silti turpaan lopussa käsittämättömällä jäätymisellä. Aika vaikeaa on Vuoren nähdä nostavan henkeä tuossa porukassa.

Miksei voi pitää peliä aktiivisena ja pyrkiä hallitsemaan kiekkoa? Miksi pitää antaa kaikki avaimet vastustajalle? Eipä tämä edes silti vituta, vaan turhauttaa. Usko tuohon porukkaan on lähellä nollaa ja tappiota tässä odotteli koko pelin. Nyt se tuli vaan lopussa.

Tämä tilanne alkaa käydä kaikkien hermoille. Tuskin sponssitkaan tykkää, kun tuettava seura painelee paskat housuissa illasta toiseen. En syytä pelaajia. Syytän joukkueen johtoa todella huonosta ammattitaidosta. Vuori taas ei ole onnistunut millään tasolla ja sämpylät alkaa loppua kohta korista.
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Vaikka kaikki tappiot eivät olekaan, en näe miuta vaihtoehtoa lurssin miittamoseen, kun Vuoren korvaamisen uskottavalla valmentajalla.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä Vuorta nyt kovasti koetellaan. Aikalisän ymmärrän kyllä, kun siinähän oli Lukolla pitkä vaihto ja pyöriminen omissa alla, mutta vituiksi meni silti taas.
 

Falling Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllä Vuorta nyt kovasti koetellaan. Aikalisän ymmärrän kyllä, kun siinähän oli Lukolla pitkä vaihto ja pyöriminen omissa alla, mutta vituiksi meni silti taas.

KooKoo-pelissä Vuori muni laittamalla nelosen jäälle viimeiseen vaihtoon. Tänään taisi olla Claireauz-Suuronen-Vahalahti-Ahonen-Mäkinen. Aten mies teki maalin ja eihän tuosta tolpan vierestä saisi edes syöttääkään. Joka tapauksessa ei tuollainen miehitys voi olla valinta jäädyttämään peliä.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lukon varallisuudella ei saisi koskaan ottaa valmentajaa, joka ei ole näyttänyt tasoaan liigassa. Harjoittelemaan johonkin pienempään seuraan pariksi kaudeksi ja sen jälkeen vasta Lukkoon, jos tilanne siltä näyttää. Ja tiedän ettei Ristokaan mestaruutta tuonut, mutta siinä oli kuitenkin edes pointti miksi palkata.
 

Dexu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva Suomen Mestari 2021
No jos jotain syyllistä tosta lopusta pitää kaivaa niin sormi osoittaa kyllä eniten #15 Toni Suuronen suuntaan, joka jostain kumman syystä ei purkanut kiekkoa pois alueelta vaan lähti kuljettamaan sitä oman sinisen alla poikittain. En jaksa uskoa että tuo oli Vuoren käsky aikalisällä.
 

Thompson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Arsenal
KooKoo-pelissä Vuori muni laittamalla nelosen jäälle viimeiseen vaihtoon. Tänään taisi olla Claireauz-Suuronen-Vahalahti-Ahonen-Mäkinen. Aten mies teki maalin ja eihän tuosta tolpan vierestä saisi edes syöttääkään. Joka tapauksessa ei tuollainen miehitys voi olla valinta jäädyttämään peliä.
Taisivat olla siellä pitkän kiekon jälkeen.
 

Dexu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva Suomen Mestari 2021
KooKoo-pelissä Vuori muni laittamalla nelosen jäälle viimeiseen vaihtoon. Tänään taisi olla Claireauz-Suuronen-Vahalahti-Ahonen-Mäkinen. Aten mies teki maalin ja eihän tuosta tolpan vierestä saisi edes syöttääkään. Joka tapauksessa ei tuollainen miehitys voi olla valinta jäädyttämään peliä.

Siinä oli pitkä kiekko alla, joten ei siinä paljon vaihtoja saa tehdä vaan ne jatkaa ketkä kentällä oli.
 

mize

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
KooKoo-pelissä Vuori muni laittamalla nelosen jäälle viimeiseen vaihtoon. Tänään taisi olla Claireauz-Suuronen-Vahalahti-Ahonen-Mäkinen. Aten mies teki maalin ja eihän tuosta tolpan vierestä saisi edes syöttääkään. Joka tapauksessa ei tuollainen miehitys voi olla valinta jäädyttämään peliä.

Vuori nyt ei voinut sinne porukkaa valita, kun aikalisän jälkeen joutui jatkamaan sama kentällinen joka oli juuri tehnyt pitkän. Vahalahti tuli aloituksessa mailansa katkaisseen Tiivolan tilalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös