Joukkueiden voimasuhteet kaudelle 06-07

  • 72 116
  • 275

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Sihvonen ja metsään menemisen taito

Tulipa lukaistua UL:n uusin läpyskä. Olen vahvasti Sihvosen kanssa eri mieltä. Ehkä yllättäen en kuitenkaan Ässistä, vaan miehen arvioon Jypistä. Sihvosen mukaan Jypin peli on täysin sekaisin, ja kohtalona on taistella Ässien kanssa sijasta 13. Niin, siis KalPa on huomattavasti Jypin edellä. Kysyn ihan avoimesti että millä ilmeellä?

JyP ei menettänyt muuta kuin Antti Virtasen, vahvistuksia on sitten muutama ja joukkueen tärkeimmät pilarit eli Alatalo ja Wallinheimo ovat Jyväskylässä edelleen. Jyp on kestänyt vaikka minkälaiset pelaajamenetykset viime vuosina, mutta nyt Sihvonen on omissa dimensioissaan löytänyt sen viimeisen risun joka katkaisee kamelin selän, elikkä Antti Virtasen. Tämä riittää siihen että mestisvalmentaja Pieniniemen mestisporukka jossa kirkkaimpana tähtenä on täysklesa Kimmo Kapanen sijoittuu Jypin edelle. Sama KalPa joka oli loppukauden lähes kokonaan ilman voittoja. No, toki KalPaakin on saapunut vahvistuksia, sellaisia joka perheen aamiaispöytäkeskustelusta tuttuja nimiä kuten Sonnenberg, Peto, Hanson ja Davidson. Niin, ja kuka oli KalPan hyökkäyksen ainut valopilkku viime vuonna - Kurkako?

Ässille toki ennustetaan heikkoa menestystä jo ihan pelkästään siitä periluterilaisesta pelosta iloisia ihmisiä ja viime kauden patahuumaa kohtaan. Kiekkokatsomossa pitää istua hiljaa ja hartaasti, koko ajan peläten omien romahtamista.

Ylipäätänsä nämä kauden alku ennakot pl. Jatkoaika ja nastamuumio ovat murheellista luettavaa. Joukkueet rankataan yleensä seuraavilla perusteilla:

Valtamedia
1. Pelaajabudjetti
2. Valmentajien meriitit 90-luvulla

tai ns. kolmas linja elikkä Sihvosen tie
3. Joukkueen esitys jossain yksittäisessä harjoitusmatsissa puolivalmiilla ketjuilla
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Mua edelleen ihmetyttää tämä Ässien heikentymismantra. Ainoastaan maalivahtipuolella on heikennytty, mutta siinäkin ovat lähtökohdat täysin samat kuin viime kauden alussa. Kuka olisi uskonut Riksmanista että Juuso valitaan kauden parhaaksi maalivahdiksi. Puolustuksen heikentyminen on tavallaan harhaa, sillä vaikka ehkä fyysisyydessä hävittiin Nickersonin lähdön myötä niin kyllähän liikkuvuutta on tullut rutkasti lisää. Hyökkäyksessä ainoa selkeä aukko on yhden sentterin vajaus viime kauteen nähden. Kokemusta lähti jonkin verran Rauteen ja Kaipaisen mukana mutta kannattaa muistaa että joukkueen rungolla on nyt kokemusta liigafinaaleista. Valmennuspuolen heikentymisestäkin voi olla montaa mieltä. Yhden kauden saavutuksilla puolijumalaksi nostettu valmentaja vaihtaa seuraa ja tilalle tulee kokeneempi mutta muuten pitkälti samassa alkupisteessä Toivolan kanssa ollut valkku, ei sekään sitä osastoa niin paljoa heikennä.

Ässien asioista jonkin verran tietävänä en kyllä pidä joukkuetta kovinkaan paljon heikentyneenä mutta kauden mittaan sitten muutkin näette...
 

Temp

Jäsen
Urheilulehti (Sihvonen)

Ostin tuon aviisin vaikka tiesin, että se tulee suunnattomasti ärsyttämään. Tietoinen riski siis. Tällä kertaa suurin ärsytys syntyi Sihvosen analyyseista. Tämä ei koskenut pelkästään Ässiä vaan lähes joka joukkuetta. Sihvosen ajatusmaailmassa pelaajilla ei ole merkitystä sijoituksen suhteen. Jos valmennus on kunnossa niin joukkue pärjää? Monenko joukkueen kohdalla Sihvonen vetosi hyviin pelaajiin menestyksen tavoittelussa - ei tainnut olla yhdessäkään. Hra. Sihvosen täytyisi muistaa, että pelaajat sitä peliä pelaavat. Ei valmentaja, valmentaja toimii ns. Kapellimestarina, mutta ei tee 90 % joukkueen pelistä.

Ja sitten vielä tämä porilainen hulluus on myytti. Sitä ei ole vaan se oli Toivolan pelikirja. Osittain tuo varmaan on totta, mutta täytyy kuitenkin muistaa millaisella rosterilla ässät viime kaudella oli liikkeellä. Siihen että jokainen pelaaja ylittää itsensä ilta toisensa jälkeen tarvitaan jotain muutakin kuin pelikirja.

Kolmas joka ärsytti oli mielipiteiden muuttuminen. Viime kauden alussa Toivola oli Sihvosen mukaan täysi nolla ja nyt liigassa hänen mukaansa muutama suomalainen huippuvalmentaja ja yksi niistä on Toivola. Kovin nopeasti se mielipide muuttui, yhden kauden perusteella. Mikalle silti tsemppiä ei siinä mitään, mutta ei sitä yhden kauden perusteella nousta Jalosen rinnalle.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Temp kirjoitti:
Ostin tuon aviisin vaikka tiesin, että se tulee suunnattomasti ärsyttämään. Tietoinen riski siis. Tällä kertaa suurin ärsytys syntyi Sihvosen analyyseista. Tämä ei koskenut pelkästään Ässiä vaan lähes joka joukkuetta. Sihvosen ajatusmaailmassa pelaajilla ei ole merkitystä sijoituksen suhteen. Jos valmennus on kunnossa niin joukkue pärjää? Monenko joukkueen kohdalla Sihvonen vetosi hyviin pelaajiin menestyksen tavoittelussa - ei tainnut olla yhdessäkään. Hra. Sihvosen täytyisi muistaa, että pelaajat sitä peliä pelaavat. Ei valmentaja, valmentaja toimii ns. Kapellimestarina, mutta ei tee 90 % joukkueen pelistä.

Tuotahan se juuri on. Suurin osa lehdistöä menee perinteisellä teesillä suuri budjetti -> pakko olla hyvät pelaajat -> menestystä pakko tulla. Sihvosen antiteesi on yhtä paljon metsässä, mutta vastakkaisessa suunnassa. Valmentajan taktiikkaa muistuttaa Summasen taktiikkaa -> Summanen on nero -> menestys on väistämätön.

Päinvastaisista mielipiteistä huolimatta jääkiekkoa ei keksitty viime kaudella, vaan lyhytsyöttely ja etäisyyksien pitäminen läpi kentän ovat vain yksi uusiovaihe jääkiekossa. Sitäpaitsi Sihvosen kovasti parjaama Shedden menestyi viime kaudella vanhanaikaisella taktiikalla ja rajallisella pelaajamateriaalilla.

Ensi kauden liigajoukkueissa ratkaisee kolme asiaa: pelaajamateriaali, valmentajan kyvykkyys ja joukkueen henki. Jos joku joukkue on erinomainen näissä kolmessa asiassa, on Kanada-maljan osoite heidän osoitteensa. Jo kahdella osa-alueella loistaminen riittää siihen, että joukkue on finaalikelpoinen. Mikäli vajausta on joka osa-alueella, on kellari kohtalona. Ohessa omat kyhäelmät, joukkueet viime kauden runkosarjan järjestyksessä:


1. Kärpät

Pelaajamateriaalissa on muutosta viime kauteen, mutta edelleenkin Kärpät on pelaajamateriaaliltaan liigan paras seura. Hyökkäyksessä on riittävät palaset, puolustuksessa on heikennystä muttei liikaa. Veskapuolella Chiodo oli ainakin lähtökohtaisesti loistokaappaus ja jopa parannus viime kauteen. Jalonen on osoittautunut valmentajaksi, joka kykenee kehittymään ja muuntautumaan, joten tämä osasto on kunnossa. Kärpissä uskoisin myös hengen olevan kohdallaan viime kauden Ässä-konttauksen jälkeen. Mestarisuosikki nro. 1

Runkosarja:1
Play-off-menestys: mestari

2. HIFK

Vaikka varma syksyn merkki onkin HIFK-fanien vollotus joukkueen materiaalista, ei HIFK:lla ole valittamista materiaalin suhteen. Kuhta tulee olemaan tour de force nykyliigassa ja peräpää pitää loistavasti. Hyökkäyksestä löytyy myös mukavan tuntuiset kanukit ja Laakkonen, joten viime kauden tapaista ykkösketjun varassa roikkumista ei nähdä. Francis tuo uusi tuulia SM-liigaan ja on top-3 valmentaja J. Jalosen ja Aravirran ohella. HIFKssa myös henki on kohdallaan kun pyörät rullaavat, joten petopaidat säilyvät Stadin herroina.

Runkosarja:3
Play-off-menestys: tappio pronssimatsissa ilman Jereä

3. HPK

HPK:n pelaajapolitiikka on ollut ylivertaista suhteessa resursseihin, ja tälle kaudelle marssitetaan osasto jolle vain Kärpät pystyy tarjoamaan vastuksen. Uusikartano ja Vihko ovat oikean tyyppiset pelaajat joukkueeseen ja Leinolta on lupa odottaa pistepörssin voittoa. Valmennuksessa Jalonen hoitaa viimeisen vuotensa kunnialla, ja ilman Kärppien olemassaoloa Jalonen siirtyisi tupla-mestarina Jellonien peräsimeen. HPK:n selkeä konsepti näkyy myös joukkuehengessä

Runkosarja:2
Play-off-menestys: hopeaa

4. Tappara

Tapparan miehitys on kohtuu sama, joten materiaalista homma ei jää kiinni. Sen sijaan valmennuspuolella joukkueella on hätävara Urama penkin takana. Uraman peluuttama kiekko on ollut erinäköistä kuin miehen tälle kaudelle lausumat teesit, ja valmennuspuolen ongelmat heijastuvat myös joukkuehenkeen. Tapparan materiaali on kuitenkin niin hyvä, että seitsemättä sijaa alemmas ei luisuta. Kuitenkaan neljän joukkoon ei pleijareissa asiaa.

Runkosarja:7
Play-off-menestys: 8. sakkiin

5. Ässät

Ässien pelaajamateriaali ei ole päinvastaisista mielipiteistä huolimatta maalivahteja lukuunottamatta heikentynyt edellisvuodesta. Ja maalivahtipuolellakin seura on jemmannut hätävaraksi yhden kanukin palkan. Joukkueen tärkein hyökkäyspään ase, ykkösketju on vain parantunut viime kaudesta Häppölän saavuttua karhukaupunkiin. Viime kauden vertailuissa vaan koko ajan verrataan finaali-Ässiin, vaikka vertailut pitäisi tehdä runkosarjan viitos-Ässiin. Pelkällä hurmoksella ei voida vetää 56 ottelun runkosarjaa. Sen sijaan penkin takana on Pajuoja-Härkälä katsomaton kortti. Konseptit ovat hakusessa kauden aikana, mutta toisaalta Ässien joukkuehenki on vielä voimissaan joten luisu säälien ulkopuolelle estyy. Play-offseissa nähdään taas patahuumaa, mutta tällä kertaa ei asiaa neljän joukkoon

Runkosarja:9
Play-off-menestys: 8. sakkiin

6. Ilves

Ilveksellä on hyvin kasattu materiaali ja vahvistusten joukossa on profiilipelaajia. Valmennuspuolella joukkueen penkin takaa löytyy yksi maamme parhaista runkosarjavalmentajista. Hyvähenkisen Ilves-poppoon kompastuskivi on sama kuin viime vuonnakin, play-offeihin ei yksinkertaisesti löydy uutta vaihdetta. Mikäli Elorannasta löytyy uusintumiskykyä, voi neljän sakkiinkin olla asiaa, tosin mikään Elorannan aiemmassa pelaaja- ja valmentajahistoriikissa ei siihen viittaa.

Runkosarja:5
Play-off-menestys: 8. sakkiin

7. SaiPa

SaiPa kärsi ehkä sittenkin raskaimmat iskut pelaajamarkkinoilla. Viitaluoma, Vihko ja Kudroc ovat vaikeasti paikattava kolmikko. Mälkiä SaiPa on taisteleva, mutta maalintekovoimaa uupuu. SaiPa on loppuun asti kamppailemassa play-off paikasta, mutta lopulta jää ulos.

Runkosarja:11

(edit: piti laittaa kahteen osaan)
 
Viimeksi muokattu:

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
jatkuu ...

8. Blues

Blues on materiaalipuolen häviäjiä nimilistojen osalta, mutta kaukalossa tämä ero ei näy. Heikkilän valmennusmetodit eivät tunnu Bluesiin oikein sopivan ja viime kauden taaperrus jatkuu. Tosin tällä kertaa suhteessa odotusarvoihin ei ole niin suurta pudotusta. Joukkuehenki ei palkkasoturi armadassa ole kohdillaan ja tämä johtaa putoamiseen Ässiä vastaan sääleissä

Runkosarja:8
Play-off-menestys: jää sääleihin


9. JYP

Jypin materiaali on säilynyt hyvin kasassa. Alatalon komento osoitti hyytymisen merkkejä viime kauden loppupuolella, ja Jypin suunta on lievästi alaspäin. Pienen joukkueen työmoraali yhdessä Wallinheimon kanssa kuitenkin riittää viimeisin säälipaikan lunastamiseen ennen SaiPaa. Sääleissä sitten Tapparaa vastaan laulukuoroon.

Runkosarja:10
Play-off-menestys: jää sääleihin

10. TPS

Turussa on joukkuetta vahvistettu, mutta väärille osastoille. Berg on oiva lisä puolustukseen ja Hurme-Duba kaksikko selvä parannus viime kauteen. Ikävä kyllä Turun miesten kaksi suurinta ongelmaa ovat vailla vastausta: maalinteko ja Jortikan kyky valmentaa Tepsin nykymateriaalilla. Nurmisen henkiin heräämistä odotellaan jenkkisentteri Ulmerin rinnalla, mutta Kaitsun osalta juna on jo mennyt. TPS:ää tuntuu muutenkin vaivaavan Islanders-syndrooma, joukkue tarrautuu entisen menestyksen tekijöihin hetkellä jolla uusiutuminen olisi tehtävä. Henkisellä puolella oleellista muutosta ei viime kauden konttaajiin ole tullut. Yksinkertaisesti Tepsi ei ole uudistunut tarpeeksi, ja kun takaa tulevat sekä Jokerit ja Lukko, on joukkueen kohtalo tyly jääminen säälien ulkopuolelle. Turussa on uusiutumisen paikka, nyt sitä lykättiin vuodella.

Runkosarja:12

11. Jokerit

Jokerikiekko tulee takaisin? No, Jokerit kyllä palaa liigan kärkipäähän, mutta perinteisestä jokerikiekosta on Sheddenin legioona kaukana. Materiaali on taas kerran liigan kärkipäätä, ja tällä kertaa valmennus hallitsee ennenkaikkea motivoinnin. Parempihenkinen jokeripakka petraa huomattavasti, mutta Shedden ei viime kädessä ole juuri oikea vastaus Jokerien ongelmiin. Aravirta olisi ollut. Puoliväli-eriä pidemmälle ei ole asiaa tällä konseptilla.

Runkosarja:6
Play-off-menestys: kahdeksan sakkiin

12. Pelicans

Asiantuntijoiden yleinen konsensus on, että Pelikaanit nostajat sijoitusta viime kaudesta. Ikävä kyllä käy juuri päinvastoin, Pelikaanit putoavat vielä yhden sijan. Materiaalissa on Timo Nykoppin kokoisia puutteita alkaen maalivahdeista. Viime kaudella oli henkisesti helppo paikka pelata ilman paineita uuden valmentajan alaisuudessa, nyt samat kaverit huomaavat, että paineen alla homma ei olekaan niin helppoa. Joukkueessa on kammottava aukko veteraanipelaajien ja nuorten lupausten välillä. Aravirta on liigan parhaita valmentajia, mutta nyt on kyseessä rajallisella materiaalilla 56 ottelua runkosarjaa, ei seitsemän ottelun turnaus.

Runkosarja:13

13. Lukko

Kauden komeetta on sijoituksen paranemismielessä etelän poikien joukkue Lukko. Yllätyksenä tämä taas ei tule muille kuin HS:n kiekko-osastolle. Maalivahtipuolta lukuunottamatta materiaali on erittäin leveä ja riittävän laadukaskin. Ja Raumalla on massia hankkia tarvittaessa uusi maalivahti. Varsinkin Lukon puolustusmateriaali ja 2-3 ketjujen taso ovat liigan ehdotonta eliittiä. Valmennuspuolella Lukolla on heittää vihdoinkin palasensa paikalleen loksauttanut Mika Toivola, joten tämäkin puoli on kunnossa. Muutokset ja menestys ruokkivat myös henkisen puolen kohdilleen. Toivola on lähellä peräkkäistä finaaleihin pääsemistä, mutta välierä vaiheessa Kärpät on vielä liian kova vastus.

Runkosarja:4
Play-off-menestys: pronssia

14. KalPa

KalPa osoitti viime kauden otteillaan, että mestispelaajilla ja -kiekolla ei liigassa pärjätä. Organisaatio ei ole tehnyt mitään räväköitä otteita asiaa korjatakseen. Melkein voisi sanoa että päinvastoin, Kurka siirtyi Ilvekseen ja yhtään kotimaista edes seminimeä ei hankittu. Ulkomaalaisosasto saattaa olla viime vuotista parempi, mutta Kurkaa tuskin paikataan. Maalivahtipuolella on puolitoista jalkaa haudassa oleva Kapanen, Ässissä ja Ilveksessä lopulta täysin statistiksi jäänyt Nissinen. Valmennuspuolella Pieniniemi rummuttaa että edessä on elämämme kausi. Niin onkin, ainakin Pieniniemellä on edessä elämänsä viimeinen kausi SM-liiga joukkueen käskijänä. Kuopiossa laajennettiin kaukaloa, mikä tarkoittaa aiemman mikkiniiri-neppiksen viemistä potenssiin kaksi. Pelaajille selviää aikaisessa vaiheessa missä mennään ja loppukausi onkin pelailua viime kauden tapaan.

Runkosarja:14
 
Viimeksi muokattu:

Kraztog

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Ac Milan,ManU,KuPS, Penguins
Tuntuu monella olevan hirveän tärkeää miten ENNUSTUKSISSA oma joukkue on rankattu, ja laitetaan omissa ennustuksissa huonoiksi ne joukkueet joista ei pidä. Pelataan niitä otteluita ja katsotaan sitten miten käy, muutama päivä avaukseen.
 

hemmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestarit ry
Temp kirjoitti:
Kolmas joka ärsytti oli mielipiteiden muuttuminen. Viime kauden alussa Toivola oli Sihvosen mukaan täysi nolla ja nyt liigassa hänen mukaansa muutama suomalainen huippuvalmentaja ja yksi niistä on Toivola. Kovin nopeasti se mielipide muuttui, yhden kauden perusteella. Mikalle silti tsemppiä ei siinä mitään, mutta ei sitä yhden kauden perusteella nousta Jalosen rinnalle.

Sihvosen ajatusmallin mukaan ainoastaan jäällä tapahtuvilla asioilla on merkitystä. Siltä pohjaltahan tämä on kyllä aivan selkeä ja looginen muutos.

Kaudella 04-05 Ässien pelikirja oli syvältä -> Toivola on nolla
Kaudella 05-06 Ässien pelikirja oli liigan toiseksi paras -> Toivola on huippu
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jälleen kerran ollaan aloittamassa ennätystasainen liigakausi, jossa on sijaa monenmoiselle yllätykselle. 100% varmoja kotiedun saalistajia ei ole, mutta ei siitä mihinkään pääse että toiset joukkueet ovat siinä vankemmin kiinni kuin toiset. Sen sijaan ei pidä harhautua luulemaan, että pelkkä joukkueen nimi takaa menestystä.

Vaatimaton näkemykseni runkosarjan sijoituksista:

1-4 Kärpät (Bäckström -vaje saattaa järkyttää alussa, mutta rahalla tilanne fiksataan)
1-4 HPK (HPK:lla on taipumus saada oikeat miehet oikealle paikalle)
1-4 Lukko (Raumalaisilla on kovat piipussa)
1-4 Jokerit (Riksman viimeistään pitää nipun iskussa)
---------------------------------
5-6 Hifk (Paljon kiinni Francisin sm-liiga ymmärryksestä)
5-6 Ilves (Juhlakausi, jolta odotetaan paljon, mutta ei riitä tämän korkeammalle)
---------------------------------
7-10 Ässät (Kirjoittamattomia kortteja ratkaisevissa asemissa)
7-10 Tappara (Urama saattaa olla heikoin lenkki)
7-10 TPS (Midaksen kosketus ei ota löytyäkseen)
7-10 Saipa (Kovaa mennään tiukalla väännöllä. Parempi menestys on pienestä kiinni)
---------------------------------
11-13 Pelicans (Lahden talousihme: Selvitystilasta tasaisemmille vesille)
11-13 Blues (Espoon talousihme: Raha ei vaan auta)
11-13 Jyp (Jyppi tarvitsisi suuren uudistuksen. Vanhoilla jipoilla sijoitukset taantuvat vähän kerrallaan)
---------------------------------
14 Kalpa (Tavoitteena pelata liigaa kaudella 07/08)

Mielenkiinnolla odotan, millainen maalivahtiruletti pyörähtää talvella käyntiin. Veskari-peli saattaa nimittäin olla useammankin joukkueen akilleen kantapää tällä kaudella.
 

avjk

Jäsen
Suosikkijoukkue
No mitä näitä nyt on...
Tykki kirjoitti:
Mielenkiinnolla odotan, millainen maalivahtiruletti pyörähtää talvella käyntiin. Veskari-peli saattaa nimittäin olla useammankin joukkueen akilleen kantapää tällä kaudella.

Samaa mieltä...

Kuitenkin "vain" Jyp:llä (wallinheimo), Tapparalla (lehto), TPS:llä (hurme...tervehdyttyään), Jokereilla (riksman), HPK:lla (todennäk. wiikman tervehdyttyään), HIFK:lla (lundell), ja (varauksella Ilveksellä (rask) ja saipalla (zepp)) on maalivahdit jotka on maalissa vaikka pää kainalossa...eli noin puolella joukkueista. Muilla on tasaisia mokeja jotka pelaa kun on kuumia...

Jännittävä sarja tulossa.... kaikki voi yllättää...jopa JYP...tai no ei ny sentään.... :)
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
korkki kirjoitti:
Mua edelleen ihmetyttää tämä Ässien heikentymismantra. Ainoastaan maalivahtipuolella on heikennytty, mutta siinäkin ovat lähtökohdat täysin samat kuin viime kauden alussa. Kuka olisi uskonut Riksmanista että Juuso valitaan kauden parhaaksi maalivahdiksi. Puolustuksen heikentyminen on tavallaan harhaa, sillä vaikka ehkä fyysisyydessä hävittiin Nickersonin lähdön myötä niin kyllähän liikkuvuutta on tullut rutkasti lisää. Hyökkäyksessä ainoa selkeä aukko on yhden sentterin vajaus viime kauteen nähden. Kokemusta lähti jonkin verran Rauteen ja Kaipaisen mukana mutta kannattaa muistaa että joukkueen rungolla on nyt kokemusta liigafinaaleista. Valmennuspuolen heikentymisestäkin voi olla montaa mieltä. Yhden kauden saavutuksilla puolijumalaksi nostettu valmentaja vaihtaa seuraa ja tilalle tulee kokeneempi mutta muuten pitkälti samassa alkupisteessä Toivolan kanssa ollut valkku, ei sekään sitä osastoa niin paljoa heikennä.

Ässien asioista jonkin verran tietävänä en kyllä pidä joukkuetta kovinkaan paljon heikentyneenä mutta kauden mittaan sitten muutkin näette...


Niin no Ässien suhkot yksinkertainen pelitapa on nyt kaikkien tiedossa ja huuma on laskenut, koska kesä tuli sopivaan aikaan muille joukkueille jonka aikana samanlainen harmonia ei voi pysyä.

Valmennus on vaihtunut ja pelaajia on menetetty vaikka esim osa menetyksistä on pystytty korjaamaan esim Häppölä on varmasti kokonaisuutena parempi pelaaja kuin AUK.

Pahin puute on puolustus, viime kaudesta tulee muuttumaan yv- pelin määrä radikaalisti, teillä ei ole edelleenkään tarpeeksi kiekollista taitoa pyörittää viivapeliä, johon osittain kaatui teidän mestaruushaaveet. Pasi Peltosta voi pitää hyvänä viivamiehenä vain todella patalasisimmat kannattajat. Myös jäähyherkkyys pakistossa on on lähellä hasarditasoa.

Veskaripuolella on menty vähän alaspäin, toki Riksman kantoi puoli- ja välierissä mutta finaaleissa jo taso laskikin. Riksmanin menetys ei siis ratkaisevaa.

Materiaalin kapeus on myös silmiinpistävää. Paljon on jälleen ykkösen varassa, vaikka silläkin toki voi menestyä jos muut kentät tekevät myös jonkinverran pinnoja ja oma pää pitää. Mutta pitääkö se todennäköisesti ensi vuoden maalimäärät ovat suhkot suuria.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Snaipperi #16 kirjoitti:
Niin no Ässien suhkot yksinkertainen pelitapa on nyt kaikkien tiedossa ja huuma on laskenut, koska kesä tuli sopivaan aikaan muille joukkueille jonka aikana samanlainen harmonia ei voi pysyä.

Se että pelitapa on yksinkertainen ei tarkoita sitä, että siihen olisi helppo vastata. Jos pelitavan monimutkaisuus olisi itseisarvo, Petteri Sihvonen olisi aikoinaan johtanut Pelicanssit Suomen mestareiksi. Vaan mitä iloa on vaikeasti tulkittavasta pelitavasta jos sitä ei edes omat pelaajat ymmärrä.

Jääkiekkovalmennus on hyvin pitkälle samanlaista kuin kaikkien joukkuepelien valmennus, on perusasioita jotka on tehtävä oikein. Kaikki lähtee kahdesta perusasiasta: tee maaleja ja estä vastustajaa tekemästä niitä. Koska alan kuulostaa liikaa eräältä prinsiippi-mieheltä niin lopetan tässä tähän, mutta asiasta voidana keskustella asianmukaisemmassa ketjussa lisää.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Snaipperi #16 kirjoitti:
Niin no Ässien suhkot yksinkertainen pelitapa on nyt kaikkien tiedossa ja huuma on laskenut, koska kesä tuli sopivaan aikaan muille joukkueille jonka aikana samanlainen harmonia ei voi pysyä.
Varsin yksinkertaisia ihmisiä tässä maassa, jos Ässien yksinkertainen pelitapa aukesi vasta kauden jälkeen, eikä viime kauden aikana. Totuus on, että Ässät otti todella kovalla pelillä psykologisen yliotteen monesta joukkueesta Porissa, siinä ei siis paljon auttanut Ässien yksinkertaisen pelitavan sisäistäminen.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Tylsänä ihmisenä ajattelin ennakoida tulevaa kautta ketjun avaajan hengen tuotteen mukaisesti, enkä siis puutu otsikon aiheen ohi meneviin asioihin.

Pohdiskeluni koskee tässä vaiheessa vain runkosarjaa, koska en ole laiskuuttani ehtinyt kaikkien joukkueiden peliä nähdä tällä harjoituskaudella. Kunhan eka neljännes on pelattu, voin antaa syvällisempiä sihvos-analyysejä.

Sijoille 1-6 runkosarjassa sijoittuvat minun pienessä päässäni aakkosjärjestyksessä HIFK, HPK, Jokerit, Kärpät, Tappara ja TPS.

HIFK tulee alkukaudesta olemaan aika kaukana runkosarjan kärjestä johtuen Bob Francisin peli…taktiikasta. Sihvonen on jo sitä on tuonut esiin omissa kolumneissaan, ja livenä paikan päällä nähtynä voin sanoa, ettei ne jätkät vieläkään ihan tarkkaan tiedä mitä siellä kentällä pitäisi oikein tehdä. Treeneissä toiston kanssa homma on ollut vähän sinne päin, mutta kun harjoitusotteluissa viidellä viittä vastaan pelaaminen on ollut vähäistä, ei kuvioita ole päästy hiomaan muita vastaan kovinkaan paljon. Lisäksi kun yv-peli tökkii niin revi siitä sitten. HIFKin materiaali tuottaa lopulta kuitenkin runkosarjan päätteeksi tilan neljän sakissa.

HPK eli Kerho, saattaa olla jonkinlaisessa mestaruuskrapulassa koko kauden. Kauan odotettu, kauan janottu ja himoittu mestaruus on vyöllä eikä se siitä mihinkään muutu. JJalosta odottaa uudet kuviot, isommat ympyrät ja kirkkaammat valot, ihan niin kuin oikein onkin, ja kausi mennee siinä sivussa pelaillessa. Joukkueen pelaajatilanne kun vielä on mikä on, niin peruspelillä kuuden sakissa mikäli maalivahtiosastolla on edes kohtuullisesti motivoituneita yrittäjiä.

Jokerit, narrit minulle, vetivät välistä ja saivat mielenkiintoisen valmentajan eli Doug Sheddenin. Ja sekös minua edelleen v.. kismittää. DS:n tyyli peluuttaa on yksinkertainen ja raaka. Sellainen, joka olisi sopinut HIFKiin. Saa nähdä miten se taittuu Ilmalassa. Paljon on puhuttu Jokerien pakiston ”ylivertaisuudesta”, itse en ihan siihen tahdo jaksaa luottaa. Riksman on ollut tuuliviiri jo ennenkin, enkä usko hänestä Jokerien sateentekijäksi. Hyökkäyksessä on monia potentiaalisia nuoria, mutta Sheddenin filosofiaa viime kaudelta tuntien ylimääräistä peliaikaa ei näille helposti tule, ellei ihan ihmeitä tee alkupeleissä. Sheds luottaa kokeneempaan ja vanhempaan porukkaan ainakin alkukaudesta. Kuuden sakissa kuitenkin.

Kärpät pysynee selvästi sarjan kärkipäässä ja ottanee ykkös- tai kakkossijan runkosarjassa. Vuosien hyvä taustatyö on tuottanut oululaisille varsin vankan taloudellisen pohjan, jonka varaan on helppo rakentaa. Samaten puolen Suomen joukkueen vetovoima pohjoisessa on sitä luokkaa, että uusia ja lahjakkaita nuoria saadaan seulottua maakunnista jatkossakin. Hyökkäyspuoli lienee varsin hyvässä kuosissa, pisteenä iin päälle Hannes Hyvösen kokemus ja laukaus. Ongelmaksi saattaa ajoittain muodostua puolustus sekä maalivahtipeli, vaikka onkin mukava nähdä Suomalaisen Jasu kunnon jengissä. Molemmilla em. osa-alueilla kokemattomuus saattaa tuottaa ongelmia ja kun siihen liitetään ajoittain rankka pelitahti, saattaa yllättäviä notkahduksia tulla loka-marraskuun loskakeleillä. Peruspelillä silti runkosarjan kärjessä.

Tappara tulee yllättämään monet. Vaikka valmentaja on liigatasolla märkäkorva, ovat pelaajat jo niin rutinoituneita ja monissa liemissä keitettyjä, etteivät he heti ole siitä moksiskaan varsinkin kun vaihtuvuus on ollut taas vähäistä. Senttereinä Tapparalla on varsin hyvää kokenutta miehistöä, ja maalissa Mika Lehto jatkanee peruspeliään suht vakuuttavasti. Ei maailman huippu, mutta SM-liigassa kärkipäätä. Tapparan ongelmat tulevat miehistön kapeudessa. Mikäli loukkaantumisia tulee paljon, putoaa myös sijoitus mutta pysynee kuuden sakissa. Jos taas jengi pysyy ehjänä, saattaa olla runkosarjassa Kärppien pahin uhkaaja.

Tepsillä on aika kohottaa julkisuuskuvaansa. Niin olisi Jortikallakin, mutta hän veet siitä välittää, vaikka olisi aihettakin. Alkukausi saattaa vielä mennä mollivoittoisesti, mutta pikku hiljaa Tepsi nousee kuuden sakkiin. Berg tuo varmuutta alakertaan ja kun on jäällä puolet joka ottelusta niin peräpää pysyy tiiviinä. Ongelmana on saada hyökkäyspäässä vanhukset tekemään maaleja, silloin niiden avulla Tepsi voi hankkia useitakin niukkoja mutta tarpeellisia voittoja. Duba-Hurme –kuvio on mielenkiintoinen ja luulenkin että Hurme nähdään tositoimissa vasta joulupukin käytyä kylässä.

Seuraava poppoo on sitten ne säälijengit. Keitä yllättää että siellä lienee Blues, Ilves, JyP ja Lukko. Tuskin ketään.

Blues minnuu surettaa. Potentiaalia pitäisi olla niin taloudellisesti, joukkueeltaan kuin talousalueeltaankin. Mutta kun ei. Vuosi toisensa jälkeen rämpivät sarjassa ynnä muut. Nyt on häiriötekijöitä taustalta laitettu syrjään ja puolustuspäätä tilkitty. Eipä yllättäisi jos B ohittaisi A:n, vaikka viime kaudella ekat Brucklerin pelit nähneenä miestä mollasinkin. Saattaa olla kuitenkin parempi kuin Ahosen Arska, jonka itseluottamus omaan tekemiseen on ajoittain hiukan hukassa. Yksi pääsky ei kesää tee, ja siitä huolimatta että Viitaluoman Ville on hyvin aloittanut, ei hänkään yksin mahdottomiin pysty.

Ilves perinteikkäänä seurana on aina ollut sydäntä lähellä. Valitettavasti ensi kaudesta ei vaan kovin paljon uskalla toivoa. Maalin suulla on toivomisen varaa, puolustus ei hätkäytä Kudrocin vertaa, ja hyökkäyksessä ollaan toivotaan-toivotaan -osastolla. Ilmeisesti Kurka on maksanut niin paljon, että Raipekin joutui uraansa jatkamaan.

JyP oli viime kaudella varsin pitkälle pelle-Hermanni Wallinheimon varassa ja sama meno jatkuu. Miska Kangasniemen paluu pakistoon saattaa pelastaa jotain, mutta kun joukkue on muuten kärkipään Mestisjengien luokkaa, niin tee siinä sitten voittoon tarvittavat maalit. Alatalon eväät alkavat olla jo vähissä ja mieli uusissa kuvioissa joten Jyppi ei hirveästi porskuta.

Lukossa on taas poltettu massia ja lähdetty rinta rottingilla liikkeelle, mutta todellisuus lienee tarua ihmeellisempää jälleen kerran. Kun maalivahtiosasto on tuota luokkaa, ei tule helppoa olemaan. Kun pakisto on tuota luokkaa ja kun hyökkäys ja valmennus on tuota luokkaa, niin pitkä ja synkeä talvi on Raumalle tulossa. Jos raumlaine giäl ja gylttyyr ei vielä vaakasuoraan tulevan räntäsateen kanssa tsekkipoikia miellytä, niin siihen mennee loputkin saumat.

Ja mitäs jää jäljelle. Ässät, Saipa, Kalpa ja Pelicans.

Pelicansin uskon kolkuttelevan pleijariviivoja ja varsinkin alkukaudesta joukkue tullee yllättämään monet. Pitkän kauden mittaan sitten väkisinkin alkavat materiaalierot olla kuitenkin selviä, eikä Aran keinotkaan enää auta pleijareihin viemiseksi. Maalivahtiosasto on Mestis-tasoa, puolustuksessa Salmela ainoana pelintekijänä ja hyökkäyksessä luotetaan sekä Matias Lopin että Marko Jantusen tuuliin, eli millä pelipäällä sattuvat kulloinkin olemaan. Eri syistä tosin.

Ässät putoaa valitettavasti korkealta ja kovaa. Veskarit ovat ehkä-tasolla, pakisto Marko Toivosen poissa ollessa varsin kokematonta Pasi Peltosta lukuun ottamatta, ja hyökkäyksessä Häppölä ja Kivenmäki + Kuusela jäävät vähän turhan isolle vastuulle joukkueen menestyksestä. Tilannetta ei suinkaan auta uuden valmentajan kokemattomuus. Toden näköistä onkin että valmentaja vaihtuu ennen joulua ja joukkueeseen hankitaan kovalla rahalla ulkomaalainen veskari.

Kalpa pyristeli liigakautensa niin hyvin kuin vain pystyi, voisi jopa sanoa ”miehekkäästi” kun materiaalin otti huomioon. Tuleva kausi pitäisi sitten olla himpun verran parempi ja kun joukkuetta rakennetaan maltillisesti, niin suattaahan se ollakin tai suattaa olla olematta. Tuomas Nissisestä odotettiin jokunen kausi sitten ihan pelimiestä, mutta jotenkin on jäänyt paikoilleen taapertamaan. Nyt kun Kimmo Kapasen pelipäivät ovat jarilitmas-luokkaa, uskoisin Nissisen saavan paljon peliaikaa. Nyt olisi aika ja paikka lunastella lupauksia. Puolustus on varsin kapeatasoista kuten hyökkäyskin. Mikäli ameriikan ihmeet saadaan pelaamaan ja viihtymään, on säälipleijaripaikka lähellä mutta ah, niin kaukana.

Viimeisen sijan olen nyt sitten laittamassa SaiPalle, valitettavasti. Rob Zeppin kuherruskausi on ohi ja tehnee stathosit. Strömbergin Mikon varaan jäänee loppukausi ja vaikkei huonosti pelaisikaan, on joukkueen puolustus sekä kokematonta että kankeaa. Kun hyökkäyksestä vielä on kaikki syömähampaat viety, saattaa käydä niin että että SaiPa kokee Kiekko-67:n kohtalon. Se kun hävisi aikoinaan ainakin 10 ekaa peliään joskus 60-70 -lukujen vaihteessa. Hurrien varaan on Mälkiä nyt homman jättänyt, ja eihän niihin voi luottaa.

Haukkua saa vapaasti, mutta turhaa vetää herneitä neniin. Näin minä tämän näen omien tihruisten silmieni läpi ja runkosarjan päättyessä palataan aiheeseen.
 

Mato

Jäsen
Suosikkijoukkue
RTK
Tuota noin.

fiftyeight kirjoitti:
Tylsänä ihmisenä ajattelin ennakoida tulevaa kautta ketjun avaajan hengen tuotteen mukaisesti, enkä siis puutu otsikon aiheen ohi meneviin asioihin.


Lukossa on taas poltettu massia ja lähdetty rinta rottingilla liikkeelle, mutta todellisuus lienee tarua ihmeellisempää jälleen kerran. Kun maalivahtiosasto on tuota luokkaa, ei tule helppoa olemaan. Kun pakisto on tuota luokkaa ja kun hyökkäys ja valmennus on tuota luokkaa, niin pitkä ja synkeä talvi on Raumalle tulossa. Jos raumlaine giäl ja gylttyyr ei vielä vaakasuoraan tulevan räntäsateen kanssa tsekkipoikia miellytä, niin siihen mennee loputkin saumat.
fiftyeight kirjoitti:
Aivan käsittämättömän asiantuntevaa analyysiä, jos tietämys on tuota luokkaa ja teksti tuota luokkaa niin lopputulos on tuota luokkaa...
Huh huh.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Jos lainaukset ovat tuota luokkaa, niin ei kai kommenteistakaan tarvitse paljon välittää.

Mielestäni Toivola leijuu nyt pitkään ja korkealla. Eikä siinä auta vanhat miljoonat pohjoisen pojille kun veskareiden lisäksi puolustus on mitä on. Martikainen - Hämäläinen ykköspakkipariksi vaan, total 79v. Yksi Viitanen ei kesää tee ja tsekkipojat ovat kovin köykäisiä, ainakin alkuun.

Huh huh.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
fiftyeight kirjoitti:
Jos lainaukset ovat tuota luokkaa, niin ei kai kommenteistakaan tarvitse paljon välittää.

Mielestäni Toivola leijuu nyt pitkään ja korkealla. Eikä siinä auta vanhat miljoonat pohjoisen pojille kun veskareiden lisäksi puolustus on mitä on. Martikainen - Hämäläinen ykköspakkipariksi vaan, total 79v. Yksi Viitanen ei kesää tee ja tsekkipojat ovat kovin köykäisiä, ainakin alkuun.

Huh huh.

Mitä helvettiä? Eepi on lukon kuudes pakki. Kokeilepa kerrankin sellaista, että otat ensin selvää asiasta mistä keskustelet, ja sen jälkeen kommentoit. On varmasti järisyttävä uusi kokemus.
 

Laudo

Jäsen
fiftyeight kirjoitti:
Pohdiskeluni koskee tässä vaiheessa vain runkosarjaa, koska en ole laiskuuttani ehtinyt kaikkien joukkueiden peliä nähdä tällä harjoituskaudella. Kunhan eka neljännes on pelattu, voin antaa syvällisempiä sihvos-analyysejä.

Seuraava poppoo on sitten ne säälijengit. Keitä yllättää että siellä lienee Blues, Ilves, JyP ja Lukko. Tuskin ketään.

Ilves perinteikkäänä seurana on aina ollut sydäntä lähellä. Valitettavasti ensi kaudesta ei vaan kovin paljon uskalla toivoa. Maalin suulla on toivomisen varaa, puolustus ei hätkäytä Kudrocin vertaa, ja hyökkäyksessä ollaan toivotaan-toivotaan -osastolla. Ilmeisesti Kurka on maksanut niin paljon, että Raipekin joutui uraansa jatkamaan.

No tarrasin kiinni siihen mistä parhaiten tiedän. Et sitten jaksanut perustella sydäntä lähellä olevaa joukkuetta ottamalla asioista selvää. Maalin suulla toivomisen varaa? Juu kaipaan vielä yhtä ykköskierroksen varausta. Maalivahtiosasto mielestäni kohtuullisella tasolla. Rask kamppailee tulevalla kaudella ehjänä pysyessään liigan parhaan veskan tittelistä. Huimasti mennyt Tuukka parin vuoden aikana eteenpäin. Kerro mitä tarkoittaa toivotaan toivotaan -osasto. Viimeiseen lauseeseen en edes viitsi laiskuuttani ottaa kantaa...

Saipa viimeisenä runkosarjassa? En usko.
 

Sherlock

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
fiftyeight kirjoitti:
Ongelmana on saada hyökkäyspäässä vanhukset tekemään maaleja, silloin niiden avulla Tepsi voi hankkia useitakin niukkoja mutta tarpeellisia voittoja.

Toinen kerta kun asiaan jo viitataan, eli: Mitkä ihmeen vanhukset? Tepsillä on kaksi yli 30v. pelajaa hyökkäyksessä, Alatalo ja Nurminen. Nurmiselta nyt toki maaleja odotetaan/toivotaan vielä tällä viimeisellä? kaudella. Puolustuksessa ainoastaan Kipru edustaa vanhuksia ja maalissa sitten Hurme on myös tuon rajan yli. Joukkue on nuorentunut ihan kiitettävästi tälle kaudelle ja ikärakennekin alkaa olemaan lähellä "oikeaa".
 

McGregor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaiPa
Jatkoa omille analyyseilleni...

8. Tappara

Maalivahdit: Lehto on valioluokan liigavahti ja saa tällä kaudella kunnon ”kilpailutilanteen”. Ei niinkään sen takia, että nyt olisi parempi kakkonen kuin aikaisempina vuosina, vaan sen takia, että joukkueen mvvalmentaja Näckelin lempilapsi Nikkilä saapui kaupunkiin. Peliaikaa jaetaan näin ollen kummallekkin. Arvosana: 8
Puolustus: Koki kovia menetyksiä (Puistola ja Grönvall). Silti liigan laadukkaimpia puolustuksia, vaikkakaan materiaali ei ole kovinkaan laaja. Kiekollista osaamista (Mäntylä, Aalto, Kauppinen) ja kovuutta (Henry/Grönvall, Clarke) löytyy. Salmelalla olisi tässäkin joukkueessa ykkös yvssä paikka! Aalto tykittää kauden aikan yli 20 maalia! Arvosana: 8,5
Hyökkäys: Kuten monessa muussakin yhteydessä todettu liigan parhaat sentterit. Tämä takaa yvpelin toimivuuden yhdistettynä tulivoimaiseen puolustukseen. Jos yv toimii niin Tapparalla on rahkeet huomattavasti korkeammalle. Valmennus suurin kysymysmerkki! Nuorilta Nurmelta ja Kontiolalta odotettavissa huikea kausi. Arvosana: 9

9. Blues

Maalivahdit: Bruckler pelasi varsin mallikkaasti viime kauden lopussa. Tämä ei riittänyt vaan hankittiin Ahonen rapakon takaa. Ahonen on HIFK aikana näyttänyt jo kyntensä ja kantanee päävastuun. Tähän osastoon Blues ei tällä kaudella kaadu. Arvosana: 9
Puolustus: Kiekollista osaamista löytyy vaikka muille jakaa. Kun kaverieden aikaisempien kausien pisteitä katsoo niin kyllä käy kateeksi. Kysymys kuuluu kuinka kaikille taataan tarpeeksi peliaikaa? Kovuutta tyyliin Nickersson hieman kaipailisin vielä takalinjoille. Arvosana: 8
Hyökkäys: Kiekollisesti taitavan puolustuksen ja nimien Viitaluoma, Kohn, Uhlbäck, Hurme ja Manderville ansionsta Bluesin yv tulee olemaan kovaa valuuttaa liigassa. Mielenkiintoista nähdä joko Bambi Lehtonen nousee ratkaisijaksi? Arvosana: 8

10. Pelicans

Maalivahdit: Kaksikko ei ole aivan liigan tähtikamaa. Niemellä on potentiaalia tulevaisuudessa huippu kassariksi liigaan, mutta aika ei taida vielä kypsä. Satosaari hyvä kakkosmokke. Ei turhia valittele vaikka peliaikaa ei aina niin paljoa siunaantuisikaan ja silti pystyy esittämään loistavia otteita jäällä. Arvosana: 6,5
Puolustus: Pakistosta löytyy sopivasti sekoitusta nuoruuden taitoa (Salmela, Saksinen) ja rutinoituneita liigapakkeja (Kakko, Helenius, Glad). Uusitalo voi nousta puskista kovaksikin pistemieheksi. Arvosana: 7
Hyökkäys: Kovaa valuuttaa, löytyy kokemusta ja tulevaisuuden liiga staroja. Harjoitusotteluissa loistanut ketju Saarinen-Koivunen-Jantunen jatkanee menoaan myös torstain jälkeen. Ketjua säestää toinen kiekollisesti vahva koostumus Santavuori-Loppi-Koivunen. Muihin vitjoihin jää sopivasti rouhijoita ja puolustus spesialisteja (Sihvoset, Komarov, Saarinen). Arvosana: 7,5

11. JYP

Maalivahdit: Wallinheimo kaikki kaikessa. Jos loukkaantuu JYPpi taistelee sijasta 14 vaikka Tuokkola onkin ollut erinomainen harjoitusotteluissa. Arvosana (Wallinheimon ansiosta): 9
Puolustus: Liigan 3. vähiten maaleja päästänyt puolustus viime vuonna. Siihen päälle Mise niin tuskin tälläkään kaudella kovin montaa maalia JYPin verkkoon taotaan per matsi. Marttinen toimii tulevan kauden puolustuksen päällikkönä. Häntä säestää kiekollisessa pelissä Niskavaara ja Kovanen. Oman pään putsaa Mise, Huse ja Koivu. Punamustilla laseilla katsottuna tämä osasto on kunnossa. Arvosana: 7,5
Hyökkäys: Täynnä potentiaalia, mutta kuka kantaa vastuun. Filppula ollut harjoituskaudella hyökkäyspään sielu. Pitkään näytti, että materiaali on laaja, mutta liiga-avauksen lähestyessä huolestuttavan paljon on ollut loukkaantumisia. Totuuden nimissä tämä hyökkäyskalusto on tasainen, mutta harmaa, kuten JYPillä on aina ollut sitten 1991-1992. Arvosana: 6,5

12.Ässät

Maalivahdit: Täysi arvoitus. Kaltiainen ennakko odotuksissa ykkönen, mutta otteet eivät ole vakuuttaneet harjoituskaudella. Tilanne muistuttaa kovasti viime kautta. Tuskin kukaan odotti, että Riksman on herra ja hidalgo tolppien välissä. Arvosana: 6
Puolustus: Nimilista ei paljoa aiheuta hurraa huutoja. Aston ja Konttinen ovat olleet erinomaisia harjoituskaudella. Muu osasto enemmän ja vähemmän arvoituksia. Toivosen loukkaantuminen paha takaisku. Marko olisi ollut ehdoton johtohahmo puolustuksessa. Arvosana: 6
Hyökkäys: Kivenmäki-Häppölä-Kuusela tekee tuhojaan, varsinkin yvllä. Rouhijat Forsbacka ja Crombeen liigan eliittiä roolissaan. Muut porukka onkin sitten potentiaalia täynnä, mutta näytöt liigassa vielä vähissä. Arvosana: 7,5

13.SaiPa

Maalivahdit: Kovaa luokkaa. Zepp liigan TOP 5:ssa. Strömberg parhaita kakkosia. Arvosana: 8,5
Puolustus: Kolmen kärkipakin lähteminen ei voi olla näkymättä. Uudet kaverit Petre, Virkki, Levokari ja Rönnberg kovan paikan edessä jos meinaa korvata Kudrocin, Malmivaaran ja Kokon. Tikkanen puolustuksen johtotähti?!? Arvosana: 5,5
Hyökkäys: Hyökkäyksessä hurja vaihtuvuus. 7 samaa nimeä kuin viime kaudella. Sama tilanne kuin JYPillä. Paljon potentiaalia, mutta näytöt puuttuu. Arvosana 6,5

14.KalPa

Maalivahdit: Hyvää liigatasoa. Kapanen paljon vartijana heikohkon puolustuksen takana. Aikoinaan hypetetty Nissinen alkaa olla jo menneen talven lumia jos ei peliaikaa ala siunaantumaan. Arvosana: 8
Puolustus: Kevyttä tavaraa liigaympyröihin! Peto, Alastalo ja Kuusisto vastaavat pelintekemisestä ja Pisto, Jalasvaara ja Hansson hoitaa puolustuspään velvoitteet. Pekkarinen pelannut savosta saatujen raporttien mukaan hyvät harjoituspelit. Silti puolustus ei vakuuta. Arvosana: 5
Hyökkäys: Paljon riippuu kaksikosta Sonnenberg-Davidson. Muu osasto tasaista ja harmaata. Arvosana: 6,5
 

rossoblu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
hemmo kirjoitti:
Sihvosen ajatusmallin mukaan ainoastaan jäällä tapahtuvilla asioilla on merkitystä. Siltä pohjaltahan tämä on kyllä aivan selkeä ja looginen muutos.

Kaudella 04-05 Ässien pelikirja oli syvältä -> Toivola on nolla
Kaudella 05-06 Ässien pelikirja oli liigan toiseksi paras -> Toivola on huippu

Sihvosen ajatusmallin mukaan vain tuloksella on merkitystä.

Kuvio menee oikeasti näin:

Kaudella 04-05 Ässät sijoittuu SM-liigassa 10:ksi -> pelikirja on syvältä -> Toivola on nolla

Kaudella 05-06 Ässät sijoittuu toiseksi -> pelikirjakin on liigan toiseksi paras -> Toivola on huippu

Sihvonen on kieltämättä looginen, mutta tavalla, josta puuttuu kaikki analyyttisyys ja sattumalla ei ole mitään vaikutusta. Jokainen luonnontieteistä hiukankin ymmärtävä tietää, ettei asia ole ihan näin yksinkertainen.
 
Jatkuvuus on ollut viimevuosien sana liigassa!

Tapparan mestaruus oli pitkän työn ja jatkuvuuden huipentuma. Kärppien orastava dynastia perustui tietyn pelaajapolven nousuun, jota vahvistettiin huippuhankinnoilla. Saipan projekti poiki viime kaudella playoff-paikan ja olisivat ansainneet enemmänkin. Toivolan työ Porissa toi otollisissa olosuhteissa finaalipaikan ja kestomenestyjä HPK sai vihdoin haluamansa.

Tänäkin vuonna liigassa tulevat pärjäämään ne joilla on sopivasti vanhaa, höystettynä maltillisilla uudistuksilla. Jokainen osaa varmasti päätellä mitkä nämä joukkueet ovat.

Rauman siivousfirma on taas vaihteeksi laittanut lätää pöytään ja joukkue on vahvistunut huomattavasti, mutta Roomaa ei rakennettu päivässä. HPK:lla, Kärpillä ja Tapparallakin kesti aikansa kypsyä mestariksi. Tapparan osalta tilanne olisi jopa ihanteellinen, ellei valmentaja olisi vaihtunut - ja valmentaja on ehkä se isoin pala tässä palapelissä.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
rossoblu kirjoitti:
Sihvosen ajatusmallin mukaan vain tuloksella on merkitystä.

Kuvio menee oikeasti näin:

Kaudella 04-05 Ässät sijoittuu SM-liigassa 10:ksi -> pelikirja on syvältä -> Toivola on nolla

Kaudella 05-06 Ässät sijoittuu toiseksi -> pelikirjakin on liigan toiseksi paras -> Toivola on huippu

Sihvonen on kieltämättä looginen, mutta tavalla, josta puuttuu kaikki analyyttisyys ja sattumalla ei ole mitään vaikutusta. Jokainen luonnontieteistä hiukankin ymmärtävä tietää, ettei asia ole ihan näin yksinkertainen.


Pitää muistaa ettei Sihvonen ole mikään ennustaja. Monet huutelevat jälkikäteen ettei se Petteri tiennyt että IFK pelasikin ihan ok kauden ja Ässätkin eteni pitkälle. Analyytikko pohtii mitä tapahtuu jäällä ja minkälainen on kokonaisuus ja siitä voi tehdä johtopäätöksiä mitä tulevaisuudessa tapahtuu, mutta mikään selvänäkijä hän ei ole.

Sihvosta pidetään melkoisena provokoneena, mutta tämä kuuluu hänen toimittajan pelikirjaansa. Hän on saanut itsensä tuntemattomuudesta näin esille tehden myös todella kärkkäitä kirjoituksia.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
1. Jokerit

Maalivahdit: Riksman osoitti viime kaudella kuuluvansa Liigan eliittiin, joten terveenä pysyessään Jokereiden viime kauden ongelmat tällä saralla on voitettu. Hovinen ja Hallikainen voivat paikata jossain pelissä(Kalpaa) vastaan, mutta näiden kavereiden mukaan ei kannata paljoa menestystä laskea.

Puolustus: Puolustus on liigan parhaita, vaikka Lepistön loukkaantuminen verottaakin(syyskauden) huomattavasti puolustuksen kiekollista osaamista.

Hyökkäys: Hyökkäys kaipaa selkeästi vahvistusta, noustakseen runkosarjan voittoon tarvittavalle tasolle. Ulkomaalaispaikkoja on kuitenkin jäljellä kolme joten eiköhän Shedden roudaa joukkueeseen kauden aikana vielä yhden jos toisenkin pelimiehen Pohjois-Amerikasta.

Valmennus: Shedden on loistava valmentaja, mutta suurin kysymys on se, saako hän valmennettua täysin erilaisen joukkueen samanlaiseen nousukiitoon kuin viime kaudella Hifkin. Palikoista ei varmasti jää tämä homma kiinni.

Tulema: Runkosarjan ykkönen, mikäli saa hyökkäykseen muutaman kunnon vahvistuksen jo syyskaudella, hitsautuu joukkueeksi ja Riksman pysyy kunnossa.

2. Kärpät

Maalivahdit: Kysymysmerkkejä kysymysmerkkien perään. Chiodolla lähdetään ainakin liikenteeseen, mutta se on sitten eri asia millä kausi lopetetaan. Kärpillä on kuitenkin sen verran massia takana ja Kärpät ovat historiallisesti perustaneet pelaamisensa hyvää kassariin, joten eiköhän huippumolari hommata Ouluun kauden aikana vaikka väkisin.

Puolustus: Puolustus on kaukana Kärppien mestaruusajoilta. Lähinnä liigan keskitasoa, ellei jopa heikompi. Ulkomaalaispaikat on kuitenkin käytetty, joten puolustuksen parantaminen on huomattavasti hankalampaa kuin Jokereilla hyökkäyksen parantaminen.

Hyökkäys: Hyökkäys on ehdottomasti liigan paras. Loistavat ulkomaalaisvahvistukset, omat junnut ja varmat NHL:ää pelkäävät sotaratsut.

Valmennus: Kojolla on pitkästä aikaa hiukan vaatimattomampi joukkue käytössään. Katsotaan saako Kojo tehtyä joukkueesta paremman kuin se on vai mennäänkö ennakkokaavailun mukaisesti eteenpäin.

Tulema: Runkosarjan kakkonen lähinnä puolustuksen heikkouden takia. Ei edes tuo hyökkäys pysty pitämään kiekkoa koko peliä poissa omasta puolustuspäästä.

3. HPK

Maalivahdit: Wiikman on huippumaalivahti tervehtyessään, mutta uskon myös Kerhon maalivahtivalmenukseen, joten uusia kykyjä saattaa hyvin nousta omista junnuista, jos ei Wiikman ole pelikelpoinen.

Puolustus: Puolustus on nimettömän ja aneemisen oloinen. Toisaalta Kerhon kauden alussa vielä tuntemattomilta tuntuneet pelaajat ovat viimeistään joulutauolla kaikkien tiedossa. Liigan parasta scouttausta jo vuodesta X. Odotusarvoisesti kuitenkin monen liigajoukkueen perässä puolustuksen osalta.

Hyökkäys: Hyökkäys on heikentynyt viime kaudesta, mutta kova se on edelleen.

Tulema: Runkosarjan kolmas, heikentyneen puolustuksen ja hyökkäyksen takia.

4. TPS

Maalivahdit: Duba/Santanen kaksikko stunttaa Hurmetta parin kuukauden ajan varmasti ihan siedettävästi, jonka jälkeen Hurme pääsee puikkoihin. Tepsi saa Hurmeesta pitkästä aikaa maalivahdin, joka pystyy ratkaisemaan pelejä Tepsin eduksi.

Puolustus: Lastenlaulua mukaillen: ”sitä ei voi ylittää, sitä ei voi alittaa, sitä ei voi kiertää, täytyy mennä läpi”. Tuossa läpimenemisessäkin on se paha puoli, että Bergiin törmäämisestä saattaa tulla pää kipeäksi. Ehdottomasti liigan parhaita puolustuksia Hifkin, Tapparan, Jokereiden ja Lukon kanssa.

Hyökkäys: Paljon on kasattu uuden ykkössentterin harteille, mutta kaiken natsatessa kohdalleen Tepsillä on kaksi maalintekoon pystyvää kenttää, joka saa tarvittaessa apua myös kolmoselta ja Rauteen(Aho-Yli-Torkko) johtama yksi Liigan parhaista neloskentistä.

Tulema: Runkosarjan neljäs. Yhden tai kahden kortin varassa on kuitenkin todella paljon. Hurmeen kuntoutuminen on vielä kysymysmerkki, eikä Ulmerista kukaan tiedä vielä yhtään mitään. Näiden pettäessä TPS saattaa pahimmassa tapauksessa uida yhtä syvällä kuin viime kaudella.

5. Tappara

Maalivahdit: Lehto/Nikkilä kaksikkoon voi valmennus luottaa ja keskittyä muihin asioihin.

Puolustus: Puolustus on liigan parhaita, niin kuin jo aikaisemmin totesin.

Hyökkäys: Sentterit ovat myös liigan parhaimmistoa. Laiturit sen sijaa melkoista tusinatavaraa.

Valmentaja: Uramalla on melkoinen työ löytää maalintekijät joukkueeseen

Tulema: Runkosarjan kuudes. Luotettavat maalivahdit ja pitävä peräpää takaa maalin voittoja runkosarjassa.

6. HIFK

Maalivahdit: Lundell on osoittautunut kelpo maalivahdiksi. Paikkaajia ei kuitenkaan juuri ole, eikä tuo Hifkin maalivahtivalmennus ole ikinä päässyt häikäisemään.

Puolustus: Puolustus on yhdellä sanalla sanottuna kova.

Hyökkäys: Samaa voidaan sanoa Hifkin ykköskentästä. Sen jälkeen tuleekin sitten hiljaisempaa, kun kyseessä on kuitenkin jääkiekko eikä nyrkkeily.

Valmentaja: Meriiteiltään liigan paras valmentaja.

Tulema: Runkosarjan kuudes. Ykkösylivoima tulee kylvämään tuhoa koko kauden.

7. Ilves

Maalivahdit: Raskin niskaan on pistetty kaikki paineet. Saa nähdä miten nuoren miehen pää kestää menestyspaineita. Ehkä rosteriin olisi kannattanut ottaa joku kokeneempi veskari antamaan edes lepotaukoja, ei kunto vaan se pää.

Puolustus: Puolustus on lähinnä mitäänsanomaton, jos ei Kudrocia lasketa

Hyökkäys: Hyökkäys on tehokkaan oloinen, vaikka nimimiehet ovatkin lähellä eläkeikää. Ehkä ne ikämiehetkin siitä vertyvät viimeistään jouluna ja tulosta alkaa syntymään.

Valmentaja: on vanha kitisijä Eloranta, mutta osaa asiansa.

Tulema: Runkosarja seitsemäs, jos Raskin pää kestää paineet ja vanhat pierut pelaavat elämänsä kevättä.

8. Blues

Maalivahdit: Ahonen on yksi liigan parhaita maalivahteja ja Brückler jatkanee viime kauden otteitaan, eli hyvää liigatasoa.

Puolustus: Puolustus on yllättävän hyvä varsinkin omassa päässä. Kiekollinen pelaaminen saattaa kuitenkin osoittautua mahdottomaksi, kun Korhonen on sivussa.

Hyökkäys: Hyökkäykseen saa kyhättyä yhden huippukentän, muuten sangen vaatimatonta.

Valmentaja: Heikkilältä ei metku lopu.

Tulema: Runkosarjan kahdeksas. Jotenkin on sellainen kutina, että joukkuetta on rakennettu lähinnä pudotuspelejä silmällä pitäen, eikä pudotuspelien mahdollinen menestys tule ainakaan itselleni yllätyksenä. Sen sijaan runkosarjassa saattaa pelaajilla olla vaikeuksia noudattaa Heikkilän puolustusvoittoista strategiaa, joten sijoitus jää vielä tässä vaiheessa sangen vaatimattomaksi.

9. Ässät

Maalivahdit: Taso tippunut viime kaudesta dramaattisesti

Puolustus: Puolustuksen taso on myös laskenut, mutta ei sentään niin paljon kuin maalivahdit

Hyökkäys: Hyökkäys on edelleen kova, vaikka heikennystä silläkin rintamalla on tapahtunut.

Valmennus: Valmentaja Pajuoja on melkoisen haasteen edessä. todennäköisesti ei tule näkemään kevättä Ässien peräsimessä

Tulema: Runkosarjan yhdeksäs. Menestyspaineet valtavat, vaikka joukkue on huonontunut viime kaudesta kautta linjan – maalivahtiosasto eniten.

10. Lukko

Maalivahdit: Kaksi vanhaa nobodya ja Atte. Jos kerran rahaa on, niin tähän sarakkeeseen olisi ehkä kannattanut satsata.

Puolustus: Puolustus on loistava kentän molemmissa päissä.

Hyökkäys: Straka säväyttää, mutta sen jälkeen on hiljaista.

Valmennus: Toivola taitaa palata arkeen hopeakauden jälkeen.

Tulema: Runkosarjan kymmenes. Maalivahtien vaatimattomuus ja hyökkäyksen keskeneräisyys paistaa läpi. Sääleihin kuitnekin…

11. Pelicans

Maalivahdit: Niemi jatkanee siitä mihin viime kaudella jäi ja Korhonen komppaa, jos ei pelit nuorella miehellä luista.

Puolustus: Puolustus on väkevän oloinen, mutta ikäsuhde on hieman vääränlainen. Parhaassa iässä olevat pelaajat puutuvat lähes kokonaan, joten kaksikymppisistä on odoteltava kädet ristissä vastuunkantajia ja vanhempien puolesta pitää toivoa, ettei luut murru koska toipumisaika voi mennä eläkkeellesiirtymisen jälkeiseen aikaan.

Hyökkäys: Sama ikäkysymys vaivaa myös hyökkäystä. Jaksaako papat hillua syyssateista lähtien kevään hankikantoon? Nuorista tuskin löytyy yllättäjiä…

Valmennus: Aravirta.

Tulema: Runkosarjan yhdestoista. Konkareilla sääläreihin ei ole asiaa.

12. JYP

Maalivahdit: Sinuhe on liigan parhaimmistoa.

Puolustus: Nuori ja notkea, joten maalin edessä on tilaa, eikä vastustajaa pystytä häritsemään nollatoleranssin takia muillakaan laillisin keinoin.

Hyökkäys: Nuori ja notkea, mutta nollatoleranssin takia hyökkäyspäässä siitä on jopa hyötyä. Väkkärät pörräävät pyörremeyrskyn lailla ja syksy onkin Jypin kulta-aikaa.

Valmennus: Alatalo yllättää aina.

Tulema: Runkosarjan kahdestoista. Hyytyy keväällä ja säälärit jää haaveeksi.

13. Saipa

Maalivahdit: Zepp jatkaa viimevuotisia otteitaan ja Strmberg komppaa

Puolustus: Pauli Levokari puolustuksen suurimpana tähtenä pistää hymyilyttämään kovempaakin jätkää.

Hyökkäys: Eetu Holma jatkaa hyviä suorituksiaan ja Janne Jokilalle nollatoleranssi on kuin tehty. Niillä ei kuitenkaan vielä pitkälle pötkitä.

Valmennus: Mälkiän muutosvastaisuus nollatoleranssia kohtaan lähinnä ihmetyttää. Se on ollut tiedossa jo hyvän aikaa, joten joukkuetta olisi voinut koota sen mukaisesti.

Tulema: Runkosarjan kolmastoista, jos hyvä tuuri käy. Kalpa saattaa yllättää.

14. Kalpa

Maalivahdit: Kapanen jatkaa kiekkosateessa ja torjuu kaiken mahdollisen.

Puolustus: Nuoria kloppeja koko porukka.. Hyökkäyspään nousut kuitenkin aiheuttaa vastustajille päänvaivaa.

Hyökkäys: Nuoria ja nopeita hyökkääjiä, joita nollatoleranssi suosii.

Valmennus: Pieniniemellä on tekemistä nostaa Kalpa edes kolmanneksitoista.

Tulema: Runkosarjan neljästoista. Saipan ohi saattaa kuitenkin olla mahdollisuudet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös