Joukkueen rakentaminen kaudelle 2009–2010

  • 81 053
  • 212

Jukuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Hydraulic oilers, JYP, HIFK
Jääkiekkoilijaksi Simo Pulkista ei siltikään mielestäni ole. Mutta voinhan toki olla väärässäkin, nythän se nähdään kun saa pelata koko kauden Jukureissa.

Samaa mieltä minäkin olin sen ekan pelin perusteella ja olin jo ihan valmis luopumaan kaverista, mutta parantanut tasoaan selvästi ja jättänyt ne turhat jäähyt pois ja kuten itsekkin sanoi niin se nyrkkisankarin rooli on jo taakka. Ihan hyvät pisteet tehnyt ja kehittynyt paljon Jukureissa olon aikana. Tekee ehdottomasti hyvää saada vastuuta ja peliaikaa Jukureissa kun istua Kisapuiston penkeillä illasta toiseen. Tätä kautta voi lähteä hakemaan uutta nostetta uralleen.

Jukureilla on nyt todella hyvä tilanne. Jos tammikuussa hankitaan vielä joku maaleja tekevä hyökkääjä niin tällä joukkueella mennään vielä pitkälle. Pakisto on jo nyt Mestiksen eliittiä. Mikä on muuten Lindholmin tilanne; pelaako jo lauantaina?
 

Sinkel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Aivan mahtava juttu, että Pulkki jatkaa Jukureissa loppukauden! Pakisto alkaa olemaan todella kova. Ykkös ja kakkos pakkiparit ovat selvät, mutta Pulkin vieressä kaveri voi vaihtua aika paljon. Saipa lainojen johdosta, Hyvärinen ja Metson johdosta. Iso peukku toimistolle tästä asiasta. Noin viikossa saatiin kiinitettyä kaksi kovaa pakkia alakertaan joka on hyvä asia. Toivotaan, että pelimerkkejä on vielä kevääseen.

Niin onko Lindholmin tilasta mitään tietoa toivotaan, että paranee mahdollisimman nopeasti!
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Poiminta Jääkiekkoliiton vahvistamattomien siirtojen listalta: Jarno Lippojoki siirtyy 27.-31.10.2009 väliseksi ajaksi SaiPasta Jukureihin.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Poiminta Jääkiekkoliiton vahvistamattomien siirtojen listalta: Jarno Lippojoki siirtyy 27.-31.10.2009 väliseksi ajaksi SaiPasta Jukureihin.

Taas parin pelin lainamies siis..no sitähän tää näköjään tulee olemaan. En vaan tykkää, mut eipä sille mitään voi. Toivottavasti näistä lainatuista joku unohtuu sitten tammikuussa Mikkeliin, vaikka vahingossa..
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
En vaan tykkää, mut eipä sille mitään voi.

Tähän erittäin vahva peukku. Ei tästä tykkää itsekään, kyllä Jukurit ansaitsisi parempaa. Tämä on todella harmillista seurattavaa kun äijiä tulee ja menee ympäriämpäri sarjaa. No, kait tämä on sitten sitä nykyaikaa.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Fakta on, että Jukurit on Saipan farmiseura ja tänne tuodaan pelituntumaa hakemaan pelaajia, jotka eivät hieman kärjistäen mahdu SM liigan heikoimman joukkueen neloskenttään. Siltä pohjalta. Eipä ole kukaan - onneksi - enää viitsinyt edes lämpimikseen puhua liigakarsinnoista.
 

JR 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Lukko, Port Vale
2.Mielipide

Taisinkin kirjoittaa ennen kauden alkua, että nyt olisi juuri sopiva hetki saada yhteistyö(farmi) seura liigasta. Olen edelleen sen ajatuksen takana.

Jukureiden taloudellinen tilanne oli/on tiukka, valmentajan nimellä (ennen kauden alkua) tänne ei houkuteltu ketään. Oletteko ajatelleet, että pelaajasopimuksien saamista Jukureihin on mahdollisesti auttanut farmiseurana oleminen. Pelaat hyvin, niin mahdollisuudet liigaan on olemassa. Takuulla Saipassa seurataan myös Jukureiden pelaajien otteita. Se mikä tässä on ollut hienoa, niin se, ettei parhaita Jukureita ole viety kesken kauden Saipaan.

Täällä "tuomitaan" lyhyet keikkatyöläiset. Tottakai sillä "siirtorumballa" voi saada joukkueen pelin totaalisen sekaisin, mutta toistaiseksi peli on pysynyt erittäin hyvin kasassa. Aloittihan Pulkkikin joulutaukoon asti olevalla sopimuksella ja kun kaikki (jopa jatkoaikaan kirjoittavat Jukurifanit) olivat tyytyväisiä pelaajaan niin onneksi mies saatiin loppukaudeksi. Kunhan pelaajalla on vain asenne kohdallaan, niin itse sallin keikkatyöläiset, surffailijat ovat sitten toinen juttu. Ilmainen tryout........jos kaveri ei mahdu liigajoukkueeseen ja on käynyt näytillä farmissa, lienee helppo tarjota kaverille mestissopparia (mikäli valmentajan mielestä joukkue kaipaisi ko.pelaajaa). Asian toinen puoli, onhan meidänkin kannettava osamme farmi-sopimuksesta...tuskin kukaan/mikään seura katsoo hyvällä mikäli vain toinen osapuoli hyötyy farmisopimuksesta..ei liene tarkoitus kuitenkaan!!
Itse alan huolestua vasta sitten, kun Jukureiden sopimuspelaajia alkaa käydä Saipassa 1-2 ottelun sopimuksilla. Mielummin niin, että pelaat täällä hyvän kauden ja teet sitten seuraavaksi kaudeksi liigasopimuksen, mielellään vaikka Saipaan.
Mielestäni tähän mennessä Jukurit ovat saaneet farmisopimuksestaan paljon enemmän kuin ovat joutuneet "maksamaan".
 

Willimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tottakai sillä "siirtorumballa" voi saada joukkueen pelin totaalisen sekaisin, mutta toistaiseksi peli on pysynyt erittäin hyvin kasassa.
Itse olen seurannut yhteistyötä lähinnä teksti-tv:stä. Sen perusteella SaiPa-lainat ovat pelanneet lähinnä 3-kentässä (Jokila ilmeisesti paikkasi loukkantumista ylempänä). Eli 1-ja 2-kenttien peliä ei ole sotkettu lainoilla.
 

Jomppa75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eikä mielestäni lainat ole muutenkaan olleet haitaksi. Sieltä on tullut mestistasolle kuitenkin hyviä pelimiehiä. Ja argumentointi että nämä keikkamiehet vievät peliaikaa, ei ole mielestäni järin jämäkkää. Vievät peliaikaa keneltä? Onko joukkueessa todella ylimääräisenä niin hyviä omia junnuja/muita miehiä että lainat vaikeuttaisivat heikentävästi koko kauden kokonaisuuteen. Mielestäni ei. Ja sitä paitsi alkukaudella jaettavat pisteet ovat ihan yhtä tärkeitä kuin helmikuun 1.stä eteenpäin jaettavat. Toki toistakin mieltä saa olla.

Tämä taitaa olla kuitenkin Mestiksen rooli jo nyt ja enemmän tulevaisuudessa. ja miksipä ei olisi? Kuitenkin hyvätasoinen sarja, jossa toimitaan vähintään puoliammattimaisesti, sitä kautta saadaan sekä "omaan sarjaan" että liigaan valmiiimpia pelimiehiä. Mikkelissä, kuten melkolailla muissakin mestiskaupungeissa, on turhaa haaveilla "oman kylän joukkueista", materiaalia ei vaan riitä laadukkaan 4:n kentän kasaamiseen. Pitää tottakai olla omilla junnuilla mahdollisuus omien suoritusten kautta päästä omaan edustusjoukkueeseen, mutta se paikka on ansaittava ja otettava omin ottein eikä "kiintiöperusteisesti."

Jukureissa on kuitenkin tällä kaudella kasassa hyvä runko, johon muutamat lainat mielestäni ovat istuneet hyvin ja olleet enemmän hyödyksi kuin haitaksi. Esimerkiksi juuri Jokila kyllä vakuutti, vaikka pistetehtailua ei tullutkaan, mutta oli hyvä stuntti Lindholmille.

Nämä ovat aina makuasioita, mutta itse olen sitä mieltä, että Saipa-yhteistyö tässä mittakaavassa on ollut ihan ok asia, josta Jukurit on hyötynyt. Tärkeää näissä yhteistyökuvioissa on kuitenkin se, että farmiin ei tungeta kerralla 2 kentällistä ukkoa rumppaamaan farmin ja liigan väliä. Tällaiset parin miehen parin pelin lainat eivät järkytä farminkaan kokonaisuutta, vaan mahdollistavat erilaisia variaatioita kenttäkoostumuksiin. Ja entäpä jos Jukureilla olisikin lähtenyt kausi menemään viimekautiseen tapaan persuksilleen? Siinäkään tapauksessa ei varmasti liigalainoista olisi haittaa ollut. Muistellaan hetki viime kautta, jolloin, meille tuli hetkeksi aikaa HPK:sta SaPkon kautta muuan T.Muhonen, joka osoittautui selkeäksi vahvistukseksi, ehkäpä viimekauden joukkueen tärkeimmäksi pelaajaksi. Tilastoja en jaksa kaivella tuon väitteen tueksi, nehän voi jokainen tarkistaa itsekin.

Kokonaisuus on kuitenkin hyvä tänä vuonna ja siihen tuovat Saipan liigalainat hyvä mausteen, kunhan eivät kerralla työnnä puolta joukkuetta Jukureihin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vähän liikettä Mikkelistä. Siirtotaulukko kertoo tällä kertaa seuraavaa:

* Jesse Ryhänen palaa SaiPaan (ei taida jäädä suurempaa ikävää...)
* Tuomas Pylkkänen ja Henri Ryynänen käväisevät viikonlopun lainalla Titaaneissa (elleivät katso paremmaksi vaihtoehdoksi kadota maan alle...)
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
* Jesse Ryhänen palaa SaiPaan (ei taida jäädä suurempaa ikävää...)
* Tuomas Pylkkänen ja Henri Ryynänen käväisevät viikonlopun lainalla Titaaneissa (elleivät katso paremmaksi vaihtoehdoksi kadota maan alle...)

Ryhänen oli kyllä iso pettymys. Odotukset Jesseltä oli huomattavasti kovemmat. Jotain outoa tässä kuitenkin on, kun ajankohta on mikä on possutauteineen (ja Lehi, Dave poissa vammoineen?), että Ryynänenkin menee lainalle. Pakki Pylkkäsen meno on kyllä ok, puolustajia ainankin tarpeeksi. Ettei vaan sitten olisi tulossa joku.. (muukin kuin possuflu)

EDIT. Kiekko-LS:ssä Pekka Lipiäinen sanoo, että Lehtonen palaa lauantaina kokoonpanoon. Mikäs sen paempaa.
 
Viimeksi muokattu:

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Vähän liikettä Mikkelistä. Siirtotaulukko kertoo tällä kertaa seuraavaa:

* Jesse Ryhänen palaa SaiPaan (ei taida jäädä suurempaa ikävää...)
* Tuomas Pylkkänen ja Henri Ryynänen käväisevät viikonlopun lainalla Titaaneissa (elleivät katso paremmaksi vaihtoehdoksi kadota maan alle...)

Ryhäsen laina on ilmeisesti vain viikon mittainen, kun siellä A-junioreilla on tärkeitä pelejä, mutta palaa takaisin Jukureihin pian. Ryhäsen kausi alkoi vuosi sit samoin, alku nihkeää, mut sit hanat aukesikin ja kunnolla. Ja Ryhän haastis löytyy muuten www.jukurit.fi
 

Sinkel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Erholtz etsii uutta seuraa iskisikö Jukurit siitä vielä yhden kovan nimen takalinjoille niin alkaisi pakisto olemaan hinton kova! Kautto-Kalloinen/Erholtz
Vaarasuo-Forsberg ja Pulkki-Kalloinen/Erholtz. Varalla vielä Metso ja Hyvärinen. Mutta taitaa Erholtz palkka olla liian kova ja ei Jukurit sinällään tarvitse uutta pakkia. Haaveilut aina haaveiluja.
 

Niksuli_

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja Dallas Stars.
Jukurit saa illan otteluun 40 pisteen liigamiehen avuksi, kun Tero Koskiranta hakee pelituntumaa Jokipoikia vastaan pelattavassa ottelussa.
 

TeeVee

Jäsen
Tuomas Pylkkänen pelasi neljännen ottelunsa Titaaneissa eilen saaden syöttöpisteen Jyri Paavolan maaliin. Kotkalaisten valmentajan Mika Iltolan mukaan Jukurit on sopinut Pylkkäsen pelaavan seuraavaksi PiPS:ssä II-divisioonaa. Titaaneilla on Iltolan mukaan halukkuutta pitää Pylkkänen pitempäänkin joukkueessaan.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Ainakin minä itken. 2 pelaajaa + 1 ketju? Vittu sentään mikä havumaja ennen niin kunniakkaasta Jukureista on tätä nykyä tullut.

Siellä on varmaan kiva juhlia onnistumisia kun kenttäkuulutuksesta vasta selviää maalintekijän nimi.

No, ehkäpä lainatrafiikin myötä Lipiäinen pelastuu kusesta, ja Jukurit varmistaa playoff-paikkansa, ja sitä myötä extraropoja kilisee mikkeliläisten kassaan, jotta joskus pääsisivät pois Lappeenrannan ikeestä. Ylöspäinhän Jukureilla ei ole nyt mitään asiaa, varsinkaan jos karsinnassa vastaan asettuu emoseura.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
A-junnujahan ei ainakaan tuossa erikseen nimetty, mutta SaiPan ykkösessä pelasivat eilen Jesse Ryhänen, Juuso Kaijomaa, Tomi Leivo ja puolustajina Kalle Maalahti ja Atte Ampuja.

Itse en pelaajien tasosta osaa sanoa juuri mitään, mutta jos Ryhästä käyttää vertailupohjana, niin tuskin ainakaan vahvistavat merkittävästi joukkuetta verrattuna omiin sopimuspelaajiin. Taitaa olla enemmänkin kyse siitä, että omia pelureita halutaan herätellä, tai sitten vaan se että näytetään ulospäin että ollaan valmiita toimimaan.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ainakin minä itken.

Vähän kaksijakoiset ajatukset tästä lainasta. Kantani on edelleen ehdottomasti vastaan näitä lyhyitä lainoja. Mutta..kaikki tietää tämän hetken Jukureiden tilanteen. JOS nuo lainat herättää omat pelaajat palaamaan tasolleen, niin silloin asia on ok. Jukureiden peli on niin totaalisen kipsissä, että jotain on pakko kokeilla. Olkoon se kokeilu sitten tällä kertaa vaikka tämä. Parempi tämä kuitenkin on kuin hätiköity/panikoitu valmentajan vaihdos.
 

ventos

Jäsen
ILON PÄIVÄ

Näin karrikoidusti sanottuna meillä Jukuri-faneilla on ollut kaksi ilon päivää Dufvan lähdön jälkeen ja ne ovat olleet Ruotsalaisen ja Makkosen potkut, Kolmatta ilon päivää odotellessa.

Mikkeliin on rakennettu kauppakeskus Akseli joka maksoi miljoonia, tänne rakennetaan toriparkki mikä maksaa miljoonia, Suur-Savo alkaa rakentaa tänne suurta kauppakeskusta katetulla torilla joka maksaa miljoonia, niin on se vittu, ettei tänne enää pystytä rakentamaan kunnon kiekkojoukkuetta mikä maksaa vain murto-osan kyseisistä hankkeista.

Lipiäinen sanoi, on pienestä kiinni, että homma alkaisi toimia, jumalauta 7 kertaa on tullut turpaan, että tukka lähtee ja se on vaan pienestä kiinni. Minusta, se on kilometristä kiinni eli ei siis ihan pienestä.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Mikkeliin on rakennettu kauppakeskus Akseli joka maksoi miljoonia, tänne rakennetaan toriparkki mikä maksaa miljoonia, Suur-Savo alkaa rakentaa tänne suurta kauppakeskusta katetulla torilla joka maksaa miljoonia, niin on se vittu, ettei tänne enää pystytä rakentamaan kunnon kiekkojoukkuetta mikä maksaa vain murto-osan kyseisistä hankkeista.

Eihän tätä tekstiä ollut tosissaan kirjoitettu, mutta kuitenkin...

Jukureilta olisi juuri nyt typerin mahdollinen liike tuottaa se "ilon päivä" ja antaa Pekka Lipiäiselle potkut. Enemmänkin seuran toimintatavat ovat täysremontin tarpeessa. Kyse ei ole rahasta, vaan resurssien kohdentamisesta. Miksi edelleen rahdataan pelaajia muualta, eikä kasvateta niitä itse? Miksi on rakennettu joukkue, josta puuttuvat ne ns. varmat maalintekijät?

Tähän aikaan ei jaksa vääntää mitään syväanalyysia aiheesta, mutta eiköhän jokainen Jukureita pidempään seurannut osaa asian itsekin päätellä tarkemmin.

Hyvä alkusyksy lienee jo tuottanut pientä vauhtisokeutta, sillä minusta Jukurit on nykymateriaaliltaan juurikin tasoa sijat 5-9. Seitsemän tappiota putkeen on toki sellaista, jota ei pitäisi tapahtua. Suosta nouseminen on vaikeaa, mutta ei mahdotonta. Senhän Hokkikin jo todisti.
 

hanttap

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urpolan Kiekko, HIFK, MP
Miljoonat valuneet hukkaan

Miljoonia kuutioita onvalunut vettä Pankajoessa aivan hukkaan. Mitään ei kaupungin jääkiekkokulttuurissa tule edelleenkään tapahtumaan. Kun ei ole omia pelaajia, ei ole katsojia. Pari peliä tällä kaudella katsoneena sama jatkuu, ei ole mitään katsottavaa. Kaupungista ei löydy niin huonon laskupään omaavaa liikemiestä, että hankkisi miljoonan sijoituksella viiden miljoonan velat. Sitten kun Hokkaset ja Parkkiset ja Kontiset alkaa taas nöyryyttää vastustajaa, alkaa katsojia ilmaantua. Tietysti the jäähalli olisi siirrettävä oikealle paikalleen Mikaelin tontille. Jekkuja lootaan!
 

ventos

Jäsen
VELLIPUSSIT

Jukureitten puheenjohtaja Jukka Toivakka kertoi 27.02.09 ilmestyvässä Länsi-Savossa seuraavaa.

"Näin huonoa menestystä emme jatkossa siedä, puheenjohtaja sivaltaa. Toivakan mukaan Jukureissa epäonnistuivat niin pelaajat, valmennus kuin seurajohto"

Mitään ei näköjään ole opittu, puolet joukkueesta on puulaakitasoa ja valmennus samaa paskaa. VITTU! herätys seurajohto nyt saranat vinkumaan ja äijää pihalle.
Sitten kysymys seurajohdolle ja valmennukselle kenen näköinen joukkue on nyt? Minusta se on kasa vellipusseja ja muistuttaa vellipussia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös