Joukkueen rakennus kaudelle 2018–2019

  • 472 048
  • 2 538

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Lähteenmäki - x - Salminen, ei tarvisi kuin sentterin tuohon ja se voisi olla Mc Rae, siinä ykköskenttä.
x - Kärki - Kotkaniemi, laituri tuohon, voisi sopia vaikka Marjamäki, Suoranta tai Laganiere.
Salmio - Kuparinen - Insam tai Juusela, aika hyvä koostumus jo noilla.
Huhtanen - Appelgren - Lamberg, hyvin toimiva nelonen.
Juhola - Saha - Varttinen, tässä kilpaileva trio neloseen.

Hyökkäyksen osalta jos edes McRae ja Suoranta jäävät, joka eittämättä lienee aika realistinen kuvio, niin hyökkäyskalusto olisi jo sillä aika pitkälle kunnossa. Siihen sitten ylimääräisenä Insam, jonka pitämisen uskoisi myös olevan helppoa: mies on nyt uransa huipulla, koska seurajoukkutasolla tämän kovempaan sarjaan ei ole asiaa, ja kykenee kuitenkin olemaan liigatasolla tuollainen 10 maalin ja 20 pisteen mies. Eikä jatko varmasti rahastakaan jää kiinni..

Sitten oikeastaan ainoat mitä todella enää tarvittaisiin, olisivat ne alaketjujen sentterien paikat..

Kasken kanssa toivottavasti sopimus tehty jo viime vuoden puolellak

Mikä sen Kasken tilanne nyt on? Koska puheiden mukaan hän valitsi HIFK:n hyvin pitkälti jo siksi, että sai samalla jatkaa jenkeissä aloittamiaan yliopisto-opintoja Helsingissä. Pitääkö tämä sitten paikkansa, ja missä kohtaa opinnot sitten ovat menossa? Ja onko Kaskella sitten aikomus suorittaa niitä loppuun vai miten, ja onko niitä miten paljon sitten suoritettavissa etänä.. tällaiset kysymykset varmasti vaikuttava paljon Kasken ratkaisuihin
 

alcoholic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Oma mielipide joukkueen rakennuksesta on, että periaatteessa nykyjoukkueesta löytyy kaikki tarvittava. Lähinnä jättäisin tekemättä sopimuksen Bloodin, Vallin, Laganieren, Mäkelän, Korhosen, Makkosen ja Huhtasen kanssa. Ketjut menisivät näin:

Salminen-McRae-Suoranta
Lähteenmäki-Kärki-Kotkaniemi
Salmio-Kuparinen-Insam
Juhola-Appelgren-Varttinen
Lamberg ja Saha

Pakit
Taimi-Peltola
Tommila-Seppälä
Matushkin-Vuorisalo
Tuohilampi

Hyökkäyksessä olisi ihan hyvin tulivoimaa ja pakisto kiekollinen sekä liikkuva. Mielestäni tuo joukkue ei olisi edes mikään älyttömän kallis. Tuohon olisi varaa hankkia esim huippusentteri tai laituri. Puolustukseen myös joku isäntä, mikäli sille tulee tarvetta.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No Laga todennäköisesti kallis mies mutta onhan tuo taitava kuin mikä. Fleguilusta omissa on mielestäni enemmän legendaa, onhan tuon nyt joka tapauksessa jotakin kerrottava, että plus/ miinuksissa menee edelleen plussalla. Kyllä nuo plus lukemat pakko jotain osoittaa, Laga nyt kjuitenkin pelaa pääasiassa noita vastustajien parempia kenttiä vastaan.

itse näkisin, että tehot ovat jääneet noinkin vajaiksi osin myös siksi, ettei ketjukaverit ole olleet samalla aaltopituudella Lagan kanssa. Kärkihän tuossa menisi hyvin mutta mielestäni tuossa tapauksessa Kotkaniemi ei tuohon sovi. Lähteenmäki, Suoranta olisi ehkä se ideaali, kuitenkin sellainen vähemmän kuskaava peluri. Ja olisi tuo Laganier joskus hyvä nähdä sentterinäkin.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Kyllä tuo tulevan kauden pakiston spekulaatiot alkavat näyttämään siltä että joutuu vakavasti miettimään kausarin uusintaa. Ei ole enää sen näköistä väkeä jonka takia viittisi marraskuisessa räntäsateessä taapertaa paikan päälle.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Kyllä tuo tulevan kauden pakiston spekulaatiot alkavat näyttämään siltä että joutuu vakavasti miettimään kausarin uusintaa. Ei ole enää sen näköistä väkeä jonka takia viittisi marraskuisessa räntäsateessä taapertaa paikan päälle.
Mä en ainakaan ole koskaan ensimmäistäkään pelaajaa arvottanut ulkonäön perusteella. Kyllä ne on ne peliesitykset kaukalossa mitkä ratkaisevat. Ei nää kuitenkaan mitkään missikisat oo, jossa mittojen perusteella laitetaan kilpailijoita riviin tai jonoon.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä tuo tulevan kauden pakiston spekulaatiot alkavat näyttämään siltä että joutuu vakavasti miettimään kausarin uusintaa. Ei ole enää sen näköistä väkeä jonka takia viittisi marraskuisessa räntäsateessä taapertaa paikan päälle.

Viittaat varmaankin lihaosaston puuttumiseen?
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Kyllä SwampThingin soppari olisi äärimmäisen hieno jutska. Kortsukin on ihan ilmiliekeissä Suorannan comebackin myötä. Ehkäpä se tärkein jatkopahvi tuo hetkellä olisi toivelistalla, mutta ottajia on varmasti.
 

Pata4win

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers ja FC Barcelona
Milläs maalivahtikaksikolla mahdetaan ensi kausi mennä?

Samalla kaksikolla tosiaan jatketaan, Kiviahon optio muistaakseni käytettiin samaan aikaan, kun Kärjen soppari julkaistiin. Erikoinen ratkaisu kylläkin mielestäni, mutta toivottavasti Korppi tietää mitä tekee.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyllä vaan, melko köykäiseltä vaikuttaa. Aikaa toki on vaikka minkämoisiin hankintoihin, joten kattellaan kevväämmällä.
Olen miettinyt tätä itsekin.

Nyt on julkaistu Taimen, Seppälän, Peltolan ja Tommilan jatkot. Kelpo puolustajia kaikki, mutta kovin on tosiaan köykäistä.

Jos ajatellaan että Taimi on varmasti ykkösparin mies niin siihen viereen pitää mielestäni saada joku toinen tekijä. Ja mielellään sellainen jolta onnistuu kovempikin peli.

Peltola-Seppälä on varmasti ihan hyvä parivaljakko toiseksi kärkipariksi.

Sitten minun suunnitelmissani Tommila menisi kolmospariin ja hänen vierelleen kelpuuttaisin Bloodin. Tai sitten joku muu vahva vääntäjä, joka mielellään ei olisi yhtä pahasti tuomareiden silmätikkuna tai muuten yhtä jäähyherkkä. Mutta yhtä kaikki ottaisin siihen ensisijaisesti Bloodin. Hänestä tiedetään mitä saadaan, on ollut joukkueen paras oman pään luutija ja on parissa viime pelissä näyttänyt uusia puolia itsestään kun häntä ollaan selvästikin ohjeistettu pelaamaan rohkeammin. Enkä jaksa uskoa miehen olevan kovin kalliskaan, vaikka jotkut muuta ovat väittäneetkin.

Tuohilammella on sopimus ensi kaudeksi joten Walli ja Mäkelä olisivat putoavien listalla. Matushkinia tuskin saadaan pidettyä ja Vuorisalo taas varmaan saadaan jos vain halutaan.

Näin minä sen näkisin, lihaksia vaaditaan lisää. Hyvin liikkuvia ja hyvän pelisilmän omaavia kavereita tuntuisi pakistossa jo olevan, joten sen puolesta asiat ovat ihan hyvin.
 

Kärmes1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pakko myöntää, että Pentti on ollut viime peleissä todella hyvä. Ei pelkästään ne maalit vaan se, että mies on keskittynyt kiekolliseen peliin ja jättänyt tyhmäilyt pois. JOS ensi kaudelle saataisi tuon kaltainen Pena mitä nyt ollaan nähty niin voisin hänet ottaa, mutta vielä en jaksa uskoa tiikerin raidoista pääsemiseen. Kaski olisi kova sana, mutta ihmeenä pidän jos padassa ensi kaudella nähdää. Tuosta @Pratu kuusikosta Töhölammen pitää selvästi parantaa, että voidaan vakiopuolustajan peluuttaa. Kyllä mä kaipaisin viivatykkiä ja samalla oman pää äijää tuohon joukkoon. Maatuska kun tuosta hilpasee muille maille, niin jää aika iso määrä tehopisteitä puuttumaan.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllähän tuo Matushkinin kombinaatio on melko harvinainen lahja pakille, tekee peliä ylivoimalla ja on samalla uhka viivalla. Pelkkä ylivoima pyssy on helppo pelata pois, tai helppo ja helppo mutta onhan se nähty, naapuri pyrkii pelaamaan tuon Matukan vedon melko onnistuneesti pois. Ja onko Matukan lähtö ainakaan esim Koheloon niin varmaa, ei tuo liike niin vahvaa ole, että se olisi niin varma menestys tuossa liigassa.
 

Uusis85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos veskareita ei kerran vaihdeta, niin olisikohan syytä kartoittaa jostain (mistä???) mv-valmentaja, joka pystyisi loihtimaan noista kavereista liigatasolle voittavia maalivahteja?

Kattelin peliä ja en mä Bernardin piikkiin laittaisi kuin sen ekan Ruotsalaisen maalin, jossa siinäkin veto tuli tarkasti tyhjään tilaan yläkulmaan vaikka Andy oli hyvin vastassa. Laukaisukartta kertoo paljon. Ilveksen kaikki vedot tuli pisteiden välistä (tai lähempää) parhaasta maalintekosektorista ja kaksi ylivoimalla. Laukaisukartta kertoo myös, että Ässillä vastaavia laukauksia oli huomattavasti vähemmän. Ja niin myös maalejakin...

En mä usko että maalivahtipeli on tällä hetkellä Ässien suurin heikkous vaan puolustus ei toimi. Aina kun vastustaja ylittää punaviivan alkaa sulkijalihas jo hiukan nykimään ja saa pelätä tuleeko housuun. Koko puolustussysteemi ontuu tällä hetkellä ja on helppo syyttää maalivahtia.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Se Ruotsalaisen veto oli ehkä ainoa suoranainen imaisu Bernardilta, mutta toisaalta eipä hän ole suoranaisesti kyennyt otteluita Ässille voittamaankaan. Jotta Ässät ihan oikeasti pelaisi mitaleista, täytyy veskarin pelata useimpina iltoina ns. Anttiraanta-moodissa.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Jos Ässät haluaisi pelata play-offeissa niin kenttäpelaajien tulisi pelata Liiga-tasolla useammassa ottelussa. Mielellään jopa kaikissa peleissä.
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Pelin evoluutio ei suosi tällä hetkellä "lihas-osaston" pakkeja, vaikka kuuluvat allekirjoittaneen suosioon. Nyt on menossa jakso, joka suosii kestävää ajokoiramaista pelaajaa, jonka fysiikka on hiottu painimatolla. Hyökkääjät ovat niin nopeita, että yli 100 kiloiset jässikät eivät pysy nopeiden hyökkääjien perässä.

Ruotsin U20-joukkue oli hyvä esimerkki siitä, kuinka nopeaksi peli on muuttumassa. Keski-alue on suorissa hyökkäyksissä ns. vauhdinotto-alue, jossa hyökkääjät kiihdyttävät itsensä täyteen nopeuteen, eikä luistelussa ole liu'usta tietoakaan. Tähän ei voi iso lihaskimppu reagoida yhtä nopeasti, niin kuin lihasmassaltaan pienempi pelaaja taas kykenee. Ison pelaajan kiihtyvyys seisovilta jaloilta kestää taas kauemmin kuin pienemmän.

Kun iso pelaaja ei pysty pysymään mukana kevyemmän pelaajan luistelunopeudessa ja suuri lihasmassa kuluttaa enemmän happea, pienen verenkierron (hapenotto/kaasujen vaihto) kapasiteetti ei riitä veren hapettamiseen.

Jarkko Ruutu taisi sanoa jossain haastattelussa, että hänelle ihannepainoksi oli laskettu 94kg ja enempää lihasmassaa ei saanut hankkia, koska keuhkojen kapasiteetti loppuu.
 

Valmetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Bruins
Pelin evoluutio ei suosi tällä hetkellä "lihas-osaston" pakkeja, vaikka kuuluvat allekirjoittaneen suosioon. Nyt on menossa jakso, joka suosii kestävää ajokoiramaista pelaajaa, jonka fysiikka on hiottu painimatolla. Hyökkääjät ovat niin nopeita, että yli 100 kiloiset jässikät eivät pysy nopeiden hyökkääjien perässä.
Liigassa esim. Tepsillä on pari kovaa isoa karjua takalinjoilla, Tallinder ja Fraser, joita ei ihan mikkihiiriksi voi laskea. Molemmat yli 190cm ja painoa n. 100kg. Vastaavia kun löytyisi tänne maakuntiin ja vielä huokealla hinnalla... Fantasioissa rakentaisin pakkiparit formuun: Iso ulottuva torni maalille ja toinen mikkihiiri-kaliiberin liikkuva "seppälä" kaveriksi.
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Liigassa esim. Tepsillä on pari kovaa isoa karjua takalinjoilla, Tallinder ja Fraser, joita ei ihan mikkihiiriksi voi laskea. Molemmat yli 190cm ja painoa n. 100kg. Vastaavia kun löytyisi tänne maakuntiin ja vielä huokealla hinnalla... Fantasioissa rakentaisin pakkiparit formuun: Iso ulottuva torni maalille ja toinen mikkihiiri-kaliiberin liikkuva "seppälä" kaveriksi.
Tallinder on Eliteprospectsin mukaan 193cm ja 95kg. Pitkäksi mieheksi jääkiekkoilijana varsin kevyt, mutta juuri tätä mainitsemaani trendiä: ei mikään muskeliukko. Tässä ei toimi mikään yksiselitteinen anatomian ja fysiologian kaava, vaan voi isokin mies ollla kestävä ja nopea.
Mutta yleensä se vaatii poikkeuksellisen hapenottokyvyn. Heitä löytyy yleensä muista lajeista, kuten uinti ja hiihto.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Liigassa esim. Tepsillä on pari kovaa isoa karjua takalinjoilla, Tallinder ja Fraser, joita ei ihan mikkihiiriksi voi laskea.

Eikä pidä unohtaa Heikkistä. Pystyy pisteiden teon lisäksi myös hyvin fyysiseen peliin.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Minulle on ihan se ja sama vaikka pakki olisi 150 senttiä pitkä ja painaa 35 kiloa. Olennaista on se, että hän kykenee voittamaan kaksinkamppailuja ja hoitamaan ylipäätään sen puolustajan tärkeimmän homman eli puolustamisen. Tietty aggressiivisuus ja vittumainen pelityyli on plussaa. Ja jotta itsestäänselvyys tulisi väännettyä rautalangasta, niin en tarkoita aggressiivisuudella ja vittumaisuudella sitä, että pelaajan tulisi voittaa jäähypörssi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös