Joukkueen rakennus kaudelle 2016–2017

  • 283 047
  • 1 132

Bondarev

Jäsen
Jos KalPa pelais MESTIKSESSÄ, niin julkistetut hankinnat olis ihan jees, mutta Liigaan...... täytekamaa.

Kovalla riskillä menevät, jos Rissasen varalle laskevat paljonkin ykkössentterin roolia. Meinaan vaan, että se joka on joskus kärsinyt selkävaivoista tai edes nähnyt läheltä sellaista, niin tietää että huippu-urheilu ja selkävaivat ei ole kaikkein varmin yhdistelmä keskenään, vaikka kuinka leikattais tai tehtäis mitä tahansa.

Keväällä 2008 KalPa tarjoili joulukalenterin joka sisälsi suklaata kannattajille -> Keväällä 2016 tarjoiltiin myös joulukalenteri joka EI sisältänyt suklaata, vaan jotain ihan muuta ruskeaa :P
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Keränen-Rissanen-Mankinen
Jokinen-X-Ruuttu
Nikko-Sebok-Nuutinen
Mutanen-VVV-Junnila
Piipponen, Pitkänen

Oikeaan laitaan menisi kyllä joku Ruuttua ja Nuutista kovempi rightin laituri ja kakkosen keskelle tarvitsisi hyvinkin jonkun varmemman kortin. Todellisuudessa sieltä tulee taas joku Lauritzen tohon kakkosen laitaan ja se on siinä. Öitä
Kyllähän fakta on se, että jollei tuohon kakkosketjuun ilmesty kauden alkuun mennessä sentteriä ja laituria voidaan keskittyä "taistelemaan" niistä kuuluisista "ynnä muut" -sijoista. Tekee oikeasti kipeää katsoa tätä KalPan nykymenoa.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos Vainiola on nelossentteri kuten toivon ja tarkoitus on vielä kauden kynnyksellä löytää kakkossentteri niin Vainiola on hyvä hankinta.

Kuitenkin, jos kakkossentteri on vielä tulossa niin AIVAN HIRVEÄÄ TIEDOTTAMISTA KalPalta, taas kerran. Kun katsoo millainen myrsky tästä hankinnasta seurasi niin olisi ollut ehdottoman tärkeää kertoa mihin rooleihin pelaajia vielä haetaan. Jos tänään olisi selkeästi ilmaistu, että kakkossentteri on vielä haussa, olisi tämä uutinen saanut luultavasti positiivisen vastaanoton. Nyt kerättiin sinänsä ihan hyvällä hankinnalla taas "vittu mitä paskaa"-ryöpytys.

Tosin jos Vainiola on 2-3. sentteri niin jokaikinen valituksen sana on ansaittua. "Värikäs sentteri" jne...
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kuinkahan paljon kausikorttimyynti laahaa perässä esimerkiksi viime vuoteen verrattuna? Vaikka kuinka yritän ajatella positiivisesti ja uskotella itselleni näiden vaatimattomien pelaajahankintojen olevan taloudellisen pakon sanelema juttu, vetää silti aika hiljaiseksi. Halli tulee ensi kaudella kumisemaan tyhjyyttään. On muuten siskot ja veljet jyrkkä alamäki edessä. Pitäkäähän pulkan reunoista kiinni.
Pidetään pidetään, ja kyydissä rimpuillaan. Mitä isompi alamäki sen paremmat kyydit ja harvempi uskaltaa, hjyvänpäivänvanit junnou!

Ykköskenttähän meillä on ollut kasassa jo pitkään, Keränen-Rissanen-Mankinen.
Laitureista Jokinen on selkeä 1-2 kentän ukko.
Mutanen ja Nikko pitää mun mielestä pelata enemmän 2-3 kentissä kuin 3-4 kentissä.
Nuutinen ja Junnila 3-4 kentässä
Ruuttu ja Piipponen jotain siltä väliltä.

Joni Nikko, siinä on pelaaja jonka laukaukselta odotan kallekermanmaisia tehoja.
 

MetalT75

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Dodii, tällä sitten mennään ensi kausi. Pökäle kurkkii jo, mutta pidetään supistajalihas tiukkana tuonne loka-marraskuulle asti. Mikä on sijoitus silloin, siitä 2-3 pykälää alas päin on keväällä lopullinen sijoitus.
 

eakin

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Aikaa kaukaa haettu on että VVV olisi hommattu nelossentteriksi, ei nyt sentään KalPan resursseilla. Mielestäni olisi ollu ihan ok hankinta 3. sentteriks jos KalPalla olisi kaksi kovaa sentteriä edellä. Mutta nyt meillä on 2-4 sentterit hyvää mestistasoa.
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Ketä meillä on, jos Rissanen loukkaantuu? Näinhän ei tietysti käy, mutta jos?
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllä kun yritin nyt objektiivisesti katsoa muita nippuja ja verrata Puolesta Savonmaan -ylpeyteen niin kyllä meillä on kasassa nippu joka yltää ensi vuonna sijoilla 13-15. Eeron ansiosta on tuurilla mahdollisuudet 11-12 tienoille mutta siinäpä se. Valitettava totuus.
 
Kuinkahan paljon kausikorttimyynti laahaa perässä esimerkiksi viime vuoteen verrattuna? Vaikka kuinka yritän ajatella positiivisesti ja uskotella itselleni näiden vaatimattomien pelaajahankintojen olevan taloudellisen pakon sanelema juttu, vetää silti aika hiljaiseksi. Halli tulee ensi kaudella kumisemaan tyhjyyttään. On muuten siskot ja veljet jyrkkä alamäki edessä. Pitäkäähän pulkan reunoista kiinni.

Juhannusviikolla tulee jokavuotinen tiedote, jossa kerrotaan, että kausikorttimyynti on edellisiä vuosia kovemmassa tahdissa ja yhteistyösopimuksissakin on menty eteenpäin. Sitten voivatkin toimistolla taputella toisia selkään ja poistua hyvin ansaituille kesälomille.

Ennen saatiin mestisarpoja, joissa oli potentiaalia. Nyt saadaan hasbeeneja. Se on Rissasen pakko pystyä pelaamaan koko kausi tai se 10. sija jää varmuudella saavuttamatta.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Aikaisempiin hankintoihin olen suhtautunut positiivisesti, mutta VVV ei oikein hurraa-huutoja herätä. Tuo sentteriosasto vaan on sen verta kapea, että olisin kovempaa hankintaa toivonut.

No, ainakin Vainiola on pysynyt varsin hyvin ehjänä eli jotain positiivista sentään.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
VVV on kyllä selkeä vahvistus yhdelle osa-alueelle: aloituksiin.
Ei Vainiola aloitusympyrässä ihan Liigan ehdottomia kärkinimiä ole, mutta voittaa kuitenkin enemmän aloituksia kuin häviää.

Vainiola oli viime kaudella Liigan 19. paras aloittaja (yli 300 aloitusta ottaneista, 65 pelaajaa) voittoprosentilla 53,5.
Liigan parhaat (Elkins, Jasu, Gagnon..) kahmii toki lähes 60 prosenttia aloituksista, mutta Vainiolan lukema on silti varsin hyvä. Etenkin verrattaessa KalPan viime kauden senttereihin (40. Rissanen 48,9%, 57. Ruohomaa 44,3%, 62. Sebök 42,7%...).
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Voi vittu ja vielä VVV. Kuinkahan Tepsi raaski luopua tästä helmestä? Ennemmin vaikka jokuvitunriekkinen. Eipä mulla muuta. Kautta 2017-2018 odotellessa.
 

Mukava

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
VVV on kyllä selkeä vahvistus yhdelle osa-alueelle: aloituksiin.
Ei Vainiola aloitusympyrässä ihan Liigan ehdottomia kärkinimiä ole, mutta voittaa kuitenkin enemmän aloituksia kuin häviää.

Juuri näin. Moneyball-hankintana hyvä haku, nostaa ryhmän keskiarvoa aloituksissa. Kuten Zorba toi esille VVV oli viime kaudella parempi aloittaja kuin kukaan meidän omista senttereistä. Kärppä-laina Kalapudas tosin pesi KalPa-paidassa otetuissa aloituksissa myös VVV:n, varsinkin playoffeissa joissa Kalapudas otti aloitukset jäätävällä 66,7 prosentilla. Vainiolan A-junioreissa tekemät tehot eivät koskaan siirtyneet Liiga-tasolle, joten kuten Nebulakin toteaa...

Hyvä vahvistus... silloin jos vielä se 1-2. sentteri tulee.

...roolin on oltava syvyyskentissä. Kaikki riippuu siitä saadaanko se tulosvastuullinen sentteri vielä. Jos saadaan, niin VVV:n hankinta avaa useita alakenttien variaatiomahdollisuuksia. Myös tulosvastuullinen laitahyökkääjä kelpaisi enemmän kuin hyvin, mutta voi olla että KalPa lähtee tässä liikenteeseen riskillä ja laskee sen varaan että yksi joukosta Nikko, Nuutinen, Ruuttu omilla otteillaan ansaitsisi paikan top 6 hyökkääjänä. Ja yhtenä esimerkkinä tässä VVV:n + (tuletulepliispliispliis tulosta tekevän sentterin) mahdollistamassa pyörittelyssä Sebok voisi olla neljäs laitahyökkääjävaihtoehto kakkosketjuun. Kolmos ja nelossentteri olisivat Sebokin pelatessa laidassa VVV ja Ruuttu.
 

ToobHanns

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Bruins
Kuten edellämainittua, triple-viin aloitusprosentti on KalPalle tärkeä lisä. Erityistilanteita ajatellen triplaveelle hyvää työnsarkaa ja onnistumisia alivoimassa; kaveri on Liigan elintärkeitä margariinitehtaan ukkeleita. Luistelunopeus askarruttaa - en näe jakoja tulosketjuissa (jos niitä KalPassa on).
 
Viimeksi muokattu:

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Joukkueeseen on aivan pakko tulla vielä yksi sentteri, kakkoskenttään. Siis aivan pakko. Kuten jo aiemmin mainittua, Rissanen ei välttämättä kestä kasassa koko kautta ja siinä tapauksessa Sebokin hartiat eivät riitä kantamaan kuormaa. Kapea on rosterimme jälleen kerran.
 

Asenne01

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokerit
Siis jos jopa PELICANS on hankkimassa itselleen Juhamatti Aaltosta, niin alkaa olla valtava tasoero KalPalla oikeastaan mihin tahansa joukkueeseen. Meillä on VVV ja heillä JMA. Pelaajabudjetti taitaa olla samaa luokkaa kummallakin.

Okei, on todettu se että nuoria kasvattamalla saadaan kasaan yhtenäinen joukkue, mutta yksilöistä kaikki lähtee, eikö? 2014-15 -kaudella ajattelumalli toimi hyvin eli oli muutama kärkipelaaja (Birner, Voutilainen, Keränen) ja sitten pelaajia, jotka eivät olleet tehneet vielä läpimurtoa Liigassa (Ruohomaa, Rissanen, Kapanen, Ilomäki).

Nyt meillä on laadukas hyökkäyksen kärki eli Jokinen, Keränen ja Rissanen. Rissasen kunnosta tosin ei ole mitään tietoa eli miten on kuntoutunut leikkauksesta. Siinä on jokatapauksessa selkeä ykkössentteri.
Jääkiekkoa kuitenkin pelataan neljällä ketjulla, ja vaikka kaikkien pelaajien ei tarvitse tehdä +20 maalia nin silti arveluttaa joukkueen iskukyky.

Menneellä kaudella KalPa teki 129 maalia, jotka jakautuivat seuraavasti:

1. Keränen, Janne 18
2. Ruohomaa, Mikael 12
3. Davis, Patrick 11
4. Mankinen, Jesse 11
5. Nikko, Joni 11
6. Lukka, Santeri* 6
7. Lauritzen, Sebastian 5
8. Nuutinen, Mikko* 5
9. Riikola, Juuso 5
10. Rissanen, Jaakko+ 5
11. Sebok, Balazs* 5
12. Tammela, Jonne 5
13. Halonen, Antti 4
14. Bengtsson, Christopher 3
15. Kinnunen, Saku 3
16. Mikkola, Niko* 3
17. Harjama, Joona 2
18. Jokela, Mikko 2
19. Lyytinen, Joonas 2
20. Mutanen, Sami 2
21. Timonen, Jussi 2
22. Kalapudas, Antti 1
(Linkit johtavat Liigan sivuille pelaajaprofiileihin.)

Tästä maalimäärästä lähtee Ruohomaan, Davisin, Lauritzenin, Tammelan, Bengtssonin, Kinnusen, Harjaman, Jokelan ja Kalaputaan sekä mahdollisesti myös Lyytisen verran maaleja. Eli 44 maalia.

Tulijoita ovat Ruuttu, Vainiola, Jokinen ja Sopanen. Menetetyt 44 maalia toteutuisivat esim. Jokinen 17, Vainiola 12, Ruuttu 9 ja Sopanen 6 maalia. Aika optimistiselta kuulostaa.

Ja korostan, että 129 maalia runkosarjassa on todella vähän. Jos viime kaudella maalintekijöitä oli vähän, niin ensi kaudella niitä on vielä vähemmän. 2 maalia/ottelu ei anna kovin kummoista todennäköisyyttä otteluiden voittamiselle. Kummasti piristäisi tilannetta, jos sieltä vielä joku varma +20 maalin paukuttaja napattaisiin. Rahaa pitäisi vielä olla, kuten on todettu. Ellei sitten tarkoituksella ole tarkoitus kasata joukkuetta jollain 1,4 milj. säästöbudjetilla.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
kommentoimatta hankintoja tai joukkuetta tässä vaiheessa sen enempää, niin sanon vain tämän:

tuloksellisesti tuollaisen "sääleistä ulos"-kauden pystyy ihan hyvin kestämään, mutta pelillisesti tuota nykyajan kalpa-hockeya ei kestä enää erkkikään. kolmas kausi putkeen unihiekka-kiekkoa ja yhä paskemmalla rosterilla. miksi ihmeessä KalPa edes osallistuu tämän kauden kilpailuun?
 
Viimeksi muokattu:

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
kommentoimatta hankintoja tai joukkuetta tässä vaiheessa sen enempää, niin sanon vain tämän:

tuloksellisesti tuollaisen "sääleistä ulos"-kauden pystyy ihan hyvin kestämään, mutta pelillisesti tuota nykyajan kalpa-hockeya ei kestä enää erkkikään. kolmas kausi putkeen unihiekka-kiekkoa ja yhä paskemmalla rosterilla. miksi ihmeessä KalPa edes osallistuu tämän kauden kilpailuun?

One more year. Sitten helpottaa, kun Tommi Miettinen tulee näyttämään, mitä on oppinut Pek...

Ei kun ei mitään.
 

Mukava

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
pelillisesti tuota nykyajan kalpa-hockeya ei kestä enää erkkikään. kolmas kausi putkeen unihiekka-kiekkoa ja yhä paskemmalla rosterilla. miksi ihmeessä KalPa edes osallistuu tämän kauden kilpailuun?

Tuohon ensimmäiseen kommenttiin vahva sama. Kiekolla puolustaen 2-1 voitoilla ehkä playoffeihin, mutta ensimmäisellä mahdollisella tilaisuudella kiltisti laulukuoroon - sitä herkkua on nyt nähty ihan riittävästi.

Kolmatta kautta putkeen unihiekka-kiekkoa en ole näkemättä valmis uskomaan, johtuen juuri hankintojen linjauksesta. Toistaiseksi sisään on tullut neljä kenttäpelaajaa, joiden keskiarvoinen pituus on 189cm ja paino 88kg. Jos nämä veijarit ohjeistetaan ryskyttelemään laitoja ja voittamaan maalien edustoja, niin ylivoimapeliinkiin voitaisiin vihdoin saada sitä elintärkeää tehoa. Jos heidät puolestaan laitetaan muiden jatkoksi kulmiin pörräämään, niin silloin todella ollaan melkoisen laimean friikkishown äärellä. Sitten minäkin myönnän valmennuksen ja pelaajahankintojen täydellisen epäsynkan ja vaadin kaikille potkuja.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
kommentoimatta hankintoja tai joukkuetta tässä vaiheessa sen enempää, niin sanon vain tämän:

tuloksellisesti tuollaisen "sääleistä ulos"-kauden pystyy ihan hyvin kestämään, mutta pelillisesti tuota nykyajan kalpa-hockeya ei kestä enää erkkikään. kolmas kausi putkeen unihiekka-kiekkoa ja yhä paskemmalla rosterilla. miksi ihmeessä KalPa edes osallistuu tämän kauden kilpailuun?
Eiköhän nämä uudet pelaajat ennakoi juuri tuota kaivattua pelitavan muutosta, sen verran epäKalPamaisia hankinnat olleet. Jos tarkoitus on todellakin muuttaa pelitapaa, kuten toivon, suuri haaste on miten Virta siinä onnistuu.

Tuosta VVV:stä paha sanoa mitään kun ei tiedä mitä roolia kaavailtu. Jotenkin kuvittelisin KK:n kommenteista että se ns. kakkossena hankitaan kun loppukesän sopimustilanteet selviävät. Jos näin tulee tapahtumaan niin varmaan ok haku. Niin tai ainakin toivon että se on vielä hakusessa nimittäin vaikea kuvitella että tuolla rosterilla kauteen lähdetään.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tästä maalimäärästä lähtee Ruohomaan, Davisin, Lauritzenin, Tammelan, Bengtssonin, Kinnusen, Harjaman, Jokelan ja Kalaputaan sekä mahdollisesti myös Lyytisen verran maaleja. Eli 44 maalia.
Olen erittäin pettynyt jos kaksikosta Mutanen ja Lyytinen ei ensi kaudella saada 4 maalia enempää. Ruohomaan hinta-laatusuhdetta ei voi korvata mitenkään, halpaa arpaa sisään ja toiveikkaana pistepörssiä katsomaan.
Onhan meillä aivan ylivertainen maalivahti kaksikko, kun täällä ihmetellään mihin sitä budjettia on käytetty. Tämä taitaa olla vain liian helppo ohittaa olankohautuksella.
Tulosyksikköön odotan vielä "Lauritseeniä", en juhamattiaaltosia.
 

Jaaku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
En ihan täysin käsitä miksi täällä huudellaan erityisesti sentterin perään. Tokihan sentterikin kelpaa, mutta kun se talous...

Itse ottaisin tässä jopa riskin ja lähtisin kauteen nykyisellä sentterinelikolla. Panostettaisiin vähäiset varat mieluummin mediasexyyn ja pistevarmaan ykkösen laituriin. Siellä on kuitenkin Rissanen selkeä ykkösen sentteri, Sebokilta täytyy jo odottaa 2. kentän sentteröimistä, Triple V:n laittaisin lähtökohtaisesti kolmoseen ja neloseen junnuja näyttämään osaamistaan.

Hommattaisiin se sentteri sitten siinä vaiheessa, kun loukkaantumisia tulee (ja niitähän tulee!).
Toisaalta siinä on riskinä se, ettei hyviä senttereitä ole kauden edetessä enää vapaana.

Joten ei sentteriä, sentterit on kalliita, BUUU!
 

MetalT75

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllähän ensi kaudella on sääleihin kohtuulliset saumat ottaen huomioon, että menneellä kaudella oli kaikki mahdollisuudet 6 sakkiin vielä aivan kalkkiviivoilla. Puolivälierissä sen sijaan tulee takuuvarmasti noutaja 4-5 matsissa. Toisaalta, puolet joukkueista jää joka tapauksessa ulos 8 sakista eli sinne pääseminen on ihan kelvollinen suoritus. Jos nyt pysyttäisiin tasaisesti siellä 8 sakissa, silloin olisi vielä toivota, että joskus pelataan finaaleissa.

Eikä se iso budjettikaan takaa mitään kuten on nähty. Kyllä niitä suurenkin budjetin joukkueita on selän taakse jäänyt ja joskus rämpineetkin oikein kunnolla. Joukkue täynnä yksilöitä, jotka eivät osanneet pelata yhdessä.

Toivotaan, että nämä isot jampat toisivat sitä kovasti kaivattua rähinää ja kovuutta kaukaloon ja, että pelitapaan tuotaisiin sitä puolta mukaan oikein kunnolla. Kiekkokontrolli ei automaattisesti sulje pois kovuutta ja sitä, että taklataan vastustajasta paskat pihalle tämän tästä ja temmelletään maalilla ohjaamassa ja hakkaamassa ripareita sisään. Menneellä kaudella näky oli todella onneton, kun kaikki kalpalaiset pyörivät laidoilla ja maalin edessä ja P-pisteiden välissä ei ollut kuin vastustajan pelaajia.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös