Joukkueen rakennus kaudelle 2016–2017

  • 283 049
  • 1 132

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllähän tuo ihan jännittää, että ketä sieltä alkaa pukkaamaan ja tuleeko tällä viikolla jo kaikki. Jokinen vissiin ainakin, mutta onko muutoin ollut nimiä huhuissa paitsi mestismiehiä? Ja käytetäänkö kakkosmolariin yksi paita (paitsi jos tietty se on Hattu Nieminen ;))?
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eetu Sopanen (Eliteprospects.com - Eetu Sopanen kahden vuoden sopimuksella.

Isokokoinen rightin pakki, hyvä hankinta Jokelan tilalle. Kokemusta lähti, mutta potentiaalia tuli tilalle. Kahden vuoden sopimus hyvä homma, ottaen huomioon puolustuksen sopimustilanteen seuraavalle kaudelle.
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Tämä vaikuttaa hyvältä ja profiiliin sopivalta hankinnalta. Kokoa riittää ja ei voi olla varmaan aivan kädetönkään kun on Vilin veli. Aiempien vuosien rostereita kun katsoo, niin pakisto on sitten tässä.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vain järkyttävät loukkaantumismäärät erottavat Sopasen siitä, että hänestä ei puhuta toisena Rasmus Ristolaisena. Ensi kaudella voidaan ehkä jo puhua, jos pysyy terveenä. Aivan käsittämättömän häpeällinen ja vituttava menetys Pelicansilta.
 

Jaaku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Vaikuttaa ihan hyvältä haulta tämä mualimanmestari. Isokokoinen, fyysinen ja ilmeisesti ei aivan kädetönkään. Nuori ikä on tietenkin pienoinen miinus, koska kokemattomuus aiheuttaa takuuvarmasti virheitä.

Tavoitteet ja isot puheet tuntuu ainakin olevan kohdillaan (olisipa koko organisaatiolla sama asenne), joten vaikuttaa positiivisen värikkäältä hahmolta. Tällaisia lisää, mutta myös sitä kokemusta!
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Vain järkyttävät loukkaantumismäärät erottavat Sopasen siitä, että hänestä ei puhuta toisena Rasmus Ristolaisena. Ensi kaudella voidaan ehkä jo puhua, jos pysyy terveenä. Aivan käsittämättömän häpeällinen ja vituttava menetys Pelicansilta.
Syötetään pari kautta samaa puuroa kuin Lyytiselle niin alkaa paikat kestämään ja elopaino tippuu puoleen.
Vähemmän leikkisästi, minkä tyyppistä loukkaantumista on Eetulla ollut?
 

#17:)

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Varmaan tulee tällä viikolla lisääkin koska Mutasen julkistusta aikaistettiin että ollaan saatu yks tiedotuspäivä lisää tälle viikolle
 

Nebula

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
Ei voi kuin hyräillä tyytyväisenä tästä. Vihdoin oikeasti iso pakki. Menköön Jokelassa miten paljon kokemusta tahansa niin tässä tulee potentiaalia ja oikeaa fyysisyyttä. Oikein hyvä! Toivottavasti ei jää viimeiseksi yli 100 kiloiseksi pelaajaksi.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans

G-dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Itse olen aika skeptinen Sopasen suhteen. Isokokoinen joo, mutta muuten aika raakile vielä miesten tasolla eikä vähiten loukkaantumisten takia. Tällä hetkellä näyttää siltä, että tulevan kauden pakistossa on Timosta lukuunottamatta pelkästään nuoria ja kokemattomia pelaajia. Kevään pelaajia siellä ei taaskaan ole.
 

Drewiske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Saas nähdä, että miten Eetu sopeutuu KalPan luisteluvoimaiseen pelitapaan. Ei ole kyllä mikään raketti luistimilla.

Muuten kyllä erittäin lupaava paketti. Mielenkiintoista nähdä mitä ensi kaudella tapahtuu (jos pysyy ehjänä).
 

ToobHanns

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Bruins
Toivotaan että Soppa pysyy ehjänä ja tekee läpimurron julkistetun nuorten pelaajien kasvatussuunnitelman mukaisesti.

Hyvä haku, ottaen huomioon resurssit. Kokemusta alakertaan vielä tarvitaan.
 

MetalT75

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Sen verran pitkä on KalPan sairaslista ollut menneelläkin kaudella, että toivottavasti se kielii vain huonosta säkästä, eikä ongelmasta joukkueen harjoittelussa, lihashuollossa, palautumisessa tms. Pitkä loukkaantumislista näyttää pahalle sitä taustaa vasten. Mutta enivei, kunnon korstoa on tuohon kalustoon jo kaipailtukin. Hampaat vielä irti niin rupeaa muistuttamaan ulkoisesti niitä takalinjoille kaipailtuja hampaattomia kanukkeja.
 

muzakian

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, St.Louis Blues, SiiPe, Koparit, Man City
Toivotaan, että loukkaantumiset on nyt voitettu ja nuori mies on Joni Nikon jalanjäljillä. Kova kesä alle, jalat liikkeelle. Seurauksena pari hyvää kautta ja sitten NHL odottaa. Kaikki palaset tuntuu olevan kohdallaan, mutta aina se ei vain ole ns. itsestä kiinni. Ei näitä tämän kokoisia kiekollisia rigtin pakkeja ole edes koko suomessa liikaa nähty.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Erittäin hyvä haku pikkuveljeltä pakko myöntää näin JYPin miehenäkin. Kyllähän E.Sopanen olisi jokaiseen joukkueeseen kelvannut, toki rooli monessa joukkueessa alustavasti sitä 6/7- puolustajaa, teillä uskoisin että Eetua kaavaillaan top4 puolustajaksi.

Isokokoinen pakki joka osaa liikuttaa kiekkoa, on kyllä juuri sitä mitä KalPa tarvitsee. Fyysisyys on ollut "isosta" koosta huolimatta heikkous ja KalPa + Pekka Virran kiekko ei ehkä ole paras paikka hankkia sitä, mutta kuten sanoin hyvä hankinta.

En todellakaan usko, että liikkeestä kuinni jäisi sen verran paljon tullut junnuissa Sopasta seurattua ja toivottua JYPiinkin. No kasvattakaas se meille taas valmiiksi paketiksi nii me hoidetaan loput ;)
 

Siisel1

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juuso Mäenpää, Arsenal FC
Täytyy nyt avata sanainen arkkuni pitkästä aikaa. Miten voidaan miljoonien pelaajabudjetilla sanoa, että ei ole muuhun varaa? Ei me oikeesti voida näin paskoja ja köyhiä olla. Sitä en kiellä etteikö joskus tulevaisuudessa voisi ollakin liigatason pelaaja mikäli nyt saa itsensä pysymään kasassa. Missään nimessä ei ole E. Sopasen syy, että alkaa tämä puuhastelu tulla jo korvista ulos. Parilla miljoonalla pitäisi saada muitakin kuin mestispelaajia. Sami tai Kimmo puhelin käteen ja soittelemaan rapakon taakse. Nyt pitää saada jotain väriä ja kiinnostavuutta, jotta ensi kaudella päästään edes kolmosella alkaviin yleisömäärin. Olen huolissani.

Vähän aikaa sitten jo näin mielessäni tilanteen, kun heitettiin ilmoille Jere Karalahti. Se menee näin: juhannuksen tienoilla torilla Jere suuressa esittelyssä on itse paikalla kertomassa kuinka on aina salaa fanittanut KalPaa ja kuinka Kuopio on hyvä paikka. Luonnollisestikaan kuopiolainen mikkihiiri-kiekon ystävä ei Karalahden hankinnasta pidä ja Musta Verkostokin alkaa vaatimaan Jereä taas kerran riisuutumaan. Jere-parka seisoo itku kurkussa Musta Verkoston edustajien edessä ilman paitaa todistelemassa ettei sitä kuuluisaa IFK-tatuointia ole. Somekansa jakaantuu myös tapauksen takia tietenkin kahtia ja Huttusen Jake paskoo housuunsa paineen kasvaessa liian suureksi ja ilmoittaa KalPa-TV:ssä (vai mikä helvetti se olikaan) viimeinkin erostaan. Ennen kauden alkua palkataan todellinen ammattilainen tiedoituspuolelle ja samassa ilmoitetaan uudesta huippuvahvistuksesta. Ennen kauden alkua yllättäen KalPa onkin koko Liiga-kansan huulilla ja yleisökeskiarvot ovat parhaat sitten vuosiin. Runkosarja pellaillaan voimia säästellen pois alta ja keväällä Jere muiden kauden täsmähankintojen kanssa vie KalPan sensaatiomaisesti finaaliin Kärppiä vastaan. Finaalisarjassa näätälaumalla ei ole mitään jakoja, kun ikoset ja pyörälät heitellään seinille. Kukkosillakaan ei ole oman maalin edustalla mitään jakoja KalPan isoja ja vahvoja hyökkääjiä vastaan. Sarja muistetaan vielä pitkään Virran ja Suikkasen lehdistötilaisuudessa käymästä tappelusta. Kuudes finaaliottelu oli juuri päättynyt 5-0 KalPalle ja mestaruus oli näin ollen totisinta totta. Seuraavana kesänä toimistolla tuuletetaan huolella ja palkataan toimisto täyteen ammattiosaajia. Kaudelle 2017-18 KalPa lähtee taas mestarisuosikkina eikä KalPa olekaan enää savolainen hmv-joukkue.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Erittäin hyvä haku pikkuveljeltä pakko myöntää näin JYPin miehenäkin. Kyllähän E.Sopanen olisi jokaiseen joukkueeseen kelvannut, toki rooli monessa joukkueessa alustavasti sitä 6/7- puolustajaa, teillä uskoisin että Eetua kaavaillaan top4 puolustajaksi.
Soppiihan sitä uskoa ihan mihin kukakin itse haluaa. Todellisuus on kuitenkin se, että lähtökohtaisesti Sopanen on KalPassa juuri 6-7. pakki. Hyvillä esityksillä ja loukkaantumisten tai muiden floppaamisen kautta rooli voi toki olla isompikin, mutta KalPan puolustuksen lähtökohta on tämä:

Timonen - Lyytinen
Riikola - Lukka
Mikkola - X

Tuohon X:n paikalle on sitten tarjolla Halonen (toipuminen iso kysymysmerkki) ja Sopanen. Vaikka Halonen ei pelikuntoinen olisikaan, ei Sopasen paikka pelaavassa kuusikossa ole selvyys, vaan joutuu kamppailemaan siitä lupaavien omien kasvattien Waltteri Ruuskasen ja Otto Leskisen kanssa. Lisäksi huhuissa on ollut samaan rooliin vielä Mestiksestä Joel Olkkonen (190cm,90kg, right).
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Tavallaan kelpo hankinta, nuori ikä harmittaa, mutta menee yhtenä miinuksena, kunhan muut neljä hankintaa eivät ole Eetun kavereita nuorten MM-joukkueesta. Positiivisia juttuja löytyy toki paljon: ilmeisesti kyseessä on valtakunnallisella tasollakin noteerattu lupaus ja KalPassa harvoin noin valtavia pelaajia nähdään, kokonsa puolesta Sopanen ainakin on juuri sitä mitä joukkueeseen ja pakistoon on pitkään kaivattu. Mutta tosiaan, jos/kun Timonen jossain vaiheessa loukkaantuu joksikin aikaa niin siinä vaiheessa ei ole puolustuskalustoa iällä pilattu, etenkään jos Halonenkaan ei pysty pelaamaan. Loukkaantumishistoriaakin löytyy, eikä voi kuin toivoa ja toivoa, että tuohon tarinaan ei enää kirjoitettaisi lisää lukuja.

Hankintana 1/5 siis kelpaa hyvin ja kun Jokinen varmaan on yksi noista neljästä muusta niin mitähän on luvassa kolmesta jäljelle jäävästä. Varmaan sitten joku toinen 20-vuotias kaveri hyökkäykseen, maalivahti sekä ykkös/kakkosketjuun laituri. Siinäpä ne varmaan on. Huomioidaan nyt, että E. Sopanen on siis Kimmon/Saksmanin viime viikon sanoja mukaillen "pelityyliin sopiva pelaaja", joten ei jäljellä olevia, paljastamattomia tyyppejä varmaan voi miksikään kääpiöiksi etukäteen dumata.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Täytyy nyt avata sanainen arkkuni pitkästä aikaa. Miten voidaan miljoonien pelaajabudjetilla sanoa, että ei ole muuhun varaa? Ei me oikeesti voida näin paskoja ja köyhiä olla.
KalPan puolustus olisi ollut ilman hankintojakin suhteessa vahvempi kuin hyökkäys. Kuten tuossa edellisessä viestissä esitin, puolustuksen runko oli jo kasassa ja varsin hyvällä mallilla vieläpä. Kaikki paukut hankinnoissa tulee kohdistaa hyökkäykseen, joten olen todella tyytyväinen ettei puolustukseen hankittu mitään kallista ukkelia.

Katsellaan sitten asiaa uudestaan, jos hyökkäykseen tulijoista fyysisin, värikkäin ja isoin nimi on Tommi Jokinen.
 

MetalT75

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Näinpä. Hyökkäyspäässä ne suurimmat heikkoudet ovat, mutta puolustuksessakin on syytä olla leveyttä odotettavissa olevien joukkoloukkaantumisten vuoksi. Tuollainen halpa ja potentiaalinen ukkeli sinne kyllä siis kelpaa, jos pysyy ehjänä.

Itse olen tässä alkanut valmistautua useampaan laihaan vuoteen ja ehkä joskus 2020 voisi ajatella ajan olevan kypsä paremmalle menestykselle ja joukkueelle, jos talous on saatu kuntoon. Vaikka toivoisinkin, että liiga avataan, parempi ehkä, kun ei avata ennen kuin matokuuri on syöty ja tehonnut.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Puskista tuli Sopanen mutta mitä tässä nyt reilun tunnin sulatellut/juttuja lukenut nii positiiviset fiilikset tästä hankinnasta. isokokoinen rightin pakki joka lupasi olla ilkeäkin. Joo loukkaantumishistoria hiukan arveluttaa mutta kyseessä ilmeisen kova potentiaali ja piruun kova työmoraali. Niin ja jos noista jutuista ja haastatteluista jotain voi päätellä niin hieno persoona, ainakin läppä lentää keskivertopelaajaa paremmin. Kaiken kaikkiaan uskon että hyvä hankinta mutta samalla hiukan mietityttää miksi ihmeessä vaihtoi Pelicansin KalPaan mutta tietty rahallahan saa.
 

HokiHero

Jäsen
Pidän hankinnasta! Isokokoinen ja kiistatta lahjakas puolustaja joka voi vastuun myötä kehittyä isoja harppauksia lyhyessäkin ajassa. KalPa jos jokin tunnetaan joukkueena joka kehittää pelaajan liikettä ja kiekollista taitoa, joten kun kyseessä ei ole puukäsi hyvä aihio on olemassa.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Kaiken kaikkiaan uskon että hyvä hankinta mutta samalla hiukan mietityttää miksi ihmeessä vaihtoi Pelicansin KalPaan mutta tietty rahallahan saa.

KalPan ja Pelicansin pelityylissä on huomattava ero. Tuolla toisessa ketjussa on taas kaikenlaista tulkintaa Sopasen sitaateista, mutta voisiko hän oikeasti tulla kehittämään kiekollista peliään? Niko Mikkola on samantyylisenä pelaajana mennyt mukavasti eteenpäin Kuopion vuosinaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös