Joukkueen rakennus kaudelle 2014–2015

  • 662 340
  • 2 641

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kerälällä on siis suora vuoden soppari ilman try-outtia? Kielii siitä, että soppari on ollut Ässille edullinen ja miksei olisi tehottoman viime kauden jälkeen.

Uutta nousua hakemaan Ässistä, viime kausina moni on sen pystynyt tekemään.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
No alkoihan niitä sopimuksia tippua, kun vähän kritisoidaan ja potkitaan tiedotupolitiikkaa.. Toivottavasti Stafford onnistuu edellisiä AHL-arpoja paremmin ja kykenee hoitamaan ruutunsa kuin mies! Toivolahan samassa yhteydessä ilmoitti, että niitä paria kärkiketjujen laituria myös haetaan vielä. Tälläinen on seuran puolelta hyvää tiedottamista, fanitkin tietävät mitä joukkueen kokoamisen kanssa on vielä seurajohdon suunnitelmissa. Toivon tosiaan, että seura oikeasti kehittäisi tiedotusta, markkinointia, fanituotemyyntiä, faneille kohdennettuja oheistapahtumia etc, koska kannattajat tätä sirkusta hyvin suurelta osin kustantavat.

Tuosta seuran tiedottamisesta vielä sen verran, että ei kai kukaan keskeneräisistä sopimusneuvotteluista mitään uutisointia odota, kuten TosiFanikin totesi, mutta silloin kun ilmoitusluontoista asiaa on esim. pelaajasopimuksista, niin seura tiedottaa asiat julkisuuteen ja muutenkin pitää esim. nettisivut ajan tasalla päivitetyllä tiedolla ja uutisoinnilla. Jokereillahan taisi jopa olla välillä esim. Jatkoajassa se taktiikka liittyen pelaajasopimushuhuihin, että tietyt nimimerkit, kuten Cobol viljelivät palstalla Hjalliksen toiveesta näitä pelaajahuhuja, vaikka välttämättä mitään totuuspohjaa ei ollutkaan. Tuossa taisi olla takana se ajatusmalli, että kaikki julkisuus on hyvästä, kunhan seura vain on kaikkien huulilla ja puheenaiheena. En nyt kuitenkaan sano, että vailla totuuspohjaa oleviin huhuihin seuran tarvitsisi ottaa järjestään kantaa. Ajantasainen tiedotus silloin, kun tiedotettavaa aihetta on.
 
Kerälän hankintaan olen ainakin itse tyytyväinen. Halpa kaveri ja kiekollisesti tarpeeksi lahjakas nousemaan jopa kakkossentteriksi ensi kaudella. Hankintana ennen kaikkea haastamaan Saarelaa ja Heinoa, joten jo pelkästään kilpailutilanteen ja syvyyden takia tähän täytyy olla tyytyväinen. Pelaavan kokoonpanon mies, joten tietänee sitä, että Ahlgren siirtyy laitaan. Huovinen niin ikään kilpailutilanteen ansiosta hyvä lisä tuohon joukkueeseen, vaikka julkaistiinkin pojan pelaavan enimmäkseen A:n puolella. Kuitenkin, jos Elo/Ahlgren/Lammikko akselilla tökkii, on Huovinen varmasti ensimmäisten joukossa, kun etsitään A:sta paikkaajaa.

Kokemusta tuo hyökkäys kuitenkin huutaa. Tällä hetkellä siellä on Kiilholma kaiken nähnyt kiertolainen mutta seuraavaksi kokeneimpina taitaa tulla Heino, Huhtanen ja Niemi. Käytännössä noista Niemen läpimurtoa yhä odotellaan, Huhtaseen ei voi luoda kiekollisia paineita ja Heino ei ehkä myöskään ole se kevään pelien ratkaisija. Eli toiveissa kaksi sellaista kevään pelien miestä mallia Nieminen, Savinainen tai Rasmussen, ettei tehdä samaa virhettä kuin Rautakallion edellisellä Ässät-valmennuskeikallaan, kun Zaborskyt ym. osoittautuivat pleijareissa täysiksi nallipyssyiksi.

Pojastahan tässä kuitenkin loppujen lopuksi pelataan. Playoffit on aina ihan oma maailmansa ja siksi olisikin hyvä olla näitä miehiä, jotka todellakin osaavat ratkoa tärkeitä pelejä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tuosta seuran tiedottamisesta vielä sen verran, että ei kai kukaan keskeneräisistä sopimusneuvotteluista mitään uutisointia odota.

Nimenomaan näin. Toivolan tehtävä ei ole kertoa mynkään menneistä diileistä faneille. Tässä kohtaa riittää hyvin ilmoitus, että kärkilaitureita on vielä hakusessa eikä vielä ole "näillä mennään" tilanne käsillä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Nyt kun sitten on virallisesti ilmoitettu, että joukkue on niitä kahta kärkilaituria vaille valmis, niin mielenkiintoista nähdä millaisia miehiä vielä riviin onnistutaan naaraamaan. Liekö sitten markkinoilla oikeasti miten hiljaista, liigaan suurista Tapparakin joutui juuri tyytymään "vain" Teddy Da Costaan. Ja sitten jos luodaan yleisempi silmäys muualle, niin esimerkiksi Jyväskylässä, Hämeenlinnassa ja Lappeenrannassa on todella hiljaista minkään suhteen. Joten kukapa tietää, miten hyväksi hankinnaksi jokin Kerälä vielä osoittautuukaan..

Ilman Kerälän tuloa olisin muuten saattanut heittää, että miten olisi ottaa kokeiluun Da Costan taistelijapari Kajaanista, eli Anthony Guttig. Näitä ranskiksia ovat ilmeisesti muutkin liigassa katselleet sillä silmällä. Mutta nyt ollaan ilmeisesti kahden mahdollisimman pomminvarman kärkiketjujen laiturin perässä, joten se siitä..
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ässien mahdollisuudet poff-paikkaan nousevat tasaisesti, ei niinkään oman toiminnan, vaan sen seurauksena, että muutkin joukkueet menettävät pelaajiaan kovaan tahtiin. Tällä kertaa meni JYPiltä Näkyvä, menikö jopa Myttynen?

Jos Ässiltä ei enää lähtijöitä tule (tulilinjalla varmaan Marttinen ainakin), niin ihan kivaltahan tuo jengi näyttää, olettaen että kaksi kpl kärkilaitureita saadaan hommattua.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Oli tuossa viikonvaiheen aikana tilaisuus vaihtaa pari sanaa Niämisen Villen kanssa. Ykköstoiveensa uudeksi seuraksi oli HIFK, mutta tarkemmin erittelemättömistä syistä, ei yhteistä säveltä löytynyt neuvotteluissa joten sitten kelpuutti Lukon tarjouksen. Villen mukaan ylivoimaisesti tärkein syy seuravalintaan oli se, että Lukon rosteri ja viimekauden esitykset luovat positiivisen odotusarvon siitä, että joukkueella olisi hyvät mahdollisuudet mennä ns. päätyyn asti. Ässistä sanoi vain sen, että viimekauden esitykset ja nykyinen rosteri eivät millään muotoa vakuuttaneet. Voittamisen mahdollisuus motivoi enemmän kuin oma rooli tai tilipussi.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Ykköstoiveensa uudeksi seuraksi oli HIFK, mutta tarkemmin erittelemättömistä syistä, ei yhteistä säveltä löytynyt neuvotteluissa joten sitten kelpuutti Lukon tarjouksen.

Nieminen tarjosi itseään Lukkoon. Lukko sanoi ensin ei, koska laituriosasto oli jo täynnä. Myöhemmin palattiin asiaan (ilmeisesti HIFK diili mennyt karille) ja Lukko teki Niemisen kanssa diilin. Varmaan palkkaa katsottu uudestaan.

Tämä ihan paikallislehdestä luettavissa.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joonas Rask ilmeisesti suuntaa HIFK:hon. Täytyy myöntää että harmittaa. Olisin nähnyt kernaasti patapaidassa.

Ei olisi kelvannut. Piste. Nyt tarvitaan kovia vahvistuksia tai ainakin yksi vahvistus.

Lähteenmäki-Niemi-"KovaJäbä"
Kilu-Saarela-Smith
Elo-Heino/Kerälä-Lammikko
Hupi-Heino/Kerälä-Ojamäki

Noilla vois ehkä pitkin kynsin lähteä kauteen mutta vaatii, ettei kovin moni floppaa ja sen, että muutama palaa tasolleen.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Niin, ei mielestäni Ässät tässä kohtaa enää mitään Jekimovseja tai Raskeja tarvitse vaan astetta laadukkaampia laitureita, jotta viime vuotista sijoitusta parannetaan edes muutamalla pykälällä. Toista kertaa perätysten ei olisi mukava jäädä tosipelien ulkopuolelle, vaikka the mestaruudesta onkin vasta pieni tovi.

Rahaa on varmasti kassassa, siitä hankinnat (pari laituria) eivät jää kiinni.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Ei olisi kelvannut. Piste. Nyt tarvitaan kovia vahvistuksia tai ainakin yksi vahvistus.

Noh, ilmoituksen mukaan kaksi kärkilaituria on vielä tulossa, joten lähdetään siitä että kaksi myös tulee. Ihan jo siksikin, että hyökkääjiä ei ole rosterissa nyt kuin 14, joista ainakin Keskilohkon voi laskea heti ainoastaan varamiehen varamieheksi liigan suhteen. Eli kasassa on vasta nippa nappa se määrä ukkoja, joka tarvitaan edes neljän ketjun kasaamiseen. Joten ei ihme, että kahta vielä haetaan..

Jos ne kaksi tulevaa laituria ovat todella suoraan kärkiketjujen kamaa, niin sitten tulee mielenkiintoista seurattavaa siitä, kuka ottaa Lähteenmäen jälkeen sen neljännen kärkilaiturin paikan. Periaatteessa tyrkyllä ovat Kiilholma ja Smith (ajavat molemmat mielestäni Elon edelle), mikä on sinällään hassua, koska kyseessä on kuitenkin kaksi aika erityyppistä kaveria. Kiilholman suhteen tiedetään, että saadaan takaisin hurjasti päivitetty versio vanhasta Kilusta, mutta Smithin kehityksen suuntahan on sitten arvoitus. Jos hän nimittäin olisi vetänyt viime kaudella täydet 60 peliä tuolla tahdilla jolla kauden loppupuolikkaan tullessaan pelasi, niin lopputulemana olisivat olleet tehot 13+15. Eli sanoisin notta aivan riittävästi kakkosketjun laiturille, esimerkiksi 13 maalia ei kuitenkaan aivan huonosti olisi ollut.. joten on äärimmäisen mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan hänen kehityksen menee, nyt kun saa rauhassa vetää kesän alle joukkueen kanssa

Ja Kerälä-casesta: jos mies saakin onnistumisen boostin, niin onhan Heino-Kerälä kaksikko tuolloin aivan järkyttävän kova kolmos-nelossentteri pari. Tästä tuskin kukaan on eri mieltä. Kaikki on niin suhteellista, kannattaa ihan kuriositeettina muistaa että mestaruusjoukkueen nelossentterinä pelasi muuan Nico "ei hääppöinen pelaaja Mestiksessäkään" Aaltonen ;)
 

dorka

Jäsen
Puhuttiin laajasta pelaajaringistä sekä kovasta taistelusta pelipaikoista, mutta laitureihin tämä ei tunnu pätevän. Laitureita näyttää olevan niin vähän, että kovin suurta pelkoa paikkansa menetyksestä kokoonpanosta ei tule olemaan. Eihän siellä katsomossa ole ketään, joka voisi sen paikan riistää!

Toivottavasti ne kaksi kärkilaituria tulevat nyt kuitenkin olemaan jotai tasoa Michael Ryan, muuten peli on menetetty jo syyskuussa.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Noh, ilmoituksen mukaan kaksi kärkilaituria on vielä tulossa, joten lähdetään siitä että kaksi myös tulee. Ihan jo siksikin, että hyökkääjiä ei ole rosterissa nyt kuin 14, joista ainakin Keskilohkon voi laskea heti ainoastaan varamiehen varamieheksi liigan suhteen. Eli kasassa on vasta nippa nappa se määrä ukkoja, joka tarvitaan edes neljän ketjun kasaamiseen. Joten ei ihme, että kahta vielä haetaan..

Juu muistan, että kaksi pitäisi tulla mutta eikös se mennyt jotenkin niin, että yksi saattaa tulla lähiaikoina (mm. AHL:ssa pelit kesken edelleen) ja toista katotaan lähempänä kauden alkua? Siksi kirjoitin, että alkuun pitää saada ainakin se yksi tosi kova ja sitten voidaan vähän pohdiskella millaista kaveria kaivataan. Veikkaan, että sieltä tulee ensiksi se ykköstykki ("zabo") ja sitten katsotaan tarvitaanko lisää maalitykkejä vai "Umicevic" tyyppistä pelaajaa.
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pistetään nyt itsekin aivan vain ajankuluksi jonkunlainen hahmotelma tulevan kauden mahdollisesta rosterista.

"Hankinta1" - Niemi - "Hankinta2"

Kiilholma - Saarela - Elo/Lammikko

Lähteenmäki - Kerälä - Smith

Huhtanen - Heino - Ojamäki

Kärki, Ahlgren, Keskilohko, Huovinen.

Pari mainintaa vain, kun kuitenkin ihmetystä herättää. Saarela ja Elo omissa papereissa lähtökohtaisesti samaan ketjuun. Puhuvat samaa "kieltä" ja molempien vahvuudet höystettynä Kiilhoman vahvuuksilla tukevat lähtökohtaisesti ketjun harmoniaa. Rocky saa taas Elon "kypärän" kuntoon Virtaa ihmisläheisempänä valmentajana ja potentiaali muuttuu tehoiksi. Tai sitten ei. Siinä tapauksessa Elon paikka on viltissä tai muussa jengissä. Mutta kunnon mahdollisuuden antaisin.

Lähteenmäki kolmosessa, kyllä. Ei ole 18min mies. Paketti hajoaa suurilla minuuteilla. Mutta pointti tuossa se, että ylivoimaan mukaan. Sitä kautta niitä maaleja mihin kaverilla on selkeästi potentiaalia. Lisäksi yhteiselo Smithin kanssa antoi merkkejä toimivuudesta jo viime kaudella. Molemmat voivat kehittyä vielä huimasta, mutta paikka ylemmissä kentissä ei vielä naulattu. Lähteenmäellä sinne enämmän potentiaalia.

Lammikkoa en edelleenkään laske varmaksi mieheksi ensi kauden rosteriin (l. OHL-draft) Sitten, kun jatko varmistuu, niin aletaan katseleen roolia. Onneksi varmistuu ennen jäälle menoa. Siinähän saattaa olla hyvinkin spottia vetää esim. ykkösen laidassa hyvänen aika ennen toista laiturihankintaa ja oikein kun onnistuu, niin siinähän on valmennuksella ja seurajohdolla positiivinen ongelma käsissään. Ans kattoo.

Silmiin pistää se, että nämä "ylimääräiset" hyökkääjät on kaikki lähtökohtaisesti senttereitä. Jos ja toivottavasti, kun Lammikko jatkaa, niin sitten siellä on myös yksi laituri tarjolla, kun kaikki ovat ehjänä. Ja JOS tosiaan vielä kaksi laituria hankitaan.

Puolustukseen vielä Tuukka Mäkelä, niin valmiina ollaan.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Lammikkoa en edelleenkään laske varmaksi mieheksi ensi kauden rosteriin (l. OHL-draft) Sitten, kun jatko varmistuu, niin aletaan katseleen roolia.

Kuten jo aiemmin tänne kirjoitin niin Lammikko on itse sanonut ettei ole lähdössä junnusarjoihin vaan ensi kausi mennään Ässissä. Hänen mukaan nuo OHL puheet on tuulesta temmattuja ja häneen ei ainakaan olla oltu missään yhteydessä rapakon takaa. Tämä tieto siis parin viikon takaa.
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kuten jo aiemmin tänne kirjoitin niin Lammikko on itse sanonut ettei ole lähdössä junnusarjoihin vaan ensi kausi mennään Ässissä. Hänen mukaan nuo OHL puheet on tuulesta temmattuja ja häneen ei ainakaan olla oltu missään yhteydessä rapakon takaa. Tämä tieto siis parin viikon takaa.

No tämä hyvä tieto. Mennyt itseltä tuo viestisi ohi.
 

Kiekkovelho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pistetään nyt itsekin aivan vain ajankuluksi jonkunlainen hahmotelma tulevan kauden mahdollisesta rosterista.

"Hankinta1" - Niemi - "Hankinta2"

Kiilholma - Saarela - Elo/Lammikko

Lähteenmäki - Kerälä - Smith

Huhtanen - Heino - Ojamäki

Kärki, Ahlgren, Keskilohko, Huovinen.

Tuo ässien sentteriosasto on kyllä tasaisen laaja. Kiilholma vielä sentteri, vaikka joutuukin pelaamaan laidassa ja Ahlgren ylimääräisenä. Etenkin tuo kolmos- ja nelosketjun sentterit ovat kovaa luokkaa noihin ketjuihin, enkä millään usko, että Heino pelaisi nelosessa pienehköjä minuutteja. Heino kuitenkin puhdas sentteri, joten eiköhän hän lähtökohtaisesti pelaa kakkosen tai kolmosen keskellä. Eli menisiköhän sieltä laitaan vielä Kerälä tai Saarela.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
enkä millään usko, että Heino pelaisi nelosessa pienehköjä minuutteja. Heino kuitenkin puhdas sentteri, joten eiköhän hän lähtökohtaisesti pelaa kakkosen tai kolmosen keskellä.

Rautakallion tulon myötä voidaan olettaa, että peluutus on melko tasaista ja nelonen ei pelaa "pieniä minuutteja".

Itsekin uskon, että sentterit ovat järjestyksessä Niemi - Saarela - Kerälä - Heino.

Lisäksi. Edelleen väitän, että Heino ei voi koskaan tässä maailmassa olla menestystä tavoittelevan joukkueen kakkossentteri. Jos joskus näin tulee tapahtumaan niin I stand corrected, mutta en nyt jäisi hengitystä pidättelemään.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Rautakallion tulon myötä voidaan olettaa, että peluutus on melko tasaista ja nelonen ei pelaa "pieniä minuutteja".

Itsekin uskon, että sentterit ovat järjestyksessä Niemi - Saarela - Kerälä - Heino.

Lisäksi. Edelleen väitän, että Heino ei voi koskaan tässä maailmassa olla menestystä tavoittelevan joukkueen kakkossentteri. Jos joskus näin tulee tapahtumaan niin I stand corrected, mutta en nyt jäisi hengitystä pidättelemään.

No ei se Mika Niemi ny niin paljoa parempi oo, ja taitaa olla mein ykkös sentteri ens vuonna :(. Tekihän Heino ihan kivaa tulosta viime vuonna ykkösessä pelatessaan.

Sama tauti molemmilla, ei kykene juurikaan nostamaan ketjukavereiden tulostasoa hyökkäyssuuntaan.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
No ei se Mika Niemi ny niin paljoa parempi oo, ja taitaa olla mein ykkös sentteri ens vuonna :(. Tekihän Heino ihan kivaa tulosta viime vuonna ykkösessä pelatessaan.

Niemi on voittanut ykkössentterinä Suomen Mestaruuden. Heino teki ihan kivaa tulosta ykkösessä ja samalla joukkue romahti sijalle 12. Siinä ne pienet erot.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
No ei se Mika Niemi ny niin paljoa parempi oo, ja taitaa olla mein ykkös sentteri ens vuonna :(. Tekihän Heino ihan kivaa tulosta viime vuonna ykkösessä pelatessaan.

Sama tauti molemmilla, ei kykene juurikaan nostamaan ketjukavereiden tulostasoa hyökkäyssuuntaan.

Aika tasainen sentteri kuusikko on tällä hetkellä, ketään ei voi sanoa aivan absoluuttiseksi ykköseksi, vaikka Niemellä varmaan se status on.
Kiilholma olisi sentterinä pelatessaan Niemen pahin uhkaaja, mutta luultavasti pelaa laidassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös