Joukkueen rakennus kaudelle 2011-2012

  • 1 104 344
  • 2 736

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Usko

Nyt on sitten syytä alkaa uskomaan; saamani tiedon mukaan J.Ruutu pukee kilpipaidan päälle ensi kaudella.

Siinäpä vasta jytky !

Se, että ostiko Ruutu annissa palaa Ifk:ta ja kuinka paljon, sitä en tiedä kerrotaanko siitä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Siis toistaiseksi ei mitään uutta tällä rintamalla.

Kyllä mä uskaltaisin jo sanoa, että 99% varmasti MG pelaa vielä yhden kauden HIFK:ssa.

edit: Rudy on myös hyvin hyvin lähellä. Mutta ei nuolaista vielä
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kyllä mä uskaltaisin jo sanoa, että 99% varmasti MG pelaa vielä yhden kauden HIFK:ssa.

edit: Rudy on myös hyvin hyvin lähellä. Mutta ei nuolaista vielä

No mullehan kelpaa molemmat, siitä ei kahta sanaa. Olisi kyllä ensi kaudella HIFK todella helposti markkinoitava brändi. Niin kuin aikaisemmin mainitsit, Mikke tuo hamekansaa katsomoihin, tosin hiukan nourempaa, mutta kuitenkin. Rudi toisi taas näitä kovemman pelin vannoutuneita katsojia. Myös kadunvarsi mainontaan saattaisi tulla hiukan uusia tuulia virkkeisiin.
 

Carlos

Jäsen
Niin kuin aikaisemmin mainitsit, Mikke tuo hamekansaa katsomoihin, tosin hiukan nourempaa, mutta kuitenkin.

Heh, tulee jotenkin mieleen pelle-huuma silloin 90-luvun alussa. Pissiksiä oli aina halli puolillaan, joista suuri osa ei edes ymmärtänyt itse pelistä mitään.

Jäänyt vahvasti mieleen kun joku 3-4 selännepaitaista pissistä laski lopussa totuttuun tyyliin sekunteja 5-4-3-2-1-JEEEE. Sitten alkoivat katsella ympärilleen kun muut eivät hurranneet. Jokerit nimittäin hävisi ko. pelin.

Mutta joo, kyllä ko. katsojatkin varmasti ääntä tuovat, lippuja ja fanikamaa ostavat myöskin, että tervetuloa vaan. Alkaakin olla jo aikaa siitä kun Hifk:n kotimatseissa on nähty laumoittain fanaattisia teinejä huutamassa, vaihtelu virkistää.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jarkko Ruutu olisi mieletön vahvistus ensi kauden jengiin. Voisin kuvitella, että Rudi sopisi Petu Matikaisen kuvioihin kuin maila Dion Phaneufin luistinten väliin. Tässä olisi myös täydellinen stuntti Lennulle, jos Lennu haluaa lähteä kokeilemaan siipiään ulkomaille.

Jos olisi pakko veikata, niin sanoisin kuitenkin Rudin pelaavan vielä ainakin kauden verran NHL:ssä, mutta ensi maanantaina se kuullaan.

VP - MG - Somervuori
Rudi - Hirso - Kibe
Ahtola - PW - Tuomainen
Pöde - Simo - Bobby

Jäätävä kokoonpano toteutuessaan. Liian hyvää ollakseen totta!

linkki vie youtube-videoon, jossa Phaneuf kompastuu Ruudun mailaan
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Rudyn suhteen jarruja päälle, en usko ratkeavan vielä tässä saumassa. Jotain on kuitenkin ilmassa. (Pieni pelko - mitä jos Keku....?) Micken pitäisi olla varma jatkaja - ja oli miten oli, Hirso on edelleen myöskin erittäin mahdollinen.

Tässä valistunut veikkaus/oma tieto jo varmoista uusista tulijoista: Tuomainen, Jokela, Somervuori. Olemme osastossa roudari = ottaa mitä muilta jää yli ja jäähän sinnekin aina laatukamaa.

Tähän päälle Micken jääminen = tytär

Tähän päälle Hirson tuleminen = tytär + äiti

Tähän päälle Rudyn tuleminen = The Golden Triple (by Nikki Sixx)

Kyllä käteen jäävällä paketilla ollaan jokatapauksessa veli Sinneriä paremmassa tilanteessa.
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rudyn suhteen jarruja päälle, en usko ratkeavan vielä tässä saumassa. Jotain on kuitenkin ilmassa. (Pieni pelko - mitä jos Keku....?)

Et voi olla tosissas, Rudi EI VOI vetää suippoleukojen paitaa päälle, ei kerta kaikkiaan voi.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Et voi olla tosissas, Rudi EI VOI vetää suippoleukojen paitaa päälle, ei kerta kaikkiaan voi.

Ei se voi. Sain hulluuskohtauksen, kun kuulin että vielä on mutkia matkassa. Se oli siis omaa angsteilua vailla mitään todellisuuspohjaa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan Hirso ja Peltonen pelanneet Jokereissa ja Laatikainen pukee ensi kaudeksi Jyppipaidan. Mikä tässä maailmassa vielä yllättäisi jonkun?

Hirson ja Peltosen narri-visiittiä yhdistää yksi ja sama henkilö - Pentti Matikainen. Nyt kun Pentti has left the building, ei pitäisi olla vaaraa, että ikoni-tasoa olevat omat pojat ryssitään ratapihalle. Vaikka onhan tuokin totta, että maailmassa tapahtuu niin ihmeellisiä asioita - voitko uskoa, että IFK voitti Suomen mestaruuden kuukausi sitten! -, että Rudin loikkaus ei yllättäisi juuri ketään. Ehkä Jarkkoa kiehtoo ajatus paidasta Jaffalan katossa. :)
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hirson ja Peltosen narri-visiittiä yhdistää yksi ja sama henkilö - Pentti Matikainen.

No, tähän voisi taas kuluneesti heittää että vaikuttaahan ensi kaudellakin meillä P.Matikainen, mutta joo...

Rudin Ilmalaan menoon en siinä mielessä usko, että (olettaen Rudin HIFK-henkiseksi) siellä ei mielestäni olisi mitään tarjottavaa. Ura loppupuolella, joten mitkään kehittymis/peliaika lupaukset sinne miestä ei veis (toki kokeneetkin kaipaa peliaikaa, mutta onhan sitä IFK.ssakin varmasti tarjolla), rahaa taas on NHL:ssä tullut jo mukavasti, joten ei Hjalliskaan sellaisia summia pystyisi maksamaan, että palkan takia olisi pakotettu narrilaan menemään. Mutta itse uskoisin Rudin vetävän kauden vielä änärissä.
 

Carlos

Jäsen
Ehkä Jarkkoa kiehtoo ajatus paidasta Jaffalan katossa. :)

No, siihen tietty riittää että tekee vaan sopimuksen narrien kanssa, käy yksissä harjoituksissa ja lähteekin sitten NHL:ään. Jokeri-ikoni on valmis, ja Hjöördis kertoo silmät kosteana miten tässä edettiin tunteella ja paita on nyt katossa.

Maanantaita odotellessa, hiukan kyllä jännittää.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt kun tuli puheeksi niin muistui mieleen. Muuten olin jo täysin unohtanut koko asian.

Don't worry. Monta kertaa vielä muistutetaan teikäläisiä siitä. Vähän kuten mekin saatiin kuulla siitä 4-1 hävitystä sarjasta 07-08 Isä Paulin aikana. Vuoroin vieraissa eller hur? :)

Ketjun aiheeseen. Joukkueen rakennuksessa on nyt hienoa perusideaa. Nybari ei sido pelaajia pitkillä soppareilla koska valmentajat vaihtuu ja aina pitäisi pyrkiä optimaaliseen tilanteeseen => tuleva valmentaja pääsee vaikuttamaan joukkueen rungon rakentamiseen. Mä luulen että tämä on yksi niistä jutuista, minkä KJ 'opetti' Nybarille. Tottakai tietyt pelaajat ovat tämän toiminnan ns. ulkopuolella(MG, VP, Söde ja vaikkapa Rudi yms) koska a) järkeä saa käyttää(kuka koutsi ei haluaisi 'näitä'?) b) HIFK tottelee nykyisin ilmeisesti aika paljon a-kohdan ohjetta.

Hyvänä esimerkkeinä tästä ovat vaikkapa Lennun jatko viimekaudella ja Söden paluu-soppari.

Jos saadaan pidettyä realistisesti maksimaalinen määrä mestaruuskauden jengistä, ei ole mitään hätää. Hienosäädöt(MG, Mara) sitten erikseen. Toistaiseksi kun esimerkiksi vertaa naapuriin, ei meillä ole mitään hätää. Siellä rakennetaan 70kg pakistoa niin sanotusti ;) Eikä kyllä liigaan ole muutenkaan tullut mitään mieltä musertavaa ulkkaria/paluumuuttajaa. I.Filppulan huhut Ilmalaan on ehkä poikkeus tässä.

Ootellaan rauhassa ja fantasioidaan sillä välin Rudista. Ai että sitä menoa Nordiksella kun olisi Ruutu-Liivik-Petrell paikallisessa. Nyt ei saa tulla ketään tätä rikkomaan vaan haluan nauttia siitä vähintään klo 12 asti, kiitos.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Kyllä käteen jäävällä paketilla ollaan jokatapauksessa veli Sinneriä paremmassa tilanteessa.

Mitä helvettiä täällä vihjaillaan? Anneli Saariston meduusan kielikastelu on pieni hinta HIFK:n mestaruudesta.

Hirson kotiinpaluu olisi bueno juttu. Tämän tason senttereitä on aivan helevetin vaikea saada liigaan. Realiteetit pitää tunnustaa vaikkei persoona kaikkia miellyttäisikään. Case Rudy:lla en uskalla edes spekuloida vielä. Olisi unelmien täyttymys, mutta (ainakaan) maanantaina on käsittääkseni turha pidätellä hengitystä tämän asian tiimoilta.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Feispuukin mukaan Hirso majailee nykyään taas Helsingissä, joten voisiko tästä vetää jotain johtopäätöksiä? Tokihan sitä on saattanut perhe tulla vain kesän ajaksi Stadiin, mutta toivotaan parasta.

Naapuri vetää hyvällä linjalla noiden sentterien suhteen. Mielestäni meidän pitäisi pyrkiä samaan. Mikke, Hirso, Wirtanen, Liivik, Töykkälä. Kelpais.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni meidän pitäisi pyrkiä samaan. Mikke, Hirso, Wirtanen, Liivik, Töykkälä. Kelpais.

Ei meidän kannata lähteä keklumaisia hakuja (harvinaisen ärsyttävä ilmaisu) lähtee tekemään. Meillä on Tomppa ja HIFK:n oma linja. Kaiken lisäksi Jarmo otti Tompasta oppia ja haki porakoneen Unkarista. Jokerit tulee vielä takana ja toivottavasti vielä koko Kekäläisen kauden ajan. Tässäkin suhteessa mielenkiintoinen reviirikamppailu luvassa vielä 4 kauden ajan. Mutta joo mukahassuttelun jälkeen, ymmärsin kyllä mitä tarkoitit ja en epäile hetkeäkään meidän sentterikaluston tason kilpailukykyä liigassa ensi kaudella.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei meidän kannata lähteä keklumaisia hakuja (harvinaisen ärsyttävä ilmaisu) lähtee tekemään. Meillä on Tomppa ja HIFK:n oma linja. Ne tulee takana ja toivottavasti vielä koko Kekäläisen kauden ajan. Tässäkin suhteessa mielenkiintoinen reviirikamppailu luvassa vielä 4 kauden ajan.

Keklumaisia? Suomen maajoukkue tuossa mm. parisen viikkoa takaperin otti joukkueeseen hurjan määrän senttereitä (Koivu, Immonen, Granlund, Kapanen, Nokelainen, Lajunen) ja tuloksen kaikki tietääkin.

Se on vain fakta, että sentterin paikalta on helpompi siirtyä laitaan, kun taas laidasta keskelle. Siksi otin esimerkkinä naapurin hankinnat ja veikkaan että ihan tämänkin ansiosta he tulevat menemään valitettavan pitkälle ensi kaudella.

Meillä oli kaudella läheltäpititilanteita sentteritilanteen suhteen. Olimme aivan liikaa Miken varassa, kun Ramu ei pystynyt ottamaan isompaa askelta eteenpäin ja Wirtanen ei yksin riittänyt. Jälkikäteen on vähän turhakin jossitella, mutta jos Mikke olisi loukkaantunut Väänäsen niitistä, eihän meillä olisi ollut mitään palaa. Sitten taas ajattelee jos siinä olisi ollut vielä Hirso, Wirtanen ja Ramu reservissä niin tilanne olisi ollut hieman toinen. Toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan.

Mun filosofiassa tärkeintä on löytää neloskenttään asti pelaajat, jotka nielevät roolinsa, mutta tämä ei estä yritystä nousta hierarkiassa. Tämähän oli Tompankin pointti jossain kauden jälkeisessä haastattelussa. Esimerkkinä vaikka Kibe Kuhta 3. ketjussa alunperin. Toki Suomella oli senttereitä tuossa joukkueessa, mutta en valtaosassa mestarijoukkueita eri sarjoissa ei tuo senttereiden ylitarjonta ole ollut mikään tie onneen. Ymmärrä kyllä mitä tarkoitat, mutta en näe asiaa samalla tavalla. Viime kaudella HIFK:lla oli pullat ihan hyvin uunissa ja loukkaantumisia oli pleijareissa ja runkosarjassa riittämiin hyllytyksineen.

Edit. Lisätään vielä, että tuossa filosofiassa on kädellisiä senttereitä normimäärä (huippuja, joihin palaa se isoin kasa rahaa yleensä), mutta kädellisiä ja luovia huippulaitureita riittää kolmanteen ketjuun asti (Ville, Kibe, Hamilton) maustettuna muutenkin tasokkaalla laiturimateriaalilla ja backup-matskulla, jossa on niitä senojakin. Näinhän HIFK:lla oli viime kaudella.

Edit2. Ja loukkaantumisten kanssa pitää elää. Jos tuosta Jokeri-nipusta esim. Filppula loukkaantuu, niin siinä menee Filppulan verran taitoa jä käsiä. Meillä oli Ramstedtin suhteen erikoinen tilanne, joka on hyvin poikkeavaa, eikä siis mikään odotusarvo. Tämän lisäksi oli loukkaantumisia pleijareissa ja silti tuli mestaruus.
 
Viimeksi muokattu:

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Se on vain fakta, että sentterin paikalta on helpompi siirtyä laitaan, kun taas laidasta keskelle. Siksi otin esimerkkinä naapurin hankinnat ja veikkaan että ihan tämänkin ansiosta he tulevat menemään valitettavan pitkälle ensi kaudella.

Minuun ei uppoa nämä Kekäläisen satumaiset puheet, joita hän harrastaa. Jokaiseen hankintaan liittyy jotain helvetin spesiaalia, mutta loppupeleissä Keklun hankinnat ovat olleet ihan sitä normaalia, ja valokeilat ovat himmentyneet, kun pelit alkavat.

Totuus narrien sentterimäärään on se, että siellä on yksi mahdollinen Venäjälle lähtijä(Nokelainen), yksi noppapolvi(Eaves) ja Kerälä, joka alkoi keväällä osoittaa taantumisen merkkejä. Tietenkin siellä on nyt hyvä määrä senttereitä, mutta syksyllä ensimmäisessä ottelussa tuskin on neljää enempää.
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Meillä on Tomppa ja HIFK:n oma linja.

Nimenomaan. Meillä ja Jokereilla on käynnissä rakennustyö vuosien haahuilun jälkeen. Päämääränä molemmilla on pohjan luominen joukkueen pitkäjänteiselle menestykselle. Uskon että molemmat tässä tulevat myös onnistumaan. Jokereissa kuskataan jälleen jos jonkinlaisella taustalla olevaa ukkoa sisään. Kekäläistä kiitellään, että nämä ovat nuoria nälkäisiä, kun Virmasen aikoihin olivat sieltä urakehityksen toisesta päästä. Se ei kuitenkaan ole muuttunut, että naapurissa mennään katse muualle suunnattuna, meillä taas omat edellä. Siinä on se juttu.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
No missään nimessä ei pidä lähteä ainakaan paniikissa naapuria apinoimaan. Minusta viime kauden jengi oli Tompalta aika jäätävä näyttö toimivan kokonaisuuden rakentamisesta. Joukkueessa riitti taitoa, kovuutta(sitä oikeaa), leveyttä, syvyyttä ja sydäntä. Ei tarvitse todellakaan katsella ylöspäin Keklun suuntaan. Ilman muuta sentterin tontit ovat tärkeitä. Monesti ne on meillä kusseet, ja tulos on ollut sen mukainen. 1-2 ketjuihin pitää olla se vähintään 3 sentteriä (1 "ylimääräinen" loukkaantumisten varalle), mutta noiden lisäksi niitä nyt ei roppakaupalla kannata haalia. Ei niitä varamiehen varamiehiä toimivassa joukkueessa tarvita. 5-6 sentterillä voi ihan hyvin lähteä kauteen, ja näissä voi olla jo yksi junnukin mukana.

Kekäläinen tekee hyvää duunia naapurissa, ja kun heidän rosteriaan katsoo, niin tuskin tulee olemaan niin ailahtelevainen nippu kuin viime kaudella. Mutta vähintään yhtä hyvää duunia on tehnyt myös Tomppa, parempi jatkaa vaan rauhassa omalla polulla.
 

R.O.C.K.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei se nimi miestä pahenna?

Kyllä se asenne on mielestäni tosi tärkeä. Toiset räppää torilla ja toiset juhlii. Luottavaisena vaan uuteen kauteen. Voittamisen kulttuuriin on taas palattu. 13 vuotta tai 16 vuotta, vaan ei suotta. Ei kiirettä. Kyllä se joukkue siitä talven mittaan kasaantuu. Nautitaan kesästä! Mitä sitä hupihattuja miettimään?
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Nybondas on rakentanut tulevan kauden joukkueen sillä ajatuksella, että MG pelaa NHL:ssä ensi kaudella. Toki HIFK:ssa on ollut hyvin tiedossa että mies ei vielä siirry lätäkön taakse, eli fiksua toimintaa (taas kerran) toimiston väeltä. Varotoimenpiteitä kaiken varalta.

Maanantaina julkaistaan muutama paluumuuttaja ja mielenkiintoinen nimi, on todella vahva nippu ensi kaudella kasassa. Hallin täyttöaste nousee, yhteistyösopimukset lisääntyy ja kokonaisuus näyttää vahvemmalta kuin koskan/pitkään aikaan.

Nyt kesä alta pois ja kohti Nordicin "harjoituspelejä". Go IFK.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös