Joukkueen rakennus kaudelle 2011-2012

  • 1 103 901
  • 2 736

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Wärnin Mallu jatkaa uraansa Lahdessa. Ja kiitos korjauksesta Orava! Olin jo huolissani siitä, että Jakke olisi kynnyskysymys. Kyllä nämä brändiasiat ovat ihan hienosäätöhommia. Tällä kaudella pelattiin ja taklattiin aktiivisesti ja runkosarjassahan kuitattiinkin. Ei pidä unohtaa Ilarin toimintaa! Mielestäni mikään taideteos ei ole koskaan aivan täydellinen. Poislukien tietenkin Mamban "Vielä on kesää jäljellä". Tämän kauden HIFK aukeaa edessäni Michelangelon aistikkaana freskona, jota ei voi olla ihailematta. Siltikin olisin vielä tyytyväisempi, jos silkkaa ilkeyttä olisi ollut hitusen enemmän. Siis haluaisin kuvakielellä ilmaistuna jättiläismäisen kattofreskon alanurkkaan vähän lisää punaväriä. Ihan detaljina. Isoa kuvaa en näe tarpeelliseksi korjata.

Ja kun voittaminen on tärkeintä, täytyy siinäkin olla looginen ja voittaa keinolla millä hyvänsä, eikös vaan? Jos meillä on vastustaja X, jolla on ilkiöpakki...sanotaan nyt vaikka "Ossi Väänänen". Nimi ei ole muutettu ja sen verran annan vielä lisävinkkiä, että kysymys on "Väänäsen Ossista". Niin, jos tämä ilkiö on vastustajalle olennaisen tärkeä pelaaja ja olisin HIFK-valmentaja, haluaisin hänet pois kentältä. Lähettäisin Ilarin jossain vaiheessa ja nauttisin siitä, että a) tulee kuitti ja b) kentälle tulee mukavasti tilaa pelata. Jos meillä on vastustaja Y, jolla on huikea maalivahti "Iiro Tarkki", tekisin koutsina kaikkeni, jotta hänen pelaamisensa olisi mahdollisimman tukalaa ja hankalaa. Tarkoitukseton möhelöinti on turhaa. Mutta kaikki ylilyöminen ei ole tarkoituksetonta. Se voi olla myös fiksu ase. Ei ole silti varaa korjata ehjää jälkikäteenkään. Mutta en vastustaisi, jos kokonaiskuva ottaisi pienen askeleen sinne kuuluisalle harmaalle alueelle. Pienen askeleen siis. Voittaminen on tärkeintä.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Tämmöistä :
Peltonen - Granlund - Somervuori
Kuhta - Wirtanen - Petrell
Tuomainen - Enlund - Ahtola
Pöysti - Liivik - Nyholm
Järvinen - Töykkälä - Piiparinen

Jokela - Kousa
Järventie - Kankaanperä
Söderholm - Kurvinen
Melart - Lostedt

Riksman
Lundell (jos jatkaa enää uraansa)

Lyhyesti :
Haataja ---> Somervuori
Ramstedt ---> Enlund?
Wärn ---> Tuomainen
Vallin ---> Jokela?

Voi olla lähellä totuutta... Jos noin jatketaan, rosteri on kyllä hyvässä kuosissa. Toki näkisin Somervuoren tilalla mielummin vaikka Osalan tai Ruudun, mutta en usko heidän tuloon. Kyllä KHL:ssä riittää rahaa kummankin palkkaamiseen ja Osalaa sinne on jo melko vahvasti huhuiltu. Ruutu saa kyllä yksisuuntaisen tarjouksen jostain NHL joukkueesta.

Tuo pakki ja sentteri asia on mielenkiintoinen koska mitään kovin isoa huhua ei ole ollut jutuissa ja kuitenkin, varsinkin Vallinin paikalle voi odottaa melko kovaa nimeä, koska Vallinin palkka lähenteli jopa 200ke. (Budjettihan pysyy samassa) Hyvin on pysynyt salassa. Järventien optio käytettäneen. Markus Granlund ei jatkane. Mikke Granlundin tilanne katsotaan kesällä. Jos ei jatka, niin sitten artistisopparilla viimeistään "Hamiltonin tasoa" oleva hyökkääjä tulee sisään. Näin olen kuullut...
 
Viimeksi muokattu:

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Mikko Jokela on kyllä erittäin suuri kysymysmerkki. Viime kaudet menneet penkin alle. Toivoisin kyllä että viimein saataisiin hyvä ja onnistunut ykköspakkihankita.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Mielenkiintoista

Tuossa Nickelback'in listassa ovat meidän 1 - 3 sentterit (MG,PW ja Enlund)
kaikki alunperin laitahyökkääjiä, joista on sittemmin 'putkahtanut' senttereitä. Onko nyt todellakin niin, että 'oikeat ja alkuperäiset' huippusentterit on loppuunmyyty?
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juusohan sanoi mestaruuden jälkeisessä haastattelussa, että hänelle sopii oikein hyvin pelata vaikka sitten 30 peliä kaudessa. Pleijareissahan pelaa parhaat, varsinkin veskaosastolla. Silloin on ihan sama mikä 'status' on ollut alkukaudesta tai kuinka iso on palkkakuitin ero siihen 'kakkoseen'. Veskat tietää tämän ihan siinä missä muutkin pelaajat.

Lunkalle iso kiitos palveluksista ja nyt on miekkonen saanut ansaitsemansa palkinnon. En dissaa yhtään, kyllä oli eräs pelaaja kelle sen Kannun eniten soi. Mutta nyt on yhteinen tie(pelaajana) HIFK:n kanssa tullut kuljettua loppuun. HIFK voisi nyt latoa fyrkkaa tulevaisuuteen kiinni ja lähettää Lunkan mv-koutsikursseille. Motivaatiosta tuskin tulee puutetta tämän herran kohdalla ja varmasti on komptenssia, kunhan vähän sitten jalostaa sitä.

Jhag hyvin sanoi tämän, kuka sen kieltää että meillä pelaisi kaksi kovaa veskaa? Tässä kohtaa on ehkä hyvä miettiä toi 'ei lähde pelaamaan puolta kautta'- kohta. En mäkään lähtisi siihen jos olisi selviönä että peliaika on sellaista 12-18 matsia per kausi ja pleijarit sitten vain jos ykkönen loukkaantuu. Mutta kaikki tietää että meillä on Juuso. Siinä on mahikset sekä pelata puolet kaudesta että myös selättää se ykkösen tontilta pleijareihin(kun ei tarvitse olla parempi kuin Luongo). Lisänä tähän nyt mestarijengi, organisaatio joka on täydessä nousujohteessa kaiken suhteen ja ennenkaikkea valtakunnan näkyvin tontti omalla pelipaikalla. Lisäksi sitä liksaakin tulisi kivasti joten ei tarvitsisi millään pähkinöillä pelata. Tottakai sitä voi mennä muualle missä on enemmän peliaikaa tiedossa. Nämä jutut ei kuitenkaan ole niin yksipuolisia. Ihan hyvin voi siis tuon Jhagin ehdotuksen mukaisesti homma toimia. Tämä näin meikäläisen mielipiteenä.

Meillä on loistava neljän runko pakistossa. Siihen vielä diilit Järventielle ja Kurviselle. Jälkimmäiselle tarjoan nöyrän anteeksipyyntöni, et sitten ollutkaan menneen talven lumia kuten tossa joulun jälkeen täällä heitin. Hyvä näin, ei mulla ole mitään vaikeuksia tunnustaa erehdystäni. Kurvinen on vielä siitä hyvä, että siinä on kokenut kolmosparin peruspakki joka ei ole kallis. Lisäksi ei varmasti ala itkemään peliajasta joten aina välillä voi istua katsomossa kun vaikkapa joku junnu heittää pari matsia. Järventiestä nyt ei tarvitse enää sanoa mitään. Puolustajien kultakimpale sm-liigatasolla, näitä ei ole liikaa. Jotkut on huhuillu Maraa poislähtijäksi, itse tekisin uuden 2v sopparin hetimiten.

Siinä olisi se kuusikko joka mulle kelpaisi. Jos nyt Mara lähtee, korvaajan pitäisi olla vähintäänkin yhtä kiekollinen, yhtä fyysinen ja sitten mielellään right. Nyt voi hyvin heittää stiga-ukko sloganin: jos parempaa ei ole tarjolla, pidä kiinni vanhasta kuin vaimosi tavarasta. Se voi joskus tuntua tylsältä mutta sillä sitä on parhaat kyydit saatu joten älä hölmöile.

Jarkko Ruudusta ei kahta sanaa. Aina tervetullut. Kuuluu mun mielestä näihin villepeltosmaisiin 'rahat vaikka ryöstämällä jos ei muuten'. Sulaa hulluutta jutut jostain vanhoista matseista. Vittu, pelasihan VP:kin naapurissa, samoin meidän ykkösveska! Ahtolakin on turusta ja silti se on hyvä pelaaja. Vähän nyt järkeä näihin juttuihin.

Hyökkäys on hyvällä mallilla jos Nybarin HS-juttua on uskominen. Vaihtelua tulee aina, nyt voi jo pitää saavutuksena jos mestaruusjengi ei hajoa totaalisesti(kuinka monella se soppari olikaan katkolla?). Nyt katson kliinisesti hommaa ja totean että maailmani ei kaadu jos lähtijöinä olisi: Töykkälä, Wärn, Hamilton, Ramstedt ja Haataja. Hadehan on tiedossa jo, samoin ilmeisesti Mallu. Haatajan lähtö on kova menetys mutta nekin pitää vaan ottaa miehekkäästi ja hoitaa korvaaja tilalle. Korvaajia kelatessa kantsii muuten muistaa ettei yksikään pelaaja ole toisensa klooni. Aina tulee vähän erilaista. Jos esim. Enlund tulee Haden tilalle, meiltä lähtee fyysisyyttä ja rämäpäisyyttä pois roppakaupalla, samoin kokemusta. Vastalahjana saadaan sitten jotain muuta, taitoa nyt ainakin helvetisti.

Hamilton oli hyvä runkosarjan hankinta mutta kuitenkin liian klesa. Jos mies saataisiin ehjäksi, en panisi pahatteeksi jos jatkaisi. En usko tähän. Töykkälä oli runkosarjassa melko vaisu jopa omilla vahvuusalueillaan mutta hienosti nosti tasoaan pleijareissa. Tälle paikalle meillä olisi mahdollisuus heittää Vuoden Rikollinen, Siim Liivik. Piiparinen sisäänajettavaksi Simon tilalle eikös? Emmä kyllä itke jos Töykkälä jatkaa. Tämäkin kaveri osaa ottaa ihan hyvin paikkansa ja ei taida itkeä hirveästi jos tulee katsomokomennusta.

Ramstedt on nyt vähän kuin Ahlqvist aiemmin. 'Lähe nyt helvetissä menee jos haluat vielä kehittyä'. Ei tule olemaan ykkössena meillä, rahkeet tähän voisi löytyä muualta. En ala enää spekuloimaan viltityksillä, mutta näkeekö joku oikeasti Ramulle käyttöä Petun jengissä? Jos näin, en ala kiistelemään. Ramstedt on nyt kahdesti sulanut keväällä ja se riittää mulle 'näyttönä'. Ei jatkoon.

Ihme-Nelosille pitää ilman muuta saada jatkoa, mieluiten parin vuoden lapuilla. Eikä tätäkään tarvitse perustella. Eetu Pöysti varsinkin sulatti meikäläisen sydämen tänä keväänä. Tätäkin kaveria luulin jo kauden alussa 'nähty, ei oikeastaan käyttöä'- osastolle. Hellurei, näin se ihminen erehtyy.

PW on must-have osastoa. Kiben arvon luulisi nyt olevan jo selkeä. Miten musta tuntuu, että Kibe veti niin helvetin hyvät pleijarit koska takataskussa oli ja jatkosoppari? Vai onko tämä vain RM:n omaa fantasiointia..

Ahtola ja Turre lopuksi. Ensimmäisen pitäisin vaikka samantyylistä voimaa+taitoa meiltä jo löytyy. Mutta jos Lennu viedään käsistä kesken sopparin niin ei tulisi niin vajetta powerforward-osastolle(Malluhan lähtee, no?) Lisäksi Ahtola löysi KJ:n aikana oman sisäisen sankarinsa ja varmasti tulevaisuudessakin haluaa vielä kehittyä. Turre taas on ikitaistelija, hyökkääjien mikkokurvinen. Pienellä liksalla armotonta tsemppaamista ja asennetta. Hyvä kilpakumppani junnuille ketkä yrittää breikata edareihin ja ennenkaikkea sen syvyyttä-leveyteen idean ydinpelaajia. Ja hei, Turrehan on pleijareissa varsinainen maalilinko! :D

Mitä niitä nyt sitten on huhuttu meille? Somervuori ja Tuomainen tulee mieleen mulle. Eerosta pistelinko ja Tuomaisestako Mallun/Lennun korvaaja?

Olennainen lista:

1. Veskaosasto
2. Pakisto
3. Hyökkäys

Tylsää mutta totta.

e. mixun kanssa samoilla linjoilla. Jokela ei jotenkinvaankuitenkaan oikein vakuuta. Annettasko mennä ohi ja haettaisiin jokumuu. Saa tulla heiluttaa tätä jos kaverilla natsaa sitten naapurissa. Ei enää vallinimaisia hankintoja.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Maalivahdit

Tietääkö kukaan miksi R.Ullberg ulkoistettiin jonnekin fuckin SaiPaan?
Oliko niin kova luotto Timo 'Hungaroring' Lindströmiin?
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tietääkö kukaan miksi R.Ullberg ulkoistettiin jonnekin fuckin SaiPaan?
Oliko niin kova luotto Timo 'Hungaroring' Lindströmiin?

Timolla nyt ei asian kanssa ollut mitään tekemistä. Riku halusi itse lähteä, koska A:ssa vastuuta ei tullut ja B:ssä pelaaminen ei kiinnostanut. Ei sitä penkillä istumalla kehity ja siksi lähti Lappeenrantaan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tietääkö kukaan miksi R.Ullberg ulkoistettiin jonnekin fuckin SaiPaan?
Oliko niin kova luotto Timo 'Hungaroring' Lindströmiin?

Meni sukset ristiin valmennuksen kanssa ja lähinnä johtui pelaajasta itsestään. Ei ollut valmis tarjottuun rooliin joukkueessa. Lähti sitten SaiPaan hakemaan peliaikaa ja jotain muuta?

Eihän tuota JHagin esille tuomaa veskarikuvioita ole kukaan ampunut alas, mutta hankala sitä on käytännössä toteuttaa, jos Juuson aisapariksi halutaan yhtä kokenut ykkösveskari. Eihän niitä ole edes saatavilla kotimaisista. Toisekseen, en usko, että tuon ikäiset veskarit haluavat lähteä vuorotteluleikkiin (peliaika, kokeneet veskarit haluavat pelata). Juuson kommentin ymmärsin niin, että eipä ollut edes paljon vaihtoehtoja, kun jannu oli sairaana/klesana kauden mittaan. Viittasi siis tähän kauteen, kyllä se 30 peliäkin on ihan riittävä määrä pelattavaksi. Oli mielestäni maininnut jo aikaisemminkin asiasta.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Timolla nyt ei asian kanssa ollut mitään tekemistä. Riku halusi itse lähteä, koska A:ssa vastuuta ei tullut ja B:ssä pelaaminen ei kiinnostanut. Ei sitä penkillä istumalla kehity ja siksi lähti Lappeenrantaan.

OK. Onhan sitten vielä Timo Niemi, joka voisi muuttaa sukunimensä muotoon Soini ja taas tulisi lisää mediahuomioita IFKlle. Tiedotusosasto voisi asian kuitata tyylinsä mukaisesti 'Timo Soini on IFKn maalivahti'
 

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
Mikko Jokela on kyllä erittäin suuri kysymysmerkki. Viime kaudet menneet penkin alle. Toivoisin kyllä että viimein saataisiin hyvä ja onnistunut ykköspakkihankita.

Ei me tarvita ykköspakkihankintaa, koska meillä on Mikko Kousa.

Jokela olisi erittäin hyvä hankinta esimerkiksi Kousan pakkipariksi.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Asiasta paremmin tietävät, valaiskaapa hieman... Mikä Markus Granlundin tilanteessa mättää? Mieshän on ilmeisesti lähdössä muualle, koska IFK:ssa ei ole luvassa riittävästi peliaikaa. Jos Markus on yhtä suuri lupaus kuin isoveljensä, miksei hänen kohdallaan voida menetellä samoin? Superlupaus Mikke ajettiin loistavin tuloksin sisään kakkosketjun laitahyökkääjänä. Miksei superlupaus Makke ansaitse samaa? Ovatko syynä liian suuret fyysiset puutteet tms., vai onko Makke vain varjo veljestään? Jos Makke breikkaa hyvin tuloksin ensi kaudella jossain muussa joukkueessa, tilanteesta jää vähän huono maku.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuo tutinan ja tötinän paluujuttu ei liittynyt millään tavalla Ruutuun. vaan alla olevaan.

Minä olen sitä mieltä, että mestaruuden tavoitteleminen täytyy olla ykkösasia nyt ja tulevaisuudessakin. Tietenkään IFK:n ei tule lähteä hakemaan sitä neppailukiekolla, vaan mieluummin fyysisemmällä äijäkiekolla. Tänä keväänä nähtiin täydellisesti, mitä nykyaikainen IFK-kiekko on. Osataan jyrätä kaveri taklauksilla, kun sen paikka on, mutta osataan myös pelata viisaasti. Ei IFK ottanut tänäkään kautena taka-askelia, eikä niitä oteta jatkossakaan.

Ymmärsit ehkä kirjoittamani hieman väärin. Mestaruuden pitääkin olla se ykköstavoite, kuten HIFK:n resursseilla aina, mutta jos HIFK ei uuden valmentajan ensimmäisellä kaudella mestaruutta uusi, niin se ei ole katastrofi. Toki HIFK:n pitää nyt pitää tästä pelirohkeudesta ja urheilullisuudesta kiinni kynsin ja hampain ja silloin menestystä tulee jatkossakin. Ehkä pudotuspelit eivät jatkossa olisi niin suuri peikko.

Uskon kuitenkin, että Matikaisen aikakaudella fyysisyysruuvia kiristetään vielä yksi pykälä, jos verrataan Jalosen aikakauteen kokonaisuudessaan. Jalosen kolmen vuoden aikana HIFK uskalsi pelata itsensä näköistä jääkiekkoa vasta kolmannella kaudella ja heti tuli mestaruus. Jossain lukikin hyvin, että vasta kolmannella kaudella Jaloslaisuus ja HIFK:laisuus kättelivät. Osittain HIFK pelasi fyysisempää lätkää myös siitä syystä, että sieltä oli taito-osastolta ukkoa sivussa. Kaikkein tärkeintä on myös se, että HIFK:n fyysisyys edesauttoi joukkueen voittamista, eikä ollut itseisarvo. Niin sen pitää ollakin. Esimerkiksi neljännessä finaalissa Bluesin Lostedt lähti pelitilanteen jälkeen takomaan HIFK:n pelaajaa joka makasi jäässä. Yleensä se on ollut HIFK joka lähtee noihin, kuten lock out kaudella Raumalla. Se on turhautuneen joukkueen merkki. HIFK ei myöskään lähtenyt Blues sarjan aikana tappelemaan, vaikka saumoja olisi ollut. Miksi olisi lähtenytkään, kun homma oli hanskassa koko ajan. Ei se fyysisyys aina tarkoita sitä, että otetaan jäähyjä, tapellaan tai sitä että joukkueessa ei olisi taitoa.

Pelaajahankinnoista sen verran, että mestaruuden jälkeen tulee helposti mieleen se, että miksi joku Tuomainen tulee tänne ja joudutaan laittamaan joku meidän hienon kauden pelanneista (Wärn, Ahtola, Järvinen) laitureista ulos, mutta Ahtola ja Wärn varmasti haluavat isompaa roolia hakea muualta ja tämä on pakonkin sanelema juttu. Wärn etenkin varmasti vielä joskus HIFK:ssa pelaa jao n varmasti silloin parempi pelaaja.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Loistava pelaaja, legendaksikin voi sanoa, mutta mitä hämmennykseen tulee niin ainakin HIFK:ssa se on ollut lähinnä oman joukkueen hämmennystä. Idioottimaisen tyhmiä jäähyjä todella idioottimaisessa paikassa.

Jäähyjä tuli joo, mutta täytyy muistaa myös se, että J.Ruutu oli tuomareiden silmätikkuna jatkuvasti, ja istui monen monta jäähyä ihan puhtaasta taklauksesta. Muistan hyvin ne valtavat vihellyskonsertit, kun Jakke sai jäähyn ihan perusniitistä, ja meni päätä pyöritellen boxiin.

Jos jotain pelaajaa voi pitää täsmähankintana, niin se on J.Ruutu. Nielikäiset ja Lostedtit ovat säälittäviä sittiäisiä pelitaidoiltaan. Jakke osaa pelata fyysistä ja taitavaa peliä, ja on suorastaan ihanteellinen pelaaja valmentajalle kuin valmentajalle.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Lostedt

Ei missään tapauksessa mitään Looseri-Lostedtia meille. Aivan olematon pelaaja sekä pelitaidoiltaan että myllytysominaisuuksiltaan. Mitä me sillä tehdään?Ei ole mahdollista, että siitä edes neuvotellaan? Toisaalta kaikki on mahdollista. Kike Elomaakin on kohta ministeri! Mietipä sitä!
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelaajahankinnoista sen verran, että mestaruuden jälkeen tulee helposti mieleen se, että miksi joku Tuomainen tulee tänne ja joudutaan laittamaan joku meidän hienon kauden pelanneista (Wärn, Ahtola, Järvinen) laitureista ulos, mutta Ahtola ja Wärn varmasti haluavat isompaa roolia hakea muualta ja tämä on pakonkin sanelema juttu. Wärn etenkin varmasti vielä joskus HIFK:ssa pelaa jao n varmasti silloin parempi pelaaja.
Areenasta löytyy finaalien alla tehty Nybarin haastattelu, jossa Tomppa juttelee yleisiä asioita joukkueen rakentamiseen liittyen. Haastattelusta tulee jälleen ilmi se filosofia, jota HIFKssa on nyt Penan aikakauden jälkeen noudattamaan, eli pyritään aina löytämään oikea pelaaja sopivaan rooliin. Jos/kun pelaaja tämän roolinsa hyväksyy ja sisäistää, on hänen silloin helppo pelata vahvuuksiensa kautta ja edelleen auttaa joukkuetta.

Jos esim. Wärn tai Ahtola haluavat kokeilla siipiään erilaisessa roolissa tai vaan muuten katella muita maisemia, niin eiköhän se tapahdu ihan sulassa sovussa. Wärn voi vaikkapa olla sitä mieltä, että haluaa kokeilla kiekollisempaa roolia, johon HIFK joutuu toteamaan, että "valitettavasti meillä on niihin rooleihin jo hieman eri äijät tarjolla, mutta mielellämme pitäisimme sinut joukkueessa nykyisessä roolissa vielä pari vuotta kasvamassa vastuullisempiin rooleihin." Jos sitten MW päättää, että lähdempä kokeilemaan muualle, niin minkäs sille tekee.

Ja vaikka jokaisen pelaajan unelma onkin pelata joskus HIFKssa, niin esim. Haatajan tapauksessa on varsin ymmärrettävää, jos haluaa palata takaisin kotikonnuilleen. Lätkänpelaajilla kun tuppaa olemaan elämä myös kiekkokaukalon ulkopuolella.

Haastattelu löytyy täältä.

Mitä tuohon fyysisyyteen tulee, niin mitään tarvetta HIFKlla ei tosiaan ole säätää sitä ruuvia kireämmälle. Jos se tulee valmentajan pelikirjan sivutuotteena ja edesauttaa voittamista, niin ei sitä kukaan pahakseen pane.
 

KRONOS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin vire & Pate
Asiasta paremmin tietävät, valaiskaapa hieman... Mikä Markus Granlundin tilanteessa mättää? Mieshän on ilmeisesti lähdössä muualle, koska IFK:ssa ei ole luvassa riittävästi peliaikaa. Jos Markus on yhtä suuri lupaus kuin isoveljensä, miksei hänen kohdallaan voida menetellä samoin? Superlupaus Mikke ajettiin loistavin tuloksin sisään kakkosketjun laitahyökkääjänä. Miksei superlupaus Makke ansaitse samaa? Ovatko syynä liian suuret fyysiset puutteet tms., vai onko Makke vain varjo veljestään? Jos Makke breikkaa hyvin tuloksin ensi kaudella jossain muussa joukkueessa, tilanteesta jää vähän huono maku.

Oikea syy taitaa olla kuitenkin se, että Markus pyrkii Jenkkilään opiskelemaan (ja tietenkin pelaamaan samalla).
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Tuossa Nickelback'in listassa ovat meidän 1 - 3 sentterit (MG,PW ja Enlund)
kaikki alunperin laitahyökkääjiä, joista on sittemmin 'putkahtanut' senttereitä. Onko nyt todellakin niin, että 'oikeat ja alkuperäiset' huippusentterit on loppuunmyyty?

Kaikki ovat myös pelanneet sentteriä ja kyllä mielestäni MG esimerkiksi on ihan puhdas sentteri. Enlund pelasi tällä kaudella Venäjällä sentterin paikkaa. Mielestäni myös HIFK:n junioreissa. Wirtanen oli jo sentteri viisi vuotta sitten HPK:n nelosessa kun voittivat mestaruuden (Sailio, Wirtanen, Lappalainen).
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
Jokela olisi erittäin hyvä hankinta esimerkiksi Kousan pakkipariksi.

Ei kovin vakavaa, mutta näitä on niin paljon täällä ketjussa, että täytyy edes yhteen kommentoida.

Jos Jokela tulee, niin Kousa on viimeinen pakki, jonka pariksi hänet istutetaan. Kousan pariksi ei myöskään laitettaisi Karalahtea, Laaksoa, Seikolaa, Vatasta tai Aaltoa. Ne harvat Rightin pakit, jotka joukkueeseen saadaan hankittua sijotetaan varmasti eri pareihin, varsinkin jos kummatkin ovat kiekosta ja hyökkäyksien tukemisesta pitäviä.

Nythän ei ole mitenkään varmaa, että kokenut lähtijä on Vallin, kyseessä voi kai myös olla Järventie, mutta voisin kuitenkin hyvin kuvitella seuraavat parit:

Kousa - Söderholm
Järventie - Kankaanperä
Kurvinen - Jokela
Melart
Ahonen

Tai Jokela ja Kousa toisin päin. Joo ehkä sittenkin Jokela - Söderholm, ettei käy niin että puolustajat törmäävät vastustaja maalin takana.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Ei missään tapauksessa mitään Looseri-Lostedtia meille. Aivan olematon pelaaja sekä pelitaidoiltaan että myllytysominaisuuksiltaan. Mitä me sillä tehdään?Ei ole mahdollista, että siitä edes neuvotellaan? Toisaalta kaikki on mahdollista. Kike Elomaakin on kohta ministeri! Mietipä sitä!

Näin sen juuri pitää mennä, jatkossa ei HIFK:ssa voi pelata Lostedtin kaltaiset divaritason pelaajat. HIFK:n pitää jatkossakin hakea vain menestystä ja jos tarvitaan hämmentäjää, niin sen on oltava muutamaa luokkaa kovempi kaveri, olisiko vaikka Jarkko Ruutu sopiva siihen Lostedtin tilalle. 6-7 pelaajaa lienee lähdössä joukkueesta pois ja siihen ehkä Mikke vielä lisäksi, jopa todennäköisesti. Somervuori ja Tuomainen ehkä tulossa sisään, kummallekin varovainen + merkintä. Lisäksi tulee maalivahti, pakki ja todennäköisesti kaksi hyökkääjää, joista toinen ainakin on sentteri. Granlundin paikkaajan pitäisi olla 1. tason pelaajan. joten tässä ehkä se vaikein korvattava. Lennu jos lähtee, niin se on suuri menetys, mutta olisiko siinä Jakke se oikea mies tilalle? Kyllä Petu saa ihan kelpo joukkueen itselleen, toivottavasti vielä hiukan mestarijoukkuetta laadukkaamman.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Meni sukset ristiin valmennuksen kanssa ja lähinnä johtui pelaajasta itsestään. Ei ollut valmis tarjottuun rooliin joukkueessa. Lähti sitten SaiPaan hakemaan peliaikaa ja jotain muuta?

Olisikin ollut vain noin, mutta takana oli vielä erittäin ruma källi, jonka sankari teki joukkuekavereilleen ja jäi kiinni. Ei ollut mitään mahdollisuutta jatkaa HIFK:ssa. Hyvä niin, hyi vittu.
 

redlate

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä
Somervuori lienee selvä tapaus. Jos oikein ymmärsin, niin kahden vuoden sopimuksella. Lähteestä sen verran, että pehepiiristä kuulin. Piti itse selviönä tätä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Pari sanaa tutinasta ja tötinästä

Sen enempää ketään sormella osoittelematta ihmettelin todellakin eilen, kun täällä näkyi kirjoituksia, että jatkossa ei ole välttämätöntä voittaa mestaruus, vaan menestyä voidaan muutenkin kuin voittamalla mestaruus. Tätä mä vähän ihmettelin, koska kyllä siitä pitää lähteä, että kannu - ei vaan kanisteri - pysyy Stadissa ainakin parin kauden ajan. Nyt seurassa on asiantuntevat ihmiset johdossa ja päätöksiä tekemässä, ja Pentin aikainen hallitsematon poukkoilu on kaukainen muisto vain. Mestaruus tuli pitkän ja päämäärätietoisen työn tuloksena, eikä uusi valmentaja ole tuntematon divarinouto, kuten Ika Lehkonen aikoinaan. Lisäksi Petu on saanut kahdesti katsella aitiopaikalta, miten finaaleissa pitää peluuttaa joukkuetta, jotta mestaruus voitettaisiin. Voitonnälkäinen ja vaativa valmentaja, laadukas materiaali ja mestaruuden myötä vapautunut ilmapiiri seurassa vaikuttaa ainakin tällä hetkellä otolliselta yhdistelmältä sille, että kannusta tapellaan ensi keväänäkin.

Isossa kuvassa kaiken siis pitää tähdätä mestaruuteen, mutta kyllä mullekin sopii, että siinä sivussa hämmenetään vähän vastustajia taktisilla noudoilla ja ajoittaisilla ylilyönneillä - ainakin, jos ollaan häviöllä ottelussa. On kuitenkin tärkeää pitää huoli, ettei hämmenetä vahingossa omaa joukkuetta siinä samalla. Olikohan se Moberg vai Hakki, joka Iltiksessä totesi, ettei ole ikinä nähnyt yhtä nöyrästi pelannutta IFK:ta kuin tänä keväänä.

Jarkko Ruutuun eilinen tekstini ei viitannut mitenkään. Rudille on aina paikka mun IFK:ssani. Kuten kaikki tietävät, on Rudilla kovat nyrkit mutta pehmeät kädet. 1998 en ehtinyt seurata pleijareita kuin hieman sivusilmällä, kun samaan aikaan hikoilin ylppäreissä, mutta sen muistan hyvin, miten pari vuotta sitten - oliko 2009? - MM-kisoissa Rudi ihastutti koko kansakuntaa upeilla rankkariveiveillään. Änärissäkin äijä on veivannut muutaman maalin, joten mun mielestäni ei kannata vaivata itseään ajatuksella, onko Rudista enemmän hyötyä vai haittaa. Aivan varmasti hyödyt ovat valtavat. Miettikääpä, kun joukkueessa olisi Ville, Kibe ja Rudi! Siinä olisi johtajuutta ja esimerkkiä kerrakseen. Kaikilla kolmella lisäksi mestaruus punaisessa paidassa voitettuna, joten eiköhän vain näitä veijareita kuunneltaisi kopissa aika tarkasti. Matikaisen ei paljon tarvitsisi vaivata päätään joukkueen kurittomuudella tai huonolla työmoraalilla, kun siitä ei olisi tietoakaan. Pelkään kuitenkin, että Rudi ei vielä ensi kaudella malta tulla kotiin, vaan tahkoaa ainakin kauden verran ulkomailla. Saatan erehtyä, mutta veikkaan Jaken valitsevan IFK:n veli venäläisen sijasta, jos Amerikasta ei enää tipu sopimusta. 11 kautta NHL:ssä lienee tuonut taskun pohjalle sen verran pätäkkää, että voi tulla suorinta tietä Nordikselle ilman tarvetta käydä KHL:ssä rahastamassa.

Mikko Jokela kelpaisi tietysti terveenä. Ei kannata liikaa tuijotella vanhoja tilastoja ja tehdä niistä suoria johtopäätöksiä tulevaisuuden suhteen. Muistetaan, mistä lähtökohdista Mara tuli meille pari suvea sitten. Kausi Kärpissä oli ollut - ilmeisesti loukkaantumisten takia? - kehno, ja miestä pidettiin menneen talven lumena. Viime kausi oli jo lupauksia antava, ja tällä kaudella tuli oma piste-ennätys sekä runkosarjassa että pleijareissa, joissa Mara oli muutenkin täyttä rautaa. Luotan siihen, että jos Nybari & Co. päätyvät hommaamaan Jokelan, niin pelaaja tulee Nordikselle terveenä ja motivaatiota uhkuen. "Belfastin-tomppia" tuskin enää Nybarin aikakaudella nähdään tai ainakaan niitä ei enää katsella kokonaista kautta, vaan laitetaan kiertoon hyvinkin nopeasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös