Joukkueen rakennus kaudelle 2011-2012

  • 1 104 127
  • 2 736

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Itse aikanaan laskin, että HIFK:n ykköskenttä olisi ollut Peltonen-Bednar-Caloun. Vituiksi meni ja isosti. Nyt en kyllä valittaisi jos 2/3 olisi kasassa. Bednar on juuri sen tyyppinen vittumaisen taitava tshekki joka HIFK:ssa pitäisi olla aina. Siis 1 kpl. 2 on liikaa.

En muista Jardan jälkeen olleen ulkkariosastolla yhtä taitavaa jätkää kertaakaan. Voi niitä muistoja mitä tuo kaveri sai aikaiseksi. Anytime tänne vaan.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Kuten Owen mainitsikin, Kiben diili jatkuu - ja se näkyi mielestäni eilen normaaliakin raivokkaampana polkemisena. Asiaa!

Niinhän sen pitikin tietysti mennä. Pääsee Kibe ensikin vuonna yrittämään kattilaa ja nyt erään Blues-ystävänsä kanssa mahdollisesti.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Missäköhän ne lehtimiehet nyt sitten ovat, jotka kivenkovaan väittivät, ettei Kibe saa jatkaa IFK:ssa

Tietääkseni Costa del Solilla etsimässä Nenä Jalosta.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Ei tällä hetkellä juuri ensi vuosi kiinnosta, mutta taitaa tuo joukkue aika pahasti hajota ensi vuodeksi ainakin hyökkäyksen osalta. Siinä sitä on sitten Tompalla suuri näytönpaikka rakentaa joukkueesta ainakin yhtä vahva kuin tällä kaudella. Lennun lähtöön on jo kauan aikaa tavallaan turtunut, ikää on jo kuitenkin ja ymmärrän hyvin, että nyt pitää rahastaa kun on mahdollista. Sama Haatajan kohdalla, mutta Wärnin meno Lahteen on sääli. Pahinta on tavallaan, jos kahden nuoren sankarin siirto naapuriin toteutuisi, siitä ei henkisesti yli pääsisi. Tuomainen ja Somervuori meille, ei juuri nyt kovasti jaksa sytyttää, toivottavasti on paljon parempaa tulossa vielä.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Pahinta on tavallaan, jos kahden nuoren sankarin siirto naapuriin toteutuisi, siitä ei henkisesti yli pääsisi. Tuomainen ja Somervuori meille, ei juuri nyt kovasti jaksa sytyttää, toivottavasti on paljon parempaa tulossa vielä.

Mistäs sankareista nyt puhutaan? Markuksesta???
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mistäs sankareista nyt puhutaan? Markuksesta???
Eikö jossain kohtaa spekuloitu parivaljakon Ramstedt-Ahtola siirtymistä narreihin? Ja sitten Markus toki kans. Ja Mikael. Niin ja Haataja, Liivik, Nyholm ja Wirtanen. Eikun ne taiskin olla menossa Lahteen. Varmaan menee Lennu ja VP myös. Saatana, me ollaan hävitty ens kausi niinku tämäkin. Varmaan se Petukin menee venäjälle ja vie Jerenkin sinne ja pelataan ensi kausi Saken alaisuudessa.

Jostain syystä en kyllä noteeraa näitä huhuja enää mihinkään, mutta kroonisena Jatkoaika-addiktina nämäkin on pakko lukea läpi.
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Ramu ei missään tapauksessa mene narreihin ja oli mun tietääkseni lähempänä HPK:ta kuin Bluesia vielä viikko sitten. Mutta näin se heittelee. Lennu lienee lähdössä Nokan mukaan? Tohon kun pistetään päälle vielä Micke NHL:ään, Hade Kärppiin ja PW ? Hmm...No, mun käsittääkseni PW:tä ei ole menetetty, mutta kyllä tuossa muuten on tulossa isohko remontti. Ja hei - eikös se niin ole, että mestarijoukkueen osana on hajoaminen.

Poistetaanpas tuo entinen viesti ja kirjoitetaan vähän selkeämmin. Joo Ramulle vaan hei hei ja sitten kypsempänä joskus takaisin. Petrell ja varsinkin Granlund nyt varmaan on menetettyjä. Toisaalta toimistolla on ollut 2v aikaa reagoida MG:N siirtoon Minnesotaan. Ja huhuissahan on pyörinyt ulkomaaneläviä NHL- uhkalla. Senhän näkee sitten myöhemmin onko Granlundin korvaamisessa onnistuttu vai ei. Petrelliä ei oikein voi korvata kukaan, koska niin suuri osa imagoa ja sydäntä äijä on.

Mutta kannattaa muistaa, että vaikka valmentaja vaihtuu niin orastavaa menestysrunkoa pitää pystyä myös pitämään. Yllämainittuja herroja tuskin nyt voi pitää mitenkään, mutta Wirtasta ja Ahtolaa pitää pystyä. Ainakaan Suomen sisällä esim Wirtasta ei saa munata muualle. Koska jos Wirtanen pidetään, niin sitten alkaa jo senttereitäkin löytyä. Ykkössenaksi on ilmeisesti tulossa ulkomaanmies, kakkosena PW ja kolmosena Liivik. Kuullostaakin jo hyvältä. Mutta kyllä näitä runkoon kuuluvia jätkiä pitää pystyä pitämään, vaikka menee jo ehkä asioiden toistamiseksi. Ja varmasti Matikaiselle käy nämä meidän suoraviivaiset hyökkääjät. Mutta se vaan on fakta, että se on pieni särö Officelle jos esim Wirtanen pelaa ensi kaudella Suomen sisällä muttei HIFK:ssa.

Valmennuksessa tosin on se hyvä puoli, ettei hän tarvitse mitään super-rosteria menestyäkseen. Ei tarvitse olla joka paikalle parasta mahdollista ja reserveissä Kovasia. Se on ehdottomasti hyvä puoli ja sama juttu kuin Sheddenillä. Äijän tyyli sopii tänne ja tulostakin varmaan tulee jo ensimmäisellä kaudella. Ei jouduta niin kliiniseen rakentamisen tilaan, kun esim Kojon tai Aravirran kanssa. Toivotaan että Matikainen saa täällä Bluesia laadukkaamman materiaalin ja Petu vielä kehittyy niin ne himmeämmät mitalit vaihtuisivat mestaruudeksi.

Vähälle huomiolle on jäänyt, että alakerta ja veskaripeli on kunnossa. Riksman pitää luukut kiinni ja hänen topicci on vajonnut jonnekin Mariaanien hautaan :D. Ei siis yhtään vanhan IFK:n näköistä toimintaa. Pakistohan on ihan liigan kärkitasoa, jos Vallinin tilalle tulee Karalahti tai Jokela. Ja Karalahden tilanne ei ole loppuunkäsitelty. Eikä ne ulkomaat ole oikein koskaan Jereä kiinnostaneet. HIFK:n pakisto on tarpeeksi fyysinen, tarpeeksi taitava ja KOKENUT. Omista junnuista ei tule pakkeja, niin joudutaan enemmän hankintalinjalle. Mutta Kankaanperä-Järventie, Söderholm- Karalahti, Kousa-Melart/Kurvinen on kyllä liigan top3:ssa ilman mitään värilaseja. Lisäksi Matikaisella yleensä puolustus toimii muutenkin. Eli alakertaan hankittanee kakkosveskari ja Karalahti/Jokela Vallinin tilalle.

Hyökkäys on se mitä on vaikeampi analysoida ilman faktatietoja uusista kavereista. Niinkuin sanoin niin paljon pelastuu Wirtasen jatkolla. Saa nähdä saadaanko sitä Enlundia vieläkään. Olisi loistomies ja kaverista on varmasti kiinnostuneita Jokerit, Lukko ja kaikki kärkiseurat. Nopea, hyvät sniperin kädet ja osaa pelata myös keskellä. Kyllähän täällä Enskan paluusta on vähän vihjailtukin muiden osalta. Mutta Nybondakselle miinukset, jos Enska Suomessa ei pelaa HIFK:ssa. Laitureitahan saa aina kyllä verorajoillakin, mutta sentteriosasto, pakkiosasto ja veskaripeli pitää olla kunnossa. Ja onhan tuonne laitaankin varmoja jo Peltonen, Kuhta ja Somervuori jne.

Kyllä minä uskon, että kilpailukykyinen jengi tulee ensi kaudellekin. Mutta kyllä se on pakko sanoa, että toimistolta vaaditaan nyt tekoja. Jos miehiä menee, niin niitä on korvattava ja Enlundin ja PW:n kaltaiset jätkät ei ensi kaudella saa pelata muualla kuin IFK:ssa. Petuhan on kova äijä ja kaveri mitään rakennusaikoja tarvitse. Kaveri sopii, kuin nyrkki silmään HIFK:hon.

Peltonen- Ullkarisena- Enlund
Kuhta- Wirtanen- Somervuori
Tuomainen- Liivik- Pöysti
Nyholmit ja kumppanit

Kankaanperä- Järventie
Söderholm- Karalahti/Jokela
Melart- Kousa
7. Kurvinen

Riksman
"Oksa"

Kai tuolla nyt tätä sarjaa pelaa?
 
Viimeksi muokattu:

Stigu

Jäsen
Toi Lennun mahdollinen lähtö kirpaisee kyllä kaikkein eniten. Maapallolta ei löydy pelaajaa, joka hänet voisi millään korvata viihdyttävyydessä ja IFKmaisuudessa. Lähimmäksi pääsee ehkä Jarkko Ruutu.

Haataja tulee olemaan myös erittäin vaikea paikattava: Raataja, maalintekijä ja tiilanteiden luoja on melko harvinainen yhdistelmä näillä leveysasteilla. Eilenkin pelasi aivan mielettömän upean matsin. Toivon mukaan Kuhta (joka pelasi myös erittäin hienon matsin eilen) jää, koska on mielestäni hyvin samantyyppinen pelaaja, ja omaa vielä IFK-leiman.

Granlundin mahdollisesta lähdöstä en ole hirveän huolestunut. Rahalla saa vastaavia pelaajia, toki on ollut hienoa nähdä nuori kehittyvä ja lahjakas kaveri IFK:n paidassa.

Pakistossa on pleijareiden perusteella kaksi erittäin valmista paria:1) Kousa-Söde ja 2) Mara-Kanki. Kurvisen pariksi vielä yksi iso väänänen. Myös esim. Jere+ Varakas kelpaisivat milloin tahansa takalinjoille.

Veskarin osalta ihmetyttää edelleen Juuson kova ja vakaa kunto illasta toiseen. Noilla näytöillä jatkakoon kernaasti ensi kaudellakin.
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toi Lennun mahdollinen lähtö kirpaisee kyllä kaikkein eniten. Maapallolta ei löydy pelaajaa, joka hänet voisi millään korvata viihdyttävyydessä ja IFKmaisuudessa. Lähimmäksi pääsee ehkä Jarkko Ruutu.

Mieleen tulevat myös Leo Komarov sekä Pillu. Edellinen on valitettavasti jo karannut budjetin raameista, ja jälkimmäisen päättynyt pudotuspelikevät herättää kysymyksiä. Kanadan MM-kisojen jälkeen olisin vielä repinyt käteni irti ja ojentanut sen Pihlströmille, jos miehen olisi sillä saanut HIFK:hon. Enää en luopuisi raajoistani yhtä varauksettomasti.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Phillu pelailee Nykäskylässä jatkossakin, ellei sitten siirry ulkomaille. Teki jatkosopparin tuossa talvella. Komarov on vain kaukainen haave tähän sadomasoliigaan, sillä on seuraava etappi urallaan lännessä. Lennun lähtö kyllä kirpaisee. Mutta, suurimmat kysymysmerkit hyökkäyksen osalta lepäävät vaihteeksi senttereiden osalta, kuka jatkaa ja ketkä tulevat uusina jamppoina kuvioihin mukaan?
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Veskarin osalta ihmetyttää edelleen Juuson kova ja vakaa kunto illasta toiseen. Noilla näytöillä jatkakoon kernaasti ensi kaudellakin.

...ja tähän vielä vahva komppaus. Ollaan tilanteessa, jossa HIFK:n (!) ykkösmaalivahti pelaa finaaleissa pudotuspelien parhaalla torjuntaprosentilla. Itse asiassa nyt jokaisen tulisi pidättää hengitystään ja lakata vaihtamasta alusvaatteitaan, jotta taika ei murru. Vakavasti puhuen, todellakin jatkoa Riksmanille. Planeetat eivät ole tässä asennossa kuin ehkä kerran 12 vuodessa.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Eikös Riksmanilla ole sopimus ensi kaudelle? Ainakin jatko-ajan mukaan mukaan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kaksi vuotinen sopparihan Juusolle rykäistiin heti alkuunsa ja ai että sitä itkun määrää, joka siitä syntyi täällä JA:ssa. Saatoin jopa itsekin olla mukana siinä, ei pysty muistamaan ja ei kovin paljon enää kiinnostakaan...

Riksmanille pitäisi saada sitten ensi kaudeksi sellainen pari kakkoseksi, joka pystyy pelaamaan hyvällä tasolla sellaiset 20 matsia (Lunkka vol. 2, saa tosin olla huomattavasti nuorempi).
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Suomessa Wirtanen tuskin pelaa muualla ensi kaudella, joten jos Amerikka tai Venäjä vie PW:n isolla rahalla, niin miten saat siitä Nybarin syyn?

No jos IFK kuhnailee ja säästelee markkoja niin kyllä se jonnekin Lukkoon tai Narreihin häipyy. Mutta itsekin toivon ja oletan, että ensi kaudesta kun puhutaan niin Enska ja PW on IFK:n miehiä. Mikään tässä bisneksessä ei ole varmaa ja jos vähän turailet niin se on bye bye.

Mutta nyt kohta tv:t päälle ja valmistautumaan FINAALIIN. Launtaina sitten taas bunkkeriin.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisiko ollut viime viikon Veikkaaja, jonka mukaan IFK ja PW olivat/ovat todella lähellä jatkosopimusta. Eihän noista lehtijutuista ja huhuista koskaan tiedä, mutta Wirtasen jatko olisi kyllä tärkeä homma.
 

lacket

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frölunda & HIFK
Haluaisin nähdä ensi kaudella HIFK:n kanssa sopimuksen tehneen Mika Partasen joka tällä hetkellä pelaa Kanadan OHL:ssä. Häneltä löytyy kädet ja pystyy myös taklaamaan hyvin. Pituutta ja painoa kaverilta löytyy 188cm ja 92kg verran. Pelannut hyvin rapakon takana nyt pudotuspeleissä. Se mikä on hyvä tässä kaverissa niin osaa myös puolustaa, siksi hän on joutunut puolustvampaan rooliin rapakon takana mutta mikäs siinä. Ei se ikinä huono asia ole jos hyökkääjä osaa myös puolustaa jonkun verran.
 

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä Märkä-Simo on huomattavasti kovempi ja lennumaisempi taistelija kuin kumpikaan mainitsemistasi.

Mielestäni kaksikko Märkä-Pillu on kyllä tässä suhteessa aika tasaväkinen. Kumpikin on tarvittaessa valmis panemaan kaiken likoon vaikka huulet turvoksissa.

Pahoitteluni naislukijalle jutun rasvaisuudesta, sanaleikki vei mennessään.
 

#76

Jäsen
Riksmanille pitäisi saada sitten ensi kaudeksi sellainen pari kakkoseksi, joka pystyy pelaamaan hyvällä tasolla sellaiset 20 matsia (Lunkka vol. 2, saa tosin olla huomattavasti nuorempi).
Eikös siellä ole joukkueessa kasvamassa uusi lupaus suoraan Bauhausin työkaluhyllystä, josta uusi maalivahtivalmentaja JL leipoa uuden NHL-tähden...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös