Joukkueen rakennus kaudelle 2011–2012

  • 794 084
  • 2 691

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Onko tämä Nico Aaltonen niin poikkeuksellisen lahjakas ja hyvä, että kannattaa hankkia ulkopuolelta viemään peliaikaa jo edellä mainituilta omilta pojilta eli Laaksoselta ja Mäkilältä? Tätä valmennusjohtokin on joutunut pohtimaan ja jos on päätynyt Aaltosen hankkimaan niin silloin vastaus on kyllä.

En nyt muuten osaa tuohon kommentoida, mutta aika poikkeuksellinen lahjakkuus tuo Aaltonen taitaa olla. Tosiaan oli nuorten maajoukkueen kapteenina MM-kisoissa ja käsittääkseni kuului aikoinaan IFK:n tulevaisuuden toivoihin. Toisin sanoen, ei mies Raumalle minään junnujen jämämiehenä Helsingistä siirtynyt. Niin ja kuten sanottu, ei noita alle 20-vuotiaiden kisoja käyneitä ja varsinkaan joukkueen kapteenina tulosta tehneitä kavereita ihan jokaisen seuran omista junnuista löydy. Viimeisellä viittasin edustusjoukkueiden nykyisiin kokoonpanoihin.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Karriin on luottaminen tässä asiassa. Jos tulee, niin tervetuloa vaan ja annetaan reilu mahdollisuus. Toivottavasti se potentiaali onnistutaan kaivamaan esiin, mikäli Ässä-paitaa ensi kaudella kantaa.

Ihan hyvä se on olla leveyttäkin ringissä, kun kai tuolta junnuista ei hirveästi olla hyökkääjäpaikoille tunkua Virkkusen ja Ruisman lisäksi. Siis ainakaan ensi kaudelle.

Kylläpäs "nukuttu" auttoi kummasti ajattelemaan tilannetta selkeämmin :)
 
Viimeksi muokattu:

Andy Burglary

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitä Saloseen tulee, niin taisi aikanaan tulla valituksi koko Suomen lahjakkaimmaksi pelaajaksi omassa ikäluokassaan. Eli kyllä Salonenkin lupaava on ollut, jos Aaltoseen verrataan. Ja jos Aaltonen nyt NIIIIN lupaava kerran on, niin miksi Lukko luopuu hänestä?
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Mitä Saloseen tulee, niin taisi aikanaan tulla valituksi koko Suomen lahjakkaimmaksi pelaajaksi omassa ikäluokassaan.
Ihan saman palkinnon on Aaltonen saanut omassa ikäluokassaan.

Ja kyllä se vaan niin on että jotain parannusta on saatava aikaan pariin viime kauteen nähden jotta Ässistä paikan saisi napattua. Sillä että on pelannut Salmisen kanssa kaksikymppisten ykkösketjussa ei vaan voi kolme vuotta kisojen jälkeen ottaa automaattista paikkaa missään liigajoukkueessa jos ura on polkenut paikallaan sen jälkeen. Vertailun vuoksi katsokaa vaikka Salmisen tilastoja.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sinä nyt et selvästi tiedä koko pelaajasta yhtään mitään, mutta toki saat olla mitä mieltä haluat. Enkä minä ole väittänytkään että Aaltonen jotenkin automaattisesti ajaisi jonkun ohitse vaan pidän häntä kilpailua tuovana syvyyshankintana ja siihen sabluunan hän olisi kyllä erittäin hyvä. Ja mitä näyttöihin tulee, niin onko meillä paljonkin omia junnuja jotka olisivat ylipäätään pelanneet U20 - maajoukkueessa?

Mitäpä Aaltosesta pitäisi tietää, joskus ollut ehkä lupaava nuori mutta polkenut paikallaan viimiset pari vuotta. Ethän sinä väittänytkään että menisi omien ohi, mutta joku täälä oli o sijoittamassa Aaltosta kolmosen laitaan, ohi jopa Yetmanin. Jos pystyy, niin paikan saa korkeammalta pelaamalla, ei todellakaan automaattisesti. Nelosen laidassa Mutasen edellä voi olla kauteen lähettäessä mutta ei sekään mikään automaattinen paikka todellakaan ole.

Ja ihan oikeasti, mitä arvoa on kolmen vuoden takaisilla U20 näytöillä, jotka eivät nekään mitkään maailmaa mullistavat ole. U18 + U20 pelejä on alla 16 ja pinnat 5. Vertaappa vaikka SuperSakkeen ja mieti sen jälkeen mikä on junnumaajoukkueen painoarvo kolmen vuoden jälkeen, aivan, ei sitten mikään. Jotkut kehittyy jotkut ei.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei jumalauta! Täytyy olla todella hämmästynyt tästä itkun määrästä Nico Aaltosen MAHDOLLISTA Ässäpestiä silmällä pitäen. Jätkä täyttää tänä vuonna 23-vuotta, on yksi ikäluokkansa lupaavimmista pelaajista eikä mitään asiaa Pataan, kun täällä on Mäkilä ja Mutanen? Anna mun kaikki saatana kestää. Jengi on täällä vuosi vuodelta enemmän pihalla ja sekaisin.

Muutama kausi sitten Nico Aaltosen tapaiset pelaajat eivät olisi kusseetkaan Porin suuntaan. Nyt pyörii sentään vahva huhu, joten eteenpäin ollaan menty. Nämä ovat juuri niitä "jorilehteröitä", jotka eivät syystä tai toisesta ole vielä lyöneet läpi, mutta valtava potentiaali realisoituu kyllä ennemmin tai myöhemmin. Toivottavasti tämä tapahtuu Ässissä, vaikka se ei nyt monille jostain kumman syystä tunnu kelpaavan.
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Mitäpä Aaltosesta pitäisi tietää, joskus ollut ehkä lupaava nuori mutta polkenut paikallaan viimiset pari vuotta.

Jotkut kehittyy jotkut ei.
Heh heh! Mikä visionääri. Ollut joskus lupaava (eli hyvä kehityskelpoinen pelaaja, joka omaa poikkeuksellista lahjakkuutta). Jotkut kehittyy, jotkut ei. Annetaan nyt edes mahdollisuus. Kaveri on sentään syntynyt vuonna 1988!!
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ei jumalauta! Täytyy olla todella hämmästynyt tästä itkun määrästä Nico Aaltosen MAHDOLLISTA Ässäpestiä silmällä pitäen. Jätkä täyttää tänä vuonna 23-vuotta, on yksi ikäluokkansa lupaavimmista pelaajista eikä mitään asiaa Pataan, kun täällä on Mäkilä ja Mutanen? Anna mun kaikki saatana kestää. Jengi on täällä vuosi vuodelta enemmän pihalla ja sekaisin.
Koittaa saa, mutta mun mielestäni taistelee Mäkilän ja kumppaneiden kanssa pelipaikasta ainakin lähtökohtaisesti. Missään nimessä millekään Aaltoselle ei voi luvata varmaa pelipaikkaa vaan se on itse otettava. Joku tryout olisi fiksu, mutta eipä taida kaveri sellaiseen vielä suostua.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ja jos Aaltonen nyt NIIIIN lupaava kerran on, niin miksi Lukko luopuu hänestä?

Se on varmaan homo tai jotain vielä pahempaa. Pelaajassa on pakko olla joku vika jos Ässät kerran hänet hankkii.

Mistä muuten käsitys että Lukko luopuu Aaltosesta? Eihän ne ole luopumassa Raannastakaan ja silti Raanta on tulossa tänne.

Ja mitä noihin roolituksiin tulee, niin eiköhän Aaltonen ole itsekin realisti sen suhteen millaista roolia hän voi lähtökohtaisesti tavoitella. Täällä käy taas alemmuudentuntoinen mutina "että sille on luvattu joku paikka koska ei se muuten tänne tulisi", mutta muistetaan nyt että Ässät oli runkosarjan kakkonen eikä ole lähtökohtaisesti sen huonompi seura kuin Lukkokaan. Aaltonen ei todellakaan ota täältä pelipaikkaa automaattisesti, tajutkaa nyt edes se.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ja ihan oikeasti, mitä arvoa on kolmen vuoden takaisilla U20 näytöillä, jotka eivät nekään mitkään maailmaa mullistavat ole.

Ihan oikeasti, ne ovat taustatietoa jotka antavat hieman osviittaa siitä mikä pelaaja tänne on tulossa. Ei niillä tietenkään tämän päivän kannalta mitään merkitystä ole eivätkä ne takaa mitään paikkaa tai ole peruste kenenkään pestaamiselle, mutta nostin ne vaan esiin koska jotkut ovat välittömästi tuominneet Aaltosen tusinamieheksi joka ei missään tapauksessa voi mennä omien junnujen edelle. Edelleen: meillä on joukkueessa kaksi omaa kasvattia jotka ovat ylipäätään pelanneet U20 - kisoissa, Jyrkkiö ja Armia. Tästä voi päätellä ainakin sen ettei Aaltonen ihan turha jätkä ole vaikka varsinainen läpimurto liigassa onkin tekemättä. Statukseltaan hän on samantyyppinen hankinta kuin Miko Malkamäki oli vuosi sitten.

Meiltä lähti hyökkäyksestä neljä vakiomiestä ja junnuista ei ole tulossa ainakaan ketään välitöntä paikkaajaa. Näin ollen voisi äkkiä ajatella että me tarvitsemme neljä uuttaa hyökkääjää ja kaikki niistä eivät voi olla 1 - 2 ketjun miehiä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Täällä käy taas alemmuudentuntoinen mutina "että sille on luvattu joku paikka koska ei se muuten tänne tulisi", mutta muistetaan nyt että Ässät oli runkosarjan kakkonen eikä ole lähtökohtaisesti sen huonompi seura kuin Lukkokaan.

Sano mitä sanot, mutta väitän etteivät Ässät rahalla Aaltosta (jos siis on ylipäätänsä tulossa) Pataan houkuttele vaan nimenomaan suuremmalla vastuulla ja peliajalla kuin mitä Lukko olisi tarjonnut. Sama koskee Raantaa: Ässissä hän on lähtökohtaisesti 1.veskari, Lukossa olisi ollut lähtökohtaisesti 2.veskari.

Tässä ei ole mitään väärää. Yhdessä loistokaudessa Ässien vetovoima tai maksukyky ei ole kuitenkaan mihinkään potenssiin X pompannut.
 
Viimeksi muokattu:

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
En oikein jaksa käsittää mitä täällä vauhkotaan Aaltosesta vaikka mitään lähteellistä tietoa kaverin tänne saapumisesta ei edes löydy ja miestä ollaan oltu viemässä Tapparaan. Jos Aaltonen tänne kuitenkin saapuisi niin ymmärtäisin hankinnan täysin. Aaltonen on ainakin omaan silmään pistänyt loistavana, taistelevana alivoimapelaajana ja sellainen aukko tuosta rosterista löytyy.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sano mitä sanot, mutta väitän etteivät Ässät rahalla Aaltosta (jos siis on ylipäätänsä tulossa) Pataa houkuttele vaan nimenomaan suuremmalla vastuulla ja peliajalla kuin mitä Lukko olisi tarjonnut.

Houkutukset ovat yhtä, todellisuus toista. Jos Aaltonen on yhtään realisti, hän ymmärtää kyllä itsekin ettei hän täältä automaationa saa sen enempää kuin Lukostakaan. Jos hän olisi halunnut välittömästi isomman roolin ja vastuun, hän olisi voinut siirtyä Saipaan.

Ässien vetovoima ei ole varmasti taivaisiin noussut, mutta eron on kuitenkin huomannut vaikka vuoteen 2009 ja sitä edeltävään aikaan. Ihan kuten Näkkäri sanoi, muutama vuosi sitten nuoret, oikeasti lupaavat liigapelaajat eivät edes sylkäisseet tänne päin (pl.Huhtala, jonka kummisetä Hirsimäki on). Pikkuisen suhteellisuuden tajua kaipaisin näihin kritisointeihin.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ässien vetovoima ei ole varmasti taivaisiin noussut, mutta eron on kuitenkin huomannut vaikka vuoteen 2009 ja sitä edeltävään aikaan. Ihan kuten Näkkäri sanoi, muutama vuosi sitten nuoret, oikeasti lupaavat liigapelaajat eivät edes sylkäisseet tänne päin (pl.Huhtala, jonka kummisetä Hirsimäki on). Pikkuisen suhteellisuuden tajua kaipaisin näihin kritisointeihin.

En väittänytkään sen olevan yhtään huono asia, että lupaavia pelaajia saadaan muista joukkueista Ässiin, oli hankinta keino sitten raha ja/tai suurempi vastuu. Eikä Ässät siihen ensi kaudella kaadu vaikka joukkueessa olisi lisänä yksi "aaltonen" tai vaikkapa ei-niin-lupaava "honkanen". Runko on hyvin kasassa ja mielestäni suurin yksittäinen kysymysmerkki/t seisoo maalinsuulla.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Aaltosesta vielä sen verran että veti hyvän harjoituskauden viime kesänä ja alkusyksyn harjoitusotteluissa oli aika pirteä. Ihan hyvää vauhtia oli menossa kolmoskenttään, mutta sitten paha loukkaantuminen osui kohdalle.

Pääsi keväällä taas ihan hyvään iskuun, muutamassa pelissä kolmonen Kivimäki-Kauvosaari-Aaltonen oli jopa erittäinkin hyvä. Ihan ei sitten rutiinitaso riittänyt pudotuspeleissä, etenkään HIFK-sarjassa ei kuntokaan tainnut enää (loukkaantumisesta johtuen) olla ihan kohdillaan.

Potentiaalia on, ja varmasti maiseman vaihto tekee hyvää.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sama koskee Raantaa: Ässissä hän on lähtökohtaisesti 1.veskari, Lukossa olisi ollut lähtökohtaisesti 2.veskari.

Sen verran pitää korjata, että lukkojohto on useaan otteeseen sanonut, että Raanta olisi ollut ensi kauteen lähdettäessä heidän ykkönen. Nyt tehtiin tottakai isolla rahalla jatkoa Noroselle, kun Raanta päätti lähteä Poriin. Toki hän on varmasti seurannut tilannetta ja tietää kuinka Ässistä on nyt maalivahdit noussut parrasvaloihin jo pari kautta putkeen. Varmasti fiksu veto tulla kotoa pois monessakin mielessä, mutta ykköseksi siis lukko häntä kaavaili.

Mikäli Aaltonen on Ässiin tulossa niin tottakai on silti selvää ettei kaveri aloita nelosessa. Mikään ei silti estä häntä sinne putoamasta ellei peliesitykset ole tarpeeksi hyviä ylemmäs. Tämä on tottakai normaalia toimintaa jokaisessa joukkueessa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Sen verran pitää korjata, että lukkojohto on useaan otteeseen sanonut, että Raanta olisi ollut ensi kauteen lähdettäessä heidän ykkönen. Nyt tehtiin tottakai isolla rahalla jatkoa Noroselle, kun Raanta päätti lähteä Poriin.

Uskon, että Noroselle oltaisiin tehty soppari, olisi Raanta jatkanut eli ei. Raanta ei ole vielä tarpeeksi "kova nimi" kettujen ykkösmaalivahdiksi vaan sinne tarvitaan jo kannuksensa ansainnut maalivahti. Ässillä taas on hieman toisinpäin, eli tänne kelpaa nuori lupaava maalivahti, joka ei ole vielä suurelle yleisölle kova nimi. Ei ollut Rynnäs tai edes Kilpeläinenkään ennen tätä kautta.

Toivottavasti Raanta ja Järvenpää riittävät, ettei tarvitse joulukuussa raahata isolla rahalla jotain keikkamiestä maalia tilkitsemään.

Mikäli Aaltonen on Ässiin tulossa niin tottakai on silti selvää ettei kaveri aloita nelosessa. Mikään ei silti estä häntä sinne putoamasta ellei peliesitykset ole tarpeeksi hyviä ylemmäs.

Kolmosketjuun on todennäköisesti alkuun kaavailtu ja jos tulee niin soppari on varmasti enemmän kuin yksi vuosi, vaikkapa luokkaa 2+1. Tällä viikolla tiedetään enemmän.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Sama koskee Raantaa: Ässissä hän on lähtökohtaisesti 1.veskari, Lukossa olisi ollut lähtökohtaisesti 2.veskari.

...

Tähän on pakko tarttua sen verran, että tiedän satavarmasti, että Raannalle olisi Lukossa tarjottu lähtökohtaisesti ykkösen paikkaa. Sen takia niin suuttuivatkin kun silti Poriin livahti. Saatat toki olla siinä mielessä oikeilla jäljillä, että Raanta uskoo Ässissä varmemmin myös pysyvänsä ykkösenä kuin Raumalla, jossa uusi mies voidaan tempaista ulkomailta rahan voimalla kesken kauden.

Muuta: Aiemmin jo totesin Honkasen olevan varma siirto, ja nyt kaikille Aaltosesta vääntäville sellaista "herkkua", että tosiaan tulee Poriin.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Muuta: Aiemmin jo totesin Honkasen olevan varma siirto, ja nyt kaikille Aaltosesta vääntäville sellaista "herkkua", että tosiaan tulee Poriin.

Eli homma alkaa olla ensimmäisen "massiivisen" osalta aika selvillä, mikäli näihin syväkurkkuihin olisi kerrankin uskomista. Jokohan huomenna toimisto päästää meidät fanit piinasta ja pitää tiedoitustilaisuuden?
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Kyllähän Aaltonen potentiaalinen pelaaja - ainakin on ollut. Mielestäni Aaltosen ainoa vahvuus on hyvä liike, mutta missään muussa hänellä ei erityistaitoja ole. Pelisilmä ja laukaus sekä ylipäätänsä maalien tekeminen / maalipaikoille pääsy on mieheltä liigatasolla heikkoa suorittamista.

Potentiaali kun vertailee niin esimerkiksi samanikäinen Samuli Kivimäki on mennyt heittämällä Aaltosen ohi. Ehdottomasti täyte- tai leveyspelaaja 3.-4.kenttiin.

Toki on aina mahdollista, että maiseman vaihdos piristää miehen uudelle tasolle, mutta tuskinpa 40 km matka pohjoiseen Nicolle käsiä ja laukaisutaitoa tuo.

Honkanen on aika pitkälle vitsi liigassa, mutta Raanta on hyvä satsaus tulevaisuuteen mikäli soppari on vähintään kaksivuotinen.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Eli homma alkaa olla ensimmäisen "massiivisen" osalta aika selvillä, mikäli näihin syväkurkkuihin olisi kerrankin uskomista. Jokohan huomenna toimisto päästää meidät fanit piinasta ja pitää tiedoitustilaisuuden?

Kyllähän tänä nettiaikana nämä etukäteistiedot ovat aika selviä olleet.. eli siis ensimmäisen viisikon pläjäyksessä saadaan Raanta, Aaltonen, Honkanen ja parit omat junnut..

Toivottavasti tämä asia todellakin julkistetaan jo huomenna, ei ole ainakaan syytä enää pantata kun nimetkin ovat jo kohtuu kovalla varmuudella selvillä, ja levinneet palstoilla jo pitkään.. alkaa asian uutisarvo jo kärsiä pahaa inflaatiota
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli olisko oikea lista:

Raanta
Honkanen
Aaltonen
Virkkunen
Taimi ja/tai Kekki

Noh ainakin olisi peräpää koossa jos Taimenkin sopimus olisi mukana. Ja varmaan onkin kun ei pojasta ole kuulunut pitkään aikaa mitään, että olisi menossa johonkin kun ei kerran Vaasassa jatka.

Caldwell-Jyrkkiö
Uusitalo-Mielonen/Tapsa/Taimi/Honkanen
Malkamäki-Kudroc

Zaborsky - X - X
Santavuori - AUK - Armia
Savinainen - Niemi - Yetman
Aaltonen/Mutanen - Sillanpää - Laaksonen/Mäkilä
Palonen - Ruisma - Virkkunen

Ihan hyvin on hyökkäyskin koossa, voidaan ainakin toimistolla keskittyä rauhassa kahden täsmähankinnan hankkimiseen ja sitten uutta kautta kohti!
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
...
Zaborsky - X - X
Santavuori - AUK - Armia
Savinainen - Niemi - Yetman
Aaltonen/Mutanen - Sillanpää - Laaksonen/Mäkilä
Palonen - Ruisma - Virkkunen

Kaks ekaa riviä täysin oikein, kolmannessa Savin tilalla speelaa Laaksonen eli Savi pelaa nelosessa. Aaltonen ei pelaa kuin nelosen hajaminuutteja silloin tällöin Mäkilän kanssa, ja muista "junnuista" ei ole kauhean hyvä fiilis.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kaks ekaa riviä täysin oikein, kolmannessa Savin tilalla speelaa Laaksonen eli Savi pelaa nelosessa.

Heh heh, vai että Savinainen pelaa Ässänelosessa kaudella 2011-12? :) Mistäs moinen arvonalennus, mielestäni Savinainen pelasi aivan hyvin kuluneella kaudella kolmosvitjassa?

Valot päälle taas, VMS:n paikka on nakutettu kolmosen laitaan. Toisessa laidassa voi sitten pelata Laaksonen tai vaikka Aaltonen, se on valmennuksen makuasia.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Heh heh, vai että Savinainen pelaa Ässänelosessa kaudella 2011-12? :) Mistäs moinen arvonalennus, mielestäni Savinainen pelasi aivan hyvin kuluneella kaudella kolmosvitjassa?

Valot päälle taas, VMS:n paikka on nakutettu kolmosen laitaan. Toisessa laidassa voi sitten pelata Laaksonen tai vaikka Aaltonen, se on valmennuksen makuasia.

Jo vain, hyvin pelasi ketjussa, josta lähti kaksi palasta kolmesta maailmalle. Siksipäs lähtisin katsomaan kuka on paras Niemen ja Yetmanin kanssa, VMS tuskin sopii tähän ketjuun, Laaksonen toisi köyhänmiehenJoensuun ainakin kokonsa ansiosta. JL maskimies ja kulmavääntäjä, Yetman sniperi ja Niemi hoitaa pelinrakennuksen.

VMS pelasi hyvin, mutta ei roolia taida löytyä kuin alivoimalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös