Joukkueen rakennus kaudelle 2010–2011

  • 850 141
  • 3 474
Tila
Viestiketju on suljettu.

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Nyt alkaa jo hieman hirvittää alleviivattu kohta....

Ainoa positiivinen kulma asiassa on se mahdollisuus, että puuttuva(t) lenkit ykköskenttään on jo kiinnitetty ja julkaistaan sitten kun ko. pelaajien pelit loppuvat tältä keväältä. Muuten ei olla taaskaan opittu edellisistä vuosista mitään vaan odotellaan ja kattellaan löytyiskö markkinoilta hiukan syssymmällä jokin "helmi" (Piros tms.).

Moniko oikeasti uskoo että Hirsin työpöydän laatikosta löytyy ensikauden 1-kentän laitureiden sopparit...?
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Toisaalta voi esittää toisenkin kysymyksen. Eli kuinka monella liigajoukkueella on tällä hetkellä ensi kauden joukkue valmiina kolmea-neljää pelaajaa lukuun ottamatta (olettaen, että Pasi Salonen tulee Ässiin, kuten Veikkaaja/SK jo ovat uutisoineet)? Kyllä mä näkisin, että meillä on asiat tällä hetkellä todella hyvin. Kenties paremmin kuin pitkään aikaan.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Eli kuinka monella liigajoukkueella on tällä hetkellä ensi kauden joukkue valmiina kolmea-neljää pelaajaa lukuun ottamatta (olettaen, että Pasi Salonen tulee Ässiin, kuten Veikkaaja/SK jo ovat uutisoineet)?

Vaikea sanoa, kun 9 SM-liigajoukkueella on vielä tämäkin kausi täysin kesken. :)

Vakavasti ottaen, tilannehan olisi muuten loistava mutta meiltä puuttuu valitettavasti juuri ne tärkeimmät (lue:kalleimmat/vaikeimmin hankittavat) kärkiosaajat lähes jokaiselta osa-alueelta. Ja jos Jussikin vielä jättää uppoavan lai... kröhöm, siis Ässät niin paikattavaa kyllä riittää. Hyvä asia on, että lupaavia nuoria on kiinnitettynä (Jyrkkiö,Huhtanen ja Sillanpää etunenässä) ensi kauden pelaavaan kokoonpanoon ja määrällisesti pelaajiakin on jo kohtuullisesti.

Aloittava Ässä-kentällinen on tällä hetkellä muodossa:

X-X(hätätapauksessa Niemi)-X
X(hätätapauksessa Kudroc)-Uusitalo
Rynnäs (todennäköisesti kuitenkin Kilpeläinen)

Aika monta Äksää on vaikka yksi Salonen sieltä tulisikin...
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Aika monta Äksää on vaikka yksi Salonen sieltä tulisikin...


Ette kai te nyt oikeasti tosissanne usko, että Salosesta tehtäisiin Ässiin ykkösketjun mies. Jumalaare, jos mies ei Kenoveivarin vierellä saanut itsestään ton enempää irti, niin meillä olisi kyllä omastakin takaa laittaa aika monta miestä ykkösketjuun ennemmin.

Onhan se tietysti niin, että ei täällä huutelu kovinkaan paljoa auta, jos valmennusjohto on päättänyt näin miehen kohdalla. Toivottavasti saataisiin hieman erilaista kalustoa ensi vuodelle ns vahvistusruutuihin, koska samankaltaisia on jo olemassa. Salosta en näe kyllä minkäänlaisena vahvistuksena. Mieshän on lähtökohtaisesti kolmosketjun mies, ei yhtään parempi. Toivottavasti sitä huhuttua sopimusta ei ole tai sitten olisin miehen kohdalla totaalisen väärässä.

Ps Tää lainaus ei sitten ollut kohdistettu.
 
Uskon mitä luultavimmin tapahtuvan näin Ässien ensi kauden joukkueen rakennuksessa ja pelaajahierarkiassa kauden kuluessa:

Puolustus ja maalivahdit on nyt mielestäni Porissa ensi kaudeksi valmiina. Siinä mielessä hyvä tilanne siis, ettei hankinnoissa tule enää keskittyä kuin hyökkääjiin. Siellä joukkueen menestykseen vaikuttaa erittäin suuresti sentteripeli. Ja siellä suuri ongelma on hankittavan sentterin rooli. Hyökkäys- vai puolustuspäässä vastuuta ottava sentteri? Ja kuten todettua, on oman pään suojeleminen yleensä maalien tekemistä yksinkertaisempaa. Siis mielestäni tällöin Ässillä on vaihtoehtona vähentää päästettyjen maalien määrää ja pyrkiä hankkimaan tätä tavoitetta yllä pitävä sentteri.

Faktalta vaikuttaa se, että ensi kaudeksi Ässissä on jo kolme sentteriä pelaavaan kokoonpanoon. Tämän kolmikon(Niemi-Kuparinen-Sillanpää) lisäksi tarvittaisiin tosiaan hyvä oman pään sentteri, joka kantaisi vastuuta tiukoissa tilanteissa ja näin voisi auttaa oman pään panoksellaan voittamaan pelejä. Lisäksi kyseisen sentterin toivoisi olevan varma, voittava aloittaja. 2-3sentterin roolia tarjolla, joissa molemmissa melko samaa peliaikaa. Laidoille pelaajaringissä jo olevat ahertajat Savinainen+Mäkilä. Tavoitteena ketjulle olisi plussalla alkava teholukema ja mahdollisimman vähän maaleja omaan päähän.

Ongelmana tälläisen hankinnan jälkeen on, että luultavimmin Niemen on otettava ykkös-sentterin vastuu koko kaudeksi. Sitten vain on toivottava äijän jaksavan vaativassa roolissa syksystä kevääseen asti Kuparisen ja uuden hankinnan ottaessa 2-3 sentterin roolit. Potentiaalia häneltä löytyy ja uskon 100%:sti hänen sitä viittaa menestyvästi tulevaisuudessa kantavan. Toivottavasti se tulevaisuus on jo sitten ensi kaudella. Ykkösessä sitten olisi uusille ratkaisijoille laitapaikat vapaana nykyjoukkueen ulkopuolelta.

Ensi kaudella Sillanpää voisi paineitta pelata sitten nelosessa +/-nollaa pyrkien saamaan mahdollisimman paljon lisää oppia/kokemusta älykkäänä miehenä tältä puolustuspään spesialisti-sentteriltä. Toivottavasti ajoittain saa myös vastuuta ja onnistumisia hyökkäyspäässä, jolloin matka Ässien JPHytöseksi voisi jatkua. ;) Laidoille pelaamaan ilman paineita, mutta varmuutta oman pään kautta hakien nuoria omia sopimuksen alaisia porilaisia.

Toivotaan Kupariselle hyvä kesätreeni alle ilman loukkaantumisia. Siinä olisi hyvin Niemelle tukea antava sentteri hyökkäyspäähän. Täyden kauden pelatessaan +40 pistettä olisi mahdollista. Tällöin miehestä voi olla hyötyä, riippuen +/--lukemasta. Sitä varten hänen rinnalleen on vain etsittävä markkinoilta puolustuspäässä hyvin pelaava laituri. Huhtala olisi 20maalia lähentelevä kakkosen täydentävä laituri.

Tällä hetkellä vahvoissa huhuissa pyörivä Salonen ei oikein tunnu löytävän omasta hahmotelmastani roolia muualta kuin ykkösen laidasta. Mieluummin saisi siis pysyä huhuna.

Näin siis rakentuisi minusta nykysopimukset ja -huhut huomioiva ja voittoihin hyvän oman pään pelin kautta pyrkivä kokoonpano Porissa ensi kaudeksi:

1. aaa-Niemi-Salonen
2.Huhtala-Kuparinen-bbb(Viinanen?)
3.Savinainen-ccc(Hauhtonen?)-Mäkilä
4.Huhtanen-Sillanpää-Palonen

aaa:n tulee olla kova pelaaja Ässissä hyökkäyspäässä, mutta myös tunnollinen puolustussuuntaan. Kovaa hintalappua(ala Piros) hänelle siis. bbb ja ccc saisivat olla niitä oman pään spesialisteja ja rutinoituneita liigapelaajia(ulkomaat käy myös, jos arpa kohtalon ei ole arvaamaton). Näistä heitän ihan mieleeni tulevina niminä liigasta Mika Viinasen ja Janne Hauhtosen, joista löytyy asennetta,rutiinia&johtajuutta nuorille sekä hyvää puolustuspään peliä ja osaamista noissa rooleissa riittävästi myös vastustajan päähän. Aloitustaidoista tosin ei ole riittävää havaintoa. Siitä siis tehtävä scouteille. Lisäksi Savinaisen&Viinasen monipuolisuus hyvä asia kokoonpanon elämistä ajatellen. Mestiksestä sitten paikkaamaan Laaksonen, Virkkunen sekä potentiaalinen kehitettävä Mestis-pelaaja tryoutin kautta halpaan sopimukseen. Zaborskylle olisi paikka Salosen tilalle, jolloin säästyisi (mahdollisesti - NYR?) rahaa sekä ykköseen tulisi luultavasti enemmän tehopisteitä ja yritystä/tahtoa.

Puolustuksessa Uusitalolle ja Kudrocille kovat peliminuutit. Mielonen ja Jyrkkiö(yv:n kautta) auttavat vastuun jakamisessa. Määttä ja Mahlamäki pienimmillä minuuteilla kuusikosta. Sammalkangas paikkaa loukkaantumisissa ja henkisen tauon tarpeen sattuessa nuorille pakeille. Rahkolalle&Taimelle vastuullisia kehitysaskelia liigaan Mestiksessä. Itselle parit maistuivat parhaimmilta tällä hetkellä näin:

Uusitalo-Mielonen
Jyrkkiö-Kudroc
Malkamäki-Määttä

Neljä paikkaa siis auki nykysopimukset ja -huhut huomioivassa ja voittoihin hyvän oman pään pelin kautta pyrkivässä kokoonpanossa. Näistä Salosella tosin on sitten huhuissa vahva kiinnitys jo yhteen paikkaan. Zaborsky olisi henk.koht. mieluisa yllätys hänen tilalleen.

Näillä kentällisillä sekä nykyisellä maalivahtikolmikolla/-kaksikolla uskon vakaasti playoffien palaavan Poriin vuodeksi 2011.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kappas, Ässäjohtokin on samoilla linjoilla kuin mitä itse olen höpötellyt Niemestä ja ykkössentterin tontista:

"– Lähtötilanteessa Mika Niemi ei voi olla meidän ykkössentteri. Se ei ole hänen kehitykselleen optimaalinen tilanne. Hyvän debyytin jälkeen ensi kausi on odotusten takia hänelle muutenkin vaikea." -Rautakallio SK24.fi

Genoway ei ole tulossa, kuten odottaa saattoikin, mistä lie moinen huhukin lähtenyt liikenteeseen? Zaborskyn ja Milamin jatkot auki yms yms

http://www.satakunnankansa.fi/cs/Sa...ikkeli/assat+katselee+pohjois-amerikkaan.html

"Tähtihankintoja ei kannata odottaa. Nyt eletään muutoksen aikaa. Haemme ensi kaudeksi paremmin liikkuvaa, luisteluvoimaisempaa ja kilpailullisempaa joukkuetta."
 
Viimeksi muokattu:

reaper78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HIFK
Genoway ei ole tulossa, kuten odottaa saattoikin, mistä lie moinen huhukin lähtenyt liikenteeseen? Zaborskyn ja Milamin jatkot auki yms yms

No toisaalta eihän Ässät voi ilmoittaa tässä vaiheessa että Genoway olisi tulossa, kun kausi on kesken. Toisaalta olisihan siinä voitu todeta hänen olevan mielenkiintoinen pelaaja tms. Mutta ilmeisesti hintalappu on liian suuri..

Kyllä tässä ihan järkilinjalla ollaan ilmeisesti liikenteessä. Pahoin vain pelkään että nyt ollaan sokaistuttu tuossa "Kun lukkokin onnistui ulkkarihankinoissaan" -hankintatavassa. Zaborsky jos saataisin jatkamaan Milamin kanssa, niin tuossa olisi parille pohjoisamerikkalaiselle pelaajalle tilaa vielä mukavasti.
 
Kuten Rautakallio totesi, niin rahat eivät riitä tähtiin. Mielestäni Derek Damonia voisi sopivalla hinnalla harkita. Sopimus Kasselin kanssa päättyi, eikä uutta ole ainakaan sieltä tulossa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
No toisaalta eihän Ässät voi ilmoittaa tässä vaiheessa että Genoway olisi tulossa, kun kausi on kesken. Toisaalta olisihan siinä voitu todeta hänen olevan mielenkiintoinen pelaaja tms. Mutta ilmeisesti hintalappu on liian suuri...

Nämä Genowayt ja Kuuselat ovat aivan liian suuria kaloja Ässien verkkoon, milloin Pataan on ylipäätänsä tullut toisesta SM-liigajoukkueesta ykköskentän pelaaja?

Todennäköisesti tässä mennään niin, että kun Ilveksen pelit loppuvat niin julkaistaan Salosen sopimus ja sitten toimisto lähtee kesälomille. Syksyllä sitten katsellaan mitä sieltä rapakon takaa tarttuikaan haaviin. Faneilla on näin koko pitkä kesä aikaa spekuloida ja haaveilla huippuhankinnoista.
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Mielestäni on perusteltua ja järkevääkin luoda yhden "super-vitjan" sijasta neljä tasaista ratkaisuun kykenevää ketjua. Onnistuuko Ässät tässä on toinen kysymys. Mikäli Pata tälläisellä ajatusmallilla meinaisi konkreettisesti toimia tarkoittaisi se sitä, että Salosen lisäksi joukkueeseen tulisi liittyä 3-4 (yksi näistä voisi olla Z) uutta kohtuulisen hyvää pelaajaa. Yhdellä, kahdella uudella jätkällä roosteri jää armottavan kapeaksi.

Positiivista lehden perusteella on se, että Z on itsellä kova halua jatkaa Ässissä, homma on kiinni ainoastaan NYR. Eli ei hänellä ainakaan mitään hampaankolossa Rautakalliota kohtaan ole. Milam olisi vielä mukava lisä pakistoon, alkaisi pakistossa olemaan todellakin syvyyttä.

Varmaan ennen heinä -elokuuta tässä on turha odottaa mitään ihmeempiä pelaaja-uutisia.
 
Salonen

Tulevina päivinä on hyvä mahdollisuus tarkkailla huhuissa pyörineen Salosen otteita 4-7 ottelun verran.
Luulen sieltä saatavan selvyyttä ainakin miehen asenteeseen ja kilpailullisuuteen tilanteessa, jossa seura on kusessa ja miehellä itsellään soppari (ilmeisesti) muualle.
 

spin-o-rama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Porin Kärpät, IBK Björneborg, FBKB, SuPa
BTW. onko kellään varmaa tietoa M. Marjamäen sopimustilanteesta, eli jatkuuko soppari vielä Ipan kanssa? Tulipahan vaan mieleen, että Masin lähdön syyt tietäen paluulle olisi nyt enemmän kuin hyvät puitteet. Mies osti kämpänkin Porista ennen kuin lähti Tampesteriin...

Edit. 2011 näyttäisi olevan
 
Viimeksi muokattu:

metsänpeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Positiivista lehden perusteella on se, että Z on itsellä kova halua jatkaa Ässissä, homma on kiinni ainoastaan NYR. Eli ei hänellä ainakaan mitään hampaankolossa Rautakalliota kohtaan ole.

Zaborskysta on ollut kiinnostunut Ässien lisäksi neljä muutakin seuraa, ja jos nyt vaikka Lukko lyö eteen 1,5-kertaisen rahasumman Ässiin verrattuna, niin homma on vielä pikkuisen muualtakin kiinni kuin Rangersista.

Toki itse toivon, että Zaborsky, ja Milam, jatkaisivat Ässissä.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Zaborskysta on ollut kiinnostunut Ässien lisäksi neljä muutakin seuraa, ja jos nyt vaikka Lukko lyö eteen 1,5-kertaisen rahasumman Ässiin verrattuna, niin homma on vielä pikkuisen muualtakin kiinni kuin Rangersista.

Toki itse toivon, että Zaborsky, ja Milam, jatkaisivat Ässissä.

Palkan maksaa kuitenkin NYR eikä sm-liigaseura. Eiköhän NYR intresseissä ole, että pelaajan kannattaa pelata siellä mistä saa eniten peliaikaa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Zaborskysta on ollut kiinnostunut Ässien lisäksi neljä muutakin seuraa, ja jos nyt vaikka Lukko lyö eteen 1,5-kertaisen rahasumman Ässiin verrattuna, niin homma on vielä pikkuisen muualtakin kiinni kuin Rangersista.

Kompataan tätä. Tuskin Zabolla yhden kauden perusteella mitään sen kummempia tunnesiteitä Ässiä kohtaan on syntynyt ja muistetaan vielä ne alkuvaikeudet. Lisäksi esimerkiksi Lukolla on esittää ensi kaudeksi huomattavasti Ässiä kovempi rosteri, joten menestysmahdollisuudetkin ovat aivan toista luokkaa. Rahan voimaa ei voida myöskään sivuuttaa.

Palkan maksaa kuitenkin NYR eikä sm-liigaseura. Eiköhän NYR intresseissä ole, että pelaajan kannattaa pelata siellä mistä saa eniten peliaikaa.

Yksi vaihtoehto on, että jos NYR ei näe Zabolla käyttöä tulevaisuudessa niin koko ensikauden sopimus on mahdollisuus purkaa.
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Palkan maksaa kuitenkin NYR eikä sm-liigaseura. Eiköhän NYR intresseissä ole, että pelaajan kannattaa pelata siellä mistä saa eniten peliaikaa.

Mikäli NYR:llä on intressejä Zaborskyn suhteen ensinkään, niin mieshän pelaa ensi kauden P-Amerikassa. Sen takaa jo sopimus, jota Ison Omenan Jokereihin on jäljellä vain vuosi.

Oikeasti NYR lienee jo menettänyt toivonsa Zabon suhteen, joten sopimus purettaneen. Sen jälkeen mies on, ellei ole jo nyt, vapaata riistaa. Ässät siis saanee kaivaa kuvettaan ihan kunnolla mikäli slovakki halutaan pitää.

Porilaisittain positiivista on kuitenkin se, että Zaborsky itse haluaisi oikeasti patapaidassa jatkaa.
 

metsänpeikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mikäli NYR:llä on intressejä Zaborskyn suhteen ensinkään, niin mieshän pelaa ensi kauden P-Amerikassa. Sen takaa jo sopimus, jota Ison Omenan Jokereihin on jäljellä vain vuosi.

Oikeasti NYR lienee jo menettänyt toivonsa Zabon suhteen, joten sopimus purettaneen. Sen jälkeen mies on, ellei ole jo nyt, vapaata riistaa. Ässät siis saanee kaivaa kuvettaan ihan kunnolla mikäli slovakki halutaan pitää.

Porilaisittain positiivista on kuitenkin se, että Zaborsky itse haluaisi oikeasti patapaidassa jatkaa.

Nimenomaan näin.

Ja kun muut kiinnostuneet seurat ovat Tappara, HPK ja Jokerit, niin jotenkin voisin veikata, että Ässät todellakin saa kuvettaan kaivaa. Niin mielellään kuin Tomas tietysti Ässissä pelaisikin ja luottaa ensi kauden menestymismahdollisuuksiin, niin loppujen lopuksi se on kuitenkin raha, joka puhuu.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Alkaa pelottaa todella ensi kausi. Kaikki merkit viittavat siihen, että Ässät tulee olemaan sekä paperilla että luonnossa hyvin todennäköisesti se vahvin ehdokas sijalle 14. Ilves on tietysti vielä kysymysmerkki, mutta muita liigajoukkueita vastaan olla huonossa asemassa.

Miten näin voi sanoa maaliskuussa, kun joukkue ei ole edes valmis ja muidenkaan joukkueet eivät ole vielä valmiita? Lähinnä siksi, että Ässien joukkueen ja koko organisaation rakennus näyttää etenevän sen kummemmin ilman mitään suunnitelmaa tai ainakin niin, että ainoa suunnitelma näyttää olevan kaikkien pienten ammattimaisuuteen viittavien askelten peruuttaminen.

Esimerkiksi en oikein usko, että Karri Kivellä olisi mitään suurta kompetenssiä hoitaa kesän aikainen kuntoharjoittelu. Muistissa on kuitenkin varsin hyvin Toivolan ja Kiven lähinnä puhtaisiin kokeiluihin perustuneet fysiikkaharjoitukset ja vasta hopeakaudella uskallettiin nostaa harjoitusmääriä sille tasolle, että koko kauden lento oli mahdollinen. Ja noiden määrien toistaminen voi toimia tai sitten voi olla toimimatta, nyt on kyseessä kokonaan uudet pelaajat ja maailma on muuttunut paljon viidessä vuodessa. Tälläkin kaudella nähdäkseni yksi Ässien iso virhe oli aivan liian vähäinen kauden aikainen fysiikkavalmennus, johtuen lähinnä siitä, että valmennus ei antanut Hirvoselle riittävästi tilaa. Yksinkertaisesti teoriatietämystä fysiikkaharjoituksista pitäisi olla paljon enemmän koko organisaatiossa. Lisäksi junioripuolelta ainakin kilpakiekko ikäluokat pitäisi olla suunnitelmallisen fysiikkavalmennuksen piirissä.

Toisekseen joukkueen rakennus on jälleen etenemässä ilman mitään ajatusta toimivan joukkueen rakenteesta. Osin varmaan ihan ammattitaidon puutteen takia ja osin sen takia, että joukkueen rakenteen hahmottaminen ja siihen tarvittavien palasten hankkiminen on ehdottomasti kokopäiväistä toimintaa vuonna 2010. Nyt näyttää kovasti siltä, että Ässillä tulee olemaan neljä kakkos/kolmosketjun välillä olevaa ketjua ja jääkiekkohistoria ei tunne yhtään tällä tavalla koottua menestynyttä joukkuetta. Yksinkertaisesti sen takia, että joukkueessa ei ole riittävästi taitoa hyökätä tuloksellisesti ja vielä suuremmin sen takia, että oma pää vuotaa aivan liikaa, kun puolustuspään erikoismiesten rooleja koittavat hoitaa kakkostason hyökkäävät pelaajat. Voisi ehkä verrata tilanteeseen, jossa yhdistetyn miehet ilmoitetaan sekä erikoismäkeen että maastohiihtoon. Hyvällä tuuliraolla tai loistavalla suksella saattaa jossakin kilpailussa pärjätä hyvin, mutta kyllä ne mäen ja hiihdon erikoismiehet pistävät pitkässä juoksussa turpaan ja kovaa.

Ajatellaan muita pienen budjetin joukkueita, kuten Saipaa ja Pelicansia. Saipalla on Koho ja Pelicansilla sekä Heino että Paakkolanvaara ketjuineen. Lisäksi hyökkäyspääkin kestää hyvin vertailun Ässien vastaavan kanssa, joten vaikeaa tulee olemaan. Todennäköisesti liian vaikeaa. Toivon totisesti olevani jälleen väärässä, mutta pelkään pahaa.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Nimenomaan näin.

Ja kun muut kiinnostuneet seurat ovat Tappara, HPK ja Jokerit, niin jotenkin voisin veikata, että Ässät todellakin saa kuvettaan kaivaa. Niin mielellään kuin Tomas tietysti Ässissä pelaisikin ja luottaa ensi kauden menestymismahdollisuuksiin, niin loppujen lopuksi se on kuitenkin raha, joka puhuu.

Rangersin tahtotila sopimuksen purkuun on pelkkää spekulaatiota kirjoittajien kesken. Tällä hetkellä hän on edelleen NYRin pelaaja ja jos mitään ei tapahdu Z on sitä myös ensi kaudella. Iso Jos ja mahdollisesti kun Rangers tähän päätyy tilanne on tietenkin toinen. Täytyy nyt kuitenkin muistaa, ettei Zaborsky mikä JW ole vaan ihan ok kehityskelpoinen pelaaja jolla saattaa olla valoisa tulevaisuus edessä. Kyllä hänkin sen ymmärtää, että kehitys Ässien ykkösessä vs. Lukon kolmosessa on todennäköisesti eri luokkaa. Eiköhän tähänkin tilanteeseen selvyys saada ennen kesää.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ajatellaan muita pienen budjetin joukkueita, kuten Saipaa ja Pelicansia. Saipalla on Koho ja Pelicansilla sekä Heino että Paakkolanvaara ketjuineen. Lisäksi hyökkäyspääkin kestää hyvin vertailun Ässien vastaavan kanssa, joten vaikeaa tulee olemaan.

Lisäksi käsittääkseni ainakin SaiPa on nostamassa pelaajabudjettiaan ylöspäin jopa 200-300te ensi kaudelle, joka tarkoittaa käytännössä useampaa kovan luokan pelimiestä. Lisäksi joukkueen runko pysyy Topoa ja Mielosta lukuunottamatta hyvin kasassa, vähän kuten Ässilläkin. Ei Ilveskään tule toista kautta putkeen rämpimään yhtä suossa kuin tällä kaudella eli voitaneen huoletta jo nyt sanoa, että ensi kaudeksi kilpailu "kympin sakkiin" pääsystä on entistä tiukempaa.

edit. Ja Pelicanskin on näemmä hommaamassa Ryan Kelleriä.

Niiden muutamien Ässiin hankittavien uusien avainpelaajien on siis syytä onnistua 110%, jotta sijoitus runkosarjassa paranee.
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Turha tässä on tuhkaa sirotella päälleen ja repiä vaatteita.

Veron mielipiteet ovat Apen lähdön jälkeen olleet hyvin negatiivis-sävytteisiä eikä voida puhua neutraalista suhtautumista Ässiin.

Fakta on se, että Ässien hyvät, omat juniorit ottivat viime vuonna tiikerinloikan kehityksessä eteenpäin ja jos trendi jatkuu samana en näe ainuttakaan syytä miksei Pata voisi tulevalla kaudella pärjätä hyvin verraten edellisiin kausiin. Ensiarvoisen tärkeä asia on hommata pelaajarinki tarpeeksi laajaksi jotta Bluesimainen 100 lasissa painaminen on mahdollista ottelusta toiseen.

Saipalla on edelleen 500 k pienempi pelaajabudjetti kuin Ässillä joten sen taakse ei voida mennä ensi kaudellakaan.
 
edit. Ja Pelicanskin on näemmä hommaamassa Ryan Kelleriä.

Niiden muutamien Ässiin hankittavien uusien avainpelaajien on siis syytä onnistua 110%, jotta sijoitus runkosarjassa paranee.

Ja Pelsu-vertailussa on hyvä muistaa myös maalipörssin kärkinimen, JM Aaltosen jatkopahvi.
Käykö niin, että Ässät on ainoa alemman kastin joukkue, jonka rosteri heikkenee?
Rautakallion lausuma vertaus Lukkoon ontuu juuri noiden kärkipelaajien osalta.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tälläkin kaudella nähdäkseni yksi Ässien iso virhe oli aivan liian vähäinen kauden aikainen fysiikkavalmennus, johtuen lähinnä siitä, että valmennus ei antanut Hirvoselle riittävästi tilaa. Yksinkertaisesti teoriatietämystä fysiikkaharjoituksista pitäisi olla paljon enemmän koko organisaatiossa. Lisäksi junioripuolelta ainakin kilpakiekko ikäluokat pitäisi olla suunnitelmallisen fysiikkavalmennuksen piirissä.

Samaa mieltä! Ässien organisaation suuri virhe oli jättää Hirvosen sopimus jatkamatta. Pelkään, että tästä saatetaan maksaa vielä kallis hinta. Surulliseksi vetää. Tilanteen voisi vielä koittaa korjata, jos toimistolla ymmärrettäisiin tehdä pikainen korjausliike ottamalla yhteys Hirvoseen. Jos ei enää suostuisi, niin vaihtoehtoisesti voisi palvelua koittaa ostaa Hakkaraisen Harrin uudesta firmasta Lappidocista. (Hirsimäki ja Rautakallio, miettikää ja ottakaa yhteys: http://www.lappidoc.com ).

Jos fysiikkavalmennuksessa annetaan paljon eteen sen sijaan että saataisiin materiaalieroa päin vastoin kurottua kiinni, ollaan huolestuttavalla tiellä. Vanhan kunnon Paven kirjan sanoin: On totuuden aika ja on muutoksen aika!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös