Joukkueen rakennus kaudelle 2009-2010

  • 1 547 785
  • 4 530
Tila
Viestiketju on suljettu.

Bergfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kousa
Älkää muuten kukaan unohtako että NHL:n harjoitusleirit päättyvät syyskuussa ja sieltähän voi sitten napsia ilman sopimuksia jääneitä laatupelaajia.

Näin tapahtuu joka vuosi, mutta kuinka monta kertaa HIFK on löytänyt täältä itselleen laatupelaajan tai pelaajan ylipäätänsä?

Nyt kyllä mielestäni kannattaisi rakentaa joukkue hyvissä ajoin ja sitten katsoa että NHL-leireiltä haettaisiin vain jotain täsmähankintoja, jotka eivät olisi pakollisia hankkia.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No jos Jergus ei kelpaa HIFK:lle niin eihän siinä mitään. Majesky/Lupaschuk sitten. Onhan se nyt vittu päivänselvää, että toi meiän pakisto kaipaa, ei vaan suorastaan parkuen alahuuliväpättäen rukoilee lisävahvistusta, jotka ei ole mitään walsheja tai jillsoneita vaan kovia vahvistuksia.

Mikä helvetti siinä on että joka vitun kausi pitää antaa tasoitusta ohuella pakistolla? Bono tai Söde kylmäksi syksyn aikana ja se on siinä. Ilman loukkaantumisia ei vaan taso riitä.

HIFK on ajautumassa taas samaan miinaan, heitin tän jo aiemmin. Pakisto. Miten me voidaan odottaa Niemisestä niin paljon? Siltähän homma siis näyttää nybarille, eikös? 'Hattu on vitun kova maalissa, menkööt jeret ja turuset muualle, mä satsaan nää fyrkat niihin leireiltä tippuneisiin.' Vittu sentään.

Ja toi Jeren markkina-arvo on HIFK:ssa edelleen niin arvokas, että jo sen luulisi kääntävän vaakaa hankinnan kannattavuuden puolelle. Vai montako kausaria nybari meinaa hankkia Clarkella(joka ei siis todellakaan ole huono hankinta)?

Tää on tätä HIFK:n laadun vaatimisen tasoa. Jerelle ei. Melart on sentään tapellut pariin otteeseen. Haverinenkin on jo niiiiiin pitkä, että ulottuu paremmin omassa päässä ronkkimaan kiekkoa. Purolinna ja Ahonen on nybarin ässät hihassa. Tsiisus sentään.

Jos nybari tuo Nordikselle 'majesky/lupaschuk' koodinimet, lupaan perua pahat puheeni. Muuten haistatan vitut(taas) koko touhulle.

KJ olis varmaan arvostanut Jeren hankintaa, eikös toi ollu Oulussa miehen suosikkipakkeja?
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Joten ei noilla Kuhdan luvuilla pääse playoffien vastuunkantajaksi, mutta kyllä Kuhta on jopa playoffeissa rautaista kakkoskenttä tasoa.
Se, että on pelannut yhdet hyvät pleijarit ilmi liekeissä olleen Harkinsin vieressä-->Ei tee Kuhdasta pelaajaaa joka on rautaista kakkoskenttä tasoa. Pois lukien em. pleijarit on Kuhta ollut täysin jäässä joka kevät.

Itse en näe Kuhdalle mitään käyttöä IFK:ssa kahdessa ensimmäisessä kentässä. Korkeintaan kolmoskenttään, ja sinnekin kolmoskentän pelaajan palkalla.
 

Rosenrot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
NYYPERI!!!!

Siinä on paikka, miksi et lauo!!!!
Nyt voit korjata virheesi. Lyö Jergukselle nyt sitä paperia kouraan niin että tulee meille sattans.

kovasti täällä jengi Jeren perässä on, ihmekö tuo toisaalta, hyvä kausi takana, irtiotto käsittääkseni kaikesta entisestä... vai onko?

Toisaalta itsekin haluaisi nähdä Karan vielä skulaavan jengissä, mutta miten on, herran oma tahtotila? Toisaalta, tuohis on nyt poistunut kuvioista, olisiko se ensimmäinen askel taas kerran paluulle nordiksen ja Stadin kirkkaisiin valoihin...?

Jos viime kauden otteita jatkaisi, mahtuisi kokoonpanoon heittämällä, mutta miten on IFK:n kasvojen laita jos taas kerran annetaan mahdollisuutta, vaikka on jo todettu teiden eroaminen lopullisesti mediassa ja kunnolla... Siinäpä noita, mietteitä..
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Täsmälleen samaa mieltä Kuhdasta Frankien kanssa. Yli 30-v sälli on pelannut yhdet huippupleijarit viisi vuotta sitten. Kuhta ei olisi mahtunut Jypin kahteen ensimmäiseen ketjuun missään tapauksessa, ei myöskään Kärppiin. Juuri siksi esimerkiksi Jyp ja Kärpät, joiden pelaaja-asiantuntemukseen voitaneen jossain määrin luottaa, eivät ole olleet kiinnostuneita Kuhdasta ollenkaan. Kai sekin nyt herranjumala jotain kertoo?! Ei ole Kiben oven takana isoa jonoa. Miksi näin? Mieshän tihkuu kokemusta ja paineensietokykyä. Mitä tulee Ritan playofftehoihin, niin mainittakoon ensinnäkin, että Ritan edustama joukkue on yleisesti ottaen mennyt HIFK:ta pidemmälle, joten siellä on ollut riittävästi maalintekijöitä "Runkosarja-Ritaa" paikkaamassa. Toisekseen Rita on fyysisesti vahva jässikkä ja kykenee myös tarvittaessa nöyrään puolustuspeliin. Aivan lapsellista vertailla näitä pelaajia tätänykyä, Rita on mailikaupalla edellä ja käynyt myös änärissä kokeilemassa. Kyllä tässä puhuu enemmän adoptiotarve kuin järki, jos Kuhtaa vielä jaksaa sijoitella voittavan jengin 1-ketjuun. Eiköhän lätkäistä sille Mäntylät, 10v kerralla?

Jeren osoite on KHL-liiga, eikä äsken ainakaan ollut sopimus vielä purettu. Olennaista Jeren ja HIFK:n kannalta on se, että HIFK ei edennyt edes tarjoukseen siinä aikataulussa, jonka seura itse oli Jerelle antanut. Piste. Näin se meni. Ja kaikki ei tässä jutussa ole Nyban vikaa. Nokka ei ollut innostunut Jerestä kun kissa otettiin pöydälle, vaikka Kärppien aikaa hänen kanssaan kehuikin. Pelaaja itse kommentoi: "Ei ne uskalla. Jos Hankia ja Pessiä pidetään omapäisinä, niin mitäs saumaa mulla on?". Ja tämä ihan hymy huulilla. Nokalla ja sen säälittävällä kakkosella on muutenkin auktoriteettiongelmia, joten ei sinne mitään särmäpelaajia oteta. Vähintä mitä voisi nyt odottaa, on se ensimmäinen Nokan ex-pelaaja, joka kokee miehessä sellaista vetovoimaa, että ilman muuta haluaa hänen jengiinsä. Hiljaista on ollut tällä osastolla. Korpikari, Mikkola, Paakkolaanvaara....anybody? Mistä tahansa Nokan ex-jengistä? Jahas, jopas on ilmoja pidellyt.

Toistaiseksi syömähampaan saldo:
-valmennus > pysyy samana
-maalivahdit > pysyvät samana
-pakisto > Holmberg (siis HPK:hon), Turunen ja Pikkarainen ulos. Tilalle Clarke, jossa ei hankintana mitään vikaa. Saldo -2. Holmberg loukkaantui viime kauden alussa, mutta hän on malliesimerkki pakista, joka kuitenkin antoi kohtuunäytöt aiemmin ja joka tulee pelaamaan meitä paremmin sijoittuvan jengin takalinjoilla ihan heittämällä. Kuten Varakas ja Seppänen. Holmberg, Elvis ja Turunen ovat kuitenkin millä mittarilla tahansa liigapakkeja ja heidät pitää korvata vähintään samantasoisilla, mieluummin paremmilla liigapakeilla. Ei näistä muita kuin Turusta tule ikävä, jos korvikkeet ilmestyvät, mutta vakuutan, että myös Hankia ja Holmbergia tulee ikävä, kuten Kovastakin aikanaan, jos näillä mennään. Clarke on varmasti parempi pakki kuin kukaan näistä, mutta Clarkeja on tietääkseni 1 kpl.
-senat > muuten samoissa, mutta Porthen ulos, Töykkälä sisään. Ei yhtään mitään merkitystä joukkueen kokonaisuuden kanssa, kun tärkeysjärjestyksessä mennään. Nykyisellä alakerralla meille voivat tulla vaikka molemmat Koivut senttereiksi, siltikään ei oteta kultaa.
 

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
Ennen kuin huutelette jo viidettä korkean profiilin pakkia rosteriin niin miettikääpä hetki kuinka kalliiksi pelkästään puolustuksen kasaaminen tulisi maksamaan. Itse väitän, että lähemmäs miljoonan.

Arvatkaapa onko hifkillä (joka laskee tuntuvasti budjettiaan täksi kaudeksi) varaa maksaa tälläistä summaa?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Arvatkaapa onko hifkillä (joka laskee tuntuvasti budjettiaan täksi kaudeksi) varaa maksaa tälläistä summaa?

Jos mulle annettaisiin 2,5 miljoonaa joukkueen kasaamiseen, käyttäisin siitä n. 1,3 miljoonaa pakistoon ja maalivahtiin. Kahteen sentteriin yht. 500ke ja loput sillä mitä jää. Omia junnuja paljon siis, eikä tarvitse edes käyttää koko budjettia. Oletuksella, että 1,8 miljoonaa olisi käytetty hyvin eli hinta/laatusuhde on kohdallaan, joukkue sijoittuisi satavarmasti paremmin kuin yhdeksänneksi.
 

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
Jos mulle annettaisiin 2,5 miljoonaa joukkueen kasaamiseen, käyttäisin siitä n. 1,3 miljoonaa pakistoon ja maalivahtiin. Kahteen sentteriin yht. 500ke ja loput sillä mitä jää. Omia junnuja paljon siis, eikä tarvitse edes käyttää koko budjettia. Oletuksella, että 1,8 miljoonaa olisi käytetty hyvin eli hinta/laatusuhde on kohdallaan, joukkue sijoittuisi satavarmasti paremmin kuin yhdeksänneksi.

Eli lopuille neljän ketjun laitureille ja kahdelle sentterille jäisi noin 700 kiloa budjetista jäljelle. Valmiit juniorit voi siis unohtaa laskuista (Ramstedt, Wärn) mutta hällä väliä kun A-juniorit voittivat kuitenkin suomenmestaruuden ja voittavat varmaan myös sm-lii... eiku hitto ne olikin B-juniorit... kuulostaa hyvältä suunnitelmalta!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Eli lopuille neljän ketjun laitureille ja kahdelle sentterille jäisi noin 700 kiloa budjetista jäljelle.

Kyllä. Tietosi SM-liigan palkkatasosta vaikuttavat pahasti rajallisilta. Jypin alemmissa ketjuissa ei pelannut ainuttakaan yli 100ke -jätkää. Jypin toteutunut pelaajabudjetti oli siis pienempi kuin HIFK:n. Meillä saa Pikut ja Pessit reippaasti yli 100ke per pää, Kibe saman kuin Immonen eli 350ke ja voihan sen jengin niinkin kasata. Kysymys on kuitenkin ammattitaidosta ja roolituksesta. Myöskään Kalpan hyökkääjät alle Sahlstedtin ketjun eivät maksaneet maltaita, puhumattakaan pakeista. Varakas ja Seppänen eivät todellakaan ole yli 100ke jätkiä. Bluesista löytyy myös hyvää esimerkkiä asiallisista n. 70ke -pelaajista.

Valmiit juniorit voi siis unohtaa laskuista (Ramstedt, Wärn) mutta hällä väliä kun A-juniorit voittivat kuitenkin suomenmestaruuden ja voittavat varmaan myös sm-lii... eiku hitto ne olikin B-juniorit... kuulostaa hyvältä suunnitelmalta!

Mitä tarkoittaa "valmiit juniorit" ? Onko se sama asia kuin "aikuiset" ? Wärn ja Ramstedt eivät saa mistään jengistä yli 100ke liksaa tässä liigassa, eivät myöskään HIFK:sta. Hohhoijaa sentään.

Mutta tietenkin tää on parempi suunnitelma:
-otetaan sikakallis koutsi voittaneesta joukkueesta!
-maksetaan yli 200 ke Pitkämäestä ja tehdään samantien 2v diili !
-annetaan Murrayn ja Kovasen mennä menojaan, parempia on pitkä jono ovella!
-hankitaan Walsh ja Hacker ja muutaman ottelun ajan terveenä oleva Bates!
-ei reagoida ollenkaan kauden aikana pelaajahankintojen pohjasakkaan, vaan peluutetaan varmuuden vuoksi Pitkämäkeäkin oikein kunnolla!
-Walshille myös jääaikaa sikana ja Hackerhan on pirteä!
-maksetaan Kimmo Kuhdalle edelleen 350 ke !
-maksetaan Pikkaraisille ja Pesoselle reippasti yli 100 ke per jätkä !
-pelataan junnuveskarilla ja sen kakkosena liigan värittömin ikuinen 2-mv eli ei sitten paikata sitä epäonnistunutta Pitkämäkeä !
-pistetään jonkun verran yleisöä kiinnostanut ja särmää tuonut Brennan menemään ja annetaan muiden leipoa meitä naamariin pitkin kautta ja kaadutaan sitten TPS:lle jokaisella pelin osa-alueella, myös fyysisyydessä!

Musta tää kuulostaa jotenkin tutulta? Ja tähän paloi fyrkkaa aivan saatanasti. Pitkämäellekin piti maksaa sopimuksen purusta ja sekin on pois tämän kauden budjetista.

edit: Mikä vitun jengi on TuusKi ? Siis oikeesti.
 
Viimeksi muokattu:

Fist of God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charleston Chiefs
-annetaan Murrayn ja Kovasen mennä menojaan, parempia on pitkä jono ovella!

Tässä tehtiin mun mielestä oikein tuplavirhe. Erittäin kovan perussuorittajan ja po -pelaajan poistamisen (Murray) lisäksi poistettiin myös tosin paljon johtajuutta, jota joukkueesta puuttuu metritolkulla valmennusjohtoa myöten. Jatkossa pitäisi pelitaitojen lisäksi kiinnittää entistä enemmän huomiota johtajuuteen joukkueen kasauksessa. Stiga -ukkoja on vielä kohtalaisen helppo kasata mutta kun yhtälöön tarvitaan johtaja -ominaisuuksia joilla on käyttöä tiukoissa tilanteissa, homma muuttuu vaikeemmaksi. Tästä voitaisiin tosiaan ottaa kurssi Kekäläiseltä, jolla on aika selkeä kuva joukkueen rakentamisesta myös tällä henkisellä puolella. Liiderit tarvitaan (2-3 pelaajaa) joilla on taitoa ja paljon johtajuutta. Nimetkääpä viime kauden jengistä joku tällainen pelaaja....
 

#76

Jäsen
Kuhdan aiempien kausien palkasta jaksetaan kitistä. Kuitenkin miehen tehdessä paluuta Sveitsistä oli viimeisin liigakausi ollut mainoa tehoiltaan ja miestä voidaan pitää HIFK-ikoni nykyaikana. Mikä olisi ollut valitus, jos mies olisikin Sveitsistä mennyt Bluessiin tai Jokereihin? Jälkikäteen on helppo todeta ettei rahallinen satsaus ja saavutetut tehot olleet suhteessa, mutta tarjous lienee kerrankin tehty että haluttu mies myös saadaan. Olisiko opittu aiemmista värväysyrityksistä, joissa heitetty kuratarjous "omalle pojalle"? Tosin mottipäisen summan maksamisesta saatiin tuorekin esimerkki Pitkämäen kohdalla.

Neuvottelisin Kuhdan kanssa ajatuksella 3-4 ketjuun näiden ketjujen palkalla.

Maaliin meillä on lupaava Nieminen, joka on minusta osoittanut olevansa mies paikallaan joukkueeseen jonkä tähtäin tulisi olla välieriin. AA:sta ei liene vain kirittäjäksi tai turvaksi, jos Nieminen loukkaantuu, mutta näiden riskien kanssa joukkueiden täytyy välillä elää. Jypin tilanne kahdella Top5 veskalla on toki haluttava, mutta HIFK:ssa yhdenkin huippuveskan saaminen olisi uusi juttu.

Pakistossa Bono, Söde ja Clarke, joilla tehojen puolesta ollut hyviäkin kausia liigassa. Ehkä neljäs tekijä rauhottaisi ja jättäisi silti kaksi paikkaa nuoremmille kasvaa.

Hyökkäyksessä pistepörssin ykkönen ja maalipörssin vitonen&kutonen. Piku on hermoheikko ja tehnyt riittävän usein tempauksia, minkä takia laittaisin hänet eteenpäin vaikkakin en usko korvaajaa löytyvän. Hyökkäys kuitenkin kaipaa 2-3 tekijää, jotta saisimme kasaan kaksi hyökkäävää ketjua ja en lue Kuhtaa näihin ketjuihin kuuluvaksi. Nelosen jarrukenttää meillä lieneekin pelaajat paikallaan. Kolmosessa Grandlund keskellä, Kuhta toisessa laidassa ja joku sovelias toisessa laidassa alkaisi jo näyttää kiekkojoukkueelta.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jeren osoite on KHL-liiga, eikä äsken ainakaan ollut sopimus vielä purettu.

Nyt liikkuu jossain väärää tietoa. Jeren osoite saattaa olla KHL-liiga, mutta mitään sopimuksia ei mihinkään ole kyllä tehty. Ei peruttuja eikä peruuttamattomia. Jerellä on ottajia ympäri Eurooppaa, mutta Jeren ykkössuosikki loistaa hiljaisuudella. Vitun urpot.
 

Tapuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK HELSINKI, Ville Peltonen
Nyt liikkuu jossain väärää tietoa. Jeren osoite saattaa olla KHL-liiga, mutta mitään sopimuksia ei mihinkään ole kyllä tehty. Ei peruttuja eikä peruuttamattomia. Jerellä on ottajia ympäri Eurooppaa, mutta Jeren ykkössuosikki loistaa hiljaisuudella. Vitun urpot.

Eilinen tekstiviesti: " Jere Sloboihin". Tänään soitto: Vittu se mihinkään Sloboihin halua. Mun kysymys : Mites IFK ? johon vastaus : Ei natsaa, Rögle, Kalpa, Ässät perässä, Kalpa haluaa tosissaan. Tämä ihmiseltä, joka on JOKA PÄIVÄ HERRAN KANSSA TEKEMISISSÄ !!!!! Herra siis Jere.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilinen tekstiviesti: " Jere Sloboihin". Tänään soitto: Vittu se mihinkään Sloboihin halua. Mun kysymys : Mites IFK ? johon vastaus : Ei natsaa, Rögle, Kalpa, Ässät perässä, Kalpa haluaa tosissaan. Tämä ihmiseltä, joka on JOKA PÄIVÄ HERRAN KANSSA TEKEMISISSÄ !!!!! Herra siis Jere.


Ja miten tuo poikkesi siitä, mitä yllä kirjoitin?
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos mulle annettaisiin 2,5 miljoonaa joukkueen kasaamiseen, käyttäisin siitä n. 1,3 miljoonaa pakistoon ja maalivahtiin. Kahteen sentteriin yht. 500ke ja loput sillä mitä jää. Omia junnuja paljon siis, eikä tarvitse edes käyttää koko budjettia. Oletuksella, että 1,8 miljoonaa olisi käytetty hyvin eli hinta/laatusuhde on kohdallaan, joukkue sijoittuisi satavarmasti paremmin kuin yhdeksänneksi.
Varmasti. Ja jos maaliin saataisiin Riksman voisi jengi päästä jopa kuuden joukkoon mutta sitten tulisikin seinä vastaan. Ei mitään jakoa pudotuspeleissä, jengi olisi aivan liian helppo pelata tehottomaksi. Mutta lisääpäs tuohon vielä yksi hyökkääjä, kiekollisesti taitava sentteri tai laituri joka pelaa ykkösen laidassa niin se olisi siinä. Tämän kauden finalisteilla oli molemmilla ne kaksi tehokasta sentteriä, mutta mitä niillä oli lisää oli Jypillä Virtanen ja Kärpillä Koivisto. Näitä pelaajia ei ollut HIFK:lla, eikä tuossa yllä olevassa listassa joten vituiksi menisi.

Jos mietitään asioita hieman pidemmälle, niin HIFK:n viime aikojen superketjuissa, Pärssinen-Harkins-Kuhta ja Salmelainen-Hauhtonen-Luttinen, on kummassakin ollut kova laituri. Pärssinen ja Salmelainen. Jokereiden toissa kauden tykissä oli laidalla Leino, ei se ole sattumaa. Laittamalla vitun kova sentteri ja laidoille "sillä mitä jää" päästään samaan lopputulokseen kuin tällä kaudella, säälipleijareissa tulee joku Töykkälä joka pelaa kahdessa pelissä sentterin, eli Hirson nollille ja tuloksena ykkösketju vetelee kiikaritehoilla. Tuolla reseptillä ei vaan voi menestyä, jengin tehottomaksi pelaaminen on aivan liian yksinkertaista.

Joukkueessa on mun mielestä 11 tärkeää pelaajaa, kaksi maalivahtia, 6 pakkia ja 3 hyökkääjää ja nuo ovat ns. avaipelaajia. Maalivahteja ei tarvinne selittää erikseen, mutta pakistossa olisi oltava 2 taitavaa kiekollista pelaajaa, toinen left ja toinen right, kaksi perusvarmaa oman pään pelaajaa sekä kaksi jotka ovat hyvää tasoa molemmissa osioissa, ei varsinaisia tähtiä mutta osaavat homman ja ovat hyvää liigatasoa. Noiden kahdeksan pelaajan varaan voi rakentaa oman pään pelin. Hyökkäykseen tarvitaan kolme kovan tason kiekolliseen pelinrakenteluun kykenevää pelaajaa, plussaa on jos kaikki kykenevät pelaamaan keskellä mutta yksi on lähtökohtaisesti laidassa. Näistä kaksi muodostaa tutkaparin yhteen ketjuun (esim. Pärssinen-Harkins, Santala-Leino, Virtanen-Immonen) ja heille toiselle laidalle yksi "sillä mitä jää"-pelaaja. Kolmannen avainhyökkääjän ympärille kasataan kakkosketju.

Ja jos nyt otetaan pronssipelijengit mukaan niin siellä oli KalPalla heittää laitaan Kapanen ja Bluesilla Keller. Ensimmäisellä neljällä jengillä kenelläkään ei ollut ykkösen laiturina (sen hyvän sentterin lisäksi) "sillä mitä jää"-pelaaja vaan kaikilla oli laidalla kovan tason kiekolliseen peliin kykenevä pelaaja. HIFK:lla oli ykkösen laidoilla Wärn ja Pikkarainen ja tuloksena sija 9. Ja jos olisi laitettu pelkästään pakisto kuntoon ja Riksman maaliin olisi todennäköisesti päästy pidemmälle muttei missään nimessä tappiin asti. Itse veikkaan että olisi käynyt kuten Jokereilla, mutta eihän sijat 5-8 voi olla riittävä tavoite.

Kuhtaa ollaan nyt lähettämässä menemään, mutta ennen loukkaantumistaan Kuhta paukutti tehot 12+12=24 pinnaa 27 ottelussa mikä on täysin kelvollinen saldo ykkösen laiturille. Kuhdan puolikuntoisuus oli saatanan paha takaisku HIFK:lle, mun mielestä jopa kovempi kuin Lopin. Se että Hirsolla oli ykkösen laitureina Pikkarainen ja Wärn antoi TPS:lle kaikki avaimet lautasella eteen: Hirso nollille ja se on siinä. Tuon lopputuleman tiesi kaikki. HIFK:lla oli kuitenkin laittaa Lopin tilalle Ramstedt, mutta Kuhdan tilalle ei ollut ketään. Ei edes pelaajatyyppinä.

Siksi se että ykkösen laitaan on laittaa kiekollisesti taitava pelaaja joka hoitaa ketjunsa pelin pyörittämisen tarvittaessa on äärimmäisen tärkeää. Runkosarjassa riittää että ainoastaan sentteri hoitaa ketjun pelinrakentelua, mutta pudotuspeleissä tulee seinä nopeasti vastaan. Tai no, totta kai joku aivan älyttömän kova riittää mutta niin kovia senttereitä ei SM-liigassa enää ole. Nykyajan huippukolmikot ovat aina kolmen pelaajan summa ja niissä on viime aikoina pllut oikeastaan järjestäen kaksi pelin pyörittäjää. Toisen jos pelaa tehottomaksi niin toinen astuu framille.
 

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
Kyllä. Tietosi SM-liigan palkkatasosta vaikuttavat pahasti rajallisilta. Jypin alemmissa ketjuissa ei pelannut ainuttakaan yli 100ke -jätkää.

Pelasihan siellä alemmissa ketjuissa kuitenkin muuan Jani Tuppurainen joka imaisisi lähemmäs kahden pelaajan osuuden tuosta kuvitteellisesta 700k budjetista. Muutenkin siellä hyökkäyskalustossa oli vain 3 junioria mukana ettei jyp nyt mitenkään vertailukelpoinen kohde ole mielestäni sinun ajatuksesi kanssa millään tavalla. Mutta tämä riittää minulle tästä aiheesta siihen asti kunnes nään fantasiarosterin tästä ajatusmallista.
 

Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Omia poikia vapaana

Ei liity missään nimessä aiheeseen, jos puhutaan liigajoukkueen rungosta, mutta kaksi varmasti kohtuuhintaista omassa roolissaan pätevää pelaajaa olis vapaana, eli Semir ja Lostedt.
 

Tapuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK HELSINKI, Ville Peltonen
Ja miten tuo poikkesi siitä, mitä yllä kirjoitin?
Ei sen ollut tarkoitus poiketa yhtään mitenkään. Miksi olisi pitänyt ? Oma kommenttini asiasta lainaten kirjoitustasi, sen verran kumminkin " lähellä " olen, jotta se tieto / huhu mitä tänne kirjoitan pitänee aika hyvin paikkansa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Nyt liikkuu jossain väärää tietoa. Jeren osoite saattaa olla KHL-liiga, mutta mitään sopimuksia ei mihinkään ole kyllä tehty. Ei peruttuja eikä peruuttamattomia. Jerellä on ottajia ympäri Eurooppaa, mutta Jeren ykkössuosikki loistaa hiljaisuudella. Vitun urpot.


Toivon todellakin näin, hyvä veli I. Mutta tänä aamuna vielä varmistuneen oman tietoni mukaan seura on Nizhni Novgorod KHL:stä ja soppari on tehty. Eikä oma lähteenikään ole aivan ulkojäiltä. Ja olen mielelläni väärässä tässä asiassa. Samaan jengiin menee muistaakseni Bruckler. Saas nähdä mitä tästä lopulta syntyy, mutta HIFK ei ole siis pitänyt yhteyksiä Jereen.

m & t: Unohda Kuhta kaikesta huolimatta. Ei sama jätkä voi mennä kaudesta toiseen jonkun loukkaantumisen taakse. Playoffit pelkkää kuraa jo monta kautta peräkkäin ja runkosarjan kovia pisteidentekijöitä meillä oli nyt jo muitakin: Piku ja Luttinen. Luttinen pelasi ihan ookoo -pleijarit ja hänestä hakisin meille 1-ketjun laiturin. Kuten Arttu olikin Hauhtosen ketjussa. Olen täysin kyllästynyt näihin sälleihin, jotka ovat runkosarjan suomenmestareita ja sitten selät oikosenaan pleijareissa. Viitakoski, Mäkiaho, Murray, Eloranta, Vahalahti...osa näistä on epämielenkiintoisia ja tylsiä pelaajia, mutta kaikki oikeasti kokeneita ja vastuuseen kykeneviä. Muistetaan myös se, että ihannepakistoon kuuluu automaattisesti "Murphy", joka vastaa suuresta osasta joukkueen pojoja, ei hyökkääjien niitä häkkejä tarvitse välttämättä tehdä. Ja jos meillä olisi edes "Riksman" ja edessä 17 kääpiötä ja taisteltaisiin runkosarjan voitosta, niin olisihan se kaikella tavalla iloisempi kausi kuin muutama edellinen. Jokerien viimekauden konsepti meille siirrettynä kelpaisi ensiavuksi aivan loistavasti. Ja ei, sitä en kaipaa. Mutta jos kerran neppaillaan ja pakitellaan, niin tehtäisiin sitten mieluummin se hyvin (Hanlon) kuin huonosti (Nenä).

Leinosta ja Kapasesta hyvä huomio ja mikäs heidät erottaa esimerkiksi Kuhdasta, Pikusta ja Lennusta? Molemmat pystyvät pelaamaan oikeasti myös senttereinä ja Leinon varsinainen pelipaikka onkin sentteri. Niinpä heistä saa tietenkin erinomaiset rakentavat laitahyökkääjät - ketjussa on tavallaan 2 senaa yhtä aikaa. Mitä mä oon aina sanonut: ei ole koskaan liikaa senttereitä, niitä voi lätkiä laitaankin :)
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
mutta Jeren ykkössuosikki loistaa hiljaisuudella. Vitun urpot.

Vittu mitä urpoja oikeesti!!!

Nyt alkaa käämit palaa lopullisesti. Pitääkö sinne officelle viedä tuulikaappiin Molotivin-coctail tai tenttua kilo?
Mitä helvettiä tässä pitäis tehdä?!?!?
Jättää kausari ottamatta!!! Oliskin niin helvetin helppoa ja yksinkertaista. Muija olis ainakin tyytyväinen kotona kun talvella olis ne 2-3 iltaa "ylimääräistä vapaata".

Jos sieltä ei napsahda tohon pakistoon vielä kovaa nimeä niin perkele!
Ja turha tulla huutelee jostain taloustilanteesta jne. niin kuin jotain oli aiemmin ketjussa. Mä fanitan IFK:ta ja haluan että se menestyy. Ei näillä eväillä. Vittu vedän nekin rahat mieluummin nestemmäisenä kurkusta alas kun katson sitä samaa paskan räpellystä kuin mitä tässä on ollu.

Pannaan Kanki, Söde ja muut pelikelpoiset kiertoon. Turhaan niitä pitää täällä, menkööt muualle menestymään ja täyttämään palkintokaappia kun IFK ei sitä pysty tarjoamaan. SATTANS!
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Vittu mitä urpoja oikeesti!!!

Nyt alkaa käämit palaa lopullisesti. Pitääkö sinne officelle viedä tuulikaappiin Molotivin-coctail tai tenttua kilo?
Mitä helvettiä tässä pitäis tehdä?!?!?
Jättää kausari ottamatta!!! Oliskin niin helvetin helppoa ja yksinkertaista. Muija olis ainakin tyytyväinen kotona kun talvella olis ne 2-3 iltaa "ylimääräistä vapaata".

Jos sieltä ei napsahda tohon pakistoon vielä kovaa nimeä niin perkele!
Ja turha tulla huutelee jostain taloustilanteesta jne. niin kuin jotain oli aiemmin ketjussa. Mä fanitan IFK:ta ja haluan että se menestyy. Ei näillä eväillä. Vittu vedän nekin rahat mieluummin nestemmäisenä kurkusta alas kun katson sitä samaa paskan räpellystä kuin mitä tässä on ollu.

Pannaan Kanki, Söde ja muut pelikelpoiset kiertoon. Turhaan niitä pitää täällä, menkööt muualle menestymään ja täyttämään palkintokaappia kun IFK ei sitä pysty tarjoamaan. SATTANS!


Veli hyvä. AINOA asia jonka voit tehdä, koska meilien lähettäminen toimistolle, täällä kitiseminen, yleisöpalstoille kirjoittelu on turhaa, on jättää kausari hommaamatta. Miksi vitussa tukea kalliilla rahalla amatöörien puuhastelua? Kyllä niitä pelejä, jos haluaa, voi seurata radiostakin tai teksti-tv;stä. Ehkä HIFK;n oikeasti pitäisi konkurssin kautta uusiutua, aloittaa tyhjältä pöydältä. Ihan sama kuka siellä häärää näköjään, lopputulos on paskaa.

Ja yltiöpositiivisille jotka kohta tulevat taas kertomaan miten hyvin on asiat kun on Kojoa ja vaikka mitä. Hienoa että teitä on. Teitä todella tullaan tarvitsemaan tulevina vaikeina aikoina! Itseltäni, kuten monelta muulta "vanhalta" on usko loppu, eikä ihme.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja kaikki ei tässä jutussa ole Nyban vikaa. Nokka ei ollut innostunut Jerestä kun kissa otettiin pöydälle, vaikka Kärppien aikaa hänen kanssaan kehuikin.

Jos asia on näin, niin silloin mielestäni toimittiin oikein (tai oikeammin:virhe tehtiin jo aikaisemmin). Kyllä valmentajan näkemyksiä pelaajasta täytyy kunnioittaa. Varsinkin kun on kyse jeren tapaisesta ongelmatapauksesta.
Kuten kirjoitin. Virhe tehtiin jo aiemmin, kun päätettiin jatkaa hajuttoman, mauttoman , värittömän ja auktoriteettiongelmaisen valmentajakaksikon kanssa. Nyt niiden toiveiden huomiotta jättäminen olisi mielestäni virheen tuplaamista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös