Joukkueen rakennus kaudelle 2009-2010

  • 1 547 293
  • 4 530
Tila
Viestiketju on suljettu.

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Onneksi HIFKin scouttaus osasto on todettu, niin laadukkaaksi, ettei varmasti kenenkään tarvitse olla huolissaan!
Joko tää setti on sarkasmin huippua tai sitten sulla kasvaa kellarissa ihan uusia sieniä tai parvekkeella muita kiellettyjä lajikkeita.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Joko tää setti on sarkasmin huippua tai sitten sulla kasvaa kellarissa ihan uusia sieniä tai parvekkeella muita kiellettyjä lajikkeita.

Kiitos vaan ja todellakin, laitetaan tämä sinne sarkasmin puolelle. Ainakaan vielä en ole löytänyt kellaristani Ketosessa & Myllyrinteessäkin jo esitettyjä myrkkysieniä. http://www.youtube.com/watch?v=E7hQSk5q8mo

Edit: Ilmeisesti HIFK toimiston kellarista näitä kyseisiä sieniä on löytynyt.
 

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos vain halua ja kykyä riittäisi, niin korvaavia pelaajia kyllä lähtijöiden tilalle riittää liigassa välieräjoukkueiden ulkopuoleltakin. Sopimuskatkollisia pelaajia ovat mm. Iiro Tarkki, Harri Tikkanen, Mikko Jokela, Steve Kariya, Jussi Makkonen (optio), Miikka Männikkö, Kalle Kerman, Jacub Sindel, Henri Heino, Jarkko A. Immonen, Niko Nieminen. Tikkanen ja Jokela korvaisivat helposti Turusen ja Pikkaraisen. Hyökkäyspäässä Kuhdan, Pikkaraisen, Pesosen, Porthenin vaihtaisin silmänräpäyksessä esim Jussi Makkoseen, Kalle Kermaniin, Niko Niemiseen ja Henri Heinoon. Niko Nieminen olisi todennäköisesti paras hinta-laatusuhdehankinta. Takuuvarma 25-30 pisteen mies ja ilmeisesti parhaat kaudet vielä edessä. Kermanilla on kyky tehdä maaleja tiukoissa ja tärkeissä peleissä. Heino toisi asennetta ja luisteluvoimaa ja Makkonen on jo huippujätkä liigaan.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Pessimistihän ei pety, mutta IFK-kannattaja on siitä poikkeuksellinen laji, että se pettyy siitäkin huolimatta. Sen jatkumona on luonnollisesti kestovitutus. Kun jotain muutosta tulee, niin siihenkin petytään, koska se muutos ei ole riittävää. Koskaan. Ikinä. Missään.

Pakkohan IFKn on jotakin tehdä tulevan kauden kuvioiden suhteen, mutta ilmoitusasiat tulevat sitten kun on jotain kerrottavaa. Se on kyllä totta, että IFK voisi luopua tuosta periaatteestaan julkistaa uudet jutut vasta faniristeilyllä. Siinä vaiheessa ne ovat päällisin puolin jo tiedossa ja uutuus-/uutisarvo on tavallaan menetetty.

Jaahans, taas tuli ihan turhaa lätinää. Lupaan kirjoittaa seuraavan kerran tähän viestiketjuun vasta sitten, kun on jotain varmuudella tapahtunut ja sopimukset julkistettu.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Mikäköhän mahtaa olla muuten Ville Peltosen tilanne? Aikooko jatkaa kauden jälkeen NHL:ssä, kun sopimus on katkolla. Pasilan pojat ovat jo ruvenneet pelaamaan fantasialätkää, ja sijoittamaan Peltosta ensi kauden rostereihinsa.

Peltonen on kyllä sellainen pelaaja, että jos on mahdollisuus saada mies takaisin IFK:hon, niin nyt tällä kertaa ei kannata tinkiä taas rahassa, vaan pistää samantien miehen vaatimusten mukainen diili (jättää vaikka IPikkarainen ilman diiliä). Toivottavasti Peltosen omat puheet halusta pelata meillä eivät ole olleet täyttä paskaa.
 

Andy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitvit, susipaska kausi takana ja täällä itketään Mikko Turusen perään? Se on ihan hiton sama lähteekö joku kolmosparin pakki joukkueesta vai ei, korvaavan pelaajan löytyminen ei voi olla mahdottomuus. Valitettavasti vaan vaikuttaa siltä, että se todellakin on nykyään mahdotonta ja siksi tästäkin nousee jo poru. Kylläpä meillä on tässä 2000-luvun alennustilassa laskenut vaatimustaso ihanan matalaksi. Ja ihan turha selittää että äijällä oli +12 tilastoissa, kun meillä niitä pisteitä oli tekemässä superpakkeja malliin Walsh.

Ens kaudelle ykköspariksi Lasse Korhonen - Niklas Hedberg!
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Lupaan kirjoittaa seuraavan kerran tähän viestiketjuun vasta sitten, kun on jotain varmuudella tapahtunut ja sopimukset julkistettu.

Eli kirjoitat seuraavan kerran tähän viestiketjuun ensi syksynä sen jälkeen, kun kaikki muut liigajoukkueet ovat julkistaneet kokoonpanonsa ja kun sarjaa on pelattu pari kierrosta. Silloin joku tulee esiin HIFK:n toimistolta ja ilmoittaa : " myönnämme, että olimme hieman myöhässä pelaajahankinnoissamme ja sen vuoksi on enää mahdotonta saada tasokkaita vahvituksia..."
 

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Toivottavasti Peltosen omat puheet halusta pelata meillä eivät ole olleet täyttä paskaa.

Seuraavassa kuvitteellinen keskustelu:

Ville: - Joo kyllä olis todella kiva pelata vielä HIFK:ssa joku päivä ja .....
Harkimo: - Hei Ville sä olit ihan vitun hyvä viimeks ku pelasit meil. Tuuksä takas, tos olis sulle tommoset 350 kiloa euroja.
Ville: - Mä kysyn eka tolta joltain Nybarilta yht juttuu.
Nybari: - Tässä on sulle kasa suolapähkiöitä ja seuran verkkarit, jotka saatiin takas Granulta, ja jos sä et snaijaa tätä diilii, niin skaffaa joku toinen tsetti, niinku.
Ville: - Joo olen aina sanonutkin, että Jokerit on mulle SE seura ja hienot muistot viime reissulta. Milloin mun paita vedetään Hjallin kattoon?

Kyllä sille Villelle löydetään Pasilasta tilaa Pirneksen ja Hentusen rinnalta. ;)
 

Helmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä sille Villelle löydetään Pasilasta tilaa Pirneksen ja Hentusen rinnalta. ;)

Näinhän se mennee! Mielelläni (laimea ilmaisu) olisin Villen ottanut HIFK:n
takaisin..
luultavasti Harkimolla on paremmat kortit case Peltosen suhteen koska huhua kuului jo talvella että Ville on tulossa Jokereihin?
Silti toivon (täysin epärealistisesti) että Peltonen tulisi IFK:n niinkus oikeesti pitäisi :)
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Voittavan joukkueen sapluuna!

Jos vain halua ja kykyä riittäisi, niin korvaavia pelaajia kyllä lähtijöiden tilalle riittää liigassa välieräjoukkueiden ulkopuoleltakin.

Olen täysin samaa mieltä. Vieläpä paljon halvemmalla mitä viime kaudella, sillä Porthenit, Hankit, Turuset jne. ovat tehneet sopparit Penan aikana ja palkka on sen mukainen.

Joukkueen kokoaminen ei voi olla niin vaikeata miltä se kyllä IFK:n osalta näyttää. Vaikeus toki tulee siinä, että me (eikä kukaan muukaan) emme saa kaikkia haluamiamme pelaajia. Kuitenkin joukkueen rakentamisessa on tiettyjä lainalaisuuksia, joita seuraamalla ei voi epäonnistua. Ikävä kyllä meidän organisaatiossa ei ole tiedostettu näitä lainalaisuuksia. Seuraava listaus ei ole laitettu paremmusjärjestyksessä, koska kaikki osa-alueet ovat tarpeellisia.

-huippumaalivahti
-huippuvalmennus
-puolustus joka on roolitettu oikein
-hyökkäys, joka on roolitettu oikein
-2-5 liigan parasta pelaajaa, eli tähdet
-kokemus
-johtajuus
-nuoruus
-roolipelaajat

Jätän tästä sapluunasta Nybarit etc. pois sillä tämä on heidän homma pistää kuntoon. Jos tuo yllä mainittu sapluuna on koossa, niin silloin ei voi epäonnistua, mutta IFK:ssa on joka vuosi aina joku puutee jollain näistä osastoista. Tämä ei myöskään tarkoita, etteikö joukkue voisi jossain tapauksissa onnistua ilmankin tätä sapluunaa, mutta
jos tämä sapluuna on kunnossa, niin joukkue ei tule epäonnistumaan.

Huippumaalivahti on joukkueen menestyksen A ja O. Jos tämä osa-alue sakkaa, niin varmasti sakkaa koko joukkueen peli. Tämä ei ole mikään neuvottelukysymys, tämä on oltava joukkueessa kunnossa.

Huippuvalmennus on tärkeä joukkueen menestykselle. Huonot valmentajat ei saa hyvääkään joukkuetta menestymään kun taas hyvät valmentajat voi saada huonosta rungosta mestarin.

Puolustus tulee roolittaa oikein. Joukkueessa tulee olla sekä hyökkääviä, että puolustavia puolustajia ja jos vaan mahdollista, niin mahdollisimman paljon myös all-around pakkeja. Puolustuksessa pitää olla myös tarpeeksi kovuutta ja luisteluvoimaa. Kätisyys on yksi erittäin tärkeä asia varsinkin yli-voimassa.

Hyökkäyksen roolittaminen on myös tärkeätä, tässä on IFK:ssa menty todella pahasti metsään monena vuonna jopa silloin kun kaikki välineet hyvään roolittamiseen on ollut kunnossa. Harvemmin ne on ollut kunnossa.

Joukkueessa on oltava tähtipelaajia ja tässä osa-alueessa ei kannata koskaan tinkiä. Ei ole myöskään mitään järkeä maksaa esim. 7 "muka hyvälle" pelaajalle 200€, koska yleensä hyvällä scouttauksella saataisiin näiden "muka hyvien" pelaajien tilalle nousevia ja hinta-laatu suhteeltaan vähintään yhtä hyviä pelaajie näiden "muka hyvien" pelaajien kanssa. Tässä IFK on ollut mestari vuodesta toiseen. Pelaajille maksetaan suuria summia ilman erinomaisia näyttöjä ja tästä syystä perus-runko ja niin sanotut "tähti" pelaajat ovat yli-hinnoiteltuja. Kalpa, Blues ja JYP ja Kärpät ovat tällä kaudella hyviä esimerkkejä järkevästä joukkueen kasaamisesta tällä osa-alueella.

Esimerkki: Tony Salmelainen (pisteet Penalle), Ville Peltonen (miinuspisteet Penalle), Cory Murphy (pisteet Penalle), Juuso Riksman (miinuspisteet Penalle ja Nybarille) ja vaikka hinta olisi sitten se 1,4-1,6 milj€, niin nämä Franchise pelaajat muuten hyvin scoutatun ja roolitetun joukkueen kanssa tekee joukkueesta mestarijoukkueen.

Kokemusta on oltava jokaisessa joukkueessa. IFK:ssa tämä on ollut harvinaisuus. Parasta tähän kokemus puolelle on jos saadaan pelaaja joka on tähti, johtaja ja kokenut.

Johtajuus on erittäin tärkeä joukkueen hyvinvoinnille. IFK:ssa tämäkin osa-alue on puuttunut lähes täysin ja ilman johtajuutta joukkuesta ei koskaan tule yhtenäinen. Nyky IFK:ssa on vallassa nämä pikku-apinat jotka eivät koskaan ole saaneet mitään aikaan, voittaneet mitään ja asiat on tuotu nenän eteen kultalautasella. Ketään ei kiinnosta yrittää, koska edut on jo jokatapauksessa saavutettu ja kukaan ei voi sanoa mitään, koska heillä on joukkueen "johtajuus". Myöskään Jere ei kuulu mielestäni tähän kategoriaan sillä hän on vain huono esimerkki kaikille näille junioreille, jotka ovat hakeneet tätä esikuvaansa baarista harkkoihin jne. Joukkueen johtajan on myös hyvä olla kova tsemppari sekä mielellään joukkueen paras pelaaja. Tällä osastolla kun meillä olisi Ville Peltonen, Toni Söderholm, Rem Murray ja Kip Brennan, niin loppuisi se pelleily.

Nuoruutta ja tulevaisuutta tarvitaan aina. Tämä osa-alue on IFK:lla ollut aina vähän liiankin kunnossa, mutta roolitukset on pätkinyt tälläkin osa-alueella. Junnuja ei kannata koskaan peluuttaa keskenään vaan aina jonkun kokeneen johtajapelaajan kanssa. Tässä ei riitä yleensä pelkkä taito vaan paras kehitys tulee juuri näiden johtajapelaajien rinnalla. Pahin on kuitenkin nämä kokonaan junnukentät ja pakkiparit.

Roolipelaajia tarvitaan, mutta ei määräänsä enempää. Viimekaudella IFK:ssa oli selkeä ylikapasiteetti ja painotus tällä osastolla ja se näkyi kyllä "menestyksestä". Minä haluan kovuutta ja roolipelaajia joukkueeseen, mutta jos joukkue on täynnä niitä, niin silloin nämä roolipelaajat ovat väärissä rooleissa eivätkä pysty tekemään sitä, minkä parhaiten osaavat.

HIFKin ensikauden joukkue:

-huippumaalivahti Ei ole
-huippuvalmennus On ja ei Jalonen on todistanut pystyvänsä valmentamaan menestyksellisesti, mutta maalivahtivalmennus on syvältä! Minusta tuntuu myös, että Jaloselle ei ole annettu tarpeeksi työkaluja sekä joukkueen sisällä ja ulkona on näitä "edari" jätkiä, jotka syövät joukkueen menestystä. Toivottavasti pahimmat "edari" leijumiset on saatu ratkaistua ensi kaudelle.
-puolustus joka on roolitettu oikein On ja ei Tarvitsemme vielä kaksi perus/all-around kovaa pelaavaa puolustajaa sekä yhden taitopuolustajan. Näistä mielellään ainakin 2 saisi olla rightilta pelaavia.
-hyökkäys, joka on roolitettu oikein Viime kaudella ei ja todennäköisesti ei seuraavallakaan Tähänkin tulee päivitykset kun joukkue julkistetaan.
-2-5 liigan parasta pelaajaa, eli tähdet Hirso, Söde & Heikkinen menevät tähän kategoriaan kuitenkin ikäväksemme erittäin yksipuolisina Nämäkään eivät välttämättä vastustajan vastaavia parempia kuin hetkittäin, liian yksipuolisia ja ailahtelevia.
-kokemus Aivan liian vähän, ehkä ei ollenkaan Toni Söderholm ainoana tässä kategoriassa. Tänne tarvitaan 3-5 pelaajaa lisää.
-johtajuus Ainoana - Toni Söderholm Tähän kategoriaan tarvitaan myöskin 3-5 pelaajaa lisää.
-nuoruus Tämä on hyvällä mallilla Toivottavasti vielä roolituksetkin onnistuu. Wärn, Granlund, Nieminen, Liivik, Melart, Haverinen jne. on ihan riittävä määrä.
-roolipelaajat Tällä hetkellä hyökkäyksessä kovuutta riittävästi Muut roolipelaajat kuitenkin sakkaa tässä, kuten puolustukseen tarvitaan 1-2 kovaa pelaavaa puolustajaa, hyvä, kokenut 4. sentteri sekä AV-spesialisti sentteri.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Joten kaikilla mittareilla Pesonen oli noista paras. Jos noista yksi pitäisi pitää, mä olisin pitänyt Pesosen. Pesonen on lisäksi selkeästi monipuolisin noista kolmesta. Lisäksi mitä ilmeisimmin myös kaikkein halvin.

Juurikin näin. Ja jos halutaan Kuhdan hinta, niin pitää melkeinpä laskea Pesosen ja I.Pikkaraisen summat yhteen. Mä en olisi valittanut Viitakoskesta tai kenestä tahansa kokeneesta pelaajasta, HIFK:n joukkueesta puuttui täysin tällainen syvyys. Pelaajien keskuudessa Pesonen on arvostettu raataja, kuten veli I hyvin tiedätkin. Pesosen ja Turusen lähdöt eivät olleet niitä odotetuimpia ja toivotuimpia asioita. Sen sijaan Hankin perään ei itke kukaan. Kultasen Jarskiin ei oltu missään vaiheessa edes yhteydessä HIFK:sta, tämän mies on itse kertonut. Katsokaa Kärppien menestyneitä miehistöjä. Sinne on osattu rakentaa hyvää miksausta, johon kuuluvat olennaisena osana myös kokeneet karjut malliin Viitakoski, Haakana ja Kalle Sahlstedt, joka ei siis Kärppiin mennessään ja siellä pelatessaan ollut profiloitunut ollenkaan sellaiseksi pistekoneeksi, jollaiseksi hän nyt latebloomerina on Kalpassa päätynyt.

Kukaan ei ole kummemmin itkenyt täällä Turusen perään. Ainoastaan todennut, että onhan se outoa, kun pakkien plusmiinustilaston voittanut vakaa peruspakki pistetään pois niukoilla pakkimarkkinoilla. Kuten Kovasenkin suhteen viime keväänä: on todennäköisempää, että emme saa Turusen tilalle parempaa pakkia kuin että saisimme sellaisen. Jos tämä karu realismi katsotaan itkemiseksi, niin okei, itken Turusen perään. Laitahyökkääjien kanssa olisi enemmän pelivaraa. Porthenin suhteenhan oli taustalla myös pitkä loukkaantuminen ja lisäksi Nokka ei tietenkään koonnut edellisellä kaudella tautisen hyvin toiminutta Petrell-Porthen-Luttinen -ketjua. Loppi pelasi toipilaana ja saa siksi paljon anteeksi. Mutta kylmä totuus on se, että Loppi on pelaajatyyppinä selkeästi helposti loukkaantuva himmeli, toisin kuin esimerkiksi Hirso. Ja siksi pelkään, että Flopiksi tämä Loppikin loppujen lopuksi osoittautuu. Pelaajan loukkaantumisriski on osa kokonaispakettia ja meneehän se joskus niinkin kuin Eavesin tapauksessa, ei siinä mitään. Ja Paakkolanvaaraa huudeltiin HIFK:n toimesta siis jo viime keväänä "varmaksi tulijaksi" tänä syksynä. Porthenin lähdöllä ei olisi mitään merkitystä, jos Paakkolanvaara olisi saatu. Mutta kun ei, niin jälleen törmätään siihen, että korvaajaa ei joko tule ja jos tulee, hän ei ole ainakaan ratkaisevasti parempi.

Ja Ville Peltosta on aivan turha sijoitella Ilmalan rostereihin. Kyllä VP meillä vetää vielä yhden kauden, kun änärissä lopettaa ja kuka ties, jospa lopettaminen siellä vaikka aikaistuisi. Tästä asiasta (VP HIFK:hon vielä ennen uransa lopettamista) otan vetoja vastaan. Poislukien se vaihtoehto, että Ville loukkaantuu ja lopettaa uransa kokonaan tai menee Sveitsiin - mutta sanotaan niin, että jos/kun hän Suomeen vielä joskus tulee, seura on HIFK. Siinä meillä olisi ns. iso pelaaja ja liideri ja samanlainen on eräs Saksassa pelaava Iso Apina, jonka kanssa keskustellaan jo melko isoin kirjaimin. Myös HIFK:n hallitus elää muutospaineissa eli saanee uutta verta tänä keväänä ja siinähän voidaan kätevästi kertoa, että edellinen hallitus se Jeren torppasi. Oli miten oli, tämä kausi oli karmea pettymys ja hallitus ei lätkää pelaa ensi kaudellakaan. Meikäläistä kiinnostaa vain ja ainoastaan joukkueen tilanne ja KJ:n jälkeistä valmentajaa odotan myöskin innolla.
 

Greffin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pittsburgh Penguins
Katsokaa Kärppien menestyneitä miehistöjä. Sinne on osattu rakentaa hyvää miksausta, johon kuuluvat olennaisena osana myös kokeneet karjut malliin Viitakoski, Haakana ja Kalle Sahlstedt, joka ei siis Kärppiin mennessään ja siellä pelatessaan ollut profiloitunut ollenkaan sellaiseksi pistekoneeksi, jollaiseksi hän nyt latebloomerina on Kalpassa päätynyt.

Sahlstedtista hieman eri mieltä. Kaverihan teki jo 99/00- kaudella piste-per peli tehoja runkosarjassa. Ruotsissa pelasi noin 40 pinnan kausia ja sitten Kärppien kolmossentterinä ei pystynyt kuin 30 pisteeseen.

Silti, en pidä Sahlstedtia minään pistekoneena. Aika mitäänsanomattomat tehot loppujen lopuksi suvereenilta ykkössentteriltä IFK:ta selvästi paremmassa joukkueessa: 54: 19+24=43

Ja Sahlstedthan olisi mestattu tämän kevään pleijariesitystensä perusteella, jos pelaisi IFK:ssa. 11 peliä, 0+4 ja -2. Ei tehnyt esim. Jypiä vastaan koko sarjassa pisteen pistettä. Tokihan Kalle ihan hyvin ennen on pleijareissa pelannut, mutta eipä tuo loppuseltaan niin kummallisen hyvä pelaaja edes liigassa ole. Toki hyvä peluri, mutta Kapasen vieressä 43 pinnaa ykkössentterinä ei silti vakuuta täysin, jos joku fleguhirso takoo Pikkaraisen kanssa yli 60 pistettä.
 

Dominator131

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja Ville Peltosta on aivan turha sijoitella Ilmalan rostereihin. Kyllä VP meillä vetää vielä yhden kauden, kun änärissä lopettaa ja kuka ties, jospa lopettaminen siellä vaikka aikaistuisi. Tästä asiasta (VP HIFK:hon vielä ennen uransa lopettamista) otan vetoja vastaan.

Millä perusteella väität näin? Miksei VP tullut HIFK:hon 2000-luvun taitteessa, jos tällaista "vedän yhen kauden viel himas"-juttua on ollut, mutta Jokereihin tuli?
Ei mee jakeluun, että HIFK olisi nyt Villen mielestä jotenkin parempi paikka pelailla ja nostaa palkkaa, kun sekoileva ja brenkun kanssa sulassa sovussa oleva TJ on vaihtunut toiseen eli on havaittavissa ns "samaa paskaa eri paketissa"-efekti.
Budjetti- ja palkkasysteemeistä nyt puhumattakaan, onko HIFK:lla vielä palkkaraameissaan tilaa Villelle, jos näitä "ykköskentän" kavereita mallia I.Pikkarainen, Luttinen, Petrell yms palkkaillaan kovalla liksalla?
 

Jurgen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja Ville Peltosta on aivan turha sijoitella Ilmalan rostereihin. Kyllä VP meillä vetää vielä yhden kauden, kun änärissä lopettaa ja kuka ties, jospa lopettaminen siellä vaikka aikaistuisi. Tästä asiasta (VP HIFK:hon vielä ennen uransa lopettamista) otan vetoja vastaan.

Mä otan ton vedon vastaan. Minkälaisilla ehdoille me vedetään?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ilkka Pikkarainen ja Kimmo Kuhta ovat ilman uutta sopimusta ja neuvottelut jatkunevat molempien tai ainakin toisen kanssa. Luttinen ja Petrell jatkavat vanhoilla diileillä. Uskon kyllä, että HIFK kaivaa rahat jostain esiin, jos Ville Peltonen suo meille sen kunnian, että haluaa pelata joskus vielä HIFK:ssa, esim. 2009-10, mutta tämä on nyt ihan keskustelua, ei huhun tynkääkään.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Kyllähän Peltonen olisi sellainen vahvistus, joka urheilullisen panoksen lisäksi herättäisi myös mielenkiintoa tätä unholaan vaipuvaa seuraa kohtaan ja saattaisi jopa muutaman ylimääräisen silmäparin tuoda katsomoonkin. Peltonen olisi juuri sellainen henkinen johtaja, joka ehdottomasti tarvitaan. Vähän kuin Kalpalla S.Kapanen.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Case-Peltosen liittyen voidaan todeta, että silloinen toimitusjohtaja tarjosi Peltoselle korvausta joka oli selvästi alle markkinahinnan. " Ei kellekkään tässä liigassa makseta miljoonaa markkaa". No, Peltonen sitten sai sen miljoona markkaa ja vissiin vähän päällekkin Jokereista. Pari kautta myöhemmin samainen toimitusjohtaja maksoi miljoonan markan korvauksen (toisen valuutassa nimeltä euro) mm. Roman Vopatille ja jostain kumman syystä alle kykyjensä suorittaneelle Vladislav Benysekille.

Että näin, ei oo käyttöö, lähetään menee....
 
Viimeksi muokattu:

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän Bin Peltonen mene tuohon Naapuriin ensi kaudella jos menee. Jokerit kuitenkin takoo ensi kaudeksi taas semmoiset taalat tiskiin että se Jokeri-kiekko tulee takaisin taas neljännen kerran kolmen viime kauden aikana?

Kovia hankintoja pitää meillekkin tulla jos meinataan ulostaa muutamat kaverit. Nykyisestä joukkueesta harva kyllä ansaitseekaan jatkaa, että sinänsä kyllä ihan oikeaa toimintaa toistaiseksi. Kuhta ulos jos ei suostu huomattavaan palkanlaskuun. Liigan ylipalkatuin pelaaja.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Millä perusteella väität näin? Miksei VP tullut HIFK:hon 2000-luvun taitteessa, jos tällaista "vedän yhen kauden viel himas"-juttua on ollut, mutta Jokereihin tuli?

Tiedät aivan hyvin, että Peltonen tarjosi itseään ensin IFK:lle ja vasta Matikaisen nälkäpalkkatarjouksen jälkeen Jokereihin. Joten kyllähän tuo pelaajan valinta oli selkeä myös viimeksi. Ja on sitä jatkossakin. Mutta totta kai, jos Nybari tai hänen seuraajansa toimii kuin Pentti aikanaan niin saattaahan JHag vetonsa hävitäkin. Itse en kuitenkaan veli J:n vetoon tarttuisi.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
McJugi kirjoitti:
Kuhta ulos jos ei suostu huomattavaan palkanlaskuun. Liigan ylipalkatuin pelaaja.

Tähän oli nyt pakko puuttua, sillä särähti hiukan korvaani. Myönnän ensin kuitenkin kaksi asiaa: a) Kuhta on ollut suuri suosikki jo monta vuotta ja b) miehen ura on selvässä alamäessä.

Mutta mutta...Kuhta on kuitenkin vuodesta toiseen 20 maalin tekijä, vaikka vetäisi vähän heikommankin kauden. Tämä tietenkin edellyttää, että mies on terveenä. Viimeiset kaksi kautta mies on ollut enemmän tai vähemmän loukkaantuneena, mutta iskenyt silti 12 ja 13 maalia runkosarjassa. Ja ne pleijarit... montako hyvin poffeissa viime kausina pelannutta kaveria meiltä on löytynyt? Niinpä, ei kovinkaan montaa. Edelleen jatkaisin Killen sopimusta.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Vedot yyveenä, kiitos! Ja tokihan tiedostan, että voin hävitä vetoni, mutta infoksi vaan naapuriinkin, että VP on eräs näistä pelaajista, joihin HIFK pitää yhteyttä koko ajan, toisin kuin Jokerit. HIFK:n hallitus on nimennyt tietyn nipun pelaajia, joihin a) pidetään jatkuvaa yhteyttä ja b) joita ei strategisista syistä haluta päästää muihin liigajoukkueisiin. Ja korostan, että saahan näin tehdä, mutta ei se silti sitä varmista, etteikö joku proggis voi epäonnistuakin. Esimerkiksi Jarkko Ruutu ja Ville Peltonen kuuluvat tähän listaan. Aika kuluu ja kukaan normaalijärjellä varustettu ihminen ei enää jaksa kelailla menikö joku homma huonosti liki 10v. sitten. Jos VP:llä olisi "never again" -fiilis ifk:ta kohtaan, hän olisi sen aikaa sitten ilmoittanut ja asia olisi haudattu. Onhan niitä muitakin pelaajia olemassa. Ville Peltosen tyyppisen pelaajan hankinta ei btw. ole Nyban sooloprojekti. Se on asia, jossa hallitustaso on mukana.

Onhan se Kibe tehnyt sen 20 maalia per kausi ja varmaan vielä tekeekin, mutta playoffit ovat olleet häneltä viimeiset 3 kevättä aivan paskaa. Tuntuu siltä, että HIFK:n faneilla on suurempi tarve nostella Kibeä ikoniksi kuin hänellä itsellään. Se on kiistaton fakta, että Kiben suoritukset, ne +20 maalia ja playoffin kiikarit, pitää saada halvemmalla kuin Ville Leino Jokereihin yhdeksi kaudeksi. Mielestäni yli kolmekymppinen pelaaja ei voi loputtomasti olla tilanteessa, jossa "se kyllä vielä näyttää joku kevät". Kuulostaa Lundellilta ja Kuhdaltakin. Sanotaan mitä sanotaan, niin vaikkapa Mäkkäri ja Viitakoski omaavat paremmat playofftehot viimeisimmältä kolmelta keväältä. Ja jos valitetaan, että Kibe ei päässyt tehoille, kun joukkue putosi niin aikaisin, niin miksi Kibe ei tehnyt maaleja, jotta joukkue ei olisi pudonnut niin aikaisin?
 

Hiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Peltonen, Pikkarainen, Kuhta, Ruutu, Viitakoski, Mäkiaho... tässä tulee lueskeltua muiden heittelemiä nimiä ja kohauteltua hartioita samaan tahtiin. Oma näkökanta IFK:n toimintaan on se, että Penailun, häviämisen ja muninpuhaaltelun kulttuuri on seurassa niin syvässä, että on ihan sama ketä joukkueessa pelaa. Oli siellä ketä ovechkinejä tahansa, niin peli on kuitenkin samaa epäolennaisuuksiin keskittyvää halutonta pastaa, ettei siitä yksinkertaisesti jaksa kiinnostua.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Nåhh. Vesa Viitakoski tasoitti juuri Bluesia vastaan, 3-3. Mäkkärin statsit taisi olla KalPan parhaat. Mitä tässä voi sanoa?

Eipä oikeastaan mitään. Niin kauan kuin Nyyperi heiluu utj:na, ei tulla näkemään tämän tasoista kokenutta kaartia meidän joukkueessa. Nyyperi diggailee omia junnuja, kasvatetaan niistä voittajia (se vaan ei tule tapahtumaan HIFK:ssa). Viitakoski on kyllä aika liekeissä Bluesia vastaan, tämän päiväinen ottelu on vain hyvää jatkoa aikaisempiin otteluihin.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eipä oikeastaan mitään. Niin kauan kuin Nyyperi heiluu utj:na, ei tulla näkemään tämän tasoista kokenutta kaartia meidän joukkueessa. Nyyperi diggailee omia junnuja, kasvatetaan niistä voittajia (se vaan ei tule tapahtumaan HIFK:ssa). Viitakoski on kyllä aika liekeissä Bluesia vastaan, tämän päiväinen ottelu on vain hyvää jatkoa aikaisempiin otteluihin.

Don't get me wrong - minä arvostan kovasti omia junnuja ja toivon niitä näkeväni tulevaisuudessakin. Se on yksi syy, miksi IFK:ta kannatan.

Se mitä en arvosta, on kokonaisnäkemyksen ja tasapainon puuttuminen joukkueesta. Harmittaa sanoa tämä taas kerran, mutta en luota pätkääkään siihen että ensi kausi olisi yhtään parempi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös