Joukkueen rakennus kaudelle 2009–2010

  • 636 335
  • 1 981
Tila
Viestiketju on suljettu.

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli yksi Uusitalo/ Kuusisto mahtuu joukkueeseen, koska ensi kaudella pelataan kuudella pakilla, enkä usko näiden herrojen istuvan katsomossa mielellään.

Ainakin oma mielipiteeni on, että tässä vaiheessa Jyrkkiön ja Rahkolan näytöt liigatasolla ovat vielä hyvin lähellä nollaa. Se onko kummallakaan todellisuudessa rahkeita ottamaan ensi kaudella oma paikkansa ja roolinsa ässäpuolustuksesta on täysi kysymysmerkki, enkä todellakaan lähtisi ässäjohtona rakentamaan pakkaa tässä vaiheessa kautta siten ettei toista suunnitelmaa ole. Jos lopputulos on se ettei Uusitalolle tai Kuusistolle lopulta löydy riittävää ruutua Ässistä niin kyseiset kaverit ovat sen tyylisiä puolustajia, jotka saadaan kyllä edelleen kaupaksi, mutta joita ei enää kesken kautta niin vain tarvittaessa välttämättä löydykään. Sitten haalitaan kauheassa hädässä kahden vuoden pahvilla Palomäki nro 2.

Ja ylipäätään olen sitä mieltä ettei tässä ole kysymystäkään siitä etteikö molemmille se oma tonttinsa Ässistä ensi kaudella löydy. En ihan heti saa mieleeni kotimaisia puolustajia, jotka olisivat tällä hetkellä vapaina ja Ässien hankittavissa ykköspariin. Ulkomaalaisia ns. nappihankintoja kun viime kausilta miettii niin joku Walsh tai Nickerson on aika kaukana siitä mistä tässä nyt puhutaan. Milam tai Cook voisivat ehkä mennäkin, mutta viime kauden tai kokin kohdalla kahden viime kauden liiganäytöillä en kyllä ihan heti keksi miten tässä kohdin mentäisiin merkittävästi yksilötasolla eteenpäin. Siltä osin kyllä jos puhutaan korvaamisen sijaan tason leventämisestä kuten edellä kirjoitin. Aina voimme toki toivoa, että jollain ihmekonstilla se Ässiin roudattava Pohjois-Amerikan ihme onkin todella se ihme eikä ruoho kellastu meren yli lentäessään. Penan lempisuunnan eli "tsekkoslovakin" säädylliset puolustajat pelaavat tällä hetkellä joko Venäjällä, Ruotsissa tai omassa maassaan missä liksa on ihan eri luokkaa kuin Ässissä. Näin ollen olen todella iloinen jos vaihteeksi pelaajia pursuavilta markkinoilta todella siivilöidään edes yksi selvästi Ässien ykköspariin taitoa ja leveyttä tuova herra.

Sen kummempia roolituksia ja puolustajapareja on turha miettiä ennen kuin nähdään mitä haaviin tarttuu. Oma toiveeni on, että jostain onnistutaan vetäisemään hivenen parannettu versio Petréstä. Hän yhdessä Uusitalon, Määtän, Kuusiston ja Sammalkankaan kanssa muodostaa puolustuksen ytimen, jota Jyrkkiö ja Rahkola haastavat. Palomäki on pahemman luokan huti, jonka sijaan soisi sopimuksen alla olevan tämän "Immosen".

Seurajohto näyttää kuuliaisesti jatkavan tuolla kahden puolustajan tiedotuslinjallaan. En laita hanttiin jos kaksi selkeää puolustuksen profiilia todella löytyy. Jotenkin vain jaksan epäillä että tuo linja vaihtuu loppukesästä kun nähdään mitä haaviin jäi. Pääasia ainakin omin ajatuksineni on, että tulee keitä sitten tuleekin, niin herrat ovat sulavia jäällä liikkumaan. Saataisiin kivijalkaa vihdoin vastaamaan edes hiukan sitä mitä sen päälle yritetään rakentaa.
 
Ainakin oma mielipiteeni on, että tässä vaiheessa Jyrkkiön ja Rahkolan näytöt liigatasolla ovat vielä hyvin lähellä nollaa.
Minun mielipiteeni taas on se, että Rahkolan näytöt liigatasolla on nollissa, Jyrkkiön näytöt pakkasella. Ei kai tässä auta kuin toivoa, että heistä saadaan koulittua 1-2-parin liigapelaajia parin-kolmen vuoden aikana.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sitten pitää vielä muistaa se, että Jyrkkiö ja Rahkola lähtevät peliaikaa valloittaessaan liikkeelle nollan minuutin jääajasta. Kaikki yli 10 minuutin menevä jääaika tietää todennäköistä virhekasaumaa. Tästä päästään siihen että joko kahden ensimmäisen parin äijien pitää kantaa yhdessä 45-50 minuuttia per peli - mitä en jostain syystä pidä Ässien varoilla realistisena tapahtumana - tai sitten pitää pyrkiä jonkinasteiseen rotaatioon. Silloin onkin taas yllättäen tarve laajemmalle kuin seitsemän puolustajan ringille.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Sitten pitää vielä muistaa se, että Jyrkkiö ja Rahkola lähtevät peliaikaa valloittaessaan liikkeelle nollan minuutin jääajasta. Kaikki yli 10 minuutin menevä jääaika tietää todennäköistä virhekasaumaa.

Tästä olen sen verran eri mieltä, että omissa ajatuksissani Rahkola on profiloitunut kohtuullisen varmaksi puolustajaksi mitä noihin virheisiin tulee.

Muutenkin kannattaa ehkä kuitenkin antaa harjoitusottelujen näyttää missä loppukesästä mennään.

En olisi yllättynyt mikäli molemmat olisivat valmiita tappelemaan tasapäin siitä 10-20 minuutin peliajasta Uusitalon yms kanssa siellä kakkos-kolmosparissa.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tästä olen sen verran eri mieltä, että omissa ajatuksissani Rahkola on profiloitunut kohtuullisen varmaksi puolustajaksi mitä noihin virheisiin tulee.

En kiistä etteikö Rahkola ole voinut junioriaikana profiloitua näin, mutta sellaiset puolustajat jotka hyppäävät suoraan a-junioreista sm-liigaan edes 15 minuutin peliajalle ovat todella harvassa.

Runkosarja on kuitenkin suhteellisen tiivis ja raskas rupeama kun on samalla harppaamassa ylemmälle sarjatasolla. Siellä tulee kaikille joukkueille näitä neljän ottelun viikkoja. Vaikka kakkosena onkin Karri, niin kyseessä on kuitenkin sen verran "isot" rahat ja tulosurheilu, että viiden kotitappion putkessa virheet, ylivoiman tehottomuus jne. pääsevät suurennuslasin alle. Tuossa vaiheessa rotaatio ja hetken hengähdystauko eivät ole välttämättä lainkaan pahasta.

Allekirjoitan toki sen, että pidemmällä aikavälillä Ässien menestymisessä yksi avaintekijä on löytää ja ajaa nämä oikeat nuoret pelaajat sm-liigaan sisään. Ässät on aika kaukana siitä pisteestä, että se voisi rakentaa joukkueensa hankkimalla ns. varmat tapaukset esimerkiksi liigan sisältä itselleen. Kyllähän vaikkapa Bluesin parin viime kauden menestys on nojannut pitkälti osaavan valmennuksen lisäksi myös siihen, että ne nuoremmat pelaajat jotka ovat lyöneet läpi ovat olleet kauttaaltaan sarjan tasoon nähden parasta luokkaa eli enemmän tai vähemmän "varmoja" tapauksia.
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
En olisi yllättynyt mikäli molemmat olisivat valmiita tappelemaan tasapäin siitä 10-20 minuutin peliajasta Uusitalon yms kanssa siellä kakkos-kolmosparissa.

Ensi kauden pakkiasioita rustaillessa on tosiaan hyvä muistaa, että kahden ensimmäisen pakkiparin minuutit tulee kasvamaan kun kokoonpanossa saa olla enää 6 puolustajaa.

Käytännössä Ässien ykköspari tulee pelaamaan n.25-30min, kakkospari n.18-25min ja kolmosparille jää sitten loput minuutit eli käytännössä n. 10-15min.

Tai näin itse tilanteen näkisin, edellyttäen tietenkin, että Pena onnistuu puolustukseen tosissaan ne kaksi kunnon miestä hankkimaan. Jos ei homma onnistu niin peliajat tulee varmasti olemaan tasaisemmat.

Jos tosiaan Pena onnistuu kaksi ykkös-kakkosparin miestä hankkimaan niin vaikeaksi näen Rahkolan ja Jyrkkiön tien kokoonpanoon käyvän. Määttä, Kuusisto,Uusitalo ja Sammalkangas kuitenkin luultavasti ovat neljä pelaavaa pakkia. Se kuuluuko nämä kaikki Jyrkkiön ja Rahkolan "eteen" on muiden päätettävissä. Itse olen sitä mieltä, että Sammalkankaan jatkosopimus olisi voitu jättää rustaamatta, vaikka mainio joukkupelaaja onkin. Noissa kolmessa muussa edellä mainitussa kaverissa näen kuitenkin enemmän potentiaalia kuin Tapsassa. Tuohon kun lisätään kaksi tulevaa? pakkia niin melko varmaa on se, että toinen kavereista (Jyrkkiö/Rahkola) pelaa Mestiksessä lähes koko kauden.

Toisaalta ei sekään välttämättä katastrofi uralle olisi, päinvastoin. Onneksi ei ole silti minun tehtävä päättää näistä asioista.

edit. Ja Palomäki on aivan oma lukunsa, täysi turhake pelaajalistassa. Toivottavasti päästään eroon ennen kauden alkua. Varmasti Palomäelle itselleenkin olisi parempi vaihtoehto.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pelityylinsä ja fysiikkansa puolesta Rahkolan voi nähdä pelaavan ihan hyvällä menestyksellä kolmosparissa sen 10 minuuttia per peli. Jyrkkiön kohdalla ollaan varmaankin enemmän veitsenterällä loistava viivamies ylivoimassa (35 pistettä) tai sitten virheitä enemmän kuin laki sallii ja 15 matsin jälkeen vauhtia jälleen A:sta. Jyrkkiötä on hankala nähdä sellaisena tasaisena varmana suorittajana, vaan se on sitten joko tai.

Penan faksi on muuten laulanut tarjouksen pakille ja toisen pakin sopimustilannetta selvitetään. Nimiä en pysty tässä vaiheessa kertomaan, toista en edes tiedä.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Penan faksi on muuten laulanut tarjouksen pakille ja toisen pakin sopimustilannetta selvitetään. Nimiä en pysty tässä vaiheessa kertomaan, toista en edes tiedä.

Kai nyt agentin luulisi suoralta kädeltä tietävän onko sitä sopimusta voimassa vai ei joten mistä moinen selvitystyö? Vai onko pelaaja kenties tehnyt "Yashinit" ja ilmoittanut yksipuolisesti seuralle, ettei enää nappaa pelata ao. joukkueessa?
 

Jallu Koo

Jäsen
Kai nyt agentin luulisi suoralta kädeltä tietävän onko sitä sopimusta voimassa vai ei joten mistä moinen selvitystyö? Vai onko pelaaja kenties tehnyt "Yashinit" ja ilmoittanut yksipuolisesti seuralle, ettei enää nappaa pelata ao. joukkueessa?

Jos vaikka Pena onkin lukenut jatkoajan Lukko-osiota. Siellähän huhuillaan, että Kovanen ja Pettinen eivät jatkaisi Lukossa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jyrkkiön kohdalla ollaan varmaankin enemmän veitsenterällä loistava viivamies ylivoimassa (35 pistettä) tai sitten virheitä enemmän kuin laki sallii ja 15 matsin jälkeen vauhtia jälleen A:sta.

Jesse saa nostella rautaa kovasti kesäisin, koska ylivoimalla viivapakilla pitää myös olla laukaisu kohdallaan. Pelkillä rannevipeillä viivasta tai jäänuoliaisilla ei ikinä tuonne 35p puolustajaksi nousta. Mutta onneksi tarkka ja kova veto viivasta ei aina ole pelaajan koosta kiinni, mm. Kimmo Timosella, Sami Kapasella ja Petteri Nummelinilla on hyvät vedot viivasta maalilla, vaikka kukaan heistä ei ole fyysisille koolla pilattu. Jyrkkiöllä ei vain vielä ole laukaisutekniikka (ja voimakaan) sillä tasolla, että voisi säännöllisesti pelata ylivoimaa. Samaa voi tosin sanoa kaikista tällä hetkellä sopimuksenalaisista Ässä-pakeista, niillä keillä on sitä fyysistä voimaa ei ole kunnollista tekniikkaa ja päinvastoin.
 

Salama85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toivottavasti Kivi tuo Ässien avauspelin tuulahduksen uututta ja Ässät siirtyy pelkistä viivelähdöistä ja toivotaantoivotaan pitkistä syötöistä oikeaan avauspeliin, jossa peliä pyritään avaamaan monella eri tapaa. Ässien puolustuksessa ei huippunimiä vilisi, mutta oikeastaan Määttää lukuunottamatta puolustajien jalka riittää nyt todella hyvin.. Ensimmäinen helppo syöttö pystytään iskostamaan pelaajien takaraivoon harjoittelulla.. Yhdellä tai kahdella kelpo vahvistuksella Ässillä on hyvinkin riittävä puolustus, koska nopeus riittää nyt hakemaan myös se ensimmäinen kiekko päädystä. Suomen maajoukkueen peli oli hienoa katseltavaa USA-pelin kolmannen erän sekoilua lukuunottamatta. Kunhan saman tyylinen tapa pelata saadaan tännekin niin ei ole hätäpäivää nykypäivän liigassa, jossa ei pelata juurikaan keskialueen trappia eikä myöskään Jypiä lukuunottamatta tulla kiekollisen pelaajan päälle höyryveturin lailla.

Vahvistuksia pitää löytää ensisijaisesti vieläkin puolustajan tontille ja täytyy toivoa, että penan faxi on laulanut kunnollisen pelaajan perään.. Yksi aloituksia voittava sentteri on silti vielä hakusessa, että onko tällaisesta kuulunut mitään vieläkään???
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Mitenkäs sen sentterihankinnan laita on, onko meille tulossa selkeää ykköspelintekijää? Onko vero tietoa?

Karu totuus on, että pakkihankinta on priorisoitava. Hyökkääjiä riittää sittenkin enemmän ja pidempään, mutta peliä osaavista pakeista taitaa olla krooninen pula kaikkialla. Huonoksi tilanteen tekee todella se, että molemmille sektoreille tarvitaan nyt selkeä onnistuminen.

Toivokaamme, ettei kyseessä ole pitkähiuksisten veljien maa Euroopasta.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kai nyt agentin luulisi suoralta kädeltä tietävän onko sitä sopimusta voimassa vai ei joten mistä moinen selvitystyö? Vai onko pelaaja kenties tehnyt "Yashinit" ja ilmoittanut yksipuolisesti seuralle, ettei enää nappaa pelata ao. joukkueessa?

Tulevalle kaudelle lähes kaikkien seurojen pelaajabudjetti on pienempi kuin edelliskaudelle ja samaan aikaan kuitenkin lähes jokainen seura haluaa vahvistaa jotain osaa joukkueesta. Tällöin myös sopimuksen alla olevat pelaajat joutuvat tarkasteluun ja tällöin alkaa kolmikanta pelaaja, nykyinen seura ja mahdollinen uusi seura. Tästä on nyt kysymys.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Tulevalle kaudelle lähes kaikkien seurojen pelaajabudjetti on pienempi kuin edelliskaudelle ja samaan aikaan kuitenkin lähes jokainen seura haluaa vahvistaa jotain osaa joukkueesta. Tällöin myös sopimuksen alla olevat pelaajat joutuvat tarkasteluun ja tällöin alkaa kolmikanta pelaaja, nykyinen seura ja mahdollinen uusi seura. Tästä on nyt kysymys.

Aivan... Tuota en osannutkaan ottaa huomioon. NHL-ympäristössä homma olisi helppoa kun maksuvälineenä seurojen välillä voi käyttää mm. varausoikeuksia (suoran rahatukon käyttäminen maksuvälineenä oli ainakin jossain vaiheessa siellä kielletty) ja pelaajalta ei liiemmin kysellä. Euroopassa pelaajan tahto on vähän turhankin iso ja tämä voi torpedoida jo valmiiksi hierotun aiesopimuksen vain toteamalla että minähän en mihinkään Poriin lähde... Kyseessä on mitä ilmeisimmin joku nykyjoukkueensa kallispalkkaisimmista pakeista joka mahdollisesti on vielä hieman alisuorittanut odotuksiin (ja palkkaansa) nähden...
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En usko että tällä on mitään merkitystä.

Palomäki ei ole minkäännäköinen rasite budjetille ja kaveri saadaan vuokrattuakin muualle. Turha siitä jo tehdystä sopimuksesta tappelemaan on alkaa.

Mitenköhän tämä mahtaa olla, sillä jos mies pelaa samalla rahalla, jonka HPK hänelle maksoi, niin ei se varmaan ihan ilmainenkaan ole! Onko kellään "tietoa" miten Palomäen sopimus purettiin Hämeenlinnassa ja mitä Ässät miehelle lupasi kahden vuoden palveluksista?
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mitenköhän tämä mahtaa olla, sillä jos mies pelaa samalla rahalla, jonka HPK hänelle maksoi, niin ei se varmaan ihan ilmainenkaan ole! Onko kellään "tietoa" miten Palomäen sopimus purettiin Hämeenlinnassa ja mitä Ässät miehelle lupasi kahden vuoden palveluksista?
Ei todellakaan ole ilmainen. Käsittääkseni samalla 75k/kausi sopparilla painetaan ja Ässät maksoi hieman siirtokorvaustakin. Onnittelut vaan, että saitte miehen kiinnitettyä viime kesänä.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Ei todellakaan ole ilmainen. Käsittääkseni samalla 75k/kausi sopparilla painetaan ja Ässät maksoi hieman siirtokorvaustakin. Onnittelut vaan, että saitte miehen kiinnitettyä viime kesänä.

Paskapuhetta. HPK ja Palomäki purkivat sopimuksen keskenään jonka jälkeen Ässät tarjosi miehelle 2 vuoden sopimusta sisältäen 10 ottelun try outin. Tuo on fakta. Taisi syksyllä lukea SK:ssakin. Rahasta en tarkkaan tiedä, enkä lähde sitä arvuuttelemaan.
 

Valo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Overtime Moderators
Ensi kauden pakkiasioita rustaillessa on tosiaan hyvä muistaa, että kahden ensimmäisen pakkiparin minuutit tulee kasvamaan kun kokoonpanossa saa olla enää 6 puolustajaa.

Käytännössä Ässien ykköspari tulee pelaamaan n.25-30min, kakkospari n.18-25min ja kolmosparille jää sitten loput minuutit eli käytännössä n. 10-15min.

A) Kyllä kokoonpanossa saa olla vaikka 18 puolustajaa, kenttäpelaajien määrä on vai rajoitettu, ei puolustajien eikä hyökkääjien.

B) Meikäläisen laskutaidoilla kolmosparin "loput minuutit" olisivat 5-17 minuuttia. Ala-arvo saadaan kun lasketaan esimerkistäsi 1. ja 2. pakkiparien maksimiminuutit yhteen ja vähennetään 60:stä näin:
30+25=55
60-55=5
ja yläarvo tietysti minimiminuuttien mukaan samalla kaavalla... Edellyttäen tietysti ettei ottelu veny jatkoajalle, silloinhan myös kolmosparin minuutit voivat lisääntyä jos kahden ekan parin pohkeet on hapoilla...
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
A) Kyllä kokoonpanossa saa olla vaikka 18 puolustajaa, kenttäpelaajien määrä on vai rajoitettu, ei puolustajien eikä hyökkääjien.

B) Meikäläisen laskutaidoilla kolmosparin "loput minuutit" olisivat 5-17 minuuttia. Ala-arvo saadaan kun lasketaan esimerkistäsi 1. ja 2. pakkiparien maksimiminuutit yhteen ja vähennetään 60:stä näin:
30+25=55
60-55=5
ja yläarvo tietysti minimiminuuttien mukaan samalla kaavalla... Edellyttäen tietysti ettei ottelu veny jatkoajalle, silloinhan myös kolmosparin minuutit voivat lisääntyä jos kahden ekan parin pohkeet on hapoilla...

A) Totta. Luulisin silti, että suuri osa joukkueista ml. Ässät vetää suurimman osan kaudesta 6 pakilla ja 12 hyökkääjällä-

B) Totta myös tämä kohta jos aletaan pitkällä matikalla asioita laskea. =) Minuutit oli vaan suuntaa antavia ja tarkoitin lukemilla lähinnä koko kauden ka. minuutteja.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Ei todellakaan ole ilmainen. Käsittääkseni samalla 75k/kausi sopparilla painetaan ja Ässät maksoi hieman siirtokorvaustakin. Onnittelut vaan, että saitte miehen kiinnitettyä viime kesänä.

Tuossa yläpuolella jo tähän tartuttiinkin, mutta oma käsitykseni on, että Palomäki on "melkein ilmainen" mies, ja nämä 75k puheet ovat täysin tuulesta temmattuja.

Ja siis se palkka minkä itse uskon miehelle maksettavan saadaan kutakuinkin kokonaisuudessaan takaisin, mikäli kaveri vuokrataan esim. vaikka Vantaalle, Kajaaniin tai Joensuuhun.

Palkan suuruudesta saatan toki olla väärässä, mutta 75k mies ei saa. Eikä saanut HPK siirtokorvauksiakaan.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Täällähän on huhuiltu, että "määttä vetää 150te kaudessa" ja nyt siis "palomäkikin saa 75te kaudessa". :) Mistä näitä senttejä oikein tulee? Ei ihme, ettei Ässiin saada todellisia vahvistuksia, kun 7-8 pakillekin maksetaan 75te kaudesta! :)

Sitten vakavasti, olisi pikkuhiljaa hyvä saada jo niitä oikeita nimiä paperiin, että päästäisiin ajoissa keskittymään ensi kauteen. Ketjukoostumuksia pitäisi saada ajettua jo kesällä/alkusyksystä sisään, ettei homma mene siihen että elo/syyskuussa aletaan katselemaan ketä rosteriin lopulta saadaan ja kuka pelaa kenenkin kanssa. Niitä "suuria kaloja" varten ei kannata euroja loppusyksyyn asti säästellä, niitä ei ennenkään enää silloin ole Ässiin saatu (mm.NHL-leireiltä tippuneita).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös