Ilmoitukset

Nimimerkki Jarna90 on seuraavan kuukauden pelikiellossa johtuen netiketin vastaisista viesteistä, joiden kirjoitusasu oli heikkoa. Tuoreet nimimerkit ovat moderaattoreiden erikoistarkkailussa ja kyseistä nimimerkkiä on jo huomautettu heikosta kieliasusta, mutta olemme valmiita antamaan kyseiselle kirjoittajalle vielä mahdollisuuden parantaa tapojaan.

Sen sijaan nimimerkki Kultaranne21 osoitti lyhyellä palstaurallaan sen, ettei hänellä ole annettavaa keskustelupalstalle, joten hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki scholl ei pelikieltonsa jälkeenkään ole muuttanut tapojaan, vaan on edelleen syyllistynyt jatkuviin henkilökohtaisuuksiin. Tämän vuoksi kurinpitoryhmä on päättänyt antaa hänelle kolmen kuukauden pelikiellon.

Nimimerkki Klassinen sentteri ei osannut käyttäytyä otteluseurannassa, vaan syyllistyi henkilökohtaiseen hyökkäykseen, provosointiin ja jatkuvaan kirosanojen viljelyyn. Tämän vuoksi annamme hänelle viikon pelikiellon.

Nimimerkki Chickendinner syyllistyi Ässät-osiossa jatkuviin henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja offtopiciin ja hänelle on annettu näistä viesteistä kuukauden pelikielto. Kyseinen nimimerkki oli juuri hetki sitten pelikiellossa samasta asiasta, joten se vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Jos olisi toisin tai jollei Unitedia olisi...

Viestiketju osiossa 'Espoo United' , aloittajana Nick Brophy, 12.09.2016 klo 21.33.

 1. Nick Brophy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Palstalla on monenlaisia uumoiluja siitä, kuinka Unitedin tulevaisuus olisi ruusuisempi, jos... (etupäässä nimi olisi säilynyt Bluesina) tai kuinka toisenlaisella toiminnalla kaudella 2015-16 seuraukset olisvat olleet siedettävämmät. Spekulaatiot ovat hankalasti useissa ketjuissa, joka haittaa mielikuvituksen lentoa. Näin sanoin avaankin virallisen vaihtoehtohistorian/-futurologian ketjun.

  Ajatus virisi, kun olin vastaamassa ajatukseen mahdollisen kolmannen vetäjän löytymisestä. Ajatus tuntuu aloittajasta kaukaiselle, koska viime talvena tuntui sille, että tiimiin etsittiin ketä tahansa muuta vetäjää kuin Jussi Salonoja seurauksilla, jotka nyt on nähty.

  Kertokaapa näkemyksiänne.
   
 2. K.Nuget Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo, Kiekko-Espoo, Blegi United
  Sanon suoraan tälle ketjulle ei. Se negatiivisuusketju on jo olemassa. Samoin on käyty läpi Blues-nimen edut ja haitat sekä hinta jne. Pääskää nyt jo yli.
   
 3. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Tjaa. Voihan tämä olla hyödyllistä terapiaakin joillekin. Ja tänne voi tulla pohtimaan mieltään vaivaavia salaliittoteorioita esimerkiksi siitä, keitä olivat ne ulkomaiset sijoittajatahot joita Tage oli hommannut konkurssin määräaikaa edeltäneenä yönä. Minua itsenäni eniten kiinnostava pohdinnan aihe olisi se, mitä olisi tapahtunut jos Rautio olisi jo viime syksynä päästänyt irti seurasta ja viime kausi olisi pelattu loppuun Salonojan lupaaman tukipaketin turvin. Miten kausi olisi päättynyt? Pelattaisiinko Espoossa nyt liigaa? Minkä nimen alla? Onhan näitä spekulaationaiheita.

  Odotan yhä että viimeisestä/viimeisistä Espoo Bluesin kaudesta/kausista julkaistaan vielä kirja tai useampiakin tai vähintäänkin Täynnä Tarmoa -tyyppinen dokumenttileffa. Aineksia on niin valtavasti. Olisi suorastaan häpeällistä että tällainen historiallinen tilaisuus jäisi käyttämättä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2016 klo 08.53
 4. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Uskaltaisin väittää, että joku tätä yrittää. Toivottavasti vaan on täysin puolueeton taho. Liikaa paskaa on joka suunnasta puhuttu julkisestikin, joten pelkään vaan, että kirjan kirjoittaa joku markolempinen tai JE:n vastaava kisälli, minkä vuoksi kokonaiskuvaa katsotaan vain yhdestä suunnasta, ja kirjan luotettavuus kyseenalaistuu heti.
   
 5. Pavlovin Koira Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Aggregaatti Metro-Areenan pihalla
  Lainaus:
  Ei sellaista tahoa ole olemassakaan jota kaikki pitäisivät täysin puolueettomana. Tai no, toki on mutta sellaisilla taas ei ole asiantuntemusta tai kiinnostusta kirjoittaa aiheesta.
   
 6. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Sehän tässä vähän pelottaa, että mahdollisesti kiinnostava kirja on mahdoton kirjoittaa. Ja sitten tulee erilaisia kirjan tapaisia propagandajulkaisuja, joilla ei ole motiivina selvittää tapahtumia, vaan ihan jotain muuta.
   
 7. Jambo78 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, HaKi
  Laitetaan nyt sitten oma "romantisointi" kuinka tämä olisi pitänyt hoitaa JE:n konkurssin jälkeen.

  Jussi olisi voinut perustaa Espoo United Oy:n katto-organisaatioksi, joka peluuttaisi eri lajien edustusjoukkueita niiden omilla perinteisillä nimillään ja logoillaan. Tämä olisi mahdollistanut tulevaisuudessa helpomman tien urheilupuiston muiden toimijoiden liittymisen toimintaan. En nimittäin usko että Esport haluaa muuttaa Oilerssin tai Hongan nimiä tähän Unitediin kovinkaan helposti. Urheilupuiston kehityksen kannalta olisi ollut hyvä että siellä toimivat tahot puhaltaisivat yhteen hiileen. Unitedin olisi myös näin ollut helpompi järjestää urheilupuistossa erilaisia tapahtumia jolla rahoittaa kaikkia lajeja.

  Mutta nyt on valittu tämä tie ja toivottavasti se on nyt sitten toimiva. Rakentakaa te nyt sitten sitä yhteisöllisyyttä joka Bluesin ympäriltä puuttui, me koitetaan keksiä jotain muuta. Onnea ja menestystä.
   
 8. ohiveto1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  Lainaus:
  Esport ei lähde projektiin mukaan (ainakaan Honka), se on suoraan sanottu.
   
 9. ebsonblues Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  United
  Lainaus:
  Tätä todella toivon että keksisitte jotain muuta...
   
 10. Pain no gain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues, scholl, FASlapsi
  Pakko antaa jo vähän rispektiä:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:
  Onko jäänyt vähän levy päälle?

  1. Mitä olisi käynyt Espoo Bluesille jos Rautio ja kumppanit eivät olisi seuraa ostaneet Salonojan kyllästyttyä? Olisiko se nyt toiminut pari kautta nimellä Espoo United?
  2. Miten olisi käynyt jos Rautio ja kumppanit olisivat luopuneet ajoissa? (Jussihan oli jo tässä vaiheessa puhunut tästä "United" hankkeesta, mutta olisiko se toteutettu eri nimellä ja eri tavalla?)
  3. Miten olisi käynyt jos Jussi olisi tässä fanitapaamisessa kertonut että syistä A ja B nimivaihtoehdot Kiekko-Espoo ja Blues eivät valitettavasti ole seuran käytettävissä. Nyt kävi niin, että Jussi luo äänestyksen, jonka Blues ja Kiekko-Espoo voittavat, mutta ilmoittaa sitten, että seuran nimi on United. Entä jos viestintä seurasta olisi alusta alkaen (tai edes jossain vaiheessa, koska näin ei ole vieläkään) hoidettu ammattimaisesti ja pyritty tuomaan seuran kannattajat perille siitä, mitä kulisseissa tapahtuu.
   
 11. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues loppuun asti
  Lainaus:
  Vastataan parempaan ketjuun.

  Aika jännä, että puhtaasti spekulaatiota sisältävä tekstini nostetaan esiin sen takia, että sisältää noita sanoja.. Ihan kuten sinäkin, minä en tiedä varmasti, mitä olisi tapahtunut ilman Jussia. Ilmaisen oman mielipiteeni ja arvioni, mitä olisi kenties tapahtunut. Välillä tuntuu, että tänne saisi kirjoittaa vain, jos

  A) esittää ainoastaan kirkossa kuulutettuja faktoja
  B) ei esitä minkäänsorttista kritiikkiä uutta seuraa kohtaan
  C) nimimerkki on joku muu kuin Toni85 (terveisiä eräälle twitterin käyttäjälle, taisin voittaa jatkoajan parhaan kirjoittajan palkinnon, vai miten se menikään?)

  Lainaus:
  Nimenomaan. Jussi itse ilmaisi asian näin, kun United-suunnitelmat tulivat esille ensimmäistä kertaa mediassa. Kattojärjestö olisi United, mutta sen alla seurat saisivat toimia omalla nimellä. Myös joku yhdistelmä Blues United, Honka United jne. olisi saattanut käydä kompromissina, samoin kuin FC Honka on nykyään Esport Honka, vaikka FC siihen eteen yleisesti liitetään edelleen.

  Mitä tulee tuohon avausviestiin, Jääkiekko Espoo oy:n konkurssitilanteen näyttäessä väistämättömältä, sijoittajatahot olivat todellakin vähissä. Jatkuvasti sai kuulla jostain neuvotteluista ja hämäristä ulkomaalaisista sijoittajista, mutta näiden totuusperää tullaan tuskin koskaan selvittämään. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Espoosta löytyisi ihmisiä, jotka olisivat valmiita lähtemään mukaan kiekkobisnekseen puhtaalta pöydältä. Osa olisi varmasti pystynyt ja suostunut maksamaan ihan samat minimisummat Jääkiekko Espoo oy:n veloista, mitkä Jussi maksoi että paikka Mestiksessä aukeni. Olisiko jengiä saatu kasaan yhtä nopeasti kuin Jussin avulla? En osaa sanoa, ehkä tai sitten ei. Minusta yksi kausi olisi ihan hyvin voitu mennä ilman edustusseuraa, jos taustalla olisi tehty duunia koko ajan ja selvänä olisi ollut, että seura lähtee pelaamaan kaudella 17-18. Jotku perustelevat vastakkaista sillä, että Metro Areenaa ei olisi voinut pitää tyhjillään kokonaista kautta. Eihän halli olisi ollut koko kautta/vuotta tyhjillään ja ilman viikottaisia otteluita, siellä olisi ehkä voitu tehdä kunnon remontti, minkä tarpeessa halli alkaa todellakin olemaan.
   
 12. E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Ketterä
  Lainaus:
  Ilta-Sanomissahan Jussi jo aikanaan sanoi, ettei halli tarvitse joukkuetta pärjätäkseen, joten tuo on Jussin itsensä kumoama väite. Ja sen on pakko olla totta, koska se on kirjoitettu lehdessä.

  Siitä olen samaa mieltä, ettei Espoosta olisi edustuskiekko koskaan kuollut kokonaan pois - ei Jussin ensimmäistä kertaa puikkoihin tullessa eikä nytkään. Tekijät olisivat vaan toisia ja rakentaisivat asioita eri tavalla. Kuinka pohjalta ne perustukset olisi pitänyt rakentaa - sitä ei kukaan osaa sanoa.
   
 13. Lystikäs Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Lainaus:
  Hyvää spekulaatiota ja juurikin sitä mitä tämä ketju tilaa.

  Mäkin olen samaa mieltä siitä, että kyllä espoosta olisi noita konkkavelkojen maksajia löytynyt, mutta samalla tuntuu, että se espoolainen porukka, jolla oli luontaista sydäntä lähteä edistämään espoolaista kiekkoa pääsarjatasolla, oli juuri tuo Raution poppoo. Ja kun sivusta päästiin seuraamaan miten siinä kävi - varsinkin taloudellisesti, niin vapaaehtoiset toiminnanjatkajat olivat vähissä - ainakin he joilla oli motiivaatiota maksella noita vuotuisia velkoja. Mutta aina voi jossitella.
   
 14. ebsonblues Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  United
  Lainaus:
  Oikeassa olet. Kyllä tässä täytyy itsekin hieman skarpata... Mutta hei nyt kaikki iloisin mielin tulevaan kauteen!
   
 15. R.I.P Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  R.I.P Blues.
  Lainaus:
  Niin, ehkä oltaisiin pelattu samalla rosterilla kuin lokakuussa kausi loppuun. Espoossa pelattaisiin kyllä Liigaa ja todennäköisesti Blues nimen alla. Ei olisi ollut minkäänlaista tarvetta muuttaa nimeä. Espoo United olisi tällöin ollut se Jussin mainitsema sateenvarjo jonka alla joukkueet olisivat toimineet omilla nimillään.
  Sitä paitsi se, että nyt pelataan Mestistä eikä Liigaa ei todellakaan ollut rahasta kiinni vaan yksinkertaisesti uudella organisaatiolla ei ollut riittävästi aikaa.
   
 16. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Lainaus:
  Moi Toni. Vaikka viestisi olikin tähtäimessä tällä kertaa, ei minulla ole mitään antipatioita sinua kohtaan. Viestisi oli sattui vaan olemaan malliesimerkki mutu-viestistä, jossa ei ollut minkään näköistä faktaa. Vielä hieman sävytettynä sillä, että Jussikin on aika hanurista. Näitä viestejä nyt on nähty aika paljon. Oma vastaukseni olikin sitten ihan samaa tasoa. Faktoja ovat kuitenkin nämä: urheilu on huonoa liiketoimintaa, Espoossa urheiluliiketoiminta on vielä hankalampaa kuin muualla, joukkueen perustaminen tyhjästä on työlästä ja kallista. Noiden kolmen faktan perusteella pysyn väittämässäni. Eli Salonoja oli ainoa realistininen vaihtoehto. Mikäli sinulla esittää faktaa jostain muusta, kuulisin sen mielelläni.
   
 17. Hartza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen kiekkoilu, Espoo United, EPS, EKS
  Tällä hetkellä näyttää siltä, että JE:n konkurssi todellakin oli todella hyvä juttu espoolaisen kiekkoilun kannalta. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan toimintoja ajetaan ylös eikä alas. Taustalla olevat resurssit mahdollistavat juuri tämän eli voidaan investoida tulevaisuuteen. Tämän lisäksi johtoon kiinnitetyt avainhenkilöt luovat edellytykset sille, että resursseja käytetään järkevästi. Pitkästä aikaa näyttää siis hyvältä, joka väistämättä luo positiivista tunnelmaa kauden alkuun. Itse en ainakaan kaipaa tällä hetkellä mitään muuta, kuin positiivista jatkoa tälle nykyskenaariolle, jossa on kaikki palikat kohdallaan.
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2016 klo 10.43
 18. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Jos toi United menee konkkaan niin miltä tasolta sitten BJR:n mahdollisen miesten edustusjoukkueen pitäisi aloittaa toimintansa? Jos United sai Bluesin konkan takia joukkueen Mestikseen, niin saisiko silloin samasta syystä BJR edustusjoukkueen Suomi-sarjaan? Toivottavasti kuitenkin sitten tajuavat ottaa nimeksi Espoo Blues taikka Kiekko-Espoo.
   
 19. MrBitter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues
  Aika varmaan on se, että jos toiminta aloitetaan uudelleen niin nimi on K-Espoo tai Blues. Muistaakseni suoraan saa paikan nelosdivarin korkeimmillaan, ylempää aloittaminen vaatisi sitten aiemman seuran velvoitteiden hoitamista ainakin osittain, ja luulisin ettei tällä hetkellä ole hirveästi hinkua maksaa Unitedin rästejä...
   
 20. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Mutta aloittihan toi Unitedkin Mestiksessä eikä se tainut mitään rästejä maksaa? Vai muistanko väärin.

  Mutta yksi suurimmista Unitedin velkojistahan on Blues Juniors. Ja jos Blues Juniors hakisi tota paikkaa niin silloihan noi rästit olisi aika kaksiiipuinen juttu. Blues Juniors ei sais paikkaa Suomi-sarjassa/Mestiksessä sen takia kun United ei ole hoitanut velvoitetaan heitä kohtaan. En tiedä voisiko tossa sitten esim. liitto katsoa sen lieventävänä asianhaarana että jos United menee konkaan niin Blues juniors joutuu hoitaa noita rästejä sen sadan tonnin edestä kun ne joutuu kirjaa Salonojan lupaamat rahat luottotappiona omaan kirjanpitoon.
   
 21. Hannutic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues
  Lainaus:
  Jotain toimitsioiden palkkitoita yms. taisi United maksaa kyllä.

  Lainaus:
  Heh, mielenkiintoinen tilanne, mutta tuskin tuosta ongelmaa tulisi. Viime kädessä Blues Juniorshan voisi maksaa velan itselleen, toisin sanoan antaa sen anteeksi. Tällöin tosin ne rahat olisivat varmuudella menetetty ikiajoiksi.
   
 22. -pasi- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Toinen asia sitten on että kannattaako välttämättä nelosdivaria korkeammalta aloittaa. Mitä alempaa aloittaa sitä pienemmillä kustannuksilla homman saa alkuun ja pystyy alkaan rakentamaan Espoolaista joukkuetta rauhassa talkoomielessa ja pienemmissä halleissa pienemmillä kuluilla. Suomisarja vaatisi jo aika paljon rahaa ja osaamista taakse ja tulisiko lopputuloksesta sitten kuinka Espoolainen lopulta. Hallivuokrakin voi olla kova vaikka pientä alennusta tulisikin.
   
 23. Toni85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues loppuun asti
  Uusi Kiekko-Espoo/Blues saisi minun mielestä aloittaa korkeintaan Suomi-sarjasta, ja sekin on ehkä liian ylhäältä aiemmin mainittujen syiden takia. Avainasia on kuitenkin saada Metro Areena ja harkkahalli pois Jussilta. Jos tämä ei tapahdu, mitään edustuskiekkotoimintaa ei Espooseen kannata käynnistää. Kaiken tämän pari vuotta kestäneen härdellin jälkeen toiminnan pitäisi alkaa mahdollisimman rauhallisesti ja sitä pitäisi lähteä vetämään pitkän tähtäimen suunnitelmalla, yhdessä tärkeimpien sidosryhmien (kannattajat, juniorit, sponsorit) kanssa. Ei enää yhtään "ota tai jätä"-jengiä, ei "äänestä seuran nimi - hups äänestys katosikin"-viritelmää vaan aidosti yhteisöllinen, rauhallisesti kasvua ja kehitystä tavoitteleva, kaikkien jääkiekosta välittävien espoolaisten seura.
   
 24. Nick Brophy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo
  Onko kenelläkään tietoa, kuinka yhteistyöhaluinen EKS olisi oman edustusjoukkueensa kanssa? Siellä olisi III-divisioonapaikka valmiina ja valokuvasta päätellen pelaavat suurimmalle osalle kelpaavissa nutuissa.
   
 25. Piiskuri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oranssi, sympatiat sinisille
  Lainaus:
  Samoilla linjoilla. Mallia voidaan ottaa vaikka TamU:sta (ei nimen osalta!), jonka kannattajat jatkoivat konkurssin tehneen seuran toimintaa aloittamalla kuutosdivarista muistaakseni v. 2011 tai -12. Nyt pelailevat kakkosessa. Ulkomailla (lähinnä futikseen puolelta) on myös jokunen esimerkki vastaavista uusista starteista.

  Ja Nick Brophylle: EKS:llä toden totta on tällä hetkellä ainoa miesten alasarjajoukkue Espoossa. Jonkinlaisena ongelmana pidän sitä, että kyseessä on EKS:n joukkue, jota EPS:n ja BJR:n väki ei välttämättä ihan helposti ottaisi omakseen. Tästä johtuen uusi seura olisi ehkä viisainta nimetä siten, että se edustaisi tasapuolisesti kaikkia kasvattajaseuroja. Itse pidänkin Kiekko-Espoota ehkä neutraaleimpana vaihtoehtona nyt kun Bluesin logo on kadonnut EPS:n ja EKS:n paidoista ja toppapuvuista ja viittaa enää lähinnä vain Matinkylän junnuihin. Ja tähän uuteen koko Espoota edustavaan seuraan liitettäisiin sitten mahdollisimman pian myös a-, b- ja c-junnujen edustusjoukkueet (jotka tällä hetkellä ovat siis nekin unitedin alla).