JoKP:n otteluiden ennakkoasetelmat, otteluseuranta ja jälkipuinti

  • 407 145
  • 4 171
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
#21 Ville Räsänen, puolustaja, seurataan päivä kerrallaan.

#42 Miika Heiskari, puolustaja, arvioitu paluuajankohta: n. 2-3 viikkoa

#23 Julius Korjus, hyökkääjä, arvioitu paluuajankohta: n. 1-2 viikkoa

Tarvitaan siis vähintään pari lainapakkia ensi viikonlopun matseihin kun Pennanenkaan ei vielä taida päästä askiin kuin vasta hieman myöhemmin. Nuo loukkaantumiset ovat kyllä ikävä juttu jääkiekossa koska se hyvin nopeasti muuttaa joukkueiden voimasuhteita ja Jokipojilla ei ole kyllä ollut tässä suhteessa tuuria tänä syksynä.
 

Alikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Boston
Pennanen vapautuu pelikiellosta TuTo peliin.

Heiskarin loukkaantuminen on kyllä erityisen harmittava. Pelannut hyvillä tehoilla ja vastaavasti muilla pakeilla on ollut vähän hiljaisempaa. Toivottavasti löytyy paikkaajia, omista tai lainoista.

Katselin tuossa tilastoja ja akselilla Siironen - Tammela on kyllä melko synkkä +/- saldo. Erityisesti molempien miinukset 14 ja 13 ovat huolestuttaavaa luettavaa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Niin kai voisi ajatella, mutta siitäkin sarjasta taitaa parhaimmat olla ihan ykköskorin miehiä myös mestiksessä. Mutta harvoin taidetaan sieltä mihinkään kirkkaisiin valoihin enää suunnata.

Joo, kyllä pelaamalla jossain Ruotsin divarissa saa jo heittää haaveet liigakiekosta huitsin nevadaan, mutta sen sijaan Euroopan B- ja C-tason sarjoihin tuolta vielä kelpaavat pelaajat ammattilaisiksi. Eli ei tuo mikään päätepysäkkikään useimmille ole. Esim. viime kaudella HockeyEttanissa pelanneista suomalaisista:

* Olli Nikupeteri nousi Ruotsin SHL-jengiin
* Viljami Juusola nousi Allsvenskaniin
* Sakari Turtiainen, Roope Elimäki, Niko Mikkola, Vile-Jesper Koivunen, Kasper Elo, Saku Kivinen, Niko Ervasti ja Oskari Siiki palasivat Mestikseen
* Antti Kauppila siirtyi Ranskan liigaan
* Niklas Salo lähti Italiaan pelaamaan Alppiliigaa
* Nicholas Nuuttila siirtyi Norjan liigaan
* Toni Henttonen, Sami Tamminen ja Julius Marva siirtyivät Puolan liigaan
* Sameli Ventelä palasi Slovakian liigaan

Ja jos puolestaan katsoo pelkästään tällä kaudella sarjassa pelaavia suomalaisia, niin kyllä niistä saisi kasaan mestarijoukkueen Mestikseen:

Niko Ahoniemi - Tatu Kokkola - Juho Liuksiala
Roope Reini - Miro Hovinen

Joonas Alanne - Janne Kettunen - Matias Varttinen
Markus Västilä - Samuli Rahikainen

Niki Koskinen - Miro Mäkinen - Janne Väyrynen
Antti Palojärvi - Aku Alho

Niko Kivelä - Micke Saari - Taavi Vartiainen
13.h Miro Lehtimäki

Mika Järvinen (Antti Karjalainen, Aleksanteri Heiskanen)
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Jokaisella pelaajalla on omat henkilökohtaiset syyt, miksi pelaa Mestiksen sijasta jossain muualla alasarjoissa, mutta suurimmalla osalla isoin tekijä on varmastikin pelaamisesta maksettava palkka ja mahdolliset muut edut. Tavoitteellisuus on sitten toinen asia, riippuu maasta ja sarjatasosta missä pelaa. Jos Mestiksestä ei löydy paikkaa pelaajan mielestä sopivalla korvauksella, niin hän etsii paikkaa muualta. Monien maiden kolmosliigoissa maksetaan kuulemma yllättävän hyvin Mestikseen nähden, mutta varmasti tämäkin on tapauskohtaista.

Kyllähän useista alasarjoista maasta ja sarjasta riippuen voi palatakin Mestikseen, mutta jos useamman kauden ajan pyörii varsinkin pienempien kiekkomaiden alasajoissa, niin paha sieltä on varmastikin enää tulla Mestikseen. Mitä olen jutellut kiekosta ymmärtävien toimijoiden kanssa, niin Ruotsin kakkostaso, HockeyAllsvenskan on kova sarja ja kolmostasokin HockeyEttan pesee vastaavan kotimaisen Suomi-sarjan kirkkaasti.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mitä olen jutellut kiekosta ymmärtävien toimijoiden kanssa, niin Ruotsin kakkostaso, HockeyAllsvenskan on kova sarja ja kolmostasokin HockeyEttan pesee vastaavan kotimaisen Suomi-sarjan kirkkaasti.

Allsvenskanhan kilpailee osin jopa samoista pelaajista SM-liigan kanssa ja siellä pelaa tälläkin kaudella isoja ja perinteisiä seuroja (mm. AIK, HV71, Björkloven, MoDo).

HockeyEttan onkin sitten vähän kimurantimpi juttu. Se on nimittäin niin laaja sarja, että tasoerotkin on suuret. Sarjassa pelaa 40 joukkuetta, ja Suomessa ne jakautusivat varmaan Mestiksen, Suomi-sarjan ja luultavasti kakkosdivarinkin tasolle.

Isoin (tai ainakin isoimmasta päästä) sarjan seuroja on Karlskrona HK. Se pelasi vuodet 2015-2018 Elitserienissä ja vetää kotipeleihinsä yli 2000 katsojaa. Esim. Mika Järvinen ja Micke Saari pelaavat joukkueessa. Tämä olisi varmaan Mestiksessä ihan kärkipään organisaatioita.

Mutta sitten toisesta päästä löytyy ihan kyläsarjan joukkueita. Noin puolella kaikista seuroista katsojamäärä on 100-300 välissä. Esim. pohjoislohkon jumbona oleva Vännas HC on alle 5000 asukkaan kunnasta Uumajan lähettyviltä ja katsojakeskiarvo 165 ja kotihallin kapasiteetti 800. Pelaajat on lähinnä junnuja + pari alasarjajyrää. Tuskin olisi kovin kaksinen porukka edes Suomi-sarjaan.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Se olisi seuraavaksi vuorossa vieraskiertue osa 1 ja viikon päästä sitten osa 2. Kiertueelle on nostettu mukaan Jokipoikien U20 joukkueesta puolustaja Santeri Mutikainen. Kaveri tuli tänne jo viime kaudeksi Savonlinnasta. Teki viime kaudella Jokipoikien paidassa 25 ottelussa pisteet 7+16=23 ja tällä kaudella on syntynyt 14 ottelussa pisteet 2+8=10.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Pakeista siis Heiskari, Räsänen ja Pennanen poissa, joista Pennanen pääsee La peliin. Ohuella mennään. Mutikainen saa hyvän näyttöpaikan, mutta Luodolle (loukkaantuneena?) olisi ollut silti käyttöä. Hyökkääjistä ei taida olla ketään poissa, mutta kyllä siellä myös Heljangolle olisi ollut tilaa oikealla laidalla, mutta toki Liigajoukkue (JyP) etusijalla.

Näistä kahdesta vieraspelistä voitot, niin kolkutellaan sarjan kärkipäätä, yksi tappio niin alkukauden normitulos ja kaksi tappiota, niin silloin on pieni kriisinpoikanen käsillä.

Joukkueen peli ailahtelee vielä aivan liikaa otteluiden välillä ja niiden aikana, varmaan juuri johtuen alkukauden hallihaasteista, uudesta pelaajistosta, päävalmentajan sopeutumisesta Mestikseen ja monista loukkaantumisista. Kaikki ei ole vielä pelillisesti täysin natsahtanut kohdilleen ja siksi myöskään löytynyt pysyvää pelillistä jännettä.

Siirosen kentän on myös aika vihdoin herätä tekemään tulosta ja pitää samalla oma pää puhtaana. Samoin testataan valmennuksen kyky virittää joukkue taistelevaan vieraspelien voittomoodiin. Nyt ei enää ole vara kenelläkään selitellä vaan on kyettävä tekemään voittavaa tulosta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
kaksi tappiota, niin silloin on pieni kriisinpoikanen käsillä.
Muuten olen osapuilleen samaa mieltä, mutta itse en näe tässä vaiheessa suoraan mitään kriisinpoikasta, vaikka nyt sattuisi tulemaankin kaksi tappiota. Kriisinpoikasta voi korkeintaan tulla sitten siitä, millä tavalla mahdolliset tappiot ovat tulleet, jos ollaan esim. oltu pelillisesti ihan hukassa. Hävitähän voi kuitenkin myös hyvälläkin pelillä ja joukkue, kun vain luottaa tekemiseensä, niin tappiot kääntyvät yleensä jossain kohtaa voitoiksi. Mutta tämä siis ihan yleistäen, eikä pidä mennä asioiden edelle, sillä nythän kiekko ei ole pudonnut vielä edes jäähän, eikä olla hävitty tai voitettu kumpaakaan peliä. Tsemppiä JoKP!
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Eipä mennyt pitkään kun omissa kolisi....
Ylihyökättiin ja nopea pisto forssalta sekä lämy ylänurkkaan...pahin mahdollinen alku ottelulle....
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Pari ensimmäistä erää maaottelutauon jälkeen mietin, että mikähän tuo Martikaisen sisään ajama pelitapa oikein on kun peli oli pääosin sekavaa pörräystä ilman järkevää joukkuepeliä ja olivatko pelaajat sitä millään tavalla edes omaksuneet.

Nähtävästi Martikaisen viestit menivät toisen erän jälkeisellä pelitauolla perille pelaajille ja vaikka Forssa oli mennyt toisen erässä lopussa 3-1 johtoon, niin loppukirillä ensin rinnalle ja sitten jatkoerässä, taas kerran, Millerin loistokkaalla yksilösuorituksella voittomaali. Oli kyllä nannaa kun ensin nätillä jalkakynällä vettä pakin korvasta ja sitten vielä rystyltä yläbörsään. Hyvät pisteet Forssasta.

No, ei hehkuteta liikaa, sillä peli oli tosiaan aika sekaista kolmatta erää lukuunottamatta ja kuten Martikainen haastattelussa näki, niin joukkueen pelivalmiuden ja -rytmin on oltava jatkosssa paljon parempi heti ottelun alusta alkaen. Kaikilla pelaajilla pitää myös olla huolellisuutta lisää, etenkin juuri puolustuspäässä.

Se vähän huolestuttaa kun joukkueen ratkaisupelaajat taitavat olla toistaiseksi pääasiassa 1. kentän varassa. Werbik ja Miller kun pelataan vastustajan toimesta tarkasti pois, niin esimerkiksi Siirosen kenttä on jostain syystä toistaiseksi jäässä ja aiemman maalipyssyn Tammelan ruuti märkää. Kahdesta muusta, Kuirin ja Hattusen kentistä ei ole juuri muuhun kuin pelaamaan 0-0.

Jatkossa on tehoja löydyttävä paljon laajemmalta rintamalta, että kyetään myös lyömään sarjan kärkijoukkueita varsinaisella peliajalla. Samoin puolustuksen on tiivistyttävä merkittävästi, nyt tulee ihan liian helppoja omiin.

Jotenkin joukkue kaipaa vielä yhtä hyvää peliä tekevää sentteriä ja maaleja latovaa nopsajalkaista laituria, mutta taitaa olla niin iso budjettikysymys ettei niihin rahaa löydy.

Huomenna uudet talkoot TuTon kanssa ja jos jatketaan siitä mihin jäätiin 3. erässä, niin silloin on myös 3 pisteeseen mahdollisuus.
 
Viimeksi muokattu:

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Maalikooste ohessa. Mitäs sanotte Mutikaisen pelistä? Multa meni peli vähän ohi, kun tutkin tuota jäähalli-paperia.


Onhan tuo pakka levällään kuin jokisen eväät. Forssan 2-1 maalissa Tammela viikon myöhässä. Mitä tuossa lie tapahtui vai ei kai selkä suoristunut kun piti omiin tulla?

Milleriltä kunnon Backhand Forehand Boom, Boom, Boom! Hieno mies.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Mitäs sanotte Mutikaisen pelistä?

Jaa, en itse erityisesti seurannut Mutikaista, mutta oli parin Forssan maalin aikana kentällä eli -2 saldona. Sen minkä sain havaintoja, niin ei kuitenkaan hyökkäyspäässä pelannut lainkaan huonosti, hyvin piti siniviivan ja liikutti kiekkoa sekä laukoi maalia kohti. Oman pään virheet eivät kuitenkaan olleet täysin Mutikaisen syytä videokoosteen perusteella, mutta toki esim. ekassa Forssan maalissa ennakoi tilanteen väärin ja tippui Forssan hyökkäyksen kyydistä, josta 1-0 Forssalle. Toinen Forssan maali ei ollut niinkään Mutikaisen syytä, mutta oli hieman vaikeuksia pitää toista miestä maalin edessä.

Minusta Mutikainen nuoreksi pakiksi jo hyväpäinen (kanttia löytyy) ja perustaidot hallussa luistelua myöten. Myös pelisilmää löytyy ja potentiaalia jo ensi kaudeksi liittyä pysyvästi Jokipoikien edustukseen. Jos saa vain jo tänä vuonna lisää peliaikaa edustuksessa virheitä anteeksi saaden, niin kasvaa sitä myöten hyvää korkoa.

Toivottavasti saa treenata edustuksen mukana myös jatkossa vaikka sen vakiopakit palaavat piakkoin nähtävästi saikulta joukkueen pelivahvuuteen. Ja vaikka Pennanen tulisi huomenna mukaan peliin, niin ehdottomasti Mutikaiselle myös reilusti peliaikaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Taas uusi vieraspelipäivä Jokipojilla. Tänään Iltiksessä oli Ismo Lehkosen kommentti NHL:n liittyen, että "Jääkiekon lainalaisuuksiin kuuluu se, että ei voi hyökätä jos puolustus ei ole kunnossa.".

Eipä tuohon ole lisäämistä, sillä se pätee mihin jäkissarjaan tahansa. Se on hieman ihmetyttänyt, että vaikka Jokipoikien valmentaja Martikainen itse oli hyvä pakki, niin Jokipoikien puolustus ei vielä ole kertaakaan ollut täysin sillä tasolla, millä sen pitäisi olla oikeastaan koko kauden ajan.

Toki loukkaantumiset ja pelikiellot ovat haitanneet, mutta kumman helpolla ovat vastustajat päässeet välillä rokottamaan puolustuksen sekaannuksista ja "löysyydestä". Liian usein Nikkinen on ollut se pelastava pelaaja ja kantanut isoimman kuorman oman pään puhtaana pitämisestä.

Jokipoikien voittoputki saakin tänään jatkoa, jos vain puolustus pitää vastustajan pois maalin edustalta ja koko oman alueen puolustus yhdessä hyökkääjien kanssa pelaa entistä huolellisemmin sekä siten tiiviimmin. Tästä lähtökohdasta aukeaa sitten myös se hyökkäyspeli tehokkaammin.

TuToa vastaan olisi Jokipoikien hyökkäyksen myös aika tehdä ensin ne pari maalia eteen eikä joutua takaa-ajaksi kuten liian monessa ottelussa tällä kaudella. Etenkin Siirosen kentältä odotan tässä mielessä merkittävää tasonnostoa, sillä jossain vaiheessa vastustaja alkaa kyllä laittamaan vaihto-oikeudella Werbikin kentällisen omalla jarrukentällä erikoisvartiointiin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Täytyy tosiaan muistaa, että puolustaminen ei ole pelkästään puolustajien vastuulla. Pakkeja on toki helppo suolata.
Tasan tarkkaan samaa mieltä. Tiukka viisikkopelaaminen omassa päässä on myös avain hyvään ja tulokselliseen hyökkäyspeliin, mutta jostain syystä entinen pakki Martikainen ei ole sitä saanut vain täysin toimimaan Jokipojilla. Ehkä se sitten siitä kauden mittaan viimeistään vuodenvaihteen jälkeen. Tätä painotin jo aiemmassa TuTo pelin kommentissa vaikka en ehkä niin selkeästi ilmaisten.
 
Viimeksi muokattu:

LoneWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Hienoa että Kuirikin sai maalitilin auki. Toivottavasti ei satuttanut pahemmin itseään tuossa taklauksessa, kun alkukaudesta jo pelasi akvaario päässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös