JoKP:n otteluiden ennakkoasetelmat, otteluseuranta ja jälkipuinti

  • 406 669
  • 4 171
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Mitä ihmettä, Kiekko-Pojat ovat jäähyilleet urakalla ja siinä menetettiin voittokin pelin lopussa. Laukauksia tuplasti kohti FoPSin maalia ja silti peli tasan, josta jatkoille.
 

LoneWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Välillä on tullut mietittyä, kuinka seuran taustalla toimivat henkilöt jaksavat pysyä järjissään. Ensin korona ja sen tuomat yleisörajoitukset. Sitten hallin tulipalo ja lopulta sen remontti, jonka myötä kotipelit 50 kilsan päässä. Sitten siitäkin lainahallista lahoaa jää ja siirrytäänkin takasin Joensuuhun minikokoiseen harkkahalliin. Seuraavaksi varmaan juuri valmistunut uusi halli räjähtää taivaan tuuliin ja päätetään, että JoKP pelaa seuraavat 20 vuotta Polvijärvellä. En olisi yhtään yllättynyt enää.
 

MiKa77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekko-Pojat, PeTo
Välillä on tullut mietittyä, kuinka seuran taustalla toimivat henkilöt jaksavat pysyä järjissään. Ensin korona ja sen tuomat yleisörajoitukset. Sitten hallin tulipalo ja lopulta sen remontti, jonka myötä kotipelit 50 kilsan päässä. Sitten siitäkin lainahallista lahoaa jää ja siirrytäänkin takasin Joensuuhun minikokoiseen harkkahalliin
Tähän vielä ensimmäinen ulkoilmatapahtuma mitä varten rakennettu kaukalo tehtiin ihan turhaan laululavalle.
Eiköhän tässä ole jo ihan tarpeeksi eikä tarvitsisi enään yhtään muuttuvia juttuja.
Miltä kuulostaisi ylsi kokonainen kausi niin että keskittyy vain normaaliin kiekkoarkeen.
Tulevaisuuden rakentamien on pitkäjänteistä hommaa ja nyt päästään joskus sinne uuteen halliin niin toivottavasti sit ongelmat olisi selätetty. Kyllä tässä mehtimäkeä on ikävä!
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Niinpä, en tiedä ymmärtääkö kaikki, miten isosti nämä rikkonaiset kaudet ovat vaikeuttaneet ja vaikeuttavat seuran toimintaa ja hidastavat toiminnan kehittämistä, haluttuja ja suunniteltuja asioita ei voida varmastikaan kaikkia toteuttaa halutussa aikataulussa. Tämä kuluva kausi heijastaa osaltaan lähitulevaisuuteen ja halliremontin viivästymisestä johtuva tuleva kausi vaikuttaa taas lisää. Kun saadaan pelattua ensimmäinen kokonainen ehjä kausi uudessa hallissa, voidaan varmastikin alkaa viemään asioita ja kehitystä pikkuhiljaa paremmin eteenpäin.

Kauden vieminen läpi ilman varsinaista kotihallia ja isot tulojen menetykset ovat seuran toiminnan ja ylipäätään seuran olemassaolon kannalta erittäin vakava paikka. Siitä kertoo osaltaan jo sekin, että seurajohto hallituksineen joutui puntaroimaan vaihtoehtoa, että kausi jätettäisiin kokonaan pelaamatta. Se olisi tietänyt suoraa putoamista Suomi-sarjaan ja niinpä kotipelit päätettiin pelata Outokummussa, joka onkin osoittautunut pienen kaukalon intensiivisten pelien myötä tunnelmaltaan hyväksi paikaksi. Joensuulaisyleisöä se ei ole kuitenkaan saanut kunnolla liikkeelle, paikallista väkeä on käynyt jonkin verran, mutta eihän pelit tarjoa seuralle paljoa taloudellista lohtua. Sitkeästi joukkue on kuitenkin matkustanut kotipeleihinkin bussilla ja kotipelit ovat sujuneet pääosin hyvin.

Eikä tuleva kausi tuo juurikaan helpotusta, paljon on vielä ilmoilla epävarmuutta, milloin lopulta päästään halliin pelaamaan. Kaupungin tilapalvelun epäonnistuminen urakan kilpailutuksessa ja siitä johtuvat viivästymiset vaikuttavat monien käyttäjäryhmien arkeen ja kipeimmin se osuu luonnollisestikin Kiekko-Poikiin. On hankala rakentaa ja suunnitella ensi kautta, kun monet asiat ovat auki. Miten kasataan joukkuetta, miten tehdään kumppanuusmyyntiä ja miten voidaan toteuttaa jo ennakkoon sovittuja asioita, varmastikaan kaikkea aiottua ei voida tehdä. Toimintaa ei voida kehittää halutulla tavalla ja monet asiat voivat muuttua tai ns. polkea paikallaan, mutta näihin voidaan palata sitten ajallaan.

Mutta kyllä todellakin toivoisi jo ensimmäistä kokonaista ehjää kautta Kiekko-Pojille, sen kaikille toimijoille ja omistajille. Koronaa, tulipaloja ja evakkoja on enemmän kuin yksittäinen seura ansaitsee. Seuran on vain pitänyt soveltaa, sietää ja sopeutua, kuten Tilapalvelukin ohjeisti ”pitää vaan sopeutua", mutta eiköhän tämä sopeutuminen ala jo pikkuhiljaa riittää. Pitää kyllä hattua nostaa kaikille, jotka ovat nämä poikkeukselliset kaudet jaksaneet touhuta seuran taustalla.
 

Motti-Masa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, PeTo
Ei taida olla myöskään joustokaukaloa, mutta jos vaan liitto antaa luvan ottelusiirrolle, niin kuulostaa ihan meidän General Moottorin touhuilta ja uskon täysin että pelataan. Kyllähän Väärävaihto muutenkin aina lähes kaiken tietää tai arvaa (kuten Koposen tapauksessa) ennen tietojen julkistusta.

Muutenhan tuosta tuomittaisiin tappio, parempi pelata huonommassa kaukalossa ja toivoa että kunhan vaan ei sattuis mitään.
Harkkahalli 2:ssa pelattiin, on joustokaukalo.
 

Motti-Masa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, PeTo
Hyvä, että eilinen peli onnistuttiin pelaamaan. Aika hankalaa varmaan ois ollut löytää uutta pelipäivää, vai oisko peli sitten tuomittu FPS:n voitoksi, koska eihän olisi heilläkään järkeä ajaa uudestaan Outokumpuun saakka.

Harkkahallissa oli ihan hauska katsella peliä. Uusi kokemus sekin. En pitäisi ihan mahdottomana, jos JoKP pelaisi jonkun pelin ensi syksynä harkkahallissa, vaikka siellä numero ykkösen puolella. Vai onko siellä joustokaukaloa? 200-300 katsojaa sinne ja A-junnujen kioski hoitaa kahvituksen. Eipä ois isoa eroa siihen, miten homma on Outokummussa mennyt. Varmaan Outokumpuun menemisen idea oli siinä 400-500 katsojan toiveessa, mutta ei sinne ole tullut kuin se pari-kolmesataa.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Harkkahalli 2:ssa pelattiin, on joustokaukalo.
Taitaisi olla kulujen/tulojen osalta suunnilleen sama +/- 0 vaikka pelattaisiin loput pelit harkkahalli kakkosessa kuin mitä Outokummun hallissa. Ainoa suurempi aukko tulisi sponssituloista, mutta muuten Okun peleissä ei niin hirveästi ole niitä katsojia loppujen lopuksi ollut. Sinänsä ihan näppärän kokoinen ja nätti halli, mutta paikalliset katsojat eivät taida kuitenkaan olla kovin ottaantuneita Mestiskiekosta.
 

Noniinpäniin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajastus, Jokipojat, JoKP, OoKoo, PeTo
Harkkahalli 2:ssa pelattiin, on joustokaukalo.
Joo, tämä selvisikin tuossa aiemmassa keskustelussa. Karjalaisen jutussa ottelusiirrosta puhuttiin vanhasta harkkahallista, mainittiinpa myös että siellä on 200 katsojapaikkaa.

Harkkahalli 2:ssa ei ole yhtään virallista katsojapaikkaa. Sikäli tuo 150 katsojaa on hurja määrä. Todennäköisesti myös pelastusviranomaisen mielestä olisi ollut, mutta onneksi kukaan ei heitä tähän sotkenut, ja onneksi kevyt teräksinen kuvaustasanne kesti yleisön painon.
 

Motti-Masa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, PeTo
Joo, tämä selvisikin tuossa aiemmassa keskustelussa. Karjalaisen jutussa ottelusiirrosta puhuttiin vanhasta harkkahallista, mainittiinpa myös että siellä on 200 katsojapaikkaa.

Harkkahalli 2:ssa ei ole yhtään virallista katsojapaikkaa. Sikäli tuo 150 katsojaa on hurja määrä. Todennäköisesti myös pelastusviranomaisen mielestä olisi ollut, mutta onneksi kukaan ei heitä tähän sotkenut, ja onneksi kevyt teräksinen kuvaustasanne kesti yleisön painon.
Ei siellä ollut noin paljoa väkeä. Tuo 150 lienee Outokummun lipunmyynti. Siltä määrältä se näytti ennen peliä Outokummussa, että alle 200 siellä on. Vähiten porukkaa näytti olevan Outokummussa mitä yhdessäkään muussa pelissä. Sitten osa ajoi autoillaan Joensuuhun katsomaan peliä, outokumpulaiset tuskin lähtivät Joensuuhun. Harkkahallissa puolet porukasta oli kaukalon laidalla ja puolet siellä ylätasanteella.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
(Motti-Masa): "Ei siellä ollut noin paljoa väkeä. Tuo 150 lienee Outokummun lipunmyynti. Siltä määrältä se näytti ennen peliä Outokummussa, että alle 200 siellä on. Vähiten porukkaa näytti olevan Outokummussa mitä yhdessäkään muussa pelissä. Sitten osa ajoi autoillaan Joensuuhun katsomaan peliä, outokumpulaiset tuskin lähtivät Joensuuhun. Harkkahallissa puolet porukasta oli kaukalon laidalla ja puolet siellä ylätasanteella."

(Sori, oli tarkoitus lainata ja kommentoida Motti-Masaa eikä itseä aiemmassa viestissäni).

Hyvä kommentti Motti-Masalta siinä mielessä, että olisiko mahdollista kuitenkin ensi syksynä pelata harkkahalli kakkosessa (kun kerran siellä on joustokaukalo) ainakin joitain pelejä sen sijaan, että pelattaisiin koko syksy vieraissa. Joukkue pysyisi paikallisesti mielessä ja aina joukkueen ei tarvitsisi lähteä syksyllä reissun päälle, joka on rasittavaa puuhaa.

Ja olisiko harkkahalli kakkoseen mahdollista saada lisäpaikkoja tai sitten vaihdetaan harkkahalleissa vain kaukalon laidat päittäin, niin saadaan siten siihen ykkösharkkahalliin katsojamäärältään hieman isompi halli. Luovia ratkaisuja tarvitaan, että Kiekko-Poikien joukkue saisi myös niitä kotipelejä syksyksi ettei ihan unohdu joukkue joensuulaisilta katsojilta.
 
Viimeksi muokattu:

LoneWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Joo, kyllä tuo Kumpu on nyt siinä mielessä nähty, että samalla katsojamäärällä voidaan pelata harkkahallissakin. Ykkösharkkahalliin kun saisi joustokaukalon vaan, niin sinne mahtuisi hieman enemmän porukkaa. Ensi kauden alkuun vaan vieraspelejä niin paljon kuin kärsii, ja muuten kotipelit harkkahallissa.
 
Suosikkijoukkue
JoKP
Ykkösharkkahalliin kun saisi joustokaukalon vaan, niin sinne mahtuisi hieman enemmän porukkaa. Ensi kauden alkuun vaan vieraspelejä niin paljon kuin kärsii, ja muuten kotipelit harkkahallissa.
Tässä olisi varmasti paljonkin järkeä. Jääntasolle vielä jollain ilveellä vaikka pubi, kuten Oulussa tai sit ihan vaan seisomapaikkoja.

Luovia ratkaisuja tarvitaan, että Kiekko-Poikien joukkue saisi myös niitä kotipelejä syksyksi ettei ihan unohdu joukkue joensuulaisilta katsojilta.
Tää on hyvä pointti. Kun alkukaudesta saisi myytyä muutaman pelin loppuun harjoitushallissa, sillä varmasti saisi luotua paremmin momentumia uuden hallin avajaisiin, kuin pelaamalla muualla samankokoiselle yleisölle.

Toivottavasti ensikaudesta voidaan puhua kotiinpaluun kautena.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Lisää taas kuluja seuralle siirretystä pelistä. Saa nähdä miten tämä tapaus lopulta sitten päättyy, kuka korvaa mitäkin. Jääkoneeseen tuli siis laitevika, se saatiin sunnuntaina kuntoon.

 

Gm lippojoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals
Tuli mieleen, kun näin joku aika sitten sattumalta kaupassa viime kauden maalivahti Lehikoista. Eikö hän enää pelaa missään? Vai tietääkö kukaan, pelaako hän vielä jossain, oli kuitenkin ajoittain ihan kärkiveskareita sarjassa.
 

Karhu62

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Vantaa, Leijonat
Välillä on tullut mietittyä, kuinka seuran taustalla toimivat henkilöt jaksavat pysyä järjissään. Ensin korona ja sen tuomat yleisörajoitukset. Sitten hallin tulipalo ja lopulta sen remontti, jonka myötä kotipelit 50 kilsan päässä. Sitten siitäkin lainahallista lahoaa jää ja siirrytäänkin takasin Joensuuhun minikokoiseen harkkahalliin. Seuraavaksi varmaan juuri valmistunut uusi halli räjähtää taivaan tuuliin ja päätetään, että JoKP pelaa seuraavat 20 vuotta Polvijärvellä. En olisi yhtään yllättynyt enää.
Terveiset täältä PK-seudulta , täytyy sanoa, et kyllä teitä nyt koitellaan vähän joka suhteessa, ei voi kun toivottaa Isot Tsempit ja respect teille PunaMustille ja faneille siitä, että jaksatte kannustaa, ihan vakavissaan LoneWolf, ei toi saa toteutua, vaikka pessimisti ei pety. Lohi konttasi lauantaina oikein huolella Rollossa (taas), mut ei Ruutanatkaan luovuta! Tulkaa kylään ensiviikolla, voi olla että oisin mukana Keravalla teidän takana, Espooseen ei pääse ja Tosrstaina, no tiedätte kyllä ;)
 

MiKa77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekko-Pojat, PeTo
Tulkaa kylään ensiviikolla, voi olla että oisin mukana Keravalla teidän takana
Edit.
Jokerit peli alkaa olla jo täynnä että jää väliin, niin mahdollisuuksien mukaan menen Espooseen. Vantaan peli nyt on 100 varma ;)
………
Espoon peli jää väliin mutta Tikkurilan ja Keravan kierros on tehtävä.
Punamusta #72 Lehikoinen pelipaita päälle.
Nähdään hallilla torstaina :)
 
Viimeksi muokattu:

MiKa77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekko-Pojat, PeTo
Ihan kivasti myyty lippuja Jokerit peliin, noin 30vistumapaikkaa enään jäljellä.
Uskoisin että 1500+
Eiköhän tämä nyt ole selvää että oli kannattavaa siirtää , yli 1000 oli myyty jo aikaisemmin ja moni tarttuu vielä tilaisuuteen kun pelipäivä koittaa
 

Noniinpäniin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajastus, Jokipojat, JoKP, OoKoo, PeTo
Talous edellä toki valitettavasti mennään. Pelin kannalta pieni kaukalo olisi ollut hyvä, tunnelman kannalta täysi pikku halli olisi ollut mahtava ja Outokummun kannalta tuo Jokeri-peli taisi olla yksi niitä asioita joilla hallin "kaappaamista" joensuulaisten käyttöön perusteltiin.

Melkein täysi kokoonpanokin saatu jalkeille oopperakaupunkiin. Ei täytemiehiä vaikkapa junnuista sitten ollut saatavilla?

Anteeksi synkkä sävy, mutta on tämä vaan jotenkin surullista. Toivottavasti ohimenevää.
 

LoneWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Terveiset täältä PK-seudulta , täytyy sanoa, et kyllä teitä nyt koitellaan vähän joka suhteessa, ei voi kun toivottaa Isot Tsempit ja respect teille PunaMustille ja faneille siitä, että jaksatte kannustaa, ihan vakavissaan LoneWolf, ei toi saa toteutua, vaikka pessimisti ei pety. Lohi konttasi lauantaina oikein huolella Rollossa (taas), mut ei Ruutanatkaan luovuta! Tulkaa kylään ensiviikolla, voi olla että oisin mukana Keravalla teidän takana, Espooseen ei pääse ja Tosrstaina, no tiedätte kyllä ;)
Tokihan täällä kannustetaan loppuun asti! Välillä noita skenaarioita tulee leikillään mietittyä. Ei tämä vielä niin vakavaa touhua ole, että pessimismiin vajoaisi. Joensuulaisia taas jonkin verran Vantaalle tulossa katsomaan. Itsellä jää etelän turnee välistä, mutta ehkäpä sitä ensi kaudella voisi miettiä. Eihän sitä tiedä, jos Vantaan kanssa kohdataan pleijareissa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös