JoKP:n otteluiden ennakkoasetelmat, otteluseuranta ja jälkipuinti

  • 406 303
  • 4 171

welldone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, JoKP, rautaliiga, Bruins, Napoli
Valmennus ottaa omaan piikkiin, on yritetty hioa hienompia kuvioita eikä se toimi, eli nyt pitää palata takaisin havumetsien tsemppilätkään ja jättää hienoudet muille. Eronen pelaa huomenna.

Simon haastis

Nyt tuli tämä katsottua ja jää jotenkin fiilis, että Simo on ehkä vilkaisut näitä kirjoituksia. Mutta rehellisesti myöntää missä tällä hetkellä mennään. Viime vuonna kyseisessä tilanteessa olisi jokunen pelaaja voinut joutua bussin alle.
Kaikilla joukkueilla on huonompia jaksoja jokaisessa sarjassa, enpä olisi yhtään huolissani.
Tänään on taas päivä uusi
Fanien pitääkin seisoa joukkueen takana joka hetki.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
On naureskeltu "pelaajarumballe".
Iltapäivälehtien klikkiotsikoita muistuttavat ”kohta alkaa pelaajarumba, pelaajakato, pelaajien joukkopako, pelaajien virtaus poispäin sekä tänne ei saada pelaajia”, ovat kyllä naurattaneet jo viime kaudesta lähtien ja naurattavat vieläkin.

Mutta asiaan, mitä noihin nuoriin omiin kasvatteihin tulee, niin Vähäniitty on ollut käsittääkseni jo pitkään sivussa myös U20 peleistäkin. Vaittinen on ollut itselle näistä isoin positiivinen yllätys, kaveri on mennyt kauden aikana eteenpäin. En ole käynyt katsomossa tällä kaudella U20-joukkueen pelejä, joten en osaa sanoa olisiko siellä Ristolan lisäksi ketä muita, joita voisi kokeilla aikuistenpeleissä. Ristolallehan on tarjottu käsittääkseni sopparia jo aiemmin, mutta ilmeisesti hän haluaa pelata ainakin vielä U20 pelejä. Mitä olen hallilta kuullut, niin Haikonen olisi ehkäpä sellainen pelaaja, jota voisi kokeilla jossain kohtaa.
nyt mitataan joukkuetta.
Nyt tuli tämä katsottua ja jää jotenkin fiilis, että Simo on ehkä vilkaisut näitä kirjoituksia. Mutta rehellisesti myöntää missä tällä hetkellä mennään.
Kauteen mahtuu aina hyviä sekä huonoja jaksoja ja nyt vaikeina aikoina joukkuetta mitataan eritoten. Kaudet eivät ole pelkkää ruusuilla tanssimista ja harmoniaa. Joukkueet kehittyvät kauden edetessä ja kuten Simokin on sanonut kauden alusta alkaen, tarkoitus on kehittyä koko ajan paremmaksi, niin mitä ilmeisemmin pelitapaa on nyt sitten koitettu jalostaa pidemmälle, mutta se ei ole tuottanut hedelmää ja nyt palataan entiseen. Kysyin kerran illanistujaisissa Simolta somesta ja muistelen, ettei hän juurikaan, jos lainkaan seuraa somekeskusteluja, palautetta tulee muutenkin tarpeeksi. Mutta joka tapauksessa Simo siis myöntää haastattelussa reilusti sen, että virheitäkin on tehty ja varmastikin hän myös tietää tasan tarkkaan sen, missä mennään.
 

LoneWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Nyt tuli tämä katsottua ja jää jotenkin fiilis, että Simo on ehkä vilkaisut näitä kirjoituksia.
Kyllähän nyt jokainen itseään kehittävä Mestis-valmentaja luonnollisesti lukee Jatkiksen keskustelua. Sen vuoksi olen itsekin monet kerrat laitellut tänne ehdotuksia ketjukoostumuksista, mutta ei niitä ole toteutettu. Valkuilla on varmaan jotain henkilökohtaista meikäläistä vastaan. Perkele.

Valmennukselta ihan fiksu ulostulo myöntää virheensä. Itsekin olisin peluuttanut Erosta jo aiemmin. Isokokoinen veskari ja kehityskelpoinen. Viime kaudella kuitenkin oli jo nähtävissä, että yhdellä molarilla mennään, ottamatta nyt kantaa siihen onko se aina oikea ratkaisu. Koppinen joutui kovaan paikkaan pelaamaan kovia vastustajia vastaan, mutta niinhän se tulosurheilussa menee, että voitot ratkaisee. Jos Iiro onnistuu tänään, niin eiköhän stunttaa loppukauden Vinniä. Ensi kaudella sitten toivottavasti uusi yritys Koppiselle.

Vuoristoratamainen kausi kuuluu asiaan, kun kyseessä on nuori joukkue. Samoilla linjoilla @MiKa77 kanssa, ettei tästä jaksa sen kummempaa dramatiikkaa jaksa vielä repiä.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Mitä eiliseen peliin tulee, niin olihan tappio toki pettymys. Näitä ns. 6 pisteen otteluita pitäisi vaan pystyä voittamaan hyvällä prosentilla. Vaikka alkukausi onkin sujunut hyvin, jopa yläkanttiin, niin meidän päävastustajia ovat lähinnä kuitenkin tällä hetkellä meidän takana olevat joukkueet. Kuten Simo sanoi pelin jälkeen ”Joensuun-Kiekkopojat pelaa edelleenkin sarjapaikasta ja kaikki ei ehkä sitä nyt tällä hetkellä ymmärrä.” Itse katsonkin aina pelikierroksen jälkeen sarjataulukosta, paljonko meillä on kaulaa, ns. puskuria takana tuleviin joukkueisiin, enkä sitä niinkään paljonko meillä on matkaa edellä oleviin. Totta kai kaikki mahdollinen menestys otetaan ilomielin vastaan, mutta pääasia kuitenkin on, että kaudesta selvitään ylipäätään ja, että täällä pelataan ensi kaudellakin Mestistä.

No, mutta tänään on taas tärkeä ns. 6 pisteen ottelu edessä. KeuPa on sarjassa kymmenentenä 6 pistettä meikäläisiä perässä. Tänään pitää pystyä jo sitten eilistä parempaan esitykseen, jotta pisteet lähtisivät mukaan ja sitähän ne äijät lähtevät koittamaan, ei muuta kuin peliä kohden.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Ei vielä kulje eka erässä Kiekko-Pojilla, KeuPa 2-0 johtoon. Pakkipää vuotaa ja muutenkin puolustuspeli repaleista. KeuPan Ring vaikuttaa Kiekko-Pojille täysin pitelemättömältä, taitava käsiltään ja nopea jaloiltaan.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
KeuPan Ring vaikuttaa Kiekko-Pojille täysin pitelemättömältä, taitava käsiltään ja nopea jaloiltaan.
Ringin johtama ykköskenttä on ollut odotetusti hyvä. Eka maalissa taisi kiekko ottaa osumaa harmittavasti meidän pakin mailaan, tai maila ainakin hämäsi, joten hankala torjuttava Eroselle. Hyvin saatiin kuitenkin luotua maalipaikkoja, nyt vaan pitää onnistua lyömään kiekkoa verkkoon.
 
Onnetonta suorittamista. Ainakin oma mielenkiinto alkaa lopahtamaan, jatkuvaa rämpimistä ei jaksa raahautua varsinkaan Outokumpuun asti katsomaan. Kataja pelaa paljon mielenkiintoisempia pelejä Motonet Areenalla.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Eipä tässä kauheasti ole tehtävissä. Rahaa ei ole, yleisöä ei ole. Toivotaan että Vinni palaa joukkueeseen ja sitä kautta heräiltäs.
 

Noniinpäniin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajastus, Jokipojat, JoKP, OoKoo, PeTo
95 minuuttia ilman tehtyä maalia samalla kun puolustuspelaamisessa tehdään karmeita virheitä.

En usko että Vinni olisi kovin montaa maalia eilen ja tänään tehnyt. Jonkun puolustuksen virheen olisi voinut saada paikattua. Oma peli on kokonaisuutena nyt hukassa.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Näkee kaikesta, että maalinteon tuska on joukkueella valtava ja oman pään tiiviys hukassa. Se viimeinen voitollisen pelin napsu puuttuu.

Joulutaolla tapahtui varmaan kovan ja yläkanttiin menneen syksyn jälkeen jonkinasteinen ulospuhallus ja nyt kun on vielä tullut uusia pelimiehiä perusrosteriin, niin pelivire (pelillinen tasapaino) on selvästi hieman hukassa.

En sitten tiedä miten kovaa on treenattu kevätkauden alla, mutta luultavasti se ei ole ongelma vaan enemmän on kyse henkisen puolen lukosta ja sen syksyn voittamisen himon löytymisestä. Ja tuskin kukaan kiistää Vinnin roolia maaliluukulla, mutta se ei yksin ole ratkaisevaa.

Vaihdekeppi on joukkueella ikään kuin jäänyt jumiin kolmoselle ja nyt pitäisi löytää vain ne kaksi muuta, nelonen ja vitonen, että pelit rullaavat letkeän tehokkaasti voittoihin kuitenkaan yliyrittämättä. Osin enemmän henkimaailman kuin pelitavallisten puutteiden asioita.
 

Noniinpäniin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajastus, Jokipojat, JoKP, OoKoo, PeTo
Ja tuskin kukaan kiistää Vinnin roolia maaliluukulla, mutta se ei yksin ole ratkaisevaa.
Vinni on toki loistava maalivahti. Taidon lisäksi tarvitaan hyvä vire. Maalivahtien loistovire syntyy tyypillisesti kun saa pelata säännöllisesti.

Onhan se kohtuutonta vaatia Koppiselta tai Eroselta samanlaista virettä. Koppinen pelasi muutaman yksittäisen pelin ennen joulukuun vastuunkantoa, Erosen ainoat pelit näyttää tulleen lainalla Suomi-sarjassa.

Kun virettä ei pääse syntymään, on vaikea arvioida todellista taitotasoakaan. Eronen pelaa kyllä rauhallisen torjuntatyön lisäksi mukavan aktiivisesti ja rohkeasti mailalla, kuten myös Vinni. Olisiko liigaorganisaation valmennuksella ja nuorten sm-sarjakokemuksella vaikutusta tähän?
 

Noniinpäniin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajastus, Jokipojat, JoKP, OoKoo, PeTo
Samanniminen sanomalehti on tuttuun tapaan kirjoittanut juttunsa laadukkaan journalismin periaatteiden mukaisesti suoraan Karjalaisen MTV-haastattelusta, joten sieltä voi helposti lainata:

"Olimme pelissä perässä. Ison kaukalon rakenne ja rytmit ovat meille iso haaste. Kaveri oli pelissä edellä, JoKP:n päävalmentaja Simo Karjalainen vertaili ottelun jälkeen MTV Katsomon haastattelussa.

– Pitäisi pystyä parempaan. Vaikeaa on, kun joutuu kahta eri lajia nyt valmentamaan. Se on niin eri laji, kun verrataan meidän pieneen kotikaukaloon.

– Suhteessa kaveri on ollut viime ajat aika tehokas. Omista maalipaikoistaan he ovat tehneet kovemmalla prosentilla, mitä me omista paikoistamme. Silloin kun sinulle menee helppoja maaleja, niin silloin myös maalintekeminen itse on vaikeaa, Karjalainen jatkoi."
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
– Pitäisi pystyä parempaan. Vaikeaa on, kun joutuu kahta eri lajia nyt valmentamaan. Se on niin eri laji, kun verrataan meidän pieneen kotikaukaloon.
Pikkaisen on kyllä selittelyn makua tässä kommentissa. Heti syksystä piti valmentaa täysin uudella joukkueella kahta lajia ja hyvinhän se sujui. Joukkue pelasi voitollisesti niin kotona kuin vieraissa. Syyt kyllä ovat nyt muualla etenkin kun joukkue on vielä vahvistunut.

Enemmänkin peli on kokonaisuutena turhan hajanaista, pelillinen jänne ei kaikilla ketjuilla / pelaajilla säily läpi pelin. Keskittyminen hajoaa ja samalla peli. Syitä tähän on varmaan monia, mutta vaikea arvailla niitä kannattajana.

Kenties uudet pelaajat ovat sekoittaneet pakkaa, ykkösvahtl Vinni oli U20 kisoissa, on ollut hieman loukkaantumisia, yleinen pelillinen väsymys vaivaa vielä syksyn jälkeen, kevätkauteen ei olla vielä treenillisesti ja pelillisesti herätty jne. jne.

Jokainen jatkispalstalainen löytää Kiekko-Poikien kuuden pelin slumppiin varmaan useampia syitä, mutta jos on vaikeaa, niin silloin valmentaja yleensä palaa perusasioihin eli "Keep it simple stupid" kuten Amerikaksi sanotaan. Kyllä se siitä kunhan vain ei aleta miettiä ongelmia yhtälötasolla.
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Esim. kopissa voi olla kombastuskivi mikä heijastuu koko porukan tekemiseen.
Jos näin on, niin on tainnut vaikuttaa hänen itsensäkin suorituksiin. Tietämättä asiasta yhtään mitään tulee mieleen, oisko kyseisen pelaajan melkoisen tehokas alkukausi johtanut siihen, että hänen agenttinsa olisi saanut kyselyjä ja tämä olisi sitten aiheuttanut jotain..Jos joku olisi varsinainen "ongelmapelaaja", se kyllä tulisi esiin melko nopeasti. Tietynlaiset poikkeukselliset tapahtumat voivat saada aikaan tilanteita, jolloin kaikki lassekukkosta lukuunottamatta saattavat saada hetkellisen ongelmapelaajan maineen..Toisaalta yllättävää, jos sopimuksessa ei ole optiota ulkomaille tai liigaan siirtymisestä. Mutta tämä oli vain pohdintaa, ei missään nimessä edes todennäköistä.
 

Noniinpäniin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajastus, Jokipojat, JoKP, OoKoo, PeTo
Tiettyyn pelaajaan kohdistuvat arvailut ja vihjailut on mielestäni perseestä. Faktat voi ja pitää tuoda päivänvaloon, mutta onko kopin ulkopuolella lopulta oikeasti faktaa? Varovainen itse olisin arvailujen kanssa, harvoin niillä ketään ainakaan parempiin suorituksiin saadaan kannustettua.

Jokainen voi katsoa faktaa tilastoista, alkukauden tehopelaajat Kombe ja Meriläinen teki kauden ensimmäiseen noin 25 otteluun yhteensä 57 tehopistettä. Kuuteen viimeiseen otteluun yhteensä viisi tehopistettä.

Simo lienee oikeassa, ongelma on pelissä, ei yksilöissä. Peli on kokonaisuus, mutta Vinni tuskin on se kokonaisuudesta nyt puuttuva palanen.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Tiettyyn pelaajaan kohdistuvat arvailut ja vihjailut on mielestäni perseestä. Faktat voi ja pitää tuoda päivänvaloon, mutta onko kopin ulkopuolella lopulta oikeasti faktaa? Varovainen itse olisin arvailujen kanssa, harvoin niillä ketään ainakaan parempiin suorituksiin saadaan kannustettua.
Samaa mieltä, faktat ovat faktoja, mutta arvailut ja ikävät vihjailut kohdistuvatpa ne tiettyyn henkilöön tai ihan yleisesti muutenkin ovat perseestä. Nimimerkin takaa on helppoa huudella, mitä vaan mieleen juolahtaakin ja huutelu kertookin lähinnä itse kirjoittajasta, mutta kait siitä sitten jotain mielihyvää saa.
Ja on siellä muitakin ongelmia vaikka kaikki eivät halua sitä uskoa...
Esim. tämän tyylistä vihjailua on ollut jo ainakin pari kautta peräkkäin, ilmoille on heitetty kauhukuvia, milloin mistäkin. Perustellun kritiikin ymmärtää ja sitä tarvitaan, mutta negatiivinen vihjailu tai haukkuminen ja räksyttäminen eivät ainakaan edistä mitään.

Joukkueen jokapäiväisessä arjessa ovat mukana pelaajat, valmentajat sekä huoltajat ja jokainen tuo oman persoonansa mukaan. Jotkut tulevat paremmin toimeen keskenään kuin toiset ja tuskinpa pitkän kauden aikana minkään joukkueen yhteiselo on koskaan täyttä harmoniaa, vaikka yhteishenki olisikin hyvä. JoKP kuitenkin taistelee tällä hetkellä pysyäkseen 10 sakissa, joukkue matkustaa kotipeleihinsäkin bussilla ja seura kamppailee selviytyäkseen talouskurjimuksesta ja ylipäätään olemassaolostaan, joten olisi ihme, jos ei olisi jotain ongelmiakin. Jos on faktoihin perustuvaa tarpeellista kerrottavaa, niin kannattaa kertoa perustelujen kera, eikä pelkästään vihjailla.
 
Esim. tämän tyylistä vihjailua on ollut jo ainakin pari kautta peräkkäin, ilmoille on heitetty kauhukuvia, milloin mistäkin. Perustellun kritiikin ymmärtää ja sitä tarvitaan, mutta negatiivinen vihjailu tai haukkuminen ja räksyttäminen eivät ainakaan edistä mitään.

Joukkueen jokapäiväisessä arjessa ovat mukana pelaajat, valmentajat sekä huoltajat ja jokainen tuo oman persoonansa mukaan. Jotkut tulevat paremmin toimeen keskenään kuin toiset ja tuskinpa pitkän kauden aikana minkään joukkueen yhteiselo on koskaan täyttä harmoniaa, vaikka yhteishenki olisikin hyvä. JoKP kuitenkin taistelee tällä hetkellä pysyäkseen 10 sakissa, joukkue matkustaa kotipeleihinsäkin bussilla ja seura kamppailee selviytyäkseen talouskurjimuksesta ja ylipäätään olemassaolostaan, joten olisi ihme, jos ei olisi jotain ongelmiakin. Jos on faktoihin perustuvaa tarpeellista kerrottavaa, niin kannattaa kertoa perustelujen kera, eikä pelkästään vihjailla.
Itse en nimillä spekuloi tai tuo niitä tänne julki, ainakaan ensimmäisenä. Fakta on kuitenkin se että reagoitava on mikäli tuo joukkue halutaan vielä "pelaamaan" kaikille seuraan kuuluville jäsenille.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Mitä eiliseen peliin tulee, niin numerot eivät kerro koko totuutta, kuten KeuPankin leiristä todettiin, mutta se ei poista tosiasiaa, että parempi joukkue voitti. Pitää kuitenkin nostaa hattua meikäläisille siitä, että nyt oli jo osin näkyvissä taas tuttua ilmettä ja meillä oli enemmän maalipaikkoja, mutta toki olimme niissä tehottomia. Vastustaja iski maalit jälleen kerran kovalla prosentilla ja vika maali tulikin tyhjiin. Simohan totesi pelin jälkeen, että meille on tehty viime aikoina kovalla prosentilla maaleja siihen nähden, miten on onnistuttu itse tekemään. Varmastikin heikolla puolustuspelaamisella on tähän vaikutusta ja hyökkäyspäässä taas huonolla viimeistelyllä, mutta kyllähän tässä kohtaa iso vaikutus on myös Vinnin poissaololla. Olihan se ennustettavissa, että ykkösveskarimme ollessa MM-kisoissa meillä on oma haasteensa maalivahtipelissä, mutta yllättävän isoksi se sitten muodostuikin. No nyt Vinni palaa joukkueeseen ja saa sitten nähdä, näkyykö pitkä pelaamattomuus ensimmäisessä paluupelissä.
Pikkaisen on kyllä selittelyn makua tässä kommentissa. Heti syksystä piti valmentaa täysin uudella joukkueella kahta lajia ja hyvinhän se sujui. Joukkue pelasi voitollisesti niin kotona kuin vieraissa.
Kyllähän pienen ja ison kaukalon peleissä ja pelitavoissa on aikalaillakin eroa, kuten vastustajammekin ovat saaneet usein huomata, kun ovat tulleet Outokumpuun. Sen vuoksihan ainakin jotkut joukkueista ovat harjoitelleet pienessä kaukalossa ennen tänne tuloaan. Meikäläiset pelaavat kotipelinsä ja harjoittelevat pelkästään pienessä kaukalossa ja onhan se vieraspelejä katsoessa osin näkynyt kotisohvalle asti, että kaverit ovat isommissa kaukaloissa välillä eksyksissä ja etäisyydet tahtovat karata isoiksi. Mutta on totta, että pelit ovat aiemmin sujuneet paremmin, eritoten kotona, mitä viime aikoina. Uskon pelin loksahtavan kuitenkin taas jossain kohdin takaisin raiteilleen ja Vinnin mukaantulo varmastikin auttaa siinä omalta osaltaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös