JoKP:n otteluiden ennakkoasetelmat, otteluseuranta ja jälkipuinti

  • 406 229
  • 4 171
Laitetaan @Väärävaihto mieliksi vähän juttua voittopelin(kin) jälkeen ;)

Eka erää en nähnyt, tilastojen valossa oltiin vähän ottavana osapuolena, ykkössektorista tutolla paikkoja mutta Vinni hoiteli? Itse osuttiin tehokkaasti.

Toinen erä oikein mallikasta peliä, pysyttiin kiekolla, vaihdettiin kiekolla, jne. Siinä ei tutolle viimesekuntien paikkaa enempää annettu. Taisi jäädä tuto ilman laukausta maalia päin? Toki osansa tässä varmasti sillä ettei tutokaan täysin omalla tasollaan varsinkaan 2 erässä ollut, muttei se poista mitään meidän hyvyydestä ja loistavasta suorittamisesta.

3. Erässä meinasi vähän alkaa jännittää/jalka painamaan, luovuttiin kiekonhallinnasta välillä vähän turhaan tutolle. Taisteltiin ja selvittiin kuitenkin varsinkin erän eka 10min jossa tutolla oli hetkensä. Sen jälkeen päästiin jo välillä kiekolle.

3p Turusta loistava suoritus, 3/6p vieras reissulta sekä 6/9p viikolta on loistava suoritus.

Loppuun vielä, kaikki peräpään joukkueet, FPS, Hokki sekä KeuPa taisi jäädä pisteittä.

Kohti seuraavaa;)
 

MiKa77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekko-Pojat, PeTo
mitä mitä , olihan täällä positiivisia asioita jeij ;)
Kritiikkiä siis saa ja pitää antaa mutta itsellä on sellainen toimintamalli että aina positiivisuuden kautta ja joitain se saattaa ärsyttää :P

Hyvät viikonloput kaikille :)
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Hieno mies ja hieno joukkue! Muutenhan tuo Karjalainen oli ihan tuntematon ennen eilisen pelin pressiä.
Simo, 36, on varmastikin tuntematon monelle muullekin, mutta kiekkopiireissä hänet kyllä usein tiedetään. Koitetaan avata taustoja: Simolla on pitkä kokemus valmentamisesta jo ennen kuin siirtyi muutama vuosi sitten aikuiskiekkoon. Hän on toiminut eri ikäluokissa valmentajana sekä lisäksi myös valmennuspäällikkönä ja hän on vetänyt myös Akatemiaa. Jo junnuaikoina hän veti treenejä myös aikuispelaajille ja häntä onkin pidetty hyvänä yksilöiden lajitaitojen ja fysiikan kehittäjänä.

Kun Simo nostettiin kesken viime kauden JoKP:n päävalmentajaksi, niin joukkueelle löytyi tämän jälkeen selkeä pelitapa. Sijoitus alkoi nousta sarjataulukon hänniltä ylöspäin, muutamia pelaajia vaihtui matkan varrella ja joukkue sijoittui runkosarjassa hienosti viidenneksi ja lopuksi päästiin aina pronssipeliin asti. Tämän kauden joukkue on nuori, monet pelaavat nyt ensimmäistä kertaa Mestistä ja osa ylipäätään miestenpelejä. Nuori joukkue on esiintynyt kuitenkin isossa kuvassa hyvin. Voitaneen sanoa, että yksilöiden kehittäjänä tunnetusta valmentajasta on kouliintunut myös varsin hyvä peli- ja joukkuevalmentaja miestenpeleihin. Kokonaisuus on hyvinkin Mestikseen vaadittavalla tasolla.

Simo suhtautuu lajiin intohimoisesti ja hän olikin junnuvalmentajana varsin räiskyvä persoona ja välillä saattoi läikkyä hieman ylikin. Vaatimustaso oli jo tuolloin kova. Viime kaudesta poiketen Simo on toiminut nyt päävalmentajana alusta alkaen ja näin hän on päässyt itse vaikuttamaan vahvasti joukkueen kasaamiseen. Tiedossa on, että nyt on katsottu pelillisten ja lajitaitojen lisäksi tarkemmin myös pelaajien luonnetta, tavoitteellisuutta ja halua kehittyä. Simo kommentoi marraskuun alussa lehtijutussa joukkueensa pelaajia: ”Pelaajat luovat sen ilmapiirin, jossa työskentelemme ja teemme tätä tosissamme. Minun ei tarvitse käyttää aikaani siihen, että kehtaisimmeko tehdä asioita täysillä. Tämä ryhmä ja nämä kaverit vaativat sitä itseltään ja toisiltaan koko ajan. Valmentaja voi auttaa pelaajia, kun pelaajat haluavat auttaa itseään.”

Fair Play-valmentajaksi valitulla Simolla oli mahdollisuus siirtyä jo eteenpäin, mutta tähän hetkeen oli seuran puolesta loistava asia, että hän jatkaa kuitenkin täällä ainakin tämän ja ensi kauden. Päästään tämän ”välikauden” yli ja sitten ensi kaudella palataan takaisin vanhaan normaaliin, mutta uuteen ja upeaan halliin. Saa sitten nähdä millaista uraa Simo tulee tekemään, mutta eikös koutsi itsekin eilen sanonut: ”Kyllähän tämä ihmisen matka, on se missä iässä tahansa, on jatkuvaa oppimista” ja sitähän se on Simollakin valmennuksen suhteen. Aika näyttää, mutta hyvällä tiellä ainakin tässä vaiheessa ollaan.
 
Viitala-Hattunen-Isiguzo
Loukasvuori-Mäenpää

Meriläinen-Kombe-Sedlacek
Böhm-Juvonen

Kuiri-Koivistoinen-Dvorak
Grönlund-Romakkaniemi

Vaittinen-Kovaniemi-Matikainen
Kankkunen

Vinni/Koppinen

Melko hyvällä kokoonpanolla päästään, omista tuohon Savijokea oikeastaan enää huutaisi.

Puolustaja Niklas Grönlund lainalle TUTOsta, 17 peliä pelannut Mestistä, mahtuu ilmeisesti meillä hyvin kokoonpanoon.

RoKi tulee vahvalla nipulla, haaste on varmasti kovin pitkään aikaan Outokummussa. Mahdollisuus voittoon kuitenkin on etenkin kotiaskissa, joskin itse pidän RoKia melko suurenakin suosikkina kun katsoo kokoonpanoa ja kuntopuntaria.
Ei muuta kuin taistelemaan! Paine ei onneksi ole äärimmäinen sillä tilanne sarjataulukossa on toistaiseksi "turvallinen".
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Joukkueiden edellinen kohtaaminen Rovaniemellä päättyi meidän 4-6 tappioon, mutta tappiosta huolimatta joukkueemme esitys oli ihan mukiin menevä. Vika erän alussa mentiin vielä 4-3 johtoon, mutta sitten otettiin jäähyjä ja RoKi tuli ensin rinnalle, sitten ohi ja vikamaali tulikin jo tyhjiin.

Joukkueelle tärkeän Savijoen ollessa vielä jonkin aikaa siivussa, niin on ihan hyvä ottaa täydennykseksi lainoja ja nythän meillä on tämän viikon ajan lainalla Tuton Grönlund, kuten Maalitykki nostikin jo esiin. Savijoki on tulossa ennen pitkää kuitenkin takaisin ja eiköhän siellä etsitä nyt myös muutenkin kaikessa rauhassa vahvistusta alakertaan, siinä missä hyökkäyspäähänkin.

RoKi oli viimeksi voitosta huolimatta kotiluolassaan totuttuun nähden jotenkin yllättävänkin vaisu, mutta saa nähdä millaiseen vauhtiin vieraat intoutuvat sitten tänään meikäläisille hyvinkin tutussa pikkukaukalossa. Vastustajista enin mielenkiinto kohdistuu ainakin itsellä hyökkääjä Matthew Barnabyyn. Kaveri on pelannut nyt Rokin paidassa kaksi ottelua pistein 1+1.

JoKP:n kerroin oli muistaakseni aamupäivästä vielä jotain 2,64 ja nyt se on näköjään 2,58. No, mutta ei muuta kuin peliä kohden.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Kova oli eilen vääntö, kuten toki oli jo etukäteen arvattavissakin. RoKi pelasi hyvin, eikä pelitapahtumiin nähden olisi ollut vääryys, vaikka pisteet olisivat menneetkin vieraille, mutta hyvä näin, tämä passaa meille. Joukkue taisteli uhrautuvasti ja Vinni oli torjunnoillaan voiton takuumiehenä. Monien etukäteisveikkauksien heittopussi ja sarjajumbo onkin tällä hetkellä sarjassa aivan loistavasti kolmantena. No mutta, ei muuta kuin huomenna KeuPan kimppuun, niin tämän viikon pelit ovat sitten meikäläisten osalta taputeltu.

Pitää todeta vielä eilisestä lähetyksestä, niin onhan se viihdyttävämpää ja ihan eri fiilis seurata peliä, kun selostajalta löytyy lajiymmärrystä ja tietoa sekä tilannetajua ja oikeasuhteisuutta pelitilanteisiin liittyen. Toivottavasti tämä, oliko se nyt Savenius selostaisi jatkossa useamminkin, niin saadaan ainakin vaihtelua.
 

MiKa77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekko-Pojat, PeTo
Vaihtelua olisi useimmille kun menisi katsomaan peliä LIVENÄ ;)

Jotenkin joukkueen puolesta surullista kun katsojat jäävät kotiin.
Ei tämä välimatka nyt itselle kelpaa ainoastaan syyksi. Reissaan täältä etelästä sinne ja myös aina hallille jos sattuu peli olemaan.
Kävin katsoo Jokerit-JoKP pelin Nordiksella ja ajelin Vantaalta 40min :P

Mut joo… Savenius ihan hyvä selostaja mutta itselle myös Rasanen sopii.
Hänen asiantuntemus ei ole samalla tasolla mutta persoonana huippu tyyppi
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Vitols muurina ja Kiekko-Poikien maalinteko ei ole tänään terävimmillään. Pelissä voi käydä 3. erässä vielä miten tahansa. Mentäiskö jatkoille?
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Jonkinasteista mukavoitumista oli havaittavissa joukkueen pelissä ja kautta linjan tehottomuutta. Sellaista kevyttä muniin puhaltelua koko peli, josta jäi puuttumaan viimeinen rutistus vastustajan päädyssä. Vitolsin voisi hommata Mehtimäelle ensi kaudeksi maaliluukulle. Itseaiheutettu tappio, joka oli hyvää oppia nuorelle joukkueelle. KeuPa on kyllä jostain syystä aina ollut Kiekko-Pojille hankala vastustaja. Karjalainen tuskin tällä kertaa kiitteli joukkuetta pukukopissa.
 
Viimeksi muokattu:

welldone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, JoKP, rautaliiga, Bruins, Napoli
Taitaa tulla viikon huili peleistä hyvään saumaan? Pikainen vilkaisu otteluohjelmaan näyttää, että loppiainen mukaan lukien yhdeksän ottelua joista PITÄÄ voittaa kuusi. Nämä kuusi voittoa on otettava ns. päävastustajista ja niillä pisteillä joukkue on hyvissä asemissa kevättä ajatellen. 2xketterä ja k-espoo vieraissa voidaan laskea tappioiksi. Finnairin sloganin mukaan, jouluksi kotiin, joten ehkäpä tie vie kotipeliin ketterää vastaan. Onko tietoa lentääkö Vinni näillä pidemmillä tauoilla Hkiin treenaamaan vai käykö Lundell Joensuussa? Aiemmin lainaveskareiden aikaan kävi Joensuussa paikanpäällä.
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Taitaa tulla viikon huili peleistä hyvään saumaan? Pikainen vilkaisu otteluohjelmaan näyttää, että loppiainen mukaan lukien yhdeksän ottelua joista PITÄÄ voittaa kuusi. Nämä kuusi voittoa on otettava ns. päävastustajista ja niillä pisteillä joukkue on hyvissä asemissa kevättä ajatellen. 2xketterä ja k-espoo vieraissa voidaan laskea tappioiksi. Finnairin sloganin mukaan, jouluksi kotiin, joten ehkäpä tie vie kotipeliin ketterää vastaan. Onko tietoa lentääkö Vinni näillä pidemmillä tauoilla Hkiin treenaamaan vai käykö Lundell Joensuussa? Aiemmin lainaveskareiden aikaan kävi Joensuussa paikanpäällä.
Meidän päävastustajat on sarjan pohjilla. Kiekko on pomppinut mukavasti meidän suuntaan ja sarjataulukko vielä sopivasti hämää. Tämä meidän nuori ja urhoollinen joukkue on ansainnut kaiken kunnioituksen, mutta on myös koko ajan joutunut pistämään kaiken peliin, kuten Karjalainen totesi. Vaikka nuoret pelaajat kehittyvätkin kauden aikana, niin nykyasemien pitäminen on epärealistista. Hienoa, että hyvä ja onnekas alkukausi näyttää varmistavan ensi kauden sarjapaikan.
 

welldone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, JoKP, rautaliiga, Bruins, Napoli
Meidän päävastustajat on sarjan pohjilla.
2xkoovee, 2xkeupa, FPS ja kiekko-vantaa on nämä kuusi peliä mitkä pitää voittaa. Minusta nämä ovat häntäpään porukoita. Vai lueko sarjataulukkoa väärinpäin?
 

LoneWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Meidän päävastustajat on sarjan pohjilla.
2xkoovee, 2xkeupa, FPS ja kiekko-vantaa on nämä kuusi peliä mitkä pitää voittaa. Minusta nämä ovat häntäpään porukoita. Vai lueko sarjataulukkoa väärinpäin?
Eikös sarjan pohjalla olo ja häntäpään porukka tarkoita samaa asiaa?

Kieltämättä meidän loppukauden otteluohjelma on tiukka, kun esimerkiksi viimeisestä seitsemästä pelistä kuusi on vieraissa. Hyvä, että on raavittu pisteitä näin alkukaudesta ja tullaan vielä lisääkin ottamaan. Kyllä Outokummun keväässä pleijareita pelataan. Tuota en kyllä osta, että ollaan onnella saatu nykyinen sarjasijoitus. Kyllä se on ihan raa'alla ja määrätietoisella työnteolla, sekä laadukkaalla valmennuksella tullut.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Tuota en kyllä osta, että ollaan onnella saatu nykyinen sarjasijoitus. Kyllä se on ihan raa'alla ja määrätietoisella työnteolla, sekä laadukkaalla valmennuksella tullut.
Se on juurikin näin, tämänhetkinen hyvä sarjasijoitus, kaikki pisteet ja voitot ovat ansaittu ihan itse siinä, missä tappiotkin, eikä kyse ole mistään kiekon pomppimisesta, tuurista/onnesta meille tai vastustajille. Eilen siirryin kolmannessa erässä Satakunnan derbyn pariin (jossa oli muuten taas kerran kunnolla tunnelmaa), kun lähetys Outokummusta pätki pahasti, mutta minkä peliä katsoin, niin paikkoja meillä kyllä riitti. Niissä oltiin kuitenkin tehottomia ja vastustajan veskari oli loistavassa vireessä ollen ottelun paras pelaaja ja näinpä vieraat ottivat ansaitusti voiton.

Kahden pelin viikko on nyt takana ja etukäteen ajattelin, että kuusi pistettä olisi täydellinen saalis, mutta kolmekin olisi jo hyvä ja kolme pistettähän sieltä RoKilta tuli. Sinänsä sama keneltä pisteet otetaan, loppupeleissä kaikki ovat tärkeitä, eikä runkosarjan päätteeksi enää muistella, mistä ne ovat tulleet. Tuleehan sitä usein itsekin etukäteen lokeroitua vastustajia, niin sanotusti päävastustajiin, kuuden pisteen peleihin, mikä peli ja vastustaja pitäisi voittaa, mutta kyllähän joukkueen tulee lähteä jokaista peliä voittamaan. Oma pelisuunnitelma, pelitapa, suoritus ja tekeminen ovat avainasemassa, mutta niinhän se on vastustajallakin ja vastustajat ovatkin yksittäisten otteluiden välillä suurin muuttuvatekijä, eikä kaikki mene aina niin kuin itse on ajeltu ja juuri yllätyksellisyys on osa lajin viehätystä.

Voittoja kuten tappioitakin tulee ja menee pitkän runkosarjan aikana ja tällä hetkellä ollaan kirkkaasti "välikauden" tavoitteessa kiinni välttää sijoittuminen sarjan häntäpäähän. Koko joukkue, niin pelaajat, valmennus kuin huoltokin ovat suorittaneet hienosti tavallista haastavammissa olosuhteissa ja ympäristössä remontin keskellä. Kautta on vielä paljon jäljellä ja haasteita varmasti riittää jatkossakin, mutta ei muuta kuin eteenpäin kohti seuraavaa peliä.
 

welldone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, JoKP, rautaliiga, Bruins, Napoli
Täytyy laittaa oma lusikka soppaan ja antaa ilmainen neuvo toimistolle. Taas viesti paikalliselle kiekon parissa toimivalle ja vastauksesta selvisi, että Pelistä riippuen lippujen hinta on vaihdellut välillä 5e-20e eikä tämä tieto ole ollut näkyvissä missään ottelumainoksessa edes jäähallin ovella. Tähän on kuulemma paikalliset katsojat tympääntyneet ja tullut kusetettu olo, kun lipun hinnan saa tietää vasta lippuluukulla.
Nyt voi taas sanoa, että näkyy netissä. Kaikki ei vietä aikaa netissä. Selkeä, kiinteä hinnoittelu loppupeleihin 7e ja pleijareissa sitten 10e.
Jokerit ottelun siirto oli fiksu päätös. Ei kannata miettiä outokumpulaista katsojaa/sponsoria joka ei ole ensi kaudella mukana. Ne jotka seisovat seuran takana ymmärtävät siirron, mutta vilkaisu liigan otteluohjelmaan tuo minulle pelipaikaksi toisenkin vaihtoehdon. Sitä en tiedä onko neuvoja käyty, mutta minä olisin vienyt pelin muualle.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lava

LoneWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Millään tavalla mistään maalivahtien peluutuksesta tietämättä, käyttäisin itse välillä Koppista maalilla. Vinni on kyllä ollut todella hyvä, ja viime kauteen verrattuna meillä on nyt luotettava molari, joka pelastaa pisteitä. On kuitenkin vahvasti tyrkyllä junnukisoihin, joten sikäli ymmärrettävää, että pelaa paljon, mutta meidän kannalta olisi hyvä olla kaksi pelituntuman omaavaa vahtia. Saattaa tulla vielä Emiliä ikävä tuossa Ketterän tuplapelien tienoila.

Hyökkäykseenkin tässä odottelee vahvistusta, mikä toki on ollutkin Peterekin jälkeen hakusessa. Hattusen ja Isiguzon rinnalle tarvitsisi jonkun rutinoituneen maalintekijän. Tai sitten kaikki munat samaan koriin ja Sedlacek-Kombe-vahvistus.
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Täytyy laittaa oma lusikka soppaan ja antaa ilmainen neuvo toimistolle. Taas viesti paikalliselle kiekon parissa toimivalle ja vastauksesta selvisi, että Pelistä riippuen lippujen hinta on vaihdellut välillä 5e-20e eikä tämä tieto ole ollut näkyvissä missään ottelumainoksessa edes jäähallin ovella. Tähän on kuulemma paikalliset katsojat tympääntyneet ja tullut kusetettu olo, kun lipun hinnan saa tietää vasta lippuluukulla.
Nyt voi taas sanoa, että näkyy netissä. Kaikki ei vietä aikaa netissä. Selkeä, kiinteä hinnoittelu loppupeleihin 7e ja pleijareissa sitten 10e.
Jokerit ottelun siirto oli fiksu päätös. Ei kannata miettiä outokumpulaista katsojaa/sponsoria joka ei ole ensi kaudella mukana. Ne jotka seisovat seuran takana ymmärtävät siirron, mutta vilkaisu liigan otteluohjelmaan tuo minulle pelipaikaksi toisenkin vaihtoehdon. Sitä en tiedä onko neuvoja käyty, mutta minä olisin vienyt pelin muualle.
Millähän liigapaikkakunnalla (pl. Jokerien kotikaupunki) mestismatsi muka kiinnostaisi useampia kuin Savonlinnassa, joka on perinteinen mestispaikkakunta, mutta ilman mestisjoukkuetta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös