JoKP 2022–2023

  • 153 132
  • 1 012
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
ILTALEHTI: Liigaosakkeen hinnaksi voi tulla jopa yli 3,5 miljoonaa euroa.

– Osakkeelle ei ole vielä määritelty arvoa. Meillä ei ole relevanttia hakemusta sisällä, eli ei ole tarvinnut asiaa määritellä. Saattaa olla, että hinta nousee tuolle tasolle. Meillä on prosessissa osakkaiden tapaaminen syyskuussa. Siellä asiasta puhutaan, kommentoi SM-liigan puheenjohtaja Hiltunen.

Viimeksi SM-liigaan nousseet KooKoo ja Jukurit maksoivat tiettävästi paikastaan noin 1,8 miljoonaa euroa.

– Siitä on noin kymmenen vuotta mennyt, kun osakkeen hinta on viimeksi määritelty. Asiat ovat sen jälkeen muuttuneet. Muun muassa Liigan liiketoiminnan arvo, brändiarvo ja tv-sopimuksen arvo ovat sinä aikana nousseet. On selvää, että myös osakkeen arvo on noussut, Hiltunen toteaa, ja on tietenkin aivan oikeassa.
 

LoneWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Nopea mulkaisu depth chartin muodossa:

Kusy - Wright - Gatiyatov
Kerkkänen - Luusuaniemi - Villanen
Brygger - Hattunen - Korjus
Taskula - Sivonen - Vesaaja

+ Kekarainen, Vatanen, Matikainen..

Koponen - Heiskari
Kupiainen - Pennanen
Puhakka - Juvonen
Karjalainen - Kankkunen

Lehikoinen - Lindroos

Yhtä kärkisentteriä huutaa vielä, että saadaan Luusuaniemi laitaan. Saataisinko Kaskimäki lainalle? Kaksi kärkiketjua ovat kovia, minkä lisäksi viime kauden junnut (Hattunen, Korjus, Taskula), ovat vuoden kokeenempia. Pakkiosastolle ainakin jossain vaiheessa kautta tarvitsee vahvistusta. Muuten tuo kärkiseitsikko on hyvää Mestis-tasoa ja muutenkin tasainen.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Liigaosakkeen hinnaksi voi tulla jopa yli 3,5 miljoonaa euroa.
Aika tavalla tehokkaasti Liigaosakkeen hinnannousu tappaa unelmat Mestiksestä Liiganousuun. Silloin pitää olla jo todella vahva joukko uuden Liigajoukkueen rahoittajia, jotka vilpittömästi rakastavat ja seuraavat jääkiekkoa ilman mitään suurta voitonpyydettä vaikka TV ym. näkyvyyttä saavatkin. Ja vaikka rahat löytyisivät osakkeeseen, täytyy rahat löytyä myös Liigajoukkueen kunnon budjettiin vuodesta toiseen ettei jäädä jatkuvasti pahnan pohjimmaiseksi pyörimään.

Vaikka Liigan liiketoiminnan arvo, brändiarvo ja tv-sopimuksen arvo ovatkin nousseet, niin 3,5 milj. entisen noin 2 milj. sijaan tuntuu jo pieneltä ryöstöltä nousijajoukkueelle. Liigasta on tulossa itseriittoinen sarja, jonne Kiekko-Poikienkin on taloudellisesti vaikea nousta kun avoimet nousukarsinnat on tapettu ja Liigaosakkeen arvoa voidaan säädellä hypoteettisesti useammalla miljoonalla.

Jääkiekkoliittokaan ei voi kuin katsella tätä kaikkea päältä ja omaa/julkista Mestiksen profiilia nostaakseen järjestää otteluita Latvialaisen seuran kanssa, joka on kyllä omasta mielestäni keinotekoista vaikka sinänsä pelillisesti mielenkiintoista. Mestis on kiva sarja kaikin puolin, mutta vaarana on sen kuihtuminen "kyläsarjaksi", jossa enemmän harrastetaan kuin vakavasti pelataan kilpailullisesti ahnetta jääkiekkoa.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Saataisinko Kaskimäki lainalle?
Kaskimäkeä tuskin saadaan ainakaan koko kauden lainaksi, sillä pelasi vakuuttavat harjoitusottelut Ruotsissa ollen HIFK:n tehokkaimpia pelaajia hyökkäyspäässä. Luulen, että saa vakiopaikan jostain HIFK:n kentällisestä ja/tai haluaa myös treenata koko kauden HIFK:n valmennuksessa.
 

LoneWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Kaskimäkeä tuskin saadaan ainakaan koko kauden lainaksi, sillä pelasi vakuuttavat harjoitusottelut Ruotsissa ollen HIFK:n tehokkaimpia pelaajia hyökkäyspäässä. Luulen, että saa vakiopaikan jostain HIFK:n kentällisestä ja/tai haluaa myös treenata koko kauden HIFK:n valmennuksessa.
Okei, no siinä tapauksessa ehdottomasti liigakaukalot kutsunee. Itse en ollut seurannut yhtään kaverin otteita.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Okei, no siinä tapauksessa ehdottomasti liigakaukalot kutsunee.
Toivotaan näin ja sehän se on tavoitteena itse pelaajallakin. Toivottavasti "Apo" saa kunnollisen näytönpaikan jo heti runkosarjan alusta lähtien ja saa myös onnistumisia. HIFK:lla on kuitenkin aina kova rosteri ja kovenee vielä kauden mittaan, joten siinä riittää varmasti haastetta nuorelle pelaajalle, että vakiinnuttaa pelipaikan, mutta toki se on mahdollista, potentiaalia nimittäin löytyy!
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Nimimerkki mainio nostikin jo esiin toisessa ketjussa Karjalaisen jutun, joka käsittelee Lehikoisen Esan siirtymistä jääkiekosta työelämän pariin, mutta pistetään vielä tähänkin ketjuun, kun täällä on spekuloitu pitkin kesää pelaako Esa vielä vai ei? Tuolla aiemmin jo vihjasinkin, että Esaa tuskin nähdään kaukalossa ainakaan Mestis-pelaajan roolissa, niin tästä oli juuri hommassa kyse, Esa siirtyi jääkoneen puikkoihin.

Karjalaisen jutussa kerrotaan muun muassa, että Esa treenasi juhannukseen asti sillä mielellä, että pelaa vielä, mutta kuultuaan avoimesta työpaikasta tarkan puntaroinnin jälkeen mieli kuitenkin muuttui. Esa piti heinäkuussa loman ja aloitti sen jälkeen opiskelun Itä-Suomen Liikuntaopistossa. Hän aloitti työskentelyn uudessa ammatissaan elokuun alussa ja Liikuntapaikka-alan ammattitutkinnon opinnot edistyvät työn ohessa.

Onhan tämä sinänsä kyllä hieno tarina. Pitkä peliura tuli päätökseen ja Mehtimäen talonmieheksi kutsuttu Esa (vaikkei itse, niin tykkääkään lisänimestä) siirtyi kiekkouran jälkeen kaupungin palvelukseen laitosmieheksi ja pitää näin jatkossakin järjestystä yllä Mehtimäellä. Tsemppiä Esalle kaikkeen jääkiekon jälkeiseen elämään! :)
 

LoneWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Kokeilin vähän suurpiirteistä osviittaa etsiä, että minkä tasoinen kaveri tämä Wright voisi olla. Saman ikäisenä samanlaisia tehoja USHL:ssä on tehnyt Teemu Pulkkinen. Ei siis se entinen junnutähti Pulkkinen, vaan se toinen. Kaudet on aina erilaisia, mutta tässä tosiaan yksi vertailukohta minkä tason pelimies voisi olla kyseessä.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Suomen Cupin 3. kierros alkaa ja sitä myötä myös JoKP hyppää humppaan mukaan. JoKP:n lisäksi samassa lohkossa ovat Peliitat ja Pesä. JoKP kohtaa keskiviikkona kotonaan Pesän ja perjantaina vieraissa Peliitat.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Nyt tuli ainakin speksien perusteella IPK:n laatupakki. IPK ja KalPa solmivat puolustaja Alex Cottonin kanssa 1+1 -vuotisen sopimuksen. NHL-varauksen saanut kanadalainen edusti viime kaudella WHL:ssä pelaavaa Vancouver Giantsia.

Oikealta laukova kanadalaispuolustaja on ollut varsinainen teholinko WHL:ssä. 200 otteluun on syntynyt 142 tehopistettä, joista peräti 44 on maaleja. Todelliseksi täysosumaksi muodostui kausi 2019-2020, kun Cotton voitti sarjan puolustajien pistepörssin 67 pisteellä.

Lähtökohtaisesti tuon tasoinen pakki olisi hyvä hankinta myös Kiekko-Poikiin vaikka ihan akuuttia tarvetta ei joukkueella olekaan pakistossa vaan enemmän siellä sentteripuolella Wrightista riippumatta.

IPK tulee olemaan kova savolainen "paikallisvastustaja" tänä vuonna Kiekko-Pojille, menihän jo kaksi harkkamatsiakin sille.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Karjalaisen jutun mukaan Gatiyatovin hankala tilanne on yhä jäissä Turkissa lentokentällä ryöstettyjen matkustusasiakirjojen takia. Mielenkiintoisin oli manageri Jaakko Lipposen kommentti tässä tapauksessa; "Tilanteen pitäisi ratketa tulevina päivinä suuntaan tai toiseen" eli mahdollista jopa on, että ko. pelaajaa ei edes nähdä Joensuussa. Olisi kyllä pitkään aikaan erikoisin tapaus pelaajan saapumisessa Suomeen/Joensuuuhun. Voiko homma tosiaan mennä noin reisille pelkästään matkustusasiakirjojen takia? Välillä käy kyllä mielessä, että tapaukseen liittyy muitakin kuvioita, mutta sen kuulemme sitten aikanaan. Lähtökohtaisesti Gatiyatov olisi kyllä kova ja erittäin mielenkiintoinen pelaaja Mestikseen. Toivotaan parasta, pelätään pahinta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Karjalaisen jutun mukaan Gatiyatovin hankala tilanne on yhä jäissä Turkissa lentokentällä ryöstettyjen matkustusasiakirjojen takia. Mielenkiintoisin oli manageri Jaakko Lipposen kommentti tässä erikoisessa tapauksessa; "Tilanteen pitäisi ratketa tulevina päivinä suuntaan tai toiseen" eli mahdollista jopa on, että ko. pelaajaa ei edes nähdä Joensuussa. Olisi kyllä pitkään aikaan erikoisin tapaus pelaajan saapumisessa Suomeen/Joensuuuhun. Voiko homma tosiaan mennä noin reisille pelkästään matkustusasiakirjojen takia? Välillä käy kyllä mielessä, että tapaukseen liittyy muitakin kuvioita, mutta sen kuulemme sitten aikanaan. Lähtökohtaisesti Gatiyatov olisi kyllä kova ja erittäin mielenkiintoinen pelaaja Mestikseen. Toivotaan parasta, pelätään pahinta.
Käsittääkseni Kazakstan on näitä maita, joissa vaadittavien papereiden, muun muassa passien ja viisumien saaminen kuntoon, ei välttämättä käy kovin helposti ja nopeasti. Näissä maissa asioiden jouduttamiseen vaikuttaa varmastikin paljolti korruptio eri muodoissaan. Matkatavarat ovat jo täällä ja toivotaan todellakin, että itse kaverikin saadaan tänne. Mutta, jossain kohtaahan se raja tulee vastaan, eikä loputtomiin voi odotella ja sitten pitänee tehdä muita ratkaisuja. Tässä ei kuitenkaan ole mitään hätää ja kauteen voi lähteä hyvillä mielin, sillä joukkueessa riittää pelaajia ja sitä voi tarvittaessa vielä täydentää sitten vaikka myöhemminkin.
 

PasiTh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat/Kiekko-Pojat
Joo ei oo varmaan helpoin paikka uusia papereita mutta kyllä tässä joku vähä epäilyttää entistä enempi.
Kai sitä vaan tullut jo niin epäluuloiseksi et jos uusi kaveri tulee sisään ja alkaa heti ihme venkoilu niin parempi päästä irti mahdollisimman nopsasti. Täällä on toiset vetänyt kovaa treenikautta niin varmaan Kazakstanin mies on treenannu kotosalla. Toivotaan tietty et nää ulkkarit onnistuisi tänäkin vuonna yhtä hyvin kuin viime vuoden rekryt. Huomenna kaatuu peliitat!
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
WRIGHTIN SOPIMUS PURETTU
Kiekko-Poikien tuoreimman hankinnan Garret Wrightin pelaajasopimus on purettu pelaajan tahdosta. Wrightin käsivamma osoittaitui ennakkotietoja pahemmaksi ja hyökkääjä halusi lähteä kotimaahansa hoitamaan kätensä kuntoon. Wright loukkaantui Suomen Cupin ensimmäisessä ottelussa viime viikolla Imatran Pesää vastaan.
Kiekko-Pojat on aloittanut uuden keskushyökkääjän etsimisen.

Harmi homma, että vamma osottautui kuvauksissa luultua pahemmaksi, mutta eihän näille mitään voi. Olisi ollut kyllä kova ukko Mestikseen. No eipä siinä muuta, kuin uutta kaveria tilalle. Tässä välissä sitten huomenna laitetaan Hokki laulukuoroon!
 
Suosikkijoukkue
JoKP
WRIGHTIN SOPIMUS PURETTU
Kiekko-Poikien tuoreimman hankinnan Garret Wrightin pelaajasopimus on purettu pelaajan tahdosta. Wrightin käsivamma osoittaitui ennakkotietoja pahemmaksi ja hyökkääjä halusi lähteä kotimaahansa hoitamaan kätensä kuntoon. Wright loukkaantui Suomen Cupin ensimmäisessä ottelussa viime viikolla Imatran Pesää vastaan.
Kiekko-Pojat on aloittanut uuden keskushyökkääjän etsimisen.

Harmi homma, että vamma osottautui kuvauksissa luultua pahemmaksi, mutta eihän näille mitään voi. Olisi ollut kyllä kova ukko Mestikseen. No eipä siinä muuta, kuin uutta kaveria tilalle. Tässä välissä sitten huomenna laitetaan Hokki laulukuoroon!

No voihan hyvänen aika, kun on epäonnea ulkkareiden kanssa tänä syksynä. Kyllä vastustaa. Toivotaan että löytyy tasokasta peluria tilalle.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
No voihan hyvänen aika, kun on epäonnea ulkkareiden kanssa tänä syksynä. Kyllä vastustaa. Toivotaan että löytyy tasokasta peluria tilalle.
Sanoppa muuta. Loukkaantui sitten jo ekassa harjoitusmatsissa. Onhan tämä vähän erikoista tänä syksynä näiden ulkomaalaisten kanssa. Kusy on vielä terve, mutta taitaa olla ilman hyvää sentteriä (jakajaa) hieman tehoton. Gatiyatovin viime tilanteesta seura on hipi hiljaa ja Wrightilla silkkaa epäonnea. Kupiainen & Lipponen duo voisi välillä katsastaa tarkemmin kotimaan markkinat, sillä eivät ulkomaalaiset ole aina lainkaan välttämättömiä. Hyvällä hinta-/laatusuhteella saattaisi saada Liigan neloskentän tai "vitoskentän" kavereita. Ja jos ulkomailta haetaan halvempaa ukkoa, niin kerralla voisi hankkia triplan, jolloin olisi enemmän loukkaantumisvaraa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Hyvällä hinta-/laatusuhteella saattaisi saada Liigan neloskentän tai "vitoskentän" kavereita.
Liigan neloskentässä pelaava pelaaja pysyy kyllä yleensä Liigassa. Niin sanottuja Liigasta "ylijääneitä" kavereita voisi kenties löytyäkin, mutta siitä hinta-/laatusuhteesta en sitten tiedä verrattuna ulkkareihin. Kotimaisten pelaajien taustojen selvittäminen on helpompaa, mutta kyllähän tänä päivänä ulkkareidenkin taustojen selvittäminen on helpottunut vanhoihin aikoihin nähden. Harmi oli kyllä Wrightin loukki, oli kuitenkin onnistunut haku.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Mestiksen sarjakalenterin mukaan Kiekko-Pojilla runkosarja alkaa kotiottelulla Ketterää vastaan kahden viikon ja kahden päivän perästä La 24.9. Jos halutaan pari kappaletta ulkomaan vahvistuksia (Gatiyatovkin alkaa olla jo suuri mysteeri), niin harvinaisen kiire alkaa tulla niiden osalta, että millään järkevällä tavalla pääsisivät sisään joukkueen pelitapaan ja omaan suunniteltuun ketjuunsa. Ikävä kyllä myös Hattunenkin on vielä tovin loukkaantuneena. Wright luopui sitten lopulta kokonaan Joensuun pestistään.

Toki voidaan mennä Kusylla ja kotimaisilla nimillä, mutta olisi hyvä heti kauden alusta, että koko rykmentti olisi kasassa, kaikilla vakioketjuilla pelitapa selkäytimessä sekä fyysinen kunto kohdillaan.

Kyllä on ikävä kun vaikean viime kauden alun ja oikeastaan koko sen kauden jälkeen joukkuetta koetellaan taas tällä tavoin. Toisaalta toivoisin seuralta myös hieman avoimempaa tiedottamista etenkin Gatiyatovin osalta ettei meidän kannattajien tarvitsisi arvuutella hänen kohtaloaan vaan käytettävissä olisi astetta tarkempaa faktaa siitä milloin kaverilla on edes chansseja tulla Suomeen vai jääkö hän passihässäkän takia sittenkin omaan kotimaahansa.
 
Viimeksi muokattu:

Alikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Boston
Toisaalta toivoisin seuralta myös hieman avoimempaa tiedottamista etenkin Gatiyatovin osalta ettei meidän kannattajien tarvitsisi arvuutella hänen kohtaloaan vaan käytettävissä olisi astetta tarkempaa faktaa siitä milloin kaverilla on edes chansseja tulla Suomeen vai jääkö hän passihässäkän takia sittenkin omaan kotimaahansa.
Voisi kyllä infota, että mitään uutta tiedotettavaa ei ole jos näin on. Mitenhän pitkään on tarkoitus odottaa ja mennä vajaalla rosterilla? Joku varasuunnitelma on kuitenkin oltava. Runkosarjaan on saatava hyvä alku ja tulosyksikkö on melkoisen kapea.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Karjalaisessa on juttua Gatiyatoviin liittyen. Jutussa käy ilmi, että pelaajan agentti ja Kazakstanin jääkiekkoliittokin selvittävät tilannetta ja yrittävät saada pelaajalle mahdollisimman nopeasti uudet matkustusasiakirjat, joilla hän pääsisi Suomeen. Hänen on luvattu saapuvan Joensuuhun ennen Mestiksen alkua.

Semmoinen maa se on Kazakstan, varsinainen korruption helmi taitaa olla?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös