JoKP 2022–2023

  • 153 153
  • 1 012
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Samaa mieltä myös, kärkisentteriä huutaa vielä. Pelaajamarkkinat käy kuulemma edelleen todella vilkkaana ja puhelimet käy kuumina suuntaan ja toiseen, joten nou hätä, joukkueiden kokoonpanot elävät vielä. ;)
Näinhän se varmaan on, mutta tuskin valmennuskaksikko on siitä kovin innoissaan, että parhaillaan menossa olevalla tiukalla harjoitusjaksolla joukkueen avainpelaajiston sentteritilanne on mitä on. Laitureita riittää omiksi tarpeiksi, mutta sentterit loistavat poissaolollaan. Toisaalta voihan se olla, että kun markkinat vähitellen kypsyvät, niin on mahdollista ostaa vielä sen jälkeen paljon alkusyksyä halvemmalla laatusenttereitä. Osaisiko joku valaista miten Mestiksen pelaajamarkkinat tässä suhteessa toimivat?
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Oliko joku katsomassa peliä ja haluaisi heittää vähän raporttia molempien joukkueiden näkökulmasta katsottuna?
 

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
"Yleisömäärä 1234"

Siellä oli noin 200, eli tuohon lukuun on ilmeisesti liiton järjestelmässä livahtanut ykkönen vahingossa eteen.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Laitureita riittää omiksi tarpeiksi, mutta sentterit loistavat poissaolollaan.
Maalivahtiosasto, puolustus ja laitakaistat ovat kunnossa, mutta keskelle tarvitaan vielä täydennystä. "Mäkkäristä" ei taida olla paljoa apuja tässä kohtaa, mutta Brygger on pelannut sentterinä ihan hyvin. Hattunen on vielä sivussa, mutta tulee käsittääkseni piakkoin mukaan tosi toimiin. Sivonen paransi otteitaan viime kauden loppua kohden ja on myös nyt vakuuttanut, joten siinä on varmaan yksi senttereistä, joka saa vastuuta.
Toisaalta voihan se olla, että kun markkinat vähitellen kypsyvät, niin on mahdollista ostaa vielä sen jälkeen paljon alkusyksyä halvemmalla laatusenttereitä. Osaisiko joku valaista miten Mestiksen pelaajamarkkinat tässä suhteessa toimivat?
Pelaajamarkkinathan ovat pitkälle ensi vuoteen, aina siirtorajaan asti auki. Tällä hetkellä on paljon pelaajia vapaana, joten heitä on tarjolla kaikille sarjatasoille, myös Mestikseen. Agentit tarjoavat pelaajiaan seuroihin ja sama toimii myös toisinpäin, seurat kyselevät agenteilta, onko millaisia pelaajia, osin jo etukäteen tiettyjä pelaajia tarjolla?

Ei muuta kuin etiäpäin, tänäänhän on jo uusi harkkamatsi. Tiukkaa vääntöä oli eilen, mitä kerkesin eka erän kattoa ja lehtijutun mukaan sitä se oli koko pelikin. Martikainen oli pääosin tyytyväinen pelin antiin.

– Tiukka pelihän se oli. Ajoittain meillä oli jopa todella hyvää pelaamista. Kauden alkuun tulee huonoja jaksoja vielä liikaa. Tulee ajatuskatkoksia. Mutta pelissä näkyi paljon niitä asioita, mitä olemme harjoitelleet. Pelissä oli paljon hyvää. Olen tyytyväinen. Hyviä hyökkäyksiin lähtöjä oli. Niitä täytyy saada lisää. Pääsimme maalille, ja meillä oli vastustajaa enemmän selkeitä maalipaikkoja. Pitäisi saada paikoista tehtyä. Mennään pala kerrallaan. Erikoistilanteet tulevat seuraavilla viikoilla. Olen tyytyväinen, jos vähän parannetaan. Ei tarvitse edes paljon parantaa.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Tiukkaa vääntöä oli eilen, mitä kerkesin eka erän kattoa ja lehtijutun mukaan sitä se oli koko pelikin
Itse en katsonut kuin jälkilähetyksenä 1. erän pelistä. Tosiaan, tiukkaa kiekollista vääntöä niiin puolustus- kuin hyökkäyspäässä. Yllättävän hyvää peliä Kiekko-Pojilta jo toisessa pelissä, selkeämpiä lähtöjä kuin 1. pelissä.

Kuten vähän ennustelin aiemmin, niin joukkue on paljon viime vuotta luistelevampi ja avaukset pyritään saamaan aina täyteen vauhtiin laitureille. Palautuksia tehdään niin kauan kunnes päästään kunnolla vauhtiin eli ei pakoteta turhaan peliä hyökkäyspäätyyn.

Posia on ollut kaikkien nuorten pelaajien peli näin kauden alussa ja vanhatkin vähitellen vertyvät, myös Luusuaniemi, joka on kuin uudesti syntynyt kunnon treenikauden ansiosta. Hienoa kun kaveri on laittanut itsensä fittiin kuntoon. Iso käsi siitä.

Lisää taitoahan tuo joukkue vielä kaipaa keskikaistalle sentterien (x2) muodossa. Sentterit kuitenkin rytmittävät peliä ja jakavat kiekkoa hyville maalipaikoille, joten ovat elintärkeitä pelaajia joukkueessa. Se ei riitä, että koko joukkue tekee töitä vaan kaiken suola ovat lopulta taitopelaajat, jotka osaavat hidastaa ajan ja tehdä omalla taidolla "tilaa" kun sitä tarvitaan etenkin keskellä. Werbik oli kyllä siinä mielessä pätevä sentteri, joka vielä puolustikin hyvin omaan päähän, jota kaikki sentterit eivät jaksa tehdä. Nyt esim. Kusy selvästi kärsii kiekkoa hyvin jakavan sentterin puutteesta. Harmi, että MacDonald ei ollut kentällä, mutta jalat tikkaavat ja kädet käyvät just kuten Millerilläkin, vedosta ei vielä oikein havaintoja.

Lehikoinen oli maalissa jälleen erittäin hyvä ja kasvanut kaikin puolin maalivahtina enkä usko, että Lindroos jää pekkaa pahemmaksi. Maalivahteihin ei Kiekko-Pojat kaadu.

Gatiyatov on varmaan erittäin luisteluvoimainen taitopelaaja, joka tuo ison palan joukkueen hyökkäyspeliin. Odotan innolla kaverin pelejä.

Tänään sitten Ketterä vastassa vieraskentällä. Onkohan Live lähetystä?
 
Viimeksi muokattu:

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Oliko joku katsomassa peliä ja haluaisi heittää vähän raporttia molempien joukkueiden näkökulmasta katsottuna?
Sekavaa sählyä oli molemmin puolin, mikä tietenkin ihan normaalia elokuussa. IPK:sta jäi mieleen, että teillä oli muutama isokokoinen ukko ja mokke pelasi hyvin. IPK:lla ei ollut nimiä pelipaidoissa, joten ei voinut tietää kuka on kuka.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Werbik oli kyllä siinä mielessä pätevä sentteri, joka vielä puolustikin hyvin omaan päähän, jota kaikki sentterit eivät jaksa tehdä. Nyt esim. Kusy selvästi kärsii kiekkoa hyvin jakavan sentterin puutteesta. Harmi, että MacDonald ei ollut kentällä, mutta jalat tikkaavat ja kädet käyvät just kuten Millerilläkin,
Puolustuspelaaminen on sentterin roolissa (toki muissakin) todella tärkeä osa-alue ja, jos se ei ole kunnossa tai saati ettei jaksa tehdä sitä, niin sentterin hommat/ura loppuu lyhyeen tai ei ainakaan jatku kovin korkealle sarjatasolle. Kusy todellakin tarvitsee puolustavan, kiekkoa jakavan ja peliä rakentavan sentterin rinnallensa, niin sitten tulee kova jälkeä. Mäkkärillä toki jalat ja kädet käyvät, mutta taitaa olla kokonaisvaltaisessa pelaamisessa vielä pahasti puutteita? Olisiko Miller kuitenkin astetta tai paria kovempi pelimies?
Lehikoinen oli maalissa jälleen erittäin hyvä ja kasvanut kaikin puolin maalivahtina enkä usko, että Lindroos jää pekkaa pahemmaksi. Maalivahteihin ei Kiekko-Pojat kaadu.
Hyvä havainto ja hienoa, ettet enää kyseenalaista, etteikö Kassu olisi "valmis" veskari Mestis-tasolle. Minun mielestä hän oli sitä jo viime kaudella ja eiköhän Lindrooskin hoida hommansa! Täältä lähtee täysi luotto veskareille. :)
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
FENNIA JATKAA KIEKKO-POIKIEN LUOTETTAVANA KUMPPANINA
- Fennian kanssa yhteistyö ja vakuutus asioiden hoito on ollut erittäin hyvää ja nopeaa, toteaa seuran General Manager Jaakko Lipponen.
- Yhteistyö Joensuun Kiekko-Poikien kanssa on ollut pitkä ja menestyksekäs, näin ollen päätös yhteistyön jatkumisesta oli helppo, on hienoa olla mukana osana joensuulaista kiekkoperhettä, toteaa Fennian asiakaspäällikkö Sami Pyykönen.

Hienoa, peukut jälleen! :)
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Mäkkärillä toki jalat ja kädet käyvät, mutta taitaa olla kokonaisvaltaisessa pelaamisessa vielä pahasti puutteita? Olisiko Miller kuitenkin astetta tai paria kovempi pelimies?
Täytyy tehdä arvio myöhemmin millainen pelimanni kyseessä. Oman yhden pelin satunnaisilla hajahavainnoilla ei voi oikein sanoa vielä mitään muuta kuin, että jalkoja ja käsiä löytyy. Kokonaisvaltainen pelaaminen varmaan vielä hakusessa pitkään kun Mestis ei nykyisellään ole kuitenkaan mikään joukkuepelitön päästä päähän yksilösarja jollaiseen peliin Mäkkäri on varmaan enemmän tottunut. Toivotaan, että olisi viimeistään loppukaudesta yhtä kova pelimies kuin Miller, sillä muuten kyseenalaista miksi kaveri edes hankittiin.

Ps. Jokohan se Mäkkäri on saanut Joen yössä koronan kun ei ole pariin peliin ollut kokoonpanossa?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Kiekko-Poikien Mestis pelit alkavat kotipelillä La 24.9. Ketterää vastaan eli hieman yli kuukauden päästä. Nyt on pelattu neljä treenimatsia, mutta onko kellään näkemystä tai suoraa tietoa siitä, että tahkoaako Kiekko-Pojat kokonaisen kuukauden treenejä jäällä pelaamatta enää yhtään harjoituspeliä vai mitä tässä tapahtuu.

Ihan vain ajattelin, että miten tässä saa nyt yli kuukauden kulumaan kannattajana ennen ensimmäistä sarjamatsia kun ei ole uusia treenimatsejakaan tiedossa. Yhtä kidutusta odottaa 24.9 saakka sarjan alkamista.

Edit. Tuli em. kommenttiini liittyen huomio, että olisi mukava, jos ennen kauden alkua Kiekko-Pojilla olisi somevastaava, joka syöttäisi tänä "kuolleen harjoituskauden" aikana sisältöä (esim. treeni- ja harjoitusottelufiiliksiä tai pelaajahaastatteluja lyhyinä videopätkinä) somekanaviin. Nyt on aika kuollutta kaiken kaikkiaan Kiekko-Poikien nettisivuilla, facebookissa, twitterissä tai instagramissa. Vain ihan perustietoja ottelutuloksista etc.,mutta ei mitään kauteen eri tavoin kannattajaa innostavaa sisältöä, esim. uusien pelaajien tai valmentajien fiiliksiä haastatteluina jne.
 
Viimeksi muokattu:

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Kiekko-Poikien Mestis pelit alkavat kotipelillä La 24.9. Ketterää vastaan eli hieman yli kuukauden päästä. Nyt on pelattu neljä teeenimatsia, mutta onko kellään näkemystä tai suoraa tietoa siitä, että tahkoaako Kiekko-Pojat kokonaisen kuukauden treenejä jäällä pelaamatta enää yhtään harjoituspeliä vai mitä tässä tapahtuu.

Ihan vain ajattelin, että miten tässä saa nyt yli kuukauden kulumaan kannattajana ennen ensimmäistä sarjamatsia kun ei ole uusia treenimatsejakaan tiedossa. Yhtä kidutusta odottaa 24.9 saakka sarjan alkamista.
Onhan siellä cupin pelejä
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Onhan siellä cupin pelejä
Totta, mutta kun yritin etsiä tietoa peleistä, niin rupesi kyrsimään kun on vaikea löytää mistään mitään tietoa ko. peleistä eli SJL:n sivut ovat oikeasti täysin paskat, jos sieltä haluaa joskus jotain löytää.

Laitoin huvikseni Googleen hakusanoiksi "Suomen Cup 2022 jääkiekko otteluohjelma", niin helpommin sillä löytyi Jalkapallon Suomen Cup 2022 kuin suoraan yhtään mitään Jääkiekon Suomen Cupista 2022. En kai sitten vain osaa etsiä oikeasta kanavasta tietoa jääkiekon Suomen Cupista.
 
Viimeksi muokattu:

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Täytyy tehdä arvio myöhemmin millainen pelimanni kyseessä. Oman yhden pelin satunnaisilla hajahavainnoilla ei voi oikein sanoa vielä mitään muuta kuin, että jalkoja ja käsiä löytyy. Kokonaisvaltainen pelaaminen varmaan vielä hakusessa pitkään kun Mestis ei nykyisellään ole kuitenkaan mikään joukkuepelitön päästä päähän yksilösarja jollaiseen peliin Mäkkäri on varmaan enemmän tottunut. Toivotaan, että olisi viimeistään loppukaudesta yhtä kova pelimies kuin Miller, sillä muuten kyseenalaista miksi kaveri edes hankittiin.

Ps. Jokohan se Mäkkäri on saanut Joen yössä koronan kun ei ole pariin peliin ollut kokoonpanossa?
Joen Yöhän on vasta tänään..:)
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Joen Yöhän on vasta tänään..:)
Tämä on sanonta, jota lainasin HIFK:n kannattajakunnalta. Jos pelaaja on hävinnyt täysin horisontista ja ei tiedetä missä on ja mitä tekee tai pelaa paskasti, niin se on viihtynyt silloin "Helsingin yössä" eli onkohan "Mäkkäri" löytänyt tiensä jo "Joen yöhön". En tosiaan muistanut, että Joensuussa on ihan tämmöinen tapahtumakin kuin "Joen yö" :)
 
Viimeksi muokattu:

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Tämä on sanonta, jota lainasin HIFK:n kannattajakunnalta. Jos pelaaja on hävinnyt täysin horisontista ja ei tiedetä missä on ja mitä tekee tai pelaa paskasti, niin se on viihtynyt silloin "Helsingin yössä" eli onkohan "Mäkkäri" löytänyt tiensä jo "Joen yöhön". En tosiaan muistanut, että Joensuussa on ihan tämmöinen tapahtumakin kuin "Joen yö" :)
Joo, tiesin kyllä, mitä tarkoitit. Yritin olla hauska, kun välähti, että tänäänhän on Joen Yö.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Joo, tiesin kyllä, mitä tarkoitit. Yritin olla hauska, kun välähti, että tänäänhän on Joen Yö.
Hyvä juttu, iski oikeaan ajankohtaan :)

Eiköhän sovita, että jos Kiekko-Poikien pelaajalla ei kulje kauden aikana, niin on jäänyt elokuinen "Joen Yö" päälle.
 

Vanhaukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
SJL:n sivut ovat oikeasti täysin paskat, jos sieltä haluaa joskus jotain löytää.

Laitoin huvikseni Googleen hakusanoiksi "Suomen Cup 2022 jääkiekko otteluohjelma", niin helpommin sillä löytyi Jalkapallon Suomen Cup 2022 kuin suoraan yhtään mitään Jääkiekon Suomen Cupista 2022.
Täysin samaa mieltä ja sama tulos oli minunkin hakemisellani
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Totta, mutta kun yritin etsiä tietoa peleistä, niin rupesi kyrsimään kun on vaikea löytää mistään mitään tietoa ko. peleistä eli SJL:n sivut ovat oikeasti täysin paskat, jos sieltä haluaa joskus jotain löytää.

Laitoin huvikseni Googleen hakusanoiksi "Suomen Cup 2022 jääkiekko otteluohjelma", niin helpommin sillä löytyi Jalkapallon Suomen Cup 2022 kuin suoraan yhtään mitään Jääkiekon Suomen Cupista 2022. En kai sitten vain osaa etsiä oikeasta kanavasta tietoa jääkiekon Suomen Cupista.
Cupin otteluohjelma tehdään aina viikoksi kerrallaan. Kun viikon pelit on pelattu ja jatkoonmenijät selvillä arvotaan seuraava kierros seuraavalle viikolle.

Aiempina vuosina on kyllä ilmoitettu etukäteen millä kierroksella tulee mitkäkin joukkueet mukaan. Sitäkään ei tällä kaudella taida olla kerrottu. Ei sinänsä yhtään ihmetytä. Liiton ja Mestiksen tiedotus on sanalla sanoen surkeaa.
 
Viimeksi muokattu:

The Rock

Jäsen
Aiempina vuosina on kyllä ilmoitettu etukäteen millä kierroksella tulee mitkäkin joukkueet mukaan. Sitäkään ei tällä kaudella taida olla kerrottu. Ei sinänsä yhtään ihmetytä. Liiton ja Mestiksen tiedotus on sanalla sanoen surkeaa.
Kyllähän Suomen Cupin formaatti on kerrottu Jääkiekkoliiton taholta julki jo kesäkuun 23. päivä kuluvaa vuotta.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Ehkä pelaajan taso ei riittänyt, tasoa epäiltiin täällä Jatkoajassa laajasti jo silloin kun sopimus uutisoitiin.
Jeps, todennäköisin syy kun katsoi tilastoja ja harvoja näytillä olleita videoita. Oisko agentti myös onnistunut hyvin myyntityössä ja palkkavaatimus ollut kohtuullinen, jonka vuoksi tehtiin soppari riskillä kun oli Millerin hankinnasta niin hyviä kokemuksia. Jos sieltä on tosiaan tulossa pari uutta kaveria tilalle niin olisihan se mukava edelleen nähdä yritteliäitä pelaajia myös Pohjois-Amerikan mantereelta.
 

LoneWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Oisko agentti myös onnistunut hyvin myyntityössä ja palkkavaatimus ollut kohtuullinen, jonka vuoksi tehtiin soppari riskillä kun oli Millerin hankinnasta niin hyviä kokemuksia.
Niin, en tiedä voiko näitä kahta verrata keskenään. NCAA-sarja on kuitenkin ihan asiallinen verrattuna tähän USportsiin mistä tämä kanukki tuli. Vähän kuitenkin erikoiselta ja arvoitukselliselta hankinnalta alusta lähtien tuo tuntui.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös