Jokerit-Saipa 12.12.2003

  • 14 259
  • 126

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Maalien valossa aika tiukka ottelu on tainnut olla. Lisäksi Taurun keltamustat lasit ovat nähneet mm. että kolmannen erän lopussa Jokereiden maalin tolppa kilahti. Tiedä sitten, paikan päällä olleet osaavat kertoa paremmin.

Harmi, joskus yksikin piste on lähellä, mutta silti niin kaukana.
 

seisnauraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit + muut kestomenestyjät
Siisti mylly! Siinä vaihdettiin näköjään iskuja oikeen kunnon malliin... eiku siis eihän yle näyttänykkään sitä tappelua, kun tarkemmin ajattelee. Harmi. Toivottavasti HN ees matsin näyttää.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viihdyttävä perjantai-illan peli, jossa SaiPan tasoitus lopun painostuksessa ei olisi ollut sekään vääryys. Mutta tolppaa lähemmäksi toiseksi viimeisellä minuutilla SaiPa ei päässyt. Propsit Lpr:aan hienosta kannustuksesta, sillä väkeä oli bussilasteittain saapunut Ilamalaan. Tuli vähän fiilistäkin.
Jokerit jatkoi tiukkojen vääntöjen kääntämistä edukseen. 2-1 tänäänkin.

Mikä parasta, ottelussa nähtiin kunnon wanhan ajan hanskaus, jossa Valtonen haastoi Hanan. Myllyä kesti ja iskuja vaihdettiin vuorotellen siihen asti, kunnes Valtosen iskut tekivät tehtävänsä ja Hanan jalat kävivät raskaiksi. Tässä vaiheessa kehätuomari keskeytti matsin.

Hieno ottelu Jokereilta ja SaiPalta. Ja hieno hanskaus Hanalta ja Valtoselta. Hana ei perääntynyt, vaan teki sen mitä pitääkin.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Täydet pisteet Hanalle! Sillä ei ole väliä saiko nenään vai ei, pääasia ettei pakitellut vaan otti miehekkäästi vastaan ja antoi takaisin minkä pystyi.
 

mox

Jäsen
Suosikkijoukkue
jokerit
Hieno mylly

Hyvä Tomek, vielä on homma hanskassa.
Alku näytti vähän saamattomalta, mutta sitten
kun alkoi paukkua niin.. VAU!
Ja Helenius vain parantaa, hyvältä näyttää,
ei Nielikäinen uskaltanut muuta kuin takaa tarttua.
Ei pahalla, kivahan tuota Nielikäisen kohellusta on seurata.
Pääsääntöisesti tavallinen vähämaalinen Jokeri ottelu,
mutta muutama kiva yksityiskohta tuo kyllä tunnelmaa.
Harmittaa noi annetut ottelurangaistukset, olis Tomekkia
tarvittu sunnuntaina.
Hyvää viikonloppua.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Ihan mukava peli näin Perjantai-illalle ottaen huomioon että molemmat pelasivat eilen tiukan ottelun. Avauserä oli vielä aika vaisua puolin ja toisin, maalipaikat olivat vähissä. Toisessä erässä säpinää tulikin sitten oikein kunnolla Tomekin ja Hanan tappelun myötä. Harvemmin liigassa tällaisia vääntöjä enää nähdään. Tuomarit antoivat kaverusten tapella mistä propsit heille. Tomek sai selvästi enemmän iskuja sisään, varsinkin lopussa, Hana pisti alussa hyvin kampoihin mutta silti selkeä pistevoitto Valtoselle. Molemmille virtuaalituopit tästä väännöstä.
Jokereiden maalit olivat aika perusmaaleja, Latvala ohjasi Maran vedon viivalta sisään ja Jarna veivasi itsensä komeasti parhaalle laukaisusektorille ja läheltä ylös niinkuin Jari sanoo.
SaiPa säikytteli kolmannen erän alussa Immosen tehdessä kavennuksen napakalla laukauksella. Loppu meni jännäksi Samin hölmöillessä itsensä jäähylle. Loopussa SaiPa kilautti vielä tolppaa mutta taisteluvoitto tuli.
Kotitaika säilyy ja tästä on mukava lähteä haastamaan HIFK:ta sunnuntaina.
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kiitoksia vaan Jokerit, kun ette antaneet SaiPan pojille yhtään pistettä. Ei sillä etteikö idän ihmeet olisi vaikkapa pisteen anasainneet, mutta näin sinikeltaisesti ajateltuna erittäin hyvä lopputulos.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
90 (jäähy)minuuttia viihdettä

Lupaan keskittyä kommentoimaan silkkihansikkain, ettei herkkähipiäisimmät vedä herneitä nokkaan.

Olipas viihdyttävä peli! Ensimmäinen erä ei lupauksia herättänyt, mutta toisen erän alussa alkoi tapahtua. Tosin erän lopussa ansaitsee yksi SaiPalainen propsit. Tilanne meni: joku SaiPalainen taklasi Heleniusta ja heti perään työnsi Helen kypärän takakautta silmille. Sami otti nötet ja pelin siirryttyä maalin edustalle, sivalsi Sami kostona takaapäin pohkeeseen ja poikittaista alaselkään. Tuomarin käsi nousi jäähyn merkiksi ja Sami jahtasi SaiPalaista edelleen. Silloin Pasi N tuli ja otti Samia rauhoitellakseen niskaotteen, josta pisteet Pasille ja valitettavasti turha jäähy. Nielikäinen hoiti postiaan hienosti.

Jokerien ensimmäinen maali menee ansiokkaan maskin (Latvala, Valtonen) ansioksi. Jokerien maalineduspelaaminen toimii yyveellä edelleen (kadehdittavan) hyvin. Toisessa erässä muutenkin SaiPa teki sen itse. Aivan turhia jäähyjä tilanteissa, jossa alokasmaisia virheitä ja tyhmiä jäähyjä, joista Jokerit rankaisi kahdesti. Viisi kakkosta toisessa erässä takasi, ettei SaiPa uhannut Jokereita. Torjunnat erässä Häkkinen 3 ja Kuokkanen 14 kuvaa erän kulkua mainiosti.

Toisen erän kohokohta oli ilmanmuuta Valtosen ja Hanan, kauden paras näkemäni tanssi. Ilmeisesti Tomek hermostui jostakin kärkikarvaustilanteesta SaiPa-päädyssä ja tiputti hanskat. Hana perässä ja mättö oli valmis. Nyt tulee harvinaista herkkua: iskuja vaihdettiin useita, ne olivat puhtaita ja huom: linjurit antoivat poikien jorata. Tomekille selvä pistevoitto, sanoisin luokkaa 6-3 plus lisäpiste nenäveristä, mutta yhtä ehdottomasti Hanalle kaikki rispektipisteet suoraselkäisestä toiminnasta ja haasteeseen vastaamisesta miehen tavoin. Hana tappiostaan huolimatta nousi arvostamieni, suoraselkäisten pelimiesten joukkoon. Hieno hetki umpiharmaassa liigasyksyssä, josta pointsit siis Valtoselle, Hanalle ja linjamiehille.

Heti kolmannen erän alussa SaiPa tuli peliin mukaan koulumaalilla. Machuldan poikittaislätty Immosen lapaan B-pisteiden väliin, suora ja kova, maskiton veto, johon Häkkinen ei ehtinyt mukaan. SaiPa sai pontta ja painoi ajoittain peliä Jokeripäätyyn. Sachl on muuten hiton hyvä pelaaja, näin tämän illan perusteella. Lappeenrantalaisia kannattajia oli muuten 9 onnikallista, jotka jaksoivat kannustaa omiaan herkeämättä. Varsinkin takanamme istunut kolmekymppinen jannu, joka jaksoi erittäin kuuluvalla äänellä kannustaa omaan tyyliinsä ja rytmiinsä SaipSaipaaaaaaa, SaipSaipaaaaaaa. Nasakka heppu.

Jokerit osaa voittaa maalilla. Vaikka peli ei ollut häikäisevää, se kontrolloi sitä ja piti pelin 'hanskassa'. Peliä pelaa viisikko ja pojat tekevät duunia. Molemmat veskarit olivat tänään hyviä.

Kaikki käytettävissä olevat myötätuntoni SaiPalle hyvästä tsempistä, viihdyttävästä pelistä ja kannattajilleen uupumattomasta kannustamisesta. Oli nasta kiekkoilta, vaihteeksi.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Viestin lähetti TBK
Täydet pisteet Hanalle! Sillä ei ole väliä saiko nenään vai ei, pääasia ettei pakitellut vaan otti miehekkäästi vastaan ja antoi takaisin minkä pystyi.
Totta, ehkä kauden parasta antia tuolla hanska puolella.
Tomekin loppukiri ratkaisi selvästi homman Tomekille, mutta ei Hanan todellakaan tarvitse hävetä.
Täydet pisteet tälle parille.

Ps. niin tuskin kuullaan Lappeenrannan suunnalta, että kynsi oli poikki ja eikä pystynyt ottamaan matsia niin kuin eräältä suunnalta on kuulunut tässä lähihistoriassa.
 

Playmaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Helsinki
Ah, good ol´hockey! Ainakin 15 sekuntia.

Hienoa Tomek! Hienoa Hana!
Tilanne lähti maalin edestä, jossa pojat väänsivät aikansa kunnes Tomek huomasi kenestä on kyse. Hanskat jäähän ja parin sekunnin paini käyntiin. Hanakin heitti toisen hanskansa (toinen oli kädessä vielä tappelun päätyttyäkin) jäähän ja antoi maukkaan nappurin kaverin neppariin. Katsoin jo joko Tomek olisi tähän tippunut kun etukenoa otti parikymmentä astetta. Kaikkien paitsi Hanan onneksi mies kuitenkin tästä nousi ja pienen räpiköinnin jälkeen sai sisään kutakuinkin 5 iskua. Nähdäkseni kaksi olivat sellaisia, jotka todella tekivät gutaa Hanan nenussa. Pari alakoukkua (ihan uusi juttu Tomelle!) vielä ja ammattimainen lopetus. Linjatuomarit hoitivat tilanteen todella hienosti ja älysivät tulla vielä väliin oikeassa välissä.

Paha sanoa lyönneistä, mutta 10-5 lienee aika lähellä totuutta. Ei tarvitse Hanan hävetä yhtään.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Viestin lähetti theref
Niin, se joka siellä Kisapuiston käytävällä Hanan Matille kaikenlaista huuteli, oli ystävämme Tomek Valtonen.

Tomek lupasi että turpaan tulee seuraavassa pelissä.

Mielenkiinnolla odotamme pitääkö Tomek sanansa vai onko Tomek paskanpuhuja

Tomek ei petä koskaan. Siinä opetusta Heleniukselle kuinka homma toimii, jos miehen pää ei ole täynnä paskaa ja puheet sekä teot kulkevat sopusoinnussa keskenään.

Toiset vaan lätisee ja jauhaa skeidaa, toteuttajat on sitten asia erikseen.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hieno ilta

Areenalta on nyt kotiuduttu ja sauna lämpiää. Tässä kävi matsin osalta juuri niinkuin viimeisessä viestissäni ennen matsia ennustelin. Kun kukaan ei odota mitään, luvassa on hieno kiekkoilta.

En tiedä kuinka muut paikalla olleet asian näkivät, mutta minusta väsymys ei pahemmin painanut kumpaakaan joukkuetta. Toinen vaihtoehto on se, että kentällä on sen verran ammattilaisia, että kunnon matsi saatiin aikaan vaikka jaloissa painoikin.

Varsinaisen pelin osalta Saipalla ei ole mitään hävettävää, "oikeudenmukainen" lopputulos olisi ollut tasapeli. Saipa oli muutoin pirteämpi, mutta Jarna ja Metro pyörittivät Saipaa aivan kuinka halusivat. Tällä kertaa Jokereille maali enemmän ja sillä pisteet, kaikki kunnia Saipalle kuitenkin helvetin taistelevasta pelistä ja mukavasta kiekkoillasta.

Tomek vs. Hana. Jos Tomek oli edellisessä pelissä huudellut Hanalle jotakin ja uhonnut, niin nyt asia on päiväjärjestyksessä. Vanhan ajan kunnon nyrkkiottelu, joka oli aluksi tasainen, mutta jonka Tomek lopulta vei kohtuullisen selvästi. Tässäkin Hana tosin noudatti Saipan linjaa, periksi ei annettu ja vastaan pantiin niin perkeleesti. Syvä kumarrukseni Hanalle.

Ja vielä loppuun. Täysin samaa mieltä cobolin kanssa, Saipan fanit ansaitsevat erityiskiitoksen. Tulitte paikalle luomaan areenalle tunnelmaa ja vielä helvetin hienolla tavalla. Hyvä meteli päällä ja kunnolla omia kannustaen. Toivotan mukavaa matkaa takaisin Lappeeseen ja mahdollisimman vähäistä kankkusta.

On se muuten helvetin hyvä, että tuli jo ennen matsia kirjoiteltua, että Saipasta on vaikea löytää kuittailtavaa. Hieno jengi ja hyvät fanit.

edit. Hassu juttu, Senior kirjoitteli sisällöltään lähes identtisen jutun aikaisemmin, jota en ollut ehtinyt lukea tätä kirjoittaessani. Taidettiin olla samassa pelissä.
 
Viimeksi muokattu:

werty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kahta pistettä tästä pelistä odoteltiin, ja se tuli. Toivottavasti tulosruutu näyttää pienen pätkän tuosta Valtonen-Hana ottelusta. Kaks pelii kahes päiväs kokemattomal joukkueella, voi olla todella tyytyväinen neljään pisteeseen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Senior kirjoitti osuvan ja erinomaisen raportin. Siinä on koko ottelu tapahtumineen tiivistettynä kuuteen kappaleeseen.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti cobol
Senior kirjoitti osuvan ja erinomaisen raportin. Siinä on koko ottelu tapahtumineen tiivistettynä kuuteen kappaleeseen.
Allekirjoitan. Tätäkään cobolin viestiä en ehtinyt lukea editoidessani edellistä viestiäni. Editin aihe oli sama, Seniorista valtakunnan virallinen reportteri. Sorry tämä chat, mutta ollaankohan me kerrankin oltu kaikki samassa pelissä ?
 

Flu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Padres
Re: Hieno ilta

Viestin lähetti bozik
En tiedä kuinka muut paikalla olleet asian näkivät, mutta minusta väsymys ei pahemmin painanut kumpaakaan joukkuetta. Toinen vaihtoehto on se, että kentällä on sen verran ammattilaisia, että kunnon matsi saatiin aikaan vaikka jaloissa painoikin.
...
Tomek vs. Hana. Jos Tomek oli edellisessä pelissä huudellut Hanalle jotakin ja uhonnut, niin nyt asia on päiväjärjestyksessä. Vanhan ajan kunnon nyrkkiottelu, joka oli aluksi tasainen, mutta jonka Tomek lopulta vei kohtuullisen selvästi. Tässäkin Hana tosin noudatti Saipan linjaa, periksi ei annettu ja vastaan pantiin niin perkeleesti. Syvä kumarrukseni Hanalle.

Allekirjoittaneesta näytto, että molemmat joukkueet olivat aika väsyneitä. Saipasta se näkyi parhaiten esim. Nielikäisestä, joka taklasi neljä kertaa ottelun aikana ja yleeensä keskittyi keräilemään omia kamojaa taklausten jälkeen - ukkohan taklaili kuin 65-kiloinen juniori.

Tomek - Hana ottelussa Hana oli alussa erittäin hyvin mukana, kun sai Tomekin kypärän pois ja näin suurin osa Tomekin iskuista osui Hana kypärään, mutta mies itse sai omat iskunsa paremmin perille. Kun Tomek sain Hanankin kypärän pois, oli kyyti todella kylmää. Hana sai vastaanottaa viisi iskua suoraa tauluun. Matsin jälkeen oli Saipan puolustusalueella todella paljon verta. Jostain kummasta syystä ainoastaan linjuri keskittyi luistimellaan hieman siivoamaan jäätä.

Lopputuloksena syntyi uudempi Helsinkiläinen sananlasku:

"Kun Tomek takoo, verta tulee kuin Hanasta."

Hana on muuten äijä! Hienosti pisti vastaan.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Olipahan ottelu. Ainoa asia mikä jää harmittamaan on se, ettei saatu taistelusta palkkioksi yhtään pistettä. Tässä jotain huomioita pelistä:

- Valtonen vs. Hana: Rehellinen nyrkkitappelu, josta Tomekki korjasi pistevoiton. Pisteet kummallekin osapuolelle siitä, että matsi ei mennyt halailuksi ja tuomareille siitä, että eivät keskeyttäneet sitä ennen kuin voittaja oli selvillä. Hanalta aukesi nokka, mutta kuten jotkut sanoivat, tärkeintä oli se, että hän lähti matsiin mukaan, eivätkä polvet notkahtaneet missään vaiheessa. Sai Hanakin pari iskua perille, vaikka ne eivät näkyvää damagea aiheuttaneetkaan. Ja kunnon tappelijana Hana sai Tomekin kypäränkin vietyä ennen kuin Tomek onnistui tekemään saman Hanalle. Hanan haukkujille muutenkin tiedoksi, että Hana pelasi kaikin puolin kelvollisesti ennen suihkukomennustaan. Olipa hän taas kerran lähellä tehdä sen ensimmäisen liigamaalinsakin.

- Maalivahdit: Molemmat olivat hyviä. Kumpikin joukkue olisi voinut tehdä enemmän maaleja, ellei molemmissa päissä olisi ollut hyvässä vireessä ollut torjuja. Jokereilla oli paikkoja enemmän toisen erän myllytyksen ansiosta, mutta SaiPan kolmannen erän taistelu tasoitti vaakakuppeja.

- Jokerien ylivoima: Kiekko liikkui todella mallikkaasti ja SaiPan neliö saatiin pelattua pieneksi. Laukauksia olisi kuitenkin kaivannut enemmän. Pakit tuntuivat liian usein siirtävän kiekkoa, vaikka kudin olisi pitänyt lähteä. Myös Metro ja Jantunen syyllistyivät ajoittain samaan. Jokerien yv:n ongelma näytti olevan se, että kunnon maskia ei saatu tehtyä. Asiaan saattoi vaikuttaa Tomekin suihkukomennus, koska eikös juuri Tomek ole perinteisesti ollut siellä av-neliön sisällä ottamassa iskuja vastaan? Jokeripelaajista erityisesti Järventien liike aiheutti saipalaisille ongelmia molemmissa päissä.

- Sami Helenius: Hurja goonie, sillä uskalsi käydä ekan erän lopussa itseään päätä lyhyemmän Timo Hirvosen kimppuun. Nielikäinen osoitti joukkuehenkeä ja tuli puolustamaan Hirvosta nappaamalla Heleniuksesta takaapäin niskalenkin ja vetämällä hänet irti Hirvosesta. Pasille ja Helgelle annettiin tilanteesta kakkonen, vaikka joidenkin mielestä Helenius olisi voinut jopa saada 2+2 minuuttia. Pasia en missään nimessä jäähystä syytä. Jos joukkuekaverin puolustamisesta lähtee istumaan, niin sen hyväksyn ainakin minä. Helenius ei vakuuttanut muutenkaan. Hän yritti ansiokkaasti tarjota SaiPalle tasoitusta ottamalla ottelun lopussa aivan käsittämättömän jäähyn. Kiekko oli jo Häkkisen räpylässä, kun Helenius alkaa läpsiä hanskallaan SaiPa-hyökkääjää kahden minuutin arvoisesti. Jäähyn jälkeenkin Helenius oli lähellä viedä pelin jatkoajalle. Hän sai kiekon jokeripäädyssä ja hänellä oli hyvin aikaa siirtää se pois omalta alueelta. Sen sijaan hän laittoi käsittämättömän pitkän kiekon SaiPa-päätyyn. Aloitus vietiin jokeripäätyyn, SaiPa voitti sen ja sai kiekon tolppaan asti. SaiPalla oli itse asiassa kaksi puhdasta tolppalaukausta viimeisten kolmen minuutin aikana. :(

- Eetu Qvist: Oli saanut vastuullisen roolin ja päässyt pelaamaan Kermanin ja Sachlin väliin. Pelasikin pirteästi, todennäköisesti parhaan pelin, mitä olen häneltä nähnyt. Qvistin tarkkoja syöttöjä katsoessa ehdin muutamaan otteeseen iloita siitä, että hänen kanssaan on jo sopimus ensi kaudesta.

- Nuoret pelaajat: SaiPa-faneista jotkut ovat haukkuneet sitä, ettei nuorille anneta tarpeeksi vastuuta. Ainakaan tämänpäiväisen perusteella haukuille ei ole pohjaa. Qvist pelasi suuressa roolissa ja Vänttisellekin annettiin hyvin peliaikaa. Vänttinen pääsi kentälle myös silloin, kun SaiPa yritti tasoitusta kuudella viittä vastaan. Ihan hyvin hän pelasikin ja näytti siltä, että kehitystä on tapahtunut myös hänen taidoissaan. Jokereiden nuorista Koivisto pelasi myös hyvin. Kestosuosikkini Teemu "maan paras luistelija" Laine ei tänään päässyt väläyttämään luistelutaidoillaan kuin muutaman kerran.

- Pajunen: Ihan hyvin tuomaroitu ottelu. Puolueettomasti arvioituna pahoja virheitä ei sattunut. Joku tuomari olisi saattanut viheltää SaiPalle yhden kakkosen enemmän, mutta en harmittele sitä, että se koukku jäi viheltämättä. :)

- Machulda: Kaksi ensimmäistä erää todella vaisu. Tuntui, ettei edes yrittänyt kunnolla. Kolmannessa erässä syttyi taistelemaan aivan eri tavalla ja syöttikin SaiPan kavennuksen. Todella epätasainen suoritus.

- Hirvonen, Kauppinen, Koho: SaiPan tsemppaajatrio numero yksi. Jokainen väänsi kaikki tilanteet loppuun asti esimerkillisellä tavalla. Arvokkaita taistelijoita.

- Nevalainen ja Weckström: Epävarmoja. Kumpikin teki pari pahaa mokaa. Weckström oli ehkä kaksikosta se heikompi.

- Sachl: Hyviä kiemuroita ja harhautuksia. Toivottavasti pelaa jatkossakin Kermanin ja Qvistin kanssa. Tuosta kolmikosta voisi saada vielä hyvin tehoja irti. Kerman oli ylivoimalla loistava viivamies tarkan kutinsa ansiosta.

- Yli-Torkko: Yritystä oli paljon, mutta se ei tuonut tulosta. Illan parasta Jonia oli kova taklaus, jolla pamautti Heleniuksen päin pleksiä. Vaikka Joni on vain pieni ihmiskuula, niin kyllä Heleniuksen naamalla oli taklaushetkellä sellainen irvistys, ettei osuma tainnut ihan mukavalta tuntua.

- Fanit: Mahtava määrä lappeenrantalaisia, joista lähti hyvin ääntä. Erityismaininta katsomon 117 kahdelle kaunottarelle, jotka lauloivat SaiPan maalin jälkeen SaiPa-laulua. Kertoivat lukevansa silloin tällöin tätä palstaa, joten toivottavasti terveiset menevät perille. :)
 

Flu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Padres
Re: 90 (jäähy)minuuttia viihdettä

Viestin lähetti Senior
Tilanne meni: joku SaiPalainen taklasi Heleniusta ja heti perään työnsi Helen kypärän takakautta silmille. Sami otti nötet ja pelin siirryttyä maalin edustalle, sivalsi Sami kostona takaapäin pohkeeseen ja poikittaista alaselkään. Tuomarin käsi nousi jäähyn merkiksi ja Sami jahtasi SaiPalaista edelleen. Silloin Pasi N tuli ja otti Samia rauhoitellakseen niskaotteen, josta pisteet Pasille ja valitettavasti turha jäähy. Nielikäinen hoiti postiaan hienosti.

Näinhän se meni. Hienous riippuu lähinnä siitä pitääkö siitä, että ukko tulee kolmantena takaapäin kaulailemaan.

Helenius ja Kankaanperä riisuivat Nielikäiseltä vielä pariin kertaan kypärän kulmanuhjauksissa, mutta Pasi oli viileänä. Pasin olisi kyllä kannattanut lähteä kunnon nyrkkihippaan, kun Jokerien puolustustuksenkaan syvyys ei ole kummoinen.
 

Flu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Padres
Viestin lähetti mirasane
Jokerien ylivoima: Kiekko liikkui todella mallikkaasti ja SaiPan neliö saatiin pelattua pieneksi. Laukauksia olisi kuitenkin kaivannut enemmän. Pakit tuntuivat liian usein siirtävän kiekkoa, vaikka kudin olisi pitänyt lähteä. Myös Metro ja Jantunen syyllistyivät ajoittain samaan. Jokerien yv:n ongelma näytti olevan se, että kunnon maskia ei saatu tehtyä. Asiaan saattoi vaikuttaa Tomekin suihkukomennus, koska eikös juuri Tomek ole perinteisesti ollut siellä av-neliön sisällä ottamassa iskuja vastaan? Jokeripelaajista erityisesti Järventien liike aiheutti saipalaisille ongelmia molemmissa päissä.

Sami Helenius: Hurja goonie, sillä uskalsi käydä ekan erän lopussa itseään päätä lyhyemmän Timo Hirvosen kimppuun. Nielikäinen osoitti joukkuehenkeä ja tuli puolustamaan Hirvosta nappaamalla Heleniuksesta takaapäin niskalenkin ja vetämällä hänet irti Hirvosesta. Pasille ja Helgelle annettiin tilanteesta kakkonen, vaikka joidenkin mielestä Helenius olisi voinut jopa saada 2+2 minuuttia. Pasia en missään nimessä jäähystä syytä. Jos joukkuekaverin puolustamisesta lähtee istumaan, niin sen hyväksyn ainakin minä. Helenius ei vakuuttanut muutenkaan. Hän yritti ansiokkaasti tarjota SaiPalle tasoitusta ottamalla ottelun lopussa aivan käsittämättömän jäähyn. Kiekko oli jo Häkkisen räpylässä, kun Helenius alkaa läpsiä hanskallaan SaiPa-hyökkääjää kahden minuutin arvoisesti. Jäähyn jälkeenkin Helenius oli lähellä viedä pelin jatkoajalle. Hän sai kiekon jokeripäädyssä ja hänellä oli hyvin aikaa siirtää se pois omalta alueelta. Sen sijaan hän laittoi käsittämättömän pitkän kiekon SaiPa-päätyyn. Aloitus vietiin jokeripäätyyn, SaiPa voitti sen ja sai kiekon tolppaan asti. SaiPalla oli itse asiassa kaksi puhdasta tolppalaukausta viimeisten kolmen minuutin aikana. :(

Jokerien ylivoimasta täsmälleen samaa mieltä. Pääasiallinen ongelma on Latvala, joka ei ammu koskaan vapaasta paikasta. Järventie on todella hyvä imemään vastustajia itseensä, mutta jos kiekko siirretään täysin vapaaseen paikkaa Latvalalle ei ukko koskaan lauo. (Tosin poikkeuksellisesti yksi veto tässä matsissa ylivoimalla)

Allekirjoittaneen mielestä, jos Hirvonen alkaa läiskimään Heleniusta kulmassa on parasta myös ottaa vastaan se mitä on tulossa. Nielikäiseltä oli ämmämäistä mennä takaapäin kolmantena tanssiin mukaan. Jos Hirvosessa ei ole miestä vastata teoistaan niin ei kannata riehua. Muutenhan kirjoitus oli klassinen Helenius on paska viesti, jota ehdin jo odotellakin tässä ketjussa.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Flu
Nielikäiseltä oli ämmämäistä mennä takaapäin kolmantena tanssiin mukaan. Jos Hirvosessa ei ole miestä vastata teoistaan niin ei kannata riehua.

En ymmärrä logiikkaasi lainkaan. Nielikäinen meni estämään Heleniusta jatkamasta joukkuekaverin hakkaamista (huitomista), ei edes tanssimaan. Piti kiinni Samista.

Mitä olet mieltä tilanteesta: joku vastustajan pelaaja huitoo ja tökkii Jokerien pelaajaa ja syntyy maalinedushässäkkä. Mikäli Sami menee väliin rauhoittelemaan (lue: hoitamaan yhtä duuniansa), pidätkö sitä Samilta ämmämäisenä?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti Mike
Tomek ei petä koskaan. Siinä opetusta Heleniukselle kuinka homma toimii, jos miehen pää ei ole täynnä paskaa ja puheet sekä teot kulkevat sopusoinnussa keskenään. Toiset vaan lätisee ja jauhaa skeidaa, toteuttajat on sitten asia erikseen.

Samihan on petrannut peliään kuin sika juoksuaan. Sen huomatakseen pitää tosin käydä matseissa... Sami on alkanut pelaamaan juuri niin kuin hänelle parhaiten sopii: pientä iskua ja vähän raskaampaa poikittaista selkään, niskaan ja leukaan vastustajan avainpelaajalle Pärssiselle, Viuhkolalle, Calounille, Hirvoselle. Se että vastustajan roolipelaaja ei sitten tule haastamaan ja kuittaamaan ei ole Samin vika. Ja kuten ennenkin olen sentannut, SM-liiga pääsi yllättämään Heleniuksen. Täällä ei ole miehekästä puolustaa itseään, vaan useimmat luikkivat vaihtoon tai tuomarin selän taakse. Taalakaukaloissa jos jotain teet, niin sen takana myös seisot ja siitä maksat.

Lisäksi Heleniuksen kiekollinen pelaaminen on parantunut. Samoin toki koko 3-kentän, mutta Sami katkoo varmasti, pelaa hyvin alivoimaa eikä enää päästä ukkkoa kovin herkästi ohi. Myös tehot ovat parantuneet, mutta kyllä niissä on vielä petraamista. Silti on jo selvä, että parempaan suuntaan mennään lähes kiihtyvällä vauhdilla.
 

Jindebyne

Jäsen
Juu itsekin olin paikalle saapunut jostain kummansyystä, mutta en todellakaan turhaan! 1.erä nyt oli vähän mitäänsanomaton, mutta 2.erä ja Tomek vs. Hana oli aika mannaa SM-Liigassa, josta pitää antaa täydet propsit sekä itse tanssijoille, että myöskin linjureille, jotka kerrankin antoivat kavereiden mellastaa, hyvä hyvä! Tämän ottelun perusteella tulee HIFK:lla olemaan mielenkiintoinen ottelu sunnuntaina, jos vaan itse parannetaan viime kerrasta.

PS. Myös Saipan joukkueelle plussaa hyvästä vieraspelaamisesta, sekä faneille kannustuksesta! Viihdyin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Voi vitsi, jalka rikki, enkä viitsinyt klenkata peliin. Oli jo vapaaliputkin hommattuna. Nyt sitten hallissa oli kauden 1. oikea tappelu.

Täytyy alkaa kyttämään HN+ lähetystä digipuolelta lohduksi. Jos sieltä tulisi vielä uusintana Valtonen vs Hana.
 

Flu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Padres
Viestin lähetti Senior
En ymmärrä logiikkaasi lainkaan. Nielikäinen meni estämään Heleniusta jatkamasta joukkuekaverin hakkaamista (huitomista), ei edes tanssimaan. Piti kiinni Samista.

Mitä olet mieltä tilanteesta: joku vastustajan pelaaja huitoo ja tökkii Jokerien pelaajaa ja syntyy maalinedushässäkkä. Mikäli Sami menee väliin rauhoittelemaan (lue: hoitamaan yhtä duuniansa), pidätkö sitä Samilta ämmämäisenä?

No väännetään rautalangasta. Jos esim. Vertala iskee pari iskua Vopattiin kulmassa ja Vopat antaa takaisin maalin edustalla, niin ei tietenkään pidä Heleniuksen mennä väliin. Kolmantena miehenä keskinäiseen nahjaukseen väliin meneminen _on_ ämmämäistä käytöstä. Sitä saa mitä tilaa.

Jos Helenius alkaa hetken mielijohteesta teurastamaan Pärssistä maalin edessä Vopatin kuulun virkansa toimesta mennä väliin.

Selvensikö?

-----
Edit:

Näin MTV3+ katsottuna taisi tilanne kuulua tuohon jälkimmäiseen luokkaan. Sen verran paljon Hirvonen oli sen yhden huitaisun jälkeen ottavana osapuolena. Nielikäinen teki juuri niin kuin piti.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kyllä Pasi Nielikäinen toimi tuossa tilanteessa aivan oikein kun meni takaapäin väliin estämään ja sitomaan. Se on Nielikäisen duuni ja tällä kertaa hän teki duuninsa. Helenius teki myös duuniaan, joten siitä ei kummempaa tullut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös