Jokerit KHL:ssä 2014–2015

  • 679 999
  • 1 783

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ja Irvingin taso poff-paineessa on vielä kokonaan testaamatta. Kilpeläinen torjui Jokerit runkkarivoittoon viime kaudella, mutta mutta...

Ja kun katsoo aikaisempia tilastoja, niin yhtä kautta lukuunottamatta on playoffeihin mentäessä Irvingin GAA noussut ja vastaavasti SVS% laskenut. Toki tämä ei kerro mitään nykytasosta, mutta antaa jotain suuntaa.

Vedetään mutkat suoriksi, niin tilastoja tuijottamalla ei ole playoff maalivahti. :) Hirveästi ei ole pelejä playoffeissa...

EDIT: 2009-2010: yksi peli playoffeissa 12.97/.571. Toivotaan, ettei ihan tuollaista sulamista tapahdu... :)
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Ja Irvingin taso poff-paineessa on vielä kokonaan testaamatta. Kilpeläinen torjui Jokerit runkkarivoittoon viime kaudella, mutta mutta...

Ainahan se on mahdollista, että huippuvahtikin sulaa yllättäen. Mutta eihän salama kahdesti iske samaan paikkaa? Eihän!? Eero kaiken lisäksi oli testattu mm. liigakarsinnoissa ja edellisen kevään pleijjareissa ja silti sulaminen on aika lievä termi kuvaamaan viime kevättä. Mistäs näitä ikinä tietää.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Listataan oheen Niemi, Teräväinen, Lindell, Linbohm ja Koivisto, kun nyt helpoksi sen teit. Ei se toki pointtiasi muuta. Mutta mun täytyy olla täysin samaa mieltä Keisarin kanssa siitä, että mikäli ensi kauden joukkue ei näytä yhtään Jokereilta, ketä kiinnostaa tulla sen esityksiä katsomaan? Jos omia poikia on vajaa kentällinen samaan aikaan kun maaseudulta raijataan jotain Tommi Huhtaloita, on tehty paljon väärin, ja sellainen kyllä karkottaa katsomosta.

No aika mielenkiintoiset standardit sinulla on jos määrittelet Lindbohmin Jokerikasvatiksi. Eliteprospectissa ainakin kasvattajaseuraksi on nimetty HIFK. Sen lisäksi junioriura on mennyt pitkälti K-Vantaassa tai Bluesissa.

Noista Jokereiden omista kasvateista lienee selvää, että Niemelle ei KHL:ssä ole mitään käyttöä. Teräväinen ja Eronen lähtevät todennäköisesti Pohjois-Amerikkaan. Lindell on toki vaihtoehto joksikin ysipakiksi, mutta olisiko silti fiksumpaa päästää hänet johonkin toiseen liigaseuraan, jossa saisi säännöllisesti peliaikaa ja sitä kautta kehittyisi paremmin. Koiviston kohdalla en näe juurikaan potentiaalia pelata KHL:ssä.

Eli Väänänen, Rita ja Mäki ovat suurin piirtein ne nykyjoukkueen kasvatit, jotka KHL:ään kannattaa ottaa. Väänänen tietysti on joukkueen kapteeni, Rita ehkä nelosen laituri ja Mäki sitten syvyyshyökkääjä. Sen lisäksi ulkopuolelta joukkueeseen voisi mahdollisesti olla tulossa Lepistö tai Filppula Jokereiden omista pojista. Tämä on minusta realismia. Santalan tai Laineen rekrytoiminen ei taida olla mahdollista tai kannattavaa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Jatkan vähän kiukuttelua tuolta toimitusjohtajaketjusta.

Eikö kukaan tunnut tajuavan miten tärkeää jääkiekon tunnelman, eli vetävyyden kannalta on vastakkainasettelu. Mun mielestä on suorastaan häpeällisen lällyä, jos KHL-aikakauden alkajaisiksi aletaan veljeilemään esim. HIFK:n kanssa katsojien toivossa. Se nyt on tiedossa, että pidemmän päälle edes Kohosen ilmeisesti fanittamat Radulov ja Kovaltsuk eivät vedä yleisöä, ja tuskinpa mitään kovin mielenkiintoisia derbyjä tullaan jonkun Pietarin joukkueen kassa näkemään. Liian HMV:tä.

Ja ei, mulla ei ole mitään vaihtoehtoista ratkaisua olemassa pääosin siksi, etten ymmärrä vähää alusta mitä koko KHL-kuviolla ajetaan takaa. Vituttaa vaan kun kaikki vanhakin tunne aiotaan ilmeisesti vetäistä viemäristä alas.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Se nyt on tiedossa, että pidemmän päälle edes Kohosen ilmeisesti fanittamat Radulov ja Kovaltsuk eivät vedä yleisöä, ja tuskinpa mitään kovin mielenkiintoisia derbyjä tullaan jonkun Pietarin joukkueen kassa näkemään. Liian HMV:tä.

No mikä joukkue sieltä KHL:stä sitten on se joka nousee meille ns Derbyn asemaan? Jos ei Pietari kelpaa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
No mikä joukkue sieltä KHL:stä sitten on se joka nousee meille ns Derbyn asemaan? Jos ei Pietari kelpaa.

Ei mikään. Sehän se tässä onkin. Pietari on ihan yhtä hyvä derbykohde kuin vaikkapa Riika tai Pori. HIFK on ainoa joukkue jonka voi tosissaan lukea Jokereiden paikallisvastustajaksi.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No mikä joukkue sieltä KHL:stä sitten on se joka nousee meille ns Derbyn asemaan? Jos ei Pietari kelpaa.

Pitääkö ylipäätään olla jotain otteluparia, jota sanotaan vaikka väkisin "derbyksi"? Jos sellaista ei ole, niin turhaa sitä alkaa väkisin keksimäänkään. Erilaisa rivalryja voi muodostua muutamankin kauden päästä jo missä on tunnetta normipeliä enemmän, mutta derby on yleisesti ottaen synonyymi paikallistaistolle ja sellaista ei KHL:llä ole Jokereille tarjota. Derbyksi voisin laskea vielä kansainvälisessä liigassa edes suurinpiirtein samalta tai samankaltaiselta alueelta tulevaa otteluparia, mutta Helsingillä ja Pietarilla ei ole mitään yhteistä siinäkään mielessä. KHL:n mittapuulla joku Jokerit-Pelicans voitaisiin vielä miettiä derbyksi, mikäli nyt esimerkiksi Pelicans sattuisi siellä pelaamaan.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Ihan sama mediahuomion kanssa, jos näistä huhuista edes pieni osa pitää paikkaansa. Hagman, Puustinen, Pihlström, Davis, Keränen, Sallinen, Sallinen, Huhtala, Näkyvä, Ohtamaa, Mäntylä. Minä vain kysyn, miksi näitä pelaajia edes mietitään Jokereihin?

KHL-juna saa lähteä tuolla porukalla, minä jään asemalle. Tuo ei ole enää Jokerit.

Tästä nimilistasta kyllä pakko olla samaa mieltä(pl Keränen), että uppoo ku litra lasinpesunestettä, täytyy olla kyllä erityisen pohjalla että alkaa maistua, ja sillonkin tenaturointi aiheuttaa oksennus refleksin vaikka kuin yrität niellä.

Minua ei niin haittaa edes noi taustat ettei ole Jokeri leimaa otsassa, mutta harvinaisen mitään sanomaton nimilista muutenkin.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Pitääkö ylipäätään olla jotain otteluparia, jota sanotaan vaikka väkisin "derbyksi"? Jos sellaista ei ole, niin turhaa sitä alkaa väkisin keksimäänkään.

Ei sitä väkisin tarvitse keksiä mutta eiköhän tuoltakin ajan kanssa löydy enemmän ja vähemmän rakkaita vihollisia jotka alkavat herättämään tunteita. Nythän ne on lähinnä kasa vaikeasti lausuttavia nimiä jostain kaukaa. Mieli vain pitää olla avoin, jos lähdetään siitä että jokainen vastustaja on hmv niin tuskin sitä jaksaa kukaan kauaa matseissa käydä, varsinkin jos Jokerit samaan aikaan hylkää valtaosan perinteistään ja isolla osalla ensi kauden pelaajistosta ei ole mitään aikasempaa sidettä Jokereihin ja sen kannattajiin.
 

iBa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kärkiosaamista ja jatkuvuutta

Ensi kauden osalta näen tärkeimpänä kaksi sanaa: kärkiosaaminen ja jatkuvuus.

Kärkiosaamisella tarkoitan ainoastaan selkeiden KHL-tason vahvistusten hankintaa, toki sellaisten joihin Jokereiden budjetilla voi olla varaa. Erityisesti tässä korostuu senttereiden tarve. Tälläisiä, todennäköisesti suomalaisia, voisivat olla Jarkko Immonen, Niko Kapanen ja Ilari Filppula. Kaikkiin tuskin on varaa tai mahdollisuuksia, mutta itse GM:nä laittaisin kaiken tarmoni näihin. Lisäksi ykköskentän laitaan ottaisin itse mielelläni rouhimaan Oskar Osalan, jolta ollaan kuultu ainakin positiivisia ajatuksia Jokereiden KHL-taipaleesta.

Jatkuvuus on toinen tärkeä teesi. Ainut keino pärjätä KHL:n suurseuroja vastaan on tiivis joukkuepeli. Tässä kohdin toisilleen tutut pelaajat ja tutkaparit ovat äärimmäisen arvokkaita. En näe mitään tarvetta tuoda uusia ukkoja alimpiin kenttiin, sillä sinne on löydettävissä riittävän tasokkaita pelaajia nykymiehistöstäkin. Tulee muistaa, että esim. Tomi Mäki on aivan riittävä nelosen laituri, ja erinomainen blokkaaja/av-pelaaja.

Joitakin huhuja on pidetty lehdistössä varmoina, ja esim. Hagman tai Davis eivät mielestäni kuulu kumpaankaan yllä mainittuun ryhmään. Toki jos positiivista pitää kaivaa, niin molempien osalta liikkuvuus on hyvällä mallilla. Liikkuvuus onkin sitten se joukkuepelin lisäksi toinen tärkeä menestystä edistävä tekijä.

Lisäksi mielenkiintoista on nähdä, miten mahdolliset yhteistyösopimukset onnistuvat Liiga-joukkueen/joukkueiden kanssa. Tämä vaikuttaa varmasti siihen, millaisia ns. vitoskentän pelaajia Joukkueessa voidaan pitää.

Jos nyt lyötäisiin toiveet ja toisaalta ns. varmat huhut yhteen, voisi ensi kauden kokoonpano näyttää alla olevalta. Syksyllä sitten katsotaan, mikä on todellisuus ja kuinka paljon joukkue oikeasti kiinnostaa.

1. Little – ”Immonen” – ”Osala”
2. ”Hagman” – ”Kapanen” – Nagy
3. Hardt/”Davis” – ”Filppula” – Moses
4. Mäki – Hahl – Rita
5. A. Tyrväinen – Koivisto – Ben-Amor
6. Rekonen (Liiga) – Salminen (KiVa/Liiga) – Henritius (KiVa/Liiga)

1. ”Gunderson” – Väänänen
2. Karalahti – Eronen
3. Dehner – ”Lepistö”
4. Lindell – ”Näkyvä”
5. Lindbohm (Liiga) – Manninen (KiVa/Liiga)

1. Irving
2. ”Hovinen”
3. Lankinen
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
6. Rekonen (Liiga) – Salminen (KiVa/Liiga) – Henritius (KiVa/Liiga)

Mitä luulette millaista sopimusta Jokerit tarjoaisi esim. mainituille kuutosketjun jampoille Salmiselle ja Henritiukselle? Kolmensuunnan sopparia? Muutenkin on kyllä mielenkiintoista nähdä miten KHL-Jokereiden farmiyhteistyö käytännössä tulee toimimaan.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Mieluummin playoffeihin rajusti uusiutuneella joukkueella kuin jumiutuminen häntäpäähän nykyisellä rungolla. Toki täyttä muukalaislegioonaa en toivo kasattavan, ainakin Eroselle, Ridalle ja Väänäselle pitäisi löytyä paikka joukkueesta, samoin mielellään Mäelle. Vastaavasti J. Pesosta ja muutamaa IFK-ikonia en halua joukkueessa nähdä.

Salliset sun muut omaksutaan kuitenkin todella nopeasti "omiksi pojiksi" kuten esimerkiksi Lahden ja Hahlin tapauksessa. Pelitaidoilla sitä kuitenkin pelataan kannattajien sydämiin eikä taustan, joka on todistettu monen monta kertaa.

Ei voisi olla enempää samaa mieltä tästä.
 

Masentaja

Jäsen
Aikamoista ranteet auki ja kiikkuun-meininkiä tuntuu nyt olevan taas useammassakin ketjussa. Turha näitä nyt on itkeä, ennenkuin on a)ensimmäistäkään pelaajahankintaa julkistettu b)mitään pientäkään hajua siitä mikä tilanne on esim 5kk päästä. Katellaan sitten revitäänkö ranteita vai ei. Jäitä hattuun.
 

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
1. Little – ”Immonen” – ”Osala”
2. ”Hagman” – ”Kapanen” – Nagy
3. Hardt/”Davis” – ”Filppula” – Moses
4. Mäki – Hahl – Rita
5. A. Tyrväinen – Koivisto – Ben-Amor
6. Rekonen (Liiga) – Salminen (KiVa/Liiga) – Henritius (KiVa/Liiga)

On todella Jokereiden näköinen joukkue mutta tuo nippu on mahdollista saada kasaan nykyresursseillakin (Immosta ja Osalaa lukuunottamatta). Eikös tässä kuitenkin pyritä eteenpäin ja ennenkaikkea vahvistamaan joukkuetta kolminkertaisen pelaajabudjetin myötä. Itken verta, jos esimerkiksi Ridalle aiotaan maksaa yli 200k vain koska jatkossa pelataan KHL:ää SM-liigan sijasta.

Muutenkin taas hyvä esimerkki siitä kuinka pelitaidoilla pelataan kannattajien sydämiin. Little 1. ketjussa ja Nagy 2. ketjussa vaikka kavereilla yhteensä alle 25 peliä Jokereissa mutta sitten kuitenkin 'Sallinen' on kirosana tässä threadissa, ei voi ymmärtää!! Enkä nyt kohdista purkausta lainatun tekstin kirjoittajaan vaan muunmuassa flintstoneen.
 

Helsing#65

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oilers, sympatiat myös Senators & Hurricanes
"Stapleton" - Immonen - Osala
Nagy - Filppula - Moses/X
Lahti - Hahl - Huhtala
Hardt - T. Sallinen - Rita
Mäki
+Ben-Amor ja junnut

Väänänen - Lepistö
Eronen/"Gunderson"/X - Karalahti
Dehner - "Jalasvaara"

+Lindell, Lindbohm

Irving
Järvinen
Wiikman


Jos suunnilleen tällaisella ringillä lähettäis ens kauteen, niin näkisin että Kurri ja Vuorinen ovat työnsä hyvin tehneet. Toi Jengi olis juurikin taitava, omaisi kokemusta kovista peleistä ja myös KHL:stä, sekä tarpeeksi jokerihenkinen. Broc Littlelta haluan vielä vähän enemmän näyttöjä kuin kaksi peliä, mutta hyvältä on näyttänyt ja jos jätkä onnistuu loppukaudella niin ilman muuta kahteen kärkiketjuun. Huhtalan ja Tomi Sallisen kelpuuttaisin jengiin kahteen alempaan kenttään, loput siitä rungosta sitten nykyisiä jätkiä.

Järvisen ajattelisin olevan loistava haku Irvingin kakkoseksi. En usko, että jatkaa Amurissa tän kauden jälkeen. Tilastot eivät ehkä kauhean mairittelevat tältä kaudelta, mutta juurikin kakkosveskaksi Järällä varmasti riittäisi rahkeet. Vaikkapa noin 10-15 peliä runkosarjassa. Wiikman olisi ihan hyvä kolmonen, voi vaikka pelata lainallakin jossain Liigaseurassa.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jatkuvuutta pitää olla, mutta vanhoihin sotaratsuihin ja junnuihin ei pidä hirttäytyä. KHL-vaatimukset täyttävät soturit jatkavat ja muut kehittymään Liigajengeihin mielummin kuin puremaan tuppea. Se on reilua myös pelaajia kohtaan.

Jokerifanien täytyy myös tulevaisuudessa hyväksyä se tosiasia että ainoastaan "Teräväiset" ja "Selänteet" siirtyvät suoraan Jokerijunnuista KHL-jengiin. Muut ottavat aikuislätkän ensiaskeleet jossain Liigajengissä. Toisinsanoen nykyisenkaltaisia "junnuistanostoja" ei tulla näkemään ja pahat kielet voisivat jopa sanoa että Liigan kautta KHL-Jokereihin tulleet ovat aina "muiden kasvatteja".

Liigajoukkueet ovat meille urhielullisesti yhtä paljon tai vähän kilpailijoita kuin AHL-jengit ovat Änärijengeille. Taloudellisesti toki enemmän, koska samoista markoista tapellaan. Muistakaa myös että tämä on loistava tilaisuus pelaajaringin tuulettamiseen ja uuden rungon kasaamiseen. Lisäksi KHL:lässä "omista" voidaan pitää kiinni ja pitkästä aikaa voidaan nähdä kovien pelimiesten pysyminen jengissä ilman että joku nappaa hyvän kauden jälkeen muihin maisemiin.
 

Pllnen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Penguins, #3 Määttä, #86 Teuvo Teräväinen
Siis miten helvetissä te kuvittelette, että tää joukkue joka ei oo kertaakaan voittanu mestaruutta Liigassa voisi millään siihen KHL:ssä? Joskus on vain pakko tehdä remontti ja nyt on sen aika. Koko runko pitää uusia osa niistä pitää tuoda muualta halusitte tai ette. Yrittäkää nyt joku edes antaa kilpailukykinen ja mahdollinen joukkue Jokerien näköisistä pelaajista? Sanotaan nyt 16 hyökkääjää, 9 pakkia ja 3 maalivahtia. Olkaa hyvä rakentakaapa kilpailukykyinen joukkue 10 miljoonalla. Ei oo mahollista ei.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Siis miten helvetissä te kuvittelette, että tää joukkue joka ei oo kertaakaan voittanu mestaruutta Liigassa voisi millään siihen KHL:ssä? Joskus on vain pakko tehdä remontti ja nyt on sen aika.

Täsmälleen samaa mieltä. Nykyjoukkueen runko ei ole saanut aikaan finaalipaikkoja edes tässä Liigassa, niin miten ihmeessä nuo sitten saisivat aikaan menestystä helvetin paljon kovemmassa KHL:ssä.

Jokerifanit noin keskimäärin ovat siitä hassua sakkia, että uusien pelaajien kohdalla ollaan hyvin skeptisiä ja kriittisiä, mutta varsin nopeasti heistä sitten tulee omia poikia, joista on pidettävä kynsin hampain kiinni fanien silmissä. Puoli vuotta sitten osa oli repimässä kausikorttiaan, kun Kamalahden sopimus julkaistiin, mutta nyt hänen jatkoaan tunnutaan pitävän elintärkeänä asiana. Joonas Raskin kohdalla osa vauhkosi miehen hankinnasta, mutta tuntuivat sitten leppyvän, vaikka itse asiassahan mies floppasi täysin Jokereissa. Nykyinen Janne Lahti on kaukana Niklas Hagmanin tasosta, mutta siitä huolimatta enemmistö faneista tuntuu näkevän Lahden mieluummin Jokereissa ensi kaudella kuin pikku-Hakin. Jos näin on, niin siinä tapauksessa Jokeri-fanit ovat ansainneet viime vuosien menestymättömyyden.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Muutenkin taas hyvä esimerkki siitä kuinka pelitaidoilla pelataan kannattajien sydämiin. Little 1. ketjussa ja Nagy 2. ketjussa vaikka kavereilla yhteensä alle 25 peliä Jokereissa mutta sitten kuitenkin 'Sallinen' on kirosana tässä threadissa, ei voi ymmärtää!! Enkä nyt kohdista purkausta lainatun tekstin kirjoittajaan vaan muunmuassa flintstoneen.

Enhän minä ole tuollaista kokoonpanoa hahmotellut. Salliset, Huhtalat ja Näkyvät on kirosanoja siksi että he eivät toisi tullessaan Jokereihin mitään merkittävää parannusta mihinkään eikä jätkät ole sellaisia vahvistuksia joita kannattaa tänne alkaa tuomaan ihan vain vaihtamisen ilosta.

erkulle tiedoksi että pikku-Hakki on IFK-taustainen ja miehellä on ikää jo 34 vuotta, Janne Lahti on 31 vuotias ja on Kerho-taustainen pelaaja. Jos et satu tietämään niin IFK-tausta ei ole plussaa noin yleisesti ottaen kun pelaajaa liitetään Jokereihin. Tämän lisäksi Janne Lahti pelaa viidettä kauttaan Jokereissa ja pelejä täällä on kasassa jo yli 250 ottelua (runkosarja + playoffs), Jaska on myös pelannut uransa parasta kiekkoa meillä ja tehnyt parhaalla kaudellaan lähes 60 pistettä joista 37 oli maaleja jolla määrällä tuli liigan maalikuninkuus. Miksihän Lahti on mieluisampi jatkaja täällä kuin uutena mahdollisesti tuleva Hagman?
 

DefenceX

Jäsen
Urheilusanomien kirjoittaja Sami Hoffrén huhuilee kerhon olevan meidän farmi tulevalla kaudella. Huhujen mukaan seura on rajoittanut jopa mailahankntoja, joten ilmeisesti rahallisen tilanteen takia on ajauduttu tähän tilanteeseen.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Urheilusanomien kirjoittaja Sami Hoffrén huhuilee kerhon olevan meidän farmi tulevalla kaudella. Huhujen mukaan seura on rajoittanut jopa mailahankntoja, joten ilmeisesti rahallisen tilanteen takia on ajauduttu tähän tilanteeseen.

Tämä olisi loistava uutinen ainakin meikäläisen korviin! Omat ehdottomat suosikit liigajengeistä (jos Sport nyt nostetaan) jonkunlaiseen yhteistyöhön ovat HPK tai Sport. Molemmat ihan symppisjengejä ja molemmille varmasti kelpaisi hyvin yhteistyöstä saadut laadukkaat pelaajat.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Pientä huhua on alkanut tihkumaan siitä miten ensi kaudella pelataan ja miten KHL tulisi muodostumaan. Korostan että mitään ei ole missään päätetty ja asiat ovat vielä suunnitteluasteella monestakin eri syystä. Mikäli näillä spekseillä edetään, niin KHL tullaan jakamaan kolmeen eri divisioonaan.

Jokerien divisioonassa kaupungit menevät seuraavasti:

KHL - Läntinen divisioona

Jokerit Helsinki
Lev Praha
Slovan Bratislava
Medvescak Zagreb
Dinamo Minsk
Dinamo Riika
Donbass Donetsk
SKA Pietari
Moskovasta kaksi joukkuetta
Aivan helevetin hyvä lohko. Hyvin lähellä täydellistä. Kutakuinkin sarjan kymmenen kiinnostavinta joukkuetta vähän riippuen Moskovan joukkueista. Taso olisi kärjen osalta toki tiukka, mutta näitä pienempien jääkiekkomaiden joukkueita vastaan todennäköisesti tulisi välillä menestystäkin. Kazanin, Magnitogorskin ja ja Ufan vierailut olisivat sitten vähän harvinaisempaa herkkua, mutta joukkueiden tason tuntien se ei ole yksinomaan huono asia.
Toteutuessaan Sotchin ja Oslon mahdolliset joukkueet muuttaisivat luonnollisesti hiukan suunnitelmia. En jaksa nyt tarkistaa asiaa, mutta onko kellään tietoa siitä, onko asia päätetty ja tuleeko Sotshista joukkue mukaan samaan aikaan kun Jokerit ensi syksynä?
Minä olen ymmärtänyt, että Sochin joukkue alkaa olemaan aika todennäköinen seuraavalle kaudella ja Lada Togliattin sekä Oslon jengin kanssa on sitten vähän enemmän kysymysmerkkejä. Faktaa mulla ei tietenkään ole, joten joku palstan KHL-kirjoittajista voisi ehkä auttaa tässä miehiä mäessä.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pari kysymystä kyllä nousee pintaan tuollaisesta kolmesta divisioonasta:

- miten pudotuspelit järjestetään kolmen divisioonan sarjassa ?
- jos läntinen ja itäinen divisioona ei kohtaa kertaakaan perussarjan aikana, niin se ilmeisesti sitten tarkoittaa sitä että keskinen divisioona joutuu uhrautumaan ja matkustamaan sitten sekä länteen että itään. Onko siinäkään sitten järkeä että osa joukkueista kohtaa runkosarjassa kaikki KHL:n joukkueet ja osa ei?
 

Kennel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Matsimäärä vaatii kieltämättä säätöä.

Länsi/Itä:
Neljä kierrosta omia vastaan -> 4*9 = 36
Kaksi kierrosta Keskistä vastaan -> 2*10 = 20

Yhteensä 56

Keskinen:
Kaksi kierrosta omia vastaan -> 2*9 = 18
Kaksi kierrosta Läntistä vastaan -> 2*10 = 20
Kaksi kierrosta Itäistä vastaan -> 2*10 = 20

Yhteensä 58
 

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avalanche
Laitoin tämän jo tuonne twitterin puolelle, mutta täällä merkkejä voi käyttää vapaammin, joten arvioidaan noita KHL:n lohkoja vähän täälläkin.

Jokereille aivan helvetin loistava lohko. Kaikki kiinnostavia ja kovia porukoita. Toivottavasti myös nämä kaksi Moskovan joukkuetta ovat TsSKA ja Dynamo. En kuitenkaan usko tähän koska, silloin läntisessä lohkossa pelaisi liikaa kärkiporukoita (Dynamo, SKA, TsSKA, Lev, (Jokerit)). Veikkaisin, että Dynamo ja Atlant tulevat pelaamaan lännessä ja Spartak ja TsSKA keskisessä. Tämä sen takia, että Dynamon ja SKA:n välillä on hyvä rivarly ja ilmeisesti Spartak ja TsSKA eivät ole ne ylimmät ystävät. Tietysti mitään takeita ei ole, että Spartak pelaa ensi kaudella KHL:ää ollenkaan. Kenellekkään ei varmaan tule kauheasti kuitenkaan ikävä, vaikka perinteinen seura onkin.

Itäisestä lohkosta Jokerit tulee ainoastaan menettämään Metallurg Magnitogorskin, Sibirin ja Barysin. Nämä ovat omasta mielestäni ne kiinnostavimmat jengit. Avangard on ihan ok myös ja ehkä myös Traktor. Ketään tuskin haittaa että Jokerit ei Metallurg Novokuznetskia (ei helvetti, kenties maailman tylsin joukkue), Jugraa, Avtomobilistia, Amuria ja Admiralia vastaan pelaa.

Keskisessä lohkossa Ak Bars Kazan, Salavat Julajev Ufa ja omasta mielestäni KHL:än viihdyttävintä kiekkoa pelaava Torpedo ovat ne parhaat. Lokomotiv on periaatteessa ihan kiinnostava joukkue, jolla on usein hyviä ja mielenkiintoisia pelaajia, mutta tällä kaudella Loko on ollut suoraan sanottuna aivan järkyttävän tylsä. Ehkä ensi kaudella Jaroslavissa otetaan taas niskasta kiinni. Ladasta on paha sanoa mitään, Vityaz Podolsk on nykyään kuin Ässien ja SaiPan fuusio. Severstal ja Neftehimik omasta mielestäni totaalisen HMV.

Tämä viesti on pitkälti omien mielipiteideni perusteella kirjoitettu, mutta antaa ehkä vähän osviittaa KHL:n joukkueita vähemmän tunteville. Hieman harmittaa, että Magnitkaa ei Helsingissä ensi kaudella nähdä, koska KHL:n kovin hyökkäysketju pelaa siellä ja valmentajan ainakin pitäisi olla vielä ensi kaudella "Iron-Mike".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös