Jokerit & KHL – millä fiiliksillä?

  • 1 744 189
  • 8 198

senilix

Jäsen
Tuossa olisi ollut monta ongelmaa ja yksi niistä on halli. Suomesta löytyy vain yksi KHL-standardien mukainen halli eli Hartwall-areena.

Millaiset nuo standardit ovat?
KHL:n nykyareenat kun eivät kovin kummoisilta näytä.

edit. kaksi uteliasta samaan aikaan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Suurin häviäjä tässä järjestelyssä on kuitenkin Jokerit-juniorit. On selvää että Jokereista ei tule suoraan KHL-joukkueeseen nousemaan kuin ehdottomat supertähdet, ehkä maksimissaan 1-2 kaudessa harjoitusrinkiin, pelaavaan kokoonpanoon sitäkin vähemmän. Juniorituotanto tulee Jokereissa varmasti kärsimään, sillä veikkaan, että 15-16 vuoden ikäisinä pelaajat valitsevat mielummin sellaisen seuran, josta on mahdollista nousta miesten edustusjoukkueeseen. Tämä tietenkin palvelee paikallisvastustajia paljonkin ja sitä kautta SM-liiga voittaa tässä suhteessa ainakin.

Eikö tällä logiikalla kaikissa suurimmissa ja parhaimmissa seuroissa lajista riippumatta pitäisi olla huonommat juniorit kuin pienemmissä seuroissa? Luulen, että Jokereiden juniorituotanto kasvaa, mutta toki Jokereiden edustus pääsee nauttimaan entistä harvemmin juniorityön kasvateista.
 

Jeffrey

Jäsen
En tiedä olenko itse käsittänyt nyt aivan väärin, mutta mielestäni KHL:ssä ottelussa sallitaan 2+20 pelaajaa, kun esimerkiksi liigassa 2+18. Tämä tietysti lisää automaattisesti junioreiden mahdollisuuksia kun tarvitaan esimerkiksi 7. puolustaja tai 13:sta hyökkääjä.

Lisäksi uskon rotaation olevan suurempi KHL:ssä. Tämä jo ihan pelkästään siitä syystä, että matkustusajat ja siten rasitus kasvaa. On siis perusteltua odottaa, että pelaajat loukkaantuvat herkemmin, tai ainakin joitain pelaajia lepuutetaan huomattavasti useammin kuin nykyisellään.

Tottakai on selvää, että tasonkorotuksen jälkeen tarvitsee olla parempi, jotta pääsee pelaamaan, mutta eikös tämä ole vain kannustava tekijä? Olisiko Granlund pärjännyt ensimmäisellä NHL kaudellaan ja ollut parempi pelaaja, jos liigan ykkössentteriksi pääsemiseen olisi vaadittu enemmän harjoittelua ja työtä?

Selvää on se, että nykyisellään liigaan kävellään liian helposti sisään. Tämä tarkoittaa sitä, että harjoittelu jää vähemmälle kun itsestä luullaan ja nähdään kaikenlaista. Myös Granlund on sanonut sen ääneen, että Suomessa pääsee liian helpolla.

Näkisin junioreille vain ja ainoastaan kehittävänä asiana sen, että he joutuvat oikeasti kilpailemaan paikasta auringossa, ja panostettava jääkiekkoilijan ammattiin päästäkseen pelaamaan. Siinä on melko loistava motivaattori. Ei se juniori kehity sillä ajatuksella, että hän vain kävelee liigamiehistöön. Aika moni huippulahjakkuus on meidänkin maassa tällätavalla menetetty.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tää Jokerit > KHL on kyllä mielenkiintoinen homma. Täällä Jatkoajan Jokeriosiossa näyttää olevan nyt lähes 100% jeejee asialle, mutta tuolla "siviilin" puolella vaikuttaa hieman erilaiselta meininki. Häpeäkseni täytyy tunnustaa (vitsivitsi), että tunnen aika monta Jokerifania, ja heillä ei ole ollenkaan noin hyvä mieli asiasta kun monella täällä. Tai ehkä täällä JA:ssakin on vaan vääristymä, kun samat nimimerkit hakkaavat viestejä ruutuun 10kpl minuuttivauhdilla, ja analyyttisemmat kirjoittajat eivät jaksa enää kirjoitella ollenkaan :)
 

Jokeri82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sitä ei hylätä tai jätetä niin kauan kuin nimi on Jokerit ja kotipaikkana Stadi. KHL ei kiinnosta toistaiseksi vielä lähetulkoon ollenkaan, mutta kun kerran Jokerit siellä tulevaisuudessa pelaa niin varmasti se mielenkiintokin nousee.
Samaa mieltä. Oon odottanu vaihtelua sm-Liigaan jo pidemmän aikaa mutta ihan tällaista en osanu odottaa. Nyt on sm-liigallaki mahdollisuus saada tästä hyvä piristysruiske kunhan ei vaan ryssi sitä jättämällä paikkaa täyttämättä tms...

Jos Harkimo ja kumppanit olisi perustanu toisen joukkueen KHL-pelejä varten niin tuskinpa olisin sitä käyny paria peliä enempää katsomassa enkä usko että olisi Jokerit-faneja houkutellu niin kuin nyt, ja muut olisi sitä pitäny narrilaumana pelkästää sen takia kun Harkimo touhuaa taustalla, ja sen takia boikotoi pelejä...
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksi asia, josta olisin Jokerifanina hyvin iloinen, on se että KHL:n johtoa ei varmasti kiinnosta paskaakaan Suomen kohuotsikoita kyttäävän median ja julkisuutta hakevien poliitikkojen toiminta ja näkemykset. SM-liigan isoin ongelma on tällä hetkellä heikot johtajat, jotka mieluummin pyllistävät lajille ja kumartavat tahoille, joita laji itsessään ei kiinnosta. Viime kausi oli irvokas esimerkki, kuinka heikko johtajuus säteili liigayhteisön joka tasolle.
 

Jeffrey

Jäsen
Itse on tullut myös mietittyä fanitoiminnan jatkuvuutta, varsinkin sen jälkeen kun ensimmäisinä päivinä fanijärjestöjen isot nimet kirjoittivat asiasta hieman arveluttavasti. Samasta aiheesta olen aikaisemminkin tänne kyllä jo kirjoittanut.

Tuolla gallupeissa olevassa "vain jokerifanit" äänestyksessä käy nopeasti ilmi, että varsin suurella prosentilla nykyiset Jokerifanit ovat ilmoittaneet, että seuraaminen pysyy vähintään samana. Lisäksi hyvää oloa on täällä herättänyt se, että nämä isot nimet ovat jo ilmaisseet hyväksyntänsä siirrolle.

Se on kuitenkin niin, että jos esimerkiksi Jeffrey ilmoittaa menevänsä katsomoon seisomaan, niin saa siellä todennäköisesti yksin seistä (ellei kummipoikaa saa lahjottua mukaan). Uskon kuitenkin, että nämä isot nimet, esimerkiksi herra tuossa muutama viesti ylempänä omaavat sen luokan kunnioituksen fanien keskuudessa, että pelkästään heidän mukana olonsa katsomossa tuo lehtereille myös nämä ns. epävarmat fanit.

Nyt kun Eteläpäädyn kärkikenttä on tosiaan jo jopa eri alaryhmistä ilmoittanut siirtyvänsä Jokereiden mukana minne ikinä Jokerit menevätkin, en usko että ainakaan Eteläpääty tulee aiheen tiimoilta supistumaan, ei ainakaan kovin merkittävästi.

Tietysti meidän ns. istumakatsomolaisten parissa mielipidevaikuttajia on harvemmassa, kun ryhmässä emme vaikuta. Kyllä kuitenkin mekin katsomme sitä mitä Eteläpäädyn vaikuttajat tekevät ja heille tuemme annamme.

Jos täytyisi ennustaa, niin Jokereiden näkyvyys tippuu etenkin työpaikoilla ja yhteisöissä josta löytyy vähemmän aktiivisia Jokerifaneja. Jokaisesta yhteisöstä löytyy myös näitä vastakkainasettelijoita, jotka kannattavat toista Helsingin joukkuetta siitä syystä, että toinen on omassa yhteisössään se hallitsevampi. Eiköhän näiden ihmisten aktiivisuus laske, mutta jos rumasti sanoo niin näillä ei ole edes niin suurta merkitystä.

On ehkä väärin sanoa jotain fania huonommaksi faniksi, jokainen fanittaa kuitenkin omalla tavallaan. On kuitenkin selvää, että toiset fanit ovat seuralle arvokkaampia kuin toiset. Jos vaikka itse vetäisin herneen nokkaan, enkä peleissä enää kävisi. Jokerit menettäisi yhden 3-6 kotipeliä seuraavan fanin. Jos sieltä fanien kärkiketjuista tippuu henkilö pois, Jokerit menettävät 30 kotiottelua seuraavan, fanipaitoja yms. tuotteita ostavan henkilön, ja todennäköisesti menettää hänen vanavedessä myös merkittävästi lisää aktiivisia faneja "kun ei sekään enää täällä käy".

Edellä esitettyihin argumentteihin nojautuen, en millään jaksa uskoa, että ainakaan yleisökeskiarvo tulisi merkittävästi tippumaan. Eli siis siksi, että ne aktiivisimmat hallilla kävijät ja myös sitä toimintaa organisoivat henkilöt ovat jo ilmoittaneet olevansa mukana, niinkuin aikaisemminkin, kipparina laivassa.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Aluksi oli aivan epätodelliset fiilikset ja teki mieli unohtaa koko seura ikuisiksi ajoiksi, mutta tulevaa muutosta jatkuvasti pohtineena on oman mielen vallannut se tuttu ajatus, että seura on myös sarjatasoa suurempi. Sitä ei hylätä tai jätetä niin kauan kuin nimi on Jokerit ja kotipaikkana Stadi. KHL ei kiinnosta toistaiseksi vielä lähetulkoon ollenkaan, mutta kun kerran Jokerit siellä tulevaisuudessa pelaa niin varmasti se mielenkiintokin nousee.

En voisi olla enempää samaa mieltä ylläolevasta ja samat oli fiilikset pressin jälkeen. Aika nopeasti kuitenkin valkeni, että seuraa tässä kannatetaan eikä sarjaa. Jokerit on ollut kuitenkin se juttu jo 80-luvulta lähtien eikä divarivuodetkaan sitä muuttaneet mihinkään. Miksi siis KHL pystyisi siihen.

KHL:ään liittyminen on hyppy tuntemattomaan, johon sisältyy uhkia mutta myös mahdollisuuksia. Mikäli resursseja sarjan kehittämiseen löytyy jatkossakin ja sarjan puuhamiehet ovat riittävän kärsivällisiä voi KHL:stä kehittyä erittäin mielenkiintoinen sarja tulevaisuudessa. Tämä edellyttää mielestäni sen, että sarja laajenee länteen. Mukaan olisi ehdottomasti saatava 10-15 joukkuetta Ruotsista, Suomesta ja Sveitsistä.

KHL on nyt saanut sillanpääaseman lännestä Jokereista ja oma uskomukseni on, että mm. Ruotsissa Jokereiden taivalta tullaan seuraamaan suurella mielenkiinnolla. Mikäli homma toimii -> yleisö löytää jatkossakin Areenalle ja toiminta on taloudellisesti järkevää, uskoisin rajojen aukeavan kiihtyvällä vauhdilla yhä enemmän länteen. Elitserien tulee kohtaamaan jatkossa samoja haasteita samassa mittakaavassa kuin SM-liiga, joka tarkoittaa suurien seurojen kohdalla sitä, että KHL tulee olemaan houkutteleva vaihtoehto tai jopa elinehto. Yleisö haluaa nähdä omissa seuroissaan mahdollisimman hyviä kotimaisia pelaajia ja nykymenolla, haluttiin tai ei, KHL kuppaa nämä pelaajat yhä kiihtyvällä vauhdilla. Näkisin, että ainoa keino estää tämä kehitys on liittyä KHL:ään ja pitää oma tuote mahdollisimman kilpailukykyisenä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Valtaosa muista kirjoittelijoista on mielestäni ollut aika varovaisella kannalla asian suhteen, vaikkakin heti pressin jälkeisenä päivänä alkoi ns. aurinko paistamaan risukasaan ja asiassa nähtiin jo parempiakin puolia. Näin on käynyt myös tälle kirjoittajalle. Aluksi oli aivan epätodelliset fiilikset ja teki mieli unohtaa koko seura ikuisiksi ajoiksi, mutta tulevaa muutosta jatkuvasti pohtineena on oman mielen vallannut se tuttu ajatus, että seura on myös sarjatasoa suurempi. Sitä ei hylätä tai jätetä niin kauan kuin nimi on Jokerit ja kotipaikkana Stadi. KHL ei kiinnosta toistaiseksi vielä lähetulkoon ollenkaan, mutta kun kerran Jokerit siellä tulevaisuudessa pelaa niin varmasti se mielenkiintokin nousee.

Hyvä juttu että -Ville- on päässyt myös pahimman järkytyksen yli ja ei ole hyppäämässä kelkasta pois. Ja tuo kiteytys pitää varmasti paikkansa, suurin osa täälläkin kirjoittavista on varovaisen positiivisia/odottavalla fiiliksellä Jokereiden KHL-kuvioiden suhteen. Luultavasti aika moni olisi varmasti ollut edelleen valmis jatkamaan SM-liigassa eikä olisi nähnyt tarvetta näin isoon muutokseen mutta kun kerran päätös on tehty niin lähdetään sitten Jokereiden mukana katsomaan minne se hyppy "pimeään" meidät johtaa. Ei siitä omasta joukkueesta nyt niin kovin helppoa ole luopua, eikä tämäkään sitä tee vaikka suuri maailma tuttuihin ympyröihin jo tottunutta hieman pelottaa/jännittää.
 
Viimeksi muokattu:

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
On aivan sata-varmaa, että Jokereiden toimistolla halutaan myydä jatkossa vielä entistä enemmän sivukatsomot täyteen kalliita yrityskausikortteja.

Näinhän se tulee menemään. Tämä on uskoakseni myös syy Hjalliksen vakuutteluille pääomistajuudesta. Mielenkiinnolla seuraan kuinka sisämarkkinoilla toimivat yritykset lähtevät mukaan sponsorointiin ja kausikorttien ostoon jne. Onko muuten tietoa aitioiden kohtalosta, kuka omistaa ja mitä?

On kuitenkin helpompaa myydä paikallisille pk-yrityksille "Hjallis johdattaa joukkonsa KHL:ään" kuin "Boriksen pojat KHL:n huipulle", varsinkin aluksi. Mikäli peli on viihdyttävää ja menestys edes keskinkertaista, tilanne luultavasti muuttuu muutamassa kaudessa aika neutraaliksi ja ketään ei enään kiinnosta kuka joukkueen omistaa. Tällöin Hjallis ilmoittaa vetäytyvänsä päivittäisestä toiminnasta ja myy n.80-90% joukkueesta pois. Valitettavasti.

Onnea Jokereille valitsemallaan tiellä.
 

Mapkob

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, Jokerit
Odottelen edeleen TOJ:n selvitystä, miten esim. kyseinen halli on "KHL-standardit" täyttävä, ja Barona tai HK ei.
TOJ:n puolesta en voi kirjoittaa, mutta siis käsittääkseni KHL:n kaikki hallit eivät ole tällä hetkellä liigan omien standardien mukaiset. Millainen lie halli Podolskissa? Zagrebin vanha halli on vähän saman oloinen, kuin kylmä navetta.. Astanan puolesta on sanottava, että sinne rakennetaan uusi yli kymmenen tuhannen hengen areena, ellei ole jo nyt rakenteilla?

Näissä tiettyjen joukkueiden vanhoissa ladoissa ei ymmärtääkseni ole tarkoitus pelata ikuisesti.

Onkohan se Togliattin uusi halli jo pystyssä? Näin suunnilleen viiden vuoden odottamisen jälkeen peruskiven muurauksesta?
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Odottelen edeleen TOJ:n selvitystä, miten esim. kyseinen halli on "KHL-standardit" täyttävä, ja Barona tai HK ei.

Ei sellaisenaan sulje kyllä HK areenaa pois, mutta Barona saattaisi jäädä tavoitteista, jos uskomme tätä uutista Donbass Donetskin liittymisestä KHL:lään (unian.info / kait joku ukrainalainen tietotoimisto). Jutussahan ei varsinaisesti sivuta muita vaatimuksia, kuin kapasiteettia ja rajaksi tuossa on mainittu 10k. Eli kaiketi HK areena pitäisi tämän ylittää. Lisäksi, kun Medvedev tuossa kertoo liigan katsovansa tilannetta läpi sormien, niin voihan se tulevaisuudessakin olla mahdollista, jos laajeneminen tärkeälle markkina-alueelle jäisi vain hallista kiinni. En millään jaksa uskoa että esim. mahdollinen ankkurijoukkue Ruotsista jäisi vain hallista kiinni, jos muut ehdot saataisiin täytettyä.
 

enigma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuusKi, Nikerit
TOJ:n puolesta en voi kirjoittaa, mutta siis käsittääkseni KHL:n kaikki hallit eivät ole tällä hetkellä liigan omien standardien mukaiset.

KHL:ssä on kymmenkunta hallia (eli järkyttävän suuri osuus prosentuaalisesti) jotka ovat kapasiteetiltaan pienempiä kuin Barona-Areena jossa on puitteetkin varmasti kansainvälisellä tasolla. Olisi siis itsekkin kiva kuulla vastaus TOJ:lta vastaus tuohon standardikysymykseen mutta kyllähän kaikki tietää, että vastausta ei tulla koskaan kuulemaan hänen näppäimistöltään. Venäjä propagandan jälkeen hän poistuu aina areenoilta.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
TOJ:n puolesta en voi kirjoittaa, mutta siis käsittääkseni KHL:n kaikki hallit eivät ole tällä hetkellä liigan omien standardien mukaiset. Millainen lie halli Podolskissa? Zagrebin vanha halli on vähän saman oloinen, kuin kylmä navetta.. Astanan puolesta on sanottava, että sinne rakennetaan uusi yli kymmenen tuhannen hengen areena, ellei ole jo nyt rakenteilla?

Näissä tiettyjen joukkueiden vanhoissa ladoissa ei ymmärtääkseni ole tarkoitus pelata ikuisesti.
KHL:ssä on edelleen noita "latoja" useampiakin, mutta uusia halleja on tulossa ilmeisesti monille seuroille. Novokuznetskin hallissa taisi olla viime talvena jossain pelissä hallissa lähes yhtä kylmä kuin pihalla, kun laitteet hallissa ei oikein toimineet.

En tiedä millainen halli on Podolskissa, mutta melkoinen lato oli ainakin tuo Tshehovin halli. Oliko katsojakapasiteetti hieman päälle 2000.

Kyllähän KHL:ssä alkaa kuitenkin olemaan useita todella hienoja sekä isoja areenoita ja uusia areenoita on tulossa. Siinäkin suhteessa sarja menee koko ajan parempaan suuntaan kuten monilla muillakin sektoreilla.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Ai että kuvottaa tää joidenkin kirjoittajien KHL-"huoraaminen". Nämä "SM-liiga jämä sarja" "hyvästi paskaliiga" tyyppiset kommentit ovat niin naurettavia. Totta kai joukkuetta pitää kannattaa pelaa se missä liigassa hyvänsä, mutta tää turha KHL hehkutus menee jo aivan yli joltain kirjottajilta. Onneksi sentään suurin osa maltillisesti odottaa ja katsoo asiaa rauhassa. Pitää muistaa, että tässä ois yks kausi pelatavana ja mestaruus tavoiteltavana ennen suurta, mahtavaa ja niin per**leen kova tasosta KHL-superhyperliigaa (jossa jokainen joukkue on tähtisikermä ja jokainen pelaaja on lähes maailman parhaita?).

Jos jollain tässä nyt keulii yli niin sinulla.

Se nyt vaan on fakta, että KHL on tasokkaampi sarja kuin SM-liiga ja se kiinnostaa minua enemmän kuin SM-liiga. Jos tosiasioiden toteaminen on KHL-huoraamista niin eipä voi mitään.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Ai että kuvottaa tää joidenkin kirjoittajien KHL-"huoraaminen".

Itsekin tietyllä tapaa inhoan liian vahvoja ja lähes tyystin tunteeseen perustuvia mielipiteitä asioiden puolesta tai vastaan. Harvempi asia on mustavalkoinen, mitä nyt Turku ja sukupuuton partaalla olevat läskikarhut aka pandat tulevat mieleen. Noistakin pandan turkin voi värjätä vaikka pinkiksi ja TuTon veijareilla voi olla sanansa sanottavana Turustakin.

Toisaalta taas lätkä on omalla tavallaan elämysbisnestä ja elämyksiin kuuluvat tunteet mukaan. Henkilökohtaiseti en tiettyjä mielipiteitä pahemmin arvosta, mutta ymmärrän mistä ne kumpuavat. Jos asioita ajattelee puhtaasti tunteella, hyvin helposti halutaan nähdä vain ne omiin mielikuviin sopivat asiat.

Tietenkin on hyvä erottaa mustavalkoinen ajattelu siitä, että ei perisuomalaiseen tapaan pyritä olemaan vaiti niistä asioista, jotka tulevat olemaan paremmalla tolalla. Ei se mielestäni ole huoraamista, että todetaan pelitason paranevan tai vastaavaa.
 

Tube82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit-Khl
En todellakaan nyt tarkottanut sitä ettei KHL olisi parempi ja laadukkaampi kuin SM-liiga. Mutta kun ilmoitettiin siirtymisestä KHL:ään niin otetaan yht'äkkiä asenne että kaikki muu on paskaa kuin KHL, eikä tule mitään Saipailveskalpahpk:ta ikävä. Minulla tulee ikävä SM-liigaa, derbyjä (kuten myös monilla muilla), mutta myös vierasmatkoja talvisena lauantaina Poriin, Hämeenlinnaan tai vaikka Tampereelle. Voi olla sitä mieltä että SM-liiga on ihan hanurista ja taso on heikko, mutta se on tajonnut itselleni paljon iloa ja myös pettymyksiä yli 20 vuoden ajan. Tunteita mitä en usko että KHL tulee ainakaan hetkeen tarjoamaan yhtä vahvoina. Jengi kuolaa täällä jo innokkaana KHL:än suuntaan vaikka on vielä yksi varmasti tunteita tarjoava kausi edessä ennen sitä. Olen itse myös valmis seuraamaan joukkuetta kuten mainitsin liigasta huolimatta, mutta en kyllä ihan käsitä tätä SM-liigan tason haukkumista ja itsensä paremmaksi nostamista nyt KHL siirron myötä.

En nyt jaksa alkaa väittelemään, mutta Sm-liigan taso on valahtanut vuosi vuodelta alas päin. Niin kannattajan kuin urheilullisessa mielessä. Sm-liiga perustuu tietyltä osin vieläkin amatöörimäiseen organisointiin ja puuhasteluun kabineteissä sekä amatöörimäiseen tuomari toimintaan. Sen takia tämä kritiikki Sm-liigaa kohtaan. Sm-liiga on väliinputoaja Khl:n ja Pohjois-Amerikan välissä. Nykyään Sm-liiga toimii enää puhtaasti kasvattaja-liigana Khl ja Nhl-liigoille. Sm-liigaa on mahdotonta saada kehitettyä nyky-maailmassa se siis olkoot kasvattaja-liiga. Venäjä ja Pohjois-Amerikka ottaa parhaat päältä ja välimallin jampat jäävät Sm-liigaan pelaamaan. Jatkuvan kysynnän ansiosta jopa nämä välimallin jampat kiinnostavat maailmalla, joten mitä rehellisesti sanotusti Sm-liigaan jää? Se vaan on totuus että Sm-liigan taso tulee putoamaan vielä radikaalimmin Jokereiden lähdön jälkeen. Sm-liiga palvelee pieniä seuroja paremmin joilla ei ole laittaa pelimerkkejä kauheasti likoon, mutta Jokerit kuuluu isoihin seuroihin jotka haluavat pelata isommilla panoksilla ja isommilla areenoilla.
 
Viimeksi muokattu:

Mapkob

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, Jokerit
Olen itse myös valmis seuraamaan joukkuetta kuten mainitsin liigasta huolimatta, mutta en kyllä ihan käsitä tätä SM-liigan tason haukkumista ja itsensä paremmaksi nostamista nyt KHL siirron myötä.
Sain itse hävetä silmät päästäni, kun olimme katsomassa SM-liigaottelua vain KHL:ää seuranneen vieraani kanssa. Kun vierestä kysytään, että "miksi peli on näin hidasta?" Ei voinut muuta täräyttää, kuin että tämä on SM-liiga ja olla hiljaa seuraavat minuutit.
 

Tube82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit-Khl
Sinulle Jokerit on selvästi jotain muuta kun minulle joten en sen tarkemmin jaksa väitellä asiasta.

Tottakai se merkkaa jos sä tulet puhumaan Jokerit-Khl liittyvälle palstalle, niin voit jäädä aika yksin kehuissasi Sm-liigaa kohtaan. Voin sanoa sen ilman värilasejakin, että ei Sm-liiga ole mikään huippukiekkoa pelaava liiga maailmassa. Väitätkö tosiaan sitten ettei Khl ja Pohjois-Amerikka vedä parhaat pelaajat Sm-liigasta? Eli sinun mielestäsikö Sm-liigan taso ei ole laskenut ollenkaan viimevuosina? Joskus 90-luvulla Sm-liigassa oli oikeastikin taitoa kuin ei ollut Khl-pelkoa. Nyt vaan maailma on muuttunut aika paljon.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En nyt jaksa alkaa väittelemään, mutta Sm-liigan taso on valahtanut vuosi vuodelta alas päin. Niin kannattajan kuin urheilullisessa mielessä. Sm-liiga perustuu tietyltä osin vieläkin amatöörimäiseen organisointiin ja puuhasteluun kabineteissä sekä amatöörimäiseen tuomari toimintaan. Sen takia tämä kritiikki Sm-liigaa kohtaan. Sm-liiga on väliinputoaja Khl:n ja Pohjois-Amerikan välissä. Nykyään Sm-liiga toimii enää puhtaasti kasvattaja-liigana Khl ja Nhl-liigoille. Sm-liigaa on mahdotonta saada kehitettyä nyky-maailmassa se siis olkoot kasvattaja-liiga. Venäjä ja Pohjois-Amerikka ottaa parhaat päältä ja välimallin jampat jäävät Sm-liigaan pelaamaan. Jatkuvan kysynnän ansiosta jopa nämä välimallin jampat kiinnostavat maailmalla, joten mitä rehellisesti sanotusti Sm-liigaan jää? Se vaan on totuus että Sm-liigan taso tulee putoamaan vielä radikaalimmin Jokereiden lähdön jälkeen. Sm-liiga palvelee pieniä seuroja paremmin joilla ei ole laittaa pelimerkkejä kauheasti likoon, mutta Jokerit kuuluu isoihin seuroihin jotka haluavat pelata isommilla panoksilla ja isommilla areenoilla.
kyllähän Jokerit on puuhastellut viime vuosina ehkä eniten ja laskenut sitä kuuluisaa tasoa. Jatkuuko sama meno venäjällä?

Vertaat nyt ilmeisesti -90 lukua. Tarkoitatko että janecky ja säilynoja olivat kovia nhl miehiä, jotka vaan pelasivat jolereissa? Ainahan kovat pelimiehet pn lähteneet rahan perässä maailmalle.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
kyllähän Jokerit on puuhastellut viime vuosina ehkä eniten ja laskenut sitä kuuluisaa tasoa. Jatkuuko sama meno venäjällä?

Vertaat nyt ilmeisesti -90 lukua. Tarkoitatko että janecky ja säilynoja olivat kovia nhl miehiä, jotka vaan pelasivat jolereissa? Ainahan kovat pelimiehet pn lähteneet rahan perässä maailmalle.

Kunnon perustelut sitten vielä kiitos näille kahdelle väitteelle:

1. Jokerit ovat (ehkä) puuhastelleet viime vuosina eniten Sm-liigassa.
2. Jokerit ovat laskeneet Sm-liigan tasoa.

Mielellään ihan kunnon esimerkkien kanssa perusteluita ja myös numeroita olisi mukava nähdä. Tuon kakkos kohdan perustelut varsinkin kiinnostavat minua valtavasti. Toisaalta aikamoista verbaaliakrobatiaa on saada nimenomaan viime vuodet Jokereilta jonkinlaiseksi puuhasteluksi, kun tekeminen on niin monella rintamalla mennyt suurin harppauksin eteenpäin.
 

Tube82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit-Khl
kyllähän Jokerit on puuhastellut viime vuosina ehkä eniten ja laskenut sitä kuuluisaa tasoa. Jatkuuko sama meno venäjällä?

Vertaat nyt ilmeisesti -90 lukua. Tarkoitatko että janecky ja säilynoja olivat kovia nhl miehiä, jotka vaan pelasivat jolereissa? Ainahan kovat pelimiehet pn lähteneet rahan perässä maailmalle.

Jaahas, aika mielenkiintoinen väite tämä. Kekäläisen Jokeritko oli pelkkää puuhastelua? Kaikkea puppua sitä täällä joutuukaan lukea, mutta tämä nyt on jo naurettavin väite. Mitä Janeckyyn tulee niin Janecky olisi myös pärjännyt isolla todennäköisyydellä Nhllässä, mutta väitteiden mukaan ei itse edes halunnut Nhllään. Janecky halusi nauttia jääkiekosta eikä ottaa sitä liian vakavasti. Lisäksi 90-luvun maailma oli hyvin toisenlainen kuin nykyaika. Silloin pelaajat pelasivat hyvin paljon Euroopassa vaikka rahkeita olisi ollut enempäänkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös