Jokerit kaudella 2024–2025

  • 83 397
  • 525

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Pelottavan kädettömältä alkaa näyttämään puolustus näiden hankintojen myötä.

Ei kyllä lainkaan vakuuta taas tämä meininki. Ostetaan menneen kauden menestyjien pelaajat samasta sarjasta. Tää on kuultu joskus ennenkin.
Sarja on Mestis. Hankinnat ovat sen mukaisia. Hyviä hakuja nämä ovat tähän sarjaan. Pakkohan tuohon on se "Vertanen" tulla vielä. Jos se Sulku saadaan niin tyytyväinen voi olla. Se kaveri osaa ainakin laukoa.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
No niin, F5-nappini hajoaa taas moneen otteeseen. Ja nyt aloin kehittämään vaikka mitä skenaarioita tulevien pelaajien suhteen.

Ei ne ”isot uutiset” välttämättä pelaajia koske. Mistään en mitään tiedä, mutta ihan heittona.

Eräs suomalainen pääsarja on niin tunnettu soutamisesta ja huopaamisesta ja moneen kertaan muuttuvista suunnitelmista, että ”iso uutinen” voi liittyä Jokereiden osalta siihenkin.
 
Viimeksi muokattu:

AaWikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, HPK
Nyt kun tässä tippuilee noita pelaajasopimuksia noille ”karsintavastustajille”, niin yksi mitä vähän pelkäsinkin että kasailevat jengin alemmat kentät mestiksen ”kärkipelaajista”. Pelaajabudjetin pystyvät pudottamaan, mutta näkyyhän tämä varmasti yleisömäärissä runkosarjassa jos koko kausi on taistelua ettei joudu karsimaan.
Jokerit tosiaan ilmoitti menneen kauden pelaajabudjetiksi sen 300k, mutta missään ei taida olla tietoa paljon se sitten loppujen lopuksi olikaan. Ens kaudelle budjettia nostettu sinne puoleen milliin, niin varmasti osa meillä jatkavista sai ”palkankorotuksen” kun varmasti tietävät sen ansainneen. Jos nyt kuitenkin oletetaan, että nämä korotukset eivät ole olleet mitään poskettomia niin voisi kuvitella, että tuollainen 200k pelaajabudjettilisäys mestistasolla voisi tarkoittaa 2-4 isoa pelaajaa nykyrosteriin (2 alkukauteen ja 2 kesken kauden). Alkukausi voi olla, että peluutetaan paljon junnuja alemmissa ketjuissa ja ns. valmiit Kuuslat ja Lindit näistä poimitaan tai näin ainakin toivon.
Tähän Filppulaan en usko, että rahallisesti oltaisiin panostamassa eri asia on tietty se jos rakkaus kasvattiseuraan sen verran kova että haluaa olla mukana auttamassa nostamaan seura liigatasolle ja ehkä Filppulan tasoiselle kaverille myös muita töitä on tarjolla organisaatiossa jos uran jälkeiset työt jääkiekon parissa kiinnostaa. Ja jos tämä Filppula onnistutaan jollain ihmeellä houkuttelemaan kotiin, niin tuskin täyttä kautta pelailee.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Niin on mielenkiintoista kuulla mikä on oikeasti Jokerien suunnitelma eli pidetäänkö kiinni siitä että 25-26 pelataan liigassa. Sen jälkeen kysymys on millä sinne noustaan? Pelaamalla ja rahalla vai vaan rahalla?

Jos Jokerit haluaa itsensä siihen asemaan että ei tarvitse odotella ketkä vie Mestis starat nokan edestä niin …

Hyvä esimerkki on Ruotsi ja siellä Djurgården. Kaksi viimeistä kautta HA finaaleissa ja varsinkin nyt ei mitään palaa.

Finaalin jälkeen siellä todettiin Oskarshamn tippui ja se joukkue hajoaa eli nyt on se paikka iskeä ja oikeasti yrittää nousta.
Ruotsin malli on hyvä ja sitä toivoisi Suomeen. Brynäs pelasi edellisen kauden huonosti, tippui, sai tukea, sponssit mukaan ja nousi takaisin.
Miksi tämä ei toimisi Suomessa ?
 

Teemu#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokeripelaajat 2023-2024 ja 2024-2025. Vielä on paljon paikkoja vapaana joukkueessa. Luottavaisin fiiliksin lähden ensi kauteen. Kova luotto on, että Jokerit saa kasattua sellaisen joukkueen millä on mahdollista kaataa IPK, Ketterä ja muut mestis-joukkueet.

Veskat:
Risikko - Risikko
Kolppanen - Heikkeri

Puolustajat:
Vertanen - X
Jeskanen - Jeskanen
Haakana - Haakana
Forsblom - Forsblom
Häkkilä - Tuomola
Kangas - x
Wehmas - Salmela
Lehtinen - x
Nissinen - Nissinen
Toikka - x

Hyökkääjät
Lind - Lind
Kuusla - Kuusla
Vauhkonen - x
Henritius - Henritius
Forslund - Forslund
Kalajanniska - Kalajanniska
Lemberg - Lemberg
Sirkiä - x
Korhonen - x
Tenhovuori - x
Hänninen - x
Liuksiala - Liuksiala
Karvinen - Karvinen
Seppälä - x
Hakanen - x
Lahtinen - Sulku (?)
Wulff - Wulff
Keinänen - Keinänen
Winqvist - x?
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Lainataan toisesta ketjusta:
Ei pidä kait verrata mutta kyllä sen puolustuksen pitää olla äijämäinen jos haluaa pärjätä. Katsoo vaikka Tapparaa niin ei ehkä mitään pommikoneita mutta …tai jos vertaa HA finaali jengien pakkeja sarjassa Djurgården/ Brynäs niin Brynäs oli karvaperse jengi…
Kun pelit kovenee samalla se muuttuu on se sitten Mestis, Liiga jne niin ei siellä voi olla 4 kpl Haakanaa ja 3 Häkkilää.

Keskitalo olisi ollut juuri sitä mitä lääkäri määrää mutta miehen kannalta hienoa että Liiga kutsuu ja pääsee mittaamaan kuinka siellä pärjää.

Jere Vertanen puolestaan teki toissa kaudella sen noin 50 pistettä ja nyt sen 20
noin 30 pelissä .. niin en ymmärrä miksi ei saisi jatkaa. Noita viiva jätkiä ei ole koskaan liikaa.
Tässä tullaankin filosofisesti merkittävään kysymykseen. Onko pakisto iso ja vaarallinen vai kevytjalkainen ja kädellinen?

Näkisin että Jokerien pelitapa vaatii aika kädellisen ja "pelinopean" pakiston, joka pystyy reagoimaan pelitilanteisiin mitä tulee avauspelaamiseen. Ja reaktion perusteella nostaa jalalla, avata lyhyellä tai pitkällä tai pistää pakki-pakki tai siirtokiekko. Näistä tietty 2 viimeistä varmaan ne ei-toivotuimmat vaihtoehdot.

Jokaiseen pakkipariin siis pitää löytyä "käsiä, jalkoja ja peliälyä".

Sitten tullaan taas playoffeihin ja vääntöön maalinedutalla ja omassa päässä. Puolustajien "ykkösduuniin" eli puolustamiseen, mistä kirjoitat.

Mistä saat Mestikseen sellaisia pakkeja, jotka kamppailevat maalinedustalla kiitettävästi ja voittavat enemmän kamppailuja kuin häviävät ja samalla pystyvät rakentamaan älykästä hyökkäyspeliä ja puhkomaan trappeja keskialueella?

Riittääkö jos jokaisessa pakkiparissa on duo mallia: Haakana - Hampaatonkanukki?

Mielestäni Kalle Kangas oli malliesimerkki isosta ja "tuhmasta" pakista, jolla on kuitenkin kiekolliset kyvyt vastata Jokerien kaltaisen hyökkäyspelin vaateisiin. Ja Kankaallakin oli tuossa kiekollisessa puolessa vielä paljon petrattavaa. Ja silti Liiga vei.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eiköhän se aika selvästi tullut esille, että Jokerit ei voittanut pudotuspeleissä kummankaan maalin edustaa. Pakistoa ja hyökkäystä rakennetaan tätä silmällä pitäen. Se on sitten konvehtirasiaa mitä Yrjänheikki loppuviimein löytää markkinoilta.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Eiköhän se aika selvästi tullut esille, että Jokerit ei voittanut pudotuspeleissä kummankaan maalin edustaa. Pakistoa ja hyökkäystä rakennetaan tätä silmällä pitäen.

Joukkue täytyy rakentaa koutsin pelitavan mukaisesti. Jos mennään Määtän pelikirjalla, ei tarvita yhtään oman pään luutaa, vaan pakkien pitää olla kiekollisesti vähintään tasoa Haakana.

Tilanne muuttuu, jos Martikainen tulee ja hoitaa pelin, Määtän hikoillessa haastatteluissa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näkisin että Jokerien pelitapa vaatii aika kädellisen ja "pelinopean" pakiston, joka pystyy reagoimaan pelitilanteisiin mitä tulee avauspelaamiseen. Ja reaktion perusteella nostaa jalalla, avata lyhyellä tai pitkällä tai pistää pakki-pakki tai siirtokiekko. Näistä tietty 2 viimeistä varmaan ne ei-toivotuimmat vaihtoehdot.
Menneellä kaudella aika yleinen vaihoehto oli rännittää. Eikä niissä ollut välttämättä ekana oma hakemassa kiekkoo...

Ylipäätään rännikiekot molemmissa päissä oli jotain sellaista, että toivon Ränni-sivun menevän Määtän pelikirjassa uusiksi. Häntäpään joukkueita vastaan toimi jotenkin, mutta muuten aiheutti kauhukohtauksia kotisohvalla.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä täytyy muistaa että jos viisikkopeli on hyvin valmennettu ja kaikki tietävät mistä vapaa kaveri löytyy ei pakkien tarvitse kaikkien olla Karlssoneita.

Viime kaudella, varsinkin kauden alkupuoliskolla mm. Haakana erottui edukseen koska kykeni loistavalla luistelullaan tuomaan itse kiekon ylös. Mutta se kuskailu ei ollut joukkuepeliä nähnytkään. Verkkainen Vertanen taas sitten oli pulassa kun liike ei riittänyt ja kaverit olivat hukassa.
 

Artisokka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit

Valmennusryhmä nimetty. Päävalmentajana jatkaa Määttä, mukaan Martikainen. Hellgren jatkaa maalivahtien kanssa ja Viimalta yksilökehitysvalmentaja Iiro Mäntylä mukaan ryhmään.
 

Sulander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Valmennustiimin jännä asetelma ymmärrettävästi kaikkia askarruttaa (ja siihen fiksusti tässäkin avoimesti tartutaan ja Martikainen todella fiksusti suhtautuu), mutta päällimmäisenä tunteena on nyt se, miten hienoa on saada Kartsa himaan, johon hän on aidosti ja intohimoisesti halunnut. Hieno mies ja tulee tekemään hienoa duunia!


Tässä vaiheessa syksyllä mietin, että tänne Martikainen kuuluisi.

 
Viimeksi muokattu:

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hiukan offtopic (voisi olla posi-ketjunkin kamaa), mutta hienoa, että näitä vanhemman polven Jokereita kiinnostaa lähteä talkoisiin mukaan oli sitten kyse rahoittamisesta tai seuran eteen työskentelystä. Henki elää ja voi hyvin sukupolvesta toiseen. Toivotaan, että myös tulos seuraa perässä.
 

TuplaNolla

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Titaanit, sympatiat Ketterä
Nyt Jokerit saatte erikoistehtävän ensi kaudelle: kokoatte laadukkaan nipun, voitatte näytöstyyliin Mestiksen mestaruuden ja karsinnoissa pudotatte ne vitun Jukurit Mestikseen minne ne kuuluvatkin. Palkinnoksi saatte Liigapaikan seuraavalle kaudelle.

Sopiiko tällainen diili?
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt Jokerit saatte erikoistehtävän ensi kaudelle: kokoatte laadukkaan nipun, voitatte näytöstyyliin Mestiksen mestaruuden ja karsinnoissa pudotatte ne vitun Jukurit Mestikseen minne ne kuuluvatkin. Palkinnoksi saatte Liigapaikan seuraavalle kaudelle.

Sopiiko tällainen diili?
Uskoisin että sopii jos lisenssille saa samat maksuehdot kun KEspoo sai
 

TuplaNolla

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Titaanit, sympatiat Ketterä
Provoileva ja muutenkin täysin turha kokonaisuus, yhdistettynä aiempaan historiaan aiheesta, on huomioitu kahden viikon pelikiellolla.
Uskoisin että sopii jos lisenssille saa samat maksuehdot kun KEspoo sai
Annan teille liigaosakkeen vaikka ilmaiseksi jos onnistutte Mikkelin kusiaiset pudottamaan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös