Jokerit 2006-2007

  • 1 248 969
  • 4 622
Tila
Viestiketju on suljettu.

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Haie kirjoitti:
Puhutaan nyt näistä syyshankinnoista joista ainakin yhden/kahden pelin perusteella Staple ei jää jälkeen Murraysta kuin iässä ja pelatuissa NHL matseissa.

Olet väärässä. Murray on ennakkoon aivan toista luokkaa kuin Staple. Murray pelasi vielä kesäkuussa Stanley Cupin finaaleja. Toki mitä tahansa voi tapahtua kauden aikana, mutta ennakkoon Staple ei tule nousemaan Jokereissa merkittävään rooliin. Pikemminkin hänen heiveröisyytensä ja hitautensa on esteenä Anderssonin ja Koiviston kehittymiselle, jos he samassa ketjussa jatkavat. Pelikäsitystä Staplella on tuohon ryhmään kyllä.

Katsotaan nyt ainakin viisi peliä, mielellään kymmenenkin. Sitten nähdään jo jotain.

Noista hankintavertailuista en jatka. Alkuperäinen tekstini oli se, että Jokereissa ei ole tähtiä ja se pitää edelleen paikkansa. Ei Hirso tai Tuulola tai Louhi ole mikään tähti. Naapuri on koittanut jonkun tähden hommatakin. En kuitenkaan tarkoita sitä, että tähtiä pitäisi olla vain siksi, että tähtiä pitäisi olla. Minä ja Hjallis kuitenkin kaivataan myös katsojia ja ratkaisijoita ja elämyksiä.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
cobol kirjoitti:
Noista hankintavertailuista en jatka. Alkuperäinen tekstini oli se, että Jokereissa ei ole tähtiä ja se pitää edelleen paikkansa. Ei Hirso tai Tuulola tai Louhi ole mikään tähti.

Entäs sitten Rita? Kyllä hän on yksi SM-liigan parhaista pelaajista, eli yksi tähtipelaaja. Siihen se kyllä sitten ikävä kyllä loppuu. Kyllä tähdet ovat tervetulleita, ja niiden avulla rahaa tehdään.
 

Haie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
cobol kirjoitti:
Katsotaan nyt ainakin viisi peliä, mielellään kymmenenkin. Sitten nähdään jo jotain.
Juuri näin, ärräcuppi meni ihan kivasti, ja lopun jäähyistä ainakin 2 Tomekin ja yksi Maran jäähy olisi jäänyt viheltämättä jos ukot olisivat uskoneet, että pilli todellakin soi jos laittaa mailan kainaloon (Tomek) tai ottaa kaksin käsin kiinni naapuria lanteilta (Mara).
En todellakaan epäile Murrayn kykyjä verrattuna Stapleen, mutta yhden Murrayn pelin kärppiä (Nordic trophy) vastaan nähneenä, siinä pelissä Rem oli todella huono.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
yki kirjoitti:
Entäs sitten Rita? Kyllä hän on yksi SM-liigan parhaista pelaajista, eli yksi tähtipelaaja. Siihen se kyllä sitten ikävä kyllä loppuu. Kyllä tähdet ovat tervetulleita, ja niiden avulla rahaa tehdään.

Ridan osalta taidot riittävät tähti-statukseen. Mutta tarkoitin ns. suurta yleisöä, joka tulee halliin ja en tarkoita Jokerien aktiivikatsojia (joita on noin 4-5 000). Ei Rita ole kovinkaan tunnettu siinä suuren yleisön joukossa. Yleensäkin tämä ryhmä mieltää tähden ulkomaalaiseksi pelaajaksi, joka on Jokerien paras tai yksi parhaista kunakin vuonna. Tämä johtuu varmasti perinteistä. Jokereissa on ollut Hjalliksen aikana kovia ja tunnettuja ulkomaalaisia Janneckysta Metroon ja kaikki siltä väliltä. Tällä näkökulmalle ei kannata naureskella, sillä ihmiset haluvat nähdä tähtiä. Varsinkin Jokereissa, jossa he ovat tottuneet sellaisia näkemään. Meillä on perkeleen iso halli, joten täytettä pitää saada :)
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
cobol kirjoitti:
Tällä näkökulmalle ei kannata naureskella, sillä ihmiset haluvat nähdä tähtiä. Varsinkin Jokereissa, jossa he ovat tottuneet sellaisia näkemään. Meillä on perkeleen iso halli, joten täytettä pitää saada :)

Ei tietenkään kannatta naureskelle :). Kyllä itsekin mielummin tulen Jokeri peleihin, jos siellä on muutama tähtipelaaja (ulkomaalainen).

Jokereillahan on muutamia tarjouksia tehty, niin ovatko nämä pelaajat semmoista tähtiainesta, jota yleisö haluaa nähdä?
 

Flu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Padres
cobol kirjoitti:
Hyvä juttu. Itsekin katsoin sen ja näin Jokerien voittavan vaivoin kotijäällään SM-liigan alempaan keskikastiin povatun vastustajan. Peli oli tehokkuuden osalta räpikömistä, ylivoima kehnoa, luistin tahmea ja lopussa meinasi tulla noutaja kun jouduttiin ottamaan jäähyjä koko kolmas erä.
Hei mäkin osaan.

Näin Jokereiden nöyryyttävän ylivoimaisen esityksen jälkeen Sveitsin äärimmäisellä rahalla kootun superjoukkueen. Jokereiden upea luistelupeli pakotti Sveitsiläiset virheisiin, joista Jokerit, varsinkin kolmannessa erässä loistavalla kunnollaan, rankaisivat kovalla prosentilla. Toisessa ottelussa, voitosta voittoon kulkenut, SM-liigan todelliseksi yllättäjäksi veikattu, yhden Suomen parhaan valmentajan joukkue, joutui Jokereiden jyräämäksi. Kaksi ensimmäistä erää Jokerit leikitteli vastustajallaan ja teki harjoituskauden ennätyksen luotujen maalipaikkojen määrässä. Kolmannessa erässä pelin tasoittamiseksi Jokerit vaihtoivat juniorin maalille, jotta Lahtelaisia ei täydellisesti nöyryytettäsi.

No, totta puhuen ei Jokerien tilanne ehkäpä noin täydelliseltä näytä, muttei kyllä läheskään niin huonolta kuin Cobol antaa ymmärtää. Jos haluaa nähdä kaiken Virmasharmistuksissaan negatiivisesta näkökulmasta niin ei se sen analyyttisempää ole kuin kaiken näkeminen uberpositiivisestikkaan.

Mitä Tuulolaan ja Ritaan tulee niin molemmat tulevat olemaan todellisia tähtiä tämän kauden SM-liigassa. Ärräcupissa Tuulola oli aivan erinomainen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
yki kirjoitti:
Jokereillahan on muutamia tarjouksia tehty, niin ovatko nämä pelaajat semmoista tähtiainesta, jota yleisö haluaa nähdä?

Niin tai Jokerit on siis jättänyt useita tarjouksia ja jos huhut yhtään pitävät paikkansa, kyse on sellaisista pelaajista, joita voidaan tähdiksi mainita. Eltonin listalta löytyy ainakin pari nimeä tästä joukosta. Ja kovimmat nimet sen ulkopuolelta. Nimiä on kuitenkin ihan turha heittää minunkaan esille, koska saamatta jääneen pelaajan saa sitten kivasti naamalleen loppukauden tyyliin, vittu sähän kirjoitit, että se tulee... Toinen syy on se, että omat kontaktini ovat vaatineet minulta vähemmän konkreettista tietoa jatkossa, koska Virmanen polttaa hihansa cobolin täsmäiskuista harva se päivä :). Kolmas syy on se, että heidänkin tietonsa muuttuu ja on liikkeessä koko ajan eikä kukaan muu kuin Hjallis ja Virmanen sekä Lehto tiedä aivan täsmällistä tilannetta tässä ja nyt.

Katsotaan.

Enkä minä Flu pidä Jokerien tilannetta kovinkaan huonona. Se että sanon joukkueen olevan Hjalliksen ajan kädettömin on fakta, mutta kuten moni on todennut, niin on liigakin. Esimerkiksi kahdella hyvällä vahvistuksella Jokerit nousee rankingissa korkealle. No, ehkä siihen tarvitaan kolme hyvää vahvistusta :)

Ja nyt vaikenen. Liikaa tekstiä osaltani tähän ketjuun.
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
cobol kirjoitti:
OK, pysytään asiassa eli rosterissa jatkossa.

cobol kirjoitti:
Aiempia kausia en enää kommentoi. Virmasta pidän kyvyttömänä nykyiseen työhönsä, mutta se ei kuulu tähän ketjuun.

cobol kirjoitti:
Ja nyt vaikenen. Liikaa tekstiä osaltani tähän ketjuun.

cobol kirjoitti:
Spekulaatiot jääköön nyt tähän toistaiseksi kunnes pari ottelua on ensin nähty.

Tässä vain pieni otos cobolin kuluneesta fraasista, ja aina on lisää tekstiä tullut kyseiseltä nimimerkiltä ihan samasta aiheesta.

Flulta varsin ansiokas parodisointi cobolista ja kumppaneista, jotka eivät sitten millään viitsi nähdä Jokereissa mitään hyvää, vaikka Ärrä Cup meni erinomaisesti.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
cobol kirjoitti:
Ainoa asia mistä oli kyse lainaamassasi viestissä ja siihen läheisesti liittyvissä kirjoituksissa oli se, että Jokereilla on ollut aiemmin Hjalliksen kaudella ennakkoon yksin liigan johtavista senttereistä ja maalintekijöistä ja että nyt ei ole kumpakaan.

Jaa, että jokereissa on ollut johtava sentteri ja maaliruisku aiemmin Hjalliksen kausilla?

05-06 eli viime kauden alussa ei ollut kumpaakaan. Santala siihen hankittiin kovalla kohulla sentterin virkaa hoitamaan, mutta ei onnistunut. Ei lähellekkään. Maaliruiskua, ei sitten minkään näköistä ollut joukkueessa edes vahvoillakaan linsseillä katsottunu.

04-05 kaudella oli peräti Metro, joka oli liigan paras sentteri. Maaliruiskun osalta oli kyllä hiljaista, Jarna kun ei semmoinen ole.

03-04 kaudella, ei taas ennakkoon ollut kumpaakaan. Kyseessä oli kuitenkin Metron eka kausi, ja ulkomaan elävien kanssa on aina vähän niin ja näin. Metro kortti onneksi piti, ja meillä oli loppukaudesta liigan paras sentteri. Tosin tilannettahan pitää tarkastella kauden alusta, kuten sinäkin teet nyt - joten ei tähtiä tällä osastolla.
Maaliruiskua ei näköpiirissä.

02-03 kaudella sitten onkin jo vähän nimekkäämpi joukkue. Aalto ennakkoon yksi liigan parhaista senttereistä, ja Banham parhaista maalintekijöistä, ja siihen päälle vielä Hentunen maalinteko osastolle.

Aika kauas siis sai kuitenkin mennä, että jokereissa oli liigatasolla ehdotonta huippua, sekä sentteri että maalinteko osastolla.
Että luulisi sinunkin jo tottuneen jokereiden "huonoon" materiaaliin huipun osalta, etenkin hyökkäyksessä.

Nuo ylläolevat näin omasta näkökulmasta katsottuna. Joku muuhan voi toki nähdä ne joukkueet eri tavalla.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Aika hiljaiselta näyttää noiden vahvistusten osalta kyllä. Kingin lisäksi ei montaa takuukovaa nimeä ole markkinoilla. Erityisen hiljaista on pelintekijöiden ja hyökkäävien puolustajien osalta. Majeskyjä ja neckareita ja redlihsejä voisi olla saatavilla kyllä, mutta mitä me sellasilla, meillä on Kanki.

Jason Woolley on kaiketi suuntaamassa Eurooppaan, mutta eiköhän tuon tason veteraanille löydy ottaja Sveitsistä. Jeff Jillson kyllä kiinnostaisi kovasti, isokokoinen rightin pakki, joka on nakutellut AHL:ssä ihan kivoja pistemääriäkin.

Boyd Devereaux olisi kyllä nopeutensa puolesta kova sana isoissa kaukaloissa, mutta kymmenen vuotta nelosketjuroolissa epäilyttää. Sitäpaitsi hänet saisi aikaisintaan Detroitin leirin jälkeen, sinne kun on menossa tryoutille. Jared Aulin olisi kova ehdokas ykkössentteriksi, Aaron Gavey minusta vähän heikompi.

Scott Barney olisi mielenkiintoinen tapaus ihan vaan jo kokonsa vuoksi. Jason MacDonald voisi olla se tappelija, joka osaa vähän pelatakin. Ei tuon kokoinen kaveri voi ihan huono luistelijakaan olla kai. Kent McDonellista voisi kysyä Vallelta, pelasi kuitenkin samassa jengissä viime kaudella. Jeff Hamilton taitaa olla edelleen vapaalla, samoin Dwaipe Helminen, joka olisi nimensä vuoksi jo mediatapaus.

Sitten näyttäisi vielä ilman sopimusta olevan iso joukko epävarmoja slaaveja. Miroslav Zalesakin parhaasta kaudesta on jo muutama vuosi aikaa, mutta ehkäpä hänestä olisi maaliruiskuksi. Zenith Komarniski voisi ehkä korvata Lepistön? Olisiko Igor Pohankasta ykkössentteriksi? Entä Jiri Novotnystä? Tuskin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
repe_joke kirjoitti:
Jaa, että jokereissa on ollut johtava sentteri ja maaliruisku aiemmin Hjalliksen kausilla?

Korjaan nyt kuitenkin väitteesi siitä, että Jokereissa ei olisi ollut ennakkoon liigan yhtä johtavista senttereistä ja maalintekijöistä rosterissa:

2005/2006: Santala + Hyvönen, aivan taatusti ennakkoon yksi liigan TOP-pari
2004/2005: Metro + Jarna, aivan taatusti ennakkoon yksi liigan TOP-pari
2003/2004: Metro + Jarna, aivan taatusti ennakkoon yksi liigan TOP-pari
2002/2003: Paka + Peltonen, aivan taatusti ennakkoon yksi liigan TOP-pari
2001/2002: Paka + Peltonen, aivan taatusti ennakkoon yksi liigan TOP-pari

Ja yhtä kovaa tavaraa löytyy mitä lähemmäksi mennään 90-luvun alkua, jossa tulee sitten vastaan Janecky-Selänne ja Janecky-Varis.

Santala ja Hyvönen tulivat kesken kauden, mutta olivat kokoonpanossa kuitenkin yli 40 ottelua. Pakaslahti oli parhaimmillaan ihan ok myös hyökkäyspäässä, mutta aivan valioluokkaa kokonaisuutena eli myös puolustus ja aloitukset huomioiden.
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
cobol kirjoitti:
Olipas mielenkiintoinen lainaus & vastaus siihen.
Mukava että pidit tekstiä mielenkiintoisena. Tarkoitus oli lähinnä oikoa naapurin viimeaikaisten hankintojen joissain Jokerikannattajissa mahdollisesti synnyttämää näköharhaa. Sinun tekstinpätkäsi pääsi siinä ikään kuin sijaiskärsijäksi ja oli kieltämättä kokonaisuudesta irroitettu.

Hjalliksen linjauksia en nykyisestä olinpaikastani pysty tarkistamaan, mutta jos sanomassa ei muuta sisältöä ollut kuin että Jokereiden pitää hankkia tähtipelaajia yleisön saamiseksi Areenalle, niin täytyy ihmetellä. Kai mies nyt sentään on jo oppinut että ensimmäinen asia on saada joukkueen peli kuntoon. Siinä sitten mausteena pari tähtipelaajaa, pari muutoin vain värikästä kaveria, nippu omia kasvatteja, ja tuotteen voi tarjoilla yleisölle.
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
cobol kirjoitti:
Korjaan nyt kuitenkin väitteesi siitä, että Jokereissa ei olisi ollut ennakkoon liigan yhtä johtavista senttereistä ja maalintekijöistä rosterissa:

2005/2006: Santala + Hyvönen, aivan taatusti ennakkoon yksi liigan TOP-pari
2004/2005: Metro + Jarna, aivan taatusti ennakkoon yksi liigan TOP-pari
2003/2004: Metro + Jarna, aivan taatusti ennakkoon yksi liigan TOP-pari
2002/2003: Paka + Peltonen, aivan taatusti ennakkoon yksi liigan TOP-pari
2001/2002: Paka + Peltonen, aivan taatusti ennakkoon yksi liigan TOP-pari

Ja yhtä kovaa tavaraa löytyy mitä lähemmäksi mennään 90-luvun alkua, jossa tulee sitten vastaan Janecky-Selänne ja Janecky-Varis.

Santala ja Hyvönen tulivat kesken kauden, mutta olivat kokoonpanossa kuitenkin yli 40 ottelua. Pakaslahti oli parhaimmillaan ihan ok myös hyökkäyspäässä, mutta aivan valioluokkaa kokonaisuutena eli myös puolustus ja aloitukset huomioiden.

Voi kuinka monta aukkoa tässä viestissä onkaan.

Entä jos tälläkin kaudella tulee huippupari pelaamaan 40 viimeistä ottelua? Silloinhan asiaan pitäisi palata vasta 16 kierroksen jälkeen.

Metrosta osattiin korkeintaan kovin varauksin odottaa tähteä. Arvoitus hän kuitenkin oli ennen kauden alkua.

Ja Pakaslahti tietääkseni kuuluu edelleen Jokerien kokoonpanoon.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
HLe kirjoitti:
Voi kuinka monta aukkoa tässä viestissä onkaan.

OK. Käsitellään ne.

HLe kirjoitti:
Entä jos tälläkin kaudella tulee huippupari pelaamaan 40 viimeistä ottelua? Silloinhan asiaan pitäisi palata vasta 16 kierroksen jälkeen.

Jos Jokerit täydentää rosteriaan huipulla, silloin meillä on huippu joukkueessa. Yksinkertaista. Minä totesin, että nyt ei ole. Vieläkin yksinkertaisempaa.

HLe kirjoitti:
Metrosta osattiin korkeintaan kovin varauksin odottaa tähteä. Arvoitus hän kuitenkin oli ennen kauden alkua.

Metrolla oli jo tullessaan hyvät meriitit (statsit) ja muistan hyvin ensitapaamiseni hänen ja Virmasen kanssa. Virmanen suorastaan pullistui ylpeydestä saadessaan esitellä liigan parhaan tulevan sentterin, Metron. Ja syystä, Metro oli todella hyvä.

HLe kirjoitti:
Ja Pakaslahti tietääkseni kuuluu edelleen Jokerien kokoonpanoon.

Merkittävä huomio. En itsekään tosin todennut Pakan poistuneen. Ainoastaan sen, että hän(kään) ei ole enää - valitettavasti - sentterinä tähti. Nopeus on jo sitä luokkaa eikä kädetkään ole Metron.

Jäikö asiassa vielä aukkoja, jotta voisin ne tukkia?
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
cobol kirjoitti:
Korjaan nyt kuitenkin väitteesi siitä, että Jokereissa ei olisi ollut ennakkoon liigan yhtä johtavista senttereistä ja maalintekijöistä rosterissa:

2005/2006: Santala + Hyvönen, aivan taatusti ennakkoon yksi liigan TOP-pari
2004/2005: Metro + Jarna, aivan taatusti ennakkoon yksi liigan TOP-pari
2003/2004: Metro + Jarna, aivan taatusti ennakkoon yksi liigan TOP-pari
2002/2003: Paka + Peltonen, aivan taatusti ennakkoon yksi liigan TOP-pari
2001/2002: Paka + Peltonen, aivan taatusti ennakkoon yksi liigan TOP-pari

05/06: Kumpikaan ollut joukkueessa tässä vaiheessa kautta. Joten täysin turhaan vedit heidät mukaan. Tai sitten meidän pitää odottaa sinne verorajaan asti, että voi väittää nykyisen joukkueen olevan Hjallis ajan kädettömin. Sillä viime kauden joukkue oli tähän aikaa vuodesta vielä kädettömämpi.
04/05: Joo, ehkä top-pari, mutta kyllä siitä se maalitykki puuttuu kuitenkin. Paskaa jauhat, jos väität Jantusen olevan maalitykki.
03/04: Sama juttu kuin yllä. Ei ole maalitykkiä, vaikka kuinka katsoo värilasit päässä.
02/03: Paka ei ole liigan eliittiä sentterinä, ei sitten mitenkään. Se, että Peltonen + kuka tahansa on liigan TOP-pari ei todista mitään. Ja toisekseen noistakaan herroista ei kumpikaan ole maalitykki, vaikka Peltonen siihen rooliin jokereissa joutuikin.
01/02: Sama kuin yllä.

Sikäli aika mielenkiintoista, kuinka sinä käänsit tämän huippu sentteri + huippu maalintekijä osaston, huippuhyökkäys kaksikko osastoksi.
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
cobol kirjoitti:
OK. Käsitellään ne.
Jos Jokerit täydentää rosteriaan huipulla, silloin meillä on huippu joukkueessa. Yksinkertaista. Minä totesin, että nyt ei ole. Vieläkin yksinkertaisempaa.

Jos vertailet tämän ja viime kauden kokoonpanoja, on se tehtävä vastaavana ajankohtana. Jos mainitset Santalan ja Hyvösen tässä vertailussa, täytyy meidän odottaa sellaiset 20 kierrosta ja katsoa sitten, aivan kuten repe_joke sanoi. Joukkue ei ole vielä tässä.

Ja loppuun vedän vielä cobolit sanomalla, että tämän asian käsittely loppuu nyt osaltani tähän enkä koko ketjuun enää kirjoita. Ja cobolmaisesti myös palaan viimeistään huomisaamuna kirjoittelemaan täsmälleen samasta aiheesta.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Minusta tämä tällainen "hankitaan tähtiä"-mentaliteetti ei oikein sovi urheiluun nimeltä jääkiekko. Luulisi sen jo uponneen Hjalliksellekin, cobolista nyt puhumattakaan, kun jannu selvästi jääkiekkoon on paljon perehtynyt.

Paljon puhutaan myös nykyjoukkueen kädettömyydestä. Totta on, että kärki ei ole ennaakkoon huipputerävä, mutta toisaalta joukkueen runko on perustasoltaan oikeastaan erinomaisenkin taitava. Esim. pelaajat kuten Valtonen ja Louhi, eivät profiloidu mitenkään taitopelaajiksi, mutta näidenkin jannujen perustaitotaso ja pelinluku on aivan huippua SM-liigassa. Oikeastaan hyökkäyksestä ei löydy kovinkaan suuria kysymysmerkkejä ja nelosketjukin on erittäin potentiaalinen.

Hyvästä joukkueesta nousee aina pelaajia, joille aletaan luomaan tähtistatusta. Hyvänä esimerkkinä vaikkapa Arttu Luttinen ja Janne Hauhtonen viime kauden HIFK:sta, tai vaikkapa Ville Leino, Janis Sprukts ja Jyrki Louhi HPK:sta. No Jykä ei ihan tähti taida olla, mutta isoon rooliin nousi viime vuoden HPK:sta.

Montakohan katsojaa Santala ja Hyvönen viime kaudella toi lisää? Ehkä pientä buustia toki varsinkin Santala, mutta esityksien perusteella tuskin kumpaakaan tultiin katsomaan. Henk.koht. olen ainakin todella tyytyväinen ettei "tähteä" Hyvöstä enää nähdä tämän kauden Jokereissa. Tosin Shedden olisi voinut pistää asennetta vähän enemmän kohdalleen. Lindströmin taktiikka kun tuntui olevan antaa Hyvöselle vapaat kädet ja sitten toivoa että tulee voittoja. No ei tullut ja pahimmillan Hyvöseltä hirveää surffausta ja toki parhaimmillaan jäätäviä vetojakin.

Pointti on kuitenkin se, ettei Jokerit tarvitse yhtään ison statuksen tähteä, vaan pitäisi aina edetä joukkueen etua ajatellen. Hyvästä joukkueesta nostetaan aina ne tähdetkin. Onneksi meillä on Shedden, jonka karisma varmasti riittää pistämään esim. mahdolliselle maalipyssylle luun tarvittaessa kurkkuun.

Mutta itse näen jo nykyisenkin Jokeri-joukkueen potentiaalisena tähtikoneena: Rita, Hirso, Koivisto, Andersson, Louhi, Valtonen, Stapleton, Uronen, Lepistö, Riksman + plus sitten tietysti kaikki muut junnut joille on vastuuta tarjolla. Ossi Saarinenkin vaikutti nopealta ja älykkäältä pelurilta. Konkarit sitten hoitavat oman ruutunsa.

Jos halutaan lisää katsojia, niin minusta ainoa järkevä ja kestävä tapa on jääkiekkokulttuurin kasvattaminen ei tähtipelaajien roudaaminen isolla rahalla. Tässä Hjallis on mielestäni metsässä. Kulttuurin kasvattaminen onkin sitten isompi kysymys ja niihin talkoisiin tarvitaan sitten myös koko liigaa. Mutta myös seurat voisivat sitä työtä tehdä paljon paremmin. Vertailukohtana voisi olla vaikkapa Skotlannin jalkapallo. Seuroissa ei varmastikaan ole yhtään sen suurempia tähtipelaajia kuin Veikkausliigassa (Glasgown porukat poislukien), mutta silti pelejä pelataan useimmiten täysille katsomoille.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
repe_joke kirjoitti:
05/06: Kumpikaan ollut joukkueessa tässä vaiheessa kautta. Joten täysin turhaan vedit heidät mukaan. Tai sitten meidän pitää odottaa sinne verorajaan asti, että voi väittää nykyisen joukkueen olevan.

Totta.

repe_joke kirjoitti:
Sikäli aika mielenkiintoista, kuinka sinä käänsit tämän huippu sentteri + huippu maalintekijä osaston, huippuhyökkäys kaksikko osastoksi.

Funtsin asiaa lähinnä tehomielessä ja jos asia jotenkin helpottaa, niin ajattelin alunperin yhtä johtavaa sentteriä tai snaipperia liigassa ja että nyt ei ole ennakkoon kumpaakaan. Taisin kuitenkin kirjoittaa sanan "tai" tilalle sanan "ja." Minusta joukkueessa ei pidä olla välttämättä huippuja, mutta tehoa on sitten löydyttävä laajalla rintamalla. Se on kuitenkin mahdotonta nykyisessä liigassa, koska kenelläkään ei ole varaa niin tasokkaaseen materiaaliin. Sen takia huippuja tarvitaan.

Paripohjainen ajattelu ei sinänsä ole väärin, vaikka en sitä alunperin tarkoittanutkaan. Esim Paka olisi edelleen vähintään hyvää nykyistä liigatasoa myös hyökkäyspäässä, jos hänelle löytyisi sopivasti häntä täydentävä pari snaipperiksi.

- - -

Ja on se nyt vitun kumma kun sanoo, että vaikenee niin silloin tempaistaan lainauksia kirjoituksistani ja heitetään niihin kommentia. Totta vitussa tulee takaisin, jos siltä tuntuu. Jatkossakin.
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
cobol kirjoitti:
2001/2002: Paka + Peltonen, aivan taatusti ennakkoon yksi liigan TOP-pari

Ei Pakaslahti vielä tuolloin millään kovin huimalla maineella liikkunut.

En käsitä tätä itkua. Joukkueen runko on hyvä. Yleisilme joukkueessa on harjoituskaudella ollut raporttien mukaan monta pykälää viime kautta edellä. Valmennus vaikuttaa olevan hereillä vallitsevasta tilanteesta. Yhtäkään peliä ei runkosarjasta ole vielä pelattu. Mielestäni siis ei ole ainakaan mitään syytä itkuun. Itse ainakin haluan nyt ensin nähdä mihin Anderssonin, Koiviston ym. rahkeet riittävät ennenkuin alan uusia vahvistuksia kaipaamaan. Viimeinkin joukkueeseen mahtuu muuallekin kuin neloskenttään omia junioreita ja heti ollaan vaatimassa kentällinen ulkomaalaisia joukkueeseen. Annetaan nyt pojille mahdollisuus.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
ennustaja kirjoitti:
Ei Pakaslahti vielä tuolloin millään kovin huimalla maineella liikkunut.

En käsitä tätä itkua. Joukkueen runko on hyvä. Yleisilme joukkueessa on harjoituskaudella ollut raporttien mukaan monta pykälää viime kautta edellä. Valmennus vaikuttaa olevan hereillä vallitsevasta tilanteesta.

No ei liikkunut, mutta olihan joukkueessa hänen aikanaan muitakin senttereitä, joita voi pitää kovina. Kuten Aalto.

Omasta mielestäni nykyinen runko on tasapaksu, joukkueessa on liian monta samantyyppistä pelaajaa ja todelliset game breakerit liigatasollakin puuttuu hyökkäyksestä. Rita on lähinnä, mutta vaatisi mun mielestä onnistuakseen paremmin peliä tekemään pystyvän sentterin kuin Hirso.

Ei kai sen toteaminen ole mitään itkua, että sanoo Jokerien olevan mitä se minun silmissäni on? Kaiken lisäksi tiedän olevani vielä oikeassa :)
 

yyz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Team Korak, Tapanilan Erä
Tuiki tuiki tähtönen...

Alla oleva menee nyt ehkä OT:ksi, mutta hieman ylempänä oleva cobolin viesti herätti ajatuksia.

Mielestäni esim. Hjalliksen julkisesti esittämä ajatusmalli, jonka mukaan joukkueessa pitää olla tähtiä (ja nimenomaan jo ennakkoon sellaisen statuksen omaavia) mikäli halutaan yleisöä lehtereille, ei ole täysin oikea.

Toki suuret tähdet (tyyliin Teemu ja kumppanit) toisivat satunnaisia katsojia (tällä tarkoitan katsojia, jotka valitsisivat lätkämatsin esim. elokuvien sijaan perheen illanvietoksi), mutta ongelma on siinä, että ei Suomeen ole nykypäivänä sellaisia tähtiä saatavissa.
Eli tähtiä jotka saisivat suuren yleisön saapumaan paikan päälle matseja katsomaan enemmän kuin kokonaisuutena menestyvä ”oma” joukkue.
Eli paska jengi jossa pari todellista tähteä vs. ei tähtiä, mutta kokonaisuutena menestyvä oma ”tasapaksu” jengi

Esimerkiksi Metropolitin tänne tullessa ei hän ollut suurelle yleisälle tähti. Voisin lyödä vetoa että suuri yleisö ei ollut edes moisesta sällistä kuulutkaan. Kuten ei varmasti esim. John Maddenistakaan, vaikka molemmat olivat SM-Liigan tasolla todellisia tähtiä. Toki hyvin pian kertomukset esim. Metron peliesityksistä ja taidoista sai varmasti uusia ihmisä lehtereille, mutta ei kauden alusta saakka.

Ajatellaanpa vaikka että Hrdina pelaisi koko kauden SM-Liigassa. Hän olisi nyky mittapuun mukaan liigan ehdottomia tähtiä, mutta tulisiko hänen takiaan moniakin lajia satunnaisesti seuraavia ihmisiä katsomaan HIFK:n pelejä? Uskallan väittää ettei.

Uskaltaisinkin väittää ettei suomalaisissakaan pelaajissa ole kuin reilusti vajaa kymmennen sälliä, jotka omaavat sellaisen tähtistatuksen, että heitä tullaan varta vasten katsomaan pelasivat he sitten missä joukkueessa tahansa.

Joukkueeseen voi myös syntyä tähtiä, jotka esityksillään kauden aikana saavat ihmisiä tulemaan hallille, joten kuka voi esimerkiksi sanoa, ettei esim. nykyjoukkuesta joku voisi sellaiseksi nousta?

Otetaan esimerkiksi vaikka Roni Andersson.
Mitä jos Roni jatkaa samanlaisia huippupelejä, mitä olemme häneltä nyt nähneet? Kuka tietää olisiko esim. ketju Koivisto-Stapleton-Andersson meidän oma tupu-hupu-lupu-teletappi –ketjumme? En sano että näin itse veikkaisin, mutta ei se mahdotonta ole.

Yritän tässä siis sanoa, että aivan hyvin jo nykyisestä joukkueestamme voi nousta esiin sellaisia pelaajia/ketjuja jotka tuovat uutta yleisöa Areenalle.

Koko Euroopan jääkiekkobisnes on muuttunut niin paljon, että olisi jo korkea aika herätä todellisuuteen, jossa jo tähtistatuksen omaavat pelaajat kiertävät Suomen kaukaa ja suurta yleisöä hoikuttavien tähtien on synnyttävä omasta joukkueesta ja mieluumin omista junioreista. Jos näin käy uskon, että sen vaikutus on paljon pidempiaikaista, kuin kaudesta toiseen vaihtuvat ”ostetut” tähdet
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
cobol kirjoitti:
Funtsin asiaa lähinnä tehomielessä ja jos asia jotenkin helpottaa, niin ajattelin alunperin yhtä johtavaa sentteriä tai snaipperia liigassa ja että nyt ei ole ennakkoon kumpaakaan. Taisin kuitenkin kirjoittaa sanan "tai" tilalle sanan "ja." Minusta joukkueessa ei pidä olla välttämättä huippuja, mutta tehoa on sitten löydyttävä laajalla rintamalla. Se on kuitenkin mahdotonta nykyisessä liigassa, koska kenelläkään ei ole varaa niin tasokkaaseen materiaaliin. Sen takia huippuja tarvitaan.

Minä ajattelin jättää kirjoittamatta koko asiasta, kun mainitsit asian ensimmäisen kerran - siis, että on ollut molemmat. Toisen kerran kuin mainitsit asian samalla tavalla, niin oletin sinun todella tarkoittaneen sitä. Hyvä kuitenkin, että asia tuli selväksi.

Ja kun tuli tuo laajamateriaali puheeksi, niin meinasi itku päästä, kun selasi Peltosen ajan jokeri rosteria. Eihän se joukkueen johdon vika ole, että sm-liigassa ei ole imua samalla tavalla kuin ennen, mutta kyllä tänne pitäisi edes yksi kentällinen huippuja saada.


cobol kirjoitti:
Paripohjainen ajattelu ei sinänsä ole väärin, vaikka en sitä alunperin tarkoittanutkaan. Esim Paka olisi edelleen vähintään hyvää nykyistä liigatasoa myös hyökkäyspäässä, jos hänelle löytyisi sopivasti häntä täydentävä pari snaipperiksi.

Pari kohtainen ajattelutapa ei todellakaan ole väärin - minä vain oikaisin mutkat tässä tapauksessa, ja ajattelin mahdollisimman mustavalkoisesti. Kunnon tutkapariahan jokerit kaipaa. Ehkä semmoinen jo joukkueessa onkin, mutta ennakkoon tarvittaisiin kyllä vielä tehoja lisää.

Minusta Paka olisi fantastinen sentteri ketjussa, jossa on nopea jalkainen snaipperi ja peltosmainen peliärakentava laituri. Tällöin Pakan rooli olisi tasapanoittaa ketjun toimintaa puolustussuuntaan, ja siinä roolissa Paka on minusta sm-liigan huippua.
Harmi vain, että tuommoisia jamppoja ei sm-liigan tulla saamaan.
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
cobol kirjoitti:
Omasta mielestäni nykyinen runko on tasapaksu, joukkueessa on liian monta samantyyppistä pelaajaa ja todelliset game breakerit liigatasollakin puuttuu hyökkäyksestä. Rita on lähinnä, mutta vaatisi mun mielestä onnistuakseen paremmin peliä tekemään pystyvän sentterin kuin Hirso.

Ei kai sen toteaminen ole mitään itkua, että sanoo Jokerien olevan mitä se minun silmissäni on? Kaiken lisäksi tiedän olevani vielä oikeassa :)

Viime vuoden kaltaista mahalaskua tämä joukkue ei tule tekemään. Nautitaan nyt alkukaudesta nuorten saamasta peliajasta ja myhäillään sitten lokakuussa kun joukkue on täynnä ulkomaalaisia.

Roni Anderssonin haastattelu.

http://www.jokerifanit.net/n/?m=pages&a=showpage&t=402
 

Dynamo#79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Huuhkajat, KD

peluri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mielestäni melko negatiivista kirjoittelua koskien joukkueen materiaalia ja mahdollisuuksia pärjätä tulevalla kaudella. Uskon joukkueen olevan suht hyvässä iskussa, ja peli Ärrä cupissa näytti hetkittäin hyvältä.

Uusista hankinnoista Hirso oli kirkkaasti paras! Tuo kiekon hyvin ylös ylivoimapelissä, pyörittää ylivoimaa hyvin, liikkuu hyvin, monipuolinen pelaaja! Ykkössentteri tämän hetken materiaalista, siitä ei ole epäilystäkään!

Stapleton sitä vastoin ei todellakaan ole Metropolit, eikä vielä nähdyillä esityksillä ole juuri muuta kuin perus rivimies. Joukkueen peli on siis turhan paljon yhden keskushyökkääjän varassa, uudet tiukat säännöt eivät auta Pakaslahtea ja Kukia loistamaan!

Kaikienkaikkiaan mielenkiintoinen kausi luvassa. Pari hyvää vahvistusta, niin uskon että mahdollisuuksia on vaikka mihin!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös