Jokerit 2006-2007

  • 1 248 990
  • 4 622
Tila
Viestiketju on suljettu.

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Panzerfaust kirjoitti:
Eiköhän koko liiga ole "hjalliksen ajan kädettömin". Änärin sääntömuutokset vievät vähänkin kiekon kanssa taitavammat (nuoret) rapakon taa. Ja jos ei NHL vie, niin rikkaammat euroliigat.

Pitkälti juuri näin. Ainoa käytännön muutos Hjalliksen aikana on se, että Jokereissa on aina ollut liigatasolla ennakkoon yksi liigan johtavista senttereistä ja maalintekijöistä. Nyt ei ole kumpaakaan. Joukkue on myös nimettömin ja tähdettömin Hjalliksen aikana. Kuten aiemmin kirjoitin, en pidä sitä sinänsä huonona. Sehän voi olla jopa vahvuus. Mutta kun puitteet on 13 000 katsojan halli ja hallilla on yhteinen omistuspohja joukkueen kanssa, voi väkimäärissä tulla ongelmia suhteessa kannattavuuteen. Viittaan tällä Hjalliksen näkemykseen Veikkaajan viime viikon liigaliitteessä (= oltava tähtiä, jotta halli ja seura pyörivät). Hassua on sekin, että nyt Virmanen "vuotaa" ulos näitä Nickersonin kanssa keskustellaan Jokereihin tulosta - juttuja, joilla ei ole mitään todellista mahdollista toteutua kun taas HIFK toimii samalla tavalla kuin Jokerit viime kaudella: ei vuodeta huhuja, vaan tehdään sopimuksia ja kerrotaan sitten niistä. HIFK on palkannut liigatasolla todellisia tähtivahvistuksia kesän ja alkaneen syksyn aikana (Murphy, Murray ja Hrdina) kun taas Jokerit on palkannut kaksi try outtia (Pulkki ja pikkuStapleton). No, syynkin olen kertonut, joten se siitä.

On mielenkiintoista nähdä, kuinka Shedden tulee selviämään tällä miehistöllä kahdesta ensimmäisestä ottelusta kun vastassa on HIFK vieraissa ja Kärpät kotona. Itse luotan siihen, että Shedden saa Jokerien materiaalista paljon irti, mutta silti on pelko perseessä siitä, että HIFK taklaa ja Kärpät luistelee Jokerit kumoon. Näissä kahdessa ottelussa nähdään jo hieman kuvaa siitä, missä Jokerit tällä hetkellä menee. Minun silmin avainkysymys on se, saako Shedden luotua joukkueeseen sellaisen taistelumoraalin, jonka tuloksena jokainen pelaaja pelaa jokaisen vaihdon täysillä ja pyrkii aina jättämään tilanteen positiiviseen vaiheeseen (vastustajalle kiekonmenetys, pitkä tai jäähy, tai annetaan taklaus yms) mennessään vaihtoon.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
cobol kirjoitti:
Ainoa käytännön muutos Hjalliksen aikana on se, että Jokereissa on aina ollut liigatasolla ennakkoon yksi liigan johtavista senttereistä ja maalintekijöistä. Nyt ei ole kumpaakaan.

Joo, mutta harva uskoo, että jengi on tässä.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
cobol kirjoitti:
Minun silmin avainkysymys on se, saako Shedden luotua joukkueeseen sellaisen taistelumoraalin, jonka tuloksena jokainen pelaaja pelaa jokaisen vaihdon täysillä ja pyrkii aina jättämään tilanteen positiiviseen vaiheeseen (vastustajalle kiekonmenetys, pitkä tai jäähy, tai annetaan taklaus yms) mennessään vaihtoon.
Sama. Tämä on jo huolestuttavaa että rupean olemaan näin usein samaa mieltä kanssasi. Tähän lainaamaani kohtaan kulminoituu mielestäni aika pitkälti myös tarve lisähankintoihin. Minä uskon tai ainakin haluan uskoa että Shedden saa tarpeellisen asennemuutoksen aikaiseksi ja silloin nykyinen rosteri riittää todella pitkälle. Sitten joskus verorajan jälkeen tai tammikuussa voidaan tarpeen tullen tehdä muutama täsmähankinta kevään pelejä ajatellen. Mutta tällä hetkellä tilanne on se että minä en kaipaa mitään ns. Hjalliksen tähtiä, oli vaikka Nickerson, tuota palettia hajoittamaan. Edelleenkin näen että vain King-Metropolit kaltainen ihan huipputason ykköstähti voidaan ottaa, mutta ei mitään sen alle.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Panzerfaust kirjoitti:
Joo, mutta harva uskoo, että jengi on tässä.

Ei ole. Oma arvaukseni on edelleen se sama kuin ennenkin: Staple on ns. pakon sanelema valinta toistaiseksi eikä hän näe kevättä Jokereissa (huolimatta vuoden sopparistaan, jonka oletin hänen saavan Ärrän jälkeen. No, sai ennen Ärrää) ja Jokerit hankkii vielä vähintään neljä häntä kovempaa vahvistusta.

Spekulaatiot jääköön nyt tähän toistaiseksi kunnes pari ottelua on ensin nähty.

Ja Gags, kyllä tässä vielä ehditään olemaan runsaastikin eri mieltä kauden aikana :)
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
cobol kirjoitti:
Ei ole. Oma arvaukseni on edelleen se sama kuin ennenkin: Staple on ns. pakon sanelema valinta toistaiseksi eikä hän näe kevättä Jokereissa (huolimatta vuoden sopparistaan, jonka oletin hänen saavan Ärrän jälkeen. No, sai ennen Ärrää) ja Jokerit hankkii vielä vähintään neljä häntä kovempaa vahvistusta.
Näihin tummennetuihin kohtiin en oikein jaksa uskoa. Itse siis arvioin päinvastoin tuon Staple jutun. Myöskin tuo väh. 4 Staplea kovempaa vahvistusta ei ota tuulta alleen. En usko, että tällä kaudella Jokerit hommaa neljää uutta pelaajaa kesken kauden, realistisempi lieneen 1-2 vahvistusta tai tämän päivän tilanteessa ehkä kolme kun Lepistö loukkaantui. Ainoastaan tuo väh. 4 tulee kysymykseen silloin, jos Jokerit rämpii tyyliin viime kausi. Jos peli kulkee niin tuskinpa melkein kokonaista kenttää tänne hommaillaan.

Näin siis nään asian.
 

Brock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras organisaatio
cobol kirjoitti:
Näissä kahdessa ottelussa nähdään jo hieman kuvaa siitä, missä Jokerit tällä hetkellä menee.

Kuvaa kyllä, mutta onneksi ei lopullista totuutta. Mikäli oikein muistan ei HIFKin avaus liigassa ollut viime vuonna kovin häikäisevä. Peli alkoi kulkea vasta muutaman ottelun jälkeen. On tietenkin totta, että Jokereiden materiaalilla pitäisi alusta asti olla keskikastin yläpuolella, mutta tämä kausi tulee olemaan monella tavalla yllätyksellinen. Juuri koko liigan "tähdettömyyden" takia voidaan odottaa ennätystasaista kautta.

Yhtään Kärppien peliä en ole vielä tällä kaudella nähnyt, mutta odottaa sopii todella kovaa ja tasaista nippua. Huippuosaamista postui kuitenkin heiltäkin runsaasti kuten Bäckström, Tenkrat jne. Jokereita ehjempi lähimenneisyys ja pitkäjänteinen valmennus toimii heidän edukseen alkukaudesta, mutta kuinka pitkään. Ärrässä oli paljon merkkejä uudesta ilmeestä Jokeripakassa ja mikäli henki ja muu kehitys on nähdyn kaltaista on joukkueella mahdollisuus mennä tosi pitkälle.

Kannattaa muistaa, että Kärpillä oli viimekaudella aivan huikea nippu, mutta siltikään ei kultaa kumarrettu kolmatta kertaa. Loppuottelussa pelasi kaksi kovin samannäköistä ja oloista joukkuetta kuin Jokerit nyt.
 

Wilburg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Cobolille sen verran että nykypäivän SM-liigassa IFK ei tule taklamaan Jokereita ulos pelistä. Mitäköhän se Cobol nyt oikein vielä sinne fyysiselle puolelle vaatii. Goonin ymmärrän mutta eiköhän meillä ole ihan tarpeeksi näitä kovaa taklaavia mutta silti pelaavia jätkiä. Kyllä ne jullitkin ihan ihmisiä ovat;)
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Wilburg kirjoitti:
Cobolille sen verran että nykypäivän SM-liigassa IFK ei tule taklamaan Jokereita ulos pelistä. Mitäköhän se Cobol nyt oikein vielä sinne fyysiselle puolelle vaatii.

Nyt puhutaan siitä, miten pelataan fyysisesti. Olihan Jokereilla viime kaudella liigan jopa fyysisin ketju ja Norton alakerrassa, mutta ei pelattu lainkaan fyysisesti. Paljon toki pitää laittaa valmennuksen piikkiin, joka ei näitäkään hommia osannut. Nyt on Shedden ja aivan eri meininki. Silti sanoisin, että Jokereilla on paljon opettelemista siinä, että osaa viedä peliä fyysisesti ja osaa jakaa fyysisen ja ei-fyysisen pelin osa-alueet oikein keskenään. Toisin sanoen, fyysisyys ja sen käyttäminen on myös tie kohti voittoa - ei itseisarvo, jonka avulla pelataan itse itsemme ulos tilanteista ja ottelun voitosta.

Fyysisyys pitää hallita ja vastustajan fyysisyyteen pitää osata vastata oikealla tavalla. Siinä pointti. Ja osaako Jokerit sen HIFK:ta ja Kärppiä vastaan. Siinä kysymys :)
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
cobol kirjoitti:
Fyysisyys pitää hallita ja vastustajan fyysisyyteen pitää osata vastata oikealla tavalla. Siinä pointti. Ja osaako Jokerit sen HIFK:ta vastaan. Siinä kysymys :)

Nyt jäitä hattuun. Waden/Lindströmin/Virmasen kausi kesti yhden kauden, mutta Jokereissa on riittävästi ns. tilannekovia pelaajia sekä valmentajana kovuuden päälle ymmärtävä Shedden. Jokerit ei välttämttä dominoi fyysisyydellään matseja, muuta on se nyt ihme, jos taklauspelissä, kulmissa ja maalinedustalla ei matsku ja asenne riittäisi myös pienessä kaukaolssa. Jos IFKn taktiikkana on tulla kovaa päälle nonstop, se sytyttää myös valtaosan jokeripelaaajista, joilla fysiikka siihen riittää (pl. Stapleton, Latvala yms.)

Jokerit ei ole millään mittarilla pehmeä jengi fyysisesti. Liigassa pikemmin keskivertoa kovempi. Kyllä minä olen enemmän huolissani, treenimatseja näkemättä tosin, liikkeen ja käsien riittävyydestä huippujengejä vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Panzerfaust kirjoitti:
Nyt jäitä hattuun. Waden/Lindströmin/Virmasen kausi kesti yhden kauden ja Jokereissa on riittävästi ns. tilannekovia pelaajia sekä valmentajana kovuuden päälle ymmärtävä Shedden. Jokerit ei välttämttä dominoi fyysisyydellään matseja, muuta on se nyt ihme, jos taklauspelissä, kulmissa ja maalinedustalla ei matsku ja asenne riittäisi myös pienessä kaukaolssa. Jos IFKn taktiikkana on tulla kovaa päälle nonstop, se sytyttää myös valtaosan jokeripelaaajista, joilla fysiikka siihen riittää (pl. Stapleton, Latvala yms.)

Jokerit ei ole millään mittarilla pehmeä jengi fyysisesti. Liigassa pikemmin keskivertoa kovempi. Kyllä minä olen enemmän huolissani, treenimatseja näkemättä tosin, liikkeen ja käsien riittävyydestä.

Niin itse en ole millään tavalla huolissani Jokerien fyysisyydestä. Sitä riittää kyllä ja Jokerit on yksi liigan fyysisimpiä joukkueita. Meillä on jopa melkoinen ylivoima naapuriin nähden, jos rajaksi pannaan 93 kiloa.

Mikään ei kuitenkaan muuta sitä asiaa, että pelkät kilot eivät tee joukkueesta fyysistä tai fyysiseen pelin taitavaa. Pitää olla liikettä myös. Se homma pitää osata ja se ei ole aivan perinteistä Jokerien kiekkoa, vai mitä? Osataanko me se niin, että se vie peliämme eteenpäin myös HIFK:ta vastaan? Vai pitäisikö yrittää luistella HIFK kumoon?

Toinen juttu mikä meni sulta ohi, on fyysisen pelin osaaminen mainitsemiani Kärppiä vastaan. En usko, että luistelukilpailussa pärjätään Kärpille. Mutta osataanko pelata fyysistä kiekkoa niin, että ei voiteta jäähyjä 20-0 viimeisessä erässä?
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
cobol kirjoitti:
Toinen juttu mikä meni sulta ohi
, on fyysisen pelin osaaminen mainitsemiani Kärppiä vastaan.

Kyllä minä luotan Sheddeniin tässäkin. Alussa voi olla haparointia, mutta tuskin edes yhtä pitkään kuin viime kaudella Hifkin kanssa. Tietysti nämä tuomarilinjan muutokset voivat tuottaa päänvaivaa.
 

Stigu

Jäsen
Panzerfaust kirjoitti:
Kyllä minä luotan Sheddeniin tässäkin. Alussa voi olla haparointia, mutta tuskin edes yhtä pitkään kuin viime kaudella Hifkin kanssa. Tietysti nämä tuomarilinjan muutokset voivat tuottaa päänvaivaa.
Niin, IFK:han haki omaa tyyliään (Sheddenin fyysinen peli SM-liigan tuomarityöskentelyn huomioon ottaen) viime syyskauden, mutta löysi sen sitten kevätkaudella. Etuna omaksumisessa oli, että jo Aravirran aikan IFK pelasi melko agressiivista peliä. Tänä vuonna IFK on taas vuoden valmiimpi toteuttamaan samaa pelityyliä. Jokereiden pelityyliin taas ei ole ikinä kuulunut varsinaisesti ns. Shedden-kiekko (varsinkaan Lindtsrömin tai Jortikan aikana) , joten sen opettelemseen mennee aikansa. Nythän teillä on näitä yksittäisiä pelaajia, jotka kykenevät fyysiseen kiekkoon, mutta siitä on pitkä matka siihen, että koko joukkue pelaa samalla tyylillä.

Anekdoottina vielä: Yhtenä ongelmanahan IFK:lla muuten oli viime kaudella, että kolmannessa erässä kaverit ns. "väsähtivät", eli eivät jaksaneet toteuttaa Sheddenin melko kuluttavaa pelitapaa. Ilmeisesti Jokereilla on ollut harjoituspeleissä hieman samanlaisia ongemia.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Stigu kirjoitti:
Nythän teillä on näitä yksittäisiä pelaajia, jotka kykenevät fyysiseen kiekkoon, mutta siitä on pitkä matka siihen, että koko joukkue pelaa samalla tyylillä.

No se jää nähtäväksi. En odota Jokereilta mitään runkosarjan voittoa, mutta on täällä ennenkin pelityylit vaihdellut suht onnistuneesti seuraavalle kaudelle. S&W Jokerit 1999-2000 oli jotakuinkin fyysisin jengi liigassa ja pelasi finaalissa. Virmanen ei vaan onnistunut hankkimaan käsiä tarpeeksi mestaruuteen asti. Ja tällä kerralla pelityylivaihdos voi olla vielä helpompaa, koska Jokereilla ei ollut mitään pelityyliä 2005-06.

Mitään korostetun fyysistä peliä Jokerit tuskin kuitenkaan tulee pelaamaan jo Areenan suuren jään takia. Toisaalta 1999-2000 kaukaloa sen sijaan kavennettiin S&Wn silloisten näkemysten mukaiseksi. En nyt muista Sheddenin vierasvoittoja isoissa kaukaloissa viime kaudelta, mutta ehkä niistä saa jotain osviittaa tulevasta.

En itsekään usko mihinkään mestaruuteen, ellei kunnon peliätekevää sentteriä hankita.
 

Elrith

Jäsen
Suosikkijoukkue
On vain Jokerit
Panzerfaust kirjoitti:
En itsekään usko mihinkään mestaruuteen, ellei kunnon peliätekevää sentteriä hankita.

Minusta kun otetaan huomioon liigan tämän vuoden taso ja tasaisuus, uskallan väittää että mestaruus on tällä joukkueella mahdollinen.

Mahdollisuudet olisivat vain aivan eri luokkaa jos joukkueessa olisi kunnon ykkösketju.

Cobolille vielä: niin kuin sanoin, vastustin viestissäsi nimenomaan sävyä, enkä sisältöä. Arviosi Ärrän Jokereista kuulosti minusta aivan liian tylyltä kentällä nähtyyn peliin nähden. Toivottavasti olet oikeassa vahvistuksista; erityisesti se pelinrakentaja tarvitaan.

Stapleton voi minun puolestani jatkaa vaikka koko kauden niin kauan kun ei tarvitse maksaa mitään hunajaa. Hirso voi pelata vaikka laidassa, kun eihän se edes osaa aloittaa.
 

Ole Fart

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
cobol kirjoitti:
HIFK on palkannut liigatasolla todellisia tähtivahvistuksia kesän ja alkaneen syksyn aikana (Murphy, Murray ja Hrdina) kun taas Jokerit on palkannut kaksi try outtia (Pulkki ja pikkuStapleton).
Varsin rajoittunut tapa katsoa Jokereiden ja IFKoon rakentamista täksi kaudeksi. Jos haluaa vertailla, niin eikö silloin pidä katsoa koko pakettia eikä muutamia viime hetken hankintoja.

Jokerithan rakennettiin jo keväällä ja olisi suurin piirtein valmis, jos Santala olisi pysynyt. Nyt on iso aukko paikattavana, mutta silti joukkueella on vahva perusta ja tukeva runko. Tälläkin porukalla voidaan selvitä neljän parhaan joukkoon, mutta parasta on se että tilaa ulkomaalaisille on ja yhdellä – kahdella oikealla vahvistuksella taistellaan mestaruudesta.

Naapuria rakennettiin ihan toisella systeemillä. Ykkösketjun katoamista änäriin ei kai mitenkään voinut estää, mutta sen lisäksi kaksi avainpelaajaa laskettiin pois, huipulle nousseita omia ei SM-liigasta hankittu takaisin, ja vielä lupaavia junnujakin laskettiin menemään.

Mitä Matikainen tässä tilanteessa olisi voinut muuta tehdä kuin hankkia kovia nimiä ulkoa vahvistukseksi, kun ei luovuttaakaan voinut? Hommassa on kuitenkin iso riski, joka on jo osittain toteutunutkin kun Jere juo, Hauhtonen häipyi ja Guolla ei pelaa. Ja Hrdinaa on ihan turha mainita esimerkkinä tähtihankinnasta, kun kyseessä on pakkotilanteessa tehty tilapäisratkaisu.

Minä pidän Jokereiden tapaa rakentaa joukkuetta tälle kaudelle huomattavasti parempana kuin naapurissa. Kaikkeahan voi aina sattua, mutta jos joukkueeseen vielä yksi tai kaksi kunnon vahvistusta hyökkäyspäähän hankitaan, olen aivan tyytyväinen. Toki näilläkin voidaan mennä, mutta silloin tähtäin ei ole tulevassa kaudessa.
 

Panzerfaust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Endlösung...für alle Probleme
Elrith kirjoitti:
Minusta kun otetaan huomioon liigan tämän vuoden taso ja tasaisuus, uskallan väittää että mestaruus on tällä joukkueella mahdollinen.

En sanonutkaan ettei ole mahdollinen. Ässätkin olisi voinut voittaa viime kaudella. Seuran menestyspaineet huomioiden, olen vain sitä mieltä, että Jokereilla pitää olla myös paperilla ns. varma jengi ennen kuin itse uskon mestaruuteen asti.

Tosin ei varsinaista ykkössenaa ollut Summasenkaan mestaruuden aikana, mitä nyt pari tshekkisnaipperia laidoilla ja Kari Lehtonen maalissa.
 

Stigu

Jäsen
Panzerfaust kirjoitti:
Mitään korostetun fyysistä peliä Jokerit tuskin kuitenkaan tulee pelaamaan jo Areenan suuren jään takia. Toisaalta 1999-2000 kaukaloa sen sijaan kavennettiin S&Wn silloisten näkemysten mukaiseksi. En nyt muista Sheddenin vierasvoittoja isoissa kaukaloissa viime kaudelta, mutta ehkä niistä saa jotain osviittaa tulevasta.
Uskoisin, että Shedden tulee peluuttamaan joukkuettanne tänä vuonna samalla tyylillä, kuin IFK:ta viime vuonna. Eroina näissä joukkueissa näen lähinnä sen, että tämän vuoden Jokerit on tasaisempi joukkue, mutta toisaalta IFK:n viime vuoden kaltaista ykkösnyrkkiä ei ainakaan ennakkoon ole Jokereihin odotettavissa (toivottavasti :) ). Mitä tulee fyysisyyteen, tai oikeastaan jäähyilyyn (SM-liigassa nämä mielestäni korreloivat aika paljon) , niin esim. Ässät oli viime vuonna eniten jäähyjä ottanut joukkue, ja silti finaalissa.

Tuota Jaffalan kaukalon kaventamattomuutta ihmettelin jo aiemmin, mutta kukaan ei osannut sanoa, miksi tälle kaudelle kaukaloa ei kavenneta. Ihmettelen, jollei Shedden ainakin ole tätä halunnut.

Ja Sheddenin tilastot viime vuodelta: Kotiotteluissa tuli 2,14 pistettä per ottelu (kolmas) , vierasotteluissa 1,71 pistettä per ottelu (toinen).
 

Flu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Padres
Ole Fart kirjoitti:
Varsin rajoittunut tapa katsoa Jokereiden ja IFKoon rakentamista täksi kaudeksi. Jos haluaa vertailla, niin eikö silloin pidä katsoa koko pakettia eikä muutamia viime hetken hankintoja.
...
Jokerithan rakennettiin jo keväällä ja olisi suurin piirtein valmis, jos Santala olisi pysynyt. Nyt on iso aukko paikattavana, mutta silti joukkueella on vahva perusta ja tukeva runko. Tälläkin porukalla voidaan selvitä neljän parhaan joukkoon, mutta parasta on se että tilaa ulkomaalaisille on ja yhdellä – kahdella oikealla vahvistuksella taistellaan mestaruudesta.
...
Mitä Matikainen tässä tilanteessa olisi voinut muuta tehdä kuin hankkia kovia nimiä ulkoa vahvistukseksi, kun ei luovuttaakaan voinut? Hommassa on kuitenkin iso riski, joka on jo osittain toteutunutkin kun Jere juo, Hauhtonen häipyi ja Guolla ei pelaa. Ja Hrdinaa on ihan turha mainita esimerkkinä tähtihankinnasta, kun kyseessä on pakkotilanteessa tehty tilapäisratkaisu.
...
Juuri näin, tosin paremmin sanottu mihin itse olisin varmaankin pystynyt. Jokerilla oli alkukesästä senttereinä Santala, Hirso, Pakaslahti ja Kuki - naapurilla Porthen. Jos HIFK ei olisi hankkinut paria sentteriä niin heidän tilanteensa olisi ollut aivan katastrofaalinen. Jos Hrdina olisi HIFK-keskushyökkääjä koko kauden olisi kyseessä SM-liigan paras hankinta, mutta näinhän ei ole. Tuskin kukaan pitää parhaana mahdollisena tilanteena jatkuvaa pelaajavaihtuvuutta, mihin HIFK on ilmeisesti sentteriosastollaan pakotettu Guollan loukkaantumisen takia. Jokerijoukkue on jo nykyisellään hyvä. Jos pari vahvistusta tulee niin aivan SM-liigan kärkiryhmä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ole Fart kirjoitti:
Varsin rajoittunut tapa katsoa Jokereiden ja IFKoon rakentamista täksi kaudeksi. Jos haluaa vertailla, niin eikö silloin pidä katsoa koko pakettia eikä muutamia viime hetken hankintoja.

Olipas mielenkiintoinen lainaus & vastaus siihen.

En nimittäin tarkastellut miltään osin Jokerien ja HIFK:n rakentamista tälle kaudelle, en myöskään vertaillut seurojen rostereita toisiinsa. Mistä sellaisen löysit?

Ainoa asia mistä oli kyse lainaamassasi viestissä ja siihen läheisesti liittyvissä kirjoituksissa oli se, että Jokereilla on ollut aiemmin Hjalliksen kaudella ennakkoon yksin liigan johtavista senttereistä ja maalintekijöistä ja että nyt ei ole kumpakaan. Viittasin myös tähtien puuttumiseen Jokereista mallia 2006/2007. Pidin tätä poikkeuksellisena Areenan 13 000 katsojan koko sekä Hjalliksen linjaus (Veikkaajan liigaliite) huomioiden. Totesin, että näitä asioita ei ole toistaiseksi paikattu ja että hankinnat on tasoa try out kun se naapurilla on tasoa Kuhta-Murphy-Murray-Hrdina. Totesin myös, että kyse on rahasta Jokerien suhteen ja että joukkuetta täydennetään kovemman tason (kuin pikkuStaple) pelimiehillä jatkossa.

Kun ollaan keväässä, viestini on muuttunut faktaksi siltäkin osin kun se nyt koskee tulevaisuutta.

Eihän täällä voi edes mainita sanaa HIFK kun jotkut jo kokevat sen Jokerien aliarvioimiseksi ja Virmasen syyllistämiseksi :)
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joo, cobol vaan on taas kätevästi unohtanut Jokerien keväällä palkkaaman SM-liigatason tähtijoukon, tähtivalmentaja ja tähtimaalivahti mukaan lukien. Ilmeisesti kesällä ja syksyllä tehdyt hankinnat ovat parempia kuin vähintään samantasoisten pelaajien palkkaaminen toukokuussa. No, tämä cobolhan on se sama kirjoittaja, joka kätevästi vertaili Jokerien kolmen viime kauden sijoituksia muihin joukkueisiin. Ihan luonnollinen otos, joopa joo.

Ja sama cobolhan selvällä suomen kielellä ilmoitti, ettei Shedden valmenna alkavalla kaudella Jokereissa. Odotan vielä kauden avaukseen asti, josko Shedden yllättäen loikkaisi jonnekin, jos näin ei käy niin allekirjoitukseksihan tuo päätyy.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
HLe kirjoitti:
Joo, cobol vaan on taas kätevästi unohtanut Jokerien keväällä palkkaaman SM-liigatason tähtijoukon, tähtivalmentaja ja tähtimaalivahti mukaan lukien. Ilmeisesti kesällä ja syksyllä tehdyt hankinnat ovat parempia kuin vähintään samantasoisten pelaajien palkkaaminen toukokuussa. No, tämä cobolhan on se sama kirjoittaja, joka kätevästi vertaili Jokerien kolmen viime kauden sijoituksia muihin joukkueisiin. Ihan luonnollinen otos, joopa joo.

Ja sama cobolhan selvällä suomen kielellä ilmoitti, ettei Shedden valmenna alkavalla kaudella Jokereissa. Odotan vielä kauden avaukseen asti, josko Shedden yllättäen loikkaisi jonnekin, jos näin ei käy niin allekirjoitukseksihan tuo päätyy.

Heh, enkös minä sentään vertaillut ennen kaikkea neljän viime kauden Virmasen saavutuksia. Se on ihan normaalitapa yrityksissä, että toimitusjohtajan saavutuksia tarkastelaan etupainotteisesti. Ja usein pelkästään viimeisintä tuloskautta... Mainitsin nyt ne kolmekin, toki. Sehän on mielenkiintoinen tulos, että tällainen Virmasen viimeisen neljän vuoden saavutusten vertailu Kärppien, HIFK:n ja HPK:n kanssa aiheuttaa lähinnä vertailun dissaamisen :)

Taisi osua pahemmin kuin kuvittelin. Vertailu paljasti Virmasesta sen, että resursseihin nähden hän tekee huonointa urheilullista ja taloudellista tulosta.

Mutta se näistä asioista. Katsotaan nyt tulevaisuuteen. Josko asiat hoituisivat tällä kaudella.

Mulla on vahva luottamus Sheddeniin, mutta pelko perseessä tehoduon osalta. Jos se on jäänyt jollekin epäselväksi, niin todettakoon se nyt vielä.

OK, pysytään asiassa eli rosterissa jatkossa.
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
cobol kirjoitti:
Heh, enkös minä sentään vertaillut ennen kaikkea neljän viime kauden Virmasen saavutuksia. Se on ihan normaalitapa yrityksissä, että toimitusjohtajan saavutuksia tarkastelaan etupainotteisesti. Ja usein pelkästään viimeisintä tuloskautta... Mainitsin nyt ne kolmekin, toki. Sehän on mielenkiintoinen tulos, että tällainen Virmasen viimeisen neljän vuoden saavutusten vertailu Kärppien, HIFK:n ja HPK:n kanssa aiheuttaa lähinnä vertailun dissaamisen :)

Taisi osua pahemmin kuin kuvittelin. Vertailu paljasti Virmasesta sen, että resursseihin nähden hän tekee huonointa urheilullista ja taloudellista tulosta.

Samaan aikaan Pena ei ole vienyt HIFK:ta finaaleihin tällä vuosituhannella, vaikka HIFK:n resurssit ovat täysin Jokereihin verrattavissa. Ja Turussakin viimeinen mestaruus on vuodelta 2001.

cobol kirjoitti:
Mutta se näistä asioista. Katsotaan nyt tulevaisuuteen. Josko asiat hoituisivat tällä kaudella.

Katsoin Jokerien Ärrä Cupin finaalin ja tuon perusteella näytti pelillisesti erittäin hyvältä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
HLe kirjoitti:
Katsoin Jokerien Ärrä Cupin finaalin ja tuon perusteella näytti erittäin hyvältä.

Hyvä juttu. Itsekin katsoin sen ja näin Jokerien voittavan vaivoin kotijäällään SM-liigan alempaan keskikastiin povatun vastustajan. Peli oli tehokkuuden osalta räpikömistä, ylivoima kehnoa, luistin tahmea ja lopussa meinasi tulla noutaja kun jouduttiin ottamaan jäähyjä koko kolmas erä. Alivoima toimi puolestaan hyvin. Hyvää oli myös se, että Hirso osasi hakeutua paikkoihin, Ridan kaksi maalia ja Staplen paljastuminen aivoiltaan pelimieheksi (en ollut perjantain ottelussa). Kokonaisuutena paljon jäi ainakin mulle kysymyksiä kauden alkuun. Toivotaan oikeita vastauksia joukkueelta.

Aiempia kausia en enää kommentoi. Virmasta pidän kyvyttömänä nykyiseen työhönsä, mutta se ei kuulu tähän ketjuun.
 

Haie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
cobol kirjoitti:
hankinnat on tasoa try out kun se naapurilla on tasoa Kuhta-Murphy-Murray-Hrdina.
Kyllä Jokerit hankki Tuulolan, Louhen ja Hirson ja Santalakin oli vielä mukana samaan aikaan kuin naapuri Kuhdan ja Murphyn. Hrdina try-out tasoa kun häipyy kuitenkin. Puhutaan nyt näistä syyshankinnoista joista ainakin yhden/kahden pelin perusteella Staple ei jää jälkeen Murraysta kuin iässä ja pelatuissa NHL matseissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös