Jokerien kokoonpano

  • 4 900
  • 28

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Toivottavasti moderaattorit eivät pahastu, jos heitän tänne Jatkoaikaan kopion kirjoituksestani Jokerien omaan keskusteluun. Aiheena on Jokerien ensi kauden kokoonpano Mikkelistä tehtyjen havaintojen jälkeen.

Marski-cupin perusteella Jokerit on aika kova nippu ensi kaudella, etenkin jos vielä puolustusta täydennetään yhdellä nikkarilla kuten on luvattu. Jos tämä ulkomaanelävä vielä sattuu olemaan kova pisteiden tekijä, kuten on myös luvattu (autokauppiaan lupaus ;)), joukkue on hyvässä kuosissa.

MAALIVAHDIT:

Helanen ei loistanut Mikkelissä, mutta ei suorastaan pettänytkään. Lähiaikoina nähdään onko hänestä kantamaan vastuuta. Lehtosen panos on kokonaan näkemättä, joten en vielä lähtisi hankkimaan maalivahtia. Hyvä tietysti on kartoittaa sitäkin sektoria kaiken aikaa. Tarvetta voi tulla, jos Helanen-Lehtonen kaksikko ei ole muun joukkueen tasolla. Kiirettä ei kuitenkaan ole.

PUOLUSTUS:

Puolustuspelistä on esitetty vähän ristiriitaisia näkemyksiä. Joidenkin mielestä homma oli kohtuullisesti hallinnassa. Toiset taas huutelevat pikaisesti vahvistuksia. Ottaen huomioon, että puolustus oli kovasti vajaalukuinen varsinkin finaalissa, ei silläkään sektorilla akuuttia hätää ole. Lähdetään kuitenkin siitä, että huhut pisteitä tekevästä vahvistuksesta pitävät paikkaansa. Tällöin ykköspakkipariksi nousisi mielestäni

Saarinen - Vahvistus

Saarinen hoitelee puolustavammat hommat, mutta tukee myös hyökkäystä hyvänä yleispakkina.

Kakkospariin nimetään:

Brooks - Vallin

Molemmat esiintyivät pirteästi Marskissa. Vallin on todellinen yllätys ja näköjään jälleen yksi pakki, josta Summanen hioo timantin. Brooks voi olla kova sana vielä kauden mittaan. Täysin eurooppalaista tasoa luistelussa, rauhallisen hyvä avauksissa, mutta myös helvetin sitkeä kaksinkamppailuissa. Ei anna yhtään periksi. Hyvä hankinta.

Kolmospariin:

Alanko - Koivisto

Näistä Koikkaa voidan luonnollisesti käyttää myös ylivoimassa.

Jokereilla olisi tällöin kolme tasaisen kovaa pakkiparia. Seitsemäs ja kahdeksas pakki olisivat I. Mikkola ja Malmivaara.

Puolustuskalusto on edellä mainitussa koostumuksessa mielestäni vähintään kohtuullinen.

HYÖKKÄYS:

Lähes varmana ketjuna voidaan Marskin perusteella pitää trioa

Peltonen - Pakaslahti - Rosa

Kerrassaan loistava ketju, jota kahden suunnan sentteri Pakaslahti tukee hienosti. Pakaslahti kauhoo aloitukset omille ja taitavat laiturit rakentavat paikan toisensa perään.

Kakkoseen näillä näkymin ottaisin kolmikon:

T. Ruutu - Aalto - Banham

Aalto ei vielä ollut parhaimmillaan, mutta omaa potentiaalia aivan helvetisti. Kunhan Summanen saa miehen kuntoon, tulosta tulee. Aalto tosin menee nilkan tähystykseen ja on jonkin aikaa poissa, mutta toivotaan, että lepo ei kestä turhan kauan.

Ruutu on varsinaisesti sentteri, mutta niin hyvä, että olisi sääli siirtää poika kolmoseen. Niinpä ainakin alkukausi voisi vierähtää kakkosen laidassa peliä rakentamassa. Tuossa ketjussa olisi Banhamille kunnollista rakennusainesta. Ihme, jos ei vetopaikkoja tulisi. Banhamkaan ei vielä Mikkelissä pelannut hyvin, mutta jääharjoitusta on sen verran vähän takana, että pelin parantuminen on vain ajan kysymys. Pesonen pelasi Mikkelissä Aallon ja Banhamin kanssa, mutta täysin näkymättömästi ja mitäänsanomattomasti. Näillä näytöillä Pesosella ei ole asiaa kahteen ensimmäiseen kenttään, eikä välttämättä kokoonpanossa lainkaan.

Kolmosketjuun seuraavat herrat:

N. Mikkola/Laine - M. Ruutu - Törmänen

Duunariosastoa, joka ei pistepörssissä keikaile, mutta tuskin paljon omissakaan soi. Törmäsen taitotaso ei riitä kahteen ensimmäiseen kenttään, vaikka asennetta onkin kiitettävästi. Tarvittaessa kuitenkin paikkaa kärkinimien loukkaantumisia. Jokereilla on liikaa hyviä hyökkääjiä. Mihin Laineen sijoittaa? Mies oli 20-vuotiaiden mukana jenkeissä eikä siis kuvaa tämän hetken tasosta saatu vielä Mikkelissä. Itse olisin valmis uhraamaan vaikkapa Pesosen ja ehkä Mikkolan (kiinnostaako HIFK?), mikäli Teemu on kondiksessa.

Neloseen jäävät:

Bergenheim - Sainomaa - Valtonen

Sääli pikkuisen Valtosta. Hän ansaitsisi jo pelaavamman roolin, mutta miten sen Jokereissa voi järjestää. Toivottavasti kauteen lähdetään niin, että myös neloskenttä saa peliaikaa. Ja sellaista laatupeliaikaa, jossa ei vain räiskitä kiekkoa päätyyn. Tällöin nähdään kavereiden todellinen taso. Bergenheim on fantastinen prospekti. Luistelu on hienointa Jokereissa sitten Selänteen. 17-vuotias pelasi Mikkelissä täysin ennakkoluulottomasti ja pelottomasti. Bergenheim on tulevaisuuden nimi, mutta ei ehkä siltikään vielä tällä kaudella ratkaisuroolissa.

Kuten sanoin, Jussi Pesosen voisi panna kiertoon, että saadaan omille peliaikaa. Saarikosken olen unohtanut tästä kaavailusta, koska paluusta jälleen yhden polvileikkauksen jälkeen ei ole mitään takeita.

Kaiken kaikkiaan homma näyttäisi olevan paremmassa mallissa kuin aikoihin veskariosastoa lukuunottamatta.
 

veltsu

Jäsen
Ei voi muuta sanoa

kuin,että paperilla näyttää tosi kovalta porukalta. Kovin analyyttista kommenttia on vaikea tässä vaiheessa kautta laittaa, mutta kyllä erityisesti hyökkäyspään kalusto on niminä niin kovaa luokkaa, että pakko on syntyä maaleja. Ainoa mieleentuleva riski on se, että joukkueessa on liian paljon "ykkösnimiä", mikä lienee ollu Jokereissa ongelma joskus aikaisemminkin. Toinen kysymys on yhteistyön sujuminen persoonallisen otteeen omaavan Summasen kanssa.

Suurin kysymysmerkki on luonnollisesti maalivahtien onnistuminen ja on mahdollista ja jopa todennäköistä, että ulkomaisen vahdin hakeminen käynnistyy hyvin pian.

Ulkopuolisena tietysti joskus tulee mieleen Jokerien pelaajabudjetin suuruus suhteessa muihin seuroihin. Onko Jokereilla pelkästään suuremman hallinsa ansiosta varaa suurempiin palkkakuluihin. Toisaalta lisäksi saadaan rahaa sponsoreilta ja varsin tärkeä rooli lienee myös Rautakirjalla omistajatahona.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kiitoksia.

Tämä Vakion mainio suunnitelma ensi kaudelle miellyttää ainakin allekirjoittaneen silmää kovin paljon.

Tilanne todellakin on se, että Jussi Pesonen on tällä hetkellä käytännössä kovin turha mies, ja hänet mahdollisesti voisi saada heivattua suuremmille jääajoille jonnekin muualle. Ottajia varmasti löytyisi. Tiedä sitten Jussista itsestään mitä hän haluaa, mutta tuskinpa ainakaan Kiekko-Vantaa -vuotta.

Näkisin näet mielelläni mahdollisimman paljon ns. omia poikia kentällä.

Mielestäni Bergenheimin suhteen täytyisi valmennusjohdon käydä keskustelua nimenomaan Seanin itsensä kanssa, ja pohtia yhdessä mikä on parasta hänelle tässä vaiheessa uraa. Vasta -84 syntynyt, kannattaako vielä hyökätä suoraan liigakokoonpanoon? Kestääkö pää, fysiikka ja kunto? Mikäli mies haluaa liigaan, niin hänelle pitää ehdottomasti antaa peliaikaa nelosen laiturina. Hänestä tulee vielä jotain suurta.


Veltsun mainitsema liika "ykkösnimien" määrä, eli siis tähti-himmentää-tähteä -ilmiö, voi mielestäni vaikuttaa pahiten ehkä Antti Törmäseen, joka voi kokea itsensä jollain tapaa syrjäytetyksi joukkueessa. Joskin M. Ruutu on kehittynyt pitkin harppauksin, ja tuokin ketju tullee pelaamaan kiekollista peliä, mutta silti kolmonen lienee enimmäkseen jarrutteleva kenttä.

Toisaalta suuri ykkösnimien määrä voi myös osoittautua positiiviseksi asiaksi. Jos lasketaan hyökkäykseen kaksi ykköskenttää, niin jos motivaatio ei jollakin kulje, takaa löytyy kyllä innokkaita nuoria täyttämään laiskojen tähtien paikat ykkös- ja kakkoskentässä. Summasen tuntien ei lienisi mahdoton ajatus nähdä vaikka Banham vetämässä jämäminuutteja neloskentässä parin pelin ajan.

Maalivahtitilanteeseen ensimmäinen todellinen katsaus kannattanee tehdä Ärrä-Cupissa, kun molemmat veskarit pelannevat ottelun kotiyleisön edessä.

Itse luotan Lehtoseen kuin kivimuuriin, ja vaikka hän ei aina riittävän hyvin pelaisikaan, minulle tärkeintä olisi nähdä oma lupaus maalinsuulla, vaikka vähän lipsuisikin välillä. Maalivahtitilannetta ehtii koko kauden kartoittaa trade-deadlineen ihan rauhassa. Ei Jokereiden pitäisi tuolla nipulla kopvin paljoa pisteitä pelkästään maalivahdin takia runkosarjassa menettää.

Sapen polvivamma on ikävä, mutta ikäväkseni täytyy sanoa, että se jopa auttoi Jokerijoukkuetta. Tuskin Sape itsekään haluaisi neloskentässä roikkuja nostella. Tietysti kukaan ei ole vielä varma loppuuko se Sapen ura vielä...

Puolustuksen runko, Saarinen, Koikka, Alanko on vahvaa kamaa. Fanin kannalta myös mukava asia, kun ovat tuttuja pelaajia jo valmiiksi. Brooks ja Vallin ovat myös hyvää tasoa. Tuohon vielä vahvistus, niin a vot, kenen mielestä tuo ei olisi mestarikandidaatin pakisto?

Kokonaisuutena lähden vallan luottavaisena kauteen. Toivottavasti poijaat eivät lähde liian. No, luotan myös siihen että Rami ei anna kenenkään lähteä takki auki liigaan.

-TommyT-


edit: typoja.
 

Rike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuomo Ruutu

Itse toivoisin Tuomon saavan pelata sentterinä, sehän se Tuomon oikea paikka kuitenkin on. Jo pelkästään Suomen sentteritilanteen takia toivon näin, sillä ei se Raipe nyt enää montaa vuotta jaksa painaa.

Rike
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Rike

Taas kerran sanon, että kehityksen kannalta ei ole kovin suurta merkitystä,millä pelipaikalla pelaa, vaan se, missä roolissa pelaa. Jos Tuomon tehtävänä on rakentaa hyökkäyksiä ja ruokkia kahta muuta hyökkääjää, se on sama kuin yleensäkin sentterillä. Pelipaikkojen vaikutus näkyy lähinnä puolustuspelissä. Millä systeemillä sitten pelataan? Ei Ruudun taidot mihinkään häviä, vaikka hän pelaisikin laitahyökkääjänä. Pitäisi jo päästä siitä ajatuksesta, että jäähän on piirretty jotkin viivat kutakin pelipaikkaa varten. Tuomolle on tärkeämpää, että hän saa peliaikaa hyökkäyksessä mahdollisimman paljon. Siihen on parempi paikka kakkosketjun laiturin tontti kuin kolmosketjun sentteri.
 

profiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jättisikareita räjäyttelemään...

Vakion tavoin kopioin kirjoitukseni Jokerikeskustelusta tänne.

------------------Clip--------------------Clip-----------------------

Elikkä hiukan pohdintoja laajan otoksen = MarskiCupin -finaalin pohjalta.

Tuon ottelun perusteella en ole valmis luopumaan ajatuksesta, että Jokerit pela(i)sivat torpeedo -kiekkoa. Itse asiassa tuo näytti aika lailla siltä, mikä minun mielikuvani siitä on. Tiedä sitten oliko M.Ruudun ja Valtosen pelaaminen vasempina pakkeina (tai vasempina keskikenttämiehinä) sitten syynä siihen, että peli vaikutti melkolailla ultrahyökkäävältä. Toisaalta tuon paikan pelaajista hyökkäävin oli Ari Vallin.

Elikkä muutamia pointteja, jonka tähden sanoisin pelin olleen tuon mainitun takstiikan implementointia. Ensinnäkin sehän ei loppujen lopuksi edes eroa kovin paljon perinteisemmästä mallista. Edelleen oman pään peliin osallistuu kolme pelaajaa alempana ja kaksi vastustajan pakkeja häiriten. Perustilanteessa hyökkäyspäässä se näyttää samalta kuin perinteinen kunnes toinen pakki pääsee nousemaan. Perinteisesti saman puolen laitahyökkääjä pudottaa paikkaamaan - torpeedossa "libero" siirtyy keskemmälle ja sentteri (=aloituksen ottanut) pudottaa toisella puolella alemmaksi.

Sitten näkemyksiä Jokereiden tyylistä. Tapparan pyörittäessä peli Jokeri -päässä viidellä viittä vastaan. Jokereiden oikea puolustaja (="libero" - Koikka, Brooks, Alanko) seisoi maalin edessä ja kummallakin laidalla oli kaksi pelaajaa laituri ja vasemmalla vasen pakki (= "vasen keskikenttä mies") ja oikealla sentteri (="oikea keskikenttä mies"). Libero jätti hyvin harvoin maalin edustaa noissa tilanteissa ja kun näin kävi oli joukkue yleensä vaikeuksissa, kun keskikenttä miehet eivät osanneet päättää kumpi paikalle tulee. - Tapparan eka maali taisi syntyä tällaisesta tilanteesta.

Toinen kohta missä pelissä oli jotain uutta ja erikoista olivat nuo vastaavat 5-5 pyöritykset hyökkäyspäässä. Vasen pakki nousi todella hanakasti laitaa ylös ja näissä tilanteissa paikkaajaksi ei tullutkaan laituri vaan oikea pakki kierähti keskelle tai jopa vasempaan laitaan ja sentteri tuli huomattavasti lähemmäs siniviivaa. Tämä näkyi varsin usein vastahyökkäyksissä, kun Jokereista Tapparaa vastassa oli yhtä usein kaksi "pakkia" kuin oikea pakki ja sentteri.

Elikkä noin minä sen näin. Toisaalta saattaa hyvinkin olla, että näkemystä myötävaikuttivat kolme seikkaa: halu nähdä asia noin, koska ikään kuin ennustelin tuon suuntaista, vasempina pakkeina pelanneet M.Ruutu, Valtonen ja Vallin olivat hyvin hyökkääviä ja kolmantena syynä nautitut muutamat oluet. Siitä olen kuitenkin vakuuttunut, että peli oli hyvin hyökkäävää - se millä nimellä sitä kutsutaan onkin sitten melkolailla sama. Varsinkin kun tuo "torpeedo" ei mitenkään erityisemmin eroa "perinteisestä mallista", mitä nyt sentteri on vähän useammin toiseksi alin mies.

Hyökkäävyydestä hauska esimerkki oli pelin loppupuolen 3-5 AV. Vallin pääsi purkamaan kiekkoa melko vapaasti ja Peltonen oli jo syöksymässä keskiympyrän kohdalla läpiajoon. Kun kiekko ei napsahtanutkaan lapaan vaan Vallin heitti kiekon päätyyn, pääsi huulipunahuulilta selkeästi luettava "vittu" ja maila iskeytyi jäähän.

Tuohan tarkoittaa sitä, että sentterin vastuu pelin pyörittämisestä ja hyökkäämisestä pienenee hiukan, kun taas toisen pakin (Jokereiden systeemissä vasemman) hyökkäysrooli kasvaa melkoisesti. Tuon takia T.Ruudun paikka on selkeästi laidassa, jossa tarjolla on kiekollista vastuuta. Itse asiassa tuo antaa myös jossain määrin pohjaa autokauppiaan höpinöille 20+30 tekevästä pakista. Tällä hetkellä tuohon vasemman pakin hommaan löytyy Vallin ja Koivisto - oikealle puolestaan selkeästi Alanko, Brooks ja Luotonen. Saarinen ja Mikkola voivat pelata kummassa hommassa tahansa, mutta ainakin Saarinen varmasti sopisi paremmin tuohon puolustavampaan rooliin. Malmivaarasta puolestaan on vaikea sanoa mitään, mutta kyllä hänkin ehkä ennemmin tuossa puolustavammassa roolissa olisi. Tuota taustaa vasten yhden hyökkäävän pakin hommaaminen voisi olla jopa perusteltua.

Tuon pohjalta kokoonpanoehdotukset täysinä viisikoina olisivat seuraavan kaltaiset.

Rosa-Peltonen-Pakaslahti-"Matin hankinta"-Saarinen

Pakaslahti on siis "sentteri" hoitaen aloitukset. Saarinen puolestaan edustaa esitysmuodossa "liberoa".

Rosa ja Peltonen osoittivat loistavaa yhteispeliä. Hiedän kanssaan pelannut Pakaslahti ja Marskissa myös Vallin tukivat kaksikkoa hienosti.

T.Ruutu-Banham-Aalto-Koivisto-Brooks

Banham löytänee itsensä vielä ennen kevättä. T.Ruutu kykenee tekemään ketjussa peliä. Aalto tuo voimaa maalineteen ja Koivsto puolestaan loistavan laukauksen.

N.Mikkola-Törmänen-M.Ruutu-Vallin-Alanko

Törmänen ja Mikkola muodostaa kaksikon, joka on oletettavasti loistava kulmissa ynnä karvaamaan. M.Ruudusta ja Vallinista on jo vaikea sanoa, kumpi hyökkää enemmän.

Pesonen/Laine-Valtonen-Sainomaa-I.Mikkola-Luotonen

Pesonen/Laine ja Valtonen ovat nopeita ja pystyvät myös kiekolliseen peliin. Sainomaa on vahva kentän molemmissa päissä ja Mikkola selkeästi puolustavin näistä vasemmista pakeista. Tämäkin osoittaa, että Pesonen on hieman turha joukkueessa, mutta loukkaantumisia tullee, joten reserviä on tietysti ihan kiva olla.

Maalin suulla luottaisin toistaiseksi Lehtoseen ja Helaseen. Mutta mikäli Lehtonen ei pysty sivuuttamaan Helasta, pitäisi kevättä kohden kääntää katseita ulkomaille. Helasen en usko olevan varteenotettava mestaruusmaalivahti.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Profiler

Hauska huomata, että olit päätynyt likimain samaan kokoonpanoon kuin minäkin ja nimenomaan Tuomo laitaan. Kuvailemallasi pelisysteemillä kiekollista vastuta tulee laidassa jopa enemmän kuin sentterinä.

Puolustajien paikoista sen verran, että ainakin perjantaina Pelicansia vastaan, kun oli "täydet"pakkiparit, Brooks pelasi vasempana pakkina Vallinin parina. Finaaliin oli sitten ehkä muutettu hieman systeemiä puolustuskaluston oltua varsin offensiivinen. Itse en finaalia nähnyt.
 

Rike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vielä Tuomosta

Jos peliaika tippuu ratkaisevasti siirryttäessä kakkosesta kolmoseen, ymmärrän Tuomon peluuttamisen laidalla. Mutta Jokereiden materiaalin huomioon ottaen en usko siihen suurta eroa ainakaan tasakentillä syntyvän. Näin ollen peluuttaisin edelleen jääräpäisesti Tuomoa keskellä. Kokemus tilanteista sentterinä, etenkin aloituksista olisi tärkeää.

Olen samaa mieltä siitä, että nykyään ei voi sanoa että vain sentteri olisi pelinrakentaja. Tämän vuoksi esim. Veikko ei pelaa sentterinä, vaikka ns. pelinrakentaja onkin. Eikä Tuomon taidot varmastikaan mihinkään häviä laidassa, mutta paremmin ne mielestäni kehittyisivät keskellä.

Rike
 

profiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: Profiler

Viestin lähetti Vakio
Hauska huomata, että olit päätynyt likimain samaan kokoonpanoon kuin minäkin ja nimenomaan Tuomo laitaan. Kuvailemallasi pelisysteemillä kiekollista vastuta tulee laidassa jopa enemmän kuin sentterinä.

Puolustajien paikoista sen verran, että ainakin perjantaina Pelicansia vastaan, kun oli "täydet"pakkiparit, Brooks pelasi vasempana pakkina Vallinin parina. Finaaliin oli sitten ehkä muutettu hieman systeemiä puolustuskaluston oltua varsin offensiivinen. Itse en finaalia nähnyt.

Olet muuten oikeassa tuosta Vallinista.

Eli näköjään kaava ei oolut aivan niin yksioikoinen. Sentterinä heidän edessään pelasi Pakaslahti, joka oli sitten ikäänkuin tämä "vasen keskikenttä mies".

Periaatteessahan nuo Jokereiden kentät finaalin alussa olivat:

Rosa-Peltonen Pakaslahti-Vallin Brooks
Törmänen-Mikkola M.Ruutu-Aalto Koivisto
Bergenheim-Banham Valtonen-Sainomaa Alanko

tai

Rosa-Pakaslahti-Peltonen Brooks-Vallin
Törmänen-Aalto-Mikkola M.Ruutu-Koivisto
Bergenheim-Sainomaa-Banham Valtonen-Alanko

Pesonen pelasi hajavaihtoja Bergenheimin ja Banhamin paikoilla sekä Kolmannessa erässä Mikkolan parina Törmäsen siirryttyä paikkaamaan Aaltoa.

Edelleen tuosta taktiikasta, että kyseessähän ei ole mikään absoluuttinen totuus ja kokoonpanon voi nähdä useammalla tavalla. Perusfilosfia Jokereilla näyttää kuitenkin olevan hyvin hyökkäävä - se onko se yksi pakki hyökkäävä puolustaja vai "keskikenttä pelaaja" on loppujen lopuksi aika sama. Lähinnä eroa näytti olevan sentterin roolissa, joka oli melko puolustava. - Sinänsä paradoksaalista - hyökkäävä taktiikka muuttaa hyökkääjän roolia puolustavammaksi, heh!

Kahtellaan, tästä tulee jännää...
 

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
Tepsin miehen ketjut Narreille

Mites sitten nämä kentälliset; nähtäneen myös jossain vaiheessa kautta, kun nuo edelliset töksähtelevät ja muutama kaveri pääsee vauhtiin:

Peltonen-Aalto-Rosa
Törmänen-Saarikoski-Banham
Mikkola-Pakaslahti-Pesonen/Valtonen
Laine-T.Ruutu-Sainomaa

Hyvältähän teillä näyttää, mutta ei se Bluesin ja Tapparankaan pakka ole paha. Ilveksellä on pari loistavaa ketjua paperilla, Kärpillä samoin. HIFK ja Triplamestarit vielä kysymysmerkkejä mutta eiköhän Tepsikin siellä neljän kärjessä pysyttele. HPK:n lyön tässä vaiheessa korkeimmalle yllättäjistä sekä Pelicansit. Mutta tuosta Peltonen-Aalto-Rosa- toteutumisesta jossain vaiheessa, samoin kuin Törmänen-Saarikoski-Banham lyön vaikka vetoa.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kempekseltä pääsi melkein itku, kun luki Narrien ketjut ja vertasi niitä IFK:n ketjuihin.
Narreilla ongelma, kuka ns. ykkösketjun mies pudotetaan kolmosketjuun, IFK etsii vielä kahta pelaajaa ykkösketjuun ja kolmea pelaajaa kakkosketjuun . Kolmos- ja nelosketjuissa IFK:lla on jo yhteensä 15 pelaajaa. Onnea Ilmalaan vaan Suomen Mestaruudesta 2002!
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Kiitosta vaan

Viestin lähetti Kempes
Kempekseltä pääsi melkein itku, kun luki Narrien ketjut ja vertasi niitä IFK:n ketjuihin.
Narreilla ongelma, kuka ns. ykkösketjun mies pudotetaan kolmosketjuun, IFK etsii vielä kahta pelaajaa ykkösketjuun ja kolmea pelaajaa kakkosketjuun . Kolmos- ja nelosketjuissa IFK:lla on jo yhteensä 15 pelaajaa. Onnea Ilmalaan vaan Suomen Mestaruudesta 2002!

Suomen Mestaruus 2002 otetaan mielellään vastaan ;).

Totta puhuen tarkoitukseni tämän ketjun avaamisella ei ollut ruveta röyhistelemään medän rosterillamme eikä ainakaan uhota mitään. On hauska rakennella koostumuksia ja vertailla ajatuksia muiden samasta asiasta kiinnostuneiden kanssa. Turhan usein on kuitenkin viime vuosina saanut todeta, että ei se sittenkään toiminut. Joten Pojan saaminen kotiin on vielä monen tuskan takana. Pojasta kuitenkin taistellaan, se on varma.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Ihmettelen kyllä suuresti, jos Pesoselle ei Jokereista löydy pelipaikkaa. Ei mies kyllä niin onneton ole että joutuisi peliajasta taistelemaan Tomek Valtosen kanssa niin kuin Kossun kaaviossa (har).

Muutenkin sen verran pitää kommentoida, että jos ykkösketjuna on Rosa-Aalto-Peltonen niin kukas siinä tekee likaisen työn? Aaltokin varmasti mielummin tekee peliä kun ronkkii reboundeja sisään maalinedustalta. Kah, siihenhän Pesonen sopii vallan mainiosti. Kiekkovarma sentteri - Pakaslahti - maalintekijä toiselle laidalle - Peltonen/Rosa - ja Pesonen rymistelemään toiselle laidalle. Ja jos ette vieläkään keksi käyttöä Jussille niin lähettäkää paluupostissa Hippokselle.

Muutenkin Pesonen on paljon mainettaan taitavampi pelaaja, ei todellakaan mikään tyhjäpäinen ryntäilijä. Kiekko pysyy lavassa todella hyvin.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Ihan samoilla linjoilla olen ketjukoostumusten suhteen minäkin. Tuomo laitaan vapaampaan rooliin. Voi pelata hyökkäyspäässä sentterin roolia, mutta omiinpäin tullessa puolustusvastuuta kantaa Aalto, olettaen että nämä arvailut kokoonpanosta pitäisivät paikkaansa.

Tämän "viiskytpojoa" miehen varaan en laskisi vielä piiruakaan -tiedä mahtuuko edes kokoonpanoon, mutta ei tuo puolustus ainakaan Mikkelin perusteella enää näytäkään niin huonolta mitä aluksi pelkäsin. Vallin ja Brooks olivat molemmat ehdottomasti pelimiehiä -turnauksen parhaat Jokeripakit, ja jo heidän positiivinen esityksensä valoi uskoa siihen, että hyvällä mallilla tässä rakennustyö on, vaikka parta on pärissytkiin kesän mittaan useampaan kertaan.
Uskon, että maalivahti vielä tulee joka tapauksessa ja siitäkään en jaksa kantaa sen takia vielä huolta, olivatpa Helasen otteet minkälaiset tahansa. Toivottavaa olisi se, että nikkari maalivahdin myötä nuori Kari Lehtonen pelaisi kauden Vantaalla sen sijaan, että olisi turhaan haaskaamassa aikaansa liigan back-uppina. Helanen sopii siihen rooliin paremmin.

Ensi viikonloppuna Lappeenrannassa näkee hiukan ehkä osviittaa siitä mihin rooliin T.Ruutua, Lainetta, Malmivaaraa ollaan kaavailtu, ja tiedä vaikka se "viiskytpojoa" tekevä supermieskin olisi jo messissä. Itse osun paikalle ilmeisesti lauantaina (ja tällä kertaa ehdottomasti ilman ohrapirtelöä), joten jonkunlaisia havaintoja toivottavasti tarttuu mukaan.

Oma versioni niistä ketjuista:

Rosa - Pakaslahti - Peltonen - Saarinen - Koivisto

T.Ruutu - Aalto - Banham - Vallin - Brooks

Törmänen - M.Ruutu - Laine - I.Mikkola - Alanko

Valtonen - Sainomaa - N.Mikkola - "20+30" - Malmivaara

Bergenheim pelaa ylimääräisenä hyökkääjänä, ja tuuraa, jos ja kun loukkaantumisia sattuu. Pesoselle en edelleenkään keksi käyttöä. Pakisto saattaa muuttua hiukan, jos tuo "viiskytpojoa" osoittautuu ihan oikeasti pelimieheksi.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Kyllä Tomahawk oli paljon näkyvämpi kuin Pesonen

Ja pääosin siis hyvässä, esimerkiksi Tapparan kannattaja axe kirjoitteli että Tomek oli hänelle todella positiivinen yllätys. Pesosta ei valitettavasti edes huomannut kentällä, ei hyvässä eikä pahassa, varsin turhalta mieheltä ainakin tässä vaiheessa tuo noudettu siis tuntui.

Rosa-Pakaslahti-Peltonen, pelasi hienosti Peltosen ja Rosan kuvioidessa hyökkäyspäässä Pakaslahti varmisti ja teki sitä leikaista työtä ja taisi se pakaslahti olla myös aivan kehutun hyvä myös niissä aloituksissakin.
 

Kuznetsov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Vahvalta näyttää..

Jokereiden hyökkäyskalusto näyttää kyllä todella vahvalta ja laajalta. Jopa niin laajalta, että onnistuisikohan HPK saamaan sieltä jonkun halvan, hyväasenteisen nuorukaisen nelosketjunsa laidalle? Mielellään kaverin täytyisi kyetä pelaamaan myös fyysistä peliä eli siis jakamaan taklauksia vastustajan puolustajille. Yhdelle tällaiselle olisi Hämeenlinnassa vielä käyttöä. Löytyisikö?

Ei olisi ainakaan ensimmäinen kerta kun Jokerikalustossa statistin rooliin jäänyt kaveri matkustaisi Hämeenlinnaan...
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
No niin

Jengi on kasassa. On tullut aika panna palikat paikalleen. Alustuspuheenvuoroon tulee siis suurin muutos maalivahtiosastolle. Ykkönen on ilman muuta Jamie Ram. Ainakin paperilla näyttäisi olevan vahva hankinta. Skouttausta on tällä kertaa käytetty laajemminkin kuin autokauppiaan avuilla, koska ainakin Peltonen ja muutama muukin tuntee miehen ennestään. Peltonen ehti jo tänään Radio Suomessa kehua pässiä. Viimeksi kun Peltonen suositteli pelaajaa Suomeen, tulija oli muuan Jan Caloun. Hankinta on siis OK, vaikka olisin kyllä hyväksynyt aluksi parivaljakon Helanen-Lehtonen. Sikariportaassa petti kuitenkin kantti, kun Helaselle sattui Mikkelissä pari virhettä. Ymmärrettävää, mutta ei hirveän korrektia Helasta kohtaan. Lehtoselle voi olla vaan hyväkin pelata vielä divaria tai A:ta. Kyseessä on kuitenkin todella nuori mies. Sanoja syötiin siis taas kerran, mutta tämähän ei ole tässä bisneksessä mitään uutta.

Puolustukseen heittäisin pakkiparit:

Cowie - Saarinen
Brooks - Vallin
Alanko - Koivisto

Seitsemäs pakki: I. Mikkola
Muut: Malmivaara, Luotonen

Hyökkäysketjut:

Peltonen - Pakaslahti - Rosa
T. Ruutu - Aalto - Banham
N. Mikkola - M. Ruutu - Törmänen
Laine - Sainomaa - Valtonen

Muut: Pesonen, Bergenheim, Mäki. Kaksi viimeksi mainittua Kiekko-Vantaaseen. Noudettu myyntiin.

Loppujen lopuksi on saatu kokoon joukkue, jolla voidaan taistella mestaruudesta. Loppu on kiinni siitä, että porukka saadaan hitsatuksi Joukkueeksi. Eli tämä on sitten se vaikein vaihe. Jossain viestiketjussa viitattiin muutamien pelaajien oppiarvoihin. Hankinnoissa onkin, kuten Hjallis jo keväällä ilmoitti, näköjään mietitty myös pelaajien pukukoppikäyttäytymistä.

Summasella on nyt sellaiset palikat käsissään, että selittelyt eivät auta kauden jälkeen, jos tällä kalustolla flopataan. Floppaus määritellään tässä yhteydessä niin, että joukkue ei syty esittämään parastaan. Jos porukka taistelee, hyväksyn muunkin kuin mestaruuden. Paremmille ei mitään voi.

Ainoa ongelma, minkä näin etukäteen näkisin Jokereissa, on materiaalin liiallinenkin hyökkäysvoittoisuus. Luulisi kuitenkin pelin olevan ainakin viihdyttävää katsottavaa ensi kaudella.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Materiaali on tosiaan hyökkäysvoittoinen. Pakistossakin piisaa monen vuoden tauon jälkeen hyökkäyksiä tukevia pelaajia enemmänkin kuin Koiviston verran. Profilerin arvaus 'torpedosta' saattaisi hyvinkin tuolla materiaalilla olla mahdollinen. Mikkelikin antoi jotain viitettä moisesta, mutta ensimmäiset pelit ovat ensimmäisiä pelejä ja vielä on vähän aikaista sen suhteen spekuloida. Etenkin, kun Summanen sanoi ettei viisikkoina oltu harjoiteltu kertaakaan ennen Marski -cupia. Torpedo, tai mikä sitten tulee olemaankaan, mutta tuolla materiaalilla ei ainakaan omaan päähän jäädä makaamaan, kun kiekko on hallussa.

Oma kokoonpanoni on tällä hetkellä tällainen:

Ram
Helanen

Koivisto
Saarinen
Peltonen
Pakaslahti
Rosa

Cowie
Brooks
Banham
Aalto
T.Ruutu

Vallin
Alanko
Törmänen
M.Ruutu
Laine

I.Mikkola
Malmivaara
Valtonen
Sainomaa
N.Mikkola

Varalla:
Luotonen, Bergenheim, Mäki. K-Vantaassa jos loukkaantumisia ei satu.

Kiitos ja näkemiin: Jussi Pesonen
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Minun versioni koostumuksista

Vaikka Vakio ja Mike jo varsin ansiokkaasti on pistänyt joukkueen pakettiin niin laitetaan omakin arvio mukaan.


Jokerit kaudella 2001/2002

1.maalivahtina: Ram
Porttia availee: Helanen
A-junnuissa/Kiekko-Vantaassa 1.maalivahtina pelailee: Lehtonen

1.kenttä
Rosa-Pakaslahti-Peltonen
Cowie-Saarinen

Saarinen puolustavassa roolissa Pakaslahden ohella, Cowie tukee mahdollisuuksien mukaan hyökkäyksiä ja Rosa ja Peltonen leipoo vastustajat solmuun. Tässä todella vaarallinen ykköskenttä joka tulee aiheuttamaan kauhun sekaista kunnioitusta vastustajissa.

2.kenttä
Laine-T.Ruutu-Banham
Brooks-Koivisto

Brooks varmistavana puolustajana, Koikan tukiessa hyökkäyksiä. T.Ruutu peliätekevänä sentterinä jakamassa Banhamille namusyöttöjä josta Frank pääsee käyttämään kovaa pyssyään. Laine nopeudellaan ja röyhkeydellään myös vahvassa roolissa. Aaltoa ei vielä tässä vaiheessa pistetä kakkosen sentteriksi koska miehellä on vielä kunnon kanssa duunia tehtävänä, kunhan Aalto kuntoutuu niin paikka on hänen ja Tuomo siirtyy laitaan Laineen tilalle ja Laine siirretään 3. tai 4.kenttään.

3.kenttä
N.Mikkola-M.Ruutu-Törmänen
Alanko-Vallin

Alanko tuttuu tapaansa varmistavana miehenä, Vallin tukee vahvasti hyökkäyksiä ja on tuulen nopea luistelija. M.Ruutu ja Törmänen todella kovia likaisen duunin tekijöitä ja kulma vääntäjiä joita täydentää taskurakettimainen N.Mikkola. Tämä kenttä puolustaa todella vahvasti mutta on kykenevä aiheuttamaan vastustajalle hyökkäyspäässäkin harmaita hiuksia.

4.kenttä
Pesonen-Sainomaa-Valtonen
I.Mikkola

Niin sanottu nuoriso kentällinen, jossa paljon nuoruuden intoa, tarvittaessa saadaan aikaiseksi ryminää ja hämminkiä vastustajan riveihin. Pesonen kantaa suurimman hyökkäys vastuun. I.Mikkola seitsemäntenä pakkina, jonka tarkoitus on toimia varmistavassa roolissa, rinnalla vaihtelee Koivisto, Cowie ja Vallin.

13.hyökkääjänä aluksi Aalto mutta kunhan kunto on kohdallaan niin paikka 2.kenttään taattu, jolloin Pesonen tippuu penkin päähän.

Tällaisia näkemyksiä täältä tällä kertaa, saa nähdä kuka meistä parhaiten veikkasi Sumon ajatukset ketjukoostumuksista.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Re: No niin

Viestin lähetti Vakio
...Hankinta on siis OK, vaikka olisin kyllä hyväksynyt aluksi parivaljakon Helanen-Lehtonen. Sikariportaassa petti kuitenkin kantti, kun Helaselle sattui Mikkelissä pari virhettä. Ymmärrettävää, mutta ei hirveän korrektia Helasta kohtaan. Lehtoselle voi olla vaan hyväkin pelata vielä divaria tai A:ta.

Ramin sopimus oli tehty hyvissä ajoin ennen Mikkeliä. Kontaktini mukaan yli viikkoa ennen.
 

Boris

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiigaEura
Hienolta näyttää asetelma Pakaslahden kannalta! Asema Jokereiden ykkösketjussa puolustavassa roolissa tuollaisten laitureiden välissä tulee takaamaan ison tukun syöttöpisteitä ja komennuksia leijonapaitaan...toivottavasti Paka pystyy pitämään tonttinsa, askel Lukon ykkössentteristä Jokereiden ykköseen ei olekaan niin valtava?
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kovalta näyttää

Juu, kovalta näyttää rosteri, mutta niin on näyttänyt aiemminkin sekä Jokereissa että muualla, ilman tulosta. Toisaalta uskon Summasen olevan oikea henkilö panemaan tähdet aisoihin ja saamaan heistä kaiken irti (vrt. HIFK 1998) mutta toisaalta pelottaa että Erkan puuttuminen rinnalta vie "rauhoittavan" komponentin pois yhtälöstä, jolloin kentällä voi tapahtua mitä vain. Toivotaan että kakkoskoutseista olisi Summasen rauhoittajaksi, toisaalta muistan pelaajien kertoneen että edelliskaudella Summanen oli todella iisisti kun Erkka oli kipeenä, joten ehkä vastuu sitten Summastakin rauhoittaa...
 

profiler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Re: Kovalta näyttää

Viestin lähetti Gags
Toivotaan että kakkoskoutseista olisi Summasen rauhoittajaksi, toisaalta muistan pelaajien kertoneen että edelliskaudella Summanen oli todella iisisti kun Erkka oli kipeenä, joten ehkä vastuu sitten Summastakin rauhoittaa...

Niin ehkäpä vastuu rauhoittaa... tai sitten kyseessä on viime vuosien liigakiekkoilun parhaiten varjeltuja salaisuuksia/salaliittoja. Erkka on oikeasti kaappipsykokiekkoilun kannattaja ja Rami on ollut kilttinä miehenä vain ja ainoastaan murhanhimoisen Westerlundin rakkikoira. Nyt Raimo saa Erkan ikeen niskastaan ja pääsee toteuttamaan itseään rehdin, kovan ja nopean jääkiekon puolestapuhujana.

Just joo, hyvät viikonloput.
 

The Joker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kova proukka on parerilla kasassa, mutta pahoin pelkään että Jussi Pesonen ja todellinen superlupaus Sean Bergenheim jäävät ilman peliaikaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös